Bağlan

View Full Version : Euphorbia trigona (Süt Ağacı) Arıyorum

gulperi
12-05-2017, 09:12
Merhaba arkadaşlar, süt ağacınız varsa benimle paylaşır mısınız?

zeyuna
17-04-2018, 21:12
Merhaba, uzun zaman olmuş ama hâlâ arıyorsanız uzadıkça budayıp budadığım parçaları atmaya kıyamadığım için bende bir sürü oldu.

archangel
19-04-2018, 23:49
Merhaba bende vardı dikenler taci ama maalesef oldu gitti ..elinizde hala varsa cok iaterin .. tesekkurler ..

zeyuna
20-04-2018, 11:47
Merhaba archangel, İstanbul'a nasıl gönderebilirim bilmiyorum maalesef. Bir de istediğiniz bitki süt ağacı mı? "dikenler taci" nedir anlayamadım. Sevgiler.

archangel
04-05-2018, 19:01
Merhaba archangel, İstanbul'a nasıl gönderebilirim bilmiyorum maalesef. Bir de istediğiniz bitki süt ağacı mı? "dikenler taci" nedir anlayamadım. Sevgiler.

Merhaba zeyuna simdi gordum mesaji benim kaybettigim süt agaci familyasindan di cok benzerler .. eger yollamak isterseniz kargo ile celik yollayabilirsiniz .. sevgiler..

ecznecla
05-05-2018, 11:18
merhaba sevgili zeyuna. banada gönderirir misiniz acaba süt ağacı.. kargoda 3gün dayanır süt agacı. küçük bir kutuya koyup paketleyebilirsiniz..:)

YeşimM
05-05-2018, 20:14
Sayın Zeyuna sizin yedeklerden mümkünse ben de süt ağacı rica ediyorum

YeşimM
05-05-2018, 20:18
Sayın Zeyuna süt ağacı euphorbia trigona.Dikenler tacı başka çiçekli bir bitki.
Gönderimi PTT kargo ile alıcı ödemeli yapabilirsiniz 7-11 Mayıs arası anneler günü dolayısıyla indirim de var PTT Kargo'da.

zeyuna
06-05-2018, 16:34
Merhaba arkadaşlar. Herkese gönderebileceğim kadar çok var. Yanlış anlamadıysam saksılamadan yalnızca kestiğim parçaları göndereceğim değil mi? Adreslerinizi bana mesaj atabilirseniz en kısa zamanda yollamaya çalışırım.

YeşimM
06-05-2018, 21:45
Merhaba Sayın zeyuna. Köklü veya çelik saksılamanıza gerek yok. Eğer köklülerse çok hafif bir toprakla birlikte gazete kağıdına sarmanız yeterli ya da nemli bir peçeteye de sarabilirsiniz.

Yeni kesecekseniz nemli kağıda değil de kuru bir kağıda sarın isterseniz.. Siz bilirsiniz zaten bir kaç gün yaranın kuruması gerekiyır.

Kargo bilgilerimi özelden gönderdim. Şimdiden teşekkür ederim.;)

zeyuna
07-05-2018, 10:54
Tamamdır :) Köklü olanlar neredeyse benim boyumda, en kısa olanı bile yarım metre kadar. Kargo ile göndermek mümkün olmaz sanırım. Ben yaklaşık birer karış uzunluğunda birkaç çelik göndereyim. Ankara içinden isteyen olursa büyük olanlardan da seve seve veririm. Bugün yanıma almadan çıktığım için yarın kargoya vermeye çalışacağım. Hoşça kalın :)

YeşimM
07-05-2018, 13:07
Ooo bir metre mi? Ben de saksılarda anaçlarının dibinde bir sürü yavru zannettim.:))

zeyuna
07-05-2018, 13:37
Dipten yavru verdiğini hiç görmedim. Ben boyu aşırı uzadıkça üstten ya da ana daldan yanlara doğru verdiği yavruları kesiyorum. Bu parçaları da atmaya kıyamadığım için toprağa ekiyorum. Böyle böyle evde benim boyumda 10-15 tane oldular, benim yarım kadar da bir o kadar var. Sığamıyoruz artık :) Ben yine de akşam bir daha bakayım. En ufaklarından sığdırabilirsem yollarım, olmazsa pakete sığabilecek kadar budayarak gönderirim. Ama dediğim gibi uygun bir paket için sizi birkaç gün bekletmem gerekebilir.

esemeral
07-05-2018, 15:29
Sayın Zeyuna YeşimM arkadaşın nasibine zararı olmayacak ve size zahmet vermeyecek ise ben de yavru süt ağacına talip olmak isterim. PTT kargo ile gönderebilirseniz (ki mahsuru yoksa ) sevinirim.

zeyuna
07-05-2018, 15:51
MErhaba esemeral, çelik mi istiyorsunuz yoksa ekili mi? Ekili isterseniz bir duruma bakmam lazım. Paket yapıp yapamayacağım konusunda biraz tereddütlüyüm ama bakacağım. En iyi ihtimalle uzun gelen bir kısmını budayarak göndermem gerekecek. Çelik hemen gönderebilirim. Nasıl isterseniz... Bir de bana adresinizi mesaj olarak gönderebilir misiniz?

zeyuna
07-05-2018, 21:36
Arkadaşlar tekrar merhaba,

esemeral, YeşimM, ecznecla > sizler için paketleri hazırladım. Yarın kargoya vermeyi umuyorum.

archangel, size de adresinizi ilettiğinizde en kısa zamanda göndermeye çalışacağım.

Görüşmek üzere...

esemeral
08-05-2018, 09:44
Teşekkürler Sayın Zeyuna güzel gönlünüze emeğinize sağlık merak ve heyecanla bekliyorum.

archangel
08-05-2018, 13:55
Arkadaşlar tekrar merhaba,

esemeral, YeşimM, ecznecla > sizler için paketleri hazırladım. Yarın kargoya vermeyi umuyorum.

archangel, size de adresinizi ilettiğinizde en kısa zamanda göndermeye çalışacağım.

Görüşmek üzere...
SEvgili zeyuna mesajinizi simdi cevapladim ozelden cok cok tesekkur ederim inanilmaz mutlu oldum sevgiler :)

YeşimM
08-05-2018, 13:57
Yok yok kestiğiniz çelikleri anacın yanına diktiğinizi sanmıştım.;) Ondan anacın dibinde yavruları dedim.

Özel mesajınızı gördüm çok teşekkür ederim. Takip edeceğim.

zeyuna
08-05-2018, 19:43
archangel paketiniz hazır. Alıcı adı bilgisini mesaj attığınızda hemen teslim ederim.

esemeral, YeşimM size gönderdiğim köklü parçalar, şimdilik tepesi kesilmiş tek bir ince dal olarak kaldı. ama ileride aşağıdaki gibi görünüyorlar. Fotoğraftaki bitkilerin İlki şu an 45 cm boylarında ikincisi 1 metre. Daha çok ışık alırsa daha tombul ve daha gür büyüyor. Size gelenler yaklaşık 30 cm kadar olacak. Yani muhtemelen kısa zaman içinde ilk fotoğraftakine benzeyecekler.

YeşimM, siz tutturmakta sorun yaşıyorum demiştiniz, o yüzden köksüz parça koymak hiç aklıma gelmedi. Kutuda da yer vardı aslında. Kusura bakmayın.

673119
673120

YeşimM
08-05-2018, 21:16
Köklü bitki geliyor daha ne isterim. İleride yedeklerim hatta ben de paylaşırım inşallah.Tekrar teşekkür ederim.

ecznecla
09-05-2018, 12:27
Paketim geldi.. içinden mutluluk çıktı.. sayın zeyuna sizede bol bol mutluluk dolu paketler gelsin inşalllah..;)

nisan0671
09-05-2018, 13:57
Maşallah çok güzel olmuş, emeklerinize sağlık..archangel paketiniz hazır. Alıcı adı bilgisini mesaj attığınızda hemen teslim ederim.

esemeral, YeşimM size gönderdiğim köklü parçalar, şimdilik tepesi kesilmiş tek bir ince dal olarak kaldı. ama ileride aşağıdaki gibi görünüyorlar. Fotoğraftaki bitkilerin İlki şu an 45 cm boylarında ikincisi 1 metre. Daha çok ışık alırsa daha tombul ve daha gür büyüyor. Size gelenler yaklaşık 30 cm kadar olacak. Yani muhtemelen kısa zaman içinde ilk fotoğraftakine benzeyecekler.

YeşimM, siz tutturmakta sorun yaşıyorum demiştiniz, o yüzden köksüz parça koymak hiç aklıma gelmedi. Kutuda da yer vardı aslında. Kusura bakmayın.

673119
673120

esemeral
09-05-2018, 15:45
Sayın Zeyuna şu anda hissettiğim heyecanı anlatamam.

Kargom Geldi. Ancak henüz elime ulaşamadı. (çalıştığım işyerine ptt kargo hafta da bir geliyormuş. Kargonun bulunduğum yerin şubesine bugün teslim olduğunu takip no'dan bakınca bende bir telaş. Hemen şubeyi aradım, ptt görevlisi haftaya dağıtıma çıkar dedi. İşyerinden araç göndereyim dedim, araçlar şehir dışına çıkmış. ben alayım desem mesai bitiminde şube kapanıyor.Şubenin yakınında markette çalışan arkadaşıma rica ettim tekrar görevliyi aradım ona teslim edilsin diye. zorla kabul ettirdim.) Arkadaşım sağolsun az önce kargoyu teslim aldı.

heyecanımı paylaşayım diye foruma girdim. Sayın ecznecla'nın kargo paketinin fotosunu görünce elim ayağım titredi sevinçten.

Henüz görememiş olsam da emeğinize yüreğinize Sağlık.

Boll bol çiçekli günler diliyorum. Siz bizi mutlu ettiniz Allahım da sizi her daim mutlu kılsın.

zeyuna
09-05-2018, 15:53
Maşallah çok güzel olmuş, emeklerinize sağlık..

Teşekkür ederim nisan0671. İsteğiniz için sizden haber bekliyor olacağım.

zeyuna
09-05-2018, 15:56
Güle güle büyütün :) Umarım sağlam bir şekilde ulaşmıştır. Bir problem olursa haber verin lütfen. Çok sıkı paketlediğimi umuyorum ama bir terslik olduysa bir dahaki sefere daha çok dikkat ederim.

Sayın Zeyuna şu anda hissettiğim heyecanı anlatamam.

Kargom Geldi. Ancak henüz elime ulaşamadı. (çalıştığım işyerine ptt kargo hafta da bir geliyormuş. Kargonun bulunduğum yerin şubesine bugün teslim olduğunu takip no'dan bakınca bende bir telaş. Hemen şubeyi aradım, ptt görevlisi haftaya dağıtıma çıkar dedi. İşyerinden araç göndereyim dedim, araçlar şehir dışına çıkmış. ben alayım desem mesai bitiminde şube kapanıyor.Şubenin yakınında markette çalışan arkadaşıma rica ettim tekrar görevliyi aradım ona teslim edilsin diye. zorla kabul ettirdim.) Arkadaşım sağolsun az önce kargoyu teslim aldı.

heyecanımı paylaşayım diye foruma girdim. Sayın ecznecla'nın kargo paketinin fotosunu görünce elim ayağım titredi sevinçten.

Henüz görememiş olsam da emeğinize yüreğinize Sağlık.

Boll bol çiçekli günler diliyorum. Siz bizi mutlu ettiniz Allahım da sizi her daim mutlu kılsın.

archangel
09-05-2018, 20:00
archangel paketiniz hazır. Alıcı adı bilgisini mesaj attığınızda hemen teslim ederim.

673119
673120
Sevgili zeyuna ozelden isim tel yazdim .. kusura bakmayin unutmusum heyecandan :)) tekrar tesekkur ederim iyi aksamlar ..

esemeral
10-05-2018, 08:24
Sayın Zeyuna dün iş çıkışı kargomu aldım. Çokk teşekkür ederim. Harika bir paketleme yapmışsınız. Hiçbir şekilde zarar görmeden kavuştuk. Nasıl sevindim anlatamam.

Herşey gönlünüzce olsun.

YeşimM
10-05-2018, 16:05
Sayın zeyuna ben de süt ağacıma kavuştum. Harika bir paketleme yapmışsınız. Bilgi notu için de ayrıca teşekkür ederim. Emeklerinize sağlık.

Sayın gülperi bir başlık açtı arkadaşlar ve ben euphorbia trigona sahibi olduk. Keşke kendisi de yazdıklarımızı görüp isteseydi.

cleryaa
11-05-2018, 15:43
Paylaşımınız devam ediyor mu ? :(

Nevinn
11-05-2018, 15:46
Sayın zeyuna. Ankara'da bulunmaktayım, elinizde var ise bende talip olmak isterim.

zeyuna
11-05-2018, 19:11
evet Cleryaa, hâlâ gönderebilirim.

Paylaşımınız devam ediyor mu ? :(

zeyuna
11-05-2018, 19:13
Tabii ki. Ankara'da olduğunuza göre size saksılı büyük bir tane de verebilirim, çelik de. Hangisini tercih ederseniz...

Sayın zeyuna. Ankara'da bulunmaktayım, elinizde var ise bende talip olmak isterim.

cleryaa
11-05-2018, 19:17
Çok teşekkür ederim zeyuna.. Yalnız sizin elinizde kalıyor değil mi? Çok talep olmuş sanırım, yollayamayacak durumda iseniz anlayışla karşılarım :)

Nevinn
11-05-2018, 19:18
İlk kaktüsüm olacak, saksılı olur ise çok sevinirim ama tabi ki yavrular sizin. Siz nasıl tercih ederseniz :)

zeyuna
11-05-2018, 19:22
:)
Hiç merak etmeyin. Elimde bol bol var. Hatta benim için de iyi oluyor çünkü yine budanmaları gerekiyor ve evde ekecek yer kalmadı. Budadıklarımı atınca da üzülüyorum. O yüzden seve seve veririm.

Çok teşekkür ederim zeyuna.. Yalnız sizin elinizde kalıyor değil mi? Çok talep olmuş sanırım, yollayamayacak durumda iseniz anlayışla karşılarım :)

zeyuna
11-05-2018, 19:25
Tamamdır. İnşallah güle güle büyütür, siz de isteyenlere dağıtırsınız. Nerelerden alabileceğinizi bana mesaj atarsanız bu hafta sonu bile verebilirim. :)

İlk kaktüsüm olacak, saksılı olur ise çok sevinirim ama tabi ki yavrular sizin. Siz nasıl tercih ederseniz :)

archangel
11-05-2018, 22:03
Sevgili zeyuna zeynep :)
Kargom geldi siz nasil zarif nasil dusunceli bir insansiniz her detay her not yolladiginiz tum bitkiler ve guzel dilekleriniz icin nekadar tesekkur etsem az .. sevgiyle bakip buyutecegimden emin olun sevgiler ..

archangel
11-05-2018, 22:18
İki fotodan fazla yuklemedigi icin kesip bicip tekrar yukledim .. sevgili zeyuna zeynep hanimin yolladigi guzel yavrular .. :)

cleryaa
11-05-2018, 22:30
Gerçekten çok güzeller sevgili archangel. Sizi görünce bende heyecanlandım :) Sevgili zeyuna ince düşünceli :) Yavrularınız hastalıksız büyüsün..

archangel
11-05-2018, 22:34
Gerçekten çok güzeller sevgili archangel. Sizi görünce bende heyecanlandım :) Sevgili zeyuna ince düşünceli :) Yavrularınız hastalıksız büyüsün..
Sevgili cleryaa tesekkur ederim umarim sizde cabucak kavusursunuz yavrulariniza sevgiler

Nevinn
15-05-2018, 21:27
Sevgili zeyuna, bebekler yerlerini aldı, inşallah köklenip mutlu olurlar. Tekrar teşekkürler..
673909

cleryaa
16-05-2018, 13:52
https://i.hizliresim.com/1J9Jg5.jpg (https://hizliresim.com/1J9Jg5)

Zeynep Hanım, yanına koyduğunuz sukulent türüne bayılıyorum, çok mutlu oldum. :rolleyes: Çok teşekkürler, sıra köklendirmede.. ;)

İlknur44
17-05-2018, 02:53
Merhaba sevgili Zeyuna acaba paylaşımınız hala devam ediyor mu.

Abrek55
18-05-2018, 21:39
Merhaba rica etsem banada gönderirmisiniz

zeyuna
08-06-2018, 20:58
Sevgili İlknur44 ve Abrek55, bana kargo bilgilerinizi mesaj olarak gönderebilirseniz hafta içinde yollamaya çalışırım. Ama önümüzdeki günlerde bir şehir dışına çıkmam gerekecek. Bir aksilik olursa 1-2 hafta kadar gecikebilir. Sorun olur mu?

nisan0671
11-06-2018, 20:04
Sevgili Zeyuna, sana ne kadar teşekkür etsem az biliyorum. Bu güzelliği benimle paylaşmana minnettarım. Gulen yüzünüz hic solmasin. Her zaman yanındayım..

İlknur44
11-06-2018, 21:59
Sevgili İlknur44 ve Abrek55, bana kargo bilgilerinizi mesaj olarak gönderebilirseniz hafta içinde yollamaya çalışırım. Ama önümüzdeki günlerde bir şehir dışına çıkmam gerekecek. Bir aksilik olursa 1-2 hafta kadar gecikebilir. Sorun olur mu?

Çok teşekkür ederim. Benim için sorun olmaz. Ne zaman müsait olursanız ozaman yollayın.sağlıcakla kalın.

zeyuna
12-06-2018, 11:04
Rica ederim, ne demek. Nazik hediyeniz için de tekrar teşekkür ederim. Ne zamandır mum çiçeği aklımda ama daha önce hiç bakmadığım için almaya cesaret edemiyordum :) Ben de hem çiçeğim için hem de tanıştığımız için mutlu oldum.

Güle güle büyütün.

Sevgili Zeyuna, sana ne kadar teşekkür etsem az biliyorum. Bu güzelliği benimle paylaşmana minnettarım. Gulen yüzünüz hic solmasin. Her zaman yanındayım..

Ensclate
14-06-2018, 08:27
Zeyuna Hanım,

Gönderiniz elime ulaştı ve ekimini yaptım. Cidden teşekkür ederim. Umarım yeni yerinde sağlıcakla büyürler.

annebonsai
19-06-2018, 13:51
merhabalar zeyuna görünce çok hoşuma gitti çok güzel büyümüşler aynı türden bendede var ama ben malesef 1 senedir aldığım gibi bir değişiklik yok hergün başında bekliyorum bir sürgün için ne yapmam lazım büyüsün ve sağlıklı gelişsin diye bilgiler için teşekkür ederim diğer arkadaşlarada güle güle büyütsün..

zeyuna
24-06-2018, 20:48
Merhaba annebonsai,
Benim görebildiğim kadarıyla az su ve bol ışıkta (aşırı su tutmayan, uygun bir toprakta) genellikle hızla ve sağlıklı büyüyorlar. Yalnız benim elimde de bir türlü büyümeyen bir parça var. Dediğiniz gibi ne ölüyor ne de en ufak bir gelişme gösteriyor. Çelik alırken fazla minik bir parça seçmişim, hem boyu çok ufak hem de tam gelişmemiş bir dal, sanıyorum bu yüzden. Sizinki de böyle olabilir mi?

merhabalar zeyuna görünce çok hoşuma gitti çok güzel büyümüşler aynı türden bendede var ama ben malesef 1 senedir aldığım gibi bir değişiklik yok hergün başında bekliyorum bir sürgün için ne yapmam lazım büyüsün ve sağlıklı gelişsin diye bilgiler için teşekkür ederim diğer arkadaşlarada güle güle büyütsün..

annebonsai
25-06-2018, 13:15
Merhaba annebonsai,
Benim görebildiğim kadarıyla az su ve bol ışıkta (aşırı su tutmayan, uygun bir toprakta) genellikle hızla ve sağlıklı büyüyorlar. Yalnız benim elimde de bir türlü büyümeyen bir parça var. Dediğiniz gibi ne ölüyor ne de en ufak bir gelişme gösteriyor. Çelik alırken fazla minik bir parça seçmişim, hem boyu çok ufak hem de tam gelişmemiş bir dal, sanıyorum bu yüzden. Sizinki de böyle olabilir mi?
Benimkini Çiçekçi den aldim aslında aldığımda iyiydi ama sonradan bi gelisme olmadı bide şekerli suyu severmiş diye duydum olabilirmi.

zeyuna
26-06-2018, 20:00
Öncelikle konunun uzmanıymışım gibi olmasın, sadece kendi deneyimlerimden fikir verebilir ya da tahmin yürütebilirim :) Eğer gelişkin olmasına rağmen büyümüyorsa köklerinde bir sorun olabilir. Susuz uzun süre dayanabildiği için çürümediği sürece köklerinde sorun olduğu fark edilmeyebilir. Ama genel olarak sağlıklı görünüyorsa -örneğin yapraklarını mevsimsiz dökmediyse veya bitki zayıflamadıysa bence bir süre daha bekleyin. Bende aynı pencere içinde duran farklı saksılardaki süt ağaçları bile farklı gelişim gösterebiliyor. Eğer aldığınız güne göre daha zayıfladıysa toprağını değiştirmeyi ya da çelik alıp çoğaltmayı deneyebilirsiniz. Ama şekerli suyu hiç duymadım. Emin olmadan denemenizi önermem.

Bir ihtimal de kökleri saksısını doldurmuş olabilir. Yani artık daha büyük bir saksıya geçmesi gerekiyor olabilir. Zarar vermeden çıkarıp bakma şansınız varsa bir bakın derim.

Benimkini Çiçekçi den aldim aslında aldığımda iyiydi ama sonradan bi gelisme olmadı bide şekerli suyu severmiş diye duydum olabilirmi.

İlker13
24-12-2018, 16:10
Merhaba sayın Zeyuna, birkaç ay geçmiş ama Ankara'da olduğuzu da görünce mesaj atmadan edemedim. Elinizde hala euphorbia ya da verebileceğiniz fazla sukulent türleri hala varsa ben elden teslim alabilirim. Dikililerden olursa daha mutlu olurum ama çelik de olabilir.

Şimdiden teşekkür ederim :D

zeyuna
27-03-2019, 20:29
Merhaba İlker13. Kusura bakmayın bir süredir giremedim hesabıma. Eğer hala istiyorsanız elimde var evet.

İlker13
09-04-2019, 18:14
Çok mutlu olurum. Nereden ve ne zaman alabilirim?

ÇiğdemPm
09-04-2019, 21:23
Merhaba İlker13. Kusura bakmayın bir süredir giremedim hesabıma. Eğer hala istiyorsanız elimde var evet.

Merhaba, süt ağacından eğer varsa elinizde fazladan çelik istesem mümkün müdür? Bende Ankara’da hafta sonları elden teslim alabilirim..

Pinarözsoy22
10-04-2019, 00:10
Merhaba Zeyuna süt ağacınıza ve üyelere gönderdiğiniz sukulente bayıldım. Elinizde hala süt ağacı, sukulent **** kaktüs çeliklerinizden varsa benimlede paylaşabilmeniz mümkünmüdür acaba?

Pinarözsoy22
17-04-2019, 17:26
Çok çok teşekkür ederim Zeyuna nasıl mutlu oldum ne güzel bir paylaşımdı. Kargom elime ulaştı

reki
24-04-2019, 12:14
Sevgili Zeyuna, süt ağacım geldi. Çok güzeller, teşekkür ederim.

ÇiğdemPm
05-05-2019, 20:51
Sevgili Zeynep hanım, bir de burdan teşekkür edeyim istedim, çok naziksiniz, emanetinize gözümüz gibi bakacağız. Çok çok teşekkürler, sağlıcakla kalın.

Aleynabay
11-06-2019, 21:46
Zeynep hanım merhaba, paylaşımınız hala devam ediyorsa ben de çok isterim :)

sinemkara
29-01-2020, 14:12
Merhabalar uzun zamandır arıyorum varsa ginderebikirsenz cok cok mutlu olurum

zeyuna
30-01-2020, 08:34
Sevgili sinemkara ve Aleynabay bana kargoyu gönderebileceğim adreslerinizi mesaj olarak atarsanız en kısa zamanda yollamaya çalışacağım.

sinemkara
30-01-2020, 09:36
zeyuna coook cook tesekkur ederim mesaj atacagim size :) Allah razı olsun uzun zamandır arıyordum:))

sinemkara
30-01-2020, 09:40
gonderdim zeyuna Allah razı olsun:)

birmucizeolsun
04-05-2020, 03:38
Merhaba, paylaşımınız devam ediyorsa bende rica edebilir miyim? Şimdiden çok teşekkür ederim =)

Tkeskin
08-05-2020, 23:07
Merhaba eğer elinizde yeterince süt ağacı varsa bende almak isterim çok sevinirim

Rabiaaa
28-07-2020, 21:37
Zeyuna hanim banada gonderebilir misiniz lutfen cok istiyorum bu agaci ��

Lahmacun1500
06-08-2020, 13:46
Merhaba paylaşımınız hala devam ediyorsa ben de bir tane alabilir miyim? Teşekkürler

gencaliye
12-08-2020, 16:42
Merhabalar.ben kaktüs ve sukulent meraklısıyım.mersinde oturuyorum.paylassbileceginiz değişik kaktus sukulent olursa seve seve kabulumdur.