View Full Version : Mişel / Kaktüs ve sukulentlerim
Sukulent kaktüs aşkım 2 yıllık profesyonel değilim. ancak çok seviyorum özellikle üretmeyi değişik cinsleri bulmayı . isimleri konusunda çok bilgim yok. bir kaç tanesinin ismini biliyorum. :p
üstteki yeni doğan bakım ünitesi :)
Sayfaniz hayirli olsun.sukkulentleriniz cok hoş.Gule güle büyütün :)
Sayfaniz hayirli olsun.sukkulentleriniz cok hoş.Gule güle büyütün :)
çok teşekkür ederim :):)
bahçede durumlar iyi kızlarım coşuyor :p:p:p
sizce bunları ayırmalı mıyım?
serpervivumlar bu sene coştu :D:D
minikleri ayırdım arajman yaptım uyusun da büyüsün nenni :o
bunun adını bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
pembe lady aramıza yeni katıldı sukulent türü müdür bilemedim? :D:D
yeni yıl çiçeğim kışı sabırla bekliyor açmak için :p
diğerleri :p:p
kaktüsümün adını bilen var mı :p:p
Bu formunu da çok sevdim:rolleyes:
bunun adını bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
sedum spurium voodoo
narin mi narin güneşte yanakları kızarır .
El değmesin hemen yaprakları kopar.
Ama birde çiçeklenir.
Maşallah
Servervivumlarım .. Geçen yıl gölgedeydiler.
Meğer alabildiğine güneş isterlermiş.
Size kırmızı çok yakışıyor :p
ilk kez çiçeklenecek çok heyecanlı hiç çiçeğini görmemiştim.
yaklaşık 3 yaşında
Bu kaktüsüm de bir rahatsızlık mı var ? gövdesi böyle oldu ?
fikri olan var mı acaba ?:(
Gül Batur
08-06-2017, 01:01
Mişel. Aramıza hoş geldin dikenlerin bololsun.
Mişel. Aramıza hoş geldin dikenlerin bololsun.
teşekkür ederim sayın Gül Batur sizlerin de bol olsun :p
tecrübelerinize çok ihtiyacımız olacak :p
münevver48
08-06-2017, 14:57
Sevgili Mişel sayfanız hayırlı olsun. aramıza hoş geldiniz. güzelliklerin devamı gelir inşallah.
Echeverilarıma nazar değdi . Begonvillerimin üzerinde ki beyaz unlu bitlerle uğraşırken birde bu siyah bitler musallat oldu. İlaçladım biraz gitti gibiler bir de bulaşan çiçekleri kürdanla temizlemeye çalıştım. Başka öneriniz var mı?
bergenia
20-07-2017, 14:45
Çok güzeller:) Hele ucu kızaran jelibon gibi olan sedumu (sedum rubroninctum) ayrı bir seviyorum:) Bu sene banada unlu bit musallat oldu balkondaki bitkilerimi karıncalar kurtardı yediler bütün bitleri :D Ama evdeki sukulentlerede sardıklarını görünce çok moralim bozuldu. 1 gecede yemişler çiçeklerimi mahfetmişler. Sprey şişesine biraz sıvı yağ biraz arap sabunu ve su koyup iyice çalkalayarak bit olan olmayan tüm bitkilerime sıktım. Dün sıkmıştım bugün baktım bitten eser kalmamış.
Çok güzeller:) Hele ucu kızaran jelibon gibi olan sedumu (sedum rubroninctum) ayrı bir seviyorum:) Bu sene banada unlu bit musallat oldu balkondaki bitkilerimi karıncalar kurtardı yediler bütün bitleri :D Ama evdeki sukulentlerede sardıklarını görünce çok moralim bozuldu. 1 gecede yemişler çiçeklerimi mahfetmişler. Sprey şişesine biraz sıvı yağ biraz arap sabunu ve su koyup iyice çalkalayarak bit olan olmayan tüm bitkilerime sıktım. Dün sıkmıştım bugün baktım bitten eser kalmamış.
sayın bergenia bu sene unlu bitten çektiğimi hiçbirşeyden çekmedim :( dediğiniz karışımı da yaptım ama begonvilime bir sardılar sormayın karınca yok olsa iyi mi bilemedim :) bir arada sarmaşığıma kırmızı örümcek dadandı tohumlarını alıp söktüm çok böceklendik bu sene çok :( o jelibon çok tatlı çok nazlı narin elle tutulmuyor hemen kopuyor bonbonları :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.