View Full Version : Baharcı / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir :Giresun-Tirebolu
Bahçenin büyüklüğü :Gerçek büyüklüğü 9250 metrekare ancak çiçek bahçesi 200 metrekare kadar
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Rüzgar ve yağış mevsimlik
artışlar gösterebiliyor güneş normal tuzluluk yok
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : -1.2 , -3.8
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) :Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Tarla sonrada fındık bahçesi
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :3 - 4 senedir
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : hayır
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Kamelya var
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : yapısal olarak hayallerime ulaştırıp istediğim bazı bitkilerle çevrelemek
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :ortanca, şakayık, gül cinsleri, mor salkım, yıldız cinsleri, nane, limon, mandalin, kivi , leylak, çam, kartopu, aslanağzı, sardunya, sümbül, böğürtlen , zambak, frezya, glayör, küpe çiçeği, mevsimlik çiçekler ve adını bilmediğim bazı türler
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : yıldız çiçeği, ortanca, küpe çiçeği
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : yıldız çiçekleri
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : yapmayı düşünüyorum
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :mevsim koşullarına göre değişiyor çok kurak olan zamanlarda fazla kullanımla ihtiyacımızı karşılayamıyor
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : az kullanmaya çalışıyoruz
Toprak özellikleri :kırmızı toprak(balçık) ancak başka yerlerden getirilen toprak ve hayvan gübresinden dolayı renk değişimi mevcut
Kompost yapıyor musunuz? :evet ancak modern metodlarla değil
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :genelde yanlış seçimler yapmamak için araştırırım ancak olmuş olabilir emin değilim.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Evet . Bitkisel ilaçlar yapmaya çalışıyorum
Bahçeniz organik mi? :hayır
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :hayvan gübresi bazende kimyasal
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : var
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :yağmurlama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :evet soğukten etkilenmeyecek bitkileri seçmeye çalışıyorum.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :bahçe işleri ile ilgilenmek
Tetanoz aşısı oldunuz mu? :Hayır
Ömer Bey
18-04-2017, 18:40
Sn.Baharcı bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun.Eğer imkanınız var ise sulamayı damlama olarak yapmanız hem su sarfiyatınız açısından daha ekonomik olur hemde bahçenizi erezyona karşı korumuş olursunuz.Birde muhakkak bir devlet hastanesine başvurduğunuz taktirde tetanoz aşınızı ücretsiz olarak vurdurabilirsiniz.Kolaylıklar dilerim.
teşekkür ederim tetanoz konusundaki tavsiyenizi yerine getireceğim
pek çok kez demir tarafından kesilmeme rağmen bir şey olmadı ancak ileride bir şey olmayacağını garantisi yok
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Umarım istediğiniz gibi olur. Resimlerle gelişim aşamalarını atabilirseniz biz de görmüş oluruz.
mutlu_inan
19-04-2017, 12:20
teşekkür ederim tetanoz konusundaki tavsiyenizi yerine getireceğim
pek çok kez demir tarafından kesilmeme rağmen bir şey olmadı ancak ileride bir şey olmayacağını garantisi yok
Tetanoz bilinenin aksine "küflü demir" küçük baş "koyunlarda olması lazım" hayvanların bağırsaklarında bulunan bir mikrobun neden olduğunu duymuştum bahçe işlerindede genelde küçük baş hayvan gübresi kullanıldığıiçin tetanoz aşısı ******* önemli
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bol bol resim bekliyoruz
Herkese teşekkür ederim resimler gelecekte şu piksel işini beceremedim ayrıcaca bahçem o kadar da güzel değil ancak güzelleştirmek için çaba harcayacağım:-)
Kışın güzellikleri ile başlayalım
Bahçeden kareler
Normalde olmayan marullar bu sene gübre koymamamıza(hayvansal ya da kimyasal) rağmen sadece komşunun ağaçları kesildiği için çok güzel büyüdü
akçabardak
23-04-2017, 12:22
Bahçe sayfanız hayırlı bereketi bol olsun, aramıza hoş geldiniz.
Düzenleme yapmak istediğim yolun kenarı
Mart ayında evin içinde açan japon gülüm
Acaba 30 liradan aşağı fiyatta clematis satan güvenilir internet sitesi bilen arkadaşlar var mı tohum diktim ancak sonucun ne çıkacağı belli değil :(
bağ bahçe
24-04-2017, 19:30
Zengarden ve Urla avrupa çiçekçilikten birçok kez clematis aldım, ama 30 tl. nin biraz üstünde bu yıl fiyatlar sayın Baharcı.Ayrıca bahçe sayfanızın hayırlı olmasını dilerim.
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler zengardene baktım istediğim renkler bitmişti urla avrupa çiçekçiliğede bakacağım
Başarılar fotoğraf çekimleriniz çok güzel kolay gelsin
Teşekkür ederim beni mutlu ettiniz
Maydanoz limon ikilisi öylesine tezgahın üzerine koymuştum gözüme hoş geldi bende sizlerle paylaşmak istedim
Artık benimde pervane yaseminim olabilir
:p
Resulgur
26-04-2017, 20:52
Sn. Baharcı bahçe sayfanız hayırlı olsun. Fotoğraf çekimleri çok başarılı, mekan çok güzel, iyi işler çıkaracaksınız eminim . Kolaylıklar dilerim.
Geçen sene açmayan frezyalar
Sizce bitkiler fazla mı sıkışık ? Diktiğimde anlayamadım büyüdüklerinde sıkışık gibi geldi
Bu yavrucak yeni yuvası ile buluştu (Hurşut amcaya teşekkürler )
Biberiye çelikleri bir gece köklendirme hormonunun içinde bekletildikten sonra toprakla buluştu can suyu olarak köklendirme hormonu verildi
Keyifler yerinde hanımlar güneşleniyor
Çocukken başımızın üstüne alır kar yağdırırdık
Kraliçe tacı
Bu bitkinin adını bilen var mı ıtırlı bir kokusu var lavanta diye düşündüm ancak boyu bir metreyi geçiyor
akçabardak
01-05-2017, 22:59
35. mesajınızda olan pembe bitki Vangelyadır.
36. mes. Ada çayı, Şifalı bir bitkidir.
Teşekkür ederim ada çayı olacağını hiç düşünmemiştim
Bu zambak canavarlarından kesin kurtulma yollarıni bilen var mı zambaklara çiçek bile açtırmıyorlar öldürmek istemiyorum uzaklaşmalarıni sağlayıcı bir ilaç var mı
ilkermeric
03-05-2017, 16:51
Bu zambak canavarlarından kesin kurtulma yollarıni bilen var mı zambaklara çiçek bile açtırmıyorlar öldürmek istemiyorum uzaklaşmalarıni sağlayıcı bir ilaç var mı
Böceğin adı: Zambak yaprağı böceği - Lily leaf beetle (Lilioceris lilii) Şuraya (https://www.gardeners.com/how-to/lily-beetle/8090.html) bakarsanız böcekle mücadele konusunda epey bir bilgi vermişler. İngilizce yetersiz gelirse, google çeviri ile çözülebilir. Kolaylıklar dilerim.
Teşekkürler galiba benim en büyük sorunum onları öldürememek her gün başka yere taşıyorum yavruların yumurtası çatlamadan yapraktan sıyırıp atıyorum biraz daha araştıracağım
ilkermeric
03-05-2017, 21:06
Rica ederim... Zaten o verdiğim kaynakta da sizin yaptıklarınız örnek olarak anlatılmış. Başka bir kaynakta ise baya bela oldukları ve öldürmeden mücadelesinin zor olduğunun, parazit eşek arılarının denendiği falan yazıyordu.
Keşke sizinle fındığın çiçeğinide paylaşabilseydim ünlü giresun fındığı en minyatür hali ile karşınızda:p
Bezelyeler çok fotojenik bakıyor
Güller tam açmamış olsada resimler gelsin
Zengarden aldığım minicik papatyam çiçek açtı
Lahana ve tohumlar(otlar sökülüp lahanaların dibi havalandırılıp toprak çekildi)
Karahindibağ açmakta nazlanan şayayıklar ve güller
Tohumdan yetiştirip yerlerine diktiğim kışkabakları ve filbahri
Bu çileğe bizim burada alman çileği diyorlar istilacı bir tür ayrıca yerli değil kokusuz tatsız
Şakayık (Gül gibi kokuyor)
Yedi veren limonun 2.hasatı kışın bir metre kadar kar yağmasına rağmen büyümeye devam ettiler sonuç bahar buluşması
648979
Zambak çiçeğe hazırlanıyor
648980
Böğürtlen
648981
Uyku çiçekleri uyurken oldukça tatlılar
648983
YeniGine
22-05-2017, 23:46
Sevgili Baharcı bahçe sayfan hayrlı ve bereketli olsun. Maşallah çeşitlerin çok ve hepsi de birbirinden güzeller... Emeklerine sağlık.
münevver48
24-05-2017, 07:56
sevgili Baharcı;bahçe sayfan hayırlı, ürünün bol olsun olsun. şimdiden her şey çok güzel görünüyor. emeğine, yüreğine bileğine sağlık.
Güzel dileklerinizden dolayı teşekkür ederim
Dışı kivi çiçeği
649739
Erkek kivi çiçeği
649740
Bizim burada muşmula( yeni dünya)
649741
Sayın baharcı; son resimdeki muşmula değil yeni dünya (malta eriği) ^^
Yeni dünya olduğunu biliyorum bizim burada muşmula diyorlar internetten baktım döngele muşmula diyorlarmış bunuda yeni öğrenmiş oldum
Alanya'da da muşmula deniyor yenidünyaya
Zambaklar böceklere rağmen sonunda açtılar
Kozmos zambak ve peygamber çiçeği
Turuncu yıldızım yıldız çiçeklerinin çoğu geçen seneye göre daha büyük çiçek açıyor galiba erken dikmek önemli
Bu yıldızımı bu sene aldım renklerinin uyumu oldukça güzel:p bu yıldızları geç aldığımdan dolayı geç ektim bu sebepten boyları kısa çiçekleride biraz küçük açtı
Rebbecca's world yıldız çiçeği bana diğer yıldızlardan daha güzel geliyor yine de hepsi güzel
Yıldız, ortanca, yabani, çörekotu, glayör
Ne olduğunu bilmediğim akrabamizın tohumdan yetiştirdiği bir çiçek tohumu olursa mutlaka alacağım
Sn baharcı çiçeğinizin adı kızgözü☺
İsmi güzelmiş teşekkür ederim
Musa Gündoğan
27-07-2017, 08:06
sayın baharcı çiçekleriniz çok güzel seneye bahçe düzenlemesini bende çiçeklerden yana kullanmayı istiyorum. bahçeniz çok güzel maşallah. Acaba tohum paylaşımda çiçek tohumlarını paylaşacak mısınız? eğer paylaşırsanız ilk taliplisi ben olacağım
Açıkçası pek düşünmedim o gün gelsin elimde biriken fazla tohum olursa tohum paylaşımı yaparım yalnız yıldızları beğendiyseniz onların tohumu olmuyor tohum satın alsan büyümüyor soğanı nı almak en karlısı
Musa Gündoğan
29-07-2017, 08:34
evet özellikle yıldızlar çok güzeller onları çok beğendim. tohum olmaması ilginç olmadı seneye bir yerlerden soğanları vs. temin edeceğim. maşallah çiçekleriniz çok canlılar
Sevgili Baharcı, bahçenizi dolaşmaya ancak fırsatım oldu, ellerinize sağlık her şey güzel görünüyor ve eminim ki zamanla çok daha güzelliklere imza atacaksınız.
Yeni üyemizsiniz zamanla daha çok sey öğreneceksiniz ve öğrendikçe de paylaşımlarınız daha da artacak.
Bilmediklerinizi sormaya hiç çekinmeyin, sorularınızın cevabını bilen arkadaşlarımız sizlere yardımcı olmaya gayret edeceklerdir.
Artık agaclar.net'lisiniz...;), yavaş yavaş bitkilerinizi paylaşırken-fotoğraflarken genel olarak zambaklarım tabiri yerine, bu benim Hemerocallis'im (gün güzeli), bunlar benim Lilyum'larım demenizi bekliyorum.
Sakın sizi tenkit ediyorum diye düşünmeyin, agaclar.net üyeleri bilgilerini daha bilinçli dile getirir. Bir seraya gittiklerinde " sizde vangelya var mı, Lisianthus bulunur mu diye sorduklarında " siz ziraatçı mısınız sorusu ile karşılaşırlar.
Bu da sitemiz üyeleri için güzel bir yaklaşımdır, bunun için yazdım size.
İyi dilekleriniz için sağolun eminim eleştirmiyorsunuz karşınızdaki insanın gelişmesini istediğinizden eminim ancak yüreğimdeki bir gerçeklik varsa o da çiçeklerin ismi hakkında böyle bir yorum yapacağınızı düşünmüştüm ancak bu düşünceyi kötüye yormamanızı dilerim bahçemi gezdiğimiz için çiçeklerini beğendiğiniz için teşekkür ederim
bu çiçekler çok bereketli devamlı açan çiçeklerden çok hoşlanıyorum ;)
Günaydın sevgili Baharcı, bahçe düzeniniz de çiçekleriniz de çok güzeller, kötüye yormamı gerektiren hiç bir şey yok, olmuş dahi olsa yazmazdım; bahçe sizin zevk sizin diye düşünür bakar geçerdim.
Siz o kadar şevkli ve o kadar istekli ve öğrenmeyi sever yeni üye olarak canlandınız ki kafamda yazmamdaki sebep de buydu. ;)
Teşekkür ederim açıkçası ben kendim için böyle düşünmemiştim yaptığım tek şey çiçekleri sevmek ve onların istedikleri şeyleri onlar için yapmak ilk başlarda stres atmak için başlamıştım sonrası çiçek bağımlılığına döndü
nanemolla
10-01-2018, 07:27
Sn Baharcı ellerinize emeğinize sağlık hepsi çok güzeller.Sayfanız da hayırlı bol çiçekli olsun inşallah.
Teşekkürler sizinkide bolçiçekli olsun uzun zamandır işlerimden giremedim ama yazın bahçede yapacağım güzel işlerim var umarım başarılı olurum ☺
2. Sıradaki rancho dahlia
Myrtles ve mingus alex yıldız çiçeği
Çiğdem clematis (warszawska ve moniuzsko nike) melek çanı ve süs kabağım
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.