Batı Rüzgarı
06-04-2017, 00:16
Merhaba
Konusunu bulamayınca yeni edindiğim bu soğanın konusunu açmak bana düştü :p
Bu sene edindiğim bir soğanlı.O yüzden tam tanıdığımı söyleyemem.Türkçe kaynak olarak da çok az bilgi ve deneyim var. Dünya çapında da çok fazla bilinen bir soğanlı değil.
Güney Amerika merkezli bir çiçek.
Kingdom: Plantae
Clade: Angiosperms
Clade: Monocots
Order: Asparagales
Family: Amaryllidaceae
Subfamily: Amaryllidoideae
Genus: Chlidanthus
Türler :
Chlidanthus boliviensis
Chlidanthus cardenasii
Chlidanthus cumingii
Chlidanthus ehrenbergii
Chlidanthus fragrans
Chlidanthus luteus
Chlidanthus marginatus
Chlidanthus soratensis
Chlidanthus traubii
Chlidanthus yaviensis
Bunlar bendeki soğanların durumu...Dikildikten iki hafta kadar sonrasına yapraklanıyor.yani hemen yapraklanmıyor.
642923
Araştırdığım kadarıyla başka türleri de var. Chlidanthus boliviensis daha çok çiçek açan bir tür.Bendeki tür ise (Chlidanthus Fragrans) daha az sayıda çiçek açıyor.
çiçekleri kokulu deniyor.okuduğum bilgilere göre narenciye kokusuymuş...Konu zamanla daha da netleşir t@biki...
forumda ve googleda arama yaptım ancak türkçe kaynak çok az.bu çiçeğe bilgi ve deneyim olarak yardımcı olabiliecekler varsa konuyu güncellemek ve genişletmek adına bilgilerini aktarsınlar...İlk mesajı gelen bilgilere göre güncelleyebilirim...
642927642928
Konusunu bulamayınca yeni edindiğim bu soğanın konusunu açmak bana düştü :p
Bu sene edindiğim bir soğanlı.O yüzden tam tanıdığımı söyleyemem.Türkçe kaynak olarak da çok az bilgi ve deneyim var. Dünya çapında da çok fazla bilinen bir soğanlı değil.
Güney Amerika merkezli bir çiçek.
Kingdom: Plantae
Clade: Angiosperms
Clade: Monocots
Order: Asparagales
Family: Amaryllidaceae
Subfamily: Amaryllidoideae
Genus: Chlidanthus
Türler :
Chlidanthus boliviensis
Chlidanthus cardenasii
Chlidanthus cumingii
Chlidanthus ehrenbergii
Chlidanthus fragrans
Chlidanthus luteus
Chlidanthus marginatus
Chlidanthus soratensis
Chlidanthus traubii
Chlidanthus yaviensis
Bunlar bendeki soğanların durumu...Dikildikten iki hafta kadar sonrasına yapraklanıyor.yani hemen yapraklanmıyor.
642923
Araştırdığım kadarıyla başka türleri de var. Chlidanthus boliviensis daha çok çiçek açan bir tür.Bendeki tür ise (Chlidanthus Fragrans) daha az sayıda çiçek açıyor.
çiçekleri kokulu deniyor.okuduğum bilgilere göre narenciye kokusuymuş...Konu zamanla daha da netleşir t@biki...
forumda ve googleda arama yaptım ancak türkçe kaynak çok az.bu çiçeğe bilgi ve deneyim olarak yardımcı olabiliecekler varsa konuyu güncellemek ve genişletmek adına bilgilerini aktarsınlar...İlk mesajı gelen bilgilere göre güncelleyebilirim...
642927642928