View Full Version : Seramızdaki kaktüslerden bir bölüm
Herkeze selamlar,
Islerimizin yogunlugundan uzun zaman pek vakit ayiramadim buraya. Arada sirada ugrasam da pek biseyler yapamadim, biraz da kaktuslerin acmalarini bekledim diyebilirim.
Sizlere calistigim seradan bir kac foto yolluyorum, vakit buldukca burasini renklerdirmeye ugrasacagim.
Saygilar,
fotolarin kaliteleri pek iyi degil zira mobil telefon ile bu kadar oluyor
Bize görsel şölen sunuyorsunuz sevgili Uyar11. Teşekkür ederiz.:)
Aah ahhh...süperler. Bir de net ve daha detaylı görünebilseler...:)
Ben makro çekimleri seviyorum sanırım;)
sayın uyar11 beni deli ediyorsunuz:mad: :dilli: :p size başka birşey diyemeyeceğim ;)
süperler uf ya
ferdi binici
18-04-2007, 09:22
merhaba Uyar Bey
valla kıskandım sizi biliyorumki bunlar satış amaçlı olanlar sizin kendi kaktüsleriniz bunlardan daha bakımlılar asıl ben onları merak ediyorum.fotoğraflarınızı sabırsızlıkla bekleyeceğim.
Sevgili Uyar Bey,
Bu güzellikleri paylaştığınız için çok teşekkürler. Çok kıskandığımı da söylemeden geçemeyeceğim.
Dilek Erbil
18-04-2007, 11:21
Sayın Uyar,sizi kıskanmamak elde değil....ne güzel bir işiniz var,size çok imrendim.Bu hollandalılar beni deli ediyor,o soğuk ülkede bu güzellikleri nasıl yetiştiriyorlar ve bizim gibi sıcak ülkelere pazarlıyorlar....Mevsimlik işçi arıyorlarmı para istemez sadece biraz bilgi:))Stress atmaya gidelim forumcek...Arada bir saksı değiştiririz,sulamayı sanırım zaten bilgisayarla ayarlıyorlar....Umarım daha çok resim görmeye fırsatımız olur...
Mest oldum.. Elinize gönlünüze sağlık Uyar11
Kaktüslerinizin yanı sıra asıl seranızdaki düzene hayran oldum. Nasıl bu kadar düzenli olabiliyor. Yani saksıları dizmesi, bakımı...çok zor olmalı.
Kaktüslerinizin yanı sıra asıl seranızdaki düzene hayran oldum. Nasıl bu kadar düzenli olabiliyor. Yani saksıları dizmesi, bakımı...çok zor olmalı.
Aynı şeyi düşündüm bende. Burası ticari bir işletme. Yani devamlı bitki üretiliyor, pazara gönderiliyor, dışardan mal alınıyor vs vs.
Yukarıdaki düzen için kaç kişi çalışıyor?
Harika çok güzeller.İştah açıyorlar.:)
Hepinize ayri ayri tesekkurler,
Niyetim sizleri kiskandirmak degil, sadece bilgilendirmek. Ama kiskanmamak da elde degil, dogrusunu soylemek gerekirse ben bu duyguyu hergun yasiyorum.
Seramiz hakkinda biraz bilgi vereyim isterseniz;
Ben ve is arkadaslarim (10 kisi) uretim bolumunde calismaktayiz. Bu bolumde uc adet saksilama makinasi var, birincisi sadece 5,5 cm, ikincisi 6,5 cm ve 8,5 cm, ucuncusu de 10,5 cm ve 13 cm lik saksilar icin. birinci ve ikinci makinada ucer kisi, ucuncu makinada ise tek kisi calismakta, ayrica bir de ucuncu makina ile birlikte kombine calisan robotumuz var, bunun gorevi, daha onceden araliksiz bir sekilde dizilmis olan saksilari masadan alip yeni bir masaya araliklarla yerlestirmesi. Burada hersey robot tarafindan gerceklestiriliyor, biz sadece basinda gozlemci olarak kaliyoruz. Bu bolumde hersey son sistem ve full otomatik, masalar otomatik olarak saksi makinasina gelir ve doldugunda otomatik olarak seradaki yerine gider, bosalan masalar yine otomatik olarak yikamaya gider ve tekrar kullanilmak uzere istif edilir. Sadece bizim bolumumuzde 34 sira ve her sirada 44 masa var. Diger bolumlerle birlikte 3000 adet masamiz bulunmakta.
Benim buradaki gorevlerimin basinda bu sistemleri programlamak ve diger makinalarin ayar ve bakimlariyla birlikte herhangi bir problem **** ariza ciktiginda mumkun oldugu kadar hizli bir sekilde calismasina devam ettirmek, neyin nasil yapilacagini diger arkadaslara anlatmak.
ileriki gunlerde sizlere bu sistemlerin de fotolarini gonderirim insallah ve boylelikle daha cok bilgi sahibi olmus olurusunuz.
Simdilik hepinize saygi ve sevgiler,
Sera da, kaktüsler de muhteşem... Yutkunmaktan boğazım acıdı..:dilli: Hakikaten görsel bir şölen.. Bizlerle paylaştığınız için çok çok teşekkürler Sn. Uyar11..;)
yeni paylaşımlarınızı ve güzellikleri merakla bekliyorum Sayın Uyar11
Sayın Uyar,
Gerçekten çok şanslısınız,öyle bir ortamda çalışmak çok zevli olmalı ? Bir çiçeğin hayat serüvenini baştan sona gözlemleyebiliyorsunuz.Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Burası kaktüs cenneti olmalı.Göz alıcı insan burda gönüllü çalışır :)
sayın Uyar gerçekten çok şanslısınız. Böyle bir ortamda bulunmak büyük zevk kaynağı olmalı. bizler izlerken bile haz duyduk. adamlar işin ehli, bizler gibi amatör değiller. Lâle soğanlarını bile bizden alıp geliştirdiler. Bizlerde bakakaldık.Maalesef işin sonunu getiremiyoruz. İşinizde başarılar.
DevrilgenKayik
19-04-2007, 21:56
Uyar11, bize bu masaların işlemlerin nasıl olduğuna dair fotograf da gönderebilir misiniz. Benim fotoğraflara bakarken ağzım açık kaldı ama bu otomatik işlemleri de anlıyamadım. Kaktüsler, toprağı saksılara otomatik mi yerleştiriliyorlar? Umarım sorum çok aptalca değildir.
Uyar11, bize bu masaların işlemlerin nasıl olduğuna dair fotograf da gönderebilir misiniz. Benim fotoğraflara bakarken ağzım açık kaldı ama bu otomatik işlemleri de anlıyamadım. Kaktüsler, toprağı saksılara otomatik mi yerleştiriliyorlar? Umarım sorum çok aptalca değildir.
Saksilar toprak dolmus ve deligi acilmis sekilde onumuze geliyor ve biz de sadece deligin icine kaktusu yerlestirip topragini biraz bastiriyoruz. cok kucuk kaktusleri otomatik olarak kendi diken makinalar da var ama biz kullanmiyoruz. Insan eliyle olmasi daha iyi, yoksa biz issiz kaliriz ;)
Bugun birkac foto daha cektim, formatlarini duzelttikten sonra buraya yerlestiririm.
Saygilar,
Bu makina 5,5 cm saksilar icin, saksilar toprakla dolmus ve kaktuslerin dikilecegi delikler acilmis sekilde onumuze geliyor ve biz de kaktusleri yerlerine dikiyoruz.
Bu da 10,5 cm ve 13 cm lik makina. Bugun arkadasimiz Kalanchoe thyrsiflora dikti. bu makinada tek basina calisiyor yardimcisi robot, masaya yerlestirme isini robot yapiyor.
Masa dolduktan sonra otomatik olarak raylar uzerinde seradaki yerine goturmesi icin transport robotuna gidiyor. Bu robot seranin icinde hangi siraya gidecekse oraya goturup sirasina koyuyor, ****** onceden hangi kaktus hangi siraya gidecek ve kac masa olmasi gerekiyor bu bilgileri robota yukluyoruz.
Bosalan masanin yerine hemen yenisi yine otomatik olarak geliyor ****** yikanip temizlenmis bir sekilde. Masalar ustten asansor dedigimiz sistemle geliyor.
Makinalara toprak da otomatik olarak geliyor. Fotoda ustte gorunen kanallardan her makinaya ayri ayri toprak gidiyor ve her makina ihtiyaci kadar toprak aliyor.
Teşekkürler Uyar11. Bunlar bizim için çok önemli belgeler. Hollanda'nın neden çiçekçilikte dünyada bir numara olduğunu anlayabiliyoruz.
Süper segili Uyar11.Teknolojinin yapamayacağı şey yok..
Resimler için ellerine sağlık..
Kardeş bizi umutlandırdığın için teşekkürler.Geçenlerde bir sitede ,yurt dışına gitmiş bir vatandaş,orada cinselliğin pazarlandığı klüpleri tanıtıyordu.Şimdi sizin aktardığınız bilgiler karşısında duygulandım,tekrar teşekkürler.
Çok güzel bir yer. Fotoğraflar harika. Herkes gibi bende kıskandım. Bizimle bu bilgileri paylaştığınız için teşekkürler uyar11.
kızılelma
21-04-2007, 10:39
arkadaşım gerçekden çok güzel teşekkür ederim.Bu kaptüsler acaba sabit boylumudurlar yoksa büyüyenleri de varmıdır.Yardımcı olursan sevinirim.Teşekkürler
arkadaşım gerçekden çok güzel teşekkür ederim.Bu kaptüsler acaba sabit boylumudurlar yoksa büyüyenleri de varmıdır.Yardımcı olursan sevinirim.Teşekkürler
Seramizda buyuk boyda kaktusler de var, bunlar cogunlukla Tenerife (Kanarya adalari) de yetisip burada saksilaniyorlar. Normalde bu boylara ulasmasi yillar suruyor.
Bu da en kucuk kaktusumuz.
Bu da en genis saksida olan kaktuslerimizden.
DevrilgenKayik
24-04-2007, 00:01
Ben hiç kaktüslere meraklı değilimdir, ama böyle resimlere bakınca çiçek açıcak bir kaktüs almaya karar verdim. Şu en küçücük gibi olan mesela :)
Sayın Uyar, gerçekten harika bir yerde çalışıyorsunuz. Elimdeki kaktüslerin resimlerini yolluyorum. Ben biraz araştırdım hangi türler olabileceğini. Yanlışım olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim. http://picasaweb.google.com.tr/cgndnz bu adresten resimlere ve benim tahmin ettiğim adlara ulaşabilirsiniz.
sayın uyar11 bir gün Türkiyeye dönüp aynı şeyleri hatta daha iyisini burada yapmanızı bekliyoruz.
bottistar
05-05-2007, 17:55
Selam Uyar11 nasılsın? Bir süredir yazışmalara katılmıyordum ve girdim gördüm resimleri. Muazzam. İnsanın etkilenmemesi elde değil. Fakat teknoloji ve ticaret işin içine girince sanıyorum ki ölüme terkedilen ya da ilgilenilemeyen veyahut çöpe atılan kaktüsler oluyordur. Sanırım daha önce de bir kez konuşmuştuk ve sen kendi kişisel çabalarınla kurtarabildiğin kadarını kurtarmaya çalıştığını, fakat bir kişiyle iki kişiyle hepsinin kurtulamayacağını söylemiştin. Eğer öyle bir durum varsa gönüllü bir takım oluşturulabilir mi ? Ya da ne bileyim, burda yeterli sayıda insan bir olursa arada sırada buraya da yollanabilir mi o kaktüslerden? Tabi bütün bu yorumları hatırladığım ve sandığım kadarıyla yapıyorum. Yanlışım varsa düzelt beni. Ama tabi şunu da biliyorum ki, bu dünya düzeninde üç beş gönüllüyle canlıların kurtulması çok zor. İnsan yine de içinin rahat etmesini seçiyor. Selamlar...
Merhaba Uyar Bey bu Allah ın bir lutfu bizlere.burası cennetten bir parça olmalı yoksa rüyamı lütfen uyandırmayın.Gerçekten bir harika.bende orada olmak isterdim.kıskanmadım ama gıpta ettim .ellerinize sağlık bizlerle bu güzellikleri paylaştığınız için.İnşaallah değerli bilgilerinizle bir gün ülkemize döner ve burada aynı işe başlarsınız .ve bende ziyaret ederim.
Hoş geldiniz Cennet.:)
Sizi yeni gelen arkadaşlar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) başlığında tanımak isteriz. Ayrıca imla kurallarına dikkat etmeye çalışıyoruz. Aynı özeni göserirseniz seviniriz. Teşekkür ederiz.:)
uyar11, amsterdam'dam bildiriyormuşsun :) içim gitti, konudan uzaklaştım. zira bu sene şubat'ta geldim oralara çekim için. uçaktan indiğim andan itibaren büyülendim.çalıştığım ve ekiple beraber takılmak zorunda olduğum için tadını da çıkaramadım. kursağımda kaldı resmen. rüyalarıma giriyor. para denkleştirir denkleştirmez yine geleceğim. ben de hediyelik soğan lalesi almıştım akrabalara. lale bizden oraya gitti tamam da üstünde cinsellik ya da marihuana temaları olmaya hediyelik eşya bulmak zor oralarda :) bu soğanlardan kendim de ektim. fakat kimseye bi hayrı dokunmamış. soğanlar ya toprağın içinde çürüdüler ya da çıktıktan sonra sararıp öldüler. yanlış bir şey mi yaptım acaba, diye kara kara düşünüyorum.
Aldiginiz kaktuslerde bu etiket varsa, bilinki onda benim de emegim ve parmagim var.
Not: Foto, bu forumda "Lithopslar hakkinda" bolumunden sayin ilkin' ini 22 nolu mesajindan alintidir.
Iste calistigimiz yerde giydigimiz, firmamiza ait tisort.
Açıkcası bu makineleri görene kadar böyle bir fabrikanın olabileceğini hayal bile etmemiştim. Gerçekten hayran kalınacak bir durum söz konusu. Çalışınca oluyor demekki. Ciddi manada muhteşem bir yer.
Sevgili Uyar ufkumuzu genişlettiğiniz için teşekkür ederiz.
Sevgili uyar11, ne kadar harika bir ortamda çalıyorsun. İnsan neler vermez öyle bir yerde çalışmak için. Hollanda'ya birkaç sene önce gitmiştim. Çiçek olayı orada gerçekten muazzam gelişmiş. Tebrik etmek lazım. Demek aldığım lithopsda sizin de emeğiniz var. Ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz. Lithopsu Ankara Çayyolundaki bir seradan almıştım. Oradaki bey Hollanda'dan geldiğini söylemişti. Güzel çalışmalarınızın devam etmesini dilerim. Umarım birgün bu güzellikleri Türkiye'de de başlatırsınız ve emekleriniz karşılıksız kalmaz.
Mucip Gürbüz
20-08-2007, 22:43
Sevgili Uyar 11 ilk defa resimleri izledim tek kelimeyle MUHTEŞEM sistem zaten teknoloji harikası ben Yalovada kaktüs yetiştiriyorum tabi ki ülkemiz şartlarında resimlerdeki kaktüslerin hepsi var ama bizim bir cinsi satılacak sayıya (1000) gelmesi iki yıl (yavrudan) anaçları büyütüp çiçek açtırıp döllendirip tohum alıp yetiştirmesi ise 5 yıl çünkü ülkemizde tohum yok.Benim sormak istediğim tohum temini konusunda yardımcı olma konusunda bize yardımcı olabilirmisiniz. resimler ve bilgiler için elinize sağlık.Bu arada işçi lazım olursa karın tokluğuna gelirim. Bir gün ülkemizinde onlar gibiolması dileği ile sevgi ve saygılar.
karaselvi
08-09-2007, 11:00
Bunlara nasıl sahip olabiliriz yardımcı olabilecek kimse varmı.
Denizlide cicekli fidanları var. Ema sonradan çiceklerinin yapıştırma olduğunu fark ettim
Satisa hazir bazi kaktuslerin fotolarini cekmistim, onlari da sizlere gonderiyorum.
Fotolarin kaliteleri cok iyi degil malesef, telefonla bu kadar oluyor.
Daha ne olsun ki hepsi de birbirinden güzeller, maşallah. Ellerinize sağlık...
AHHHHHHHHHHHHHHH,AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
AĞLADIM BURADA AĞLADIM
TEBRİKLER VALLA
(özellikle büyük harf yazdım bağırdım feryat ettiğim belli olsun diye:D )
Amsterdam'ın neresinde, merkezde mi bu sera? Bir kaktüs turu mu düzenlesek bayramda?
Amsterdam'ın neresinde, merkezde mi bu sera? Bir kaktüs turu mu düzenlesek bayramda?
Amsterdam a 30 km uzaklikta Aalsmeer denen bir yerde. Hollanda nin seralarinin en cok bulundugu yer. Buyurun gelin ama Kurban bayramina denk getirmeyin zira o zaman ben Turkiye de olacagim insaallah.
alialitarık
17-09-2007, 07:23
Teşekkür ederiz.
Uyar11 harika çok teşekkürler.Özellikle ağaç gibi olanlara bayıldım.Daha çok çiçek açanlara bayılıyorum..Çok güzel.
kaktüsçü
17-09-2007, 19:42
Harika! Tek kelimeyle SÜPER. Emeğine sağlık uyar11... :eek::eek::eek:
Sn. Uyar baktıkça bakası geliyor insanın bu güzel kaktüslere.Maşallah sizinde ellerinize sağlık bu güzelliklerde payınız olduğu için.
Sayın Uyar gelirken bir "tır"la gelseniz diyorum. Seranızın tamamı sığmaz ama olsun, aldığı kadar, biz razıyız.
iktisatci22
19-09-2007, 08:05
Güzel bir görünüm katmıs seraya.kaktüs bende de var ve çok dayanıklı bir bitki. bir tane ekmiştim.çoğaldıda çoğaldı:) güzel tonlarda çicek açıyor.Paylaşım için saolasın arkadasım .
gerçekten çok şanslısınız.. aklıma şu çin atasözü geldi versiyonları olsada ana fikri şu;
Bir Saatliğine Mutlu Olmak İstiyorsan,şekerleme Yap.
Bir Günlüğüne Mutlu Olmak İstiyorsan,balık Tutmaya Git. (içki iç versiyonu da var)
Bir Aylığına Mutlu Olmak İstiyorsan,evlen.
Bir Yıllığına Mutlu Olmak İstiyorsan,Bir Servete Kon.
Bir Omur Mutlu Olmak İstiyorsan,sevdiğin bir iş yap (toprakla uğraş versiyonu da var.. sanırım çinlilerde itilafta bu atasözünde :))
menekşemehtap
03-11-2007, 23:39
Bu serayı bir görümlük bile olsa netten değilde canlı olarak görmek isterdim.Çok şanslısınız
Görsel şölene biraz daha devam etseydiniz çığlık çığlığa bağırmak üzereydim. Şimdi yazıyorum çünkü geç farkettim(siteyi)
handanhanım
17-11-2007, 19:48
Şapkalılara bayıldım :)))
ilker_eroglu
19-11-2007, 19:12
Bodrum'da `Kaktüs Cenneti' kurdu
Denizlili ziraat mühendisi Zeki Kırkım, Bodrum'da açtığı `Kaktüs Cenneti' adlı çiftlikte, binlerce kaktüsü üretip, bunları satmaya başladı
Kaktüslerin dünyanın en narin ve güzel çiçeklerini verdiğini belirten Kırkım, "O kadar yavaş büyürler ki, sabrın ve sevginin ifadesidir" dedi.
1965 yılında gittiği Almanya'da kaktüs çiftliğinde çalışarak kaktüs yetiştiriciliğini öğrenen Halil Kırkım, emekli olup Türkiye'ye dönünce deneyimlerini ziraat mühendisi olan torunu Zeki Kırkım'a aktardı. Denizli'de de kaktüs yetiştirip satan Halil Kırkım, iki hafta önce 74 yaşında yaşamını yitirdi. Dedesiyle birlikte Denizli'de yıllarca kaktüs yetiştiriciliği ve satıcılığı yapan 28 yaşındaki Zeki Kırkım, artan talepleri karşılamak üzere bir çiftlik kurma kararı aldı. Ziraat mühendisi Kırkım, dedesinden öğrendikleriyle, doğa şartlarının uygunluğu nedeniyle Bodrum'da, `Kaktüs Cenneti' adlı çiftliği kurdu.
Arizona çöllerinden, Güney Afrika'ya, Sicilya'dan Meksika'ya kadar olan bölgede yaklaşık 15 bin kaktüs çeşidi bulunduğunu belirten Kırkım, Bodrum'un Güvercinlik Köyü Maya Kavşağı'nda açtığı çiftlikte yaklaşık 1150 türde 80 binin üzerinde kaktüs olduğunu bildirdi. Zeki Kırkım, şunları söyledi:
"3 santimetre büyüklüğünden 4 metreye, 50 gramdan 500 kilograma kadar farklı renk ve biçimlerde kaktüsler var. Vahşi güzelliğinin yanı sıra, yavaş ve sorunsuz büyümeleri, uzun ömürlü olmaları nedeniyle sabrın ve sevginin sembolü olarak biliniyorlar. İnsanlık tarihinde ilaç, keyif verici maddeler üretiminde kullanıldıktan sonra günümüzde evlerin salonlarında, yatak odalarında, bahçelerde vahşi ama dingin bir güzellikle duran kaktüse ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle Amerika'daki Kızılderililer'in de savaş öncesi kaktüsten elde edilen sıvıyı içerek cesaretlerini artırdığı biliniyor. Kaktüslere olan ilgim dedem Halil Kırkım sayesinde çocukluğumda başladı. Kaktüs tutkum nedeniyle eğitimimi o yönde aldım. Her birinin benim için ayrı bir özelliği ve güzelliği var."
Kırkım fiyatları 3 YTL'den başlayıp 5 bin YTL'ye kadar varan kaktüslere yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra bölgeye yerleşmekte olan İngilizler'in de büyük ilgi gösterdiğini, Yunanistan'ın Rodos, İstanköy ve Kilimli Adaları'ndan da birçok esnafla turistin Bodrum kaktüslerinden alarak ülkelerine götürdüklerini söyledi. Kırkım, komşu ülkelere ihracat yapmak için hazırlıklarını sürdürdüğünü belirtti.
Vatangazetesinden alıntıdır
bitkici_volkan
26-12-2007, 14:38
merhaba öncelikle fotoğrafları bizimle paylaştığınız için teşekkürederim ben seracılıkve süs bitkileri bölümünde halen okumaktayım ilk hevesle başladığım ve başarmaya çalıştığım iş kaktüs yetiştirmekti ama fazla başarılı olamadım sanıyorum bu konu hakkında yardım alacaktımki sizin böyle bir seranız var ve içi süper kaktüslerle dolu yardımcı olabilirmiziniz teşekkürler
Merhaba Uyar 11.Ellerinize saglık:Gözümüz gönlümüz açıldı,Çok çok teşekkür ederim.
İklimsiz
15-01-2008, 23:49
Hollanda'ya Uyar11 in kaktüslerini görmeye gidişimiz biraz zor olacağına göre, sanırım bize Bodrum yolu da göründü Zeki Kırkım beyin kaktüsleri için:D
Uyar11'in çalıştığı seradaki kaktüslerin muhteşem görüntüsünün yanında, seranın temizliği de dikkatimi çekmedi değil;)
çiçeksiz balkon
20-01-2008, 20:28
Uyar11, resimler rüya gibi.Kaktüslerin böyle güzel olabilecekleri, muhteşem çiçekler açabilecekleri aklıma bile gelmezdi önceleri.Elinize sağlık.
Sevgili Uyar11 seranıza ait yeni fotoğrafları ve yeni varyetelerin resimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.
Kaktüs sevenler için bu fotoğraflar ne büyük eziyetir böyle! Yazık değil mi bize?
bayıldım resimlere çok teşekkürler
Ümit Baran
08-03-2010, 14:16
cennet diye tabir edilen yer burası olmalıııı..
Sevgili Uyar11 hayran kaldım çalıştığınız yere. Herşey ne kadar muntazam,düzgün,özenli görünüyor...İnsan bazen yaptığı işten zevk almıyor.İnanın sizin yeriniz de olmak isteyen benim gibi ne kadar çok insan var...
Bu nerden aklınıza geldi demezseniz bir sorum var size. Bu kaktüslerden ya da diğer bitkilerden ücretli ya da ücretsiz alabiliyormusunuz?
kaktus h
06-12-2015, 22:05
Merhaba
ben istanbul ve Yalova'daki Kaktüs gulhanesinin numarasini ve adresini istiyodum bilene varsa söylesin
Teşekur ederım
araz.azarifar
11-04-2016, 09:57
fotolarin kaliteleri pek iyi degil zira mobil telefon ile bu kadar oluyor
merheba arkadas turkiye seranizin adresin bulmak istiorum
araz.azarifar@yahoo.com
Fatih_Soydemir
25-06-2018, 19:33
Echinopsis serisinden yavru ağzı çiçeğe sahip olanını aramaktayım bir kaç yerde buldum ama ikna edemedim satmaya. 3 üne 5 ine pek bakmak istemiyorum artık. Yavru ağzı yılbaşından sonraki 2. odağım sadece bu. forum forum dolaşıyorum ama nafile.
kader_bpkp
28-06-2018, 15:00
Sn. Fatih Soydemir, acaba aradığınız bu mu.. Eğer öyleyse Can tropikal, gittigidiyor üzerinden satış yapan ve benim de daha önce alışveriş yaptığım bir satıcı..
Fatih_Soydemir
30-06-2018, 22:57
677465
sarı olan ama 3 renklisi resmimdeki gibi ve
677466
bu renkler şu an için aradığım bu arada resimdekinin en ufak görüneni kadar olanı elimde var yani farklı tür değil bu da echinopsis.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.