View Full Version : Kademli / Acer 1
Bu acer çobançeşme orman fidanlığından aldığım iki fidandan biri. Bunun kök temizliği yapıldı ve saksılandı. Sert budama yapıldı. İkincisine sadece sert budama yapıp bir yıl bekleme kararı aldım. Bakalım hangisinde daha iyi gelişme olacak. Kök kısmında buluna boşluğa ileride taş yerleştirmeyi düşünüyorum.
badrobot
27-02-2017, 13:41
Düz bir aday ve yine boyu aşırı uzun. 1/2 ve en güzeli 1/3 kalacak şeklinde budamalısınız. Yeni liderle konikleştirebilirsiniz.
Sayın Badrobot
Teşekkür ederim. Boylarını kısaltacağım. Bu adayları biraz uzun bırakmamdaki amaç dallanmadan sonra kısaltmayı düşünmemdi dallanma durumuna göre. Ama sizin tavsiyeniz üzerine bu ilk fırsatta geröekleştireceğim.
boy badrobotun tavsiye ettiği gibi üçte iki oranında kısaltıldı.
badrobot
06-03-2017, 14:08
Fotoğraflayın ve buraya koyun. Doğrusunu yaptığınıza benim gibi sizde inanın.
Acerin kısaltılmış son durumu.
Ağaçlarınız hala tomurcuk vermedi mi?
Malesef henüz hiç bir ağacım eskiler de yenilerde tomurcuk vermedi.
Bu sene diktiğim bazı ağaçlar açmaya başladı fakat orman işletmeden aldığım bu ve diğer acerimde ve kestanemde hiç bir değişiklik yok. Acaba öldüler mi.
dusunenadam
16-04-2017, 01:24
Kök düzenlemesi veya kısaltması yapılan ağaçlar biraz geç tomurcuklanıyor. Biraz daha beklemenizde yarar var. Anladığım kadarıyla acerleriniz yerli akçaağaç. Muhtemelen tomurcuklanacaklardır.
Evet yerli akçaağaç. Ümitle bekliyorum. Diğer ağaçlarım gayet güzel açtılar. Fakat ormandan aldıklarım henüz açmadı. Bekliyorum. İnşaallah açacaklar.
Benim kök terbiyesi yapmadığım fakat üstten kısalltıklarım da canlanmadı hala. Biraz daha bekleyeceğiz anlaşılan
Ben de çman olmuştum keşke kök terbiyesi yapmasamıydım diye orman fidanlığından aldığım ağaçlara, ama sizin ağaçlardada durum aynıysa birazbeklememiz gerekecek o zaman. Yamadorilerde sorun yok hepsi de gayet güzel açtılar. Ormandan aldıklarımdan sadece at kestanesinin nebarinin dip kısmından birtane belirmiş dün gördüm. hafta sonu güzel havadan dolayı olsa gerek. Bekleyelim o zaman.:rolleyes:
DeFRaNDo
18-04-2017, 22:01
Bu sene hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Her nekadar benim acerlerin hepsi açsa da 2 erguvan, 2 oya, 1 taflan ve 1 begonvilimde hala sürgün belirtisi yok sabırla beklemeye devam :)
Ağaçta hareketlenme başladı ilinci resim de de görüldüğü gibi ilk çürgünü verecek içşaallah bu hafta içi. Heyecanla bekliyorum.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.