Güler
17-02-2017, 14:20
Eminim ki pek çok arkadaşımız bunu değişik şekilde yapıyordur. Ben de bu gün bunu yapmak istedim, yaparken de sizlere kendi tarifimi vereyim diye düşündüm.
Kasaptan veya marketten hazır paket halinde kemiksiz kalça tavuk alıyoruz.
Bunları kuşbaşı doğrayıp bir kaseye alıyoruz.
2-3 adet patatesi halka halka doğrayıp payreks bir kaba koyuyoruz, biraz tuz, karabiber ve çok az zeytin yağı ilave ederek şöyle bir karıştırıp. 190-200 derece ısıtılmış fırına sürerek 15-20 dakika pişiriyoruz.
Bu arada tavaya yine az miktarda zeytinyağı koyup, küçük küçük doğradığımız bir adet soğanı pembeleştirip, kuş başı doğradığımız tavukları ilave ederek 10 dakika kadar yani tavukların rengi hafifçe beyazlaşana kadar pişiriyoruz.
Daha sonra tavadaki tavukların üzerine küçük küçük doğranmış birkaç adet yeşil biber ile bir tane kırmızı salçalık biber ve 2-3 diş ince kıyılmış sarımsakları ilave ettikten sonra bir kaşık domates salçası, tuz, karabiber, pul biber ekleyerek biraz pişiriyoruz. 10-15 dakika kadar.
Bunlar pişerken bir miktar beşamel sos hazırlıyoruz ve biraz karabiber-tuz ilave ediyoruz. (hemen hemen her bölümde karabiber ve tuz ilavesi yaptığımız için miktarları az tutun, gerçi en alttaki patates tuz miktarını ayarlayacaktır)
Fırından aldığımız patateslerin üzerine önce tavadaki sebzeli tavukları, daha sonra da beşamel sosu ilave ediyoruz.
Yine 200 derece ısıtılmış fırına sürmeden evvel bir miktar rendelenmiş taze kaşar peynir ilavesini de unutmayın.
Halka patatesler fırına sürülecek, soğan pembeleştikten sonra kuşbaşı doğranmış tavuklar ilave edilecek.
639051
639052
639053
Kasaptan veya marketten hazır paket halinde kemiksiz kalça tavuk alıyoruz.
Bunları kuşbaşı doğrayıp bir kaseye alıyoruz.
2-3 adet patatesi halka halka doğrayıp payreks bir kaba koyuyoruz, biraz tuz, karabiber ve çok az zeytin yağı ilave ederek şöyle bir karıştırıp. 190-200 derece ısıtılmış fırına sürerek 15-20 dakika pişiriyoruz.
Bu arada tavaya yine az miktarda zeytinyağı koyup, küçük küçük doğradığımız bir adet soğanı pembeleştirip, kuş başı doğradığımız tavukları ilave ederek 10 dakika kadar yani tavukların rengi hafifçe beyazlaşana kadar pişiriyoruz.
Daha sonra tavadaki tavukların üzerine küçük küçük doğranmış birkaç adet yeşil biber ile bir tane kırmızı salçalık biber ve 2-3 diş ince kıyılmış sarımsakları ilave ettikten sonra bir kaşık domates salçası, tuz, karabiber, pul biber ekleyerek biraz pişiriyoruz. 10-15 dakika kadar.
Bunlar pişerken bir miktar beşamel sos hazırlıyoruz ve biraz karabiber-tuz ilave ediyoruz. (hemen hemen her bölümde karabiber ve tuz ilavesi yaptığımız için miktarları az tutun, gerçi en alttaki patates tuz miktarını ayarlayacaktır)
Fırından aldığımız patateslerin üzerine önce tavadaki sebzeli tavukları, daha sonra da beşamel sosu ilave ediyoruz.
Yine 200 derece ısıtılmış fırına sürmeden evvel bir miktar rendelenmiş taze kaşar peynir ilavesini de unutmayın.
Halka patatesler fırına sürülecek, soğan pembeleştikten sonra kuşbaşı doğranmış tavuklar ilave edilecek.
639051
639052
639053