View Full Version : Tohumlarına kavuşanlar
Özenle hazırlanmış kargo paketini aldım az önce..Bir çok çeşit tohuma kavuştum..Bahardan itibaren köydeyiz artık..Mart nisan aylarında sebze dikim yastıklarını derin derin belküreğiyle kazıp hazırlarım..benim için müthiş bi spor olanağı olur bunlar..mayıs gibi fideleri dikeceğim yerleri tekrar hayvan gübresi veya deniz yosunuyla karıştırıp kazar havalandırırım..sonra inşallah fideleri ekeriz..inşallah bu emeği esirgemiyen arkadaşlara layık güzel bi bahçe tesisi yaparız..en büyük yardımcım eşim olacak gibi ..pek hevesli değil bu işlere ama yavaş yavaş onu da alıştırmam gerek..bu sene dalından nefis domates ve biberleri koparınca sanırım seneye daha bi iştahlı olur toprakla uğraşmaya..
Tekrar teşekkür ediyorum paylaşımda bulunanlara ve emeği geçenlere..sağolun varolun..
Bunlar da sağolsun, sayın oz26'nın annesi için aldığı tohumlardan fedakarlık yaparak bana 2 hafta önce gönderdiği tohumlar..birçok çeşitim oldu..eğer fazla gelenler olursa onları da köyde meraklı insanlarla paylaşırım..
aslama1994
07-02-2017, 12:28
Bunlar da sağolsun, sayın oz26'nın annesi için aldığı tohumlardan fedakarlık yaparak bana 2 hafta önce gönderdiği tohumlar..birçok çeşitim oldu..eğer fazla gelenler olursa onları da köyde meraklı insanlarla paylaşırım..
Hayırlı bereketli olsun.
Hayırlı bereketli olsun.
Teşekkür ederim; çok sağolun..
Ömer Bey
07-02-2017, 15:35
Bereketli olsun,darısı bizlere.
Bol hasatlı bir sezon geçirmeniz dileğiyle. Hayırlı bereketli olsun.
doktorwho
07-02-2017, 22:05
Merhabalar , ben ismimi yazmadığım için yaklaşık 15 gün önce arandım ve yönetimden de mesaj gelmiş. tohumlarım elime ulaşmadı.yurtiçi kargo demiştim. şimdi isimler arasında da göremiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
İlginiz için çok teşekkür ederim bende aslında bugünden beridir çabam buydu eğer benim taleplerim bana gönderilecekse size şu an istanbul da olan bir arkadaşımın adresini verecektim ama artık geç kaldım umarım bir sorun yaşamadan tohumlarıma ulaşabilirim hepinize emeklerinizden dolayı çok teşekkür ederim kargo takip numarasını da aldığımda daha iyi takipçisi olabilirim
Dün Zafer Bey ile görüştüm, bu gün size kargo takip numarasını ulaştırmaya çalışacak.
Tohumlarıma kavuştum:)
Paylaşımda bulunan ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler.
638443
Vizeli39
08-02-2017, 09:03
Arkadaşlar merhaba, Az önce tohumlarım geldi teslim aldım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim
Bol bereketli hasarlar olur inşallah.
firdevs-i
08-02-2017, 09:03
Tohumlarıma kavuştum arkadaşlar. Bir heyecan bir heyecan.
E tabiiki de emeği geçen yüce gönüllü insanlara çoook teşekkürler.
Merhabalar tohumlar şuan itibari ile elime ulaştı gerkeçten ciddi bir işcilik var aracı olan emeği geçen herkesin ellerine sağlık çok teşekkürler. Birde tohumlar kullanılana kadar hangi ortamda ne şekilde saklanılmalı aceba
Tohum zarfını aldım. Emeklerinize sonsuz teşekkürler.
Ömer Bey
08-02-2017, 09:45
Arkadaşlar herkese merhaba,
Tohum zarfı tarafıma ulaştı,emeği geçenlere teşekkür ederim,haklarını helal etsinler.
638456
638457
638458
Merhaba arkadaşlar, tohumları az önce kargodan teslim aldım. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Bol ve bereketli bir yıl geçirmemiz dileğiyle.
Bende az önce gönderdiğiniz tohumlara kavuştum. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Umarım herkes için bereketli bir yıl olur.
hidemirci
08-02-2017, 10:44
tohumlar elime ulaştı. emeği geçen herkese çokça teşekkürler.
Aysel Yavuz
08-02-2017, 10:54
Tohumlar ulaştı. Emeği geçenlere teşekkürler..
bayramyildiran
08-02-2017, 10:59
tohumu gönderilen lerin bi listesi varmı forumda
Bugün tohumlara kavuştum emeği geçen herkese çok teşekkür ederim...
638459
Lonicera
08-02-2017, 11:29
Kargom geldi, emeği geçen herkese teşekkür ederim.
tohumu gönderilen lerin bi listesi varmı forumda
Kurallara uygun tohum talebinde bulunan herkesin tohumu gönderildi.
thunderon
08-02-2017, 11:36
Tohumlarım bugün elime ulaştı. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Organizasyona katılan tüm arkadaşlara ve site yönetimine teşekkür ederim.
Bende az önce gönderdiğiniz tohumlara kavuştum. İlk işim tek tek incelemek oldu. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Umarım herkes için bereketli bir yıl olur.
ibrahimes
08-02-2017, 11:44
Benim de kargom az önce ulaştı. Emeği geçen herkese teşekkürler. Herkese bereketli bir yıl olması dileğiyle...
Dutlubahçe
08-02-2017, 11:59
Ben de tohumlarımı aldım. Emeği geçenlerin hepsine çok teşekkür ediyorum.
638466
Tohum gönderen arkadaşlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederim, tohumlarıma kavuştum :)
Kargoyu bugün teslim aldım. Tohum yollayan arkadaşlara, dağıtılması ve organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Saygılar...
Ben de biraz önce tohumlara kavuştum.Gönderen ve emek veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Ellerinize emeklerinize sağlık.
Tohumlarıma kavuştum:)
Paylaşımda bulunan ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler.
638443
sn Pin-up bana özel mesaj ile talep ettiğim tohumların gelmeyeceğini yazmıştınız ama tohumlar gelmiş. Gözümüz aydın :D
Tohumlarım az önce geldi. Öncelikle binbir zahmetle yetiştirdiği ürünlerin tohumlarını paylaşma lütfu gösteren tüm paylaşımcı dostlara, sonralıkla da bu kutsal emanetlerin ayağımıza kadar gelmesi için emek veren tüm Lojistik Merkezi gönüllülerine sonsuz teşekkürler. Bu ailenin bir ferdi olmaktan bir kez daha gurur duydum.
Hediyeunlu
08-02-2017, 13:23
Kargom elime ulaştı. Ekip yetiştiren, bakıp büyüten tohumlarını alan ve bizlere ulaşmasını sağlayan tüm arkadaşlar, elinize emeğinize sağlık iyi ki varsınız.
Ellerinize sağlık... Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Kargom geldi. Bu kadar hizli beklemiyordum. Tohum paylasan arkadaslara, bununun tasnif ve yollanmasinda calisan lojistik merkezindeki arkadaslara sonsuz tesekkurler. Herkesin emegine saglik. Tesekkurler...
Tohumlar bu gün kargo ile ulaştı. Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyor, bol ürünlü bir mevsim diliyorum.
ihtiyarco
08-02-2017, 14:35
Tohumlar elime ulaştı. Yetiştiren, büyüten daha sonra tohumlarını alan ve bizlere ulaşmasını sağlayan tüm herkese çok çok teşekkür ederim... Bu paketi özenle hazırlayıp gönderenlere ayrıca teşekkür ederim. Umarım seneye bende bu tohumları paylaşabilirim...
Tohumlar bugün gelmiş ama evde yokken gelmişler bikaç gün içinde teslim alıcam.
Emeği geçen herkese teşekkürler
Sevgili sweetnurse83 ve aepia, iade edilen tohum zarflarınız, sizlerle yaptığım telefon görüşmesi üzerine yarın yeniden Yurtiçi kargo ile gönderilecektir.
Takip numaralarını da hemen yazacağız.
Ben de tohumlarıma kavuştum. Yetiştiren, paketleyen, yollayan, kısacası emek veren herkesin ellerine sağlık.
Merhaba, kargomu aldım. Yetiştirip büyüten ve bu etkinliği organize edip gönderilere vakit ayıran herkese çok teşekkürler.
Ben de hem paylaşımcılara hem organizatorlere cok tesekkur ederim. Herkese bol hasatlar.
Selçuk Boz
08-02-2017, 16:39
Biraz önce tohumları teslim aldım. Başta Tohum Paylaşım Merkezindeki arkadaşlar olmak üzere, bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
eurosat55
08-02-2017, 16:47
Kargomuz elimize ulaştı, emeği geçen herkese teşekkürler...
selimkuntay
08-02-2017, 16:48
Hiç hesaplamadığın bir anda gelen kargo bu kadar mı iyi gelir insana :p :p :p Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim, şimdi sabırla baharın gelmesini beklemek kaldı. Sonrasında inşallah ürün fotoğraf paylaşımları, hasat, tohum alım vs. derken belki bize de tohum paylaşabilmek nasip olur.
Kargomu teslim aldım .Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Kargomu teslim aldim. Tohum gönderen ve bizlere ulaşmasini sağlayan herkese teşekkürler.
defender77
08-02-2017, 17:08
Kargom elimize ulaştı, paylaşan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.
cagataykara.
08-02-2017, 17:11
Kargom ulaştı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tohumlarıma kavuştum. Herkese teşekkür ederim.
Tohumlar geldi; emeği geçen herkese minnettarım.
Bazı tohumlardan bol bol koymuşlar sağolsunlar.
Tohumları aldım.Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Tohumlarım geldi çok şükür.Bütün emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.Hepimize bol hasatlı bir sezon olur inşallah arkadaşlar kolay gelsin.
Özenle paketlenmiş tohumum geldi. Sayın İntibah'a ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim.
Günün son kargosu olarak tohumlarım ulaştı. Başta tohumlarını gönderen sn. sakagun, sn. heyyamola, sn. ibrahimes ve sn. saleri olmak üzere, tohum paylaşım merkezi ve ağaçlara teşekkürlerimi sunarım. Allah sizlerden razı olsun. Umarım böyle gönüllülükle yapılan bu iş sürekli devam eder.
Ben de bugün tohumlarımı teslim aldım.Emek vererek yetiştirdiği tohumları bizlerle paylaşanlara ve böyle bir organizasyonu başından sonuna kadar binbir emek vererek tamamlayan herkeze çok teşekkür ederim.İnşallah hepimiz için bereketli bir yıl olur..
muratcankaya
08-02-2017, 19:15
Merhaba,
Kargom elime ulaştı. Yetiştirip paylaşan, Özenle tasnif eden, paketleyen, kargolayan kısaca emeği geçen herkesin ellerine sağlık. İnşallah seneye ben de paylaşan tarafta olurum. Herkese bereketli hasatlar, sağlıklı günler dilerim.
saygılarımla.
ParlakYıldızlar
08-02-2017, 19:18
Kargo geldi,değerli bir hediye almak gibiydi,emeği geçen herkese çok teşekkür ederim,şimdi baharı beklemek kaldı.Herkese bol hasatlar dilerim.
Kargo takip numaramı alabilir miyim?
Kargom geldiiii
Emegi gecen herkese cok tesekkur ederim
Isallah seneye daha cok paylasim yapacagim
Herkese iyi aksamlar kolay gelsin
Bol bereketli urunler :)
mister73
08-02-2017, 22:29
Tohum paketim geldi, çok mutlu oldum. İlk kez bu etkinliğe katıldığım için olsa gerek hakkımın tamamını kullandığımı zannetmeme rağmen ufak bir hata ile 24 istek yapmış olduğumu zarftan çıkan tohumları inceledikten ve sitede sn. Meyvelitepe'nin yayınlamış olduğu listeden kontrol ettikten sonra farkına vardım.
Bu siteye olan hayranlığım bir kat daha arttı, zira böylesine büyük bir organizasyonu hiçbir kar amacı gütmeden yıllardır yürüten paylaşımcıların, yöneticilerin, lojistik yönetim merkezinin ve emeği geçen herkesin gayretlerine sonsuz derecede müteşekkirim.
Umarım bunca emeği ziyan etmeden tohumları en güzel şekilde değerlendirebilir ve müteakip paylaşım etkinliğine "paylaşan" olarak da katılabilirim. Herkese bol bereketli hasatlar diliyorum.
aslama1994
08-02-2017, 22:40
Ne güzel herkes mutlu. Tohuma kavuşmak güzel bir duygu.Benim ki hala gelmedi. Beklemekte güzel.
ibrahimuysal
08-02-2017, 23:56
Benim kargom da geldi arkadaşlar. Başta sn. Muda olmak üzere, emeği geçen herkese, çok teşekkür ederim. Bereketli olsun.
http://i.hizliresim.com/GPL0Mv.jpg
gürcan_keskin
09-02-2017, 01:03
Tohumlar elime ulaştı. İlk kez talepte bulunmuştum.
Fakat ne zaman, kimden, nasıl talepte bulunduğumu hatırlamıyorum :)
Tohum paketlerin üzerinde yazdığına göre sayın telato ve MaynaVira çok teşekkür ederim.
Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
birnefestoprak
09-02-2017, 01:54
Benim taleplerim de Sn bahcedenn'e ulaşmış. Hem organizasyonda hem paketlemede ve kargolamada emeği geçen hem de etkinliğe tohum göndererek ve etkinlikten tohum talep ederek katılanlara çok teşekkür ederim.
Emeği geçen bütün herkesin ellerine sağlık. Benim kargomda elime ulaştı teşekkürler.
Tohumlar elime ulaştı, emeği geçen herkese çok teşekkürler...
kerkenez
09-02-2017, 07:15
Bana da ulaştı. Çok mutluyum. emeği geçen herkese teşekkürler.
metinata
09-02-2017, 07:51
Tohumlar elime ulaştı. Herkese teşekkür. Berektli bir sezon dileğiyle selamlar.
Bir kaç dakika önce tohumlar benimde elime ulaştı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
esemeral
09-02-2017, 08:36
Merhabalar tohumlarım az önce elime ulaştı. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Güne bu şekilde başlamak müthiş bir enerji verdi çok mutlu oldum. Bol bereketli bir sezon diliyorum tüm arkadaşlara. Diğer sezonda aldığım tohumlardan paylaşma heyecanı ile herkese tekrar teşekkürler.
bahcedenn
09-02-2017, 08:40
Sn. birnefestoprak ile benim de tohumlarım geldi. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
Benim tohumlarım da ulaştı. Birçok kişinin hem tohumları hazırlamakla, hem de lojistik kısmıyla uğraştığı belli oluyor. Bu işe zaman ayıran herkese teşekkürler. Umarım seneye ben de katkıda bulunabilirim.
Tohumlar elime ulaştı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
Tohumlarım geldi. emeği geçen herkese teşekkür ederim
Sevgili sweetnurse83, bu sabah Zafer Bey'e ulaştım, sizin isteğiniz üzerine tohum zarfınız sayın aepia'nın kolisi içine kondu, bu gün kargoya veriliyor.
Zafer size takip numarasını yazacak.
Antiocos
09-02-2017, 09:52
Merhaba
Göndermiş olduğunuz tohumlar elime ulaştı.Tohumlar elime ulaştığında oyuncağına kavuşmuş bir çocuk gibi mutlu oldum. Bu mutluluğu bana yaşatan tüm paylaşımcılara ve böyle bir organizasyonu karşılık beklemeden gerçekleştiren dostlara sonsuz teşekkürler. Saygılarımla.
mhmet_do
09-02-2017, 10:05
Selamlar, kargom henüz gelmedi. Gönderildiyse çoktan ulaşmış olması gerekirdi, kargoda bir sorun mu var acaba? Takip numarası vermeniz mümkün müdür ?
Kargom biraz önce geldi. Herkese teşekkür ederim.
Kargo az önce geldi, teşekkürler emeği geçenlere..
gunes tor
09-02-2017, 12:47
Merhaba,
Bugün cok mutluyum cunku tohumlarıma kavustum ..Bu konuda öncelıkle tabiat anaya tesekkur etmek ısterim :) Sonrasında bin bir zahmet tohumdan yetıstırıp, sevgıyle buyutup, bizlere bin bir zahmetle ulaştırmaya çalışan Muda, Jakin(feslegen jestiniz şahaneydi), hosseda, Taşlıbahçe, Telato, kirmacin, Mücevher Çalısı, aslama1994, Atilgan, bahcedenn ve kaknus'a binlerce kez teşekkür etmek istiyorum..elleri öpülesi insanlarsınız..Son olarak da bızlere bu tohumları ulaştırmak ıcın gunlerce ugrasan, özenle paketleyen sız agaclar.net calısanları sizlere de bınlerce kez teşekkürler..Siz olmasanız ne yapardık bilemiyorum..Çok mutluyum çok :)
MeyveliTepe
09-02-2017, 12:52
...Son olarak da bızlere bu tohumları ulaştırmak ıcın gunlerce ugrasan, özenle paketleyen sız agaclar.net calısanları sizlere de bınlerce kez teşekkürler..Siz olmasanız ne yapardık bilemiyorum..Çok mutluyum çok :)
:) agaclar.net çalışanları diye kimse yok. Görev alanlar gönüllü, herkes gibi üyeler.
mahirbjk
09-02-2017, 13:12
tohumlarıma kavuştum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Sevgili arkadaşlar kargomu bu gün aldım,tohumların elimize ulaşması için çaba gösteren tüm arkadaşlarıma çok teşekkürler ederim,hepinize sağlıklı bereketli güzel bir sezon diliyorum.Umarım bir tek tohum bile fire vermede yeşertelim hepsini.
Tohumlarımı aldım. Emeği geçen herkese teşekkürler. Kavun karpuzları bir büyük poşete diğerlerinide diğer büyük poşete koydum oyuzden öyle gözüküyor.
Tohumlar bugün elime ulaştı.Tohum paylaşan ve göndermekte emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Resulgur
09-02-2017, 15:06
Tohumlarımızı bugün teslim aldık.
Emeği geçen tüm agaclar.net dostlarına canı gönülden teşşekür eder, bereketli bir yıl olması dileğiyle herkese başarılar dilerim.
Benim tohumlar da geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
aslama1994
09-02-2017, 15:40
Tohumlar geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yalniz tereyi kim gönderdi.Sayın Taşlıbahçe siz mi ? Zekoş'a ihtimal vermiyorum.
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aslama1994
09-02-2017, 15:41
Tohumlar geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yalniz tereyi kim gönderdi.Sayın Taşlıbahçe siz mi ? Zekoş'a ihtimal vermiyorum.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170209/cd4c580efc7f5ccb45dd04a1f75b3782.jpg
Tohumlar Elime Geçti Teşekkürler
aslama1994 tohumlara kavuştu ben ondan fazla mutlu oldum. Gunes tor ise öyle içten teşekkür etmiş ki gözlerime yaş oturdu okurken...
aslama1994
09-02-2017, 16:45
aslama1994 tohumlara kavuştu ben ondan fazla mutlu oldum. Gunes tor ise öyle içten teşekkür etmiş ki gözlerime yaş oturdu okurken...
Teşekkür ederim. Vallahi bende şaşırdım. Direkten döndük.
Ben 2016-2017 tohum paylaşım etkinliğinde ağaçlar.net ailesine teşekkür etmek istiyorum.
Bunlar; Karıncalar, arılar ve kuşlar :)
Karıncalar;
Tüm sene boyunca sıfırdan, tohumdan bir şeyler yetiştirip, gözlemleyip, sezon sonunda tohumlar alıp, hepsini bir araya getirip, teker teker arkadaşlarımız adına etiketler bastırıp, poşetleyen ve yollayan işçi takımı :)
Arılar;
Tüm talepleri kayıt altına alan, gerekli tüm matematiksel işlemleri yapan, gereken listeleri sitede yayınlayan, düzenin ve soruların cevaplanmasını sağlayan beyin takımı :)
Kuşlar;
Fedakarca onca tohumu depolayan, tasnifleyen, tek tek toplayıp kişiye özel zarflayan, zarfları bir ücret beklemeden sağlayan, onları kargoya vermek için torbalarca zarfı kargolara masrafı ve eziyeti hiç düşünmeden taşıyan, kargolar hesaplı gitsin diye anlaşmalarla uğraşan gönül takımı :)
Hepinize çok teşekkür ederim. Ben 4.22 TL kargo ücretiyle bu öğlen kargomu aldım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bu ailenin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum.
Unuttuğum bir emekçi varsa çok utanırım :)
Bu resimdekileri bir kucak poşet sanmayın.
Bunlar;Emek, özen, paylaşım, sevgi, saygı, bir sezon devam edecek heyecan ve yeni dünyalar.
Bu arada ben de bir karıncayım :)
Tohumlarıma kavuştum. Emeği geçen herkese teşekkürler.
Coskun4216
09-02-2017, 17:55
Tohumlar elimize ulaştı. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.
Afiyet ile geçen günlerde ekmek, büyütmek, seyretmek, tatmak ve bizler ile paylaşanlar gibi yapabilmek dileğiyle sağlıcakla kalınız.
aysozbek
09-02-2017, 18:06
Tohumlarıma kavuştum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
birnefestoprak
09-02-2017, 18:18
Burda isim vererek, "gönderdi/göndermedi" söylentisi çıkarmanız doğru değil. Bir üye göndermemiş bile olsa, kurallar gereği niye öyle yaptığını sorma hakkımız da yok. Paketleme sırasında paket minder arasında, koltuk altında vs kalmış olabilir; tohum çok nadirdir de tohumu paylaşan kişi ilk seferde bahçe tecrübesine güvendiği ve tohumu çoğaltabileceğini düşündüğü birine göndermiştir ya da tohum azdır da talepte bulunan ilk birkaç kişiye göndermiştir vs.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170209/cd4c580efc7f5ccb45dd04a1f75b3782.jpg
aslama1994
09-02-2017, 18:20
Yok o tere paylaşımı yaptığı için onun ismini kullandım. Kimin gönderdiği belli olmayan bir tere var.
gunes tor
09-02-2017, 18:34
:) agaclar.net çalışanları diye kimse yok. Görev alanlar gönüllü, herkes gibi üyeler.
:)) evet yanlıs telaffuz etmısım..çalışan derken aslında paketleme, gonderı yaparak emek harcayanları kastetmıstım, yanlış anlaşılmış :)
kirmacin
09-02-2017, 18:46
Tohumlarima ben de kavustum. Hepinize cokca tesekkur ederim:) emeginize ellerinize saglik. Benim icin en heyecanli anlardan biridir topraktan ciktigi an, filizlenmesi yesillenmesi:) İlham verici. Bir parca hepimizden. Sevgiyle kalin.
gunes tor
09-02-2017, 18:51
Sevgili hosseda,
İnanırmısınız paketı actıktan sonra ben ufaktan agladım..cunku hıc bır karşılıgı olmadıgı halde insanların bırbırlerıne tohum gondermek ıcın bu kadar emek harcaması ve bunu ben ve benım gıbılerın devam ettırecek olması, gunumuz koşullarını düşündüğümde mucize gıbı gelıyor artık bana..bu nedenle umarım herkes tohumlardan bol verım alır ve bu döngü daha fazla guzel ınsanın katılımıyla daha da şenlenır..
yaa tohumları ekıp meyvelerı fotograflamak ıcın can atıyorum resmen..ne guzel duyguymus bu :)
çamkokusu
09-02-2017, 19:23
Tohumlar babamın adına gelmiş,emeği geçen herkese teşekkürler.Biraz daha toprak bulup bokashi ile gübrelyeceğim,sonra fideleri şaşırtacağım...Çok merak eiyorum...
huseyink005
09-02-2017, 19:38
ben de bugün teslim aldım tohumlarımı,öyle mutlu oldum ki anlatamam.böyle güzel bir etkinliği başlatan,yayan,bugünlere getiren ve tohumların tasnifinde,dağıtımında çalışan doğa dostu arkadaşlara çok teşekkür ederim.inşallah hepimiz için bereketli bir yıl olur,ve aldığımız tohumları seneye daha fazla arkadaşa ulaştırırız.
Tohumlarımı bu gün aldım.Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
Dün ben de kargomu teslim aldım.
Emeği geçen herkese teşekkürler...
Erdal Hoca
09-02-2017, 21:57
Benim de kargom dün teslim edilmiş. Okulda nöbetçi olduğum için eve bugün akşam geldim, tohumları uzun uzun seyrettim. Onca tohumun bu kadar sorunsuz ve hızlı şekilde gönderilmesi gerçekten müthiş. :cool:
Emeği geçen herkese çok çok teşekkürler ...
mgunsili
09-02-2017, 22:08
bende aldım bu organizasyonda emeği geçen canlara minnetimi sumarım iyiki varsınız
Tohumlarıma kavuştum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.Bu etkinlikte sağlık sorunlarım nedeniyle paylaşımcı olarak katılamadım. Umarım gelecek yıl bütün yetiştirdiklerimi paylaşabilirim.
evdetarım
10-02-2017, 06:02
Tohumlarım elime ulaştı, emeği geçen herkese çok teşekkurler, gerçekten süper bir duygu. Ellerinize sağlık !!
Benim tohumlarım da gelmiş, dün izinliydim bu sabah işe gelince zarf masamda çok mutlu oldum hepinize çok çok teşekkür ederim :) umarım çok bereketli ve güzel bir dönem olur :)
Kargomu teslim aldım dün, çocuklar gibi şendim bütün gün :)
Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim. Bu yıl bahçemde tavuklarımdan uzakta 60 m2 yer ayırdım umarım buradan gelişimleri paylaşabilirim.
Ben(bizimkiler) de tohumları teslim aldım(mış). Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Kargo takip numaramı alabilir miyim?
Sayın guppy, rica etsem adınızı ve soyadınızı özel bir mesaj ile Zafer İnandıklı arkadaşımıza bildirebilir misiniz.
Zafer'de olan isimler Forumda kullandığınız şekilde, guppy'nin kim olduğunu bilemiyor.
Sevgili sweetnurse - aepia, takip numaralarını almışsınız değil mi?
Kargoyu gönderen arkadaşlara teşekkür ederim. Özenle hazırlanmış tohumlar elime geçti.
Çok sükür bende tohumlarıma kavustum..Tohumlara bakarken onlari büyüttügümü, yedigimi , cicekleri kokladığımı hayal ettim bir an..biraz duygusala bagladim ama gercekten harika bir duygu;) Emegi gecen bütün arkadaslara sonsuz tesekkürler....
Bende kargosunu teslim alanlardanım.
Nasıl profesyonelce bir iştir o, resmen hayran oldum emek verenlere.
@agaclar.net @malina @MeyveliTepe @birnefestoprak
başta olmak üzere katılan, paylaşan, güzelleştiren herkese çok teşekkürler...
Hale Öğün
10-02-2017, 10:52
Ben de dün tohumlarıma kavuştum. Emeği geçen herkese çok teşekkürler!
Çok sükür bende tohumlarıma kavustum..Tohumlara bakarken onlari büyüttügümü, yedigimi , cicekleri kokladığımı hayal ettim bir an..biraz duygusala bagladim ama gercekten harika bir duygu;) Emegi gecen bütün arkadaslara sonsuz tesekkürler....
Siz bir de onların toprağı çatlatıp da minicik başlarını dışarı çıkarmaya başladıklarında duyacağınız hazzı, sevinci bir düşünün.
Hiç durmaz aynen benim gibi başlarsınız " ayy benim güzellerim bana merhaba mı demeye başladılar" diye ilan-ı aşk ederdiniz.
Aynen Güler ablacım anlatımınızda sanki beni tasvir ettiniz... hem biz konusmazsak onlar büyümez ki:)
Ben de tohumlarıma kavuştum. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.
mhmet_do
10-02-2017, 18:07
Arkadaşlar benim tohumlar henüz gelmedi. Her şey yolunda mu gelecek mi bir sorun mu var nasil öğrenebilirim?
Arkadaşlar benim tohumlar henüz gelmedi. Her şey yolunda mu gelecek mi bir sorun mu var nasil öğrenebilirim?
Yurtiçi kargo ile gelenler arasındaysa lütfen adınızı ve soyadınızı arkadaşımız Zafer İnandıklı'ya yazarak kargo takip numarasını alınız. O numara ile takip edersiniz.
Tohumlarım bu gün elime geçti.
Bu mükemmel bir organizasyon, bu organizasyonda görev alan, emek veren ve tohumlarını paylaşarak katkı sağlayan tüm üye arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
orucoğlu
10-02-2017, 20:32
Tohumlar geldi.Emegi gecen herkese cok tesekkur ederim.
Herkese iyi aksamlar, kolay gelsin
Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Benim de tohumlarım geldi. :)
Bende kargoma kavuştum emeği geçen herkese teşekkür ederim.
benimde tohumlarım çarşamba günü geldi evde olmadığım için bugün kendim gidip kargodan aldım, emeği geçenlere teşekkürler. ilk kez tohumdan birşeyler üretmeyi deniyorum bu nedenle bir kaç gün forumu tarayıp yol yordam öğrenmem gerecek, umarım güzel yıl sonunda yazacak güzel anılarımız olur.
serpil D
11-02-2017, 09:57
Tohumlarım geldi emeği geçenlere teşekkür ediyorum...
Altay_41
11-02-2017, 12:42
Talep ettiğim tohumları dün kargodan aldım. Tohum paylaşım etkinliğinde emeği geçen herkese teşekkürler...
dembudemdir
11-02-2017, 13:09
Yurtiçi kargo ile gelenler arasındaysa lütfen adınızı ve soyadınızı arkadaşımız Zafer İnandıklı'ya yazarak kargo takip numarasını alınız. O numara ile takip edersiniz.
Benim de tohumlarım gelmedi Zafer İnandikli arkadaşımızın nicki nedir mesaj atmak istiyorum :(
...Zafer İnandikli arkadaşımızın nicki nedir mesaj atmak istiyorum...
Zafer İnandıklı :)
Tohumlar geldi... Emeği geçen ve paylaşımcı arkadaşlara sonsuz teşekkürler, Hayırlı ve bereketli bir sezon olması dileğiyle...
Zafer İnandıklı
11-02-2017, 17:41
Kargosunu alamayan arkadaşlar.
Forum kullanıcı adınıza göre gönderi kod'u vermem mümkün değil.
Lütfen ad ve soyadınızı yazınız.
MÜRSEL18
11-02-2017, 18:14
Tohumlarıma kavuştum :)
Nasıl sevindiğimi bilemezsiniz organizasyonda emeği geçen , paylaşımda bulunan Mücevher Çalısı,Pares,Lonicera,İbrahimes,telato,Dongyul çok teşekkür ediyorum.
Tüm Ağaçlar.net dostlarının 2017'yi sağlık ve huzurla geçirmesi dileği ile.
Çok teşekkür ederim .
dembudemdir
11-02-2017, 19:47
Yurtiçi kargo sağolsun barkoda yazılan ad soyadı da yanlış yazmışlar, adresimi de yanlış yazmışlar. Başka bir ilçeye ve başka bir adrese gidecekken neyse ki kargoya gitmemle birlikte sorun çözülebildi. Zor oldu ama kavuştum tohumlarima çok şükür. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
İyi akşamlar;
tohumlarım elime ulaştı.Emeği geçen herkese çok teşekkürler.
YasinKısa
12-02-2017, 20:41
Tohumlarım birkaç gün önce elime geçti, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gönül ve iyiniyet olmasa yapılamayacak bu işin altından yine kalkan Lojistik Merkezini de kutlamak isterim. Sağolun, varolun.
Böyle bir etkinliği kaçırdığıma üzüldüm. İnşallah seneye katılım gösteririm artık.
Kargomu aldım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
yolgezer2001
13-02-2017, 10:24
Benim tohumlarımda geldi emegi geçenlere ve özel mesajla bilgilendiren Pin-up a teşekkürler...
Melih Bakırlıoğlu
13-02-2017, 11:31
Tohumlarım geldi, çok çok teşekkür ederim.
mhmet_do
13-02-2017, 11:36
Tohumlarıma kavuştum ben de bugün. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Herkese bereketli bir hasat diliyorum :)
Kelevera
13-02-2017, 13:33
Tohumlarıma ben de bugün kavuştum. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim. Çok heyecanlandım. Hemen hepsinden birer tane odamda çimlendirmeyi düşünüyorum. Havalar ısınınca ise saksıda balkonumdaki küçük raf serada yetiştirmeyi düşünüyorum. Kalanları ise şarköydeki yazlığımızın bahçesine ekeceğim. Tekrardan çok çok teşekkürler, seneye tohum paylaşan olarak etkinliğe katılmayı çok isterim. Herkese bol hasat, bol bereket dilerim.
bu gün tohumlarım geldi emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim inşallah nasip olur bunları çoğaltıp ağaçlar.net üyelerine yollarız
Zafer İnandıklı
14-02-2017, 10:17
Sayın Balance;
Mesaj kutunuz dolu olduğu için buradan yazıyorum.
Bendeki yurtiçi kargo listesinde adınıza gönderi yok.
,
Tohumlar elime ulaştı, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Sayın Balance;
Mesaj kutunuz dolu olduğu için buradan yazıyorum.
Bendeki yurtiçi kargo listesinde adınıza gönderi yok.
balance (http://www.agaclar.net/forum/members/167340-balance.htm) sıfır mesajlı bir üye... Tohumlarını alamadığını foruma yazarak değil özel mesajla iletiyor sanırım.
Tohum talep etmiş ama Meyvelitepe'nin bana ilettiği adres listesinde adı yoktu.
Tohumlar elime ulasti bu özverili calusmayi yapan emegi gecen herkese teşekkür ediyorum.
sweetnurse83
15-02-2017, 16:00
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170215/b396f7a2feb47c027a125e3322531547.jpg
Şükürler olsun ki bende tohumlarıma kavuştum sanırım en çok sallantıda olup da yana yakıla yardım isteyen sizlere tohum göndermeye çalışıp da ithalatı yasak denilip halen daha kendi gönderdikleri bile eline geri gelmemişken yardım çağrımı duyup yardımıma koşan bana yardım eden güler hanım ve Zafer beye bana duygusal olarak sürekli yanımda olan Zekoş a ve tohumlarıma kavuşmamı bu kadar kolaylaşmasını sağlayan Neredeyse imdadıma Hızır gibi yetişen adını bile bilmediğim sayın aepia ya sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim sanırım daha mutlu olamazdım hepinizden allah razı olsun burası ne kadar güzel kalbi iyi insanlarla dolu bunu bir kez daha anlamış oldum emeği geçen herkese bana tohum gönderen o birbirinden değerli ellerinizin kıtmetlendirdiği tohumları ekmeyi ve büyütmeyi heyecanla bekliyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Zafer Bey mesaj kutumu boşalttım. 2 mesajım vardı biri LojistikMerkezi'ne adres bilgilerimi gönderdiğim diğeri size, dolacağını düşünmemiştim. Sayın @malina bu ilk mesajım ama mesaj gönderme dışında forumu yakından takip edenlerdenim. Forum üyelerinin sayesinde çok şey öğrendim. İnşallah sıfır mesajdan kaynaklanmamıştır bu olay çünkü bilmiyordum...
tohumlarıma bugun kavustum.ıl dısındaydım.baskası teslım almış.bugun bana ıletti.bana tohum gönderen mılla,mucevher calısı,telato,bahceden,lonıcera ya çok teşekkür ederim. bu sene katılamadım.cünki bılgısayara resım yüklemeyi bilmediğim icin tohumları tanıtamadım.daha önce çocuklar yapıyordu.onlar okumaya gidince böyle oldu.
MaynaVira
15-02-2017, 18:20
Tohum paylaşmak bir heyecan, paylaşılan tohumlardan edinmek ise başka bir heyecan...
İlk kez katıldığım etkinlikte, bu kolektif heyecana ortak olmama vesile olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
Paylaşımcıların, tohumları tasnif edip dağıtıma sunanların ve bilmediğimiz birçok kişinin emekleri var.
Bu yüzden kuru bir teşekkür de yeterli değil diye düşünüyorum aslında, kendi kendime.
Evi ocağı üzerinize tapulayacak halim de yok öte yandan. :rolleyes:
Şaka bir yana, etkinlikte aktif olarak görev alabilmeyi isterdim. Artık kısmetse sonraki seferlere...
O da olmazsa (ya da olsa bile), maddi bağış vb. yaparak, biraz olsun vicdanımı rahatlatmayı düşünüyorum.
(Hoş yüzlerce insan tarafından harcanan çabalara, maddi bir değer de biçilemez ya, orası da ayrı konu).
11 farklı tohum talebim olmuştu, hepsi de birkaç gün önce tarafıma ulaştı.
Umarım yaklaşmakta olan baharla birlikte, hepimiz için güzel sonuçlar çıkar açığa.
Sevgilerle... ;)
638877
Ben de tohumlarıma kavuştum. Büyük bir özveri ile emeğini ve zamanını harcayarak bizimle tohumlarını paylaşan, sonrasında bu tohumları ulaştırmak için büyük emek ve çaba sarfeden güzel insanlara ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim. Sizin gibi insanların varlığını bilmek herşeyden daha çok geleceğe dair umut kaynağı benim için. Bu paylaşım ruhunun devam etmesi için elimden gelen herşeyi yapacağıma dair söz veriyorum. İnşallah bir gün her birinizi gerçek hayatta da tanımak nasip olur. Herşey gönlünüzce olsun.
doktorwho
16-02-2017, 17:34
merhabalar ben de tohum talebinde bulunmuştum ama tohumlarım gelmedi. nereye başvurabilirim acaba.Ya da tohumların nerede olduğunu nasıl öğrenebilirim. Teşekkürler
MeyveliTepe
16-02-2017, 17:48
merhabalar ben de tohum talebinde bulunmuştum ama tohumlarım gelmedi. nereye başvurabilirim acaba.Ya da tohumların nerede olduğunu nasıl öğrenebilirim. Teşekkürler
Eksik adres sebebiyle talepleriniz talepleriniz geçersiz sayıldı maalesef. Sonradan telefon ile isim alınmış ancak normal takvime göre paylaşımcılara etiketleri sizin talepleriniz olmadan gönderilmiş olduğu için bir yararı olamadı.
doktorwho
16-02-2017, 18:00
madem oyle o zaman neden telefon etme zahmetinde bulundunuz. telefon ettiğinizde direkt size yollamayacagız deseydiniz çok daha iyi olurdu.Bizde kaç gündür ha geldi gelecek diye bekliyoruz. Hiç yakışmadı.
doktorwho
16-02-2017, 18:13
ÜYELİĞİMİN İPTALİ İÇİN MESAJ ATTIM. bİR AN ÖNCE SONLANDIRILIRSA ÇOK SEVİNİRİM.
bahcedenn
16-02-2017, 19:58
madem oyle o zaman neden telefon etme zahmetinde bulundunuz. telefon ettiğinizde direkt size yollamayacagız deseydiniz çok daha iyi olurdu.Bizde kaç gündür ha geldi gelecek diye bekliyoruz. Hiç yakışmadı.
Sn. MeyveliTepe'nin adresinizde eksiklik olduğu ifadesine istinaden sizin de buna itirazınız olmadığına göre demek ki adresinizde hakikaten bir eksiklik varmış. Burada niyet size tohum gönderilmesi olmasa sizi zaten kimse aramazdı. Belli ki niyet size tohum gönderilmesiymiş fakat bir karışıklık olmuş ve size tohum gönderilememiş.
agaçlar.net'te paylaşımcısından talepçisine, Lojistik Merkezi'nden yönetimine kadar her şey gönüllülük esasına dayanıyor ve onlarca kişiye yüzlerce tohum paketi içerisinde binlerce tohum gönderildi. Burada kimsenin herhangi bir çıkarı yokken size tohum gönderilecekmiş gibi yapılıp gönderilmediğini neden düşünüyorsunuz ki? Bu düşünce hiç yakışıyor mu?
birnefestoprak
16-02-2017, 20:43
Ben bu göstere göstere üyelik iptali isteme şovuna bayılıyorum. Nasıl oluyor bu, mesaj alınınca işleme konulup komite toplanıyor sonra KHK ile üyeliğe bir gecede son mu veriliyor? :) Küstüysen yazmazsın olur biter; dünyanın en saçma işi.
Ben bu göstere göstere üyelik iptali isteme şovuna bayılıyorum. Nasıl oluyor bu, mesaj alınınca işleme konulup komite toplanıyor sonra KHK ile üyeliğe bir gecede son mu veriliyor? :) Küstüysen yazmazsın olur biter; dünyanın en saçma işi.
Yorumunuzu beğenmedim! Hemen üyeliğimi iptal edin!
birnefestoprak
16-02-2017, 20:56
Benim soylediginize bir itirazim yok. Forumu seviyorum, lutfen uyeligime dokunmasin kimse.
Yorumunuzu beğenmedim! Hemen üyeliğimi iptal edin!
doktorwho
16-02-2017, 21:15
evet beğenmiyorum .neden üyeliğimi iptal etmiyorsunuz. Siz değilmiydiniz bana üye ol 1 mesaj at sonra tohum iste diyen. İptal edin kardeşim üyeliğimi. Bu kadar basit.evet göstere göstere ve SHOW YAPA YAPA ÜYELİĞİMİ İPTAL ETMEK İSTİYORUM DA BUNDAN SİZE NE. EDİN İPTAL SİZ SAĞ BEN SELAMET .
birnefestoprak
16-02-2017, 21:21
Burasi senin babanin ciftligi mi? Disiplin yok, basladigin isi takip etmek yok, bir adres gondereceksin onu bile dogru durust yazamiyorsun. Oldu olacak bir de ensemize saplagi patlat, biz de "ne guzel yaptin" diyelim. Buraya geliyorsun bir de cemkiriyorsun, yonetimin de birsey dedigi yok, guzellikle cevap veriyor. Ben bu insan tiplemesinden biktim artik bu nedir yahu.
evet beğenmiyorum .neden üyeliğimi iptal etmiyorsunuz. Siz değilmiydiniz bana üye ol 1 mesaj at sonra tohum iste diyen. İptal edin kardeşim üyeliğimi. Bu kadar basit.evet göstere göstere ve SHOW YAPA YAPA ÜYELİĞİMİ İPTAL ETMEK İSTİYORUM DA BUNDAN SİZE NE. EDİN İPTAL SİZ SAĞ BEN SELAMET .
MeyveliTepe
16-02-2017, 21:26
Evet, keşke bilgilerinizi de zamanında ve tamam olarak göndermiş olsaydınız, prensiplerini okuyup, etkinlik süreçlerini de izlemiş olsaydınız. Elbette sizin böyle bir zorunluluğunuz yok, ancak bizim de tüm iyi niyet ve olabildiğince tölerans çabamıza rağmen yüzlerce kişinin katıldığı bu organizasyonda prensipleri uygulama zorunluluğumuz var.
Üyelik konusuna gelince, zaten tohum talep edişinizden sonra aylarca uğramamışsınız, bundan sonra da foruma girmezsiniz olur biter.
birnefestoprak
16-02-2017, 21:31
Insan alamasa bile "kismet degilmis, seneye olur" der gider. Bir nezaket, tesekkur etmek filan yok. Burda kac senelik uyeler var, onlar boyle birsey olsa "yanlis anlasilir miyim"diye dusunur soylerken. Yani biz burdan Turkiye'yi takip ettikce sinir harbinden uyuyamiyoruz. Allah hepinize kolaylik versin. Acayip birsey olmus bu artik, elde avucta kalan iyi insanlarla is halletmeye calisiyoruz.
doktorwho
16-02-2017, 21:32
Bir kere terbiyeli konuşun. Benim kimseyle kişisel hiçbir husumetim yok. Ensenize şaplak yemek istiyorsanız ben daha hiç kimseye şaplak atmış bir insan değilim malesef doğru adres de burası değil.. şu yazdıklarınız sizin seviyenizi gösteriyor. Neden üyeliğimi iptal etmek yerine olayı iyicene bir şova dönüştürüp nefret kusmaya çalışıyorsunuz. Alay etmeler filan. Siz kendinizi ne zannediyorsunuz.ne yapmam gerekiyor üyelik iptali için . Ihtar mı çekeyim.
MeyveliTepe
16-02-2017, 21:35
Üyelik iptali diye bir şey yok, arzunuz üzerine forumda mesaj yazamaz durumuna gelebilirsiniz.
aslama1994
16-02-2017, 23:26
Eksik adres sebebiyle talepleriniz talepleriniz geçersiz sayıldı maalesef. Sonradan telefon ile isim alınmış ancak normal takvime göre paylaşımcılara etiketleri sizin talepleriniz olmadan gönderilmiş olduğu için bir yararı olamadı.
Bana göre. Yanlış yapıyorsunuz. Yeni üyelere Tolerans gösterip özel mesaj ile tohum alabilmek için neler yapması gerektiği anlatan. Yeni üyeler bilmedikleri için. Tohum gelmeyince hayal kırıklığına uğruyor. Unutmayın. Kurallar insanlardan değerli değildir. Son olarakta kimse bir başkasına hakaret etme rencide etme hakkına sahip değildir. Çemkirme ne? Çemkiren nedir?
MeyveliTepe
16-02-2017, 23:47
Bana göre. Yanlış yapıyorsunuz. Yeni üyelere Tolerans gösterip özel mesaj ile tohum alabilmek için neler yapması gerektiği anlatan. Yeni üyeler bilmedikleri için. Tohum gelmeyince hayal kırıklığına uğruyor. Unutmayın. Kurallar insanlardan değerli değildir. Son olarakta kimse bir başkasına hakaret etme rencide etme hakkına sahip değildir. Çemkirme ne? Çemkiren nedir?
Kurallar geçmiş bir kaç yıl içinde kollektif bir şekilde belirlenmiş olup bu sürecin düzen içinde ve adaletli bir şekilde yürümesini sağlar ve her birinin arkasında bir deneyim vardır. Söz gelimi bu yıl iki üye kendisine gönderilen kargoyu teslim almadı ve geri döndü, paylaşımcıların çabalarının ziyan olmasının yanısıra kargo ücretleri de Lojistik Merkezi tarafından ödenmiş oldu. Baktığımızda uzun süredir foruma girmemişler.
Özel mesaj diyorsunuz, tohum talep ettikten sonra iki ay foruma uğramayan bir üyeye özel mesaj da ulaşmaz. Durumu problemli olan herkese ulaşmak da mümkün değil.
Belki gelecek sene işin bu kısmını siz üstlenirsiniz, olur mu?
Taşlıbahçe
17-02-2017, 01:00
Kural ve insana verilen deger ne alaka. Su son mesajlara baktim da, insaf. Bu etkinlik isinde emek harcayanlar ucretli isci olsa dahi bunlari yazmak abes kacar, kaldi ki gonullu yapiliyor ve kac yildir bu cati altinda el degistiren tohumlarin haddi hesabi yok. Sanki agaclar net bir sirket, muduru var, calisanlari var... yok oyle bir sey. Her yil yasanan deneyimler, etkinlikte aktif gorev alanlar ve cok sayida tohum paylasanlarla birlikte degerlendirilip sonraki yilin kurallari belirlenir ki bu etkinlik devam edebilsin.
Niyet okuz altinda buzagi aramaksa arayan bulur, ne diyim.
Bir misal vereyim. Gecen gun uyelerden sn. telato benden talep ettigi bir cesidin tohumlarinin akibetini sordu, ulasmamis kendisine, gonderdigimi biliyorum, bir sekilde karismis bir yere, yeniden gondermemi ister misin diye sordum, yok, bu yil kismet degilmis, seneye beklerim dedi, iyi dedim. Ne o bunu soz konusu yapti, tohumum nerde, nereye karisti, ner de de nerde, aman benim fransiz kabagim nerde; ne de ben. Olur, insanlik halidir, duser, baska zarfa girer vs.
Bunun gibi daha baska ornekler de muhtemelen vardir bilmedigimiz, belki de yoktur. Sayet varsa, bilmememizin nedeni yalnizca sagduyu. Binlerce cesit, sayisiz tohum el degistirirken, bu cesitler dort bir yanda varliklarini surdurecekken birkac kucuk aksiligin onemi yok. Onemli olan neyin olmadigi degil, nelerin oldugu ve bu olan seylerin ne kadar guzel oldugu, ne kadar anlamli oldugu, ne kadar ozverili oldugu...
ustelik bunca emekle karsilastirilan seye bakin, zor gelip okunmamis bir sayfa yazi veya cok onemsendigi icin yazilmamis bir isim veya adres... hal boyleyken yapilan ne, her seye ragmen gosterilen caba, ulasma ve gonderebilme niyeti. Bu iyi niyete verilen karsilik da buyuk puntolarla yazilmis fevri, bana gore anlamsiz bir cikis talebi ve sizin de arkasindan gelen kural ve insanlik degerlerinden dem vuran ve idrak edemedigim mesajiniz. Aralarda da tezcanli birnefestoprak'in cikislari, meyvelitepe'nin sabirli aciklamalari ve aslinda vakit gec oldu, iyi geceler arkadaslar...
Başladığından beri uyum içinde devam edegelen ve sitemizin gurur duyduğu bu etkinliğe üyelerimiz gönüllü olarak hizmet vermişlerdir. Tohum dağıtanlar olsun, bunları organize eden, dağıtımı ve kargolanmasını yapan herkes özveri ile çalışmışlardır.
Tohumları eline geçen arkadaşlar onları bir an evvel toprakla buluşturmanın heyecanını yaşarken bu olumsuz mesajların yazılması hiç hoş değil.
Forumdan ayrılmak isteyen arkadaşların " Üyeliğimi iptal edin, ayrılmak istiyorum" şeklindeki mesajları da yanlış.
Forumda üyelik iptali yok, kurallara uymayan üyelerin hatalarını anlayana kadar mesaj yazmaları önlenir.
Forumdan kendi isteği ile ayrılmak isteyen arkadaşlar da girmezler, yazmazlar olur biter.
birnefestoprak
17-02-2017, 01:33
Siz, üyeliğinizin iptalini istedikten sonra geri mi geldiniz?
çemkirmek (I)
Karşı gelmek, sert cevap vermek. ( Derleme Sözlüğü c: 3 )test
Burda birbirimizin yüzüne bakarak, yüz ifadesini, duygularını anlayarak konuşamayacağımıza göre, aşağıdaki gibi bütün cümleyi büyük harfle yazana çemkiren, yaptığı işe de çemkirmek denir. Bu durumda çemkirmek, bağırıp çağırmak anlamında da pek ala kullanılır.
Tohum yetiştirmek belli bir metodoloji gerektiren, disiplin ve sabır isteyen bir iş. Bu böyle olunca, işin tadı kaçıyor filan da değil. Ciddiyetten ölmüyoruz, aksine herkesin oldukça eğlenerek ve mutlu olarak bu işi yaptığını düşünüyorum. Burda düzenli şekilde tohum alışverişi yapan kimsenin de bu işin kurallı olmasından yakındığını görmedim. Bir konu hakkında sorun olduğu düşünülüyorsa, bu zaten her sene konuşuluyor. Herkes fikrini söylüyor, bunlar değerlendiriliyor ve uygulamada en az sorun çıkaracak ve en etkili olacak çözüm bulunuyor. Biz de belirlenen şekliyle kurallara uyarak etkinliğe katılıyoruz.
Kurallar en az insanlar kadar önemli. Ben bu etkinliğe, formatını ve kurallarını benimsediğim için katılıyorum. Bu kurallar olmadığı takdirde, hem karmaşa çıkar hem tohum tasnifinde ve kataloglanmasında büyük sorunlar olur hem de insanların birbiri arasında bu sefer şimdi sizin aklınıza gelmeyen bir sürü tartışma yaşanır.
Etkinliği yürüten kişiler, tek tek gelecek özel tohum talepleriyle uğraşmak zorunda da değil. Burda tohum paylaşanlar ya hobi bahçecisi ya da benim gibi küçük çiftçi. Yeri gelir herkese yetemeyecek kadar tohum olur elimizde yeri gelir daha önce söylediğim gibi sizin tecrübeniz gereği yetiştiremeyeceğinizi düşündüğüm bir tohumu başkasına gönderirim. Tohum çoğaldıktan sonra takip eden senede bir başkasından temin edersiniz. Aynısını başkası da bana yapabilir.
Talepte bulunup foruma uğramamak yetmediği gibi adresini dahi doğru yazamayacak kadar gelişi güzel iş yapan bir üye de bu etkinliğe katılmasın çünkü zaten konuyla ilgilenmiyor ve çok büyük ihtimalle de hiçbir zaman tohumları yetiştirip burda paylaşmayacak. Hata olabilir, insan dalgınlık da yapabilir ama bunun üstüne kendi yaptığı hatayı kabul edip düzeltmeye çalışmak yerine karşıdakini suçlamak da kabul edilebilir bir davranış değil.
Benim size bir de tavsiyem olacak. Bitmemiş cümlenin içinde nokta kullanılmaz. Ne dediğiniz zor anlaşılıyor.
Sayın aslama1994, profilinizde öğretmen olduğunuz yazıyor. Bu gerçekten böyle midir?
Bu bağlamda, benden daha iyi biliyorsunuzdur. İşlerin eksiksiz ve efektif bir şekilde tamamlanabilmesi için disiplinin sağlanması ve kuralların net ve uygulanıyor olması gerekmez mi?
Ben şahsen ilk kez katıldım etkinliğe ve işlerin tıkır tıkır yürümesi benim açımdan çok olumlu bir sürpriz oldu. Bu işe vakit ayıranların da birer gönüllü olduğunu öğrendiğimde ise bana sadece "Allah razı olsun" demek düşer. Bu denli kaliteli bir hizmeti parayla bile zor alabiliyorsunuz ülkede.
Bu arada bu etkinliğin organizasyonunda rol alan arkadaşlara yüzümü tutmak istiyorum. Her memnun kalmamış 1 üye için, memnun kalmış 30 üye vardır. Sakın böyle şeylerin hevesinizin kırılmasına izin vermeyin.
Yaptığınız iş için tekrardan teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
Forumda ne sabırlı insanlar varmış.
Hepinizi tebrik ederim, bıkmadan usanmadan anlatmaya çalışmışsınız belki bir umut ama " anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az".
Şu çemkirmelerin olacağını bile bile .
- TİCARİ YOLLARLA BİLE ELDE ETMENİN ÇOK ZOR OLDUĞU BİNLERCE TOHUMU,
- KENDİ ÇABALARIYLA KURDUKLARI ORGANİZASYONLA
- EMEK VE MESAİ SARF EDEREK
- HİÇBİR KARŞILIK BEKLEMEDEN
- BİZLERE ULAŞTIRAN
- LOJİSTİK MERKEZE VE DEĞERLİ AĞAÇLAR.NET ÜYELERİNE
TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM.
Bu arada bu etkinliğin organizasyonunda rol alan arkadaşlara yüzümü tutmak istiyorum. Her memnun kalmamış 1 üye için, memnun kalmış 30 üye vardır. Sakın böyle şeylerin hevesinizin kırılmasına izin vermeyin.
Yaptığınız iş için tekrardan teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
Sayın anarius, sadece bu başlıkta değil başka başlıklarımızda da zaman zaman bu gibi yazışmalarımız oluyor.
Kalabalık bir aileyiz böyle durumların olmasını istemiyoruz ama hepimiz insanız bir anlık sinirlilik durumu ile böyle mesajlar yazılsa da iyi niyet ve hoş görü ile yaklaşımlarla yine mesajlaşarak bu olumsuzluğu çoğu kez tatlıya bağlıyoruz.
Böyle durumlar hiç bizim şevkimizi kıramaz, gönüllüler ordusuna daha çok katılımlarla bu etkinliğimiz devam edecektir.
Ancak bir şeyi tekrar, kısa da olsa belirtmek isterim.
Sevgili arkadaşlar, Tohum Takas etkinliğimiz hakikaten Forumumuzun gurur duyacağı bir etkinlik. İrili ufaklı binlerce tohum el değiştiriyor.
Bu etkinlikte her şey gönüllülük esasına bağlı. Tohumlarını toplayarak arkadaşlarına gönderenler de, elde ettikleri tohumları fideleyip, aldıkları meyve -sebze tohumlarını bir sonraki sene paylaşıma açmak isteyenlerin, bu minnacık tohumların dağıtılmasında, organizasyonunda çalışan bütün üyeler büyük bir özveri ile çalışıyorlar.
Bu tohumları arkadaşlardan üç kuruşa alıp, beş kuruşa satmıyoruz. Verenler sağ olsunlar, alanlar da müteşekkir olsun düsturu ile hareket ediyoruz.
Tabii ki bu dağıtım esnasında istemesek de bir iki hatamız oluyor, bazı tohumlar yanlış zarflara karışmış olabiliyor, ama dediğimiz gibi bunu da yine mesajlarımızla telâfi etmeye çalışıyoruz.
Sevgili aslama1994, Forumdaki bütün üyelerimize yaklaşımımız aynıdır yani yeni üye eski üye ayrımı yapmayız. Sanal bir dünyada yazışıyoruz. Mesajlarınızla sevilir yine mesajlarınızla tepki toplarsınız.
Daha sonra da eğer toplantılara katılırsanız yüz yüze görüşme imkanınız olur.
Kuralsız toplum olmaz, bizim de kurallarımız var. Foruma üye olan arkadaşlar daha ilk başta " okudum, bu kurallara uyacağım" diyerek Foruma üye olur.
Baktık ki uyum sağlayamıyor, önce ikaz ederiz, devam ederse de mesaj yazmasına mani oluruz yani üyelik silinmez.
Forumumuzdan memnun olmayan arkadaşlar, girmeyerek, yazmayarak üyeliklerini kendiliğinden silerler.
Zafer Bey mesaj kutumu boşalttım. 2 mesajım vardı biri LojistikMerkezi'ne adres bilgilerimi gönderdiğim diğeri size, dolacağını düşünmemiştim. Sayın @malina bu ilk mesajım ama mesaj gönderme dışında forumu yakından takip edenlerdenim. Forum üyelerinin sayesinde çok şey öğrendim. İnşallah sıfır mesajdan kaynaklanmamıştır bu olay çünkü bilmiyordum...
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipler (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35301.htm)
3.4. Tohum talep edenlerin rolü
....
Önemli: Etkinliğe tohum paylaşmadan talep eden olarak katılabilmek için üyenin en azından kendini tanıttığı bir mesajı bulunmalıdır. Sadece alış veriş bölümünde mesajı bulunması yeterli değildir. Talep geçerliliğinin analiz edildiği günde sıfır mesajı bulunan talep sahiplerinin talepleri iptal edilecektir.
Hiç karışmak istemedik tartışmanıza ancak gördüm ki kimse değinmiyor... bu güzel sitenin nimetlerinden yararlandığım gibi savunmasını da yapmak bana da düşer diyerekten yazıyorum...
Yanlış konuya mesaj atarım silinir.Bir şey demem bana özel mesaj atıyor diye banlattırmak ne demek. Bana de ki bana mesaj atma çokta önemli değil. atmam. Kısaymış mesajlarım. Kimi ilgilendirir. Telefondan yazıyorum. Çoğu şey yalan yanlış yazıyor. Roman mı yazayım.
Sayın Aslama1994; bu mesajınızda bile kendi içinizde çelişkilere düşüyorsunuz....
"Yanlış konuya mesaj atarım silinir." yazmışsınız eğer doğru yerde olsa doğru mesaj atsanız silinmez şahsen benim hiç bir yorumum silinmedi... Yanlış konuya mesaj atma!!!!! bu senin sorunun senin yanlış hatalarını ben görmek zorundamıyım profilinde öğretmen olduğunu söylüyorsun bu tarz şeylere dikkat etmen gerekir... Böyle basit bir forumda hata yapıyorsan normal hayatınızda neler yapmazsınız... Normal hayatınızda yaptığınız hata da beni ilgilendirmez açıkçası...Burada beni rahatsız eden yanlışınız beni ilgilendirir.
"Bir şey demem bana özel mesaj atıyor diye banlattırmak ne demek."
Bir süredir bu siteye üyesiniz ve size özel mesajdan "SELAM NABER" tarzında mesaj atan oldu mu? bu tarz mesaj attınız bende sizi nasıl yazmanız gerektiğini özel mesaj kutularını doldurduğunuz için sizi uyardım... Ancak halen devam ederek bu tarz mesajlarla diğer üyelere mesaj attınız?
"Kısaymış mesajlarım. Kimi ilgilendirir. " Şahsen beni ilgilendiriyor yazdığınız mesajlar ne kime yazıldığı ne anlattığı bile belli olmayan mesajlardı...
"Telefondan yazıyorum. Çoğu şey yalan yanlış yazıyor. Roman mı yazayım."
Eğer telefondan yazıyorsan da yazma!!!! telefon yalan yanlış yazmıyor sizin eliniz yanlış tuşlara bastığı için yanlış kelimeler çıkıyor... yanlış mesaj yazdınız kontrol et ÖĞRETMEN olarak tekrar okuma alışkanlığınız da mı yok... Yanlışı düzeltme alışkanlığınız olmadığı gibi...
Bakın tam bir mesajınızda bu kadar çelişki saçmalıklar buldum foruma 2 aydır belki daha fazla süredir üyesiniz bu süre zarfında yaptığınız yazışmalardaki çelişkileri siz düşünün....
Sevgili Güler Hanımın dediği gibi "Forumumuzdan memnun olmayan arkadaşlar, girmeyerek, yazmayarak üyeliklerini kendiliğinden silerler."
Öğretmensiniz ya siz çok iyi bilirsiniz atasözlerini ve yorumlaması....
Çok sevgili atalarımızdan bu sözler size gelsin...
Fiyatı Olanlarla Değil, değeri olanlarla yaşanır mutluluk!
Sayın aslama1994; Biz sizi bir tohum etkinliğinde tanışmış olduk...
Bu atasözü de size gelsin...
Tilkiden kurnazı yok ama, pazar onun postuyla dolu
Sayın aslama1994; Kendinizi laf oyunlarıyla ve ya yazmış olduğunuz yorumları yazıp silmekle kurtaracağınızı düşünüyorsunuz ama sizinde ipliğinizi pazara çıkarttık... Ne tip karakterde olduğunuzu çok şükür gördük...
Kendi kişiliğinize saygıyla kalın...
Yanlış konuya mesaj atarım silinir.Bir şey demem bana özel mesaj atıyor diye banlattırmak ne demek. Bana de ki bana mesaj atma çokta önemli değil. atmam. Kısaymış mesajlarım. Kimi ilgilendirir. Telefondan yazıyorum. Çoğu şey yalan yanlış yazıyor. Roman mı yazayım.
Diğer ayrıntıları da ben yazmaya çalışayım.
bana özel mesaj atıyor diye banlattırmak ne demek
Banlanma foruma bir daha yazamamaktır. Hala yazabildiğinize göre, söylediğiniz şey doğru değil.
Bana de ki bana mesaj atma
Birisinin size bana yazma demesi için ya gereksiz isteklerde bulunmanız, ya taciz etmeniz ya da anlaşılmaz şeyler yazmanız gerekir. Yani birinin bunu söylemesindense, kişilerin kendilerinin bu duruma düşmemeye dikkat etmesi gerekir.
Kısaymış mesajlarım. Kimi ilgilendirir.
Kısa mesaj iyidir kimse bundan şikayet etmez ama tek şartla! Kısalık, ne dendiğini engellecek boyutta olmamalı...
Kısalıktan şikayet varsa büyük ihtimal bu yüzdendir.
Siz kim oluyorsunuz cok merak ettim Sayın Aslama? Herkes bence o hakka sahiptir.Sizin saygısızlıgından dolayi özur dileyerek tohum gönderemeyecegimi belirtmistim..yine de sözümde durmadım diye karakterime laf ettiniz..Sayın Dongyula , facede atıldıgınız grupların sahiplerine laf ettiniz...ama kendinize laf söylettirmiyorsunuz dokunulmazlıgınız mı var yoksa ögretmen degil de milletvekili misiniz? Cok özür dilerim arkadaslar simdiye kadar sustum ama bir yere kadar...Herkes birbirine saygı göstermek zorunda bu insanlık gereği..sevmediysen karakterini begenmediysen uzak durursun muhatab olmazsın...bu kadar basit...
Bazen kendimi haklı gördüğüm konularda bile şapkayı önüme koyar da şöyle düşünürüm;
O bana haksızsın diyor, bu da beni haksız görüyor, şu da öyle.... acaba hakikaten ben mi haksızım?... der insan.
Arkadaşlar bence bu konu fazla uzadı, dilimiz döndüğünce konuya açıklık getirmeye çalıştık, anlayan anladı, anlamak istemeyenler de.
Ben artık bu konu hakkında mesaj yazmak istemiyorum.
aslama1994
17-02-2017, 11:46
Son olarak. bir ye yazdığım özel mesaja karışabilir. Foruma yazdığım konularda karışacaklar bellidir. Malina. MeyveliTepe. Güler hanım. bitti
Arkadaşlar bu tartışmadan bir sonuç çıkacagı yok gibi,daha fazla gönüller kırılmadan helalleşip bitirmek en dogrusu, nacizane tavsiyem.
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipler (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35301.htm) Bu kural en baştan beri var mıydı? öyleyse kaçırarak büyük hata yapmışım yoksa gönderirdim mutlaka Sayın Meyvelitepe talepleri yayınlandığında kullanıcı adımı gördüğümde herşey yolunda sanmıştım... işiniz yoğun karşılıksız yoruluyorsunuz Allah razı olsun ama keşke taleplerinin gönderilmeyeceğinden önceden haberim olsaydı. Büyük bir heyecanla nerdeyse hergün girip siteye bakıyordum benim için hayal kırıklığı oldu. Kısmet değilmiş ne yapalım...Herkese emekleri için teşekkürler...
Bu kural en baştan beri var mıydı? öyleyse kaçırarak büyük hata yapmışım yoksa gönderirdim mutlaka Sayın Meyvelitepe talepleri yayınlandığında kullanıcı adımı gördüğümde herşey yolunda sanmıştım... işiniz yoğun karşılıksız yoruluyorsunuz Allah razı olsun ama keşke taleplerinin gönderilmeyeceğinden önceden haberim olsaydı. Büyük bir heyecanla nerdeyse hergün girip siteye bakıyordum benim için hayal kırıklığı oldu. Kısmet değilmiş ne yapalım...Herkese emekleri için teşekkürler...
Bu kural en baştan beri var mıydı?
Soru böyle sorulunca, "En baştan beri yoktu, size göndermemek için sonradan ekledik" seçeneği de ortaya çıkmış oluyor. Ne yapayım bu seçeneği mi söyleyeyim? :)
Meyvelitepe talepleri yayınlandığında kullanıcı adımı gördüğümde herşey yolunda sanmıştım...
Meyvelitepe listeyi yayınladığında henüz tohumlar bize ulaşmamış, adresler, zarflar hazırlanmamış oluyor. O zamana kadar foruma tek bir mesaj yazabilirsiniz diye düşünüp adınızı listeye eklemiş. Yani Meyvelitepe de her şey yolunda sanmış. Tek satır laf etme gereğini duymayacağınızı hesap edememiş.
Keşke taleplerinin gönderilmeyeceğinden önceden haberim olsaydı
Keşke bizim de tohum paylaşım etkinliği kurallarını okumayacağınızdan ve hiç mesaj yazmayacağınızdan haberimiz olsaydı. Ne yazık ki haberdar olunduğunda iki taraf için de geç kalınmış oluyor.
Biz de en az sizin kadar üzgünüz, belki biraz daha çok...
Mesajların altında "Beğenmedim" butonu da olmasını talep ediyorum.
MaynaVira
17-02-2017, 22:36
Yapay Zeka (Artificial Intelligence veya kısaca AI) kavramını muhtemelen birçoğumuz biliyor.
Anımsayamayanlar için, Wikipedia'dan kısa bir tanım kopyalıyorum:
"Yapay zekâ, bir bilgisayarın veya bilgisayar kontrolündeki bir robotun çeşitli faaliyetleri zeki canlılara benzer şekilde yerine getirme kabiliyetidir."
Bu robot yazılımlar dışarıdan yardım almadan öğreniyor, kendi kendilerini geliştiriyor.
Davalara bakan avukat robotlar; sosyal medyada insanlarla mesajlaşan yazılımlar
(hatta bir tanesi geçtiğimiz senelerde ırkçı söylemlerinden dolayı, yapımcıları tarafından devre dışı bırakılmıştı);
petrol, altın, hisse senetleri vb. ticareti yapan (ve kazandıran) robotlar vesaire vesaire...
Bunları söylüyorum ki, işin ne kadar ileri boyutlu olduğu anlaşılabilsin.
Hatta ve hatta, artık kendi robot yazılımlarını yazabilen robot yazılımlar bile var.
Konuyu uzatmadan, ünlü fizikçi Stephen Hawking'in şu mealdeki sözlerine de yer vermek uygun olacaktır;
"Yapay zeka alanındaki sürekli gelişmeler, insanlığın başına gelen en iyi veya en kötü şey olabilir."
Sözü şuraya bağlayacağım:
Bu konu altındaki son bilmem kaç mesajı okudum. Başıma resmen ağrılar girdi (şaka değil, cidden).
Önce işin içinden çıkamadım. İlle de bir cevap yazmam gerekmiyordu gerçi ama yine de ne diyeceğimi bilemedim.
Sanki "google translate" kullanılarak Türkçe'ye çevrilmiş tuhaf cümleler, garip tatsızlıklar...
Acaba dedim, üyelerden bazıları insan değil de, yapay zeka mı? :rolleyes:
Sayın MaynaVira, mesajınızda o kadar zarif ve tam onikiden vurmayı gördüm.;)
mister73
18-02-2017, 15:12
İki gündür burada maalesef çok tatsız şeyler yaşanmış, ben ancak farkına vardım ve inanın çok üzüldüm. Kendi adıma bu yaşananları iki kelimeyle özetlemem gerekseydi sadece "üslup hatası" derdim. Zira forumda yeni olmama rağmen burada öyle güzelliklere şahit oldum ki, üstelik bu başlıkta bile, bu konunun bu noktalara gelmiş olması karşısında resmen hayretler içindeyim. Üslup hatasına dönecek olursam, tohumlarına kavuşamayan arkadaş, sadece sebebini öğrenmek amacıyla sorusunu sormuş olsaydı ve aldığı cevap karşısında hatanın aslında kendinden kaynaklandığını kabullenip alttan alsaydı eminim bir çok arkadaş, ben de dahil, yardımcı olmaya çalışır ve istemiş olduğu tohumların en azından bir kısmını kendisine ulaştırmaya çalışırdık. Nitekim buna benzer olaylar yaşandı, yaşanıyor. Ayrıca forum kuralları olmasaydı, daha da önemlisi bu kurallara uyulmasaydı tahminimce bu ve buna benzer etkinlikler zaten bu günlere ulaşamamış olurdu. Son olarak eleştirilere muhatap olan ve etkinlikte gönüllü olarak görev yapan saygıdeğer üyelerimizin bu gayretlerini desteklediğimi, çok zor bir işi başardıklarını ve bunun devam etmesini dilediğimi belirtmek isterim.
mister73
18-02-2017, 15:26
Bu kural en baştan beri var mıydı? öyleyse kaçırarak büyük hata yapmışım yoksa gönderirdim mutlaka Sayın Meyvelitepe talepleri yayınlandığında kullanıcı adımı gördüğümde herşey yolunda sanmıştım... işiniz yoğun karşılıksız yoruluyorsunuz Allah razı olsun ama keşke taleplerinin gönderilmeyeceğinden önceden haberim olsaydı. Büyük bir heyecanla nerdeyse hergün girip siteye bakıyordum benim için hayal kırıklığı oldu. Kısmet değilmiş ne yapalım...Herkese emekleri için teşekkürler...
Sn. balance, etkinlikte talep ettiğiniz tohumlara şöyle bir göz attım ve bana ulaşan tohumlarla az da olsa benzerlikler gördüm. Bu linkte (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-sonrasi-calismalar/40589.htm) yer alan tohumlardan istedikleriniz olursa sizinle paylaşmak isterim. Haber vermeniz yeter :p
Yerel bahçem
18-02-2017, 18:24
Ağaçlar.net sayesinde inanılmaz güzel ve çok çok değerli tohumlara sahip oldum. Grup yöneticilerimize özverili çalışmalarından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Bana sebze ve çiçek tohumu gönderen sevgili arkadaşlarım harikasınız. Emeklerinize, yüreğinize sağlık. O kadar güzel ve farklı tohumlar var ki ! Mutluluğumu tarif etmem imkansız. Dileğim büyük kısmını çoğaltarak yeniden grupta paylaşmak. Teşekkür ediyorum : bahçedenn, Meyvelitepe,Mincel, Gülperi, İntibah, Atılgan, mgunsili, Dutlubahçe, Vizeli39, İbrahimes, Sernur, hcorak, kaknüs, Oz26, firdevs-i, telato, eurosat55, Yasinkısa, dongyul, Deniz59, Pares, heyyamola, Taşlıbahçe, pin-up, Milla, TCM, olmez, Kırmaci, nefereses, Muda, Müzevher çalısı, rainac, İsmail Kuzuzucu, hberbul, Jakin, birnefestoprak
İki gündür burada maalesef çok tatsız şeyler yaşanmış, ben ancak farkına vardım ve inanın çok üzüldüm. Kendi adıma bu yaşananları iki kelimeyle özetlemem gerekseydi sadece "üslup hatası" derdim. Zira forumda yeni olmama rağmen burada öyle güzelliklere şahit oldum ki, üstelik bu başlıkta bile, bu konunun bu noktalara gelmiş olması karşısında resmen hayretler içindeyim. Üslup hatasına dönecek olursam, tohumlarına kavuşamayan arkadaş, sadece sebebini öğrenmek amacıyla sorusunu sormuş olsaydı ve aldığı cevap karşısında hatanın aslında kendinden kaynaklandığını kabullenip alttan alsaydı eminim bir çok arkadaş, ben de dahil, yardımcı olmaya çalışır ve istemiş olduğu tohumların en azından bir kısmını kendisine ulaştırmaya çalışırdık. Nitekim buna benzer olaylar yaşandı, yaşanıyor. Ayrıca forum kuralları olmasaydı, daha da önemlisi bu kurallara uyulmasaydı tahminimce bu ve buna benzer etkinlikler zaten bu günlere ulaşamamış olurdu. Son olarak eleştirilere muhatap olan ve etkinlikte gönüllü olarak görev yapan saygıdeğer üyelerimizin bu gayretlerini desteklediğimi, çok zor bir işi başardıklarını ve bunun devam etmesini dilediğimi belirtmek isterim.
Sayın @Mister73 bu sayfa içerisinde başka bir konuda daha tartışma oldu sanırım onunla karıştırdınız. Diğer cevap veren arkadaşlarda o olayın etkisiyle sanırım bana sert cevap verdiler... Önceki yazdığım 2 mesajı dikkatle bir kez daha okursanız olayı anlamaya çalıştığımı göreceksiniz. Ben sizin söylediğiniz gibi olayın sebebini öğrenmeye çalıştım.
Etkinliğin kurallarını etkinlik başlarken okudum forum istatistiklerinden belki Yöneticiler okuma tarihimi görebilir...ama bu kuralı okumadım bu kuralın önceden beri var olup olmadığını sormam ondan kaynaklanıyor. Sayın Malina'nın yazdığı gibi bunda bir art niyette aramadım sadece kuralları okuduktan sonra bana özel değil tüm üyeleri ilgilendiren genel bir değişiklik olup olmadığını sormak için yazdım ve bu kural önceden varsa okumayarak gözden kaçırarak büyük bir hata yaptığımı söyledim.
Yaşadığım olayı anlattım sadece, kimseyi suçlamadım... Keşke bundan daha önce haberim olsaydı dedim. 0 mesajı olup talepte bulunan üyelere talepler kapanmadan toplu bir özel mesajla bu durum bildirilebilir belki ama bu kadar işin arasında bunu yapmakta arkadaşlar için zor kabul ediyorum. Biraz da üye dikkat etsin diyeceksiniz haklı olarak.
Belki bu görev seneye bana verilirse yapabilirim :)
Diğer mesajınızdaki inceliğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Aslında elimde benim de rahmetli babamdan kalan tohumlar var ama sizlerin paylaştığı gibi ismini ve ayrıntısını bilmiyorum fotoğrafları da yok. Bu sene geçen sene yaptığım gibi onları ekip fotoğraflarını çekerek seneye yapılacak etkinlikte paylaşmak istiyorum. Üzüldüğüm en önemli tohum yerli mısır tohumları oldu çünkü bir süredir evde mısır kullanmıyoruz GDO meselesinden dolayı tavuklarımıza ve ineğimize de hazır yem vermiyoruz Mısır'dan dolayı... bu sene kendim yerli tohum üretip ileride çoğaltarak bu ihtiyacı biraz olsun karşılamak istiyordum. Bu sebeple daha önce yerli mısır talep ettiğim Sayın Kaknus ve Sayın ayhank' ya dün özel mesaj atarak rica ettim.
Durum bundan ibaret yani üste çıkma gibi bir durumum yok. Duygularımızı yazıyla ancak bu kadar ifade edebiliyoruz... Sanırım daha fazla emotion kullanmamız gerekiyor. Etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dediğim gibi bu sene kısmet değilmiş. Allah'a emanet olun.
MeyveliTepe
19-02-2017, 10:20
....
Belki bu görev seneye bana verilirse yapabilirim :)
....
Bu kuralın gerekliliği geçen seneki etkinlik sonunda önerilerek tartışılmış ve kabul görmüştü. Bu yılın etkinliğine ait prensipler yayınlandığında da (Eylül ayı) "Önemli" ibaresiyle ve kırmızı renk yazı ile (yeni değişiklikleri dikkat çekmesi için öyle yapıyoruz) yerini almıştı. Gözünüzden kaçmış herhalde. Yoksa kendinizi tanıtacak tek bir mesaj olsun yazardınız herhalde.
İlginç olan, böyle tek siz değilsiniz. Talepte bulunan ve hatta adres de gönderen başka sıfır mesajlı üyer de vardı. Çoğu 2 ayı geçkin zamandır hala foruma uğramadı :)
Yukarıda alıntıladığım sözünüzü unutmayın ve forumda kalın :)
mister73
19-02-2017, 11:02
Sn. balance, tam tersine sizin tepkiniz gayet makul ve medenice olduğu için teklifimi size yaptım ve özellikle farklı bir mesajla yaptım ki diğer olumsuz örnekle karışmasın diye. İlk mesajımın muhatabı kesinlikle siz değilsiniz. Teklifim içimden gelerek yaptığım samimi bir tekliftir ve halen geçerlidir.
Teşekkür ederim samimi teklifiniz için sayın Mister 73 ama tohumlarınız ancak size yeter sizde başka arkadaşlardan temin ettiniz sonuçta. Ayrıca yanlış anlamışım sizi kusura bakmayın. Sayın Meyvelitepe sözüm söz inşallah :)
MeyveliTepe
19-02-2017, 13:40
Teşekkür ederim samimi teklifiniz için sayın Mister 73 ama tohumlarınız ancak size yeter sizde başka arkadaşlardan temin ettiniz sonuçta. Ayrıca yanlış anlamışım sizi kusura bakmayın. Sayın Meyvelitepe sözüm söz inşallah :)
İçerdikleri istediklerinize uyar mı bilmem ama geri dönen zarflardan birini size göndermek aklımdan geçiyor :)
İçerdikleri istediklerinize uyar mı bilmem ama geri dönen zarflardan birini size göndermek aklımdan geçiyor :)
Etkinliği kaçıran üyelere de ek fırsat doğar mı acaba :D Yüzümüzü kızartalım bir bakalım :D
Cumhur Tonba
19-02-2017, 20:28
Bu sayfada cidden harika, güzel paylaşımlar varmış.
Selamlar hepinize.
huseyink005
19-02-2017, 20:52
yaklaşık son 10 gündür mesajları takip edemiyordum,şimdi okuyunca gerçekten üzüldüm.burada bir sürü güzel insan saatlerini emeğini harcayarak böyle güzel bir etkinlik oluşturmuş,ve bunu birkaç seneden beri hep daha iyiye doğru giderek profesyonelleşerek gerçekleştiriyor.onlarca kişiye yüzlerce binlerce tohum ulaştırılıyor.ortada bu kadar emek varken bunların görmezden gelinmesi,bencilce bana niye tohum gelmedi gibi çemkirmeler gerçekten zoruma gidiyor.forumdaki 1-2 kişi insanların morallerini bozarak emeğe saygısızlık ederek resmen yapılan işleri sabote ediyor.
balance adlı arkadaş gibi yapıcı davransalar zaten herkes gene elinden geleni yapar.galiba bu biraz da kişinin karakteriyle insanlığıyla alakalı.
Selamlar,
Tohumları aldım, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Saygılar,
Deniz59
bayramyildiran
20-02-2017, 05:45
sayın Meyveli Tepe geri dönen zarflar arasında bana gelmesi gereken bizarfta varmıdır? kendimi geç tanıttım buyüzden etkinlikten yararlana madımmı? yoksa kargo gerimi döndü. evim biraz sapada kaldığı için pek gelmiyorlar. merak ettim. lojistik merkezinfde bir mesaj attım yanlış hatırlamıyorsam. yurtiçi kargo listesinde adımın olmadığını biliyorum. şimdiden teşekkürler.
MeyveliTepe
20-02-2017, 09:39
sayın Meyveli Tepe geri dönen zarflar arasında bana gelmesi gereken bizarfta varmıdır? kendimi geç tanıttım buyüzden etkinlikten yararlana madımmı? yoksa kargo gerimi döndü. evim biraz sapada kaldığı için pek gelmiyorlar. merak ettim. lojistik merkezinfde bir mesaj attım yanlış hatırlamıyorsam. yurtiçi kargo listesinde adımın olmadığını biliyorum. şimdiden teşekkürler.
Sizin adresiniz yok ya da zamanında göndermediniz. Adresini göndermeyen talep sahiplerinin talepleri için etiket hazırlanamıyor. Sonradan göndermiş olsanız bile taleplerinize etiket olmayınca faydası yok.
Sayın bayramyildiran, ben iki adet zarfı Aras kargo ile gönderdim, dört tanesini de malina ptt ile gönderdi, diğerlerinin hepsi Yurtiçi kargo ile Zafer İnandıklı arkadaşımız tarafından postalandı.
Yurtiçi kargo listsinde adımın olmadığını biliyorum demişsiniz, ne benim ne de malina'nın postaladıklarında adınız var, üzgünüm.
MeyveliTepe
20-02-2017, 09:53
Siz hiç adres göndermemişsiniz. LojistikMerkezi'nin gelen mesajları içinde yok. Sadece 8 Şubatta zarf soran bir mesajınız var.
10 Ocak'da adresi olmayanlar için son uyarı mesajında (http://www.agaclar.net/forum/1492089-post192.htm) da isminiz var.
Tohumlardan almak için geç mi kaldım :(
Bir sonraki paylaşım ne zaman olur, onu kaçırmayayım bari
Tohumlardan almak için geç mi kaldım :(
Bir sonraki paylaşım ne zaman olur, onu kaçırmayayım bari
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35301.htm
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/40521.htm
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/40576.htm
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/40626.htm
Süreci sırasıyla özetleyecek bir liste halinde eklediğim linklere yani aslında kısaca Tohum Paylaşım Etkinliği (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/) başlığına göz atarsanız bu seneki etkinliğin çoktan bittiğini ve istatistiklerin dökümüne başlandığını görebilirsiniz. Bir sonraki etkinlik ise önümüzdeki seneye...
... bu seneki etkinliğin çoktan bittiğini ve istatistiklerin dökümüne başlandığını görebilirsiniz. Bir sonraki etkinlik ise önümüzdeki seneye...
'Önümüzdeki sene' deyince ürkütücü olmuyor mu :) Şunun şurasında 7,5 ay kalmadı mı yeni etkinliğin başlamasına ?
'Önümüzdeki sene' deyince ürkütücü olmuyor mu...
2017-2018 dönemi olacağını düşünürsek 'seneye' demekte bir sakınca yok, yemin etsem başım ağrımaz yani :D ama sizin güzel hatırınız için haydi öyle olsun :p
Yeni etkinliğin duyurulmasına ve paylaşılacak tohumların tanıtım kataloglarının açılmasına yaklaşık 7-8 ay var diyebiliriz...
bayramyildiran
20-02-2017, 17:33
sağlık olsun seneye *** ben yanlış hatırlamıyorsam kasım sonu aralık başı gibi adres bilgilerini gönderdim ama kendimi tanıtmam gereken bölüme biraz geç ugradim ondan da olabilir.emek veren herkeze teşekkürler.
MeyveliTepe
20-02-2017, 17:52
sağlık olsun seneye *** ben yanlış hatırlamıyorsam kasım sonu aralık başı gibi adres bilgilerini gönderdim ama kendimi tanıtmam gereken bölüme biraz geç ugradim ondan da olabilir.emek veren herkeze teşekkürler.
Hayır, net olarak sizin adres bilginiz yok. Hala da yok. Gönderdiniz ise giden mesajlardan görebiliyormusunuz, bakarmısınız? Orada varsa ekran resmini buraya yapıştırırmısınız lütfen.
bayramyildiran
20-02-2017, 18:48
giden mesaj kutum boş oyüzden bi işe yaramaz sözümün başında yanlış hatırlamıyorsam dedim yanlış ta hatırlıyor ola bilirim.
2017-2018 dönemi olacağını düşünürsek 'seneye' demekte bir sakınca yok, yemin etsem başım ağrımaz yani :D ama sizin güzel hatırınız için haydi öyle olsun :p
Yeni etkinliğin duyurulmasına ve paylaşılacak tohumların tanıtım kataloglarının açılmasına yaklaşık 7-8 ay var diyebiliriz...
Bişey kalmamış işte :)..
Bektaşi ye demişler 'çok içiyorsun'. Nerde yav demiş, 'akşamdaaan akşama'
Cevap gelmedi değil mi?
MeyveliTepe
21-02-2017, 14:14
Gelmedi.
bayramyildiran
21-02-2017, 18:40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
İçerdikleri istediklerinize uyar mı bilmem ama geri dönen zarflardan birini size göndermek aklımdan geçiyor
sakıncası yoksa bana uyar.adres bilgimi. göndereyim mi? :)))
MeyveliTepe
21-02-2017, 20:28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
İçerdikleri istediklerinize uyar mı bilmem ama geri dönen zarflardan birini size göndermek aklımdan geçiyor
sakıncası yoksa bana uyar.adres bilgimi. göndereyim mi? :)))
Biraz bekleyeceğiz, sonra tüm geri dönen zarflar için bir karar vereceğiz.
Sayın Meyvelitepe etkinliğe katılan arkadaşlarla benim durumumda olanlar anlayış gösterip razı olurlar mı acaba ? Kimseyi sıkıntıya düşürmek istemem. Ama kimseyi üzmeden böyle bir fırsat verilirse de çok memnun olurum.
mehmet KUÇAK
23-02-2017, 09:28
Öncelikle bu siteyi kuran böyle bir etkinliği düşünen site ve emeği geçen herkeze teşekkür ederim. B
ana tohum gönderme inceliğinde bulunan siz değerli üyelere tek tek şükranlarımı sunarım ayrıca yapılan bu etkinlik bizim yerel kaynak kültür ve gelecekte sağlıklı birer nesiller yetişmesi için çok iyi düşünülmüş bir proje Emeği geçen herkezden Allah razı olsun.
Sayın Meyvelitepe etkinliğe katılan arkadaşlarla benim durumumda olanlar anlayış gösterip razı olurlar mı acaba ? Kimseyi sıkıntıya düşürmek istemem. Ama kimseyi üzmeden böyle bir fırsat verilirse de çok memnun olurum.
Açık arttırmaya gidelim.
Aytekin045
24-02-2017, 18:12
Merhaba arkadaşlar ben de tohumlarıma kavuştum emeği geçen herkesten Allah razı olsun.İnş yeşerip yetiştiği günleri de görürüz.
İzmir izmir
27-02-2017, 11:46
Özenle hazırlanmış paketim geldi, emeği geçen herkese teşekkür ederim.İyi ki varsınız🙏🙏🙏❤
hasan7319
27-02-2017, 15:31
Arkadaşlar biraz geciktim kusura bakmayın.tohumlar 2 hafta evvel elime ulaştı.Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
paketlerde 3-4 tohum olur diyordum fakat bayağı çok geldi.cömertliğiniz için ayrıca teşekkürler.
yasaryasaryasar
28-02-2017, 10:15
Emeği geçen tüm dostlara teşekkürler.
Tohum Paylaşım Sonrası Çalışmalar (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-sonrasi-calismalar/)
Etkinlikten tohum talep etmiş tüm üyeler, aldıkları tohumların tüm macerasını paylaşıyor...
Umarım tohumlarını alanlar çalışmalarını bizimle paylaşırlar.
Tohumların eksik gelmesinin bir sebebi olabilir mi? Sorun olmamakla birlikte bende oldukça eksik var.
MeyveliTepe
03-03-2017, 12:10
Tohumların eksik gelmesinin bir sebebi olabilir mi? Sorun olmamakla birlikte bende oldukça eksik var.
106 çeşit tohum talep etmişsiniz.
3.4. Tohum talep edenlerin rolü
Önemli: Bir katılımcı iki yıl üst üste sadece talep eden olarak etkinliğe katılamaz. Örnek: Geçen yıl paylaşmadan tohum talep eden bir katılımcının bu yıl etkinlikten tohum talep edebilmesi için mutlaka tohum da paylaşması gereklidir.
Önemli: Etkinlikten bu yıl paylaşım yapmadan tohum talep eden katılımcının tohum talebi sayısı 25 ile sınırlıdır. Daha fazla sayıda talep yapan katılımcıların ilk talep ettikleri 25 geçerli sayılacak, fazlası geçersiz sayılacaktır.
...
Buna göre belirli bir tölerans ile 31 adet tohum talebiniz geçerli kabul edilerek etiket düzenlenmiş ve barkod kayıtlarına göre hepsi tarafınıza ulaşmış görünüyor.
Keşke uyarsaydınız da ona göre talep etseydim.Benim adıma eleme yapmanız hoş olmamış. Tohumları geri göndermek istiyorum sakıncası yoksa. Özelden bir adres gönderirseniz aynen iade edeceğim.
Geçen yıl talep eden pozisyonunda değildim.
Evvelki yılda hem talep ettim hemde gönderdim.
Başkada bir katılımım olmamıştı.
MeyveliTepe
04-03-2017, 12:47
Keşke uyarsaydınız da ona göre talep etseydim.Benim adıma eleme yapmanız hoş olmamış. Tohumları geri göndermek istiyorum sakıncası yoksa. Özelden bir adres gönderirseniz aynen iade edeceğim.
Bu kural iki senedir mevcut. Başka nasıl bir uyarı beklerdiniz bilmiyorum ancak iki senedir etkinlik prensiplerinde (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35301.htm) yazılıdır. Evvelki yıl değil, geçen sene paylaşan da olsaydınız yine aynı olacaktı.
Geri göndermek istiyorsanız sizin için tohum hazırlayanlarla irtibat kurup tek tek kendilerine gönderebilirsiniz.
Sayın guppy;
2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipler başlığında gerekli uyarılar yapılmıştı. Ben de biraz zor da olsa görerek taleplerimi ona göre ayarlamaya çalıştım. Diğer konular aktif olunca insan dikkat etmeyebiliyor.
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35301.htm
Oradaki prensiplerde yazanları arkadaşımız yazmış. Etkinliğe paylaşım yapmadan tohum talep eden katılımcının ilk talep ettiği 25 talep geçerli sayılacaktır şeklinde.
Aynı şekilde sn. Pria'da sizin düştüğünüz hataya uğramıştı.
http://www.agaclar.net/forum/1492934-post269.htm
http://www.agaclar.net/forum/1492942-post270.htm
http://www.agaclar.net/forum/1492958-post271.htm
İnsan bunları okumadığı zaman biraz duygusal tepki gösteriyor.
Önemli: Etkinlikten bu yıl paylaşım yapmadan tohum talep eden katılımcının tohum talebi sayısı 25 ile sınırlıdır. Daha fazla sayıda talep yapan katılımcıların ilk talep ettikleri 25 geçerli sayılacak, fazlası geçersiz sayılacaktır.
Önemli: Etkinliğe aynı zamanda paylaşımcı olarak katılanlar, kendi paylaştıkları tohumlara olan geçerli taleplerin en fazla %50si kadar daha fazla tohum talebinde bulunabileceklerdir. Üst sınır 150 dir. Daha fazlası talep tarihine göre geçersiz kabul edilecektir. Örnek-1: Paylaştığı tohumlara 60 adet geçerli talep bulunan bir paylaşımcı en fazla 90 çeşit tohum talebinde bulunabilir. Örnek-2: Paylaştığı tohumlara 500 geçerli talep bulunan bir paylaşımcı en fazla 150 çeşit tohum talebinde bulunabilir.
Sizden tohum aldığımı hatırladığım için özellikle baktım. 2014-2015 döneminde tohum paylaşmışsınız. Sanırım iki yıldır katılımcı veya paylaşımcı olarak ara verdiniz.
Özel mesaj gönderebilirseniz istediğiniz tohumlardan elimde olanları gönderirim. Kolay gelsin.
Sayın Muda ilginize teşekkür ederim. Aslında tohum bahane burada olmak etkinlik veya paylaşımlarda bulunmak hoşuma gidiyor. Tohumlarım geldiğinde ne gelmiş, ne gelmemiş bakmadım bile. Onun peşinde olan biri değilim. Kuralı görmedim. Hepsini dikebilecek bir toprağımda yok. Zaman içinde hepsini kullanırım düşüncesi ile seçim yaptım. Bu nedenle abartmışım.
Tek alındığım nokta seçimi başkasının yaptığını düşünmem. Mesela bir çeşitten 2 poşet gelmiş ki orda da ilk 25 seçim gönderimi işin içine girince başkasının bu seçimi yapmadığını ancak anladım.
Yanlış anlaşılma için kusura bakmayın.
Bu arada ilerleyen yıllarda mutlaka paylaşımcı olarak katılacağım. İlk paylaşım yaptığım yıl düzenimi kurduğum evimi sattım. Yeni ev aldım. Oraya da düzen kurdum adam ettim toprağı bahçeyi :) Ama pazartesi o evi de satıyorum. Yeni ev alacağım. İlerleyen günlerde paylaşımlarda bulunmak üzere saygılar...
Hatalı olduğunu anlayınca,
Yanlış anlaşılma için kusura bakmayın.
Böyle de yazabilirdiniz :) Yanlış anlaşılma için kusura bakmayın.
İzmir izmir
07-04-2017, 17:20
Tohumlarımla gizli bahçeme, arka balkonuma hayat geldi, renk geldi., Tekrar teşekkür ediyorum.Bir sonraki paylaşım için ben de tohumlarımı göndermek istiyorum.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.