View Full Version : Paylaşımcıların Dikkatine, Kargosunu Gönderenler
MeyveliTepe
11-01-2017, 22:04
Değerli paylaşımcılar,
Bu gece itibarıyla etkinlikte kullanılacak etiketleri herkes için ayrı ayrı hazırlayarak göndermeye başladım.
Geçen yıldan talimli olanlar hatırlayacaktır ama bu yıl bir çok yeni paylaşımcımız var, bu yüzden etiketleri anlatmam gerekiyor.
637199
Bu etiketler hazırlanacak her bir tohum poşeti içindir. Etiketin üzerinde en üst satırda talep edenin adı görünüyor.
İkinci satırda ise paylaştığınız ve talep edilen tohum ismi yer alıyor. İsmi çok uzun olan az sayıdaki tohumun ismini anlaşılacak şekilde kısalttım ki etikette biribirine girmesin.
Üçüncü satırda sizin isminiz görünüyor.
Sol tarafta en altta ise bir barkod ve seri numarası görünüyor. Barkod'lar tohumları Lojistik Merkezine gönderdiğinizde kayda alınırlarken çok önemli. Bu yüzden etiketleri mümkün mertebe kaliteli bir yazıcıda, tercihan laser yazıcıda yazdırınız, keserken dikkat ediniz, katlamayınız ve kirlenmemesine gayret ediniz.
Herbir tohum poşetine ilgili etiketin kesilip konması ve dışarıdan rahatça görünebilmesi gerekiyor. Bu şekilde poşetlenmiş tohumların kilitlerini iyice kapatınız ki açılıp tohumlar saçılmasın.
637200
Bu etiketler, sizden aynı talep edenin birden fazla tohum talep ettiği durumlar için hazırlanmıştır. Bu şekilde birden fazla tohum poşetinin aynı talepçi için bir araya getirilmesinde kullanılanılacaktır. Bunun için tohum poşetlerinden 1-2 numara daha büyük poşetler kullanılabilir. Bunların içine aynı talepçiye ait tohum poşetleri konup içine de bu etiketlerden uygun olanın dışarıdan görünecek şekilde konması gerekiyor.
Bu şekilde hazırlanmış paketçiklerin kargo kutusuna yerleştirilirken mümkün mertebe alfabetik sırada yerleştirilmesi Lojistik Merkezinde talep edenlerin zarflarına dağıtılırken büyük kolaylık sağlayacak, hataları azaltacaktır.
Herkese kolaylıklar diliyorum.
Bu konu ile ilgili her türlü sorunuzu bu başlıkta sorabilirsiniz. Hazırlıklarınızdan görüntüler de başkaları için faydalı olabilir.
Etiketleri herkes için ayrı ayrı hazırladığımdan biraz zaman alıyor. Hergün 10-15 kişinin etiketlerini gönderebileceğimi düşünüyorum.
MaynaVira
11-01-2017, 22:38
Etiketleri heyecanla bekleyen var mıdır diye merak etmiyor değilim... :p
aslama1994
11-01-2017, 23:50
Benim paketleme bittiydi.Etiketleri yapıştırıp ne zaman gönderebiliyoruz? İkinci kısımdaki etiketlere ne koyacağımıza katalogdan mi bakacağım.
sweetnurse83
12-01-2017, 02:28
Valla ben bir heyecan maili bekliyorum paketleme için hergün bakıyorum
aslama1994
12-01-2017, 16:39
Benim paketleme bittiydi.Etiketleri yapıştırıp ne zaman gönderebiliyoruz? İkinci kısımdaki etiketlere ne koyacağımıza katalogdan mi bakacağım.
Etiketleri çıkardım.Ne zaman gönderebilirim.Adres mi gelecek bize.
MeyveliTepe
12-01-2017, 17:29
Etiketleri çıkardım.Ne zaman gönderebilirim.Adres mi gelecek bize.
Çıkardım derken, her bir tohum poşetinin içine ilgili etiketi koydunuz, sonra da aynı kişilere gidecek tohum poşetlerini gruplayıp onları da daha büyücek poşetlere koyarak ikinci etiketleri de yerleştirdiniz, değil mi?
Çıkardım derken, her bir tohum poşetinin içine ilgili etiketi koydunuz, sonra da aynı kişilere gidecek tohum poşetlerini gruplayıp onları da daha büyücek poşetlere koyarak ikinci etiketleri de yerleştirdiniz, değil mi?
E posta adresimi gönderdim ama bana etiketler gelmedi.
orucoğlu
12-01-2017, 19:30
Sayın Meyvelitepe,
mevcut mail adresim kapanmış olduğundan kullanamıyorum. etiketleri size özel mesajdan gönderdiğim yeni mail adresime gönderebilirseniz çok memnun olurum.(biliyorum çok meşgulsünüz ama..)
MaynaVira
12-01-2017, 20:26
Sn. intibah;
Buradaki mesajda,
Etiketleri herkes için ayrı ayrı hazırladığımdan biraz zaman alıyor. Her gün 10-15 kişinin etiketlerini gönderebileceğimi düşünüyorum.
Sn. Meyvelitepe'nin günlük -en iyi ihtimalle- 15 kişinin etiketini hazırlayabileceğini anlıyoruz.
Geçmiş tarihli şu mesajda ise,
20 Aralık 2016 itibarıyla Taleplerin son durumunu bu adresten (https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit?usp=sharing) topluca görebilirsiniz.
O gün itibarıyla sistemden çekilen -taleplere dair- bilgiler yer alıyor.
Ben az önce sizin için listeyi açtım ve üşenmeden, tek tek saydım. :p Sizden önce 88 kişi görünüyor.
21 Aralık ile, etkinliğin son günü arasında yapılan yeni talepleri saymazsak;
88 kişinin taleplerinden, 75'inin geçerli olduğunu varsayarsak;
Sn. Meyvelitepe'nin çok çalışıp günde 15 kişinin etiketini hazırlayacağını düşünürsek; :rolleyes:
"75(kişi)/15(kişi/gün)=5 gün" gibi bir sonuca varıyoruz.
Siz de 76. sırada olduğunuza göre, etiketleriniz -yaklaşık olarak- dağıtımın altıncı gününde gelecek demektir.
O gün de, 17 Ocak'a (gelecek hafta salıya) tekabül ediyor. :rolleyes:
sn. MaynaVira açıklamalar için çok teşekkür ederim zahmet oldu. Sn. Meyvelitepe kolay gelsin. Sabırlar diliyorum :)
Çok şükür bitti. :D
637230
637231
MaynaVira
12-01-2017, 22:07
Sn. intibah yanılıyor da olabilirim. Benimkisi sadece bir varsayımdı. ;)
LojistikMerkezi
12-01-2017, 23:20
Sn. intibah yanılıyor da olabilirim. Benimkisi sadece bir varsayımdı. ;)
e-posta adresinizi gönderdiniz mi?
637235
1- Arkadaşlar tohumlar poşetin alt tarafında toplanıyor. Tohum poşetine etiketi barkod üstte kalacak şekilde koyalım ki tohumlar barkodu kapamasın.
637236
2- Kıvırcık, Lahana gibi sebzelerin tohumları küçük ve tozlu olabiliyor. Eğer elinizde varsa önce küçük poşete tohumu koyun, sonrasında etiket ve bir boy daha büyük poşete..
637237
3- Lojistik merkezinin tohum tasnifini daha çabuk yapması ve tohumlarımızın bize daha çabuk ulaşması için poşetleri alfabetik sıraya koyun ve alfabetik sıra bozulmasın diye ipe alın.
Kolay gelsin...
Merhaba,
Etiketlerim geldi ancak beklediğimden az, son baktığımda 19 talep görmüştüm ancak 10 adet etiket geldi, taleplerin tümünü karşılama imkanım var.
hepsini karşılaşmazsam benim talep ettiğim tohumların da bir kısmı gelmeyecek sanırım :(
sweetnurse83
13-01-2017, 00:32
Bende etiketlerimi az önce çıkardım yarın ilk iş kilitli poşet alıp poşetleme işine başlayacağım Bebişlerimi size göndermek için hazırlayacağımdan heyecanım üst seviyede ilk kez böyle bir etkinliğe katılıyorum umarım göndereceğim tohumlardan bol bol verim alırsınız
MaynaVira
13-01-2017, 06:28
Ayrıca e-posta adresi göndermek mi gerekiyordu? :eek:
(Ya sorunuzun muhatabı bir başkasıydı, ya da gevezelik etmekten bir yerleri kaçırdım). :p
En iyisi, başlıkları tekrar bir gözden geçireyim.
sayın meyvelitepe
bana attığınız e postada sadece 4 kişinin tohum isteği var
paylaşımlarıma yapılan istekler çok daha fazlaydı
bir yanlışlık mı oldu acaba?
Dutlubahçe
13-01-2017, 08:31
Etiketlerimiz geldi,tohum paketlerimizi heyecanla hazırlıyoruz. Tohumları göndereceğimiz lojistik merkezinin adresini bir türlü bulamadım. Lütfen yardımcı olur musunuz?
Talep sayısının az olmasının sebebi sanırım adresleri yollamayanlar gecersiz sayıldı ve onlar silindi.Ayrıca talep hakkından fazla tohum secenlerin sectikleri fazlalıklar da silinince sonuc bu oldu.En mantıklı cevap bu olmalı diyorum..
Hepimizin aynı heyecanı yaşaması cok daha güzel;)Herkese kolay gelsin..
Dün akşam etiketleri poşete yerleştirdiğimde tohumların bazılarının poşetin içindeki barkodun okunmasını zorlaştırıcağını gördüm.
Bugün ufak bir araştırmayla yapışkanlı A4 kağıdı buldum. 2 tanesi 1 tl.
Etiketlerin bu yapışkanlı kağıda çıktısını aldım. Akşam poşetlerin dışlarına bunları yapıştıracağım. Artık barkod okunma zorluğu olmayacağını düşünüyorum.
637243
MeyveliTepe
13-01-2017, 10:38
Ayrıca e-posta adresi göndermek mi gerekiyordu? :eek:
(Ya sorunuzun muhatabı bir başkasıydı, ya da gevezelik etmekten bir yerleri kaçırdım). :p
En iyisi, başlıkları tekrar bir gözden geçireyim.
Burada (http://www.agaclar.net/forum/1492003-post185.htm) istenmiş. Etiketleri gönderebilmenin yegane yolu :)
637244
Etiketlerim geldi ve paketlemeyi bitirdim. Kargoya hazır. Eğer ben kaçırmadımsa henüz Lojistik Merkezi'ne göndermek için hangi adresi ve kargoyu kullanacağımız açıklanmadı sanırım. Ayrıca geçen yıl olduğu gibi anlaşma sağlanan kargo şirketinden alınan bir indirimli gönderim kodu da yayınlanmadı sanırım. Eğer bunlar yayınlandı ve ben kaçırdı isem nerede yayınlandığını tekrar belirtebilir misiniz?
aslama1994
13-01-2017, 13:20
Evet aynen öyle yaptım.
aslama1994
13-01-2017, 13:22
Evet aynen öyle yaptım.
Hatta 66 paket hazırlamıştım. Ama 60 etiket geldi. Kalan altı paketi de öğle arası bana yardımcı olan öğrencime verdim.Bende mısır var bana vermiştiniz dedi. Bir diş mısır vermişim çocuk onu saklamış hevesle. Al dedim sana bir paket mısır.
MaynaVira
13-01-2017, 16:57
Burada (http://www.agaclar.net/forum/1492003-post185.htm) istenmiş. Etiketleri gönderebilmenin yegane yolu :)
Teşekkür ederim...
İşime bakacağım yerde, sağa sola laf yetiştirince böyle oluyor işte.
Allah'ın zopası yok derler...
E posta göndermiştim. Etiketlerde gelmiş. Teşekkürler.
Erdal Hoca
13-01-2017, 21:42
Etiketler henüz elime ulaşmadı. Benim yaptığım bir yanlışlık mı var, yoksa belli bir sırayla mı gönderiliyor da henüz bana gelmedi :confused:
Sırayla gönderiliyor.
Etiketler henüz elime ulaşmadı. Benim yaptığım bir yanlışlık mı var, yoksa belli bir sırayla mı gönderiliyor da henüz bana gelmedi :confused:
LojistikMerkezi
13-01-2017, 22:51
Beş dakika öncesi itibarıyla e-posta adresi gönderenlerin hepsine etiketler gönderildi.
MeyveliTepe
13-01-2017, 23:17
Dikkat!
Aşağıdaki listede ismi görünen paylaşımcıların e-posta adresleri LojistikMerkezi'ne ulaşmamıştır. Etiketlerin gönderilebilmesi için acilen e-posta adreslerini LojistikMerkezi'ne göndermeleri gerekiyor.
e-posta adresi olmayanlar
Antiocos
aysozbek
cetincerezci
Erdal Hoca
firdevs-i
hosseda
huso93
İsmail Kuzucu
kaknus
mgunsili
nkutsay
Selçuk Boz
Vizeli39
YasinKısa
Yerel bahçem
sweetnurse83
14-01-2017, 08:08
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170114/94c598d785b8e9cbdf2c29bcae39b193.jpg
Etiketler geldi madem şimdi sıra paketleme işinde [emoji6] heyecan dorukta [emoji33][emoji16]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Erdal Hoca
14-01-2017, 08:34
Beş dakika öncesi itibarıyla e-posta adresi gönderenlerin hepsine etiketler gönderildi.
Kargo için adres bilgilerini göndermişim; ama mail adresimi göndermemişim. ;) Az önce size ÖM attım. Bir aksilik olmaması için buraya da yazıyorum:
erdalhoca@live.com.
Yerel bahçem
14-01-2017, 12:08
Garanti olsun diye mail adresimi bir kez daha gönderiyorum:emine.demirel60@hotmail.com
sweetnurse83
14-01-2017, 12:22
Merhaba arkadaşlar ben birşey danışmak istiyorum size yardımcı olursanız sevinirim paketleme işini muhtemelen haftasonu bitiririm yalnız ben bunları nereye göndereceğim hangi adrese ve hangi kargo şirketi ile ayrıca ben kıbrıs tan katılıyorum ve annem ve babam yakında tc ye gelecek paketleri onlara verip tc den kargo ile göndertsem daha mı uygun olur acaba değerlendirebilmeniz açısından geçen sene katıldığım etkinlikten gelen 25 adet tohuma 20 tl ödemiştim sizler orada ne kadar ödediniz bilmiyorum ayrıca şubat ayının 20 sine kadar ailem samsun da kalacak o zamana kadar bana gelecek olan tohumları da onlara göndertsek ve onlar alıp bana getirse daha mı uygun olur acaba ve zaman olarak da o zamana kadar yetişir mi
Çok soru sorduğum için kusuruma bakmayın yurtdışındayım ve ilk kez böyle bir etkinliğe katılıyorum nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum sadece yoksa bu kadar emek için ödenecek ufak miktarlar az bile yardımcı olursanız sevinirim hepinize kolay gelsin
MeyveliTepe
14-01-2017, 13:00
e-posta adresi olmayanlar
aysozbek
cetincerezci
firdevs-i
huso93
mgunsili
Vizeli39
Dikkat, listede görünen paylaşımcıların e-posta adresleri olmadığı için etiketleri gönderilememiştir.
Bu üyeler dışında paylaşımcı olup etiketleri ulaşmamış varsa lütfen bildirsin.
LojistikMerkezi
14-01-2017, 13:14
Dikkat!
Tohum poşetlerini hazırlayan paylaşımcılarımız paketlerini;
Mustafa Şaka dikkatine,
Selimiye İskele Caddesi, Tüzüner Apt
No: 59/1
Selimiye, Üsküdar - İstanbul
Tel: 0216 343 45 00
adresine kargo ile gönderebilirler.
Geçen yıl kullanabildiğimiz kargo anlaşması sayesinde paylaşımcıların kargo ücretlerini etkinlik bütçesinden karşılayabilmiştik. Bu anlaşmayı maalesef bu yıl kullanamıyoruz. Talep edenlere zarfları gönderilirken yine indirimli gönderilecek ancak paylaşımcıların kendileri için en uygun kargo şirketini seçerek ücretlerini kendileri ödeyerek paketlerini göndermeleri gerekiyor.
Tohum paketlerinin 20 Ocak Cuma gününden önce kargoya verilmesi için bilgilerinize sunarız.
mgunsili
14-01-2017, 19:10
Bende 2 gun once lojistik merkezine mailimi atmistim demekki gitmemis birdaha atiyorum ve yine gitmemesine karsi burdanda yaziyorum mgunsili@gmail.com
307 tohum talebinin 232 adedinin geçerli talep kabul edildiği etkinlikte, bana gönderilen etiketlerin hepsini karşıladım.
Kutusuna yerleştirdim, yarın da kargoya vereceğim.
İnşallah hayırlı olur, güle güle yetiştirirsiniz.
bugün veriyorum kargoya :)
Sevgili dostlar merhaba. Sayın MeyveliTepe geçen gün tohum talepleri, talep edenler, talep edilenler vb. gösteren bir tablonun linkini paylaşmıştı. Teyit etmek adına benden kimlerin tohum talep ettiğine bakmak istiyorum ama o linki bir türlü bulamadım. Başlıklar arasında dolanmaktan beynim döndü :p:p:p
Bilen arkadaşlar varsa linki tekrar verebilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim
Sevgili dostlar merhaba. Sayın MeyveliTepe geçen gün tohum talepleri, talep edenler, talep edilenler vb. gösteren bir tablonun linkini paylaşmıştı. Teyit etmek adına benden kimlerin tohum talep ettiğine bakmak istiyorum ama o linki bir türlü bulamadım. Başlıklar arasında dolanmaktan beynim döndü :p:p:p
Bilen arkadaşlar varsa linki tekrar verebilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim
Buyrun . Link (https://docs.google.com/spreadsheets/d/15R_5tqYA4QcD12E2t9W2ePF3BLFRK1NcI-m8IMftXNc/edit#gid=1327345862)
Bu arada bu linke tekrar baktığımda kendi taleplerimin büyük kısmının gecerlı kabul edildiğini gördüm.
Sayın saleri çok teşekkür ederim.
aslama1994
16-01-2017, 14:05
sorun ne neden giremiyorum ağaçlar nete iki üç kere girmeye çalıştım sayfadan attı.Dedim yine mi aynı şey başka bir gruptan tohumlarımı gönderdikten sonra atılmıştım.Neyse ki atılmamışım.Şuan girebiliyorum.Şimdiye kadar iki gruptan atıldım. Tohumlarımı gönderince atıyorlardı.Dedim yine mi atıldım. Biran korktum.Ağaçlar nete güveniyorum.Umarım tohumlarımı alıp beni atmazlar.Tohum beklerken avcumu yalamayayımda.
heyyamola
16-01-2017, 16:54
Geçerli kabul edilip, bana gönderilen etiketlerdeki tüm talepler paketlenip bugün kargoya verildi.
MaynaVira
16-01-2017, 17:27
sorun ne neden giremiyorum ağaçlar nete iki üç kere girmeye çalıştım sayfadan attı.Dedim yine mi aynı şey başka bir gruptan tohumlarımı gönderdikten sonra atılmıştım.Neyse ki atılmamışım.Şuan girebiliyorum.Şimdiye kadar iki gruptan atıldım. Tohumlarımı gönderince atıyorlardı.Dedim yine mi atıldım. Biran korktum.Ağaçlar nete güveniyorum.Umarım tohumlarımı alıp beni atmazlar.Tohum beklerken avcumu yalamayayımda.
Biz çok gizli bir oluşumuz.
Her şey bu yüzdendi:
Tohumlarınızı aldıktan sonra, 13 yıllık siteyi kapatıp gideceğiz. :rolleyes:
Bende tüm geçerli kabul edilip, bana gönderilen etiketlerdeki tüm talepleri karşılamaya çalışıp bugün kargoya verdim.
Tüm talepleri karşılayıp dün kargoya verdim.
Geçerli tüm talepler karşılandı ve kargoya verildi. :D
Mücevher Çalısı
17-01-2017, 09:57
Geçerli tüm talepler 1 eksik olarak karşılandı ve kargoya verildi;)
637370
Dutlubahçe
17-01-2017, 11:32
Etiketi gönderilen taleplerin hepsi karşılandı ve dün kargoya verildi.
aslama1994
17-01-2017, 14:51
bugün kargoya verdim. Altmış geçerli talebin hepsi karşılandı.
MaynaVira
17-01-2017, 17:47
Bir tanesi hariç olmak üzere, geçerli taleplerin tamamını bugün kargoya verdim.
İsimden sonra "dikkatine" yazamam dedi görevli memur, umarım sorun olmaz.
100 adet talep vardı, tamamı karşılanarak akşam vakti Yurtiçi kargoya peşin ödeme yapılarak teslim edildi.
Resulgur
17-01-2017, 18:49
Dün akşam hazırlamış olduğum tohum poşetleri bugün kargoya verildi. Tüm talepler karşılandı. Bereketli olsun .. ;)
637388
YasinKısa
18-01-2017, 00:16
Tüm tohumlar sahibine ulaştırılmak üzere Lojistik Merkezine gönderildi. Umarım her biri filizlenir sahiplerinin elinde.
Bugün itibariyle tohumlar kargoya verilmistir...güle güle büyütün arkadaşlar;)
Lonicera
18-01-2017, 11:07
Tohumlar kargoya verildi, bereketli bir sezon geçirmek dileğiyle.
Lonicera
18-01-2017, 11:42
Paylaşımcılardan sadece tohum paylaşım sayfası açıp bir daha haber alınamayan, dolayısıyla tohumları gönderemeyecek herhangi bir kimse var mı?
Merhaba İstenen tüm tohumları paketledim en kısa zamanda da kargoya vereceğim.
huseyink005
18-01-2017, 12:39
Merhaba,etiketi yollanan tüm tohumları hazırladım,birazdan kargoya vereceğim.herkese emeğinden dolayı teşekkür ederim.
Ben dün tohum paketlerini kargoya verdiğimi mesajla paylaşmıştım ama bu gün mesajımı göremiyorum.
Başka başlıkta paylaşmışım neyse bir defada burada duyurmuş oldum bütün taleplerimi karşıladım.Sağlıkla yetiştirin.
Bende az önce kargoya verdim, bulunduğum ilçe de yalnızca ptt kargo olduğu için ona verdim yarın elinizde olacağını söylediler :) emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, bol bereketli bir sezon olur inşallah :)
Geçerli taleplerin tümünü karşılayıp bugün kargoya verdim. Bereketli olmasını dilerim.
Bütün talepleri karşılayıp bu gün kargoya verdim. Alanlar güle güle yetiştirsinler.
ibrahimes
18-01-2017, 21:18
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170118/766797e6c67430d4d5cd77dff7ed5707.jpg
Calismalar devam ediyor. Bazı sıkıntılar olsa da herkesin istekleri az çok karşılanacak gibi duruyor.
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aysozbek
18-01-2017, 22:03
Kusura bakmayın, e-posta adresimi gönderdiğimi sandım ama göndermemişim. Son bir haftadır da nete giremeyince buradaki mesajları göremedim. E-posta adresimi gönderdim. Umarım etiketlerim gelir ve hemen kargoyu gönderebilirim. Gecikme için özür dilerim.
Selamlar,
Bugün tohumları kargoya verdim emeği geçen dostlara çok teşekkür ederim, fakat aceleden alfabetik sıraya dizmeyi atlamışım kusuruma bakmayın :( umarım çok sıkıntıya sokmaz sizi, seneye paylaşımlarım daha düzenli olacaktır, tekrar tekrar teşekkürler,
Deniz59
Vizeli39
19-01-2017, 11:30
Yanlış başlıkta bilgi beklediğim için geç kaldım sanırım. Neyse ki Meyveli tepe uyarı maili gönderdi. İstenen tüm tohumları hazırladım etiketlerin mail adresime gelmesini bekliyorum. Etiketler gelir gelmez bastırıp kargo yapacağım. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.
Geçerli tüm talepler karşılanıp bugün
kargoya verildi. Umarım kaybettiğimiz etiket yoktur.
erkanbey
19-01-2017, 14:34
Bugün tohumları kargoya verdim,herkese hayırlı olmasını diliyorum.Bir tohum çeşidinde paylaşımı 5 ile sınırlandırmıştım ona 11 talep gelmiş,onu 5 kişiye gönderemedim(üzgünüm ama elimden gelen birşey yok) onun haricinde diğer istekler karşılandı.
sweetnurse83
19-01-2017, 14:37
Bende bugün itibari ile 1 tane hariç diğer talepleri karşıladım ve kargoya teslim ettim PTT kargo ile gönderimi yaptım
Birşey söyleyeceğim lojistik merkezi bizlere taleplerimizi gönderirken acaba hangi kargo ile gönderim yapacak bu belli mi
Lonicera
19-01-2017, 14:42
Bende bugün itibari ile 1 tane hariç diğer talepleri karşıladım ve kargoya teslim ettim PTT kargo ile gönderimi yaptım
Birşey söyleyeceğim lojistik merkezi bizlere taleplerimizi gönderirken acaba hangi kargo ile gönderim yapacak bu belli mi
Bir değişiklik olmaz ise yurtiçi kargo diye biliyorum.
Erdal Hoca
19-01-2017, 15:50
Malum, okullar yarın kapanıyor ve öğretmenler de oldukça yoğun. Bu yoğunluk arasında bugün saat 14.30 gibi PTT kargoyla tohumları gönderdim. Paylaşımı açtığımda talep edenlere 10'ar tohum göndereceğimi yazmıştım; ama elimde fazla tohum olduğu için etiketle gelen tüm isimlere 35'er tohum gönderdim. Eşe- dosta- arkadaşa versinler diye... Umarım tamamı çimlenir, koca koca erguvanlar olur... :p
Antiocos
19-01-2017, 16:23
Merhabalar
Tarafıma ulaştırılan geçerli tüm talepler 184 poşet olarak hazırlandı ve yeniden hayat bulacakları ellere ulaştırılmak üzere lojistik merkezine kargoyla gönderildi. İlk kez tohum paylaşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorum. Hayırlı ve bol verimli olması dileğiyle tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.
cetincerezci
19-01-2017, 19:08
Ben de taleplerin tümünü paketleyip bugün kargoya verdim. Herkese kolayliklar dilerim.
Ben de etiketlerde belirtilenleri bugun mng ile gonderdim. Isin zor kismi simdi basliyor. Organizatorlere kolaylik diliyorum. Her bir tohum bereketli hasada dönsün.
Benim gönderim yarına kaldı, kabağın birini yeni kestik yarına kadar kurur diye umuyorum. Bu arada tohumları hazırlarken çok beğendiğim ve önceki iki senede de paylaştığım 'kısa barbunya' ile 'İspir in şeker fasulye'sini paylaşmayı unuttuğumu gördüm.
Benden bakliyat isteyen ve bölge itibarıyle yetiştirmeye imkanı olanlardan bu iki tohumu talep eden olursa yarına kadar mesaj atar veya buraya yazarsa paketlerine ekleyebilirim.
aslama1994
19-01-2017, 22:24
Benim gönderim yarına kaldı, kabağın birini yeni kestik yarına kadar kurur diye umuyorum. Bu arada tohumları hazırlarken çok beğendiğim ve önceki iki senede de paylaştığım 'kısa barbunya' ile 'İspir in şeker fasulye'sini paylaşmayı unuttuğumu gördüm.
Benden bakliyat isteyen ve bölge itibarıyle yetiştirmeye imkanı olanlardan bu iki tohumu talep eden olursa yarına kadar mesaj atar veya buraya yazarsa paketlerine ekleyebilirim.
Kısa barbunya ben isterim.
MeyveliTepe
19-01-2017, 22:29
Etiketi olmayan tohum gönderecekseniz, kime hangi tohumu göndereceğinize dair bir liste hazırlanırsa buna göre ilave etiket hazırlarım, böylece bu tohumlar da etiketli olarak gönderilir. Aksi halde binlerce poşet işlenirken karışıklık olur.
Sadece benden tohum talep edenlerin hazır bendeki poşetlerinin içerisine ekleyeyim diyorum. Misal @aslama1994 italian heirloom domates istemiş benden, aynı poşetin içerisine biraz da kısa barbunya ekleyeceğim sanırım o zaman sorun olmaz, lojistik merkezine de sıkıntı çıkarmamış olurum. Tohum istememiş veya talebi gerçekleşmemiş olanlara ise göndermem.
kerkenez
20-01-2017, 07:29
Atladığım bir etiket olmadıysa şayet bana gelen tüm talepleri karşılayıp Yurtiçi kargo ile dün gönderdim. Şu an Üsküdar' da gözüküyor muhtemelen bugün elinize ulaşır. Şimdiden kolay gelsin.
Sadece benden tohum talep edenlerin hazır bendeki poşetlerinin içerisine ekleyeyim diyorum. Misal @aslama1994 italian heirloom domates istemiş benden, aynı poşetin içerisine biraz da kısa barbunya ekleyeceğim sanırım o zaman sorun olmaz, lojistik merkezine de sıkıntı çıkarmamış olurum. Tohum istememiş veya talebi gerçekleşmemiş olanlara ise göndermem.
merhaba. benim domates tohumlarının içine bikaç tane ispir koyabilirsiniz mesela :rolleyes:
ibrahimes
20-01-2017, 10:05
Sabahtan PTT kargo ile tüm tohumları gönderdim. Pazartesi elinize ulaşacak büyük ihtimal. inşAllah tüm arkadaşlar güzel ve verimli bir sezon geçirir.
Hale Öğün
20-01-2017, 10:41
Merhabalar, dün PTT aracılığı ile gönderdim, bugün elinize ulaşmasını bekliyorum. Herkese emekleri için çok teşekkürler.
Vizeli39
20-01-2017, 11:09
Evet değerli dostlar an itibariyle tarafıma site yönetimi tarafından gönderilen etiketlerin tümünü bol bol karşıladım ve Yurtiçi kargoya verdim fotolar ektedir.
İnşallah tohumlarım farklı farklı yörelerde canlanır ve daha fazla kişiye ulaşır. Aslında etiketlerden daha fazla tohum hazırlamıştım ama bazı arkadaşların etiketi gelmedi. Emeği geçen herkese teşekkürler.
aysozbek
20-01-2017, 12:08
Selamlar. Bugün itibariyle kargomu ekspres olarak gönderdim. Umarım tohumlar hayat bulabilsinler.
SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
firdevs-i
20-01-2017, 13:40
Sayın Meyvelitepe, adresimi göndermiştim aylar önce bir sorun oldu herhalde. Mailinizi şimdi aldım. Bir kayıp yaşadım. İlgilenemedim kusura bakmayın. Paylaşım yapmayı çok istiyorum. tekrar adres gönderiyorum eğer geç kalmadıysam. Teşekkürler.
MeyveliTepe
20-01-2017, 13:59
Sayın Meyvelitepe, adresimi göndermiştim aylar önce bir sorun oldu herhalde. Mailinizi şimdi aldım. Bir kayıp yaşadım. İlgilenemedim kusura bakmayın. Paylaşım yapmayı çok istiyorum. tekrar adres gönderiyorum eğer geç kalmadıysam. Teşekkürler.
acilen e-posta adresinizi de gönderin ki etiketleri ulaştıralım.
Bugün itibariyle tohumlar kargoya verilmiştir. Güle güle büyütün arkadaşlar...
Dutlubahçe
20-01-2017, 17:49
Sayın TCM mümkünse benim paketlere ikisinden de ekliyebilir misiniz?
firdevs-i
21-01-2017, 07:58
Tohumlar kargoya verildi.
Paylaşımda bulunduğum (adını bilmediğim ağaç) tohumları daha kurumamıştı.
O yüzden kapsüllerini açmadan poşet içine peçete yerleştirerek koydum yinede nemini alsın diye. Sorun olursa daha sonra tohumlar kuruyunca talep eden arkadaşlar özelden adres verirlerse gönderirim. Gecikmeli de olsa tohum paylaştığım için mutluyum. Emek verenleri uğraştırdığım için de mahcubum.;)
ParlakYıldızlar
21-01-2017, 18:05
Merhaba,bende tohum talep etmiştim, bugün öğrendim ki bizim sokak numarasi değişmiş, umarım halen eski adres numaralarına göre dağıtım yapilir,ben sabırsızlıkla bekliyorum kargoyu.
Tohumları dün kargoya verebildim.Emeği geçen tüm üyelere teşekkürler inşallah bol ürünlü bir yıl olur hepimize kolay gelsin.
Son gönderim 20 ocak denildi ama yetiştiremediğim için bir gün gecikmeli oldu. bana ulaşan tüm etiketleri karşıladım yaklaşık 220 -250 arası sayamadım İnşallah 2017 yılı sezonunda toprağa ekilen her bir tohum fideye dönüşür,Allahım seneyede nasip etsin inşallah böyle güzel etkinlikleri.
Taşlıbahçe
22-01-2017, 16:34
Tohumlar kargoya verildi.
Paylaşımda bulunduğum (adını bilmediğim ağaç) tohumları daha kurumamıştı.
O yüzden kapsüllerini açmadan poşet içine peçete yerleştirerek koydum yinede nemini alsın diye. Sorun olursa daha sonra tohumlar kuruyunca talep eden arkadaşlar özelden adres verirlerse gönderirim. Gecikmeli de olsa tohum paylaştığım için mutluyum. Emek verenleri uğraştırdığım için de mahcubum.;)
Bir tür sinameki, (Cassia sp.) Tohumu alan arkadaşlar yetiştirirlerse şiddetli soğuklardan, donlardan korusunlar. Bizim beş yaşındaki sinameki sizlere ömür.
firdevs-i
23-01-2017, 07:15
Teşekkürler Taşlıbahçe.
Sayenizde adını öğrenmiş oldum.
netten göresellerden baktım. Tohum kapsülleri ve çiçek aynı ama yaprak şekli çok farklı. Üç senedir de aşırı kar ve eksi derecelerde donmadı. İnşallah donmaz.
Taşlıbahçe
23-01-2017, 09:07
Teşekkürler Taşlıbahçe.
Sayenizde adını öğrenmiş oldum.
netten göresellerden baktım. Tohum kapsülleri ve çiçek aynı ama yaprak şekli çok farklı. Üç senedir de aşırı kar ve eksi derecelerde donmadı. İnşallah donmaz.
Rica ederim. Farklı yaprak ve farklı boyda kapsülü olan birbirinden farklı türleri var.
orucoğlu
23-01-2017, 10:34
Geçerli tüm talepleri karşılayıp bugün PTT kargo ile gönderdim.Herkese kolay gelsin.
çamkokusu
24-01-2017, 11:16
Şuan şoktayım.Ev telefonumuz devre dışı.Acaba tohumlarım gönderildi mi nereden öğrenebilirim?
Daha iyi takip etmeliyim çok çok özür dilerim.
Lonicera
24-01-2017, 12:27
Şuan şoktayım.Ev telefonumuz devre dışı.Acaba tohumlarım gönderildi mi nereden öğrenebilirim?
Daha iyi takip etmeliyim çok çok özür dilerim.
Şoktan bir an evvel çıkın:))) Sadece paylaşımcılar tohumları gönderdiler. Daha tek tek ayrılıp paketlenecek, ondan sonra talep edenlere gönderim başlayacak.
çamkokusu
25-01-2017, 15:36
Şoktan bir an evvel çıkın:))) Sadece paylaşımcılar tohumları gönderdiler. Daha tek tek ayrılıp paketlenecek, ondan sonra talep edenlere gönderim başlayacak.
Bende panik yaptım hemen :D
Yine de saksı yapımına hız vermeliyim...
Yıldız çiçeği isteyen arkadaşlar kusura bakmayın ne yazık ki soğanlarının tamamı bozulduğu için kargoya ekleyemedim. Kuzgun kılıcı soğanlarında problem olmadı.
Yıldız çiçeği soğanları geçen sene bozulmamıştı. Bu sene neden böyle oldu anlamadım. Aynı şekilde serin bir yerde muhafaza etmiştim.
Arkadaşlar bir kısım tohumlarda sorun yaşadığım ve tam olarak toparlayamadığım için kargoyu cuma günü gönderebildim. Bugün olmasa bile pazartesi günü ulaşacağını söylediler. Bana gönderilen etiketlerdeki geçerli taleplerin iki tanesi hariç tamamını karşıladım. Gönderemediğim iki tohum ise çilekli ıspanak tohumu. Bizim tohumlar çok dikkat etmeme rağmen muhtemelen çöp zannedilip atıldığını düşünüyorum. Bulabilirsem arkadaşlara posta ile gönderirim.
Kıbrıs ayçekirdeğini de arkadaşıma tekrar rica ederek karda bahçeden alarak gönderdim. Domates tohumlarını iri olanlardan ve daha küçüklerden ayrı ayrı almamız nedeni ile büyük domateslerin çekirdeklerini göndermek istemiştim. Ancak onlar da karışınca her ikisinden de gönderdim. Her iki tohumdan da ayrı yerlere ekerek sonuçlarına bakarsınız. Ben de aynı şekilde ekim yapacağım. Biraz fazla gönderdiğim için isteyen tanıdıklarınıza da verirsiniz.
En problemli olanlardan biri bilya kekikte oldu. Talep fazla bu yıl yetişen tohum az olunca çok sıkıntı oldu. Geçtiğimiz yıldan bir kısım kalan tohumları bulunca onları da ekleyerek talep edenlerin tamamına gönderdim.
Gül biber de ayırmış olduğum tohumluklar sanırım benim ortanca tarafından acı biber düşüncesi ile yok edilmiş. Son anda olan tohumlar ile geçtiğimiz yıl aynı bitkiden elde edilen tohumlar aynı naylon içinde ayrı ayrı gönderim yapıldı. Bu yılın tohumları saksıda ve son tohumlar olduğu için sanırım küçük oldu. Geçtiğimiz yıl olan tohumlar büyük. Tadına baktığımda ise çevrede hiç bir biber olmamasına rağmen acı iken geçtiğimiz yıl olanın acılığı nerede ise hiç yok.
Ben tohumlar biraz fazla yer kapladığı için jelatin naylon içine koyup mümkün olduğunca küçülterek elektrikli ambalaj kapatma makinası ile kapatıp kestirdim. Etiketler içeride tam olarak belli olmadığı için özel yapıştırma etiketi matbaada bastırarak yapıştırdım. Kapatmak için naylonların kenarlarına bant kullandım. Herkesin tohumları birden fazla ise ayrı ayrı paketler içerisinde. Tek olanlar hariç. Onları da harf sırasına göre üç ayrı poşete koydum. Sıraları çıkarırken belki karışabilir. Çok tohumlar da aynı şekilde dört beş paket yapıldı. En azından belirli harfler karışmadan gidebilecek.
Paketler bantlandığı için barkotların okunabilmesi için iki tane olmayan tohum barkodu üzerleri fosforlu kalemle çizilerek 7 sayfalık barkotların bulunduğu etiketler kargo paketine eklendi. Bunlar okutularak paketlerin açılması derdinden kurtulunabilinir. Paketleri açıp yeniden paketlemek biraz zor olacak çünkü.
Bazı arkadaşlarımıza bir kısım ekstra tohum gönderildi. Kendi tohumları içerisinde oldukları için sorun olmaz sanırım.
Rainac arkadaşımızın tohumları da naylon içerisinde benim tohumlar ile birlikte bulunuyor. Yardım teklif etmesine rağmen ben tohumları ayırıp tasnifinde sıkıntı olduğu için kendim hazırlamak durumunda kaldım. Boş zamanlar dışında sadece iki gün bir-iki saatlik uyku ile güne başladık. 212 talep karşılandı. İki talep karşılanamadı.
Umarım tüm arkadaşlarımız istedikleri gibi ürün alırlar.
Biz de dün ve bu gün gelen kargoların barkod kayıtlarını yaptık ve alfabetik sıraya koyduk, Geldikçe işleyeceğiz ve daha sonra da zarflarına koyup kargoya teslim edeceğiz.
Bu işlemleri yaparken karşılalaştığımız sorunları malina fotoğrafla sizlere bildirecektir bu arada ben özellikle arkadaşımız Deniz59'a tohum paketlemede gösterdiği intizam ve kolaylıkla barkod okumamızı sağladığı için teşekkür etmek istiyorum. Ellerinize sağlık.
Yine arkadaşımız oz26' nın da bulduğu usul işimizi çok kolaylaştırdı ve bu lezzeti sona bırakalım diyerek hepsini kolayça barkodladık, teşekkür ederiz sevgili oz26
bahcedenn
30-01-2017, 10:14
Lojistik Merkezi'nde çalışmalara başlanıldığını okuyunca sorayım dedim. Benim tohumlarım da hazır fakat Sn. birnefestoprak'tan gelecek paketi bekliyorum. Sizin çalışmalarınızı engelleyecekse hemen gönderebilirim kendi tohumlarımı.
sweetnurse83
30-01-2017, 14:29
Merhaba arkadaşlar kargosu gelenler alanını daha fazla bu durum ile ilgili meşgul etmek istemediğimden konuyu buraya taşıyorum bana yardımcı olabilecek akıl verebilecek herkese ihtiyacım var çünkü hem benim emeklerim boşa gitmesin istiyorum hem de sizlere söz vermiş olduğum taleplerimi ulaştırmak istiyorum
Benim tohumlarımı Ptt kargo ile göndermiştim ama ithali yasak diye cevap geldi ve şimdi bana geri gönderecekler bunu bu arada zaman da geçiyor geçen sene ki etkinlikten bana yurtiçi kargo ile gelmişti taleplerim bir de onunla gönderim yapmayı deneyeceğim özel bir kargo şirketi olduğu için belki ulaştırabilirim diye düşünüyorum
Bunun dışında neler yapabilirim bilemiyorum ayrıca bir arkadaş da dedi ki ben gönderemiyorum ama bana gönderim yapılabiliyor bu durumda ben sizlerin taleplerini karşılayamamış olursam benim taleplerim gönderim yapılabilir mi ben de en kötü ihtimal tc ye gidecek olan birisini bulursam ondan rica etmeyi düşünüyorum umarım birini bulurum ve bana yardımcı olmayı kabul eder
Lojistik merkezi ve sayın yöneticilerden yardıma ihtiyacım var lütfen
Sayın sweetnurse83; kargonuzu ptt'ye teslim ederken kargo içeriğini tohum olarak mı yazdınız?
Gönderi içeriğine 'süs eşyası' yazın. Ben darı koçanlarını asıyorum süs niyetine, yalan değil.
sweetnurse83
30-01-2017, 18:25
Sayın sweetnurse83; kargonuzu ptt'ye teslim ederken kargo içeriğini tohum olarak mı yazdınız?
Ben birşey yazmadım ama kutu kapalı değildi ve PTT deki görevli açıp baktı tohum olduğunu gördü ama bana yasaktır falan demedi beni uyarması gerekmezmiydi
birnefestoprak
30-01-2017, 20:27
Postanızı kabul ettilerse, göndermenizde herhangi bir sakınca görmemişlerdir. Kaybolmuş ya da bir yerde unutulmuş olma ihtimali var.
Ben birşey yazmadım ama kutu kapalı değildi ve PTT deki görevli açıp baktı tohum olduğunu gördü ama bana yasaktır falan demedi beni uyarması gerekmezmiydi
Sayın sweetnurse83; PTT'deki kişinin sizi uyarması gerekmez o da aslında bilmiyordur ve bir gafletle bu olay gerçekleşmiştir. Ayrıca dün kıbrısta yaşayan arkadaşıma sordum hemen sormuş orada bir kaç arkadaşına eğer tohum yazıldıysa evet iletilmeye bilir demiş...
Siz yazmasanız bile kargo beyanında içindeki hakkında yazılması gerekiyor pttde form doldururken soruluyor...
Yurtiçi kargodan gönderecekseniz ilk olarak sorun derim
Arkadaşlar bir kısım tohumlarda sorun yaşadığım ve tam olarak toparlayamadığım için kargoyu cuma günü gönderebildim. Bugün olmasa bile pazartesi günü ulaşacağını söylediler. Bana gönderilen etiketlerdeki geçerli taleplerin iki tanesi hariç tamamını karşıladım. Gönderemediğim iki tohum ise çilekli ıspanak tohumu. Bizim tohumlar çok dikkat etmeme rağmen muhtemelen çöp zannedilip atıldığını düşünüyorum. Bulabilirsem arkadaşlara posta ile gönderirim.
Kıbrıs ayçekirdeğini de arkadaşıma tekrar rica ederek karda bahçeden alarak gönderdim. Domates tohumlarını iri olanlardan ve daha küçüklerden ayrı ayrı almamız nedeni ile büyük domateslerin çekirdeklerini göndermek istemiştim. Ancak onlar da karışınca her ikisinden de gönderdim. Her iki tohumdan da ayrı yerlere ekerek sonuçlarına bakarsınız. Ben de aynı şekilde ekim yapacağım. Biraz fazla gönderdiğim için isteyen tanıdıklarınıza da verirsiniz.
En problemli olanlardan biri bilya kekikte oldu. Talep fazla bu yıl yetişen tohum az olunca çok sıkıntı oldu. Geçtiğimiz yıldan bir kısım kalan tohumları bulunca onları da ekleyerek talep edenlerin tamamına gönderdim.
Gül biber de ayırmış olduğum tohumluklar sanırım benim ortanca tarafından acı biber düşüncesi ile yok edilmiş. Son anda olan tohumlar ile geçtiğimiz yıl aynı bitkiden elde edilen tohumlar aynı naylon içinde ayrı ayrı gönderim yapıldı. Bu yılın tohumları saksıda ve son tohumlar olduğu için sanırım küçük oldu. Geçtiğimiz yıl olan tohumlar büyük. Tadına baktığımda ise çevrede hiç bir biber olmamasına rağmen acı iken geçtiğimiz yıl olanın acılığı nerede ise hiç yok.
Ben tohumlar biraz fazla yer kapladığı için jelatin naylon içine koyup mümkün olduğunca küçülterek elektrikli ambalaj kapatma makinası ile kapatıp kestirdim. Etiketler içeride tam olarak belli olmadığı için özel yapıştırma etiketi matbaada bastırarak yapıştırdım. Kapatmak için naylonların kenarlarına bant kullandım. Herkesin tohumları birden fazla ise ayrı ayrı paketler içerisinde. Tek olanlar hariç. Onları da harf sırasına göre üç ayrı poşete koydum. Sıraları çıkarırken belki karışabilir. Çok tohumlar da aynı şekilde dört beş paket yapıldı. En azından belirli harfler karışmadan gidebilecek.
Paketler bantlandığı için barkotların okunabilmesi için iki tane olmayan tohum barkodu üzerleri fosforlu kalemle çizilerek 7 sayfalık barkotların bulunduğu etiketler kargo paketine eklendi. Bunlar okutularak paketlerin açılması derdinden kurtulunabilinir. Paketleri açıp yeniden paketlemek biraz zor olacak çünkü.
Bazı arkadaşlarımıza bir kısım ekstra tohum gönderildi. Kendi tohumları içerisinde oldukları için sorun olmaz sanırım.
Rainac arkadaşımızın tohumları da naylon içerisinde benim tohumlar ile birlikte bulunuyor. Yardım teklif etmesine rağmen ben tohumları ayırıp tasnifinde sıkıntı olduğu için kendim hazırlamak durumunda kaldım. Boş zamanlar dışında sadece iki gün bir-iki saatlik uyku ile güne başladık. 212 talep karşılandı. İki talep karşılanamadı.
Umarım tüm arkadaşlarımız istedikleri gibi ürün alırlar.
Dün bulamadığım çilekli ıspanak tohumlarını da bularak geçerli iki talebi kargo ile gönderdim. Bugün merkeze ulaşması gerekiyor. Geçerli taleplerin hepsi gönderilmiş durumda. Bunların dışında tohum talep eden arkadaşlar kusura bakmasınlar. Elimdeki tohumlardan mümkün olan en fazla tohumu göndermeye çalıştım. Geçersiz olan taleplere bakma fırsatım olmadı.
Onlarla birlikte birkaç arkadaşımıza da biraz tohum gönderdim. Onlar da muhtemelen arkadaşlarımızın poşetlerine dahil edilirler.
İlginçtir. Daha yeni Çin'den bir sürü tohum siparişi verdim. Ayrı ayrı satıcılardan verilmiş siparişler. Sırayla gümrüğe falan takılmadan geliyorlar. Erken gelen bir çilek tohumunu ektim ve çimlendiler bile. Hiç birinde sıkıntı çıkmadı. Türkiye'ye geldikten sonra onları da PTT teslim ediyor. KKTC'den gelene DUURRR deyip Çin'den gelene geç kardeşim demeleri de ayrı bir çelişki.
huseyink005
04-02-2017, 20:29
İlginçtir. Daha yeni Çin'den bir sürü tohum siparişi verdim. Ayrı ayrı satıcılardan verilmiş siparişler. Sırayla gümrüğe falan takılmadan geliyorlar. Erken gelen bir çilek tohumunu ektim ve çimlendiler bile. Hiç birinde sıkıntı çıkmadı. Türkiye'ye geldikten sonra onları da PTT teslim ediyor. KKTC'den gelene DUURRR deyip Çin'den gelene geç kardeşim demeleri de ayrı bir çelişki.
ben de aliexpress'ten ocak ayında farklı satıcılardan birkaç tohum siparişi verdim.deneme amacıyla.acaba gerçekten elime ulaşır mı diye.bazı siparişlerim 1-2 dolarlık olmasına rağmen kargo parası daha fazla tutmasına rağmen yolladılar ve elime ulaştı.şunu farkettim,adamlar kargo içeriğine tohum yazmamışlar,gift(hediye) yazmışlar,sanırım o yüzden gümrüğe takılmadı.
gelen tohumları henüz ekmedim,eğer gerçekten kaliteliyse,tohumların çoğu çıkarsa bundan sonra kesinlikle türk tohum sitelerinden alışveriş yapmam,çünkü fiyatları buradakilerin beşte bir,onda bir fiyatına
ben de aliexpress'ten ocak ayında farklı satıcılardan birkaç tohum siparişi verdim.deneme amacıyla.acaba gerçekten elime ulaşır mı diye.bazı siparişlerim 1-2 dolarlık olmasına rağmen kargo parası daha fazla tutmasına rağmen yolladılar ve elime ulaştı.şunu farkettim,adamlar kargo içeriğine tohum yazmamışlar,gift(hediye) yazmışlar,sanırım o yüzden gümrüğe takılmadı.
gelen tohumları henüz ekmedim,eğer gerçekten kaliteliyse,tohumların çoğu çıkarsa bundan sonra kesinlikle türk tohum sitelerinden alışveriş yapmam,çünkü fiyatları buradakilerin beşte bir,onda bir fiyatına
Tohumlara nasil guveneceksiniz?
Ozellikle cinden geliyorsa hep bir suphe olusmustur bende.
Sayın İncirli güven konusunda haklısınız ama Türkiyedeki satıcılara nasıl güvenilir ki..Onlarînda ordan almadıgı ne malum? En güzeli bilindik insanlarla yapılan takas diyorum..
huseyink005
05-02-2017, 09:10
tabi ki en güvenilir olanı tanıdık insanlardan alınması ya da buradaki gibi samimi insanlardan takas yoluyla almak.ama buradaki arkadaşlarda olmayan bazı tohumları sipariş yoluyla getirttim ve deneyeceğim.kaliteli olup olmadığı,başka bir tohum yollayıp yollamadıkları 4-5 ay içinde belli olacak.sizleri de haberdar ederim
Türk sitelerde satılan tohumlara ait resimlere bakarsanız aliexpress'deki resimlerin aynısı. Bu nedenle ben zaten tohumları oradan getirttiklerini düşünüyorum. Tabi arada istisnalar muhakkak ki vardır. Aliexpress'in resimle arama özelliği var. Yerli satıcıların ilanlarına koyduğu resmi kaydedin ve aliexpress'de bu resimle arama yaptırın. Muhakkak aynı ilanı aynı tanıtımla bulacaksınız. Tohumlara gelince; bildiğiniz gibi çilek tohumu taze değilse çimlenmesi en zor tohumlardan biridir. Ben yerli sitelerde tırmanan çilek olarak satılan tohumdan getirttim. Kargo ücretsiz olarak 65 kuruşa. :eek: 22 günde geldi. 19 ocak itibarı ile üstü kapalı kapta torfa ektim. 30 ocakta ilk çimlenmeler başladı. Halen çimlenme devam ediyor. Şimdi kalan tek kuşkum gerçekten çilek mi çıkacak çimlenenler. :rolleyes: Tohumlar çilek tohumu gibi görünüyordu ama bakarsın başka bir şey çıkar. :(
Bu arada getirttiğim diğer tohumlar için biraz daha bekleyeceğim. Kendi yaptığım Mini bir balkon seram var. 15-20 güne buluşurlar toprakla. Genelde su kabağı tohumları. O zaman tohumların çimlenmesine güvenip güvenemeyeceğimize, birkaç ay sonrasında da gerçekten sipariş ettiğimiz tohumlar olup olmadıklarına karar verebiliriz.
sweetnurse83
06-02-2017, 09:23
İşte KKTC farkı diyebiliyorum sadece siz Çin'den bile tohum alın ama buradan benim kendi ellerim ile binbir emek harcayıp hazırladığım tohumları kabul etmesinler gerçekten inanılmaz derecede moralim bozuldu neredeyse bütün heyecanımı yitirdim oysa bir senedir bende tüm tohumlarımı sizlere gönderebilmek için bir heyecanla çalıştım ama şimdi başıma gelenler motivasyon kaybetmeme sebep oldu ve 1 haftadır tohumlarım bana geri gelmedi bu arada etrafımdan tc ye gelenler oldu onlara verip yine size ulaştırmayı düşünmüştüm ama zaman ilerledikçe bu şansım da gidiyor elimdeki bütün imkanları değerlendirmeye çalışıyorum umarım sizlere tohumları iletebilirim
Dutlubahçe
06-02-2017, 10:43
Sayın sweetnurse83 kendinizi bu kadar fazla üzmeyin. Ne demişler: Nasip ise gelir Hint'ten Yemen'den, nasip değil ise ne gelir elden.
selamlar
tohumların yanına ancak gidebildim, bugün düzenledim, yarın kargoya veriyorum
geciktim kusura bakmayın
aslama1994
06-02-2017, 21:22
selamlar
geciktim kusura bakmayın
Gelir mi ki bize :)
huseyink005
06-02-2017, 21:23
İşte KKTC farkı diyebiliyorum sadece siz Çin'den bile tohum alın ama buradan benim kendi ellerim ile binbir emek harcayıp hazırladığım tohumları kabul etmesinler gerçekten inanılmaz derecede moralim bozuldu neredeyse bütün heyecanımı yitirdim oysa bir senedir bende tüm tohumlarımı sizlere gönderebilmek için bir heyecanla çalıştım ama şimdi başıma gelenler motivasyon kaybetmeme sebep oldu ve 1 haftadır tohumlarım bana geri gelmedi bu arada etrafımdan tc ye gelenler oldu onlara verip yine size ulaştırmayı düşünmüştüm ama zaman ilerledikçe bu şansım da gidiyor elimdeki bütün imkanları değerlendirmeye çalışıyorum umarım sizlere tohumları iletebilirim
KKTC'ye kızmayın,bu iş tüm dünyada böyle.yabancı türlerin istilasına karşı tohum transferlerinde korumacı davranılıyor.
selamlar
geciktim kusura bakmayın
Üzgünüm etkinlik bitti, gönderimler başladı, bu aşamada siz tohumları gönderseniz de bir şey yapılamaz. Bence boşuna kargoya vermeyin, isteyenlere kendiniz gönderebilirsiniz.
tohumlarım bodrumdadı ve 1.5 aydır gidemedim iş sebebiyle...çok üzüldüm tarihi kaçırdığıma
paketler hazır....dileyenler adreslerini yollasın kargoya veriyim...
bunu daha etkin nerede duyurmalıyım?
tohumlarım bodrumdadı ve 1.5 aydır gidemedim iş sebebiyle...çok üzüldüm tarihi kaçırdığıma
Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
Sizden 90 a yakın talep varmış . Şuan elinizde çok miktarda tohum vardır.
Siz yinede başlığınızı açın . Belki talep etmek isteyen olur **** etkinliğe katılamayanlardan talepler gelebilir.
hepsini etiketlere göre hazırlamıştım...o şekilde duyurayım o halde.
Bu gün bir arkadaşımızdan gelen tek kargoya 16 Tl ücret ödedim. Göndereceğiniz kargo şirketi ile görüşüp ne kadara gönderiyorlarsa ona göre duyuruda bulunursanız iyi olur. Kargo şirketleri tek bir tohuma bile bu kadar para alabiliyorlar.
aslama1994
07-02-2017, 12:37
Bu gün bir arkadaşımızdan gelen tek kargoya 16 Tl ücret ödedim. Göndereceğiniz kargo şirketi ile görüşüp ne kadara gönderiyorlarsa ona göre duyuruda bulunursanız iyi olur. Kargo şirketleri tek bir tohuma bile bu kadar para alabiliyorlar.
Galiba standart bir ücret oluyor.Aralıkları geniş tutuyorlar.
epeprek (Ayrı bir kargo ile göndermemi ister misiniz?) (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/40389.htm#post1494460)
Tohum tanıtımlarını yaptığınız konunun adını ve yerini değiştirdim. Mesajınızı çoğaltıp, biraz daha ayrıntı ekledim. (Lütfen gerekiyorsa gerekli değiştirmeleri yapın)
20 şubatta kadar süre verebilirsiniz.
sweetnurse83
07-02-2017, 12:56
Tohumlar talep edenlere gönderilmeye başlandı mı
Tohumlar talep edenlere gönderilmeye başlandı mı
Evet
Hatta tohumlarına kavuşanlar bile var
sweetnurse83
07-02-2017, 13:13
Sizlerin adına sevindim ama kendi adıma çok üzüldüm sizlere verdiğim sözü tutamadığım için çok çok özür dilerim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.