View Full Version : ahmeter / Orkide seram
Sevdam bayağı eski derken yarım asrı geçti
Bu forumda 10 senedir karışık olarak resimler koyup bilgiler veriyordum
Burada toplamaya karar verdim pek tabii içim biraz buruk Sevdalıların bazıları forumdan ayrıldılar
İnternette çok değişik yerlerde görüşüyoruz çağırmayı düşünüyorum
Şimdilik iyi akşamlar
serkan_istanbul
22-12-2016, 18:02
Maşallah abim ellerinize sağlık çok güzeller
Cattleyalar açmaya devam ediyor
günebakan
23-12-2016, 06:56
Günaydın Saim bey orkideleriniz harika catlleyalar da su isteği nasıldır acaba bütün orkidelerin su isteği aynı mıdır?
Sayın Günebakan
Suyunu problem etmeyen ,su isteğini çiçeğinin yaprağından gösteren bir orkide
...yaprak büzüşmeğe başlıyor....
En sevdiğim orkide CATTLEYA
Uzun seneler evvel çok zor temin ettim bu güzeli satan yok varda anormal fiat istiyordu
Yazın bahçede serin gölgeye alıyorum kışın sıçak sera 15 derece
Yağmur suyu vermeye özen gösteriyorum
Hiçbir kımyasal gübre vermiyorum koyun gübre şerbeti 2 ayda bir
Çiçek açanları güzel kokduğundan eve alıyorum Selamlar
Seramda CATTLEYA VE CYMBIDIUM yoğunlukta diğer orkide türlerinde 1 veya 2 adet
Hepsi çok güzel, ellerinize sağlık.
Cattleya'ların yeri bende de çok farklıdır.
Nur hanımın size bir gezide hediye ettiği cattleya halen duruyormu ? merak ettim
Nur hanımın size bir gezide hediye ettiği cattleya halen duruyormu ? merak ettim
Evet çiçek kapsülü neredeyse patladı patlayacak
Bu sıralar Ziya Soner Beyin serasının tam da zamanıdır.....dermişim. :D
Benol Hazaroğlu
23-12-2016, 17:27
Ellerinize sağlık. Tam bir koleksiyonersiniz. Muhteşemler.
günebakan
23-12-2016, 18:30
İlginiz için teşekkürler Saim bey benim cybidium ve catleyyamım yapraklarında böyle kararmalar var neden acaba ve ne yapabilirim yardım edebilirseniz sevinirim
636053
636054
Her ikisininde harçlarını değiştirin şimdi olabilir yazın iyi bakım vermek lazım
Bir defa alırsanız sizinle beraber yaşar ömrünüze ömür katar
günebakan
24-12-2016, 08:21
Teşekkürler:)
serkan_istanbul
24-12-2016, 15:35
Hepsine bayıldım en kısa zamnda bir catlea ve cybıdıum almam gerek harikalar ellerinize sağlık
Charlaux
24-12-2016, 16:31
Sn.ahmeter,
Çok sevindim bu sera başlığını görünce. Verdiğiniz emek ve bu türe olan sevginiz takdire şayan. Umarım bu gibi başlıklar herkese örnek olur. Ama diyorum ya benim gönlüm enerjim Phalaenopsislerle :D Bana sizi izlemek kalıyor :)
3 saksım var bir tanesi çiçeğe geldi yetiştirilmesi biraz zor pek çok ısteği var yüksek nem ve sıcaklık diğer orkidelere arkadaş olsun diye tutuyorum
Ortamı severse kökten bol yavru veriyor ve muhakkak spagnum yosunu istiyor
Meraklanırsanız satılıyor 60 lira civarında ithal
Bu sayfaya yoğun ilğinize teşekkür ederim
Ziya Soner
26-12-2016, 15:14
Ellerinize,gönlünüze sağlık..
İyi günler dilerim
Ludisia Dıscolor
Öğrenmek istediklerinizi sorabilirsiniz
Harç ,kızıl çam kabuğu ,daha evvelden mümkünse yağmur suyuna doymuş haline getirıleçek
Bir cubuk ıle çok güzel sıkıştırılacak resimde olduğu gibi elle havaya kalkabilecek
Bir hafta su verilmiyeçek
Bitkide yeni süren kökler saksının orta yerine geliçek şekide yerleştirilecek
Aklıma gelenler bunlar kolay gelsin pardon saksının yan yüzlerine delik açabilirsiniz nasıl mı onuda siz yazın bakayım
Çiçeği geçtikten sonra 3 gözün üzerinden keskin bir maket bıçağı ıle resimde görüldüğü gibi kesebilirsiniz kesilen yere 1 mangal kömürü tozu 2 tarçın sürerseseniz iyi olur
Sık su verdiniz veya kabın dibinde su var .Sararan yaprağı kesiniz bir haftadan sonra su veriniz su verme aralığınız 7 günden evvel olmasın
Sn. ahmeter Cattleya bowringiana'lar çok güzelmiş..
Orta kısımları yavaş yavaş açılıyor sanırım..
Kokulu olduklarını sanıyorum..
Ellerinize sağlık..
Güzel kokuyor
Cattleya dowiana
Yeni açmaya başladı Epidentrum
Bu hafta açar
Bençe en güzel kokan Cattleya dowiana ,,ve Zygopetalum maxıllare ben bu türü kaybettim satın alıçağım bulamıyorum iyi günler
Haftada 1 bir çay bardağı mümkünse yağmur suyu
Güzel kokuyor
Cattleya dowiana
Teşekkür ederim.. Çok güzel görünüyor..
En güzel Cattleya türü bu galiba.. :))))
Bu gün bir orkide serasına davetli idim
Gezdiğim sera İstanbula yakın bir köyde aile işletmesi (adres verilmesi taraftarı değiller)
Memnuniyetim sonsuz ne kadar bilgi sahibi olsan bu şekilde canlı gördüğünüzde hoşnut oluyorsunuz
Saksılı satmıyor çiçeğini mezatta pazarlıyor konuşurken ufak tefek bilgiler alabildim
Cymbıdium esas üretimi ,bilgisayar kontrolünde sulama ,ışık ve sıcaklık
Orkide yetiştirmek güzel zevkli ve yetiştirme sırlarını yakaladıkça daha da güzelleşiyor
Dünyada gezdiğim orkide işletmelerinin pek çoğu aile işletmesi pek dışarıya sır vermiyorlar
Kazançlı bir çalışma iyi günler
Cam kavanozda orkide
Saksı harcı kullanmayacak mısınız? :)
sayın Ahmeter, bende uzun zamandan beri giriş yapamama rağmen burasının tadı çok başkadır benim için. selluka yollamıştınız bana. belki hatırlamayabilirsiniz. ona çok iyi bakıyorum. kendileri iyi. orkideleriniz ve diğerleri çok güzeller her zamanki gibi :) selamlar saygılar
Teşekkür ederim ,beni hatırlamanız memnun etti ,daha sık bekler iyi günler dilerim
Saksı harcı kullanmayacak mısınız? :)
Sayın Jakin harç kullanmayacağım ,kavanozun dibinde gübreli su var yeni bir denemem yurt dışındaki dostlar yapmışlar onlardan esinlendim hep beraber göreceğiz
Sizin dikkatli ve meraklı olduğunuzun farkındayım
Bu gün hava biraz güzeldi 10 kadar orkideyi bahçeye alıp temizlik yaptım bakalım burada ne farkettiniz bir şey var
Bugün seraya girince bu güzeli gördüm sizinle paylaşmak istedim ismini sordum Bougainvillea dedi
Fazla renkleri olmıyan bir orkide türü her senenin ilk ayında açıyor iyi bakılırsa .evde bakılabilir yavrularını kökten ayırmakla çoğalıyor henüz tam açılamadı
,,,,,Bu güzellik ancak sera içinde olabiliyor 2 gündür gidemiyorum dışarısı 1 derece biraz masraflı oluyor farkındayım ama ne yapalım ilaç gibi geliyor
Zaten ne olduysa sizin yüzünüzden oldu bir turlü beni bırakmıyorsunuz o zamanlar odunla ısınıyordunuz
Şimdi DOĞALGAZ
hobiciakvarist
08-02-2017, 13:33
Sayın Ahmeter. Maşallah, çok güzel bakıyorsunuz orkidelerinize. Özellikle cattleya'larınıza gıpta ile bakıyorum. Maalesef ben ne Cattleya da ne de Cymbidium da başarılı olamadım.
zelihatnc37
18-02-2017, 20:26
İyi akşamlar orkidemin yaprağının alt kısmı şerbetli gibi yapış yapış neden olur acaba yardımcı olurmusunuz resminide gönderebilirsem atarım
Orkidenin cinsi ne olursa o rahatsızlık havasız bır ortamda kalmasından ıslak bir pamukla temizledikten sonra bulunduğu yeri zaman zaman havalandırın neticeyi bildirirseniz memnun olurum iyi günler
zelihatnc37
18-02-2017, 20:55
Oturma odasında duruyor orkidelerim ve her gün camı açıp havalandırıyorum söylediğinizi deneyeceğim çok teşekkür ederim sonucunu tekrar yazarım inşallah düzelir bu arada resim atmayı bilemedim ilk defa bi siteye üye oldum hayırlı akşamlar
hasbahce
30-03-2017, 18:00
Tebrik ederim Saim bey orkideleriniz çok güzeller, maşallah
Sizin meraklı olduğunuz bitkiler , çiçekler anlatırmısınız bende sizin bitkilerinizi görmek arzusundayım Façebookda sayfanız varmı iyi günler
hasbahce
31-03-2017, 15:42
Ben aslında her bitkiyi çok seviyorum ama mavi çiçekler bir başka özellikle alpine bitkiler, tabi bunları İstanbulda yetiştirmek çok kolay değil, orkidelerim de var ama sizin kadar iyi bakamıyorum, facebook kullanmıyorum maalesef
kartal124
01-04-2017, 22:36
Sayın ahmeter,
Minyatür orkideler var Bauhaus gibi marketlerde.Hiç denediniz mi?Bunlar sürekli minyatür kalıyorlarmı acaba?Yer sıkıntısı çekenler için güzel bir çözüm olurlar hep öyle kalıyorlarsa.
Sayın Kartal Teşekkür ederim İyi günler
Burası sessiz kalmış meraklandım kimsenin öğreneceği veya merak ettiği bir husus yok herkese iyi günler
Serada sakinlik var kışın güzelliklerini sergiliyorlar yazdan iyi bakım yapıyoruz bilhassa serada tüm fanları geçe gündüz çalıştırıp fazla rutubeti önlüyoruz yoksa kısa zamanda mantara yakalanıyorlar rutubet geçe fazla oluyor gündüzleri sera tabanını ıslak tutup fanların hızını azaltıyoruz
Gübreleme haftada 1 koyun gübre şerbeti sakın şaşırmayın iyı günler
Cattleyalar açmaya başladı videoları buraya yükleyemiyorum Facebookda iyi günler
Birkaç foto da ben yükleyeyim dedim
Belki bu şekilde tabiat türlerine biraz ilgi çeker, üyelerde tanışma ve bilgi alışverişi amaçlı temas isteği uyandırırız :
- Cattleya (Laelia) pumila coerulea select / Japan
- Cattleya nobilior amaliae select
- Cattleya walkeriana semi-alba ' Tokyo No.1 x Puanani '
- Cattleya maxima lowland type ' Fire Mouth '
Merak edenler için - hepsi kendi bitkilerim. Elimde çoğu Cattleya hepsi tabiat türü çeşitli gelişim evrelerinde takriben 300 bitki var. Aşağı yukarı 120'den fazlası yetişkin
Hepinize selamlar
Merak ettiklerim sera mı Ankarada gerekli ısıtmayı nasıl yapıyorsunuz ben bu iki konuda zorlanıyorum Selamlar
Evet Sayın Ahmeter,
10x 1,6 ebatında balkon serası. Isıtmayı iki adet büyük aluminyum radyatör ve programlanabilir kombi ile yapıyorum. İlaveten emniyet tedbiri olarak iki adet termostatlı fanlı ısıtıcı ve nem için hygrostat kontrollü 3 adet ultrason nemlendirici var
Başka çiçekleri ismim altında face'de görebilirsiniz
Sitemize de kısa aralıklarla resimler koyup açıklamalar yapacağım
Selamlar, Nejat Sarioglu
Nejat bey
Teşekkür ederim doğal gazla ısıtıyorum masraflı oluyor başarılar dilerim
Birşey değil
Doğal gaz sobası mı kullanıyorsunuz?
Bakacağım o bölüme de
Selamlar
serkan_istanbul
12-01-2018, 11:18
Maşallah hepsi birbirinden güzel...
Galiba yalnız cymbidium orkideye kalacağım Diğer türleri yetiştirmek masraflı oluyor
Hobi tamamda hesabı kitabi bilmek de önemli
Cymbidium nazlı değil 15 dereçe ilen kışı atlatıyor
Kökten yumru ayrılmasıyla çoğaltabiliyorsunuz
Orkidem sende bu güzellik varken
Uzun zamandır uğrayamadım haklısınız Orkideler çiçeklerini verdiler hepsi istirahate çekildiler şimdi dış hava sıçaklığı geçe 15 olduğu vakit cymbidiumları bahçeye güneş olmıyan bir yere alacağız diğer türler serada 9 ay bakıma alınacak ıyı bakılırlarsa çiçeğe bol geliyorlar iyi bir ilkbahar diliyorum Hoşça kalın
Orkide serasının en yoğun günleri nisan ayı Saksı değişimi ,çelik yapılması yeni taze harç , v.s yaz sonuna kadar ne kadar iyi bakarsanız bol çiçeklenme olur
Bütün bu işlerden dolayı yorgun günler geçiyor iyi geçeler
Cattleya
Bu sene biraz geç kaldı 12 ay verilen emekten sonra
Havalar müsait Cattleya ayırımı
Hoş geldin ama havalar çok sıçak bu gün çiçek açtı Cattleya
soganlibitkiler
06-09-2018, 14:32
vay canına Türkiyede bu sera olayına kim girecek hobi olarak diye düşünmüştüm benim aklıma geldi ama Eskişehir soğuk bir yer o yüzden sadece aklımda kaldı ve sizi çok kıskandım ve tebrikler başarılar
soganlibitkiler
06-09-2018, 14:34
Bir defa alırsanız sizinle beraber yaşar ömrünüze ömür katar
3 yıldır oldugu yerde sayıyor ne ölüyor ne açıyor sizce ne yapmam lazım açması için şu sıralar yeni yavrular veriyor
Foruma pek giremiyorum kusura bakma geç oldu Orkideler bütün bitkilerden ayrı özel bakım istiyor sera kışın doğal gazla ısınıyor bu kış yandık bir resim koyarsanız iyi olur selamlar
soganlibitkiler
26-09-2018, 15:28
Serada sakinlik var kışın güzelliklerini sergiliyorlar yazdan iyi bakım yapıyoruz bilhassa serada tüm fanları geçe gündüz çalıştırıp fazla rutubeti önlüyoruz yoksa kısa zamanda mantara yakalanıyorlar rutubet geçe fazla oluyor gündüzleri sera tabanını ıslak tutup fanların hızını azaltıyoruz
Gübreleme haftada 1 koyun gübre şerbeti sakın şaşırmayın iyı günler
benimde var ama 3 yıldır tık yok acmıyorlar önerin nedir
10 VE 11 Aylarda yapılan bakım önemli bu sene havalar tam orkide havası hepsi goncaya geldiler yeni senenin ilk aylarında güzellikleri seyredeçeğiz
Bu senenin ilk çiçeği ,çeşitli renkler 2019 mart sonuna kadar açaçak
Gül Batur
25-12-2018, 20:29
Muhteşem renk ve güzellik Maşallah
Ellerinize sağlık. Çok güzeller...
serkan_istanbul
30-12-2018, 20:36
Ellerine sağlık abi hepsi harika orkidelerinizin.
Emeğinize sağlık hepside çok güzeller:)
Efe hanım
Teşekkür ederim İyi günler
serkan_istanbul
13-02-2019, 17:29
Maşallah hepsi çok güzeller bayıldım.
Maşallah sayın ahmeter. Çok güzel çeşitleriniz var. Ellerinize sağlık.
Orkidelerin en güzel zamanı havalar soğuğunca üşümelerinden korkuyoruz
Üyeleri bahçeleri çok kalabalık bir müddet buradayım biraz sakin hale gelsin
Orkidem , seni her gün arayanlar var . Selamlar ve seradan arkadaşların
Sayın @ahmeter,
Seranız ve çiçekleriniz çok güzel, içimiz açılsın diyerek ziyaret ettiğimiz bahçe sayfalarından biri, elinize sağlık.
Sayın @ahmeter;
Seranız ve orkideleriniz gerçekten çok güzel. Baktıkça insanın içi açılıyor. Ellerinize, yüreğinize sağlık.
Bu arada size birkaç soru sormak istiyorum. Bahçemin üzeri çatı ile örtülü, direk güneş ışığı almayan küçük bir bölümü var (Burhaniye'de 200 metre rakımlı bir bahçe). Bu bölümü tamamen kapatmadan orkide ekebilir miyim sizce? Hangi türleri tercih etmeliyim ve bu türlere nereden ve nasıl ulaşabilirim acaba?
Zor , cam sera kışın 20 sıcaklık ve geniş bilgi Selamlar
Cypripedium gibi bazı türlerin - 30 dereceye kadar dayanıklı olduğu ve bahçede yetiştirilebileceğini okumuştum. Türkiyede bulunabilir mi bu türler acaba?
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şu an ismini hatırlamıyorum Yaz gelinçe bahçeye alıyorum
Cymbidium
Yaz boyu bahçede tamamen gölge ortamda bulunuyorlar haftada 2 gün su veriyorum bir su koyun gübre şerbeti
Yılbaşında çiçeklenmesi için 3 aylık özel bakıma aldim CYMBİDİUM
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.