Bağlan

View Full Version : Saksı toprağım verimsiz mi?

Pirlede
11-11-2016, 21:22
Arkadaşlar saksılarda bitki yetiştiriyorum. Bu bitkinin adını bilmemekle birlikte toprakta anormallik olduğunu düşünüyorum. Verimsiz gözüküyor. Ayrıca toprak çok sertleşiyor. Güneydoğu Bölgesinde (Mardin) yaşıyorum. Sizin fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi alabilir miyim ?

YeniGine
11-11-2016, 22:18
Sayın Pirlede ağaçlar.net ailesine hoşgelmişsiniz. Forumda öğrenebileceğiniz çok güzel bilgiler bulacaksınız. Verdiğim linkten faydalanabileceğinizi düşünüyorum. Rastgelsin inşallah...

http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/26842.htm

kozmik
12-11-2016, 12:27
çiçek torfu kullan,toprağı nemli tutar,saksıların altı mutlaka delik olsun

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pirlede
12-11-2016, 19:22
Sayın Pirlede ağaçlar.net ailesine hoşgelmişsiniz. Forumda öğrenebileceğiniz çok güzel bilgiler bulacaksınız. Verdiğim linkten faydalanabileceğinizi düşünüyorum. Rastgelsin inşallah...

http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/26842.htm

Allah razı olsun hocam.

Pirlede
12-11-2016, 19:24
Teşekkür ediyorum başka bir yöntem var mı evde ki imkanlarla yapılabilecek ? Öğrenciyim maddi durum yok. yemek paramdan kısıp saksı ve bitki alıyorum o yüzden başka masraf yapmak istemiyorum. (Gübre-Torf-Leonardit vb.)

mutlu_inan
12-11-2016, 20:11
Direk güneste bırakma soguk havalarda beton zemine degilde strafor **** bir tahta parcasigibi bir nesne uzerine koy ��

YeniGine
12-11-2016, 22:37
Teşekkür ediyorum başka bir yöntem var mı evde ki imkanlarla yapılabilecek ? Öğrenciyim maddi durum yok. yemek paramdan kısıp saksı ve bitki alıyorum o yüzden başka masraf yapmak istemiyorum. (Gübre-Torf-Leonardit vb.)

Sayın Pirlede, öncelikle başarılar diliyorum. Sonra en iyisi siz, yanmış hayvan gübresi ve bahçe toprağını karıştır saksı harcı olarak. Gübreler çok pahalı olmuyor büyükçe bir çuvalını 5-7 liraya satıyorlar. Toprak daha da sıkı olur ise marketlerde de satılıyor torf alırsın.
Rastgelsin inşallah!..

Pirlede
12-11-2016, 23:22
Allah razı olsun ilgilendiğiniz için. Tavsiyelerinizi uygulayacam. Torfu toprakla karıştıracağım değil mi hocam ?

YeniGine
13-11-2016, 00:25
Allah razı olsun ilgilendiğiniz için. Tavsiyelerinizi uygulayacam. Torfu toprakla karıştıracağım değil mi hocam ?

:) Sevgili Pirlede, ben hoca değilim; YeniGine ablayım. Benim hoca olabilmem için çook fırın ekmek yemek gerekiyor.

Evet torfu toprakla karıştıracaksın. Ama bu toprak ve torfa mutlaka edinmeye çalış yanmış hayvan gübresini.