View Full Version : Aytekin045 / Bahçe, sera
Aytekin045
04-11-2016, 19:04
Bahçenin bulunduğu şehir :Sakarya/Hendek
Bahçenin büyüklüğü :150 m2 ev + 2800 m2 fındıklık
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :Marmara ve karadeniz kesişim ılıman sayılan bir iklim
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :Net bilgim yok
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Evimin bahçesi ve yeni aldığım fındıklık
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :Evimin bahçesini Kastamonu'dan Hendek'e tayin aldıktan sonra sıfırdan yaptım.2022'nin son ayında ise uzun zamandır hayalini kurduğum arazimi almak nasip oldu.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :7 yıl
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? :Hayır ama bu işleri yapanlardan çok şey öğrendim
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel):Şahsım yapıyorum
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?:20 metre kare bir sera yaptım.Ayrıca sebze yetiştirmek için bir alanım da var.Fındıklık için henüz bir planım yok.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :Getirebileceğim en iyi şekle getirmek.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :Şeftali,Erik,Elma,Armut,Mandalina,kumkat,karadut, beyaz dut,nar,vişne ıhlamur,zeytin,lavanta,biberiye,ahududu,böğürtlen, kokulu üzüm,çilek.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? :böğürtlen ahududu cinsi bitkiler ve aromatik bitkiler.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? :yok
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? :evet elden geldiği kadar
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :Su sıkıntısı yok
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? :Damlama sulama,malç
Toprak özellikleri :Orta derecede diyebilirim.
Kompost yapıyor musunuz? :Evet
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :Evet zaman geçtikçe fikirler çok değişiyor
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? :İlaç kullanmıyorum tamamen doğal çözümler üretiyorum.
Bahçeniz organik mi? :Evet neredeyse tamamen köyden bulduğum nesilden nesile aktarılan tohumlar
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :İnek,tavuk,koyun
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? :yok
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :Damlama sulama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :Evimin olduğu bahçe korunaklı.Fındıklığım ise havadar ve dağlık bir alanda
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :Bahçeli bir ev almak ve fındıklık almak.
Tetanoz aşısı oldunuz mu? :evet
Merhaba arkadaşlar,
Çocukluğumdan beri bahçeye, doğaya ilgi duyuyorum.Hayalimde çok proje var.Şuan meslek gereği Kastamonunun bir dağ köyündeyim.Burada geçici olduğum için buralardan toprak almadım.Kendim aslen Manisalıyım.Buraya atandığımda bahçe tarumar haldeydi burayı değerlendirip küçük bir hobi bahçesi yapmaya karar verdim. Birkaç arkadaşın yardımıyla çeri çöpü temizleyip çetin kış koşullarından ötürü önce sera yaptık.Daha sonra arta kalan yerlere de mevsimine göre ekim dikim yaptık.Bir de organik yumurta tavuk yiyelim diye küçük bir kümes ekledik.Siteyi yeni keşfettiğim için öncesinden çok resim yok ama elimden geldiği kadar öncelerden çekilmiş resimler bulup eklemeye çalışacağım.
Tekrar merhabalar sayfamı güncelliyorum. Siteye ilk kayıt olduğumda yukarıdaki açıklamayı yazmışım onu silmek istemedim. Şimdi duygulanarak o yazdıklarımı okudum geçen sürede kısmen de olsa birçok hedefime ulaştım. Yeni bir şehir yeni bir hayat derken çok zamanlar çok hadiseler geçti. Özellikle sosyal medya yaygınlaşınca bu forum kanımca ihmal edilir oldu. Buradan yapabildiğim kadarıyla bahçemden paylaşımlarıma yeniden devam edeceğim inşallah.
Aytekin045
04-11-2016, 20:36
Köyümüz yüksek bir rakımda özellikle kışları 2 3 metre kar oluyor.Ama baharları çok güzel oluyor.Köyümüzden de resimler de eklemeye çalışacağım
Aytekin045
04-11-2016, 20:39
köyümüzde bahardan bir görüntü
Aytekin045
05-11-2016, 17:24
sera yapımımızından resimler gerçi bu yeni bitmiş ufak tefek işleri kalmış hali inşaat halindeyken koşturmaktan hiç çekmemiştim.Malzeme olarak sadece naylon ve çiviye para verdim gerisi atık maddelerden ve kesilen ağaç parçalarından hatta kapısı bile bizim mutfağın eski kapısı:) tamamı kendi işçiliğimiz biraz amatör oldu ama ilk göz ağrım:)
Aytekin045
05-11-2016, 17:27
Serayı bitirince heman biraz arkasındaki alana yine atık tuğlaları kullanarak küçük bir kümes yapayım dedim yıllardır hep aklımdaydı kendi tavuğumu ve yumurtamı üretmek marketlerdeki tavukları nasıl büyüttükleri malum
Aytekin045
05-11-2016, 17:31
Önce kümesi bitirdik daha sonra etrafına ağıl çektik böylece köpek vs hayvanlardan korumuş olduk ayrıca bahçemizi de tavuklardan koruduk.Malum yeşil görmesinler her yeri eşelerler bunlar.Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olduk :)
Aytekin045
05-11-2016, 17:37
Kümes de bitmişti ama içine tavuk lazımdı köy tavuğu istiyordum sağolsun bizim bir çalışan bir horoz bir tavuk hediye etti 2 tane de ben aldım böylece bu sektöre de giriş yapmış oldum çocuk gibi mutluydum ilk yumurtamı alacağım zamanı ve yetiştireceğim sebzeleri iple çekiyordum.
Aytekin045
05-11-2016, 20:17
Seranın yapımı nisan gibi oldu bende yazlık sebzelerimi viyollerde yetiştirmeye başladım. Daha sonra seraya diktiğim biber ve salatalık fideleri.Bunlardan çeşitli görüntüler
Aytekin045
05-11-2016, 20:21
Bu arada ilk tavuklarım ve horozdan görüntülerim.Alttaki de ilk aldığım yumurta ve sevincim:)
Aytekin045
05-11-2016, 20:28
Sayfayı yeni keşfettiğim için geçmişe dönük çok resmim yok. Gelişimleri ayrıntılı çekmedim bundan sonra çekeceğim *** ben yine de oluş sıralarına göre paylaşıyorum.Bu bahçeyi kurduğum tarih 2014 ilk deneyimim sayılır. Daha önce başka bir Kastamonu ilçesi Daday'da görev yaparken sadece marul maydanoz soğan yetiştirmiştim.Kastamonudaki 5. yılım bu arada şuan iklimin el verdiği her şeyi yetiştirmeye çalışıyorum.Ama güneşli gün sayısı az gerçekten ve toprak yapısı eskiden çer çöp olduğu için çok küllü ve bol bol ayrık otu adam etmek için kaç çuval gübre kaç el arabası toprak getirdim Allah bilir.
Aytekin045
05-11-2016, 20:49
Sebzelerim büyüyor amatör sulama tekniği
Sayın Aytekin045; sayfanız hayırlı olsun çalışmalarınız benim ilk bahçe çalışmalarımı hatırlattı...
Aytekin045
05-11-2016, 21:02
Sayın Aytekin045; sayfanız hayırlı olsun çalışmalarınız benim ilk bahçe çalışmalarımı hatırlattı...
Çok teşekkür ederim dongyul bugün sizin bahçenizi epey inceledim normalde her şeyi tek tek okumam ama verdiğniz yararlı bilgileri görüp bahçenizin nizamını güzelliğini görünce üşenmedim okudum şuan sayfa 10'a kadar bir çırpıda okudum.Soracağım şeyler var ama daha sayfanın sonuna gelmediğim için belki cevapları gelmiştir diye sormuyorum :)
Aytekin045
05-11-2016, 21:15
Bahçem hummalı çalışmalarım sonucunda yeşerip canlandı. İlk salatalıklarım döktü.Baş soğanlarım,fasülyelerim,mısırlarım,lahanalarım ve marullarım da hızla gelişiyor.Bu arada tohumlarım hep bu köyden asırlık oldukları söyleniyor.
Aytekin045
05-11-2016, 21:19
Bu arada dışarıdan tavuk almaya karşıyım.Bir tane tavuğumu kuluçkaya yatırdım ve 21 gün sonra bu sevimli civcivler çıktı.Kümesimiz büyüyor:)
sevgihoca
06-11-2016, 23:05
Sayfanız hayırlı olsun Aytekin.Marullar ve civcivler harika görünüyor.Takipteyim.
Aytekin045
07-11-2016, 15:21
Sayfanız hayırlı olsun Aytekin.Marullar ve civcivler harika görünüyor.Takipteyim.
Teşekkür ederim Sevgihoca daha güzelleri sizlerin olsun ***. Fırsat buldukça amatörce de olsa paylaşımlara devam edeceğim:)
Aytekin045
07-11-2016, 15:29
O kadar emekten sonra sebzelerin büyüdüğünü görmek büyük mutluluk.Fasulyeler biberler domatesler hepsi çok güzeldi:)
Aytekin045
07-11-2016, 17:03
İnsanın kendi ihtiyacını karşılaması kadar güzel bir şey yok.Zaten eskiden de öyle değil miymiş? İnsanlar bostanlar yaparmış yazlık kışlık.Günümüzde ise herkes hatta çoğu köylü bile tembellik içinde maalesef.Oysa insan ne için çalışır karnını doyurmak mutlu olmak için oysa az bir uğraşla kendine yetecek kadar ekip biçse hem ekonomik olarak karda olacak hem toprakla uğraşmanın huzuruna varacak mutlu olacak ve de en önemlisi sağlıklı olacak taze organik tüketecek.Bunlar da benim hasalılatlardan görüntüler... Mısır,havuç domates,biber,fasülye,patlıcan,maydanoz
YeniGine
07-11-2016, 22:42
İlk yumurtaya bayıldım, maşallah; daim olsun inşallah!..
Sayın Aytekin045 sayfanız hayrlı olsun, tavuklar-civcivler, sebzeler, hasadınız harika, emeklerinize sağlık. Rastgelsin inşallah!..
Aytekin045
08-11-2016, 13:44
İlk yumurtaya bayıldım, maşallah; daim olsun inşallah!..
Sayın Aytekin045 sayfanız hayrlı olsun, tavuklar-civcivler, sebzeler, hasadınız harika, emeklerinize sağlık. Rastgelsin inşallah!..
Çok teşekkür ederim yenigine ben de sayfayı yeni yeni keşfediyorum fırsat buldukça sizlerin bahçelerini de geziyorum.Yanlış hatırlamıyorsam siz site alanında bahçe çalışması yapıyordunuz emeklerinize sağlık inşallah bir gün kendi bahçeniz olur.
kiziltan
08-11-2016, 14:29
Kendine yeterli olabilme sevinci hem yazdiklarinizda hem yuzunuzde belli oluyor, basarilar dilerim.
akçabardak
08-11-2016, 15:11
Sayfanız hayırlı, bereketi bol olsun, aramıza hoş geldiniz, başarılar dileklerimle.
Aytekin045
08-11-2016, 17:59
Kendine yeterli olabilme sevinci hem yazdiklarinizda hem yuzunuzde belli oluyor, basarilar dilerim.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim kiziltan sağolun
Aytekin045
08-11-2016, 18:01
Sayfanız hayırlı, bereketi bol olsun, aramıza hoş geldiniz, başarılar dileklerimle.
Hoşbulduk çok teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel bir sayfa neden daha önce keşfetmedim diye hayıflanıyorum.Buradaki bahçeleri başarı hikayelerini gördükçe şevkim artıyor.
Aytekin045
08-11-2016, 18:15
Bu arada üzerilerine titrediğim civcivlerim büyüdüler.Şansıma çoğu da tavuk çıktı:) Yem olarak kesinlikle yumurta yemi vermiyorum geniş bir alanda akşama geziyorlar ve de buğday veriyorum.Bir de bahçede yetiştirdiğim mısırlardan.
Tamamen organik yumurtalarıma buyrun :)
Bu da bahçeme gelen misafirim :)
Aytekin045
08-11-2016, 18:41
Burada kış aşırı sert geçiyor o yüzden kış için hazırlıklarımda hep isteksiz oluyorum . Mesela resimlerde görüleceği gibi seram kardan kapanmak üzere Kar 3 metreyi bile buluyor! sera bu halde dışarıdaki ürünlerin ne hale geldiğini siz düşünün :)
kiziltan
08-11-2016, 19:21
Asirlik yerli tohumlari kullandiginizi yazmissiniz, sevindim. Kendi tohumunuzu elde edrseniz hem devamlilik saglar hem de az bile olsa baskalarina da vererek o tohumlarin devamliligina estek olursunuz. Cok uzaklardan dualarim ve saygilarimla.
Aytekin045
08-11-2016, 20:46
Asirlik yerli tohumlari kullandiginizi yazmissiniz, sevindim. Kendi tohumunuzu elde edrseniz hem devamlilik saglar hem de az bile olsa baskalarina da vererek o tohumlarin devamliligina estek olursunuz. Cok uzaklardan dualarim ve saygilarimla.
Bu köy çok eski bir karadeniz yerleşkesi köylüler tarıma ilgim olduğunu görünce sağolsunlar tohum paylaşımında bulundular. Hibrit tohumlar kadar verimi bol olmasa da lezzeti ve sağlıklı oluşu tartışılmaz.****** ilerleyen zamanlarda tohum paylaşımında bulunacağım inşallah tabi önce tohum elde etmeyi iyice öğrenmem lazım :)
Yetiştirme sevincini paylaşmanız ne kadar güzel...
Hoşgeldiniz aramıza.
Pek güzelmiş burası, hoşgeldiniz..
emir2604
09-11-2016, 16:13
Sevgili meslekdaşım
Çalışmalarınız çok güzel.Ben size göre yaşça geç başlamışım bu işlere.Umarım daim olur bu sevginiz ve boşa çıkmaz tüm emekleriniz. Sevgiyle
Aytekin045
09-11-2016, 18:21
Yetiştirme sevincini paylaşmanız ne kadar güzel...
Hoşgeldiniz aramıza.
Hoşbulduk sevgili telato sizin gibi yeşil sevdalılarını ve paylaşımlarını da görmek çok güzel..
Aytekin045
09-11-2016, 18:22
Pek güzelmiş burası, hoşgeldiniz..
Çok teşekkür ederim hoşbulduk:)
Aytekin045
09-11-2016, 18:24
Sevgili meslekdaşım
Çalışmalarınız çok güzel.Ben size göre yaşça geç başlamışım bu işlere.Umarım daim olur bu sevginiz ve boşa çıkmaz tüm emekleriniz. Sevgiyle
Sizlerin çalışmalarının yanında benimki oldukça basit :)Bahçenizi de merakla takip ediyorum.İnşallah hayalinizdeki gibi olur.
Aytekin045
11-11-2016, 18:32
Kış bahçemi çok neşeli yapamadım bu geçen yılki kış bahçem turp, lahana, marul,pırasa ve soğan var.artık şuandan resimler paylaşmaya başlayacağım
Aytekin045
11-11-2016, 18:36
Burayı alanı ilk yaptığımda geniş düşünemedim bahçe olarak kullanabileceğim bir alanı da kümes olarak yaptım.Daha sonra arka tarafı tel örgüyle kapanınca bu sefer oraya atık malzemeden 2. bir kümes yaptım.Bu alan sera harici bahçemde epey yer kaplıyor.Amacım o kümesi bozup orayı da bahçeye çevirmek. Çünkü o kadar çok yetiştirmek istediğim sebze var ki yer dar geliyor:)Bakalım nasipse yarın bir arkadaşın yardımıyla o işe el atacağım resim de çekerim yarın
Aytekin045
11-11-2016, 18:44
Bakalım belki bende sevgili dongyul gibi bir kış bahçesi yaparım.Ama en büyük korkum bırak insan boyunu koca garajı bile kapatan beyaz esaretimiz kar :)Resimler geçen kış lojman ön bahçede çekildi.Bildiğiniz küreklerle tünel kazarak ilerleyebiliyoruz kar boyu temiz iki üç metre :O :)
Sayın Aytekin045; o kar nedir öyle gerçekten dehşet korktum bir an...
Bizim buralarda hava ılıman gider kar yağsa bile maksimum 2-3 günde eriyip gider... (Benim bahçem deniz seviyesinden maksimum 1-2 metredir.) O yüzden çok şanslıyım...
Doğa olayları denince bize ortama uyum sağlamak düşer...
İlk bahar ve yaz bahçeciliğine daha fazla vermeniz gerekir...
Burada kar seranızın üzerinde kalmıyormu? Sera naylonu zarar görüyor mu?
Aytekin045
12-11-2016, 05:59
Sayın Aytekin045; o kar nedir öyle gerçekten dehşet korktum bir an...
Bizim buralarda hava ılıman gider kar yağsa bile maksimum 2-3 günde eriyip gider... (Benim bahçem deniz seviyesinden maksimum 1-2 metredir.) O yüzden çok şanslıyım...
Doğa olayları denince bize ortama uyum sağlamak düşer...
İlk bahar ve yaz bahçeciliğine daha fazla vermeniz gerekir...
Burada kar seranızın üzerinde kalmıyormu? Sera naylonu zarar görüyor mu?
Ben Manisa Akhisarlıyım rakım 50, 60 metre buraya gelinceye kadar böyle karı tvlerde görürdük.Seneye mecburi hizmetim doluyor kim bilir belki tayin olurum hedef ****** güney marmara ve kuzey ege sahilleri alternatiflerde kocaelinin bazı ilçeleri de var :) Serayı yoğun kışı düşünerek çatıda kar durmayacak şekilde eğim verdik böylece kar akıp gidiyor ve epey sık sağlam ağaçlardan yaptık tabi birde elimde kürek etrafını açtım durdum yoksa sera tamamen kaybolabilirdi.Burada havalar geç ısınıyor sera dışına ekilen şeyler içiyle mukayese bile edilmez ne yapalım asıl bahçemi oluncaya kadar bura tecrübe oluyor.Belki de kışlık sera yaparım zira bu 20 metre kare az geliyor:)
Aytekin045
12-11-2016, 18:25
Bugün çok yorucuydu arkadaşımla 2 yıl önce yine kendi yaptığımız kümesi yine kendimiz yıktık.Buraya da sebze bahçesi ve taş fırın yapmayı düşünüyorum.Tecrübeli arkadaşların da tavsiyelerini bekliyorum. Tüm gün çalıştık iş daha bitmedi ama epey yol aldık.ağılı direkleri sökmek betonarme kümesimizi yıkmaktan kareler...
Aytekin045
21-11-2016, 18:22
Kışlık soğanlarımı kendim yetiştirdim ağustosadan beri hiç soğan almadım :)
Geçen hafta kar yağdı lahanalar karı yedi artık daha lezzetliler
Aytekin045
02-03-2017, 19:50
Merhabalar uzun zamandır paylaşım yapamıyorum.Hayatımda epey değişiklik oldu önce okul müdürü oldum sorumluluğum kat ve kat arttı.Daha sonra çok şükür oğlum dünyaya geldi.Uzun süre seramla da ilgilenemedim.Şimdi işler biraz rayına girdi paylaşım yapayım dedim:) Bunlar bugünkü bahçe hasılatım:)
akçabardak
02-03-2017, 20:21
Gözünüz aydın hem terfiiniz, hem de oğlunuz hayırlı olsun, anneli babalı sağlıkla sıhhatle büyütün. Yeni müdürlüğünüzde başarılar dilerim.
Aytekin045
03-03-2017, 17:49
Çok teşekkür ederim akçabardak Allah razı olsun artık tosunum için de organik tarıma dört elle sarılırım:)Hatta okulumuzda da bahçemizde öğrencilerimizle organik tarım yapacağız çocuklara da aşılayacağım okul kültürü yapacağım ***:)
YeniGine
03-03-2017, 22:27
Tebrikler Sayın Aytekin okul müdürü olmuşsunuz, başarılar diliyorum. Gözünüz aydın bebeğiniz de olmuş, sağlık-sıhhatle büyüsün, şansı bol olsun inşallah!..
Ömer Bey
04-03-2017, 07:04
Sn.Aytekin tebrikler,Allah analı babalı büyütsün,vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olsun.
Aytekin045
06-03-2017, 19:29
Tebrikler Sayın Aytekin okul müdürü olmuşsunuz, başarılar diliyorum. Gözünüz aydın bebeğiniz de olmuş, sağlık-sıhhatle büyüsün, şansı bol olsun inşallah!..
Çok teşekkür ederim.İyi dilekleriniz içinde Allah razı olsun.
Aytekin045
06-03-2017, 19:29
Sn.Aytekin tebrikler,Allah analı babalı büyütsün,vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olsun.
Çok teşekkür ederim Ömer Bey Allah razı olsun ***. vatanına milletine hayırlı olur.
Aytekin045
30-04-2017, 16:12
Daha önce yaptığım sera küçük geldiği için serama ek yaptım Naylonu çekildi mi kullanıma hazır.Marul ıspanak roka vb fidelerim büyüyor. Nane Soğan ve sarımsaklarım epey yol aldı bile :)
YeniGine
30-04-2017, 23:15
Maşallah maşallah, harika görünüyorlar, emeklerinize sağlık Sayın Aytekin.
Aytekin045
14-08-2017, 22:49
Merhabalar uzun zamandır bahçemize planladığımız köy fırınımıza nihayet bismillah deyip başladık.En çok yararlandığımız bilgi sayın meyvelitepenin paylaştığı fırın bilgileri yapım aşaması kademe kademe paylaşmaya çalışacağım.İlk iş temel kazıp hasırımızı atmak.Sonrasında tuğla örme işlemleri.
Aytekin045
14-08-2017, 22:52
Tuğlalarımızı ördükten sonra üst hasırını da attık.Tabi bol bol demir de koyduk.Her şeyimiz planlı programlı ölçüp biçip yapıyoruz:)Kubbeyi yapacağımız yeri iyice etüt ediyoruz:)
Aytekin045
14-08-2017, 22:57
Sayın Meyvelitepenin tecrübesi doğrultusunda yalıtım malzemesi olarak klasik cam ve tuz yerine vermikülit kullandık verdiği ölçülere göre harcımızı hazırladık sonrasında üzerine ateş tuğlalarımızı yerleştirmeye başladık.Daha sonra kalıbımızı hazırlayıp kubbemizi yükseltmeye başladık.Bu işte bana okulumuz çalışanlarından Yüksel Usta ve Hikmet Usta çok yardımcı oldu.Onlar da hayatlarında ilk defa fırın yapmış oldular.
Aytekin045
14-08-2017, 23:00
Kubbemizi bitirdik.İlk sıra dik ateş tuğlası sonrası ise ikiye bölünmüş harman tuğlasıyla devam ettik en son dış sıvasını yaptık.Ağzını barbekü olacak şekilde yapacağız.
Aytekin045
14-08-2017, 23:05
Baca işi epey uğraştırdı ama sonunda içine demir dayanaklar koyup hallettik.Fırınımızın içten görüntüsü.dış ağız bitti ve bacamız yükseliyor.Sırada çatı var ilginç bir çatı projemiz var en baş bu iş için kenarlarda boşluk bırakmıştık.daha sonra o boşluklara 5/10 montajlayıp çatı direklerimizi diktik.
Aytekin045
14-08-2017, 23:08
Çatıyı hızla yapmaya devam ediyoruz.Tabi daha yapılacak çok işi var ama bir şeye benzemeye başladı:)
Aytekin045
14-08-2017, 23:10
Bu en son hali odunluğun kapısı yapıldı.Çevre düzenlemesine başlandı.Deneme ateşleri yakılmaya başlandı.Sonuç azıcık ateşte bile çok güzel ısınıyor.Tabi daha yapılacak işleri var.
YeniGine
14-08-2017, 23:11
Uzun bir aradan sonra tekrar hoşgelmişsiniz Sayın Aytekin. Fırın çok güzel olmuş, emeklerinize sağlık.
Aytekin045
16-08-2017, 15:26
Uzun bir aradan sonra tekrar hoşgelmişsiniz Sayın Aytekin. Fırın çok güzel olmuş, emeklerinize sağlık.
Teşekkür ederim Sayın YeniGine hoşbulduk.
Aytekin045
16-08-2017, 20:28
En güzel şeylerden biri o yetiştirdiğiniz güzelim sebzeleri bahçede odun ateşinde közde pişirmek:)Domateslerimiz mısırlarımız biberlerimiz patlıcanlar hepsi gayet güzel oldu.
Aytekin045
16-08-2017, 20:32
Toprak çok cömert biraz bakımla her gün güzel mahsül alıyorsunuz.Marketin yolunu unuttuk:)Bu yıl kış için sarımsak ve soğanda ektim onların da hasadı yapıldı.Bu da benim ufaklık onu şimdiden bahçeye doğaya alıştırıyorum:)
TZKOPARAN
23-09-2017, 12:53
Hayırlı olsun çok güzel olmuş
Tavuklara kışın nasıl bakıyorsunuz .Suları dönmüyor mu.
Aytekin045
20-11-2017, 14:01
Hayırlı olsun çok güzel olmuş
Tavuklara kışın nasıl bakıyorsunuz .Suları dönmüyor mu.
Teşekkür ederim.Tavuklarin kışın hergün suyunu değiştiriyorum sorun olmuyor.Kış için de kapali bir alan yaptım.
Aytekin045
23-11-2017, 14:18
Fırınımızı yaptıktan sonra aktif olarak kullanmaya başladık.Yalıtımı çok güzel oldu.İçinde pişen pideler leziz hele bir de bakır semaverle...Bizim ufaklık da bayılıyor fırına:)
Aytekin045
23-11-2017, 14:20
Mevsimin ilk karı biraz erken düştü.Bahçeden kar manzarası :) Sera sayesinde karda bile domates biber alabiliyoruz son demleri olsa da ürün almak güzel :)
celalim01
23-11-2017, 14:28
Maşallah güzel çalışmalar yapmışsınız.Sizi canı gönülden tebrik eder,öğretmenler gününüzü kutlarım.
Aytekin045
23-11-2017, 21:20
Maşallah güzel çalışmalar yapmışsınız.Sizi canı gönülden tebrik eder,öğretmenler gününüzü kutlarım.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim efendim.
akçabardak
27-11-2017, 12:05
Fırınımızı yaptıktan sonra aktif olarak kullanmaya başladık.Yalıtımı çok güzel oldu.İçinde pişen pideler leziz hele bir de bakır semaverle...Bizim ufaklık da bayılıyor fırına:)
Oooohh mis gibi pideler, kokuları buraları kadar geldi. Fırınınız hayırlı, bol pideleriniz olsun.
Beşiktaş
28-11-2017, 10:15
Aytekin bey benimde kayınbabam Şenpazarın Orta köyüne yakın bir dağ köyünde. Aşıklı köyü. Geçen eylülde ordaydık. Harika uğraşlar tebrik ederim. Geldiğimizde bahçenize ziyarette bulunmak isterim.
pideler süper afiyet olsun . Bahçenizi büyütürseniz çok güzel olur.
Aytekin045
29-11-2017, 09:01
Oooohh mis gibi pideler, kokuları buraları kadar geldi. Fırınınız hayırlı, bol pideleriniz olsun.
Teşekkür ederim. Gelin beraber olsun Sayın Akçabardak :)
Aytekin045
29-11-2017, 09:04
Aytekin bey benimde kayınbabam Şenpazarın Orta köyüne yakın bir dağ köyünde. Aşıklı köyü. Geçen eylülde ordaydık. Harika uğraşlar tebrik ederim. Geldiğimizde bahçenize ziyarette bulunmak isterim.
Aşıklı köyünü bilirim meşhur kaşık yapan ustalar var orada.Ben Edeler köyündeyim Okulun idareciliğini yapıyorum.Her zaman beklerim küçük şirin bir köy okulu burada çocuklarla beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.Amacımız doğal yaşamı üretmeyi eğitime katmak.
Aytekin045
29-11-2017, 09:08
pideler süper afiyet olsun . Bahçenizi büyütürseniz çok güzel olur.
Teşekkür ederim Hakan Bey Bahçe için maalesef başka yer yok zaten mevcut yeri de büyük uğraşlarla ortaya çıkarmıştık.6 yıldır buradayım nasipse bu yıl tayin isteyeceğim.İşte o zaman gittiğim yerde kendime büyük bir yer alıp hayalimdeki gibi bir dünya kurmayı hedefliyorum.Burası bir nevi benim için çıraklık oldu Orası ustalık olacak ***:)
Beşiktaş
29-11-2017, 10:09
Aşıklı köyünü bilirim meşhur kaşık yapan ustalar var orada.Ben Edeler köyündeyim Okulun idareciliğini yapıyorum.Her zaman beklerim küçük şirin bir köy okulu burada çocuklarla beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.Amacımız doğal yaşamı üretmeyi eğitime katmak.
İnşallah tayin çıkmadan görüşme şansımız olur.
Aytekin045
03-12-2017, 15:01
Öncelikle değirmenimizden bahsedeyim.Şuan Türkiye'deki sayılı değirmenlerdendir çünkü su gücüyle çalışmaktadır ve faal durumdadır.Yaklaşık 150 yıllık bir geçmişi var.Kar ve yağmurların başlamasıyla yetiştirip kuruttuğumuz organik mısırları un yapmak için bugün muhtarla değirmene gittik tam bir nostalji oldu.Çıkan un hem doğal mısırdan hem de hakiki taş değirmenden olduğu için lezzetini siz düşünün:) Resimlerle anlatmaya çalışacağım eğer mümkünse video da yükleyeceğim.
Aytekin045
20-10-2020, 22:05
Lafa nereden başlayacağım bilmiyorum.Daha önce tayin isteyeceğimi söylemiştim.Hedefimde her zaman doğayla iç içe bir yerde yaşamak vardı.Allaha şükür bu doğrultuda arayışlarım sürerken Sakaryanın Hendek ilçesinde hayalime yakın bir ev buldum. Şehirden biraz uzak müstakil evlerden oluşan ufak da olsa bahçeleri olan sevimli bir site şeklindeydi.Çok şükür evi aldık daha sonra tayini istedik o da çıktı.6 yıllık Kastamonu maceramı hüzünlü de olsa noktaladık.Artık yeni bir hikaye başlıyordu...Artık buradan yeni bahçemden paylaşımlar yapacağım inşallah tekrardan herkese merhaba...
feyzi_48
22-10-2020, 07:33
Maşallah, bahçeniz çok güzel; emeğinize sağlık.
Betgam40
28-10-2020, 21:40
Bahçeniz çok güzel her şey gönlünüze göre olsun.
Önce kümesi bitirdik daha sonra etrafına ağıl çektik böylece köpek vs hayvanlardan korumuş olduk ayrıca bahçemizi de tavuklardan koruduk.Malum yeşil görmesinler her yeri eşelerler bunlar.Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olduk :)
Maşallahınız var. Çalışkansınız, emekleriniz zayi olmasın
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.