jackoceans
19-08-2016, 09:42
Merhaba Arkadaşlar
Antalya'nın Korkuteli'ye bağlı yeşilyayla köyündeki arazime ceviz dikmeye karar vermiş bulunmaktayım.
Arazim diklemesine bir arazi
40x203 şeklinde yakşalık 8 dönümlük bir arazi.
Şuan için arazimin toprak analizlerinin sonuçlanmasını beklemekteyim.
İlk iş oalrak ağaçlarımı 8x6 şeklinde dikmeyi düşünmekteyim.
Yıllardan beri forumu okuyup takip eden birisi olarak bazı bilgiler kafamda mevcut fakat teorik ile pratiğin hiç bir zaman denk düşmediğini tecrübe eden bir insan olarak zaman zaman sizlerin desteğine ihtiyacım olacak.
Arazimin geniş açıdan çekilmiş bir fotoğrafı yok
Rakım olark 1000metre gözükmekte,
ve kış soğukluğuna göre a8 bölgesinde bulunmakta olduğunu zannediyorum ama bu konuda emin olamadım.
dikmeyi düşündüğüm ceviz ağacının çeşidi Chandler olacak.
Çok fazlasıyla sizlerin tavsiye ve görüşlerinize ihtiyacım var.
Toprak analizim çıkar çıkmaz burada paylaşacağım,
Bazı kişiler gübreye gerek yok demekte fakat eminimki gübre ihtiyacımız oalcaktır bir kısım gübre aldım fakat toprak analizne göre hareket edeceğim.
Tavsiyelerini beklemekteyim.
Selamlar.
Antalya'nın Korkuteli'ye bağlı yeşilyayla köyündeki arazime ceviz dikmeye karar vermiş bulunmaktayım.
Arazim diklemesine bir arazi
40x203 şeklinde yakşalık 8 dönümlük bir arazi.
Şuan için arazimin toprak analizlerinin sonuçlanmasını beklemekteyim.
İlk iş oalrak ağaçlarımı 8x6 şeklinde dikmeyi düşünmekteyim.
Yıllardan beri forumu okuyup takip eden birisi olarak bazı bilgiler kafamda mevcut fakat teorik ile pratiğin hiç bir zaman denk düşmediğini tecrübe eden bir insan olarak zaman zaman sizlerin desteğine ihtiyacım olacak.
Arazimin geniş açıdan çekilmiş bir fotoğrafı yok
Rakım olark 1000metre gözükmekte,
ve kış soğukluğuna göre a8 bölgesinde bulunmakta olduğunu zannediyorum ama bu konuda emin olamadım.
dikmeyi düşündüğüm ceviz ağacının çeşidi Chandler olacak.
Çok fazlasıyla sizlerin tavsiye ve görüşlerinize ihtiyacım var.
Toprak analizim çıkar çıkmaz burada paylaşacağım,
Bazı kişiler gübreye gerek yok demekte fakat eminimki gübre ihtiyacımız oalcaktır bir kısım gübre aldım fakat toprak analizne göre hareket edeceğim.
Tavsiyelerini beklemekteyim.
Selamlar.