PDA

View Full Version : NesliSezgin/Balkon

NesliSezgin
13-08-2016, 22:28
Merhaba;

Küçük bir balkonum var. Bitkilerimi ve bu bitkiler ile ilgili her türlü süreci sizlerle paylaşarak tecrübe kazanmak istedim.

NesliSezgin
13-08-2016, 22:48
Orkidem ve Minyatür Gülüm

NesliSezgin
13-08-2016, 22:57
Bodrum Papatyam

NesliSezgin
13-08-2016, 23:07
Sardunya ve Karanfil

NesliSezgin
13-08-2016, 23:15
Genelde salonda tutuyorum ama bazen balkonda havalandırdığım orkidelerim.

NesliSezgin
13-08-2016, 23:20
Yıldız Çiçeğim

NesliSezgin
13-08-2016, 23:24
Köklendirdiğim Pembe Sardunya

NesliSezgin
13-08-2016, 23:28
Mis kokulu karanfilim

NesliSezgin
13-08-2016, 23:31
Bu minik sardunya yeni yeni büyüyor

NesliSezgin
13-08-2016, 23:34
Bitkisiz eksik görünen minik balkonum

NesliSezgin
13-08-2016, 23:37
Ve anlam katan bitkiler..

NesliSezgin
13-08-2016, 23:41
Bu bitkiyi yapı marketten aldım adının vinca olduğu yazıyordu sanırım cezayir menekşesi olarak da geçiyor ama emin olamıyorum.

NesliSezgin
13-08-2016, 23:45
Bu da yine yapı marketten aldığım kalanchoe.

NesliSezgin
13-08-2016, 23:48
Hala çözemediğim, işten geldiğim her gün pörsümüş yapraklarla beni karşılayan su verince diri hale gelen cam güzeli

NesliSezgin
13-08-2016, 23:51
Ve kırmızı minyatür ya da bodur gül emin değilim :)

NesliSezgin
13-08-2016, 23:57
Menekşelerim

NesliSezgin
14-08-2016, 00:10
Mor menekşem

NesliSezgin
14-08-2016, 00:14
Sardunya çeliklerim ve tohumdan yetişen salatalık fidem

NesliSezgin
14-08-2016, 00:19
Salatalık fidesinin biraz büyümüş hali ve yine tohumdan yetiştirdiğim maydonoz

NesliSezgin
14-08-2016, 00:23
Balkonum çok küçük olduğu için kapı arkasına bu şekilde çözüm bulduk.

NesliSezgin
14-08-2016, 00:27
Limon Servi marketten diğerleri çelikten ve tohumdan

sevgihoca
14-08-2016, 01:09
Sayfanız hayırlı olsun,NesliSezgin.Balkonunuz ve çiçekleriniz birbirinden güzel.Hepsini iyi günlerde büyütün.Devamını da bekliyoruz.Sevgiler.

Galip Kuzucu
14-08-2016, 04:35
Sayfanız ve çiçekleriniz hayırlı olsun sayın:neslisezgin:)

NesliSezgin
14-08-2016, 06:50
Merhaba;
Sayın SevgiHoca ve Sayın Galip Kuzucu, çok teşekkür ederim.

NesliSezgin
14-08-2016, 06:52
Limon Servi dallarında kuruma başladı çok üzülüyorum.

NesliSezgin
14-08-2016, 06:55
İsmini yılbaşı dikeni olarak biliyorum. İç içe açan pembe çiçekleri vardı ama döküldü ve hala yenisini açmadı malesef.

NesliSezgin
14-08-2016, 06:58
Yasemin Fidem büyüyor sanırım balkon demirine asmamdan hoşlandı.

NesliSezgin
14-08-2016, 07:03
Hanımeli fidesi :) bilmiyorum ne zaman çiçek açar. Umarım o da büyür kocaman olur.

NesliSezgin
14-08-2016, 07:11
Bu saksıda dört farklı tohum ektim. Bakalım merak içince kadife çiçeğimi, mavi sarkan aubrieta, yer minesi ve yayılıcı verbena çimlenmesini bekliyorum aslında eylül ayı gibi ekilmesi daha uygun ama merak ve sabırsızlık yüzünden denemeye karar verdim :)

NesliSezgin
14-08-2016, 07:15
Çok yakınımın tohumdan yetiştirip bana hediye ettiği süs narı ve altın çilek

NesliSezgin
14-08-2016, 07:18
Bu minikler viyollere fazlaca atmış olduğum yaprak güzeli tohumları ve hercai menekşe tohumu nasıl ayrıştırıp şaşırtma yapıcam henüz bilemiyorum :)

NesliSezgin
14-08-2016, 07:22
Üç gün önce tohumlarını serptiğim alyssum, bakalım nasıl cici bir şey olacak :)

NesliSezgin
14-08-2016, 07:25
Yine sabırszlıkla balkon demirine asmayı beklediğim karışık renkli hercai menekşelerim de çimlenmeye başladı.

NesliSezgin
14-08-2016, 07:30
Sabah yapraklarında ve bazı tomurcuklarında kuruma farkettim. Çok üzücü nedeni ne olabilir anlayamıyorum. En kolay yetişen gül bitkisi neden ben bir türlü bakamıyorum acaba ?

NesliSezgin
14-08-2016, 07:34
Bu iki güzellik tam üç yaşında. Onları suda köklendirip dikmiştim.

NesliSezgin
14-08-2016, 07:37
Bu mart ayında suda köklendirip diktiğim kauçuk yeni sürgünler vermeye başladı.

NesliSezgin
14-08-2016, 07:39
Adını bilemiyorum ama yapraklarında sanki sorun var gibi anlayamadım.

NesliSezgin
14-08-2016, 07:42
Yine tohumdan yetişen ama çok yavaş büyüyen akrep biberi

NesliSezgin
14-08-2016, 07:56
Bir de sanki tohumdan yetişen ya da kendi imkanlarımızla çoğalttığımız bitkiler market bitkilerine nazaran daha sağlıklı gelişiyor.

sardunya18
14-08-2016, 10:07
Sayfanız hayırlı olsun .Sardunya ve menekşeler diğer çiçeklerinizde çok güzeller yaprak güzeli tohumunu satın mı aldınız .Yoksa kendinizmi topladınız .Küçük te olsa balkonunuz çiçeklerle daha güzel oluyor elinize sağlık bol çiçekli günler dilerim. Sevgiler

NesliSezgin
14-08-2016, 10:27
Sayfanız hayırlı olsun .Sardunya ve menekşeler diğer çiçeklerinizde çok güzeller yaprak güzeli tohumunu satın mı aldınız .Yoksa kendinizmi topladınız .Küçük te olsa balkonunuz çiçeklerle daha güzel oluyor elinize sağlık bol çiçekli günler dilerim. Sevgiler

Teşekkür ederim Sayın Sardunya18; evet balkon çok küçük artık nereye ne koyacağımı şaşırdım ama olsun :) malesef tohumları satın aldım Koçtaş'tan zaten yaprak güzeli bitkisini uzun zamandır kimsede görmedim. Tohumu nasıl onu da tanıyamam sanırım

NesliSezgin
14-08-2016, 11:03
aloe vera

NesliSezgin
14-08-2016, 11:04
Kurdale çiçeği

NesliSezgin
14-08-2016, 11:07
Sardunyalar çok zayıf bir türlü gürleşmiyor.

Galip Kuzucu
14-08-2016, 13:02
Sardunyalarınız bunun gibi sıvı besin gübreleri temin edip kullanabilirsiniz :)

625094

625095

NesliSezgin
14-08-2016, 16:07
Sardunyalarınız bunun gibi sıvı besin gübreleri temin edip kullanabilirsiniz :)

625094

625095

Merhaba Sayın Galip KUZUCU,
Evet gösterdiğiniz ürünü yapı markette görmüştüm en kisa zamanda alıp deneyeceğim. Teşekkür ederim iyi günler

NesliSezgin
14-08-2016, 18:51
İki menekşemde yapraklarında bir sıkıntı var acaba çürüyor mu anlayamadım.

NesliSezgin
14-08-2016, 18:53
Yavru menekşe

NesliSezgin
17-08-2016, 20:59
Hafta sonu eğlencesi tohum ekmek olsun ama hafta sonu çabucak gelsin :)

esemeral
18-08-2016, 08:38
Sayfanız hayırlı Uğurlu ve Bol çiçekli olsun İnşallah Sayın NesliSezgin. Balkonum küçük demişsiniz fakat buna rağmen pek çok çeşit (üstelik çoğunlunu tohumdan yetiştirmeyi başarmışsınız) mevcut. Çiçekleriniz ile gözlerimizi şenlendirmek için bol fotoğraf paylaşmanızı temenni ediyorum. Bol çiçekli günler dilerim.

NesliSezgin
18-08-2016, 10:42
Çok teşekkür ederim Sayın Esemeral, bitkiler ile ilgilenmek huzur verici, rahatlatıcı inşallah güzel bakabilmeyi başarırım. Ziyaretiniz için çok teşekkürler.

akçabardak
30-08-2016, 12:05
Sevgili NesliSezgin, aramıza hoş geldiniz, sayfanız hayırlı bitkileriniz bol olsun.

NesliSezgin
30-08-2016, 12:54
Sevgili NesliSezgin, aramıza hoş geldiniz, sayfanız hayırlı bitkileriniz bol olsun.

Teşekkür ederim Sayın Akçabardak. Sizin sayfanızı inceledim çok güzel her şey ellerinizde sağlık. Selamlar..

İremsıla
30-08-2016, 16:18
Sayfanızı keyifle gezdim balkonunuz çok şirin,en çokta dışardaki yağmur manzarası çok güzel.hayırlı olsun bol paylaşımlar inşallah:rolleyes:

NesliSezgin
30-08-2016, 16:53
Sayfanızı keyifle gezdim balkonunuz çok şirin,en çokta dışardaki yağmur manzarası çok güzel.hayırlı olsun bol paylaşımlar inşallah:rolleyes:

Çok teşekkür ederim Sayın İremsıla. Yağmurlu havaların tadı başkadır benim için. Mis gibi toprak kokusunu almak, yağmurun cama vuran sesinde, ıslak caddelerdeki görüntülere bakıp düşünmek çay ve kahve içmek tarifi olmaz güzellikte benim için hele de bitkiler eşlik ediyorsa :eek: sevgiler..

NesliSezgin
30-08-2016, 16:55
Bu güzellikler de iş yerimden, sardunya ile nane kardeşliği :eek:

NesliSezgin
30-08-2016, 19:49
Tohumdan çoğaltmaya çalıştığım yaprak güzellerim büyümeye devam ediyor. Bende bir sevinç bir coşku merakla bekliyorum.:eek:

NesliSezgin
31-08-2016, 14:33
Benim zarif kızım

NesliSezgin
31-08-2016, 15:00
Benim güzel kızlarım

NesliSezgin
31-08-2016, 15:04
Sarı Kalanşo

NesliSezgin
31-08-2016, 15:17
Binamızın kapısının bahardaki hali..

NesliSezgin
31-08-2016, 15:20
sardunyalar..

NesliSezgin
31-08-2016, 15:23
balkon süsleri

NesliSezgin
31-08-2016, 15:26
İş yerimdeki sardunya saksısından kendiliğinden çıkan güzel gala :eek:

NesliSezgin
31-08-2016, 15:29
Peynir kutusunun oje ile imtihanı sonrası fittonia saksısına dönüşümü:eek:

NesliSezgin
31-08-2016, 15:32
İşe giderken gördüğüm çiçekçiden dayanamayıp aldığım beyaz sardunyam

NesliSezgin
31-08-2016, 15:36
Ve en keyifli yer marketlerin bahçe bölümleri. Hiçbir şey almasam bile (sanırım hiç olmadı böyle bir şey) mutlu olunan yer.:eek:

NesliSezgin
31-08-2016, 21:04
Bugünün aktivitesi;
Papatyalar, Haseki Küpelisi, Gündüz Sefası, Kadife Çiçeği ve birkaç hafta önce serptiğim ve çimlenen fare kulağı son olarak.

NesliSezgin
31-08-2016, 21:06
İki yaprak olarak ayırdığım sardunyam büyüyor.

Güler
01-09-2016, 12:30
Balkon sayfanız hayırlı olsun.

Güzel fotoğraflar paylaşmış ve bu arada da arkadaşlara bazı sorular sormanıza rağmen nedense sadece "çok güzel hayırlı olsun" demekle yetinmiş, cevap vermemişler, oysa çoğu sorularınıza cevap verebilecek bilgiye sahipler.

Yapı marketten aldığınız vinca'nın diğer bir adı da rozet çiçeğidir. Cezayir menekşesi ayrıdır.

Cam güzelinin iri çiçeklisi impatient olarak geçer, fazla güneşi sevmez yaprakları o yüzden pörsümüştür, gölge bir yere almalısınız.

Yılbaşı dikeni olarak aldığınız tür euphorbia milii. Kaktüs ve sukulent başlığına bakın, arkadaşlarımızın çoğunda mevcut olan bir türdür.

Tohumdan çıkan menekşeleri şaşırtmak için biraz daha büyümelerini bekledikten sonra viyolden alıp tek tek dikebilirsiniz.

Gülünüz nasıl bir saksıda, saksısı çok mu küçük? Fotoğrafta çok yapraklı gördüm, aradan bazı dalları almalısınız. Bir de inceleyin böcek tırtıl var mı?

37. mesajınızdaki bitkiyi pek iyi seçemedim, lisi mi acaba? (lisianthus)

Afrika menekşelerinizi sularken yaprakları ıslanıyor da güneş mi bozuyor acaba? Yoksa bir hastalığı mı var, umarım konu ile ilgili olan arkadaşlarımız cevap verirler.

Galip Kuzucu arkadaşımıza da teşekkür ederim, sizin gibi yeni üyelerimize yol gösterdiği için.

Sorunlarınız olduğunda ilgili bitki başlıklarında paylaşırsanız daha iyi olur, arkadaşlarımız size yardımcı olurlar.

Kolaylıklar dilerim.

NesliSezgin
01-09-2016, 13:36
Balkon sayfanız hayırlı olsun.

Güzel fotoğraflar paylaşmış ve bu arada da arkadaşlara bazı sorular sormanıza rağmen nedense sadece "çok güzel hayırlı olsun" demekle yetinmiş, cevap vermemişler, oysa çoğu sorularınıza cevap verebilecek bilgiye sahipler.

Yapı marketten aldığınız vinca'nın diğer bir adı da rozet çiçeğidir. Cezayir menekşesi ayrıdır.

Cam güzelinin iri çiçeklisi impatient olarak geçer, fazla güneşi sevmez yaprakları o yüzden pörsümüştür, gölge bir yere almalısınız.

Yılbaşı dikeni olarak aldığınız tür euphorbia milii. Kaktüs ve sukulent başlığına bakın, arkadaşlarımızın çoğunda mevcut olan bir türdür.

Tohumdan çıkan menekşeleri şaşırtmak için biraz daha büyümelerini bekledikten sonra viyolden alıp tek tek dikebilirsiniz.

Gülünüz nasıl bir saksıda, saksısı çok mu küçük? Fotoğrafta çok yapraklı gördüm, aradan bazı dalları almalısınız. Bir de inceleyin böcek tırtıl var mı?

37. mesajınızdaki bitkiyi pek iyi seçemedim, lisi mi acaba? (lisianthus)

Afrika menekşelerinizi sularken yaprakları ıslanıyor da güneş mi bozuyor acaba? Yoksa bir hastalığı mı var, umarım konu ile ilgili olan arkadaşlarımız cevap verirler.

Galip Kuzucu arkadaşımıza da teşekkür ederim, sizin gibi yeni üyelerimize yol gösterdiği için.

Sorunlarınız olduğunda ilgili bitki başlıklarında paylaşırsanız daha iyi olur, arkadaşlarımız size yardımcı olurlar.

Kolaylıklar dilerim.

Sayın Güler Hanım merhaba,
Bana yardımcı olduğunuz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Siteyi uzun zamandır inceliyorum imkan oldukça ancak henüz yeni yeni doğru kullanmayı öğreniyorum. Verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim. 37. mesajdaki bitkiyi bir yakınım kendi saksısından ayırıp benimle paylaşmıştı ancak sukulent cinsi olduğunu ve adını bilmediğini söylemişti. Hala araştırıyorum. Öğrenince paylaşırım. Sevgi ve saygılarımla..

NesliSezgin
01-09-2016, 15:00
Merhaba Sayın Güler Hanım,

37.mesajdaki bitkiyi araştırınca adının sedum palmeri olduğunu öğrendim. Umarım doğru bir bilgidir. Ekte internetten kopyaladığım bir resim var benim bitkimin aynısı fakat bu isimle farklı görseli olan bitkiler de var. Saygılarımla.

Mücevher Çalısı
01-09-2016, 15:15
Merhaba Sayın NesliSezgin;

Öncelikle sayfanız hayırlı uğurlu olsun demeliyim. Sayfanızı bir süredir fark edenlerdenim ama hiç yazmamıştım, nasip bugüneymiş:)

37. nolu mesajdaki sukucuk (http://www.agaclar.net/forum/1476177-post37.htm) yamulmuyorsam Sedum palmeri değil lakin ismi hakkında bir fikrim yok. Kapalı ortamda yetişmiş ve rengi-boyu-yaprak aralıkları değişmiş olsa da Sedum palmeri bu forma girmez bildiğim kadarıyla.

Bu Bitkinin Adı nedir? - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)

Biliyorsunuzdur belki ama yeri gelmişken yazıyorum, bilemediğiniz bitkilerinizi yukarıda vermiş olduğum linkteki ilgili alanların uygun olanlarında sorarsanız daha sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz. Sevgi ve Saygılarımla...

NesliSezgin
01-09-2016, 16:01
Merhaba Sayın NesliSezgin;

Öncelikle sayfanız hayırlı uğurlu olsun demeliyim. Sayfanızı bir süredir fark edenlerdenim ama hiç yazmamıştım, nasip bugüneymiş:)

37. nolu mesajdaki sukucuk (http://www.agaclar.net/forum/1476177-post37.htm) yamulmuyorsam Sedum palmeri değil lakin ismi hakkında bir fikrim yok. Kapalı ortamda yetişmiş ve rengi-boyu-yaprak aralıkları değişmiş olsa da Sedum palmeri bu forma girmez bildiğim kadarıyla.

Bu Bitkinin Adı nedir? - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)

Biliyorsunuzdur belki ama yeri gelmişken yazıyorum, bilemediğiniz bitkilerinizi yukarıda vermiş olduğum linkteki ilgili alanların uygun olanlarında sorarsanız daha sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz. Sevgi ve Saygılarımla...

Çok teşekkür ederim Sayın Mücevher Çalısı, ziyaretiniz için ve verdiğiniz bilgiler için sağolun. Beğeniler kadar eleştirler, tecrübelerini esirgemeden paylaşanlar, zaman ayırıp zahmet edip yorumlayanlar, ilgilenenler çok kıymetli ve değerli benim için. Tekrar teşekkür ederim. Saygılar ve sevgiler.

NesliSezgin
01-09-2016, 19:57
Bunlar ofisdeki masam için yeni bitkilerim. Fesleğen, fittonia ve erika ben sevdim inşallah gelişimleri güzel olur

Sevgi Durul
01-09-2016, 21:34
Öncelikle burada (http://www.agaclar.net/forum/1476194-post44.htm) (son fotoğraf) oturup, bir bardak çay içmek, keyifli olsa gerek. Aslında maksat çay değil, seyir. Bitkilerle haşır neşir olmak günlük yaşamdaki sıkıntıları atlatmada en etkili uğraş.:)

Hımm burada (http://www.agaclar.net/forum/1476132-post11.htm) da kahve varmış.:p

Sevgili NesliSezgin, aslında sayfamda henüz mesajınıza cevap verme fırsatım henüz olmadı ama iade-i ziyarete geldim.:)

Ben size bitkiler hakkında tavsiyelerde bulunacak kadar derin bilgiye sahip değilim ve inanın o kadar çok bitki kaybediyorum ki. Örneğin art niyetle değil, büyüsün diye diye her gün bolca suladığım sardunyalar kapkara gövdeleri ve henüz yeşil olan yapraklarıyla beni çok şaşıttmış, aynı zamanda üzmüştü. Yani demem o ki sulamada elinizi korkak alıştırın. Bir de en önemlisiii sukulentleriniz ve diğer bitkileriniz için toprağa muhakkak lav taşı, cüruf karıştırın. Bu sayede ölümleri biraz azalttım.:rolleyes:

Sardunyalar biraz nazlı, bendekiler de yavaş büyüyor. Gül saksıda sıkıntılı oluyor. Mümkünse onu bahçeye alın. Menekşelerin yaprakları güneş yanığı gibi sanki. Toprağı kurumadan sulamazsanız kolay kolay ölmezler. Menekşelerde fitilli sulama (http://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/23486.htm) çok daha pratik, denerseniz memnun kalırsınız.

Tohumdan colyoz çok şeker.;)

Limon servinin toprağı torf mudur? Eğer öyleyse toprağını değiştirmek gerekir.

37 no'lu mesajdaki bitki bence de sedum palmeri değil, biraz büyüsün tekrar değerlendirir arkadaşlar.

Balkon şirin, fotoğraflar net, eee daha ne olsun. Gelişmeleri paylaşmanız dileklerimle... Sevgiler...

NesliSezgin
01-09-2016, 22:03
Öncelikle burada (http://www.agaclar.net/forum/1476194-post44.htm) (son fotoğraf) oturup, bir bardak çay içmek, keyifli olsa gerek. Aslında maksat çay değil, seyir. Bitkilerle haşır neşir olmak günlük yaşamdaki sıkıntıları atlatmada en etkili uğraş.:)

Hımm burada (http://www.agaclar.net/forum/1476132-post11.htm) da kahve varmış.:p

Sevgili NesliSezgin, aslında sayfamda henüz mesajınıza cevap verme fırsatım henüz olmadı ama iade-i ziyarete geldim.:)

Ben size bitkiler hakkında tavsiyelerde bulunacak kadar derin bilgiye sahip değilim ve inanın o kadar çok bitki kaybediyorum ki. Örneğin art niyetle değil, büyüsün diye diye her gün bolca suladığım sardunyalar kapkara gövdeleri ve henüz yeşil olan yapraklarıyla beni çok şaşıttmış, aynı zamanda üzmüştü. Yani demem o ki sulamada elinizi korkak alıştırın. Bir de en önemlisiii sukulentleriniz ve diğer bitkileriniz için toprağa muhakkak lav taşı, cüruf karıştırın. Bu sayede ölümleri biraz azalttım.:rolleyes:

Sardunyalar biraz nazlı, bendekiler de yavaş büyüyor. Gül saksıda sıkıntılı oluyor. Mümkünse onu bahçeye alın. Menekşelerin yaprakları güneş yanığı gibi sanki. Toprağı kurumadan sulamazsanız kolay kolay ölmezler. Menekşelerde fitilli sulama (http://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/23486.htm) çok daha pratik, denerseniz memnun kalırsınız.

Tohumdan colyoz çok şeker.;)

Limon servinin toprağı torf mudur? Eğer öyleyse toprağını değiştirmek gerekir.

37 no'lu mesajdaki bitki bence de sedum palmeri değil, biraz büyüsün tekrar değerlendirir arkadaşlar.

Balkon şirin, fotoğraflar net, eee daha ne olsun. Gelişmeleri paylaşmanız dileklerimle... Sevgiler...

Merhaba Sayın SDurul,
Hoşgeldiniz, çok sevindim ayrıca yolunuz birgün Ankara'ya düşerse sizi ağırlamaktan nacizane balkonumda sizinle çay ya da kahve içmekten mutluluk duyarım.

Sevgili SDurul, malesef artık limon servimi kaybettim sanırım bugün baktığımda artık tüm dalları sapsarı olmuştu ve evet torfa ekmiştim. Hafta sonu artık onu saksıdan alıp yerine başka birşey ekicem sanırım.
Gül ağacım da aynı durumda acaba torf bu tarz bitkiler için iyi bir yöntem değil mi? Hemen hemen tüm bitkiler torfa dikili bu konuda yanlış yaptım sanırım.
Torfun markası Verve idi yanılmıyorsam.

Verdiğiniz bilgiler için ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum sağolun. Sevgi ve saygılarımla..

NesliSezgin
02-09-2016, 21:25
Gündüz sefası iki gün içinde çimlenmeye başladı.

NesliSezgin
02-09-2016, 21:32
Ne kadar zarif bir bitki Erica, tomurcuk tomurcuk açınca nasıl olacak merak ediyorum.

NesliSezgin
02-09-2016, 21:43
Tatlı minik fittoniam.

NesliSezgin
03-09-2016, 09:04
Siparişimi pazartesi beklerken bugün geldi süpriz oldu. Biraz hırpalanmışlar, dökülmeler olmuş ama olsun. Dökülen taneleri toprağa koyup köklenmelerini deneyeceğim artık.:eek:
Telgraf Çiçeği,
Sedum rubrotinctum,
Huernia schneideriana,
Sedum lineare variegatum,
Delosperma echinatum

NesliSezgin
04-09-2016, 09:32
Aşırı sıcaklar geçince kendilerini toparlamaya başladılar.

ahmeter
04-09-2016, 11:36
Her şey çok güzel ,kolay gelsin

NesliSezgin
04-09-2016, 15:14
Her şey çok güzel ,kolay gelsin

Sayın Ahmeter ziyaretiniz için ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

abk
05-09-2016, 00:32
Sayfanız hayırlı olsun. Balkonunuz da çiçekleriniz de çok güzeller. 68. Mesajınızda tohumdan yetiştirdiğiniz bitki biraz fazla boya gitmiş gibi. Aradan geçen zaman içinde gelişimi nasıl oldu bilmiyorum ama biraz daha güneş alması iyi olur.

NesliSezgin
05-09-2016, 13:08
Sayfanız hayırlı olsun. Balkonunuz da çiçekleriniz de çok güzeller. 68. Mesajınızda tohumdan yetiştirdiğiniz bitki biraz fazla boya gitmiş gibi. Aradan geçen zaman içinde gelişimi nasıl oldu bilmiyorum ama biraz daha güneş alması iyi olur.

Merhaba Sayın Abk,
Yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim. 68. mesajdaki bitkim çok minik bir kabın içinde aslında boyu 5 cm bile yok sanırım. Ama yine de haklısınız üç tane ince çubuk şeklindeler son hali hala böyle iki yaprak daha çıksa biraz daha geniş bir yere taşırım diye düşünüyorum ama bakalım biraz beklesem daha mı doğru olur bilemiyorum.
Saygılarımla.

06arif55
06-09-2016, 13:25
Bitkisiz eksik görünen minik balkonum

Allah'ım ağız tadıyla oturmayı nasip eylesin Maşallah ;)

NesliSezgin
06-09-2016, 19:02
Allah'ım ağız tadıyla oturmayı nasip eylesin Maşallah ;)

Teşekkür ederim Sayın 06arif55, amin herkese güzel yaşamak nasip olsun. Sağolun. Saygılarımla.

NesliSezgin
08-09-2016, 11:03
Gündüz sefası tohumlarında son durum böyle baya hızlı gelişiyor.

NesliSezgin
08-09-2016, 11:06
Sayın Güler Hanım'ın zahmet edip gönderdiği atlas çelikleri bugün elime ulaştı. Çok mutlu oldum kendisine bir kez daha teşekkür ederim.

NesliSezgin
08-09-2016, 12:24
Minik mum çiçeğim büyüsün kocaman olsun :)

NesliSezgin
26-09-2016, 10:08
Bu bitki kendiliğinden çıkıp hızlı bir şekilde büyüyor. Ne olduğunu bilmiyorum. Zehirli olmasından çekiniyorum ama bir yandan da merak ediyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Forumda ilgili başlıkta da sordum ama ya ben yanlış yaptım ya da bilen yoktu. Çok gizemli :)

akçabardak
26-09-2016, 12:38
Altın çilek olabilir sanırım.

http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/24084-2.htm

NesliSezgin
26-09-2016, 13:00
Altın çilek olabilir sanırım.

http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/24084-2.htm

Teşekkür ederim Sayın Akçabardak, aslında benim tohumdan yetiştirdiğim altın çileğim var ancak o çok yavaş büyüyor ve yaprakları biraz daha farklı fakat şimdi sizin verdiğiniz linke bakınca çok benziyor gerçekten. Biraz önce Sayın Berrinb'nin bahçesini gezerken 3666 nolu mesajda kendiliğinden çıkan ağaç minesinin fotoğraflarını gördüm ona da benziyor ama bilemiyorum. En iyi bekleyip gözlemlemek sanırım bir de suya olan hassasiyeti nedeni ile altın çilek büyük ihtimal sanırım çünkü suyu seviyor ve buruşan yaprağı kendini hemen toparlıyor. Teşekkür ederim.
Saygılarımla..

NesliSezgin
26-09-2016, 20:29
Hercai menekşeler hızlı olmasa da baya büyüdüler. Tohumdan çıkmaları hızlı olmuştu ama gelişim yavaş gibi bakalım çiçeklerini ne zaman göreceğim :)

NesliSezgin
26-09-2016, 20:32
Altın çilek artık meyve vermeye başlıyor sanırım...

NesliSezgin
26-09-2016, 20:41
Yaprak güzeli ve yanında minik allisyum..

NesliSezgin
26-09-2016, 20:43
Yeniden çiçeğini görmek çok mutlu edici. Nihayet :) millii..

NesliSezgin
26-09-2016, 20:47
Gündüz sefasında son durum..

NesliSezgin
28-09-2016, 09:21
Sayın Güler Hanım'ın gönderdiği atlaslarda yeni gelişmeler oluyor.
Çok güzel..

NesliSezgin
28-09-2016, 09:26
Kendiliğinden tutunanlar..:)

NesliSezgin
28-09-2016, 09:27
Uyku çiçeği..

NesliSezgin
06-10-2016, 16:12
Bitkilerin gelişimini izlemek nasıl güzel bir duygu. Burada daha mı mutlu olur yoksa şuraya mı koysam? Yok yok bu köşeyi çok sevdi gibi deneysel çalışmalar bile çok zevkli. Sonunda onun için en uygun yeri bulunca size güzelliklerini sunarak teşekkür ediyor sanki..

NesliSezgin
06-10-2016, 16:27
O daha bir bebek :)

NesliSezgin
06-10-2016, 16:34
Kalonşo..

NesliSezgin
06-10-2016, 16:36
Yaprak güzeli tohumundan çıkan en cılız filizleri atmaya kıyamamıştım. İyi ki de onları da saksıya alıp ofise getirdim. Büyüyorlar..

NesliSezgin
06-10-2016, 16:37
Telgrafım ve sukulentlerim bir arada büyüyorlar..

cengizildas
07-10-2016, 15:24
Sn. NesliSezgin, sayfanızı zevkle gezdim. Elleriniz dert görmesin.
Zengarden'den aldığınız tohumların bazıları suda bekletildikten sonra ekiliyor, yoksa tutmuyor. Bir de fare kulağı, bahçelerde çim yerine yer örtücü olarak kullanılan ve çok hızlı yayılan bir bitki. Haberiniz olsun.

NesliSezgin
07-10-2016, 19:04
Sn. NesliSezgin, sayfanızı zevkle gezdim. Elleriniz dert görmesin.
Zengarden'den aldığınız tohumların bazıları suda bekletildikten sonra ekiliyor, yoksa tutmuyor. Bir de fare kulağı, bahçelerde çim yerine yer örtücü olarak kullanılan ve çok hızlı yayılan bir bitki. Haberiniz olsun.

Merhaba Sayın Cengizildas;
Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için. Aslında aldığım tohumların bazıları benim uygun şartları sağlayamamam nedeni ile çok zayıf gelişti bazıları benim tahminimden çok hızlı büyüdü ama balkon şartları beni çok zorlamaya başladı hem yer sıkıntısı hem de evde geçen zamanımın kısıtlı olması
bitkiler için yeterli özeni gösterememe neden oluyor.
Bazen emekli olacağım günlerin hayalini kurup kendimi bitkiler ile ilgilenirken buluyorum ne yazık ki o günlere daha çok var :) ayrıca fare kulağı tohumu ile çimlenen üç cılız filizi de kaybettim. Kısmet belki ilerde bahçesi olan bir evimiz olursa yeniden denerim.
Saygılarımla

Jakin
07-10-2016, 20:01
Sn. NesliSezgin sayfanız hayırlı ve bol çiçekli olsun.. :))
Telgraf için dikkatli olmanızı öneririm, çok yayılıcı olduğundan yaptığım aranjmanlarda diğer bitkileri öldürdü..
Bahçeli evinize bir an önce kavuşmanızı dilerim.. :))

NesliSezgin
07-10-2016, 21:00
Sn. NesliSezgin sayfanız hayırlı ve bol çiçekli olsun.. :))
Telgraf için dikkatli olmanızı öneririm, çok yayılıcı olduğundan yaptığım aranjmanlarda diğer bitkileri öldürdü..
Bahçeli evinize bir an önce kavuşmanızı dilerim.. :))

Sayın Jakin;
Güzel yorumunuz için ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Telgraf sanki hiç yayılıp büyümeyecek gibi endişelerim vardı. Şimdi siz böyle söyleyince mutlu oldum. Tavsiyenize uyup başka bir saksıya alacağım. Görüşmek üzere sağolun.

NesliSezgin
08-10-2016, 14:30
Atlaslarım gelişiyor :)

NesliSezgin
12-10-2016, 14:40
Kalanşo.

NesliSezgin
14-10-2016, 08:14
O minik çiçekleri ile günaydın diyen allisyum çok çıtırık bir şey :)

YeniGine
14-10-2016, 23:35
Sevgili NesliSezgin balkonunuz çiçeklerinizle çok güzel olmuş. Maşallah bitkileriniz sağlıklı ve çok güzeller. Emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallah!..

104 nolu mesajdaki bebiş sanki güneş istiyor gibi geldi bana...

NesliSezgin
15-10-2016, 08:17
Merhaba Sayın YeniGine;
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Hemen şimdi o minik bebişi daha güneşli bir yere alıyorum zaten hala viyolde duruyor onlar için uygun bir toprak karışımı yapıp saksıya alacağım ama henüz zaman bulamadım. İnşallah hafta sonu hallederim :) Sevgilerimle..

NesliSezgin
15-10-2016, 12:41
Çiçek açıyor..

NesliSezgin
25-10-2016, 12:20
içinden üçüncüyü açıyor yerini çok sevdi :)

NesliSezgin
05-11-2016, 14:08
Merhaba;
Herkese çok mutlu bir hafta tatili diliyorum.
Altın Çilek meyve veriyor bol bol, Millii de bol çiçekleri ile güzelleşti minik kızım da pencere önünde uçan kuşlara sinir olmakla meşgul :))

sevgihoca
06-11-2016, 23:17
Off,maşallah kediciğe bayıldım.

NesliSezgin
07-11-2016, 00:00
Off,maşallah kediciğe bayıldım.

Teşekkür ederim biz de çok sevdik kızımızı artık ailemizin prensesi oldu :)

NesliSezgin
08-03-2017, 21:41
Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba:)
Çiçeksiz olarak aldığım orkideleri kökleri çürük olduğu için budayarak kedi kumu ile doldurduğum saksılara kökleri açık olarak yerleştirdim. Şimdilik iyi durumdalar yeni kökleri de geliyor. Bu şekilde uzun vadede hem kök çürüklüğü hem de enfeksiyon kapmadan yaşarlar diye umuyorum. Umarım yanılmam :)
Sevgiler..

NesliSezgin
08-03-2017, 21:49
Orkidem

sardunya18
09-03-2017, 11:21
Nerelerdeydiniz nesli sezgin orkideniz çok güzel güle güle büyütün . Ben bir türlü cesaret edemiyorum orkide bakımı zormuş gibi geliyor .Umarım diğerini kurtarırsınız bol çiçekli günler

NesliSezgin
09-03-2017, 12:22
Sınavlar nedeni ile biraz ara vermek zorunda kaldım ama aklım fikrim orkidelerimde diğer bitkilerimde, son zamanlarda kedi kumunda menekşe ve orkide yetiştirme üzerine bir nevi deneyler yapıyorum bakalım :) orkideler konusunda ben de deneyerek gozlemleyerek bişeyler yapıyorum şuan 7 tane orkidem var daha önce salonda tutuyordum ama şimdi hepsi mutfakta ve hallerinden memnun gorunuyorlar 5 tanesi çiçekli ve onlar için de toprak değişimi yapacağım sanırım hepsini kedi kumuna taşrım çok dayanıklı bir bitki bence korkmayın bir tane alın ve deneyin sonra vazgeçemeyecek ve evinizi zamanla orkidelerle dolduracak siniz okuduğum her yerde çiçek sapını şu boğumdan bu boğumdan kesin diye çok yanlış uygulamalar yaptım ama nacizane fikrim çiçek dalını kesmemek çok daha iyi bu şekilde orkidesinden sürekli çiçek alan ve hatta yavru elde eden insanlar gördüm eğer kök problemi yoksa en iyisi kendi hallerinde bırakmak çünkü o yeni çiçek dali vermeye de dalın kurumasına da kendi karar veriyor zaten sevgiler..

NesliSezgin
03-04-2017, 20:01
Babanne kokulu nostalji! Sardunyalarar...

NesliSezgin
03-04-2017, 20:07
Sardunyalar...

NesliSezgin
03-04-2017, 20:38
Bahar temizliğine orkidelere bakım yaparak başladım...

YeniGine
03-04-2017, 23:49
Sevgili NesliSezgin sardunyalarınıza maşallah, çiçeklerinden geçtim yapraklarına bayıldım. Ne kadar sağlıklılar; bakımlarında ne uyguluyorsunuz bir de hangi cepheye bakıyorlar?

NesliSezgin
04-04-2017, 07:22
Sevgili NesliSezgin sardunyalarınıza maşallah, çiçeklerinden geçtim yapraklarına bayıldım. Ne kadar sağlıklılar; bakımlarında ne uyguluyorsunuz bir de hangi cepheye bakıyorlar?

Merhaba Sayın YeniGine.
Çok şükür şimdilik herhangi bir zararlı tehlikesi yaşamadık. Bakım olarak sadece su ve kırk yılda bir sıvı besin veriyorum. Zahmetsiz bir bitki zaten. Topraklarında torf ve perlit var. Balkonda duruyorlar ve cephesi güneybatı..Çok sıcak öğle güneşi sırasında perde ile engelliyorum. Son olarak da saksıları çok küçük ve sığ bu iyi mi bilemiyorum ama durumları şuanda güzel. Genellikle derin saksı öneriyor herkes. Yaz sonu gibi budama yapıyorum. Pembe ve kırmızı olan geçen seneden kalma olanlar zaten baya geliştiler. Üç yeni Sardunya fidesini de zengarden'den almıştım. Üç minik yaprak olarak gelmişti şimdi onlar da baya büyüdüler. Biri çiçek açtı diğer ikisini bekliyorum sevgili YeniGine..

NesliSezgin
04-04-2017, 07:36
Fide olarak aldığım küpe çiçeği tomurcuklar verdi bakalım çiçekleri ne zaman göreceğim...

NesliSezgin
04-04-2017, 11:15
Yine balkondan bir kare daha..

Gamzula
04-04-2017, 12:37
Sevgili NesliSezgin,

Tüm çiçekleriniz harika ve hallerinden çok memnun görünüyorlar. Sardunyalarınızın sağlıklı görüntüsüne hayran kaldım. Ben de annemin sardunyasından çelik aldım, sanırım pek zamanı değil ama hevesle köklendirmeye çalışıyorum bakalım başarılı olabilecek miyim.
Orkideler ise kesinlikle evin en güzel üyeleri, çiçeklerine bakmaya doyamıyorum. Döküldükleri zaman üzülüyorum ama yeni çiçekler için tomurcuklandıklarında keyfi bir başka oluyor. Kesinlikle yok üçüncü yok beşinci boğumdan kesin laflarına aldırış etmemek gerekiyor. Sapta kuruma olmadığı sürece kesmeye hiç gerek yok.

Bol çiçekli günler dilerim.

zynlby
04-04-2017, 13:07
sayın NesliSezgin,
tüm çiçekleriniz çok güzel ama orkideler mest etti beni, Maşallah diyeyim. Aman aman. Harika, perfecto...

NesliSezgin
04-04-2017, 13:17
Sevgili NesliSezgin,

Tüm çiçekleriniz harika ve hallerinden çok memnun görünüyorlar. Sardunyalarınızın sağlıklı görüntüsüne hayran kaldım. Ben de annemin sardunyasından çelik aldım, sanırım pek zamanı değil ama hevesle köklendirmeye çalışıyorum bakalım başarılı olabilecek miyim.
Orkideler ise kesinlikle evin en güzel üyeleri, çiçeklerine bakmaya doyamıyorum. Döküldükleri zaman üzülüyorum ama yeni çiçekler için tomurcuklandıklarında keyfi bir başka oluyor. Kesinlikle yok üçüncü yok beşinci boğumdan kesin laflarına aldırış etmemek gerekiyor. Sapta kuruma olmadığı sürece kesmeye hiç gerek yok.

Bol çiçekli günler dilerim.
Çok teşekkür ederim Sayın Gamzula,
Sardunya sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. Ben kırılan bir parçası bile olsa hemen başka saksıya direk dikiyorum. Daha haftasında gürlesmeye başlıyor. Orkideler için de dediginiz gibi sap kesmiyorum artık şimdi hemen heryerinden tomurcuk veriyor. Bir tane öyle var hatta birazdan fotoğrafını yüklerim. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim sevgiler

NesliSezgin
04-04-2017, 13:19
sayın NesliSezgin,
tüm çiçekleriniz çok güzel ama orkideler mest etti beni, Maşallah diyeyim. Aman aman. Harika, perfecto...

Çok teşekkür ederim Sayın Zynlby,
Evet orkide çok karakterize bir bitki çok farklı bir güzellik. Daha önce defalarca orkide ziyan etmişliğim vardır. Keşke biraz daha sabırlı olabilseymişim diyorum şimdi. Ziyaretiniz için sağolun. Saygılar

NesliSezgin
04-04-2017, 13:35
Çiçekleri geçince sapları hiç kesmedim ve sonuç üç yeni çiçek sapı ve uçlardan patlayan yeni tomurcuklar oldu...

NesliSezgin
04-04-2017, 13:50
Çiçekleri geçmeden önceki hali...

NesliSezgin
04-04-2017, 13:52
Ve bir başka güzellik...

NesliSezgin
04-04-2017, 13:57
....

NesliSezgin
04-04-2017, 13:58
.....

NesliSezgin
04-04-2017, 14:01
Ve en güzeli beyaz orkide...

NesliSezgin
04-04-2017, 14:03
Ve bir yorgunluk kahvesi...

NesliSezgin
05-04-2017, 08:47
Günaydın..güzel günler gelsin...

NesliSezgin
05-04-2017, 23:15
Pembe Sardunya açarken..

NesliSezgin
05-04-2017, 23:18
Çiğdem Soğanları zengarden'den hediye olarak gelmişti. Hemen ekim ve cok hızla çiçek açtı ve aynı hızla kurudu nasıl oldu ne oldu anlayamadım :/

NesliSezgin
06-04-2017, 05:44
Bu sabahın güzeli...

sevgihoca
06-04-2017, 16:38
Maşallah sayfanızı gezerken mest oldum.Orkideler harika.Orkide yetiştirmede çok başarılı değilim.Benimkinin üsteki yaprakların dip tarafı çürümüş.Sarardı,ben de kopardım.Şimdi en alttaki iki yaprak sağlam duruyor.Yeni yaprak çıkarır mı acaba?Sevgiler.

eoe1234
06-04-2017, 19:29
Sayın Nesli Sezgin çiçeklerinizi çok beyendim.Size bir sorum var acaba kedi kumunuz nasıl,kristalmi.Bende almak istiyorum teşekkürler.

NesliSezgin
06-04-2017, 22:46
[QUOTE=sevgihoca;1501865]Maşallah sayfanızı gezerken mest oldum.Orkideler harika.Orkide yetiştirmede çok başarılı değilim.Benimkinin üsteki yaprakların dip tarafı çürümüş.Sarardı,ben de kopardım.Şimdi en alttaki iki yaprak sağlam duruyor.Yeni yaprak çıkarır mı

Merhaba Sayın Sevgihoca, Ziyaretinize çok sevindim. Orkideler konusunda ben de deneyerek yanılarak araştırma yaparak bişeyler yapmaya çalışıyorum. Sulama konusu son derece hassas Kökler çabuk çürüyor o nedenle orkide çiçekli bile olsa ilk iş ben saksıyı hemen açıyorum sonra kök kısmına sarılmış olan yosun vb gibi şeyleri ayırıp kurutup tekrar saksıya alıyorum çünkü yosun işi zor..sulama yaparken de gövdeye gelmeyecek şekilde daldirma işlemi yapıyorum üstten sulama yapınca gövde ve yaprak arasına giren su ne yazık ki sararma çürüme gibi sonuçlara varıyor ve ışık direk yakıcı bir şekilde geldiğinde de aynı durum olabiliyor. Sizin ki hangi nedenle oldu bilemiyorum ama bunlara ben dikkat ediyorum. Artık çiçek saplarını da kesmeyi bıraktım kuruyacaksa da kendi insiyatifinde..Mutfak nem bakımından onlara çok iyi geliyor benim bildiklerim bunlar umarım sizinde bol çiçekli orkideleriniz olur.. Bu arada sulama aralığı kış aylarında 15 günü buluyor benim. Yazın ise bir hafta kadar bekliyorum. Sevgilerimle.

NesliSezgin
06-04-2017, 22:51
Sayın Nesli Sezgin çiçeklerinizi çok beyendim.Size bir sorum var acaba kedi kumunuz nasıl,kristalmi.Bende almak istiyorum teşekkürler.

Merhaba Sayın eoe1234, teşekkür ederim beğenmenize sevindim..
Kedi kumu kristal ama dikkat etmek gerekiyor. Çünkü aşırı suyu ememiyor o nedenle kök kısımları çok suya temas etmemeli. Kum zaten marketlerde kolaylıkla bulunuyor. Bu şekilde yeni Kökler gelişiyor ama zahmetli bir yöntem ben denedim çürük Kökler gidince bir süre bu şekilde uyguladım biraz toparlandılar..Saygılarımla

NesliSezgin
07-04-2017, 05:25

Fakat ilk denemem tam bir hayal kırıklığı ile sonuçlandı ve tamamen çürüdü. Ve zararlı bir madde sonuç olarak ben şuan bir orkideyi kristal kedi kumunda tutuyorum. Çok kontrol istiyor.

NesliSezgin
07-04-2017, 05:33
Günaydın..

NesliSezgin
07-04-2017, 05:43
İnsan bir şekilde huzurun ucundan yakalayabilmeli..Benim payıma bu güzellikler düştü. Çok şükür..

eoe1234
07-04-2017, 19:48
İyi akşamlar Sayin NesliSezgin, cevabınz için teşekkürler.

NesliSezgin
08-04-2017, 09:46
İyi akşamlar Sayin NesliSezgin, cevabınz için teşekkürler.

Rica ederim :) şu an da bir orkidem kumda benim sonuç nasıl olcak bakalım eğer sonu hüsran olmazsa paylaşırım siz de ondan sonra denersiniz isterseniz hem böylece sizin orkideyi riske atmış olmayız..
Saygılarımla..

NesliSezgin
08-04-2017, 12:56
Yeni Bebeklerim hoşgeldiniz...

sardunya18
08-04-2017, 14:55
Çok güzeller güle güle büyütün .Hemen birer yaprak alıp yedekleyin maalesef bazen ev ortamına alışmadan ölüyorlar yedeklemek iyi oluyor .Bol çiçekli günler

NesliSezgin
08-04-2017, 15:04
Çok güzeller güle güle büyütün .Hemen birer yaprak alıp yedekleyin maalesef bazen ev ortamına alışmadan ölüyorlar yedeklemek iyi oluyor .Bol çiçekli günler

Merhaba sevgili Sardunya18, yedeklemek için orta kısımdan alıp toprağa dikmiştim. Ama çok uzun süre gelişim göstermemişti. Acaba şimdi suda mı bekletsem bir süre siz hangi yöntemi tavsiye edersiniz?

sevgihoca
08-04-2017, 15:31
Teşekkür ederim,NesliSezgin.Verdiğiniz bilgiler iyi oldu.Ben sularken çeşmenin altına tutup yapraklarını filan da yıkıyordum.Kendimi çok gaddar hissettim:(.Daha kibar davranmaya çalışacağım.:p Sağolun.

NesliSezgin
08-04-2017, 16:20
Teşekkür ederim,NesliSezgin.Verdiğiniz bilgiler iyi oldu.Ben sularken çeşmenin altına tutup yapraklarını filan da yıkıyordum.Kendimi çok gaddar hissettim:(.Daha kibar davranmaya çalışacağım.:p Sağolun.

:) valla benim de o kadar çok orkidem ziyan oldu ki şimdi düşündükçe içim acıyor. Sevgilerimle..

NesliSezgin
08-04-2017, 17:06
Yeni menekşelerden aldığım yaprakları kedi kumunda çoğaltmaya karar verdim bakalım olacak mı :)

sardunya18
08-04-2017, 18:13
Merhaba sevgili Sardunya18, yedeklemek için orta kısımdan alıp toprağa dikmiştim. Ama çok uzun süre gelişim göstermemişti. Acaba şimdi suda mı bekletsem bir süre siz hangi yöntemi tavsiye edersiniz?

Ben direk toprağa dikiyorum bazı menekşe yaprakları geç yavru veriyor yaprak sağlamsa bekleyin .Eninde sonunda yavrular bide çok derine dikmeyin hafif yatık olsun toprak hafif kurudukça sulayın .Kolay gelsin

NesliSezgin
13-04-2017, 19:20
Küpe çiçeğim açmaya hazırlanıyor..

dongyul
13-04-2017, 20:45
Sayın Nesli Sezgin; menekşelerinize bayıldım ^^

A_NOMAD
13-04-2017, 20:58
Küpe çiçeğim açmaya hazırlanıyor..

Maşallah fotoğraf öyle dolu ki küpe çiçeğinizin adı geçmesine rağmen ilk bakışta fark edemedim ;)

Laf aramızda dongyul'a dikkat edin, onun beğendiği menekşeler iflah olmuyor :D

(Şaka yapıyorum sevgili dongyul, menekşe beğendiğinizi görünce takılmadan duramadım, bu kez dürten şey şeytan sanırım :D)

NesliSezgin
13-04-2017, 21:18

Sağolun Sayın Dongyul, cok teşekkür ederim. İnşallah güzel büyürler.
Ziyaretiniz için çok memnun oldum.

NesliSezgin
13-04-2017, 21:20
Maşallah fotoğraf öyle dolu ki küpe çiçeğinizin adı geçmesine rağmen ilk bakışta fark edemedim ;)

Laf aramızda dongyul'a dikkat edin, onun beğendiği menekşeler iflah olmuyor :D

(Şaka yapıyorum sevgili dongyul, menekşe beğendiğinizi görünce takılmadan duramadım, bu kez dürten şey şeytan sanırım :D)

Merhaba Sayın A_NOMAD, Çok teşekkür ediyorum. Ziyaretiniz için çok sağolun. Bir şey olmaz sanıyorum. Güzel bakan gözler bunlar nazar değmez :)

NesliSezgin
13-04-2017, 21:57

Sayın Dongyul, Telefondan yazdığım için bazen kelimeleri otomatik tamamlıyor ve yanlış oluyor lütfen kusuruma bakmayın yeni farkettim..

NesliSezgin
17-04-2017, 10:00
Sonunda açtı ne güzel...

NesliSezgin
26-04-2017, 11:16
Yavruları büyüyor..

NesliSezgin
26-04-2017, 11:21
Menekşeler...

NesliSezgin
09-08-2017, 13:42
Köklendirip diktiğim kauçuk büyüyor..

günebakan
10-08-2017, 20:09
Sevgili NesliSezgin balkonunuz harika görünüyor orkideleriniz yaz kış balkondamı duruyor acaba?

NesliSezgin
10-08-2017, 21:47
Merhaba Sayın Günebakan; ziyaretiniz beni çok mutlu etti sağolun orkidelerim mutfakta duruyor bahar aylarında balkona alıyorum ve çok sıcak zamanlarda yine içeri mutfak kısmına ama bu sene bazılarını aşırı sıcak olduğu için kaybettim ve diğerleri de çok iyi durumda değiller malesef

günebakan
11-08-2017, 15:58
Teşekkür ederim sıcaklar bizi etkiledi çiçekler nasıl etkilenmesin umarım düzelirler

NesliSezgin
14-08-2017, 12:06
Mum çiçeğim biraz daha büyüdü bakalım çiçeklerini görmek mümkün olacak mı? Menekşe saksısında olması biraz kafamı karıştırdı acaba biraz büyütmek iyi olur mu bilemedim..

NesliSezgin
21-08-2017, 11:49
Merhabalar bugün zengarden'den aldığım fidelerim geldi..
Telgraflar, Melissa ve selluka fidelerim iki gün kargoda beklediğinden oldukça kötü göründü gözüme inşallah gelişim gösterirler..Özellikle selluka fidesi çok narin ve boynu bükük en çok da onu bekledim..önerileri olan sevgili üyelerin fikirlerine çok ihtiyacım var..sevgiler..

Batı Rüzgarı
21-08-2017, 13:01
Telgraflar, Melissa ve selluka fidelerim iki gün kargoda beklediğinden oldukça kötü göründü gözüme inşallah gelişim gösterirler..Özellikle selluka fidesi çok narin ve boynu bükük en çok da onu bekledim..önerileri olan sevgili üyelerin fikirlerine çok ihtiyacım var..sevgiler..

zengarden den bende fideler aldım ama bazıları büyüyemeden kurudu gitti
telgrafa bişey olmaz diye tahmin ediyorum ama diğerlerini kapalı alana almanızı tavsiye ederim. çünkü fideler sanırım serada bekletiliyor.benimkiler açık hava yüzünden kurudu diye tahmin ediyorum. sardunyayı bile kurutmayı başardım...
yeni yerine alıştıktan ve biraz büyüdükten sonra dışarı alabilirsiniz. tabi yine güneş ışığından mahrum kalmaması lazım...

NesliSezgin
21-08-2017, 13:52
Sağolun Sayın BatıRüzgarı şimdi biraz tedirgin oldum umarım fideler kurumaz bakalım şimdilik havalar iyi gibi ama içeride bakmak daha uygun olabilir..inşallah büyüdüklerini görmek kısmet olur gerçi balkon için çok uygun bitkiler değiller ama şansımı denemek istedim..Saygılarımla..

Batı Rüzgarı
21-08-2017, 16:39
Sağolun Sayın BatıRüzgarı şimdi biraz tedirgin oldum umarım fideler kurumaz bakalım şimdilik havalar iyi gibi ama içeride bakmak daha uygun olabilir..inşallah büyüdüklerini görmek kısmet olur gerçi balkon için çok uygun bitkiler değiller ama şansımı denemek istedim..Saygılarımla..

ben dışarıya veya balkona uygun değil diye demedim yanlış anlaşılmasın. bitkiler kapalı veya açık ortamlarda çeşitli adaptasyonlar yaparlar. yapraklarının altında bulunan gözenekler havanın ortamına nemine ve ışık duruma, hava akımına göre açılır veya daralırlar... kısaca bitkileriniz alışılmışın dışındaki bir ortama sokarsanız şok yaşayıp ölebilirler... özellikle bahsi geçen daha hayata tam tutunamamış ve kökleri yeni sakıya geçerken sarsılmış fideler olduğu için kuruma ihtimalleri var.
bu yüzden yavaş yavaş en son ortamlarına uygun bir şekilde fidelerinizi büyütmek daha doğru olur.

NesliSezgin
21-08-2017, 18:57
Ben direk saksılarına aldım bekliyorum artık :) durum ne gösterecek gözlemleyip ona göre davranırım diyorum..teşekkür ederim Sayın BatıRüzgarı

NesliSezgin
21-08-2017, 19:01
Semiz otu tohumları çimlendi biraz fazla atmışım ama bakalım bol bol salata yaparız artık :)

NesliSezgin
03-09-2017, 19:32
Herkese mutlu huzurlu bayramlar dilerim..sevgiler..

NesliSezgin
08-09-2017, 19:48
Kokuya doğru gittiğimde bu minik çiçeklerin boylarına bakmadan misler gibi kokan Melisa olduğunu görünce ben heyecandan deliye döndüm :) sabah hiç koku yoktu biraz önce öyle güzel bir koku duydum ki :) bu kadar erken çiçek açacağını hiç tahmin etmemiştim çok sevindim görünce hemen sizlerle paylaşmak istedim..sevgiler

NesliSezgin
14-09-2017, 12:42
Mor telgraf çiçeği çiçek açtı...ilk kez gördüm :)

NesliSezgin
21-11-2020, 13:22
Uzun çok uzun bir zaman sonra merhabalar...🙋

NesliSezgin
21-11-2020, 22:38
Çay Posasında Menekşe...

NesliSezgin
10-06-2022, 23:05
Çok zaman oldu. Yolum buraya düştü yine.
Kalanşo bırakayım buraya. Bugünlerde tohumların peşindeyim. Balkonda ne kadar sebze yetiştirebilirsem kar. Henüz bahçeli bir ev sahibi olamadım. O Halde saksılarla yola devam.
Sevgiyle...

ilke-ek
10-08-2022, 14:46
ben de bugün zen gardenda sekulla lara bakıp bakıp iç geçirdim. Ankarada olur mu olmaz mı derken. Merakla bekliyorum sizin sekula maceranızı.
Umarım hepsi canlanmıştır.

ilke-ek
10-08-2022, 14:48
Çok zaman oldu. Yolum buraya düştü yine.
Kalanşo bırakayım buraya. Bugünlerde tohumların peşindeyim. Balkonda ne kadar sebze yetiştirebilirsem kar. Henüz bahçeli bir ev sahibi olamadım. O Halde saksılarla yola devam.
Sevgiyle...

benim de hayalim o bahçeli ev. ve saksılarda devam.. :) yine de çok güzel bitkiler yetiştirmişsiniz zaman içinde.. harikalar...