ekinnaz
02-08-2016, 13:27
Malabar Ispanaklı Krep (2 Kişilik)
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un (Krep kıvamına göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz.)
Yarım çay kaşığı kabarma tozu
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
7-8 tane malabar ıspanağı yaprağı
3-4 dal maydanoz
Tuz
Öncelikle yumurta, tuz,süt ve yağ derin bir kaba koyulup iyice karıştırılır. Sonra un ve kabartma tozu eklenip karıştırmaya devam edilir. Karışım muhallebi kıvamında olacak. Ardından yıkanıp temizlenmiş olan ıspanaklar ve maydanozlar ince ince kıyılıp karışıma eklenir. (Ben ayrıca içine bahçeden topladığım birkaç dal nane ve soğan da ekledim. İsteğe bağlı olarak siz de istediğiniz yeşillikleri ekleyebilirsiniz.) Beyaz peynir ufalanıp karışıma eklenir ve karıştırılır. Böylece krep hamurumuzu hazırlamış oluyoruz. Şimdi sıra pişirmede.
Tavaya çok az sıvıyağ dökülüp iyice ısıtılır. Krep hamurundan 1 kepçe alınıp tavaya dökülür. Karışımın tavanın her yerine yayılması için tava yuvarlak hareketlerle çevrilir ya da kaşıkla kenarlara yayabilirsiniz. Orta seviyede altı kızarıncaya kadar pişirilir. Sonra spatula yardımıyla ters çevrilip arkası da pişirilir. (Ben bu aşamada krepin üstüne kaşar dilimleri koydum. Alt tarafı da pişince yarım ay şeklinde ikiye katlayıp kaşar eriyinceye kadar beklettim.)
Afiyet olsun.
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un (Krep kıvamına göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz.)
Yarım çay kaşığı kabarma tozu
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
7-8 tane malabar ıspanağı yaprağı
3-4 dal maydanoz
Tuz
Öncelikle yumurta, tuz,süt ve yağ derin bir kaba koyulup iyice karıştırılır. Sonra un ve kabartma tozu eklenip karıştırmaya devam edilir. Karışım muhallebi kıvamında olacak. Ardından yıkanıp temizlenmiş olan ıspanaklar ve maydanozlar ince ince kıyılıp karışıma eklenir. (Ben ayrıca içine bahçeden topladığım birkaç dal nane ve soğan da ekledim. İsteğe bağlı olarak siz de istediğiniz yeşillikleri ekleyebilirsiniz.) Beyaz peynir ufalanıp karışıma eklenir ve karıştırılır. Böylece krep hamurumuzu hazırlamış oluyoruz. Şimdi sıra pişirmede.
Tavaya çok az sıvıyağ dökülüp iyice ısıtılır. Krep hamurundan 1 kepçe alınıp tavaya dökülür. Karışımın tavanın her yerine yayılması için tava yuvarlak hareketlerle çevrilir ya da kaşıkla kenarlara yayabilirsiniz. Orta seviyede altı kızarıncaya kadar pişirilir. Sonra spatula yardımıyla ters çevrilip arkası da pişirilir. (Ben bu aşamada krepin üstüne kaşar dilimleri koydum. Alt tarafı da pişince yarım ay şeklinde ikiye katlayıp kaşar eriyinceye kadar beklettim.)
Afiyet olsun.