View Full Version : Sardunya18 / Balkon, ev
sardunya18
01-08-2016, 17:28
Merhabalar öncelikle balkonuna hoşgeldiniz .Uzun zamandır sessiz takipten sonra ben de çiçeklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum öncelikle balkonumun genel görüntüsü ile başlayayım .Güney cephe kapalı balkon pek büyük değil
sardunya18
01-08-2016, 17:33
Çiçek macerama başlamama sebeb olan sardunyalar çok seviyorum onları artık devasa boyuta ulaştılar .Bu sene budasammı yoksa yeniden çeliklesemmi ? Henüz karar veremedim.:rolleyes:
sardunya18
01-08-2016, 18:06
Balkonumdaki limon ağacım altı yıldır bizimle eşim İzmir den almışdı .Meyve vermede sıkıntı yaşamasakta bu sene yeni yaprak çıkarmada sıkıntılı derdini anlayamadım .
sardunya18
01-08-2016, 18:27
Balkonumdan japon küpesi komşumdan köklü çelik olarak almıştım. Yerini sevdi çiçek açtı .Forumdan okuduğum kadarıyla sürekli çiçek açabiliyor bir diğer adı komşu çatlatanmış . Yapraklardan çiçekler zor görünüyor
sardunya18
01-08-2016, 19:05
Burdada (http://www.agaclar.net/forum/1451032-post382.htm) ilk hali var.Ling vermeyi deniyordum .Oldu galiba :p
Sevgi Durul
01-08-2016, 19:08
Ne güzel, yeni bir balkonumuz daha olmuş. Yeni renkler, yeni ses ve nefes. Sevindim.
Devamını dilerim, Sevgili sardunya18.:)
Komşu çatlatan bir türlü büyütemediklerimden. İki kez kırmızı dışında renklerinden de edinip yaşatamadığım. Şimdi bir kırmızım var, kaplumbağa hızıyla gelişiyor. Buna da şükür bu sefer ölmedi ya, büyür de açar bakalım.:)
sardunya18
01-08-2016, 19:14
Hoşgeldiniz sdurul ablacığım ilk mesajımı ben size yazmıştım.Sizde ilk oldunuz .Kapalı balkonda halinden memnun gibi kışın cam önüne alman gerekecek galiba inşallah sizinki de açar yakın zamanda sevgiler
sevgihoca
01-08-2016, 23:55
Sayfanız hayırlı olsun,Sardunya18.Çiçeklerinizin keyfi yerinde maşallah.Kohlera benim için de sorunlu bir çiçek,büyütemiyorum nedense.Sevgiler.
Galip Kuzucu
02-08-2016, 02:23
Sayfanız ve çicekleriniz hayırlı olsun sayın:sardunya18 :)
sardunya18
02-08-2016, 07:42
Hoşgeldiniz sayın Sevgi hoca ,sayın Galip kuzucu teşekkür ederim .En sevdiklerinden menekşelerle devam edeyim .:p
Çiçeği geçenleri dinlenmeye aldım .
623650
623651
623652
Buda yakın çekim menekşe güzelliği;)
sardunya18
02-08-2016, 13:24
Bu echeveria yı minnacık bir çelik olarak almıştım .Şimdi büyüdü saksı güzeli oldu .Minnacık derken abartmıyorum saksıda gözükmüyordu :p
623674
Aeonium arboreum bu çiçeğimde yanında bonus olarak gelmişti .Boyu uzadıkça alt yapraklar dökülüyor
623680[/ATTACH]
Biraz daha uğraşırsam resim arası düzgün yazı yazmayı becericem :p
sardunya18
02-08-2016, 15:03
Ben bir yere gidince gözüm hep çiçeklerde oluyor .Bir çelik istemek için üç dört kere gittiğim olmuştur .Bu süt ağacı nı da öyle almıştım .
623702
Bu paskalya da iftar davetinden sağolsun bir lop verdi .Tuttu galiba .
Paskalya değil yılbaşı çiçeğiymiş .Teşekkürler A_NOMAD
623703
Bayram ziyaretine gittiğimiz apartman boşluğunda susuz vaziyette ydi .Önce sulayıp sonra bir lop aldım .Büyümeye başladı kaynana dili diye biliyorum.Torf biraz kum karışımı küçük saksılara diktim
623704
sardunya18
02-08-2016, 15:32
Çiçeğini görüp hayran olduğum kırmızı çiçekli atlasım tuttu .Ama çiçeğini görmek için bayağı beklemem gerekecek galiba
623709
Kızkardeşimden aldığım paşa kılıcı üç yerinden yavruladı çok sevindim .Yavaş yavaş büyüyücez
623710
Aloevera olarak biliyorum inşallah faydalı olan türüdür .Çünkü el yaralarına kullanmak istiyorum .
623711
sardunya18
02-08-2016, 15:46
Bir çiçekte salonumdan yeğenimin düğününden gelmişdi .İlk zaman çok yaprak döktü.Yerini değiştirince büyümeye başladı yazları güney cephe balkona çıkarıyordum .Bu sene çıkarmadım aydınlık iç mekanda duruyor keyfi yerinde çiçek bile açtı .Çiçekli resimlerini kraton sayfasında paylaşmıştım .
...Bu paskalya da iftar davetinden sağolsun bir lop verdi...
O bir paskalya değil, yılbaşı kaktüsü (schlumbergera) ;) Bu arada sayfanız hayırlı olsun, bitkileriniz oldukça sağlıklı görünüyorlar elinize sağlık ;)
sardunya18
02-08-2016, 16:42
Hoşgeldiniz A_NOMAD teşekkür ederim .Bende bu yılbaşı ile paskalya yı ayıramıyorum .Olsun ikisinden de yoktu :p.İnşallah birde paskalyam olur :DGüya bide yılbaşı kaktüsü sayfasına girip baktım .Yanlış bilgi vermeyim diye
sayfanız hayırlı olsun bol çiçekli günler dilerim..bende sizin gibi uzun süredir sessiz hergün takip ediyorum ağaçlar.net ailesini çiçekleri balkonları gördükçe iç çekiyorum :D benimde 2 balkonumda çiçeklerim var bir cesaret belki bende bir sayfa açarım :D
sardunya18
03-08-2016, 15:29
Hoşgeldiniz zsahin teşekkür ederim .Bence sizde sayfanızı açın çiçeklerinizi görmeyi çok isterim .Her gün mutlaka bende bakarım ağaçlar net e balkonları bahçeleri gezerim .Bol çiçekli günler dilerim
sardunya18
03-08-2016, 15:37
Sakız sardunyam geçen sene almıştım .Çok nazlı çiçek açsada yapraklarındaki anormallik bir türlü geçmedi .Yerini değiştirdim sulamayı azalttım olmadı
623802
623803
Ama çiçeği çooook güzel :p
623804
esemeral
03-08-2016, 16:18
Sayfanız Hayırlı uğurlu olsun Sayın Sardunya18. Yepyeni bir balkon takip edilesi yeni bir sayfa sevindirdi beni de. Sizdeki güzellikleri sabırsızlıkla bekleyip takip ederiz artık. İyi ki sayfanızı açmaya karar vermişsiniz ilk günden içimiz açıldı. Bol çiçekli günler dilerim.
sardunya18
03-08-2016, 16:42
Fırsat bulmuşken geçen sene dağdan söküp getirdiğimiz sempervivum yerel ismiyle kader çiçeği ni paylaşayım .Yerinden topraklı olarak sökmüştük saksının altına biraz torf koyup dikmiştim .Keyfi yerinde maşallah :p
623809
Geçen sene kokusuna bayılıp iki çelik almıştım arkadaşımdan tuttu .İyi de büyüdü .Bugün baktım tomurcuklanmış çok sevindim .Bakalım kokusu balkonu saracakmı .Melisa parfüm çalısı diye biliyorum .
623810
623811
Tohumdan yetişdirdiğim pervane çiçeğim açtı.İpek çiçeğimin daha tomurcuğu yok onuda en yakın zamanda bekliyorum
623812
sardunya18
03-08-2016, 17:45
Çok teşekkür ederim sayın esemeral balkonuma hoşgeldiniz .Bende güzel paylaşımlar yapmak isterim
.Ağaçlar netten çok şey öğrendim öğrenmeye de devam ediyorum .Tabi çiçek konusunda kendimi dizginlemek gerekiyor yoksa evde bize yer kalmayacak .Çiçek görünce dayanamıyorum aslında difenbahyayı çok sevmezdim .Akraba ziyaretinde görünce dayanamadım o kadar güzel di ki .Sağolsun bir fide verdi ablacım bana geleli dördüncü yaprağını açıyor
Aramıza hoş geldiniz Sevgili Sardunya18 :)
Bence çiçekleriniz çok güzel hepsininde maşallahı var, ben çok beğendim özelliklede difenbahyayı sağa sola bakınıyorum bir yerde çelik bulursam rica edeceğim ama önce bulmam lazım :D
Sakız sardunyanızın yaprak altlarına bakabilirmisiniz belki bir zararlı vardır, ama ben olsaydım her ihtimale karşı ilaçlayıp, biraz açık havada bekletirdim az bir miktarda bitki besini verirseniz daha çabuk toparlar, sardunyalar evde de yetişiyorlar ama açık havayı daha çok seviyorlar.
Paylaşımlarınızın devamını dilerim, tekrar hoş geldiniz. ;)
Sardunya 18 balkon sayfaniz hayirli olsun. Masallah ciceklerinin hepside cok bakimli. Menekselerinse bir harika. Bende bir sardunya asigi olaraq sardunyalariniza icim gitti. Paylasimlarinizin devamini dilerim. Bol cicekli sayfalar.....
sardunya18
04-08-2016, 10:54
Teşekkür ederim sevgili lusoari sizde sayfama hoşgeldiniz .Sakız sardunyamda zararlı yok baktım ama torfta dikili ondanmı yoksa kapalı balkon sıcak oluyor ondanmı bilemedim .Sizin çiçekleriniz de çoook güzel fırsat buldukça bakıyorum ne çok emek veriyorsunuz .Difenbahya hayran olunmayacak gibi değil .Benim çiçeğin annesinin fotosunu sizin için yüklüyorum sevgili lusoari maşallah ı var dimi :p
sardunya18
04-08-2016, 11:13
Teşekkür ederim sevgili ulduz sizde sayfama hoşgeldiniz .Sardunya ve menekşe benim de en sevdiklerim kolay yetişiyor çok çiçek açıyor
.Budama yapınca atmaya kıyamayıp dikiyorum .İsteyen herkese veriyorum paylaşmak güzel menekşe yapraktan kolay yetişiyor.Bu yüklediğim resimdekiler yapraktan yetişenler kuzey cephe cam önüne koydum .Sabahları çok az güneş görüyor .
623873
Menekşe yaprağı bir kere yavru verince kesiyoruz ya onu atmayıp tekrar dikince hem daha çabuk yavruluyor hemde çok yavruluyor .Gözün doysun der gibi haha ha ben onu bir kere daha dikicem :dilli:
623874
Mücevher Çalısı
04-08-2016, 13:19
...
Menekşe yaprağı bir kere yavru verince kesiyoruz ya onu atmayıp tekrar dikince hem daha çabuk yavruluyor hemde çok yavruluyor .Gözün doysun der gibi haha ha ben onu bir kere daha dikicem :dilli:
623874
Biz bir döl alamıyoruz sen 3 döl mü alacan ondan, hehehe çok güldüm halimize valla:D
Bitkilerin çok güzel Sevgili sardunya18, hepiciğine kocaman bir maaşallah;)
Sayfan hayırlı uğurlu olsun...
Sevgiler;)
Çok teşekkür ederim çiçeklerimi beğendiğiniz için :)
Sakız sardunya normla sardunyalara göre biraz daha serini seviyor bence ama sıcaktada pek şikayet etmez sadece çiçeklenme süresi azalıyor ama tortda dikili olmasıda yaprak deformasyonuna sebep olabilir, toprak değişimi zamanı biraz bahçe toprağı karıştırmanızı tavsiye edebilirim.
Anne difenbahya ya maşallah bu nasıl bir güzelliktir, tekrar gidip görürseniz benim yerimede maşallah deyin :) darısı benim başıma inşallah bulabilirim bende. :)
sardunya18
04-08-2016, 13:36
Çok teşekkür ederim sevgili mücevher çalısı balkonuma hoşgeldiniz .Evet o zavallı yaprakcığı bir kere daha dikicem .Bakalım sonuç ne olucak . Sizinde belki sıcaktan olmuyordur baharda deneyin derim olmadı ben o yaprağı size gönderirim.Hım ne dersiniz ? sevgiler bol çiçekli günler.
Mücevher Çalısı
04-08-2016, 14:21
...Sizinde belki sıcaktan olmuyordur baharda deneyin derim olmadı ben o yaprağı size gönderirim.Hım ne dersiniz ? sevgiler bol çiçekli günler.
Haklısınız sıcaklar engel oluyor. Teşekkür ediyorum teklifiniz için ama ben 10 yıldan fazla oldu Afrika Menekşesi yetiştirmiyorum. Eski zamanlarım geldi aklıma, ne yapraklara ümit bağlamıştım, ah eski günler. Siz yetiştirin canım, çok güzel bakıyorsunuz onlara, ben de buradan seveyim;)
Size de bol çiçekli günler;)
sardunya18
04-08-2016, 20:03
Telgraf çiçeğim kolay büyüyenlerden suda çok çabuk kökleniyor .Balkona çıkardığım biraz kötü olunca bende salona masa üstüne yeniden diktim .Çokta iyi oldu .
623910
(Tradescantia zebrina )Teşekkür ederim. Sayın Galip Kuzucu
623911
Sıklamenim uykuya yatmıyor habire yaprak çıkartıyor .Eski yapraklar dökülüyor napıyım suluyorum bende .Hibrid olduğu için mi bilemedim.
623913
sardunya18
04-08-2016, 20:17
Geçen sene anneler günü toplantısına bir akrabam siz çiçekseversiniz bu çiçek beyaz çiçekler açıyor deyince barış çiçeği sanıp bir fide aldım .Fazla yapraklarını alıp ikiye böldüm birini suya koydum birini direk toprağa diktim .Toprağa diktiğim köklenirken suya koyduğum öylece kaldı bende ikisini aynı saksıya diktim .Üç yaprak açıp 6 ay yattı .Şimdi tekrar açıyor bu çiçekte bol yapraklı olunca güzel oluyor Adını sayın lusoari den öğrendim barış çiçeği değil yeşil yapraklı aglaonema ymış .
Galip Kuzucu
04-08-2016, 22:33
Telgraf çiçeğim kolay büyüyenlerden suda çok çabuk kökleniyor .Balkona çıkardığım biraz kötü olunca bende salona masa üstüne yeniden diktim .Çokta iyi oldu .
623910
623911
Sıklamenim uykuya yatmıyor habire yaprak çıkartıyor .Eski yapraklar dökülüyor napıyım suluyorum bende .Hibrid olduğu için mi bilemedim.
623913
Telgraf çiçeğinizin adı "Tradescantia zebrina" sayın:sardunya18 :)
Sıklameninize gelince sürekli suladığınız için uykuya yatmıyor. Bende benimkini suluyorum şuan hayla çiçekte :D
sardunya18
05-08-2016, 08:55
Peki ne yapmamı öneririrsiniz Sayın Galip Kuzucu sıklameni çiçekli olarak almıştım .Seneye de çiçek açmasını çok isterim .Uykuya geçmeden de çiçek verirmi ki .İsim için teşekkürler ekledim bol çiçekli günler
Galip Kuzucu
05-08-2016, 13:45
Zamanı gelince zaten çiçek açacaktır sayın:sardunya18. Bence sulamaya devam edin.
sardunya18
05-08-2016, 15:00
Teşekkür ederim cevap için Sayın Galip Kuzucu bekleyip görücez sulamaya devam o halde .
Biberiyem iki yıldır bizimle çayını içemesem de kokusunu seviyorum .Sonbahar da saksısını büyütmeyi düşünüyorum.
sardunya18
05-08-2016, 19:06
Aşkın göz yaşı çiçeğim annesi çiçeğini açıp ömrünü tamamladı .Resmini kalanşo sayfasında paylaşmıştım .Bu saksıdakiler biraz sıkışık ama bilerek ayırmadım kardeş kardeş büyüsünler belki fide isteyen olur veririm .Sekiz kök vardır .Zaten çok arsız her saksıya atlama çabasında kendisi :p
sardunya18
06-08-2016, 10:54
Balkonumdan kalanşolarım çiçekleri geçti. Dinlenmedeler biri hariç çelikle yetiştirdim. Katlı kırmızı katlı pembe katlı turuncu renkli üç çeşitim var.
624125
Birde balkondan genel görüntü yükleyim :p
624126
sardunya18
06-08-2016, 11:02
Çilli kızım iki yaşına girecek ama yavaş büyüyor .İki ay önce toprağın da solucan görüp değiştirmişdim .Etkisi olurmu bilmiyorum .
sardunya18
08-08-2016, 17:16
Melisam çiçeğini açtı .Akşam açıp sabah kapanıyor erkenden resmini çektim .Kokusu sadece balkonu değil odayı da dolduruyor .
624374
Limon çiçeğim sen mi güzel kokarsın ben mi diye melisayla yarışta .Bence açık ara önde
624375
Yaprak güzeli çiçek açtı .Bakalım tohum tutacak mı ? Aslında çelik ten kolay yetişiyor .Denemek amaçlı sadece forum da gördüğüm kadarıyla hepsi farklı formda olabiliyor .
624376
sardunya18
08-08-2016, 17:27
Pembe beyaz diye aldığım menekşe yaprağının bendekiyle aynı renkte çıkması :( Olsun güzel renk canı sağolsun .
624377
Bu da annesini görmeyip yapraktan yetişdirdiğim bir başka menekşe tomurcuklar belirmiş .Umarım değişik bir renk çıkar .Merakla bekliyorum :confused:
624378
sardunya18
10-08-2016, 19:33
Küpe çiçeğim Kızkardeşimden doğum günü hediyesi o zamanki halini küpe çiçeği sayfasında paylaşmıştım .
624609
Katmerli çiçeğin yakın çekimi
624610
Çelikten yetiştirdim küpelim küçük saksıdaki farklı renk açacak umarım .Tabi cam güzeli ve sakızımın çiçeği de size merhaba diyor
624611
Selma_321
10-08-2016, 19:43
Sayın sardunya18 limon ve melisanız kapalı balkonda mı acaba.Ayrıca bütün birkileriniz güzel güle güle büyütün
sardunya18
10-08-2016, 21:59
Hoşgeldiniz sayın selma_321 teşekkür ederim. Evet kapalı balkondalar yaz kış orda duruyorlar .Melisamı sonbaharda çeliklemişdim.Limonum keyifsiz biraz ,çiçek açsa da yaprak açmıyor .Ne yapsam bilmiyorum.Bol çiçekli günler dilerim .Sevgiler
YeniGine
11-08-2016, 00:14
Peki ne yapmamı öneririrsiniz Sayın Galip Kuzucu sıklameni çiçekli olarak almıştım .Seneye de çiçek açmasını çok isterim .Uykuya geçmeden de çiçek verirmi ki .İsim için teşekkürler ekledim bol çiçekli günler
Sevgili sardunya18 balkon sayfanız hayrlı olsun. Maşallah bu sıcaklarda kapalı balkonda güzellikler başarmışsınız, gayet sağlıklı görünüyor bitkileriniz; emeklerinize sağlık. Benim büyükçe açık bir balkonum var fakat bir tane bile çiçek yok. :o
Sıklameninizi çiçekli olarak kışa girerken almışsınızdır, soğuğu severler. Çiçekleri geçmiş ve tekrar kışa çiçeklerini görmek için birkaç bitkinizi dinlendirmeye almışsınız sıklameni de dinlenmeye yani uykuya bırakmalısınız.
Rastgelsin inşallah!..
Selma_321
11-08-2016, 07:41
Hoşbulduk ve sayfanız hayırlı olsun.*Yaprak neden açmıyor* u burdaki üstadlar okur inşallah onlar doğru bilgileri verirler.Bende burdan çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum.Sevgilerimle
sardunya18
11-08-2016, 10:35
Hoşgeldiniz sevgili YeniGine güzel sözlerin için teşekkür ederim. Sıklamenin çiçekleri geçince üzerinde tohum vardı .Onlar olgunlaşsın diye suladım yeni yaprak açınca da sulamayı bırakamadım :(
Bakalım bekleyip görücez hep beraber. Sizin balkon güneş görmüyordu hatırladığım kadarıyla .Koskoca site bahçesiyle uğraşıyorsunuz balkon da olmayıversin.Bol çiçekli günler .Sevgiler
sardunya18
11-08-2016, 10:37
Sevgili Selma_321 ben de buradan çok öğrendim ve de öğrenmeye devam ediyorum. İlgili sayfa da yeni resimlerle tekrar soracağım .Bakalım eksiği neymiş :confused:
Sevgiler bol çiçekli günler.
sardunya18
11-08-2016, 11:49
Kohleriam komşu çatlatmaya devam ediyor.Çiçekleri saklıyor diye birkaç yaprağını kopardım.Birde alttan uzantısı vardı onu da Kızkardeşim için çelikledim umarım tutar .
sardunya18
12-08-2016, 10:44
Merakla beklediğim menekşem açtı .Gerçekten çok tatlı bir bıcırık diğerlerine göre çiçeği biraz küçük ilk açtığı içinmi bilemedim.
624813
Kırmızı noktalı olan ana yaprağımız üçüncü kez yavrulatmak için kesilip aynı saksıya dikildi .Hadi hayırlısı:p
624814
sardunya18
16-08-2016, 09:31
Biricik kızımın hediyesi geldiğinde kırmızı çiçeği vardı .Çiçeği soldu ikide yavrusu vardı yavruları ayırmaya korkup ana çiçeği dibine yakın kestim .Şimdi kardeşler büyüyor çiçek açarmı bilmiyorum.
sardunya18
16-08-2016, 09:36
Dua çiçeğim çeliklediğimde köklü tek daldı .15 tatilde çeliklemiştim baya büyüdü ikide yavru verdi .Akşamları yaprakları yukarı uzanıyor gündüz bu şekilde yatık
Dua çiçeğinin bir çok hibriti var galiba forumda farklı çeşitleri var .Sevgiler :rolleyes:
Ctenanthe setosa tür adı imiş Sayın a_fan_of_barca teşekkürler
a_fan_of_barca
16-08-2016, 13:37
Dua çiçeğim çeliklediğimde köklü tek daldı .15 tatilde çeliklemiştim baya büyüdü ikide yavru verdi .Akşamları yaprakları yukarı uzanıyor gündüz bu şekilde yatık
Dua çiçeğinin bir çok hibriti var galiba forumda farklı çeşitleri var .Sevgiler :rolleyes:
Duaçiçeğigiller familyasında 29 cins var. Maranta ve Calathea cinsleri bunlardan en çok bilinen cinsler. Süs bitkisi olarak kullanılan dua çiçeklerinin çoğu bu cinslerin türleri. Ama sizin bitkiniz daha az bilindik bir cinsten. Ctenanthe cinsinin Setosa türü. Yani bitkinizin ismi Ctenanthe Setosa :)
sardunya18
16-08-2016, 13:50
Hoşgeldiniz sayfama sayın a_fan_of_barca bilgi için teşekkür ederim. Çeliği aldığım bitkinin boyu elli altmış cm vardır .Hızlı büyüyen gösterişli bir tür .
Bol çiçekli günler dilerim.
sardunya18
17-08-2016, 09:24
Küçük bahçemden minyatür gülüm bu sene başımız yaprak bitiyle dertteydi .Ne yaptıysam fayda etmedi .Ah o karıncalar varya iş birlikçileri :mad:
sardunya18
17-08-2016, 09:34
Cam güzelim oda kapalı balkon da keyfi yerinde geçen sene yaprak bitinden kurtaramayıp bahçeye çıkarmıştım .Tabi bizim iklimde dışarda eylüle kadar anca duruyor .Bir iki dal alıp yeniden çelikliyorum .
esemeral
18-08-2016, 08:12
Sayın Sardunya18 siz bence menekşelerin istek ve dilini çözmüşsünüz. Tek bir yapraktan birkaç kök almak şöyle dursun ben üç dört farklı denememde menekşelere kendimi sevdirememiştim. Fakat onun da çözümünü buldum forum sayfalarında pek çok farklı türü izleyebiliyorum :). Ayrıca sadece menekşe değil diğer çiçeklerinizde de aynı başarıyı yakalamanız da takdire şayan. Bol çiçekli günler dilerim.
sardunya18
18-08-2016, 10:23
Çok teşekkür ederim sevgili esemeral tam da menekşelerimden biri hastalanmışken sözleriniz bana moral oldu.Çok sağolun
Menekşe yi yapraktan yetiştirirken tek yaprakla başlamayın çok derin olmasın yatık vaziyette yaprağı toprağa dikin .Aydınlık ama direk güneş görmemeli toprağın üstü kurudukça sulanmalı biri olmasa biri tutacaktır .
Benimde çok başarısız denemelerim oldu .Sabırla devam ediyorum. Bide çiçeklerin bakımını araştırıyorum.Nasıl saksı ister toprak nasıl olsun .Agaçlarnet bu konuda pratikte çok yardımcı kurucusu malina ya çok teşekkür ediyorum.
Bir de azbitki .com var .Ordada erdal bey çok güzel bilgiler veriyor
Dediğinizde çok doğru sevgili esemeral o kadar güzel çiçekler bitkiler var ki forum daki arkadaşlar da onların çiçeği bizim çiçeğimiz deyip seyir ediyoruz .Lalegül hibiskus ,mum çiçeği ,lale ,bir gecelik gelin ,atlas ,bin bir çeşit güzellik yetiştiren arkadaşların ellerine sağlık bizimle paylaştıkları için de teşekkür ;)
sardunya18
18-08-2016, 11:46
Kapalı balkon daki pencere önüne sukulent ve kaktüsülerimi koydum .Akşam üzeri direk güneş görüyor.Sabah güneşi gören balkonumu çiçekler için kullanamıyorum.Çünkü sulama yaptığım saatlerde saksı ısınmış oluyor .O da özellikle sukucuklarda iyi olmuyor .
Geçen gün nerdeyse aloeveram ölüyor du .Sulama hatam yüzünden çok korktum:( Şimdi durumu iyi dayanıklı bir bitki :p
esemeral
19-08-2016, 09:13
Çok teşekkür ederim sevgili esemeral tam da menekşelerimden biri hastalanmışken sözleriniz bana moral oldu.Çok sağolun
Menekşe yi yapraktan yetiştirirken tek yaprakla başlamayın çok derin olmasın yatık vaziyette yaprağı toprağa dikin .Aydınlık ama direk güneş görmemeli toprağın üstü kurudukça sulanmalı biri olmasa biri tutacaktır .
Benimde çok başarısız denemelerim oldu .Sabırla devam ediyorum. Bide çiçeklerin bakımını araştırıyorum.Nasıl saksı ister toprak nasıl olsun .Agaçlarnet bu konuda pratikte çok yardımcı kurucusu malina ya çok teşekkür ediyorum.
Bir de azbitki .com var .Ordada erdal bey çok güzel bilgiler veriyor
Dediğinizde çok doğru sevgili esemeral o kadar güzel çiçekler bitkiler var ki forum daki arkadaşlar da onların çiçeği bizim çiçeğimiz deyip seyir ediyoruz .Lalegül hibiskus ,mum çiçeği ,lale ,bir gecelik gelin ,atlas ,bin bir çeşit güzellik yetiştiren arkadaşların ellerine sağlık bizimle paylaştıkları için de teşekkür ;)
Hayırlı Sabahlar; Hayırlı Cumalar; Sayın Sardunya18. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Ben birkaç başarısız denemeden sonra bitkileri heba ederim diye kıyamıyorum yeni denemeler yapmaya. yeni bir bitki edinmeden önce bolca araştırma yapıp sonrasında almaya çalışıyorum. Elimden öldüklerinde ben sebep oldum diye çok üzülüyorum çünkü. Sözünü etmiş olduğunuz siteyi de sık kullananlar linkine kaydettim bunun için ayrıca teşekkür ederim.
Ağaçlar netin forum sayfalarında öyle muhteşem çiçekler görüyorum ki bazılarını ilk kez görüyorum.Çiçeklerdeki ihtişam ise beni öyle rahatlatıyor ki adeta terapi gibi oluyor. Temennilerinize katılmamak elde değil ****** bitkilere verdikleri emeklere ilave olarak bizim için paylaşım yapmak için emek harcıyorsunuz. Sukulent ve kaktüslerinizin de Maşallah keyifleri yerinde. Neyse gene çenem açıldı. Bol çiçekli günler dilerim.
sardunya18
22-08-2016, 10:37
Bu güzellikler annemin bahçesinden o kadar güzel olmuşlar ki.Fotoğraf yeterince yansıtamıyor güzelliğini bence idare edicez artık :D
625715
625716
Kabaklar pek verimli değil bir kökte tek kabak
625717
sardunya18
22-08-2016, 10:44
Onlar güneş görelim ,çiçeklerimiz camdan görünsün diye uzadılar ama !!!.Camdan direk vuran güneş dallarını yaktı kötü oldular.Bende sardunyanın arsızlığına güvenip budadım yeniden çelikledim .
Önceki hali
625718
Sonraki hali
625719
Üzerine gazete kağıdı koydum çelikleri güneş yakmasın diye ;)
YeniGine
22-08-2016, 23:08
Sevgili sardunya18 sabah güneşi gören balkonunuz da varmış; sardunyalarınızı neden oraya almıyorsunuz? Bir de anlayamadım sulama yaptığım saat saksılar ısınıyor??? Halbuki genelde tüm çiçekler için en ideali sabah güneşidir.
sardunya18
23-08-2016, 09:36
Sevgili sardunya18 sabah güneşi gören balkonunuz da varmış; sardunyalarınızı neden oraya almıyorsunuz? Bir de anlayamadım sulama yaptığım saat saksılar ısınıyor??? Halbuki genelde tüm çiçekler için en ideali sabah güneşidir.
Merhaba sevgili yenigine sabah güneşi alan balkonum oğlumun odasında hem daha küçük hemde çamaşır kurutmak için orayı kullanmak zorundayım .
O saksının ısınması meselesi özellikle aluevera da gözlemlediğim bir durum oldu çürüdü zannettim de iyi şimdi toparladı .
Kapalı balkon olduğu için havalandırmaya dikkat etmek gerekiyor.Çamaşır kurutulan ortam pek sağlıklı olmuyor çiçekler için .O balkon da çekirdek den yetişdirdiğim hurma ve binlerin annesi çiçeğim var
.Sevgiler iyi günler dilerim
sardunya18
24-08-2016, 09:29
Çekirdekten yetişdirdiğim acve (peygamber hurması) geçen sene onbeş tatilde ekmiştim .
625853
E görmemişin kohleria sı olmuş :D Yok öyle değil gerçekten sayfa renklensin diye ekliyorum .Paylaşmak güzeldir hesabı ;)
625854
sardunya18
28-08-2016, 23:03
Geçenlerde başarısız bir hoya köklendirme denemem olmuştu.Nerden bulurum kimden isterim diye düşünüyordum.
Bir iş yerinde kocaman hoya görünce kendim isteyemedim ama istetdim .Sağolsun biri köklü iki çelik verdi.Torf kum humuslu karışık toprağa diktim güney cephe kapalı balkon tarafında menekşelerimin yanına koydum .Üzerine direk güneş gelmiyor önündede çiçekler var .Menekşelerin çok sevdiği bir yer .:D
.Yeri iyi midir ??Dikkat etmem gerekenler nelerdir?? Bilen arkadaşlardan yardım istiyorum .Şimdiden teşekkür ederim .Bol çiçekli günler dilerim.
sardunya18
31-08-2016, 18:07
Üç yaprak çıkarttı altı ay yattı demiştim beni utandırdı .Aglaonema yavru veriyor benim surat böyle :D
626696
Yapraktan yetişdirdiğim menekşem ilk çiçekler biraz küçük oluyor.
626697
sardunya18
31-08-2016, 21:54
En sevdiğim sardunyalardan biri biraz yavaş büyüyor.
sardunya18
01-09-2016, 16:43
Kaynana dili büyümeye devam ediyor .Kapalı balkonda kışı geçirir mi acaba :confused:Araştırmaya devam edeyim.;)
sardunya18
01-09-2016, 16:47
Tohumdan yetişdirdiğim pervane çiçeğim açmaya devam ediyor. Aynı saksıdaki ipek çiçeğim de tomurcuklanmış
626734
Çiçeğin yakın çekim güzelliği
626735
...Kapalı balkonda kışı geçirir mi acaba...
Açık balkonda bile geçirebilir endişelenmeyin :)
sardunya18
01-09-2016, 17:12
Minik bahçemdeki gülüm bu sene yanlış ilaçlama sonucu yaktığımız için anca çiçek açabildi
(Yanlış ilaçlama dediğim de eşimin sinek kovucu sıkmasıydı yandı zavallı güllerim )
626736
Marketten aldığım çin karanfili oda minik bahçemde duruyor .
626737
sardunya18
01-09-2016, 17:20
Açık balkonda bile geçirebilir endişelenmeyin :)
Teşekkür ederim A_NOMAD cım açıkcası burası soğuk memleket olduğu için korkuyorum.Sardunyaların çok rahat kışı geçirdiği balkonum da atlas ,kalanşo ,echeveria ,yılbaşı çiçeğini bırakabilir miyim .Bunların çiçek açması için soğuklama ihtiyacı var galiba :rolleyes:
Evet özellikle atlasların, yılbaşıların ve kaktüslerin soğuklama ihtiyacı var ve kapalı balkon onlar için harika olacaktır. ;)
sardunya18
07-09-2016, 18:21
Bu gün bizde temizlik günüydü .Balkon camlarını sildim .Ee bir araya toplanınca resim çekilmeden olmazdı .:rolleyes:
ÇİÇEKLERR
08-09-2016, 10:07
Bu gün bizde temizlik günüydü .Balkon camlarını sildim .Ee bir araya toplanınca resim çekilmeden olmazdı .:rolleyes:
maşallah cok güzeller
sardunya18
08-09-2016, 11:51
maşallah cok güzeller
Teşekkür ederim sayın ÇİÇEKLERR çok sağolun bol çiçekli günler dilerim .
sardunya18
08-09-2016, 12:07
Melisam kapalı balkon da geçen sonbahar da çeliklemiştim .Kışı kapalı balkon da geçirdi baharla beraber atağa geçti .Ben. sevdim çiçeklerinin kokusunu akşam olunca balkon kapısını açıyorum oh mis :p
627137
Küpe çiçeğim tek tük açıyor .
627138
sardunya18
09-09-2016, 14:40
Limonum için tavsiye edilen gübreyi oğluma aldırdım tam aynısı değil 20-20-20-te bir kilo açık sarımsı renkli sabah üst toprağına karıştırıp suladım .Umarım iyi sonuç alırım .
627200
İpek çiçeğim anca bu kadar görüntü yakalayabildim .
627201
...bir kilo açık sarımsı renkli sabah üst toprağına karıştırıp suladım...
Kullanım şekli öyle miymiş? Bana daha çok sulandırılıp kullanılacak formda bir besin gibi göründü.
sardunya18
09-09-2016, 16:06
Kullanım şekli öyle miymiş? Bana daha çok sulandırılıp kullanılacak formda bir besin gibi göründü.
Evet A_NOMAD satıcı 10 lt suya bir çay bardağı koyup sulandırabilirsiniz .Ve ya karabiber gibi serpiştirin demiş bende serpiştirdim .Umarım (inşallah ) iyi sonuç alırım çok seviyorum limonumu bir şey olsun istemem :(
Bence sonraki uygulamalarınızda suya katarak kullanmayı tercih edin çünkü öyle serpiştirmeyle falan dozunu ayarlamanız zor olur. Umarım toparlanır limonunuz, besin takviyesi mutlaka iyi gelecektir ;)
sardunya18
09-09-2016, 17:11
Bence sonraki uygulamalarınızda suya katarak kullanmayı tercih edin çünkü öyle serpiştirmeyle falan dozunu ayarlamanız zor olur. Umarım toparlanır limonunuz, besin takviyesi mutlaka iyi gelecektir ;)
Teşekkür ederim bir dahakine öyle yaparım az koyarım .Satıcı o kadar anlatmış .Bu gübreyi diğer çiçeklerime kullansam sıkıntı olurmu melisa sardunya küpeli falan !!!
Ben yinede az miktarda kullanayım :rolleyes:
Enzim vardı ara sıra ondan veriyorum çiçeklere ikisini bir arada kullanabilir miyim .Yoksa biri birini etkilermi ?
Aaa ne çok soru sordum .Ama cevaplardan sadece ben değil sayfayı gezen herkes faydalanıyor :D
Şimdi tekrar okudum da bir çay bardağı mı? Aman sakın ha o kadar çok koymayın, o 'on litre suya bir çay KAŞIĞI' falandır da satıcı yanlış söylemiştir kanımca...
Diğer bitkilerinize de kullanabilirsiniz elbette ama zaten bu tarz besin takviyeleri en sık 2-3 sulamada bir kullanılır, daha sık vermeyin. Hal böyle olunca da enzimle hiç karşılaşmamış olurlar, birbirlerini etkileyip-etkilemeyeceklerini bilmiyorum ama yine de aynı anda/birlikte kullanmanızı önermem, dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz...
Bu arada limonunuzdan ileride meyve alacağınız için bu tarz kimyasal besin takviyelerinden ziyade hayvansal gübre kullanmanız daha iyi olabilir, bir bilene bu konuda danışmakta fayda var.
sardunya18
10-09-2016, 09:42
Minik bahçemden sabah sefası üç sene önce ekmiştim .Bir daha kendim ekmedim bir iki tane çıkıyor kendiliğinden .Bu çiçeği de yaprak bitleri çok seviyor bir kurtulamadım .İlaçlıyorum iki gün sonra yine aynı kimyasal ilaçta kullanmak istemiyorum boğuşuyorum işte öyle :mad:
sardunya18
14-09-2016, 16:04
Bu güller sizin için ağaçlar net in güzel üyeleri bayramınız mübarek olsun
sardunya18
16-09-2016, 11:31
Sıklamenim sürpriz yaptı .
627638
Kohleriam açmaya devam ediyor .
627639
Yeni çiçeklenenlerden bu menekşem yazın koyu renk oluyor kışın beyaz bordo açıyor çok güzel fotoğraf ta rengi farklı çıkmış biraz
627640
İpek çiçeğim tohumdan yetişdirdim bu rengi yeni açmış
627641
sardunya18
17-09-2016, 09:54
Aşkın gözyaşı çiçeğim bir saksıda 8 ,10 kök var ayırmadım bu sene böyle büyüsünler :rolleyes:
sardunya18
18-09-2016, 11:41
Telgraf çiçeğim büyüyor .
627815
627816
Üçü bir arada aglaonema ,dua çiçeği ,guzmanya ;)
627817
sardunya18
18-09-2016, 16:33
Yaprak güzeli iki ayrı çeşit bir saksıda
sardunya18
19-09-2016, 08:05
Bu gün baktım yaprak güzelimde tohum oluşmuş unuturum kaybederim deyip ektim .Mevsimi değil belki ama dayanamadım birazda merakla beklemek hoşuma gidiyor .E tabi sizi haberdar ederim .
Bu arada bir menekşe yaprağından üçüncü yavru edinme çalışmam başarısız oldu .İki de kaldım yaprak böyle içi geçmiş gibi olmuş attım.İkinci kez yavrulamaya bıraktığım iki yaprağım var şu an onlarla denemeye devam edeceğim :D
sardunya18
21-09-2016, 19:24
Balkonumdan görüntüler menekşeler açmaya devam ediyor. Kırmızı çiçekli atlasım büyüyor. Yılbaşı kaktüsü sürgünde ,geçenlerde tepetaklak olan echeveriam çok şükür iyi :p
sardunya18
22-09-2016, 10:30
Tatil bitti çocuklar gitti.:(bir küçük kuzumla kaldım .Üzülüyor insan ama elden gelen bir şey yok .
Küçük kuzumun pencere önü ,balkonlu oda olduğu için menekşeleri koymakta sakınca olmuyor .
628269
Menekşelerim , beyaz olanı satın aldığım menekşe den ürettim .Anaç olanı bir arkadaşa hediye etmiştim .
sardunya18
23-09-2016, 17:43
Minik bahçemden güllerim coştular.
628386
Kokulu anne karanfili bana çocukluğumu hatırlatıyor .Çok seviyorum bu çiçeği ;)
628387
Son bir gayret açmaya çalışan hatmi çiçeğim.
628388
Bunların hepsi minicik bir bahçede :D
Mücevher Çalısı
23-09-2016, 18:57
...
Kokulu anne karanfili bana çocukluğumu hatırlatıyor .Çok seviyorum bu çiçeği ;)
628387
...
Sizin söylediğiniz isim "Kadife Çiçeğinin" yöresel ismi mi?
sardunya18
24-09-2016, 10:39
Sizin söylediğiniz isim "Kadife Çiçeğinin" yöresel ismi mi?
Evet mücevher çalısı biz eskiden karanfil diye biliyorduk bu çiçeği kadife diyende olurdu .Çoçukluğum da çoğu bahçede bundan vardı çiçeğini koparıp elimde ovuşturmayı çok severim
sardunya18
24-09-2016, 10:43
Siklamen!! çiçeği ayrı güzel yaprağı ayrı güzel ;)Yazın sulamaya devam edince çiçek açmazsa diye korkmuştum.Açıyor bayağı da tomurcuğu var.
sardunya18
26-09-2016, 14:40
Kalonşom gayet sağlıklıydı ne oldu bilmiyorum önce yapraklar yumuşamaya başladı sonra sarardı .Sararmış yaprağı koparayım derken köküyle elime geldi .Kök çürümesi oldu galiba yeniden çelikleyim bari :(
628542
Kök kalmamış ki bunda çok suladım galiba :confused:
628543
İkisinin durumu iyi kapalı balkon dan ne zaman içeri alsam ki :confused:
628544
sardunya18
28-09-2016, 09:32
Yapraktan yetişdirdiğim menekşelerim bu gün ayırdım ayrı saksılara diktim .Biraz ara vericem yapraktan menekşe yetişdirmeye koyacak yerim kalmadı .Büyükler de pencere önlerinde duruyor .Biraz uğraştım ama iyi oldu iyi :D
sardunya18
29-09-2016, 11:55
Sakız sardunyam yeniden çiçeklendi ama oda ne şokkk .Rengi değişmiş normal bir durum mu çok şaşırdım :eek:.Menekşe de renk değişikliği oluyor onu biliyorum da sakızı bilmiyorum .Bilen arkadaşlar bir cevap verirlerse sevinirim .
Önceki hali :
628732
Şimdiki hali :
628733
Kohleriam yolunmuş kaza döndü kapalı balkon dan içeri alıp budamayı düşünüyorum.
628734
sardunya18
30-09-2016, 11:01
Kohleria mı biraz budayıp geçen çiçeklerini temizledim .Menekşelerin yanına pencere önüne koydum .
sevgihoca
30-09-2016, 21:58
Bu kohleralara ne oluyor anlamıyorum,Sevgili Sardunya.Benimki de tam düzelmişti,sonra pat diye bozuluverdi.Ne oldu şimdi buna?
*
akçabardak
30-09-2016, 22:50
Bu kohleralara ne oluyor anlamıyorum,Sevgili Sardunya.Benimki de tam düzelmişti,sonra pat diye bozuluverdi.Ne oldu şimdi buna?
*
Bozuldu diye saksıda ki toprağı sakın atmayın, toprak altında rizomları oluyor, sulandıkça o rizomlardan tekrar yenisi geliyor, benim kohlerialarım da bozulmuştu, sabırla bekledim sulandıkça şimdi yeniden filizlenmeye başladılar.
sardunya18
01-10-2016, 10:53
Efendim hoşgeldiniz ablalarım.:p
Kohleria mı içeri aldım .İlk güzelliği kalmasada hâlâ güzel .Hızlı büyüdü benimki dört ayda bu hale geldi.Tabi bir yaprağını deneme amaçlı menekşe gibi daldırdım saksıya tutar umarım .
Sevgi hocam resim bende görünmemiş neden ki ?
sevgihoca
01-10-2016, 11:58
Sardunyacığım,resim koymamıştım.
sardunya18
01-10-2016, 13:08
Sevgi hocam mesaj da boşluğu görünce resim var zannettim :p
İpek çiçeğim ve pervane çiçeğim çok tatlılar özellikle de pervane tohum kapsülü oluşuyor .
sevgihoca
02-10-2016, 02:08
Evet orda bir boşluk oluşmuş,neden bilemiyorum.
sardunya18
02-10-2016, 13:17
Süt ağacım büyüyor da üstlerin yaprakları minik minik oluyor .Sonradan uzar mı bilmiyorum.Çiçek açmadığını öğrenince biraz hevesim kaçtıydı .Bu yapraklı hali hoşuma gitti :p
sardunya18
02-10-2016, 13:39
En sevdiğim menekşem :p
628904
Yılbaşı çiçeğim sürgünlerini büyütüyor .Bu büyüyecekte çiçek açıcak ;)
628905
sardunya18
03-10-2016, 17:04
Paşa kılıcım büyümeye devam ediyor.
629112
Mum çiçeğim kapalı balkona koymuştum .Artık içeri aldım.Doğu cephe cam önüne koydum. Umarım tutmuştur
629113
Bu da kuru dal gibiydi atmaya kıyamayıp onuda öylesine sokuşturuvermiştim .Bide utanmadan çıkarıp köklenmiş mi diye baktım .Filiz veriyor çok mutlu oldum:p
629115
sardunya18
06-10-2016, 11:27
Üniversite sınavının olduğu gün safranboludan dağdan sökmüştüm :rolleyes: Pek umudum yoktu yinede ordan getirdiğim toprağa diktim .Yaprağı kuruyana kadar suladım sonra sulamayı kesip bir kenara koydum .15 gün önce tekrar sulamaya başladım ve mutlu son :D
Ben bu bıcırığı çooook sevdim .;)
NesliSezgin
06-10-2016, 16:09
Merhaba Sayın Sardunya18, bazı insanların elleri sihirli gibidir. Sizinki de öyle demek ki maşallah umarım büyür kocaman olur. Saygılarımla.
sardunya18
06-10-2016, 21:12
Merhaba Sayın Sardunya18, bazı insanların elleri sihirli gibidir. Sizinki de öyle demek ki maşallah umarım büyür kocaman olur. Saygılarımla.
Sihirlisini bilmiyorum da sevgili neslisezgin çiçeklerimi çok seviyorum ondandır .Sizinde maşallahınız var takipdeyim .Bol çiçekli günler dilerim Sevgiler
cengizildas
07-10-2016, 15:08
Sn. sardunya18, sayfanızı baştan sona gezdim. Ellerinize sağlık, bütün çiçekleriniz çok güzel. Bahçede olması gereken (biberiye, hatmi gibi) çiçekleri bile balkonda yetiştirmişsiniz.
Güzel paylaşımlara devam ediniz lütfen.
Sn. sardunya18 çiçekleriniz çok güzel ve bakımlı, sayfanız hayırlı olsun.. :)
Kohlerianızın yapraklarına bayıldım..
Benimki çok güzel çiçek ve yavru veriyor fakat yaprakları lekeli lekeli ve süklüm püklüm görünüyor.. Ne yapmalıyım bilemedim..
sardunya18
07-10-2016, 19:49
Sn. sardunya18, sayfanızı baştan sona gezdim. Ellerinize sağlık, bütün çiçekleriniz çok güzel. Bahçede olması gereken (biberiye, hatmi gibi) çiçekleri bile balkonda yetiştirmişsiniz.
Güzel paylaşımlara devam ediniz lütfen.
Çok teşekkür ederim sayın cengizildaş beğendiğinize sevindim .Biberiye 3 senedir bizimle çelik alıp küçük bahçemde yetiştirmek istedim ama kışın dondu yani bizim iklimde anca kapalı balkon da yetişiyor .Hatmi küçük bahçemde bu bahçem 70 cm 2mt lambiri ile etrafını çevirdik .Torf toprak gübre karışımı yaptık gül var hatmi var süsen var biraz sıkışık ama saksıdan iyi oldu.Hem yayladan hem de sayfama hoşgeldiniz bol çiçekli günler
sardunya18
07-10-2016, 19:57
Sn. sardunya18 çiçekleriniz çok güzel ve bakımlı, sayfanız hayırlı olsun.. :)
Kohlerianızın yapraklarına bayıldım..
Benimki çok güzel çiçek ve yavru veriyor fakat yaprakları lekeli lekeli ve süklüm püklüm görünüyor.. Ne yapmalıyım bilemedim..
Hoşgeldiniz sevgili jakin beğendiğinize çok sevindim .Kohleria yı önce iç mekana menekşelerin yanına koydum. Sonra kapalı balkona çıkardım. Balkonum güney cephe sürekli güneş görüyor ama kohleria direk güneş te değildi .Artı birşey yapmadım enzim verdim sevdim o kadar .Şimdi içeri aldım tekrar menekşelerin yanına biraz bozuldu .Ama düzelir inşallah bol çiçekli günler dilerim sevgiler .Beğenilerin içinde ayrıca teşekkür ederim Sayfayı açınca şaşırdım
Hoşgeldiniz sevgili jakin beğendiğinize çok sevindim .Kohleria yı önce iç mekana menekşelerin yanına koydum. Sonra kapalı balkona çıkardım. Balkonum güney cephe sürekli güneş görüyor ama kohleria direk güneş te değildi .Artı birşey yapmadım enzim verdim sevdim o kadar .Şimdi içeri aldım tekrar menekşelerin yanına biraz bozuldu .Ama düzelir inşallah bol çiçekli günler dilerim sevgiler .Beğenilerin içinde ayrıca teşekkür ederim Sayfayı açınca şaşırdım
Cevap için teşekkür ederim..
Anladığım kadarıyla serin havadan hoşlanıyor olmalı.. Kışın düzeleceğini umuyorum.. :))
sardunya18
11-10-2016, 13:37
Menekşelerim hepside pencere önü istiyor ama sığmıyorlar .Pencere önünden aldıklarım küsüyormu ne ?
Bu menekşe den ben de dört saksı var pencere önündekinin çiçeği gayet sağlıklı bunun daha tam açmadan bozuluyor .:mad:
629915
Bu da yapraktan yetişdirdiğim kızım :p
629916
Bunu da A101 den almıştım .Çiçeği geçince saksısını değiştirdim .Yeniden çiçeklendi :p
629917
sardunya18
13-10-2016, 12:51
Sen bir sardunya yaprağısın daha ne kadar büyüyecen :rolleyes:
630151
Menekşem !!!güzel kızlarım ne güzel çiçeklendiler .
630152
sardunya18
19-10-2016, 09:43
Menekşe bir sardunya ikimi desem yoksa sardunya bir menekşe ikimi desem bilmiyorum .İkisinide çok seviyorum .Bu sardunyamın rengi çok tatlı ama biraz nazlı
sardunya18
23-10-2016, 12:37
Kolyoz yaprak güzeli tohumlarım çimlendi .
630898
Menekşelerim sayfam renklensin::D
630900
sardunya18
29-10-2016, 12:46
Menekşe hastalık ve zararlılarında da sordum sonra sorumun cevabını önceki sayfalarda buldum .İlacı temin edip en kısa zamanda tedaviye başlıyacağım .Menekşelerim benim için önemli severim kendilerini :p
Bu menekşenin annesini aldıktan bir hafta sonra kaybetmiştim .Allahtan yaprak alıp çeliklemişim açınca çok sevinmiştim .Yapraktan yetiştirince böyle üç kardeş birlikte yaşıyorlar bu üst üste görüntüyü sevmiyorum çiçeklenme bitirince ayırıcam .
631434
631435
Bu garibim yaprakları buruş buruş olmuştu .Yaprağından yedeklemiş olmanın verdiği rahatlıkla aldım önüme üstünde altı yaprak kalana kadar budadım .Ben budama işlemini keskin bir bıçakla (meyve bıçağı ) yapıyorum .Saksıdan çıkardım biraz da kök toprağını aldım hafifçe fazla sarsmadım saksıyı yıkadım .Torf birazda orman toprağı karışımına diktim .Şimdi durumu çok iyi tomurcuklandı .Teşekkür ediyor ablasına :D
631436
sevgihoca
30-10-2016, 19:17
Ben bimem ama sevgili Sardunya,üçlü menekşen maşallah çok güzel,biraz daha beraber büyüsünler derim.
sardunya18
31-10-2016, 09:42
Ben bimem ama sevgili Sardunya,üçlü menekşen maşallah çok güzel,biraz daha beraber büyüsünler derim.
Öylemi dersiniz Sevgi hocam peki bende öyle bırakırım .Sonra hepsi açınca yine fotoğraf yüklerim .
Noluyor bu çiçeklere bilmiyorum şimdide sardunyam hastalanmış onu saksıdan söküp yeniden iyi dallarından çelikledim .Bakalım nolucak ????
sardunya18
03-11-2016, 11:37
Benim masa üstü telgraf çiçeğim büyüyor ,kolyozda ev içine taşındı Menekşelerim bir yanda diğer yanda dua çiçeğim büyüyorlar beraber
sardunya18
05-11-2016, 13:33
Sonunda benimde kasımpatım oldu .
632122
Vede açelyam:p zamanımı bilmiyorum görünce dayanamadık aldık eşimle ;)onuda alıştırdım çiçek işine :D
632123
Bu da İkinci sıklamenim rengi ne güzel bayıldım :rolleyes:
632124
sardunya18
06-11-2016, 12:50
Bu menekşem biraz farklı çiçeğini döküp tohuma dönüyor .Tozlaşdırma falan yapmadım olgunlaşsa tohum eksem bitermi acaba :confused:
632209
Güzel!!!!
632210
Sürgünlerimiz büyüyor maşallah
632211
Balkonda hercai menekşem :rolleyes:
632212
Son resim hakkını kullanan ben:cool: rengini belli etmeye çalışan kolyoz yaprak güzeli miniklerim :cool:
632213
sevgihoca
06-11-2016, 22:32
Sevgili Sardunya,belki biliyorsunuzdur ama ben gene de hatırlatayım.Sıklamen ve açelya soğuğu sever,kapalı balkonda iyi olur.Sıcak odada büyük ihtimal yaşamaz.Maşallah çok güzeller,güle güle büyütün.Sevgiler.
sardunya18
08-11-2016, 09:18
Teşekkür ederim sevgi hocam evet kapalı balkon dalar sadece fotoğraf çekimi için içeri geldiler .Açelya çiçeğine hayran olup aldım inşallah yaşarda çiçeklerini görürüz hep beraber :p
Kohleria yavru verdi iki tane :D
632505
Bu güzellik sapları ince olduğu için çiçeğini kaldıramayıp yatar öyle yanlara katmerli narin çıtı pıtı bir menevşe
sardunya18
13-11-2016, 10:38
Difenbahyam büyüyor bir dalına top çarptı kırıldı öndeki dalı da küçük prenses (amcamın torunu )kopardı .Hemen elini yıkadık zehirli olduğu için biraz korkuyorum haliyle evde küçük çocuk varsa çok dikkat etmek gerekiyor:(
sardunya18
15-11-2016, 09:51
Kaktüsdeki bu oluşum nedir acaba bilen varmı .:confused:Çiçek açmıştır demeyin değil sürekli gözümün önünde bi bakıyorum bunlar çıkmış .Geçen sene çiçek açmışdı küçük gösterişsiz çiçekleri vardı .
sevgihoca
15-11-2016, 22:18
Evet,Sardunyacığım,tohumları.Kırmızı kırmızı üstünde güzel oluyor.
sardunya18
16-11-2016, 09:32
Teşekkür ederim sevgili sevgihocam ve sevgili muda demek tohummuş ben ne bileyim çiçekten sonra tohum tutar sanıyorum .Kaktüs resmen göz hapsindeydi çiçek açıyorda ben görmüyorum sanıyordum :D
Teşekkür ederim sevgili sevgihocam ve sevgili muda demek tohummuş ben ne bileyim çiçekten sonra tohum tutar sanıyorum .Kaktüs resmen göz hapsindeydi çiçek açıyorda ben görmüyorum sanıyordum :D
Öyle olmuş. Çiçek açmış kapanmış arada tohum bile yapmış. Bende o kadar çiçekten sonra bir tanesi aynı şekilde tohum kapsülü oluşturmuş. Daha olgunlaşıp olgunlaşmayacağı belli değil.
sardunya18
19-11-2016, 10:13
Öyle olmuş. Çiçek açmış kapanmış arada tohum bile yapmış. Bende o kadar çiçekten sonra bir tanesi aynı şekilde tohum kapsülü oluşturmuş. Daha olgunlaşıp olgunlaşmayacağı belli değil.
Olgunlaşmayacak gibi sayın muda kararmalar var uçlarında ve ilerliyor gibi yani siz çiçek açmışmı diyorsunuz akşama kadar gözümün önünde nasıl farketmem bilmiyorum
sardunya18
19-11-2016, 10:26
Bu tripslerden bütün menekşelerimde var .Güneş gören cam önündekiler daha az zarar görüyor .Masa üstündekiler çok zarar görüyor ilacı bekliyorum bakalım kurtulabilecekmiyim .Hatta bu tripslerden cam güzelinin çiçeğinde bile var .
Üç kardeş menekşem yeni bir resmini ekleyim dedim .
633711
Kasımpatının bu kadar güzel koktuğunu bilmezdim.Özellikle tam açmışları kokuyor tohum oluşturmak için arıları çağırıyorlar herhalde;)
633713
Sevgili sardunya18, bahsi geçen kaktüsünüzün meyve vermesi için çiçek açması gerekmiyor. O türün böyle bir özelliği var, hiç çiçek açmasa da meyve verebiliyor, bir yandan meyve büyütürken başka yerlerinden çiçekler de açıyor.
sardunya18
24-11-2016, 10:38
Teşekkür ederim A_NOMAD cım bu kaktüsün adı nedir ki ?
Hiç ayırd edemiyorum .
Sezonun son küpe çiçeği
634172
Yeni aldığım menekşem:p
634173
Geçen yıldan kalıp uyumayan siklamenim çiçek açmaya devam ediyor.
634174
...bu kaktüsün adı nedir ki ?...
Maalesef tam adını ben de bilmiyorum, muhtemelen mammilaria ama hangi alt türünün hangisiyle hibritlenmesi sonucu elde edilmiştir kim bilir, sadece özelliğini biliyorum. :rolleyes:
sardunya18
03-12-2016, 12:06
Menekşelerim için chrysamed isimli ilacı uzakta ararken hemen yanıbaşımdaki eczanede buldum .Hemen bütün menekşelerimi ilaçladım 15gün sonra tekrar ilaçlıyacağım Balkondaki sardunyamı da ilaçladım ondada vardı trips benzeri böcüklerden kurtulurlar umarım .
634878
Yeni aldığım menekşemin hazin sonu kök çürümesi oldu :(
634879
Son cam güzeli çiçeği :rolleyes:
634880
Doğadann
03-12-2016, 13:32
Çok hoşlar.
Kaktüsdeki...
Kaktüsünüzün tam adını buldum ;)
Burada (http://www.agaclar.net/forum/1070511-post2.htm) Mammillaria mammillaris
sardunya18
03-12-2016, 16:51
Kaktüsünüzün tam adını buldum ;)
Burada (http://www.agaclar.net/forum/1070511-post2.htm) Mammillaria mammillaris
Teşekkür ederim sevgili A_NOMADcım tamda aynı bakımı kolay bir çiçekmiş
sardunya18
03-12-2016, 16:53
Çok hoşlar.
Teşekkür ederim hoşgeldiniz sayfama sizin çiçekleride görmek isteriz .Bol çiçekli günler
sardunya18
05-12-2016, 08:37
Ağlamak istiyorum sevgili arkadaşlar kapalı balkondaki küpelim ,melisam, sıklamenim ,sardunyalarımın bir kısmı nasıl olsa yaza çıkar dediğim hercai menekşem hepsi donmuş :(
sevgihoca
05-12-2016, 20:26
Kapalı balkonda mı donmuş,üzüldüm.Ben de balkonda bırakıp Sivas'a geldim.Şimdi beni de sıkıntı aldı.
YeniGine
05-12-2016, 22:16
Sevgili sardunya18 :( üzüldüm gerçekten. Fakat kapalı balkonda özellikle küpeli-sıklamen-hercai menekşe nasıl donmuş olabilirler ki?
sardunya18
06-12-2016, 11:22
Evet dondular hercai menekşem düzelmiş gibi siklamen çok yaprak kaybetti ama sanki yaşayacak gibi .
635028
Küpe çiçeğim maalesef sadece sapları kaldı kökten sürer havalar ısınınca diye düşünüyorum .Melisa nın durumunu bilemiyorum .
635029
sardunya18
06-12-2016, 11:33
Kapalı balkonda mı donmuş,üzüldüm.Ben de balkonda bırakıp Sivas'a geldim.Şimdi beni de sıkıntı aldı.
Umarım sizinkilere birşey olmaz .Bizim burası çok soğuk .Bide masa üstündekiler daha şanslı yerdekiler kesin donuyor
sardunya18
06-12-2016, 11:49
Sevgili sardunya18 :( üzüldüm gerçekten. Fakat kapalı balkonda özellikle küpeli-sıklamen-hercai menekşe nasıl donmuş olabilirler ki?
Bende donmaz diye ummuşdum sevgili yenigine ama dondu .Siklamenin son hali
atakan5858
09-12-2016, 18:16
hiç üzülmeyin bir ay önce benimkide komple donmuştu içeri aldım tekrar ciçek açmaya sürgün vermeye başladı. soğuk yiyenler kurudu döküldü .ama şimdi gayet güzel
Bende donmaz diye ummuşdum sevgili yenigine ama dondu .Siklamenin son hali
Sn. sardunya18;
Siklamen soğuklarda yaşayabildiği ve yumrusu olduğu için üzeri donmuş bile olsa sıkıntı olmaz. İlgili başlığı okursanız görebilirsiniz. Bendeki yabani siklamenler sürekli olarak dağdalar. Zamanı gelince yapraklanıp çiçekleniyorlar.
sardunya18
10-12-2016, 15:31
Teşekkür ederim sayın atakan5858 ve sayın muda evet bazı yaprakları zarar görmüş ama orta kısım sağlam çiçekleri iyi durumda bir şey olmamış :D
Melisanın durum ne olur onu bilmiyorum. Donan dallarını budadım nasip diyorum sevgiler .Bol çiçekli günler
sardunya18
19-12-2016, 10:20
Kalanşolarım tomurcuklandı salona masa üstüne aldım .Bu üsttekini daha önceki mesajlarda bahsetmiştim .Kök çürümesi olmuş yeniden çeliklemiştim ummuyordum oda tomurcuklanmış:D
635726635727
Kırmızı kalanşom bazı yaprakları ve tomurcukları dondan zarar görmüş açmak için uğraşıyor .:rolleyes:
sardunya18
21-12-2016, 12:52
Yine bir don vakası :(
Atlasım soğuklasın çiçek açsın derken bir parçası donmuş .Dondan çokmu zarar görmüş bilmiyorum. Salona alıp bağlayayım derken işaretli yerden hemencik kırıldı .Bir umut onuda fideledim .
Şimdi aydınlık ama direkt güneş görmeyen masa üzerinde mart ayına kadar orda dursun mu :confused:
sardunya18
21-12-2016, 13:01
Yaprak güzellerim :D
Üstekiler tohumdan yetişenler aynı gibiler .
sevgihoca
22-12-2016, 15:37
Sizin oralar soğuk,kapalı balkonda bile donuyorlar.Yandınız,inşallah diğerleri dayanır da içeri taşımak zorunda kalmazsınız.Yaprağı güzeller,geçen yıl kapalı balkonumda neredeyse donuyorlardı.Salona taşıdım,yer olsa sorun değil.Maşallah telgraf çiçeğiniz harika görünüyor.Sevgiler.
sardunya18
23-12-2016, 09:16
Evet Sevgi hocam bu sene çok soğuk birde erken başladı soğuklar .Balkonda fazla birşey bırakmadım .Birazını iş yerime taşıdım .Kalanşo daigremontiana iş yerinde oda tomurcuklandı iyiki vakitli yetirmişim :p
Sevgiler bol çiçekli günler;)
Açelya güzelliği sizler çiçek severler için
sardunya18
26-12-2016, 09:07
Bir tane balığımız vardı oda öldü .Bende fanusu güzelce yıkadım .Yapraktan yetiştirdiğim menekşemi yerleştirdim .Olmuşmu :confused:
636188
636189
Bu güzel ,yaramaz çocuklar gibi saçı başı dağıttı .Niye böyle oldu bilmiyorum cam kenarında sabah güneşi görüyor .İkide yavrumuz var :D
636191
sardunya18
10-01-2017, 10:13
Kalanşom açmaya başladı pembe katmerlim :D
637147
Tohumdan yetişdirdiğim yaprak güzellerim büyümeye devam ediyor.
637148
637149
Bu çiçeğimin adını bilmiyorum bir arkadaşımın hediyesi çiçek açacak galiba :Dİçimden bir ses sarı çiçek açacak diyor .Kohleriayı budamış yeniden çeliklemiştim tutmuş
637150
Son olarak masa üstünden genel görüntü
637151
Sardunya 18 telgraf çiçeginize bayildim.Sevgiyle büyütün ciceklerinizi.
akçabardak
11-01-2017, 19:15
Sevgili sardunya18, adını bilmediğiniz çiçek Sedum Palmeri evet sarı sarı açacak, kışa dayanıklı bir sukulent. Güle güle büyütün güzellerinizi, hepsi de çok güzeller.
sardunya18
17-01-2017, 09:56
Sardunya 18 telgraf çiçeginize bayildim.Sevgiyle büyütün ciceklerinizi.
Çok teşekkür ederim sevgili dmtmrt daha güzelleri sizlerin olsun .Bol çiçekli günler
sardunya18
17-01-2017, 09:58
Sevgili sardunya18, adını bilmediğiniz çiçek Sedum Palmeri evet sarı sarı açacak, kışa dayanıklı bir sukulent. Güle güle büyütün güzellerinizi, hepsi de çok güzeller.
Çok teşekkür ederim sevgili akçabardak ablacığım sağolun sedum palmeri soğuğa dayanırsa balkonamı koysam ki ? Ben salona masa üzerine koymuştum .
sardunya18
17-01-2017, 10:04
Kalanşolarım açıyor .;)
637365637367
637366
Açelya güzelliği çok sevdim ben bu çiçeği :p
637368
Umut ;;donan sardunyam dipten sürgün vermiş vefakar cefakar sardunyam güzelim ;)
637369
akçabardak
17-01-2017, 11:58
Çok teşekkür ederim sevgili akçabardak ablacığım sağolun sedum palmeri soğuğa dayanırsa balkonamı koysam ki ? Ben salona masa üzerine koymuştum .
Tercih sizin tabi ki de ama kışa dayanıklı bir bitki, benim kiler karda kışta dışarıda duruyor. Bu arada kalançhoelerinin de maşallahı var, benim kiler daha yeni tomurcuklanıyorlar.
sardunya18
20-01-2017, 14:43
Bir araya toplandık hatıra fotoğrafı çekildik .
YeniGine
20-01-2017, 22:07
Maşallah çok güzeller sevgili sardunya18, emeklerine sağlık...
sardunya18
27-01-2017, 10:20
Teşekkür ederim sevgili yenigine sağolasın .Açelyam yerini sevdi coştukça coştu maşallah ;)
Sempervivum (kaderçiçeği )aynı devam ediyor
sardunya18
28-01-2017, 14:21
Yine bir don vakası :(
Atlasım soğuklasın çiçek açsın derken bir parçası donmuş .Dondan çokmu zarar görmüş bilmiyorum. Salona alıp bağlayayım derken işaretli yerden hemencik kırıldı .Bir umut onuda fideledim .
Şimdi aydınlık ama direkt güneş görmeyen masa üzerinde mart ayına kadar orda dursun mu :confused:
şükürler olsun atlasım donmamış yani büyük çoğunluğu donmamış:Dyeni sürgün veriyor cam kenarına koydum.Soğuğa dayanıklı bir bitki.Fidelediğim de tutmuş :p
sardunya18
11-02-2017, 14:57
Tamam bir önceki mesajda paylaşmışım ama o kadar güzel ki :cool:Bu güzellikten sizi mahrum etmeyim dedim :p
638639
638640
Yapraklar donunca çiçekleri açıkta kaldı .:D
638641
sinan yavuzz
12-02-2017, 13:54
Çiçeklerinizin maşallahı var hepsi özenle dikilmiş ve büyütülmüş özellikle komşu çatlatan çiçeğiniz çok güzel 41 kere maşallah :) Merakla sayfanızı takipteyim
sardunya18
25-02-2017, 11:12
Çiçeklerinizin maşallahı var hepsi özenle dikilmiş ve büyütülmüş özellikle komşu çatlatan çiçeğiniz çok güzel 41 kere maşallah :) Merakla sayfanızı takipteyim
Çok teşekkür ederim sayın sinan yavuzz sağolun .Kohleriayı budamıştım çiçeklenmeye başladı .Gül sardunyam çiçeklendi ..Donmuş olan küpe çiçeğim dipten sürgün veriyor .
sardunya18
21-03-2017, 11:24
Kışın donan küpe çiçeklerim filiz vermeye başladı çok sevindirdiler beni ;)
641301
641302
Menekşelerim ilaçladığım halde hâlâ tripsliler güneş görenler idare ediyor işte .Tabi buraya en güzellerinin resmini atıyorum .Sorunlu birkaç menekşem yok değil yani .:(
641303
Echeveria büyüyor altta minik bir yavrumuz var .Ama herhangi bir çiçek hazırlığı yok .Zaten bu sene atlasım açmayacak galiba bolca sürgün veriyor .Kaynana dili ve yılbaşı çiçeği de tembel çıkanlardan :mad:
641304
sardunya18
21-03-2017, 11:44
Bunu yeni aldım çok hoşuma gitti gardenya sanırım .Hemen ilgili sayfalara bakıp bilgileneyim :D
Kendisi gerbera imiş efendim güneş severmiş bahçe bitkisi ama bizim burda anca mayıs ayında dışarı dikebilirim .Tekrar teşekkür ederim selma hanım
Selma_321
21-03-2017, 12:32
Bunu yeni aldım çok hoşuma gitti gardenya sanırım .Hemen ilgili sayfalara bakıp bilgileneyim :D
Sayın Sardunya 18, bu güzel çiçeğiniz gardenya değil gerbera. Yanılıyorsam arkadaşlar düzeltir güle güle büyütün
sardunya18
22-03-2017, 05:33
Sayın Sardunya 18, bu güzel çiçeğiniz gardenya değil gerbera. Yanılıyorsam arkadaşlar düzeltir güle güle büyütün
Çok teşekkür ederim sevgili selma 321 marketten aldım .Orda karanfil gardenya falan yazıyordu ben ondan dedim .Bildiğimden değil araştırma fırsatım olmamıştı .Düzelttiğiniz iyi oldu o isimle araştırayım o zaman :p
Bol çiçekli günler dilerim
sardunya18
22-03-2017, 10:23
Kalanşo daigremontiana çiçeğini açtı .Yavrularımızda büyümeye devam ediyor .Çiçeği gösterişli değil bence yaprağı daha güzel ;)
sardunya18
31-03-2017, 13:14
Menekşelerim en sevdiklerim :p
Bu menekşem bir yapraktan ikinci üretimim rengi biraz koyu oldu nedendir bilmiyorum .
sardunya18
31-03-2017, 13:36
Ve en sonunda çok istediğim onbiray çiçeğime kavuştum .Bu sefer olacak inşallah
yardimcierhan
01-04-2017, 00:45
Çok güzel bir balkon! Elinize, emeğinize, fikrinize sağlık. : ' )
İlk mesajdaki mor yapraklı bitkinin adı nedir?
Komşu çatlatanın yaprakları çok güzel. İzmir'de bulursam hemen edineceğim.
Benim daha yeni biberiyem oldu. Ama küçük bir saksıda, siz nasıl baktınız, nasıl öyle kocaman oldu? Maşallah sahiden.
Limon içinde sizden öneri alsam iyi olacak. Geçen yaz çekirdekten yetiştirdiğim bir limonum var. Küçük bir fide.
Henüz hiçbir gübre kullanmadım yalnızca toprağı kurudukça suluyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?
sardunya18
01-04-2017, 12:49
Çok güzel bir balkon! Elinize, emeğinize, fikrinize sağlık. : ' )
İlk mesajdaki mor yapraklı bitkinin adı nedir?
Komşu çatlatanın yaprakları çok güzel. İzmir'de bulursam hemen edineceğim.
Benim daha yeni biberiyem oldu. Ama küçük bir saksıda, siz nasıl baktınız, nasıl öyle kocaman oldu? Maşallah sahiden.
Limon içinde sizden öneri alsam iyi olacak. Geçen yaz çekirdekten yetiştirdiğim bir limonum var. Küçük bir fide.
Henüz hiçbir gübre kullanmadım yalnızca toprağı kurudukça suluyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?
Çok teşekkür ederim ne güzel balkonumu beğenmenize sevindim .İlk mesajdaki yaprağı güzel çiçeği çok çabuk büyür yöresel çiçeklerden her evde vardı eskiden .Biberiye arsız bir bitki benimki kapalı balkonda duruyor budayabilirsiniz budadıklarınızı direk toprağa dikip köklendirebilirsiniz .Limona gelince pek tavsiye verecek durumda değilim aslında geçen sene yeni yaprak açmama problemi vardı enzim ve gübre kullandım .Kışın çok sert geçti burda Limonum soğuktan etkilendi şuan üzerinde üç beş yaprağı var ama yeni filizleri yolda .Solucan gübresi verdim biraz az suluyorum bakalım inşallah iyi olacak .Bol çiçekli günler dilerim.
sardunya18
02-04-2017, 17:10
Limonumun son hali yeşeren filizler umut veriyor :p.Tomurcuklarda var .
642583
642584
Salonumdan yavaş yavaş büyüyoruz.
642595
Yapraklarının altı yapışkan gibi olmuş kolonyalı suyla silip temizledim .Dikkatli baktım ama bir zararlı göremedim .Ama ben göremesemde bir şey kesin var .
642596
Yaprağın yakın çekimi
642597
sardunya18
05-04-2017, 17:09
Sümbülü bu sene marketten aldım çok güzel açtı .
642877
Hercai menekşem geçen seneden üzerine kar yağdı.Bu küçük çiçekli olanları satıcı demişti dayanıklı olur seneye de kalır diye .642878
642879
İlkkez lale soğanı dikiyorum biraz geç kaldı çiçek açarmı ?bilmiyorum :confused:
642880
sayın sardunya18
çok güzeller hepsi.
birşey sormak istiyorum, limon ağacınız meyve de veriyor mu?
hep aklımdadır limon ağacı.
bir gün ege şehirlerinden birinde (muğla olabilir **** didim) yerleşip limon ağacının altında kahvaltı yapmak var aklımda.
sardunya18
06-04-2017, 10:00
sayın sardunya18
çok güzeller hepsi.
birşey sormak istiyorum, limon ağacınız meyve de veriyor mu?
hep aklımdadır limon ağacı.
bir gün ege şehirlerinden birinde (muğla olabilir **** didim) yerleşip limon ağacının altında kahvaltı yapmak var aklımda.
Sayın zynlby hoşgeldiniz balkonuma evet limon ağacım meyve veriyor tomurcuklar bayağı belirginleşti.Yakın zamanda çiçek açarlar hayaliniz çok güzel umarım gerçekleştirirsiniz .Bol çiçekli günler
sardunya18
08-04-2017, 12:25
Kılıç çiçeğimin saksısını büyütttüm su bardağı büyüklüğünde bir saksıdaydı.Bir parçasını kızkardeşime ayırdım .
643253
Anaç olan yaprağı işaretli yerden kesip yeniden diktim .Nasıl olsa yavru vermeyi biliyor belki daha erken yavrular saksım hemen dolar dimi :p
643254
Kohleriamın da saksını değiştirdim .çiçek açmaya başladı.
643255
sardunya18
11-04-2017, 09:37
Sayfanın başında paylaştım biliyorum ama o kadar güzel poz verdi ki dayanamadım ;)
643671
Çiçek açtık (yeşil yapraklı aglaonema )
643672
sardunya18
14-04-2017, 12:49
Bu sene patates çiçeğinden yana çok şanslıyım .Biri büyük saksı 5saksı çiçeğim oldu .Çok güzeller bir müddet iç mekan da bakıcam çünkü dışar da sabah kırağından etkilenirler
Cam güzelim oda iç mekan da
644006
sardunya18
21-04-2017, 12:16
Menekşem bir dalda üç ayrı tonda açmış .Çiçek yapısı çok güzel
644940
644939
Tohumdan yetişdirdiğim kolyozlarım kardeş kardeş büyüyorlar .
644941
Sardunya güzelliği :p
Selma_321
21-04-2017, 17:34
Özellikle katmerli menekşeniz maşallah çok güzel güle güle büyütün
sardunya18
22-04-2017, 18:00
Özellikle katmerli menekşeniz maşallah çok güzel güle güle büyütün
Çok sağolun selma hanım o menekşemi (daha doğrusu anasını)alır almaz bir yaprağını dikmiştim .Anaç olanı bir hafta da kök çürümesinden kaybettim .Bu yaprak altı ayda anca yavruladı .Ayırmayı düşünmüştüm Sevgihoca böyle güzel deyince bıraktım gerçektende böyle güzel .
Bol çiçekli günler dilerim
sardunya18
14-05-2017, 18:10
Hercai menekşelerim :D Bu sene yüzümü güldürdü ne zaman baksam böyleyim :D sonbaharda fidelemiştik çoğunluğu bahara ulaştı.
648001
648002
Zambakları her sene marketten alırdım ama bir türlü yeşermez soğanları çürürdü.Bu sene dışarda bıraktım bakalım mutlu sonu görebilecek miyim :confused:
648003
Kasımpatı tomurcuklandı açarmı :confused:.Bilmiyorum bekleyip görücez ?
648004
sardunya18
19-05-2017, 14:52
Echeveriam büyümüşte çiçek açacak ;)Yavrularımızda büyüyor.
648575
648576
Sarısabır aloeveramda yavruladı maşallah.
648577
Yeni gine galiba saksısını değiştirdim .iç mekanda mı tutsam .Kapalı balkona mı çıkarsam bilemedim ?
648578
sardunya18
25-05-2017, 13:43
İlk küpelerimizi taktık öbür ikisinde hala tomurcuk yok .
649262
Sarı çizgili kılıç yapraktan tutturunca yeşil oluyormuş diye okumuştum .Ama bir umut belki sarı çizgili olur .Olmazsa bunu da kızkardeşime hediye ederim.
sardunya18
01-06-2017, 14:49
Cam güzeli o kadar narin ve güzel ki benim gözümde yeniden fideleyip yeniden yetiştirmeyi çok seviyorum .
650031
Bir iki renk petunya alabildim sonunda ama en sevdiğim renk bu oldu .Birde katmerli var o henüz açmadı .
650032
Minik bahçemden süsenler bu sene soğuklardan geç açtı .650033
Gerbera da minik bahçemdeki yerini aldı .Tomurcuklar büyüyor .
sardunya18
12-06-2017, 11:35
Çiçeğimiz açtı ben çok sevdim böyle narin naif güzellik ;)
sardunya18
29-06-2017, 10:31
Yapraktan yetiştirdiğim menekşelerim çok kıymetli benim için .Yaklaşık bir senede bu hale geliyor .
sardunya18
29-06-2017, 13:29
Hoya mum çiçeğimi kapalı balkona çıkardım .Yeni filizleri büyüyor gayet sağlıklı :p
652874
Ama atlasım çürüdü onuda balkon kenarına aldım .Köyü kısımları kestim .
652875
Sedum palmerinin keyfi yerinde ;)
652876
sardunya18
01-07-2017, 14:35
Katmerli küpe çiçeğim ilk çiçeklerini açtı .Tomurcuk sayısı geçen seneye göre az ama buna da şükür dondan kurtuldu sonuçta .:p
653049
653050
Dondan kurtulan bir güzel daha! Ondan umudumu kesmiştim açıkçası baharla birlikte filiz vermeyince tamamen kurudu sandım .Yanında tohumdan diyeceğim ama tohum değil kendisinden yetiştirdiğim kestane vardı.Birde baktım melisam yaşıyor ve de hızlı bir şekilde büyüyor artık iki arkadaş beraber yaşıyorlar .
653051
Sakız sardunya güzellliği :cool:
sardunya18
11-07-2017, 19:08
Zambak ta mutlu sona az kaldı .Tomurcuklar iyice büyüdü .Gözümün önüne aldım doya doya seyrediyim diye .
653623
Kasımpatı çiçek açıyor ama biraz küçük küçük !!tomurcuklar sonbaharı bekliyor galiba .
653624
Minik hercailar dökülen tohumlardan çıkanlar büyürler inşallah .
653625
sardunya18
18-07-2017, 19:00
Zambağı mın çiçekli halini de sizinle paylaşmak istedim .Yine dışarıya kendi haline bırakacağım.
sardunya18
14-08-2017, 15:00
Bahara doğru çelikten yetiştirip küçük bahçeme diktiğim camgüzeli (ki kendisi gerçekten çok güzel)ve kolyoz yaprak güzelim :cool:
655535655536
Petunyalarım
655537655538
Tek tük te olsa çok lezzetli çileğim :p
655539
sardunya18
14-08-2017, 15:06
Bu ikinci çiçeklenmesi gerbera'mın geçenki çiçekleri pek fazla durmamıştı üzerinde. Çiçeğin boylanmayacağını yerine dikince öğrenen ben :dilli:Biraz arkada kaldı güzelliği
sardunya18
06-10-2017, 11:08
Fotoğrafları daha önce çekmeme rağmen anca yükleme fırsatı bulabildim .Paşa kılıcım büyüdü bir mesajda bahsetmiştim yavrulayan yaprağı tekrar kesip diktim diye o da yavruladı dört yavrumuz oldu.Onunla aynı zamanda diktiğim çizgili olansa aynı diktiğim gibi duruyor
Bu binlerin annesi (Kalanşo daigremontiana )tam bir üreme meraklısı bunun nasıl bir hikmeti var anlamadım .Rabbim bu çiçeğe bu gücü boşuna vermemiştir .
Bu da kaynana dili mi oluyor acaba?
Resimlerin yüklenmesin de sorun yaşadım anca böyle oldu
insirah:)
16-11-2017, 14:25
baştan sona kadar zevkle izledim çiçeklerinizi hepsine maşallah ....devamını merakla bekliyorum :) en ilginci kasımpatınızın mayıs ayında açmış olmasıydı çok şaşırdım benimkiler daha yeni açtılar acaba benimkilerde mi bi gariplik var ......
sardunya18
21-11-2017, 13:56
baştan sona kadar zevkle izledim çiçeklerinizi hepsine maşallah ....devamını merakla bekliyorum :) en ilginci kasımpatınızın mayıs ayında açmış olmasıydı çok şaşırdım benimkiler daha yeni açtılar acaba benimkilerde mi bi gariplik var ......
Hoşgeldiniz balkonuma sevgili İnşirah teşekkür ederim. Bence sizin kasmpatı normal ben kışın donar diye iç mekana almıştım kışı orda geçirince erken tomurcuklandı .Tam açması yine bu ayda oldu .Birde buraya resmini ekleyim o zaman bizim buraya kar yağmaya başladı .Ben kasımpatımı yine iç mekana alayım ne olur ne olmaz
sardunya18
21-11-2017, 14:50
Elimde olan menekşelerim hepsini yapraktan yetiştirdim. Birde beyazım var o dinleniyor .Katmerli mor beyazım vardı ama onu kaybettim maalesef .Ne oluyor anlamadım ölücekse ölüyor kurtul muyor. Neyseki yaprağından yetiştirmeye başlamıştım ama anca seneye çiçek açar.
Sûz-i Dilârâ
05-01-2018, 20:08
Hepsi de çok güzeller, güle güle büyütün. Sarı mini çiçekli hercainiz kokulu mu merak ettim. Ben de sarı-mor-beyaz üçlü rengi var ve muhteşem kokuyor. Bu sene neredeyse bütün saksılarda kendiliğinden çimlenmiş;)
sardunya18
08-02-2018, 12:33
Çiçek açan menekşem ,sedum palmerim ve sıklamenim :p En sonda tohumdan yetiştirdiğim minik siklamenlerim :D
sardunya18
08-02-2018, 13:05
Hepsi de çok güzeller, güle güle büyütün. Sarı mini çiçekli hercainiz kokulu mu merak ettim. Ben de sarı-mor-beyaz üçlü rengi var ve muhteşem kokuyor. Bu sene neredeyse bütün saksılarda kendiliğinden çimlenmiş;)
Hoşgeldin balkonuma Suz-i Dilaracım teşekkür ederim. Menekşemin çok hafif bir kokusu vardı .Benim de bu sene dökülen tohumlardan sadece sarı ve sarı mor olanı çimlendi .Hatta bir kaçı çiçek açtı .Minik bahçemi köpeklerden kurtaramıyorum.Sürekli kazıyorlar.Bu garipler sağ kalanlardan :(
sardunya18
14-03-2018, 11:20
Şuraya çiçek açmış güzeller güzeli bir siklamen bırakayım :cool:
sardunya18
18-03-2018, 09:44
Bu menekşe o kadar yavruladıki .Artık saksıya sığmıyordu .Ayırdım ikisini kendim diktim geri kalanı isteyen arkadaşlara verdim .Ben menekşenin saksıda tek kök olmasını seviyorum .😊
668259
668260
Bu da tohumdan yetişdirdiğim sardunyam .Altı yedi tohum atmıştım bir tek bu çimlenmiş .Çok tatlı 😍
Elimde olan menekşelerim hepsini yapraktan yetiştirdim. Birde beyazım var o dinleniyor .Katmerli mor beyazım vardı ama onu kaybettim maalesef .Ne oluyor anlamadım ölücekse ölüyor kurtul muyor. Neyseki yaprağından yetiştirmeye başlamıştım ama anca seneye çiçek açar.
Masallahi var menekselerinizin.benimkiler ölmekten yoruldu😔
sardunya18
03-04-2018, 17:00
Masallahi var menekselerinizin.benimkiler ölmekten yoruldu😔
Hoşgeldiniz balkonuma sevgili sudeme üzülmeyin sizinkiler de büyür .Dilinden anlamak lazım tül arkası güneş ,zamanında su ,bolca sevgi tamamdır 😊
İlknur44
03-04-2018, 19:55
İyi akşamlar sevgili sardunya 18 , maşallah çiçekleriniz çok güzel sayfanızı baştan sona kadar gezdim. Bol çiçekli günler dilerim. Sağlıcakla kalın.😊
sardunya18
04-04-2018, 09:53
İyi akşamlar sevgili sardunya 18 , maşallah çiçekleriniz çok güzel sayfanızı baştan sona kadar gezdim. Bol çiçekli günler dilerim. Sağlıcakla kalın.😊
Teşekkür ederim sevgili İlknur 44 hoşgeldiniz balkonuma sizin çiçekleriniz de çok güzel .Bu çiçek hastalığı bir bulaşmaya görsün durdurmak zor .Küçücük balkonum çiçeklere ait bana sadece sulamak için yer var 😁Ama olsun seviyorum bir kere bol çiçekli günler diliyorum
sardunya18
11-04-2018, 14:20
Kalanşo ve sardunyalar çiçeklendi .Üsttekiler en minnakları ceylanımın bir parmak boyu yok
sardunya18
11-04-2018, 14:53
Kalanşo çiçeğine devam ve yapraktan yetişdirdiğim menekşem .
sardunya18
14-04-2018, 12:09
Merak edip ektiğim kinoa ve çia tohumları çimlendi.Kinoalar aynı sirken otuna benziyor.Kinoa diye sirken tohumu mu yiyorum acaba :confused:.Aynı aileden galiba 😂
670838
Minik bahçemden 😍
Aloevera olarak biliyorum inşallah faydalı olan türüdür .Çünkü el yaralarına kullanmak istiyorum .
623711
Merhabalar.. Bu aloeveranın aynısı bendede bulunmakta.. Ancak çok gelişim göstermiyor. Sizdeki ne durumda? :rolleyes:
sardunya18
15-04-2018, 11:40
Merhabalar.. Bu aloeveranın aynısı bendede bulunmakta.. Ancak çok gelişim göstermiyor. Sizdeki ne durumda? :rolleyes:
Merhaba benim aloeveram gayet güzel gelişti.Birçok kişiye fide verdim .Tül arkası güneş gören masa üzerinde çok suyu sevmiyor toprağına bakıp kurumuşsa su veriyorum .Büyüdükçe yana yattığı için bağladım..
Son hali :
Merhaba benim aloeveram gayet güzel gelişti.Birçok kişiye fide verdim .Tül arkası güneş gören masa üzerinde çok suyu sevmiyor toprağına bakıp kurumuşsa su veriyorum .Büyüdükçe yana yattığı için bağladım..
Nasıl bir toprak kullandınız? Sizin sayfanızı işgal etmek istemediğimden benimkinin resmini atmadım. :) Bana arkadaşım hediye olarak vermişti. Toprağını değiştirmedim fakat aylar oldu hala aynı. Sulamanızı ne şekilde yapıyorsunuz? Gübre, vitamin vs veriyor musunuz?
sardunya18
15-04-2018, 14:57
Perlit karıştırdığım torf kullandım .Enzim verdim .Sulamayı toprak kurudukça yapıyorum ve mutlaka altlıklı saksı kullanın fazla su saksı da durmasın . Tül arkası güneş görüyor .Belki toprağı sıkı gelmiştir .Yanına bir destek koyun çünkü kökü biraz zayıf oluyor. Bol çiçekli günler .
sardunya18
27-04-2018, 17:32
Merhabalar bahar iyiden iyiye geldi bizim buralara (her sene böyle olmazda )😊
Minik bahçemde haseki küpem açtı.Geçen sene fidelemiştim kışın da çok soğuk olmayınca bir sorun yaşamadık.Yine küçük bahçemde geçen seneden gerbera ve dahliye yaprak çıkarmış .Hiç ummuyordum doğrusu 😅 .Süsenler tomurcukta hercailer coştu çoşacak :p
672020
672021
Birini ben aldım biri hediye geldi .Yumrulu begonya galiba :confused:
672022
Onbir ay çiçeğim 😍
672024
sardunya18
27-04-2018, 17:48
Kohleria yı o kadar derin budamışım ki anca kendine geldi .Sabah güneşi gören cam önünde tomurcuklanmış .
672026
Menekşem olmazsa olmaz tabi 😍
672027
Bol çiçekli cam kenarı :D
sardunya18
21-05-2018, 10:54
Merhabalar
Karanlıkta bırakmakla cezalandırma işe yaradı .Fanustaki menekşem açtı .
674302
Sezonun ilk küpesi açmış bulunmakta :p
674303
Sempervivum (kader çiçeğim )çoşanlardan :rolleyes:
674304
Sabah güneşini çok sevdi .Dalları etli rengi çok canlı oldu .Bu halini çok sevdim .
sardunya18
25-05-2018, 10:37
Menekşelerim en güzeller :p
sardunya18
25-05-2018, 10:39
Menekşe:p
sevgihoca
25-05-2018, 11:30
Sevgili sardunya,çiçekler coşmuş maşallah.Onbir ay çiçeği devamlı açıyor mu merak ettim.Bir de ölüp ,sonra tekrar canlanıyor mu?Yoksa hep böyle canlı mı?Teşekkürler.
sardunya18
25-05-2018, 15:01
Sevgili sardunya,çiçekler coşmuş maşallah.Onbir ay çiçeği devamlı açıyor mu merak ettim.Bir de ölüp ,sonra tekrar canlanıyor mu?Yoksa hep böyle canlı mı?Teşekkürler.
Merhabalar sevgi hocam onbir ay çiçeği sürekli yeşil yapraklı ve içmekanda menekşelerin yanında duruyor .Sadece iki ay çiçeksiz kaldı sonra yine çiçeklendi .Üzerinden çiçeği eksik olmuyor sevgiler
sardunya18
30-05-2018, 14:43
Minik bahçemde biricik gülüm açtı nihayet :D
675236
Geçen seneden kalan karanfilim
675237
Minyatür gülüm
sardunya18
07-06-2018, 11:24
Sen yüzünü güneşe dön😍😍 :pBen çeviririm sen yamulma diye difenbahyam .Maşallah
sardunya18
10-07-2018, 13:12
Merhabalar ara ara fotoğraf çekip yoğunluktan paylaşamıyordum.Begonyalarım çok güzel büyüdüler.
678033678034
Küpe çiçeğim .
678035
Ve kader çiçeğim (yöresel adı bu )sempervivum.Geçen sene açan farklı açmışdı .Bu çok değişik açtı çok hoşuma gitti
sevgihoca
10-07-2018, 22:25
Sardunya'cığım, o sempervivum ne güzel açmış öyle.Maşallah.Sempervivumlar çiçek açıyor muymuş bilmiyordum.Açıyorsa da sizinkinin çiçeği çok güzel.Çiçekler gene coşkulu maşallah.Begonyalar çok güzel olmuş.Sevgiler.
sardunya18
11-07-2018, 11:32
Sağolun sevgi hocam bende çok şaşırdım geçen sene açan yaprağı aynıydı ama çiçeği farklıydı .Bunu dağın farklı bir yerinden almıştım .Çocukluğumdan bunun kırmızı çiçeklisini hatırlıyorum onu bulamadım .Benden de sevgiler saygılar kolaylıklar dilerim
sardunya18
13-07-2018, 16:22
Merhabalar sonunda hoyam çiçeğini açtı.Ben koku alamadım .Sabah olduğu için mi bilmiyorum .Çok güzel ve zarif biricik çiçeğim (mübalağa yapmadım bir tane açtı.):p. Birde türü nedir acaba bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim ;)
Selma_321
14-07-2018, 14:57
Muhtemelen hoya cornasadır.
sardunya18
15-07-2018, 16:36
Muhtemelen hoya cornasadır.
En yaygın tür olduğu için bende öyle tahmin ettim sevgili Selma .Ama kokusu yok denecek kadar az sevgiler
sardunya18
17-07-2018, 18:01
Merhabalar tohumdan yetişen sardunyam çiçeğini açtı .Anaç olandan bir ton koyu rengi tabi bu beni çok mutlu etti.:Dİkinci resimde ton farkı belli oluyor.
678409678410
Kohleria yı kapalı balkona çıkardım bu gün .
678411
Menekşemin rengi çok hoş değil mi .Cam kenarında çiçeklendirip iç mekana alıyorum .Onun yerine bir başkasını koyuyorum .Güneş gören menekşe cabuk çiçek açıyor.
678412
Hep iyi haber yok tabi küpe çiçeğim böceklenmiş :(
bahçeye çıkardım ilaçlanacak .Çiçeği de güzeldir katmerli ;)
sardunya18
18-11-2018, 13:48
Merhabalar çiçeklerimden birkaç güncel görüntü paylaşayım dedim .Kasımpatım açtı .
683925
Çiçek açmaya hazırlananlar .
683926
Tohumdan yetişdirdiklerim yaprakları çok güzel çiçeği ayrı güzel
sardunya18
18-11-2018, 13:51
Çok isteyip zor bulduğum çiçeğim onbiray çiçeği onu eklemeden olmazdı .
sardunya18
16-03-2019, 14:57
Merhabalar bir türlü açmayan kendini yaprak güzeli sanan siklamenimle selamlıyorum sizleri .Açmıyor
689026689027
Sedum palmeri açmaya başladı
689028
Rengi güzelleşen kader çiçeğim
Sn. Sardunya18, çiçeklerinizin maşallahı var. Hem çeşidiniz çok hem de hepsi çok bakımlı.
Son fotoğraftaki kader çiçeğinizin yaprak rengi büyüleyici.
Benim balkonum güney cephe, cayır güneş olduğundan, her türde başarılı olmak pek mümkün değil.
Sizde bu kadar çeşit ve hepsi muhteşem. Ellerinize sağlık.
sardunya18
25-03-2019, 11:09
Sn. Sardunya18, çiçeklerinizin maşallahı var. Hem çeşidiniz çok hem de hepsi çok bakımlı.
Son fotoğraftaki kader çiçeğinizin yaprak rengi büyüleyici.
Benim balkonum güney cephe, cayır güneş olduğundan, her türde başarılı olmak pek mümkün değil.
Sizde bu kadar çeşit ve hepsi muhteşem. Ellerinize sağlık.
Hoşgeldiniz balkonuma sayın derin 35 teşekkür ederim güzel sözleriniz için .Benim balkonumda güney cephe ve kapalı balkon bazı türlere iyi olsa da bazılarının sevdiği bir ortam olmuyor .Birde burada genelde en güzelleri paylaşıyorum :D bol çiçekli günler dilerim
sardunya18
30-04-2019, 15:13
Nihayet mutlu son ya da başlangıç :p Tabi iç mekanda değil kapalı balkonda duruyor foto çekimi için geldi .
sardunya18
04-05-2019, 12:20
Hoyamın iki çiçeğinden biri bu sefer akşam ve gece kokusunu duyabildik .Çok narin ve güzel
692640
Neydi neydi ben bunu biliyorum diye diye. En sonunda hatırladım .Zambak bu geçen sene çiçek açmak üzereyken marketten almıştım çiçek açmadan solduydu .Bu sene açar inşallah deyip bekliyorum .
sardunya18
05-07-2019, 16:05
Zambağım açtı rengi çok güzel ;)
696338
Ve menekşelerim olmazsa olmazımdır .
696341
696339
696340
Echeveria saksı güzelim
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.