PDA

View Full Version : yaleyna / Kaktüs ve Sukulentlerim

yaleyna
15-05-2016, 20:55
Herkese merhaba,uzun zamandır kaktüs ve sukulentleri araştırırken kendimi bir anda bu forumda buldum.Yıllarca bahçeli bir evde yaşamama ve annem gibi bir çiçek aşığına sahip olmama rağmen iş hayatı nedeniyle hiç uğraşmak nasip olmamıştı.Ancak son zamanlarda bende bir kaktüs ve sukulent aşığı oldum.İşim gereği latince kelimelere çok aşina olsamda bir türlü isimlerini aklımda tutamıyorum.Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.İşte benim şimdilik küçük bahçem.

yaleyna
15-05-2016, 21:02
sukulentlerim ve kendi çapımda yaptığım aranjmanlar

yaleyna
15-05-2016, 21:06
devam...

Suveyda
15-05-2016, 21:07
Sayfanız hayırlı olsun, Çok hoş duruyor sukulent ve kaktüsleriniz :) Küçük bahçem demişsiniz ama yakında fazlaca olacakmış gibi hissettim :)

yaleyna
15-05-2016, 21:11
şimdilik bu kadar..
en kısa zamanda tohumdan yetiştirmeye çalıştıklarımında fotoğraflarını yükleyeceğim.

engin koç
16-05-2016, 10:22
Sn. valeyna.
Sunumunuz da ayrı güzel.
Çok beğendim.
Sevgiler.

fatitoo
16-05-2016, 12:40
Sayfanız hayırlı olsun, çok güzeller:)

yaleyna
16-05-2016, 20:18
Sayfanız hayırlı olsun, Çok hoş duruyor sukulent ve kaktüsleriniz :) Küçük bahçem demişsiniz ama yakında fazlaca olacakmış gibi hissettim :)

teşekkür ederim :)) inanın bende bu kadarla kalamıyacağım galiba hergün yeni birşeyler eklemeye çalışıyorum.

yaleyna
16-05-2016, 20:20
Sn. valeyna.
Sunumunuz da ayrı güzel.
Çok beğendim.
Sevgiler.

Engin Bey çok teşekkür ederim sizin bahçeniz ve güzellikleriniz karşısında benimkiler minyatür bir bahçe ve amatörce kalıyor. sayfanızı hayranlıkla birkaç sefer dolaştm,insan kendini kaybediyor inanın.Yüreğinize,emeğinize sağlık.

yaleyna
16-05-2016, 20:23
Sayfanız hayırlı olsun, çok güzeller:)

çok teşekkür ederim,inşallah sizinkiler kadar büyürler ve çiçeklerini bende görürüm.

sevgihoca
16-05-2016, 20:26
Sayfanız hayırlı olsun yaleyna.Hepsi çok cici ve sevimli.Güle güle büyütün.Sevgiler.

yaleyna
16-05-2016, 20:43
Sadece evimde değil iş yerindeki odamda da yetiştirmeye çalıştıklarım :))
Gün içerisinde stresimi onlarla atıyorum.

yaleyna
16-05-2016, 20:56
bir konuda değerli büyüklerimden ve ustalarımdan yardım rica ediyorum.
Aşağıda resimlerini eklediğim tamamen acemice ekilmiş tohumlardan çıkabilen kaktüs ve sukulentlerim mevcut.cinsi konusunda bir fikri olan varmı acaba??:confused:

son resimde kopan yapraklardan köklendirmeye calıştıklarım.

yaleyna
16-05-2016, 20:58
Sayfanız hayırlı olsun yaleyna.Hepsi çok cici ve sevimli.Güle güle büyütün.Sevgiler.

çok teşekkür ederim sevgihocam.....

yaleyna
16-05-2016, 21:38
Yeni yavrularım:D

Mesut Duvarcı
16-05-2016, 22:13
Sn yaleyna sayfanız hayırlı olsun kaktüs ve sukulentleriniz çok güzel görünüyorlar ve oldukça çeşit var umarım yenilerini eklerde bizler için de güzel bir görsel şölen hazırlarsınız

yaleyna
21-05-2016, 23:24
Bugün kızlarım bana süpriz yaparak kaktüs ve sukulentlerler almışlar.Mutluluğumu sizlerlede paylaşmak istedim.

yaleyna
21-05-2016, 23:31
devam..isimleri konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.:o

yaleyna
21-05-2016, 23:39
çiçeklerime yaptığım yeni düzenlemeler

yaleyna
21-05-2016, 23:42
devamı...

Sevgi07
22-05-2016, 12:39
Merhaba sayın yaleyna , sayfanız hayırlı olsun.Ben de yeni yeni kaktüs ve skulent yetiştirmeye başladım .Miniklerinizin hepsi çok güzel özellikle turuncu minik topları olana bayıldım. İsmini biliyormusunuz ?

Galip Kuzucu
22-05-2016, 13:12
Kaktüsleriniz, sululentleriniz ve sayfanız hayırlı olsun sayın:yaleyna :)
Sayın:sevgi07 ismini merak ettiğiniz turuncu minik topları olan çiçek "Nertera granadensis".

Sevgi07
22-05-2016, 13:40
Bilgi için teşekkür ederim Sn Galip Kuzucu. Satınalabileceğim bir yer varmı hemen araştırayım internetten. ☺

yaleyna
22-05-2016, 18:43
Kaktüsleriniz, sululentleriniz ve sayfanız hayırlı olsun sayın:yaleyna :)
Sayın:sevgi07 ismini merak ettiğiniz turuncu minik topları olan çiçek "Nertera granadensis".

teşekkür ederim Galip Kuzucu

sevdam
23-05-2016, 09:45
Sn@ yaleyna sayfanız hayırlı olsun kaktüs ve sukulentleriniz çok güzel görünüyorlar ve oldukça çeşit var umarım yenilerini eklerde bizler için de güzel bir görsel şölen hazırlarsınız

yaleyna
23-05-2016, 22:08
Sn@ yaleyna sayfanız hayırlı olsun kaktüs ve sukulentleriniz çok güzel görünüyorlar ve oldukça çeşit var umarım yenilerini eklerde bizler için de güzel bir görsel şölen hazırlarsınız

İnşallah sayın sevdam bende her geçen gün eklemeye çalışıyorum.

yaleyna
24-05-2016, 21:55
Herkese Merhaba;
Geçen gün sayfaları gezerken sayın loveforlife'ın çok güzel bir amaç için başlatmış olduğu kaktüs ve sukulent satışını gördüm.Hemen facebooktan takip ettim. Böylesine güzel bir amaç için yapılan ve böylesine güzel kaktüs ve sukulentleri görüncede dayanamadım. Sağolsun loveforlife öyle güzel paketlemiş ve hemen kargoya vermiş ki; bugün benim için bir bayram günü oldu.Yanında öyle güzel çelikler ve fideler göndermiş ki tek bir yaprağı bile ziyan etmeden ektim. Kendisine tekrar burdan teşekkür ederim ve herkesi böylesine bir amaca ortak olmaya davet ediyorum.

yaleyna
24-05-2016, 22:01
şimdilik çelikler ve fideler güzelce köklenmeleri için ayrı ayrı yerleştirildi

yaleyna
01-06-2016, 13:10
Üyelerin sayfalarına bakarken hep sukulentlerini yapraktan büyütenlere gıpta ile bakıyordum.Ama sonunda benimkilerde yavrularını göstermeye başladı ,sabah akşam nerdeyse başlarında nöbet tutucam.:D:D

neredeyse 3 ay önce ektiğim ve sadece 3 tane filiz çıkaran tohumlarımdan artık nerdeyse ümidimi kesmişken yeniden yavrular gelmeye başladı.

yaleyna
01-06-2016, 13:12
arkadaşımın kız arkadaşına doğumgünü için hazırladığımız sukulent aranjmanı.

bistritz
01-06-2016, 21:51
Merhaba,
Aranjmanınız çok güzel olmuş. gitgide ustalaşıyorsunuz bu konuda :p

bitkilerinize ise bayıldım. Maşallah diyeyimde nazar değmesin:o:D

arkadaşımın kız arkadaşına doğumgünü için hazırladığımız sukulent aranjmanı.

loveforlife
01-06-2016, 22:49
devam..isimleri konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.:o

Sevgili Yaleyna,

Ne kadar güzel bitkiler ediniyorsunuz. Bu sevdayı tutulunca dur durak olmuyor insanda. Uzun ömürlü, bol çiçekli olsunlar inşallah. İlk fotoğraftaki bitkiniz Sedum Makinoi, ikinci yanılmıyorsam Crassula perforata, üçüncü Sedum clavatum ve son fotoğraftaki de alt türünü tam bilmediğim bir Sansaveria.

yaleyna
02-06-2016, 11:48
Çok teşekkür ederim sevgili loveforlife birazda sizin payınız var bu güzellikleri edinmemde.

yaleyna
02-06-2016, 11:50
Çok teşekkür ederim sayın Bistritz.

loveforlife
02-06-2016, 19:31
Çok teşekkür ederim sevgili loveforlife birazda sizin payınız var bu güzellikleri edinmemde.

Yüreğinize sağlık... Öyle mutlu oldum ki.;)

sevdam
03-06-2016, 10:40
Maşallah hepsi birbirinden güzeller güle güle büyütün merak ettigim bişey var hem iş hem bunlar bayagı zahmet isteyen ugraşlar tebrik ederim. Ben işyerinde azda olsa ciceklerim var ama asıl sıkıntı bahce işyerime bayagı uzak yaklaşık 30 km hafta sonları gidiyorum koptur koptur git koptur koptur gel şimdi birde köpegim var tavuk ve yetmiyormuş gibi birde gürk tatırdım 10 tanede civcigim oldu derken onlarda azmış gibi 6 adet arı kovanı aldım zaten bahce başlı başına bir iş cok zorlanıyorumm size gıbta ediyorum saygılar.

yaleyna
07-06-2016, 11:39
Maşallah hepsi birbirinden güzeller güle güle büyütün merak ettigim bişey var hem iş hem bunlar bayagı zahmet isteyen ugraşlar tebrik ederim. Ben işyerinde azda olsa ciceklerim var ama asıl sıkıntı bahce işyerime bayagı uzak yaklaşık 30 km hafta sonları gidiyorum koptur koptur git koptur koptur gel şimdi birde köpegim var tavuk ve yetmiyormuş gibi birde gürk tatırdım 10 tanede civcigim oldu derken onlarda azmış gibi 6 adet arı kovanı aldım zaten bahce başlı başına bir iş cok zorlanıyorumm size gıbta ediyorum saygılar.

Teşekkür ederim sayın sevdam .Yoğun ve stresli bir işim var ancak bu uğraş sayesinde akşamları biraz kafamı rahatlatabiliyorum.güzelliklerimin büuüdüğünü gördükçede bu zahmete değdiğini anlıyorsunuz,rahatlıyorsunuz.Gerçekten bir terapi.:D

yaleyna
07-06-2016, 11:51
kaktüs ve sukulentlere olan sevgimi gören komşum çok sağolsun hemen evindeki çeliklerden toplayıp bana hediye getirmiş.koleksiyonum büyüyor..:D:D

yaleyna
07-06-2016, 11:55
Her çalışanın bildiği gibi pazartesi günleri bir sendromdur.Ama çalışanlarınız tarafından masanızın üstüne bırakılan güzelleri görünce ne sendrom kalıyor nede stres.:D

Att 112
07-06-2016, 12:49
İyi günler kaktüs tohumlarını nerden aldınız acaba?

yaleyna
20-06-2016, 22:13
Ilk aldığım ve aldığımda 2 yaprağı bozuk olmasına rağmen aşık olduğum (gene adını bilmediğim) sukulentimin hastalığı diğer yapraklarına da sıçradığından bugün maalesef kaybettim kurtarabildiğim yaprakları bakalım filizlendirebilecekmiyim :((

yaleyna
20-06-2016, 22:19
Siteden kaktüs ve sukulent karışımı olarak aldığım tohumlardan çıkanların ne olduğu konusunda yardımcı olabilecek varmı?bide ne zaman şaşırtma yapmam lazım

fatitoo
21-06-2016, 08:21
Bunlar sanırım lithops. Çok şanslısınız:)

yaleyna
21-06-2016, 09:05
Bunlar sanırım lithops. Çok şanslısınız:)

İnşallah Sayın Fatitoo kalp şeklinde büyüdüler önce kalp kaktüs zannettim şimdide ortadan tekrar çıkmaya başladı ama lithops gibi kalın değil resimde görülmüyor ama ince bir yapısı var

yaleyna
21-06-2016, 20:54
Kendi gibi yüreği de güzel arkadaşım loveforlive yeni kizlarimi öyle güzel paketlemis ki bir yaprağına dahi zarar gelmeden elime ulaştı ve Bugun benim için bir bayram günü oldu.emeğine yüreğine sağlık canim arkadasim

yaleyna
11-07-2016, 21:34
son zamanlarda özellikle sukulentlerimde çürümeler olmuştu.Acemilikten olsa toprağı yanlış seçmişim.Sağolsun canım arkadaşım akıl hocam sevgili loveforlife hemen imdadıma yetişti.Onun tarifi ile yeni toprak hazırlayarak tüm kızlarımın toprağını değiştirdim.kalan sağlar bizimdir diyerek yola devam..;)
Yeni kızlarımda yerlerini aldılar.

yaleyna
11-07-2016, 21:44
yaklaşık 3 ay önce tamamen acemilikle ektiğim tohumlardan çıkanları bugün(hemşire olunca mesleğiniz ameliyat edercesine nazikçe )şaşırtma yapayım dedim umarım erken davranmamışımdır.
Geçen gün eminönünde gezerken tesadüfen bulduğum tohum paketini dayanamadım aldım.Şansıma bu sefer bir sürü çimlenme oldu bakalım devamı nasıl olacak.:D
her düşen yaprağı kutulara atıp köklendirme çabalarım son hız devam ediyor.çok şükür şimdiye kadar yüzümü kara çıkaran olmadı.

yaleyna
11-07-2016, 21:51
ilk defa bir kaktüsüm tomurcuk verdi umarım açtığı zamanı yakalarım.

yaleyna
11-07-2016, 22:00
ve sonn yetiştirme ve köklenme alanı :))

yaleyna
14-07-2016, 08:35
Kaynana topuzumdaki tomurcuk bugün ilk çiçeğini açti.muhteşem bir duygu bu güzelliği görmek.yanında (gene ismini bilmediğim) sukulentiminde rengi muhteşem,çok mutluyummm:D:cool:

fatitoo
14-07-2016, 15:07
Sevgili yaleyna çiçeğiniz harika, çiçek görmek, o çiçeğin açmasını beklemek muhteşem bir duygu. Sukulentinizin adı sanırım delosperma.

yaleyna
16-08-2016, 16:26
Herkese merhabalar;
Uzun bir tatil arkasından biriken işler derken ancak siteye uğrayabildim.
uzun tatilin faturası bana üç tane sukulentin kaybına neden oldu.ama sağolsun sevgili başhekimim ben üzülmüyeyim diye bana süpriz yaparak yeni çiçeklerimi almış.tatil dönüşü süprizim ise çiçeğimin çok güzel açması.tohumdan yetiştirdiğim kaktüsümdede bayağı gelişme var:D