View Full Version : YeşimM / Sukulentlerim
Nihayet fotoğraf yüklemeyi başardım.:p
Sevgili asyaa dan gelen sukulentlerim.
Fakat aşkın gözyaşlarının yeni yaprakları aşağı doğru kıvrık şekilli oldu bu normal midir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
akçabardak
19-02-2016, 21:48
Sevgili yeşim müstecep sukulent sayfanız hayırlı olsun, sukulentlerinizi aydınlık ve sıcak olmayan bir odada tutarsanız daha iyi olur.
Bunlar da satın aldıklarım ama aldığım yerde çok beklemişler ve susuz kalmışlardı, yaprakları yumuşamıştı, yeni yeni kendilerine geliyorlar henüz saksıya geçirmedim onları.
Teşekkür ederim sayın akçabardak. Evimin bütün pencereleri güneye bakıyor ama biraz geriye alayım o halde. Hem sydınlık hem nisbeten serin olur.
Bu miniciği de bugün bitkilerimi satın aldığım yapı markette toprağı dökülmüş kurumuş diye çöpe atıyorlardı, görevlinin elinden kaptım ben tuttururum onu deyip:rolleyes: diktim bakalım inşallah yaşamayı başarır.
Son olarak da aloe veranın yaprakkarının ikisi ortasından bükülmüş halde aldım birkaç gün sonra saksıyı düşürdüm ve.... iki yaorağı kırıldı şimdi durumu böyle. Nasıl kurtarabilirim bu yaprakları, dibinden keseyim mi?
Galip Kuzucu
19-02-2016, 22:46
Sayfanız hayırlı olsun sayın:yeşim müstecep :D
Teşekkür ederim Sayın Galip Kuzucu. Sizlerin tecrübelerine ihtiyacım olacak.
İlk sukulentlerimi gönderen sevgili asyaa'ya da çok teşekkür ediyorum.
sevgihoca
20-02-2016, 00:07
Sayfanız hayırlı olsun Yeşim müstecep.Hepsinin sağlıkla büyümesini diliyorum.Sevgiler.
Çok teşekkür ederim Sayın sevgihoca. Umarım hepimizin bitkileri sağlıkla büyür. Onlar sevinç kaynağı çünkü.
Merhaba, Sayın Erdem01'den gelen kaktüslerim. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Birinin yavruları düşmüştü ben de yanına diktim.Şimdilik yetiştirme saksısındalar ama bir ara değiştireceğim.Küçük saksı seviyorlar diye biliyorum. Alacağım saksı biraz daha büyük olmalı mı acaba?
Bir de tür isimlerini bilen arkadaşlar yazabilirler mi?
Bu arada kaktüs çeşidim az olduğu için ayrı sayfa açmadım. Umarım sukulent sayfasındam devam etmemin sakıncası yoktur.;)
ÇİÇEKLERR
26-04-2016, 12:35
Bu miniciği de bugün bitkilerimi satın aldığım yapı markette toprağı dökülmüş kurumuş diye çöpe atıyorlardı, görevlinin elinden kaptım ben tuttururum onu deyip:rolleyes: diktim bakalım inşallah yaşamayı başarır.
kesinlikle tutar benımkı ne badireler atlattı su an kocaman oldu cok dırenclı bır cıcek
Teşekkür ederim Sayın ÇİÇEKLERR. Evet sanırım tutacaklar.
Sevgili Güler abladan gelen aloe vera ve atlas çiçeği.
Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.
Aloe vera büyüyor. Atlasın da kestiğim yerleri kapandı fakat henüz büyümeye başlamadı. Bu normal midir, topraktan çıkarıp köklerine bir baksam mı.
Bilgi sahibi olan arkadaşlar yazabilirler mi?
Merhaba kaktüs ve sukulentlerimin son hali. Hoyalarım da olduğundan yer sıkıntısı sebebiyle hepsini bir saksıda topladım. Bunun gibi bir saksı daha yapmayı düşünüyorum.
Şık bir saksı değil ama pencere önü için ideal oluyor.
Sevgili Yesim sayfan hayırlı olsun insallah bebeklerinin mürüvetlerini de görürsün;) Elimden gelen sadece iyi dileklerde bulunmak;keske bilgim olsaydi sorularında bende yardımcı olmaya calısırdım.Ama en güzeli tecrübe edilerek ögrenileni..güle güle büyütmen dilegiyle....
Teşekkür ederim sevgili Zekoş. Ben senin yüreğinin güzelliğini çok iyi biliyorum. Kaktüs ve sukulent konusunda tecrübem yok;) ama çok da sevimliler ve ben onları böyle aynı saksıda görmeyi çok sevdim. İnsan bir bitkiyle ilgilenmeye başlayınca her gittiği yerde görmeye başlıyor ve ne kadar çok çeşidi olduğunu farkediyor. Sanırım bu doğadan kopuşumuzun getirdiği özümüze duydugumuz özlemden kaynaklanıyor. Senin de bir cok bitkin olduğunu biliyorum. Hepimizin çiçekleri huzur ve mutluluk versin, tatlı heyecanlar yaşatsın ve her daim yüzümüzü güldürsünler.
Sayfaniz hayirli olsun.Kaktüs ve sulukentlerinizi keyifle büyütmeniz dilegiyle.
Teşekkür ederim sayın dmtmrt dilerim hepimiz keyifle büyütürüz güzellerimizi.;)
Merhaba,
Kaktüslerle sukulentleri ayırdım.
Kaktüslerin arasına bir iki sukulent çaktırmadan sızdı:D
Büyüdüklerinde hepsi bir arada nasıl olacak bilmiyorum.
En alttaki de acemi terraryumu oldu. ;)
Bu arada çoğunun tür adını bilmiyorum, bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
münevver48
22-02-2017, 10:21
:)Sevgili YeşimM;kaktüs ve sukulent sayfanız hayırlı olsun. hepsi maşallah sağlıklı ve pek şirinler.:)
Çok teşekkür ederim Sevgili münevver48.;)
Ne olacak bu böyle? Güneşi buldu iyice azmanlaştı.:D
Bu cancağızım da açmaya niyetlendi rengini henüz bilmiyorum merakla beklemedeyim.
Dün bu miniği aldım. Euphorbianın alt varyetesi galiba. Tür adını bilen arkadaşlar yazabilirler mi? Tohumdan yetiştirmeyi de denemek istiyorum. Bakalım..
Güzel günler.[emoji4]Kaktüsünüzün pilosocereus azureus olduğunu düşünüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın Duru çok teşekkür ederim. Hemen bakıyorum.
Yeşim hanım kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller. Birlikte güzel günler görmenizi dilerim. :)
Çok teşekkür ederim Sayın GONÇ.:) Hepimizin bitkileri şenlensin ve burada gözlerimiz bayram etsin.
Bunlar da yeni aldığım güzellerim. Hiçbirinin tür ismini bilmesem de hepsini seviyorum.
Emeğinize sağlık :)
şeffaf plastik bardaklardan sonra aşama aşama daha iyi koşullar sağlamak, bu güzel canlıları hayranlıkla seyretmek :) Hepimizin amacı bu.
Belki incelemiş olabilirsiniz ama gene de linkleri vereyim. Ben ilk linkteki görselleri ve bilgileri orijinal sitesinden indirip word dosyası haline getirip cep telefonuma yerleştirdim. Sipariş verirken ya da pazardan alırken önce karşılaştırma (mevcut mu /çiçeklenmesi nasıl / kolay çoğalıyor mu / bakımı, özellikleri nasıldır vs.) yapıyorum.
İsim ve türlerini araştırarak belirlemek çok daha eğlenceli.
Resimli Kaktüs Rehberi (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/21899.htm)
Kaktüs Türleri Albümü (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/29335.htm)
Bu kaktüsün adı nedir (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/38150.htm)
Dilerseniz benim kaktüslerimden de yararlanabilirsiniz (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/41471.htm)
Saygılarımla
Sayın cockpit linkler çok yararlı oldu teşekkür ederim. Daha önce gözden geçirmiştim ama tür isimlerini edindikten sonra öğreniyorum. Satın aldığım yerde ayrıntılı bilgi yok. Sizin yönteminiz daha mantıklı aslında. Özelliklerine göre almak daha doğru.
Bu arada evet pet bardakla başlamıştım, hele ilk kaktüsümde öyle bir toprak kullanmıştım ki zamanla adeta betonlaşmıştı. Şimdi nisbeten daha bilnçliyim. Koleksiyon sayfaları insanların gelişimlerini de özetliyor, bu çok güzel birşey.
Bugün aldığım yeni miniklerim. Yarın kardeşlerinin yanında yerlerini alacaklar.
Biraz önce sayın cockpit'in linkini gönderdiği tür albümünü inceledim. Sanırım sağdaki cereus alt varyetelerinden ama soldakini göremedim, aramaya devam.:o
elifaydin
06-01-2018, 06:09
Sayın cockpit in sayfasını gördükten sonra gönderdiği linkleri indirmemek benim için de kayıp olmasın hemen edinelim. Yeni bebekler de çok güzeller YeşimM sağlıkla büyüsünler, yerlerini sevsinler, çiçekler açsınlar şeklinde bir dua da eksik etmeyeyim...
Çok teşekkür ederim sevgili elifaydın;)
Biraz önce sayın cockpit'in linkini gönderdiği tür albümünü inceledim. Sanırım sağdaki cereus alt varyetelerinden ama soldakini göremedim, aramaya devam.:o
Bunları da inceleyebilirsiniz , daha net fotolar için benim sayfamdakilerle de karşılaştırabilirsiniz, genelde saksı no veya bulabildiğim/bildiğim isimlerini yazıyorum.
Myrtillocactus + Geometrizans
Stenocereus Pruinosus
Cereus Floridanus
Saygılar
Bunları da inceleyebilirsiniz , daha net fotolar için benim sayfamdakilerle de karşılaştırabilirsiniz, genelde saksı no veya bulabildiğim/bildiğim isimlerini yazıyorum.
Myrtillocactus + Geometrizans
Stenocereus Pruinosus
Cereus Floridanus
Saygılar
Çok teşekkür ederim Sayın cockpit.
Bütün kış dışarıda durdular, içeriye alınca çiçeklendiler. Tür ismi bazı yerlerde dam koruğu olarak yazılmış ama emin değilim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.