PDA

View Full Version : Sevgihoca / Bahçe

Sayfalar : [1] 2 3

sevgihoca
20-12-2015, 18:01
Bahçenin bulunduğu şehir :K.Maraş

Bahçenin büyüklüğü : 2,5 dönüm

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :Çok rüzgarlı

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :-

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : yazlık

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Bakımsız

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : Baharda başlanacak.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? :Hayır

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Yok

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?Yok

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :Meyve,sebze ve çiçek yetiştirmek

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Kiraz, elma , ceviz, zeytin, üzüm ve bol miktarda alıç

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? :yok

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? :yok

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? :hayır

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Suyu var

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Damlama sistemi olacak.

Toprak özellikleri : Killi toprak

Kompost yapıyor musunuz? :Evet

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Almak

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Henüz kullanmadık

Bahçeniz organik mi? :Organik

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :Henüz kullanmadık.

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Var

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :Şimdilik vahşi

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :Evet, çok soğuk

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Evimizi yapmamız

Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Hayır

aleydi
20-12-2015, 18:17
Olmuş Sevgihocam hayırlı olsun yeni sayfanız:). Bu güzel bahçenin hep birlikte oluşumuna şahit olacağız:). Ne iyi etmişsiniz bahçenizi şekillendirmeden girmişsiniz. Böylece herşey yerli yerine oturur. Baharda size kolay gelsin şimdiden:). Keşke yakın olsak hep brlikte el atsak. Şimdilik gönüller bir olsun demekten başka şey gelmiyor elden. Sevgilerimle.

Galip Kuzucu
20-12-2015, 18:22
Bağınız şimdiden hayırlı olsun sayın:sevgihoca :D Paylaşımlarınızı dört gözle ve merakla bekliyoruz :D

sevgihoca
20-12-2015, 18:26
Değerli üyelerimiz merhaba.Bağımızı alalı iki yıl oldu,bu süreç içerisinde içindeki evi büyüttük.Çünkü iki arkadaş ortak olarak aldık.Evimiz tabii eksikleri olmakla beraber tamamlandı sayılır.İçi düzenlenmekle beraber,dış cephe baharda boyanacak.Çevre düzenlemesi de hiç yok.Nasıl düzene girer bilmiyorum.Zaten bu durum beni aşıyor,eşim,bana küçük bir sebzelik yeri ve çiçek dikeceğim bir alan verirse yeter.Diğer işlerle kendileri ilgilenirler diye düşünüyorum.

Resimde biriketle örülü yere boylu boyunca çiçek ekmeyi düşünüyorum.Bir de üçgen olan kısma çiçek düşünüyorum.Aslında eğimli olan yere taşların arasında sedum türleri güzel olur diye düşünüyorum ama sizden gelebilecek fikirlere her zaman açığım.

sevgihoca
20-12-2015, 18:29
Çok teşekkür ediyorum,Aleydi ve Galip Kuzucu.Sizi sayfamda görünce inanın çok mutlu oldum.Resimlerime devam edeyim,gene konuşuruz.

duy-gu
20-12-2015, 18:31
Hayırlı olsun sevgihoca :)
Yavaş yavaş düzene girer, bol çiçekli hallerini de görürüz inşallah :)

sevgihoca
20-12-2015, 18:35
Buraya şimdilik arabamızı park ediyoruz.Zamanla bütçe hesaplamalarıyla nasıl bir yol olur bilemiyorum.Bana kalırsa kaldırım taşı olsun diyorum,belki çakıl taşı da dökülebilir.Kısmet artık.

sevgihoca
20-12-2015, 18:37
İnşallah Duy-gucuğum.Hep beraber çiçekli halini de görürüz.

Jakin
20-12-2015, 18:37
Sevgili sevgihoca, bağ sayfanız hayırlı olsun, eminim yaz sonunda bambaşka bir hale gelecektir.

İlahi, çok güldürdünüz beni.. ;) Allah iyiliğinizi versin..
Aldığınıza pişman olmazsınız dilerim, sizdeki çiçek ve bitki sevgisiyle yemyeşil yaparsınız orayı inşallah.. ;)

sevgihoca
20-12-2015, 18:43
Burayı hobi bahçesi olarak kullanmak istiyorum.Sebzelerimi dikmeyi düşünüyorum.Arazimiz çok eğimli,yürümekte zorlanıyorum.Burası bahçenin başlangıç yeri,biraz daha düzlük.Gerçi daha toprak gelip bazı yerler düzlenecek.Taş toplanıp aşağıya duvar örülecek.Size anlatıyorum ama bunlar nasıl olacak bakalım ben de merak ediyorum.

sevgihoca
20-12-2015, 18:49
Sevgili Jakin,eşim bağı alırken hiç rüzgar yokmuş.Şansımıza yani.Halbuki bir rüzgarı var ki anlatamam,sanki paraşütle atlamışsınız gibi oluyor.Meyve filan yetişmiyor,dökülüyor vs.Ben de sebze,çiçek yetişmezse diye korkuyorum.Hep beraber göreceğiz,aslında pişman olduk ama ne yapalım aldık bir kere.

sevgihoca
20-12-2015, 18:54
Bağımızın eğimi hemen farkediliyor.Niye aldınız Sevgi Hocam demeyin,vallahi eşim aldı ne yapayım.Ay burası nasıl adam olur ki her taraf berbat.

sevgihoca
20-12-2015, 19:02
Resimlere bakarken içime bir sıkıntı bastı.Çok iş var.Neyse evimizin içine geçelim.Eşim Sivaslı olduğu için evi döşerken Sivas çizgilerine özen gösterdik.Köy evi olsun dedik.Sobamızı ve gaz lambamızı unutmadık.Kilimimiz de Sivas kilimi.

sevgihoca
20-12-2015, 19:07
Evimizi döşerken arkadaşlarımız yardımını esirgemedi,koltuklar ve sandalyeler arkadaşımızdan.(Sağolsunlar)

aleydi
20-12-2015, 19:08
Yüklemeler bitti mi Sevgihocam. Ben dayanamadım:). Hiç yol için acele etmeyin. Biz eve taşınırken kış gelmek üzeriydi. Bahçe çamur oluyordu. Alel acele kocaman bir yol yapıp beton döktürdük. Sonrada üzerine taş döşedik. Şimdi öyle pişmanım ki. Bizim yan taraftaki komşu. Uzun taşlar koyup arasına çim ekmiş. isterseniz bir ara sizin için fotoğraflarım. Hiç gerek yok bahçede beton taş yığınına. Hem arabasını park ediyor hem yeşillik. Ben çok pişmanım.

O eğimli görünen yeri de. Basamak setler yaparsanız güzel olur diye düşünüyorum. Geniş geniş basamaklar. Sadece basamkalardan aşağıya yürüyeceğiniz yerlere kayrak taşları. Rüzgarı kesmek için en leylandi ekmek. Tabi ki siz kendiniz için en uygununu seçersiniz.

Güle güle iyi günlerde oturun evinizde. Eşimde çok istiyor verandaya şömine . Ben kirletirsin ortalığı diye istemiyorum:). Onun tadı da bir başka tabi. Divana, kilime ve o kahve köşesine bayıldım, hepsi çok güzel olmuş. Sevdiklerinizle iyi günlerde, güzel vakit geçirin.

sevgihoca
20-12-2015, 19:13
Dün misafirlerimizi bağımızda ağırladık ve çok güzel bir akşam geçirdik.Misafirlerimize iki tepsi patates pişirdik sobamızda.Dumanı bile görünüyor.Sonra gerisini telaşeden fotoğraflayamadık.Şimdilik bağ maceramız burada bitti.Artık baharı bekliyoruz.Sevgiler.

SambaMustafa
20-12-2015, 19:14
Hayırlı uğurlu olsun Rabbim utandirmasin hem eğlenceli hem verimli zamanlar olsun.

sevgihoca
20-12-2015, 19:20
Sevgili Aleydi,yazdıklarınıza aynen katılıyorum.İnşallah zaman içinde dedikleriniz gerçekleşir.Zaten şimdilik yol için de baharı bekliyoruz.Basamak kısımları en son olur zannımca.Ama erkeklerin işi belli olmaz.Bakarsınız paldır küldür yapıverirler.Hayalimdeki düşünceyi hemen yakalamışsınız vallahi.İnşallah diyelim.

dongyul
20-12-2015, 19:22
Sayın Sevgihoca; hayırlı olsun çok mutlu oldum bence güzel bir başlangıç yapmışsınız ben eminim balkonunuzu yem yeşil yaptığınız gibi bağınızı da çok güzel düzenler yemyeşil yaparsınız...

Bu arada anlatımınıza bayıldım çok eğlenerek okudum.

Halen gülüyorum Allah'da sizi güldürsün ^^ iyi ki varsınız.

sevgihoca
20-12-2015, 19:23
Çok teşekkür ederim,SambaMustafa.Sayfama hoşgeldiniz.İnşallah dediğiniz gibi olur.Saygılar.

sevgihoca
20-12-2015, 19:30
Çok teşekkür ederim dongyul.Neyse sizleri güldürebildiysem ne mutlu bana.Ne yapalım aldık bir kere,hep beraber bir şeyler yapmaya çalışırız artık.Hiçbir şey yetiştiremeyip,umarım sayfamı kapatmak zorunda kalmam.İnşallah başarılı olurum.Tabii ki sizlerin desteğiyle,sağolun.

cengizildas
20-12-2015, 20:03
Sn. Sevgihoca, ben yayla yerini aldığım zaman tarla idi ve arabamız çamura saplandı. Köy uzakta, yakında ev yok. Eşim bir tarafa ben bir tarafa gittik. Köyden bir traktör yardımı ile çıkarttık. Sonra seneler nasıl geçti bilemedik. Bugünleri çabuk atlatırsınız inşaallah. Eğimli arazide set yapmak hem çiçekler hem de ağaçlar için iyidir. Hayırlı, uğurlu olsun.

akçabardak
20-12-2015, 20:28
Sevgili Sevgihoca, bağ sayfanız hayırlı, bereketi bol, her şey dilediğinizce olsun.

Sayfanızı baştan aşağı dikkatlice inceledim, her şey çok mükemmel, Sivas çizgisi, lamba (aynı lambadan bende de var), Ya o kuzuneli sobaya ne demeli bayılıyorum tam benim istediğim kuzunelerden, onun o sıcaklığına hasretim adeta, sonra o sivas kilimi, pencere önü fiskos keyfi ah ah beni benden aldı götürdü yıllar öncesine.

Ve en sevdiğim o kuzunede patates, ne lezzetli olmuştur onlar şimdi, ne diyeyim bu gece bir çok şeyi yaşattınız bana, her şey çok harika olmuş, bahçeye gelince siz onun da üstesinden en güzel bir şekilde geleceğinize eminin.

Güle güle oturun bağ evinizde, bahçenizde ise sağlıkla, sevgiyle, mutlulukla iyi günlerde bol bol sebzeler, meyveler, çiçekler yetiştirmeniz dileklerimle. Tekrar hayırlı olsun.

duy-gu
20-12-2015, 20:37
Yorum yapmakta acele ettim sanırım, eviniz ne kadar şirin ve sıcak olmuş :) Özellikle gaz lambasının olduğu fotoğraftaki o köşeye geçip kitap okuyası geliyor insanın, çok huzurlu...Güzel günler geçirmeniz dileğiyle...

sevgihoca
20-12-2015, 21:38
Cengiz Bey teşekkür ederim.Bizim de bağ yolu asfaltla başlıyor ,toprak yola dönüşüyor,gittikçe de daralıyor.Sevgili Asmalıtepe ile aynı yolu kullanıyoruz.Demek ki hepimiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz.İnşallah biz de çarçabuk bir düzen tutturabiliriz.Sağolun,moral verdiniz.

sevgihoca
20-12-2015, 21:46
Çok teşekkür ederim Akçabardak.Vallahi dün akşam misafirlerin hiç gidesi yoktu.Dediğiniz gibi sobanın yanından kimsenin kalkası gelmedi.Herkesin çocukluğundan kalan tatlar,patatesi de kimse yemem demedi yani.Divanlarda herkesin rahatı pek iyiydi.Allahım isteyen herkese nasip etsin.Çiçekleri de hep beraber yetiştiririz inşallah.Beğendiğinize çok sevindim.

sevgihoca
20-12-2015, 21:52
Çok teşekkür ederim Duygucuğum.Hep hayalimizdi,çok şükür gerçekleşti.O köşemiz çok güzel oldu gerçekten.Ben bir kahve köşeme oturuyorum,bir dediğiniz yere oturuyorum.Şimdilik kitap okuyamadım.Zamanla o da olur inşallah.Sevgiler.

Jakin
20-12-2015, 22:58
Sevgili sevgihoca evinizi çok güzel döşemişsiniz, sıcacık, bayıldım.. ;) Güle güle güzel günlerde oturursunuz inşallah.

Bahçeniz için bir önerim var. Bugün forumda aktif konularda öne çıkan "korogaki" (kurutulmuş trabzon hurması) konusunu baştan sona okudum. Bahçenize dikmenizi öneriyorum. Kurutma işleminin gerçekleşmesi için bol esinti gerekiyormuş. Sanırım sizin bağ bunun için uygun. Konunun uzmanı sn. MeyveliTepe'ye danışmakta yarar var tabii.

ibocandan
20-12-2015, 23:14
Sn sevgihoca,hayırlı bol hasatlı,bol çiçekli ve bol ürünlü olmasını dilerim.Eviniz muhteşem hele o güzel kuzineniz ve gece lambanız bizleri eski zamanlara götürdünüz.Herşey gönlünüzce olsun.

sinbas
20-12-2015, 23:56
Bağınız bahçeniz hayırlı olsun, o yamaçlarda şimdiden üzüm asmalarını ve fıstık ağaçlarını görür gibiyim. :)

safako
21-12-2015, 09:28
eviniz ve bağınız hayırlı olsun. azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz birde sevgi ve istek varsa her şey en güzele ulaşır. sizin elinizde de bu bahçe eminim çok güzel olacaktır.

sevgihoca
21-12-2015, 10:26
Sevgili Jakin,İyi temennileriniz için çok teşekkür ederim.Dediğiniz yeri inceleyeceğim.Maraş'ta hurma yetişiyor ama bizim bağın rakımı çok yüksek.1200 m.belki fazlası olabilir.Trabzon hurması,pazarda satılan hurmadan farklıdır değil mi?Araştırayım iyisi mi,önerileriniz için teşekkür ederim.

sevgihoca
21-12-2015, 10:29
İbocandan,sayfama hoşgeldiniz.Evimizi beğenmenize sevindim.İnşallah bahçemiz de güzel olur.Saygılar.

sevgihoca
21-12-2015, 10:37
Sn Sinbas,teşekkür ederim.Siz buraları az çok bilirsiniz,ne güzel tahmin ettiniz.Burada daha çok üzüm ve fıstık yetişiyor.Yamaçta üzüm asmaları gerçekten çok güzel durur.Saygılar.

sevgihoca
21-12-2015, 10:40
İnşallah Safako,sevgiyle,çabayla hepsi olur,Allah sağlık versin çalışalım.Saygılar.

asmalıtepe
21-12-2015, 11:27
Herşey çok güzel olmuş ve olacak...Ellerine sağlık. Çok uzun, herşeye tektek değinen bir mesaj yazmıştım ama birden kullanıcı adı ve şifre isteyerek silindi...Bazan oluyor böyle. neyse.

İyi günlerde kullanınız..

sevgihoca
21-12-2015, 15:52
Teşekkür ederim,Asmalıtepe.Beğenmenize sevindim.İnşallah yazdıklarınızı görüşünce yüzyüze daha detaylı konuşuruz.Sizlerin fikirleri benim için çok önemli,hele ki sizin.Aynı yerdeyiz,sorunlarımız aynı.Bu arada bağınızın yerini buldum,yürüme mesafesinde.İnşallah gene Begony ve sizinle en kısa zamanda görüşürüz.Sevgiler.

Sevgi Durul
21-12-2015, 19:28
Sevgihoca'm, bağınız, bağ eviniz hayırlı olsun.:) Sıcak bir ortam hazırlamışsınız. Her şey çok güzel.:)

Bağınızdaki eğim bizim bahçeye benziyor. (Bizimkinde eğim biraz daha az.) İşlemesi oldukça zor fakat zamanla alışılıyor. Size şimdiden kolay gelsin.

Bir de su olup olmadığını merak ettim. Yeni oluşturulan bahçede su çok önemli. Biz ilk bir kaç yıl, fidanları tanker suyuyla sulamıştık. Daha sonra sondaj yaptırarak kendi suyumuza kavuştuk.

İyi günlerde, güzellikleri paylaşmanız dileğiyle...Sevgiler...

telato
21-12-2015, 20:00
Hayırlı olsun yeni sayfanız:) Sizin yetiştirdiğiniz sebzeleride görmek, ayrı mutluluk vericek bizlere;)

sevgihoca
21-12-2015, 21:18
Sevgili Durul teşekkür ederim.Kendimize ait suyumuz yok,civardaki bütün bağlar suyu bir başkasından satın alıyoruz,ne kadar kullanırsak ödüyoruz.Şimdilik bir sorun yok yani.İyi dilekleriniz için sağolun.

sevgihoca
21-12-2015, 21:22
Sayın Telato,hoşgeldiniz.Yetiştireceğim sebzeleri inanın ben de çok merak ediyorum.Bir sizin sebzelere,bir de benim sebzelere bakar güleriz herhalde.Hatta çok güleceğimizden eminim bu yaz.

Resulgur
21-12-2015, 21:42
Bağımızın eğimi hemen farkediliyor.Niye aldınız Sevgi Hocam demeyin,vallahi eşim aldı ne yapayım.Ay burası nasıl adam olur ki her taraf berbat.

Gerçekten de baya bir eğimli sulaması kolay olur buranın sal aşağı hortumu gitsin .. Hocam dikkat edin aşağı yuvarlanmayın :D

Resulgur
21-12-2015, 21:44
Bu arada sayfanız hayırlı olsun. Şimdi siz yapılan her işlemi güzel güzel fotoğraflayıp bizimle paylaşırsanız seviniriz .. Kolay gelsin efendim. ;)

sevgihoca
21-12-2015, 21:59
Resulgur,sayfama hoş geldiniz.O dediğiniz eğimli yerden sadece bir kere yürüdüm,o da eşime tutunarak.Aynen dediğiniz gibi kendimi aşağıda bulabilirim.Toprağa bastığınız an zaten toprakla bir epeyce aşağıya kayıyorsunuz.Toprağımızı atla sürdüler.Ben o bahçeyle bir şey yapamam ama sizler için yapılanları fotoğraflarım.Burayı neden aldınız derseniz,tamamen Maraş manzaralı.Yüksek olduğu için de serin.Eh,biraz da bir şeyler yetiştirebilirsek yeter.

Resulgur
21-12-2015, 22:04
Resulgur,sayfama hoş geldiniz.O dediğiniz eğimli yerden sadece bir kere yürüdüm,o da eşime tutunarak.Aynen dediğiniz gibi kendimi aşağıda bulabilirim.Toprağa bastığınız an zaten toprakla bir epeyce aşağıya kayıyorsunuz.Toprağımızı atla sürdüler.Ben o bahçeyle bir şey yapamam ama sizler için yapılanları fotoğraflarım.Burayı neden aldınız derseniz,tamamen Maraş manzaralı.Yüksek olduğu için de serin.Eh,biraz da bir şeyler yetiştirebilirsek yeter.

Çok iyi yaptınız hocam. Yapılacakları merakla bekliyoruz. Tavsiye veren arkadaşlar var gerçekten çok yaratıcı bir şey olacak bu bahçe çok güzel fikirler var hele birde sn. asmalıtepe orada ise sağlam yerdesiniz merak etmeyin .. Çok güzel işler çıkaracağınıza ben inanıyorum. Ceviz de ekin yetişince çıt çıt yemeye gelirik :D

sevgihoca
21-12-2015, 22:12
İnşallah,her zaman bekleriz.Bakarsınız tayin buraya çıkar.:p

emir2604
22-12-2015, 14:39
sevgili Sevgİhoca
sayfanızı yeni gördüm ve çok beğendim.Umarım gönlünüze göre olur her şey.Sevgilerle

sevgihoca
22-12-2015, 17:18
Çok teşekkür ederim Emir2604.Hep beraber inşallah ilklere adım atacağız.Sizin de bizim de çoook çalışmamız lazım.

YeniGine
22-12-2015, 23:27
Sevgili Sevgihoca'm bağınız, eviniz, sayfanız hayrlı olsun inşallah. Allah'ım gönlünüzce güle güle oturmayı nasip etsin.

Evinizin içi maşallah çok şirin olmuş, harika...
Dediğiniz gibi eğiminiz, rüzgârınız inşallah sorun olmasın. Gerisi yavaş yavaş olacaktır inşallah, herşey gönlünüzce olsun...

birgecelikgelin
23-12-2015, 11:00
Sayın Sevgihoca bağ evinizi çok beğendim yaradan mevlam size ve ailenize uzun ömür ve güzel günler versin huzur ve mutluluk içinde bahçeniz de düzenlenir Saygılarımla. .

sevgihoca
23-12-2015, 12:06
Çok teşekkür ederim Yenigine,çok beklentim yok ama ufak tefek bir şeyler yetiştirebilirsek mutlu olacağım.

Size de teşekkür ederim,sayfama hoşgeldiniz Birgecelikgelin.İyi temennileriniz için sağolun.

sonkez
23-12-2015, 12:24
Hayırlı,uğurlu olsun inşAllah

sevgihoca
23-12-2015, 12:36
Çok teşekkür ederim Sonkez,sayfama hoş geldiniz.

sonkez
23-12-2015, 12:38
Özel mesaja bakabilirmisiniz ?

sevdam
23-12-2015, 12:46
sayfanız hayırlı olsun güle güle oturun evinizde .

sevgihoca
23-12-2015, 15:28
Teşekkür ederim Sevdam.Sayfama hoşgeldiniz.Sivas çizgileri ortak düşüncelerimizdi Sevgili arkadaşımla.Gerçekleştirmeye çalıştım.Saygılar.

Mücevher Çalısı
23-12-2015, 22:03
Bağ sayfası açılmış, hayırlı uğurlu olsun Sevgili sevgihoca...

Baştan sona okudum, her şey çok güzel (eğim de güzel:)) sevgihocam. Ülkemiz toprakları genelde eğimli, bunu dert etseydik biz Türk Milleti, bir şey yetiştiremez, oturacak yer bulamazdık değil mi. Seneye rengarenk çiçeklerle, taptaze meyveler sebzelerle dolacak o bağ inşallah. Hepsini güzel yüreğinizle başarırsınız siz kuşkum yok...

Sevgilerimle...

sevgihoca
23-12-2015, 22:33
Çok teşekkür ederim,Mücevher Çalısı.Çok acemiyiz ondan korkuyorum.Tohumdan çiçek bile yetiştirmedim ben.Diyorum ya bu yaz çok güleceğiz.Neyse Allah yardım eder,dediğiniz gibi olur.

aleydi
23-12-2015, 22:57
Çok teşekkür ederim,Mücevher Çalısı.Çok acemiyiz ondan korkuyorum.Tohumdan çiçek bile yetiştirmedim ben.Diyorum ya bu yaz çok güleceğiz.Neyse Allah yardım eder,dediğiniz gibi olur.

Sevgihocam tohumdan çiçek yetiştirme konusunda neden bu kadar umutsuzsunuz. Hangi bitkileri nasıl denediniz. Çok zor değil. İsterseniz hep birlikte çözeriz bu durumu?

sevgihoca
24-12-2015, 11:47
Tohumdan hiç denemedim Aleydiciğim.Bardağa dikiyorlar,şaşırtıyorlar filan.Ben tohumları çiçek dikeceğim yere şöyle döküversem yani dakkatlice orda büyüseler olmaz mı?Klasik tohumlar topladım Aleydiciğim.Çok nazlı çiçekler bizim bağımızda olmaz rüzgardan.Hatmi çiçeği,aslan ağzı,zinnia,sabah sefası,akşam sefası,bir de alisyum aldım.Şaşırtmadan direk toprağa dikmeyi düşünüyorum.Yanlış mı yaparım acaba.Umutsuzluğum rüzgardan.

aleydi
24-12-2015, 20:19
Tohumdan hiç denemedim Aleydiciğim.Bardağa dikiyorlar,şaşırtıyorlar filan.Ben tohumları çiçek dikeceğim yere şöyle döküversem yani dakkatlice orda büyüseler olmaz mı?Klasik tohumlar topladım Aleydiciğim.Çok nazlı çiçekler bizim bağımızda olmaz rüzgardan.Hatmi çiçeği,aslan ağzı,zinnia,sabah sefası,akşam sefası,bir de alisyum aldım.Şaşırtmadan direk toprağa dikmeyi düşünüyorum.Yanlış mı yaparım acaba.Umutsuzluğum rüzgardan.

Yok yanlış olmaz dediğiniz türler Bahçede toprakta kolayca yetişir. Hepside benim bahçemdeki çiçeklerden. Bende hatmi dışındakileri bahçeye ektim direk. Gülhatmi denemedim hiç. Aslanağızları hala çiçek açıyor,çok vefalı.Hepsi bir sonra ki yıl kendiliğinden çimlenen türler. inşallah rengarenk olacak bahçeniz.

sevgihoca
24-12-2015, 20:35
İlk sene biraz kolaya kaçayım diyorum ama bir de dolduruyormuşum çiçeği.Rengarenk bir bahçe olması için uğraşacağım.Zamanla dizayna,tasarımlara ağırlık veririm diye düşünüyorum.Kafamda bir çok şey var,inşallah gerçekleştirebilirim.

melekv.
27-12-2015, 20:44
Evimizi döşerken arkadaşlarımız yardımını esirgemedi,koltuklar ve sandalyeler arkadaşımızdan.(Sağolsunlar)

bu köşeye bayıldım iyi günlerde oturun sn sevgihoca

flaneuse
29-12-2015, 22:01
Bahçeniz hayırlı olsun Sayın Sevgihocam. Kiliminize ve otantik yastık kılıflarınıza da bayıldım- İnsanın kedi olası geliyor :)

sevgihoca
29-12-2015, 22:25
Teşekkür ederim,Flaneuse.Sayfama hoş geldiniz.Güzel düşünceleriniz için sağolun,evimize gelen gitmek istemiyor,saat ilerlemiş oluyor,mecburiyetten kalkıyorlar.Hep candan arkadaşlar olunca biz de keyifli saatler geçiriyoruz.

sevgihoca
30-12-2015, 21:46
Geçen pazar bağ manzaraları. 1. ve 3, resimleri gülmeniz için koydum.Çatının borusundaki estetiğe bakar mısınız?:pNasıl bir mimari bu henüz anlayamadım.:(.Bahçe düzenlemesinde nasıl harikalar yaratacaklar bakalım.:eek::eek:

3.resim evin yeni ilave edilen kısmı.

4.resim sebze dikmeyi düşündüğüm yer.Gittim,dolaştım,baktım ve tekrar baktım,hala da bakıyorum.

dongyul
30-12-2015, 22:44
Sayın Sevgihoca; sayfanıza baktıkca mutlu oluyorum iyi ki varsınız ^^

sevgihoca
30-12-2015, 23:01
Teşekkür ederim,Dongyul.Canın sıkıldıkça uğra,Sevgi hocanın başına geleceklere bak.Sağol ben de senin sayfanda mutlulukla geziyorum.Yaptığın şeyler hoşuma gidiyor,her zaman da takdir ediyorum.Sevgiler,iyi yıllar.

Galip Kuzucu
30-12-2015, 23:07
Bağınızı artık seneye tanıyamayız sayın:sevgihoca :D

duy-gu
31-12-2015, 09:30
Sevgihocam,
Toplaşıp sizin bağ evine gelelim, şuraları bir temizleyelim :) Ne güzel olurdu değil mi imece usulu :) Sonra da soba başında oturur dinlenirdik, çay-kahve içerdik.
Yazım üslubunuza bayılıyorum çok tatlı anlatıyorsunuz. Okudukça gülümsüyorum :)

sevgihoca
31-12-2015, 09:37
Galipçiğim,inşallah dediğin gibi olur.Korkuyorum ya,nasıl düzelecek oralar?:(Bu arada yeni yılını kutlarım.Allah bilir gene nöbetçisindir.:p

sevgihoca
31-12-2015, 09:46
Duygucuğum,şöyle toplaşıp gelseniz gerçekten çok iyi olurdu.Ama hiç ben sizi çalıştırır mıyım.Yer,içer keyif yapar,bahçeyi de biraz gezerdik.Ben biraz neşeliyimdir,gülmeyi severim.Sizleri de gülümsetebiliyorsam ne mutlu bana.Sana da iyi yıllar Duygucuğum.

duy-gu
31-12-2015, 13:22
Duygucuğum,şöyle toplaşıp gelseniz gerçekten çok iyi olurdu.Ama hiç ben sizi çalıştırır mıyım.Yer,içer keyif yapar,bahçeyi de biraz gezerdik.Ben biraz neşeliyimdir,gülmeyi severim.Sizleri de gülümsetebiliyorsam ne mutlu bana.Sana da iyi yıllar Duygucuğum.

Neşeniz, huzurunuz daim olsun sevgihocam, mutlu seneler :) Bol çiçeklisinden :)

sevgihoca
31-12-2015, 14:07
Amin canım.Allah herkesin gönlüne göre versin arkadaşım.

Galip Kuzucu
31-12-2015, 14:34
Galipçiğim,inşallah dediğin gibi olur.Korkuyorum ya,nasıl düzelecek oralar?:(Bu arada yeni yılını kutlarım.Allah bilir gene nöbetçisindir.:p

Merak, heves ve çalışmayla herşeyin üstesinden gelirsiniz sevgihoca'm :) Teşekkürler sizinde yeni yılınız kutlu olsun. Tabi ki nöbetçiyim yılbaşında da. Herkes çalışmamdan memnun olunca bir de en son başlayanlarından birisi ben olunca hemen yazdılar nöbete. Dışarısı bembeyaz kar. Bende sıcacık servisimde hastalarla çay içiyorum :D

sevgihoca
31-12-2015, 14:57
Oh oh ne güzel,hastalarınızla sağlıklı bir şekilde girin 2016'ya.Gençsin.bekarsın hal böyle olunca da,nöbetçiliğe ilk adaysın.Her zaman diyorum kutsal bir mesleğin var.Sana kolay gelsin.

Galip Kuzucu
31-12-2015, 15:00
Teşekkürler sevgihoca'm :) Mesleğimi bende seviyorum :)

aleydi
31-12-2015, 19:30
Kışın hepimizin bahçesi o durumda.Hiç yazın çoşkusu gibi olmuyor. Baharla birlikte her yer yeşerdiğinde, her şey daha güzel olacak.

Sadece güler yüzlümü:). Kocaman yürekli bir insansınız. İyi ki sizi tanıdım,iyi ki varsınız yeni yılınız kutlu olsun Sevgihocam.

sevgihoca
31-12-2015, 22:21
Teşekkür ederim Aleydi.Düşünceler ve sevgiler karşılıklıdır.Özelden mesaj yazıp yeni yılınızı kutlamıştım.Ben de sizi tanıdığım için mutluyum.Hep birlikte güzel günlere inşallah.

aleydi
01-01-2016, 00:31
Teşekkür ederim Aleydi.Düşünceler ve sevgiler karşılıklıdır.Özelden mesaj yazıp yeni yılınızı kutlamıştım.Ben de sizi tanıdığım için mutluyum.Hep birlikte güzel günlere inşallah.

İki gündür özel mesajlarımı göremiyorum sevgihocam. Ben hepimizde olduğunu düşünüyordum. Demek ki beni özel mesajımda problem var. O yüzden mesajınızı göremedim.

ahmeter
03-01-2016, 13:12
Yeni yılda mutluluk ve başarılar dilerim Bahçenize sanal da olsa bir çiçek koyuyorum

sevgihoca
03-01-2016, 14:27
Çok teşekkür ederim,Sayın Ahmeter.Bahçeme hoşgeldiniz.Gerçi ortada bahçe de yok ama baharı bekliyoruz.Bahçem çiçeğinizle renklendi,sağolun.Hepberaber nice yıllara inşallah.Saygılar.

sevgihoca
20-01-2016, 20:49
Maraş'ta kar yok ama Ahır dağı karlı.Botlarımızı giydik,arabanın çıktığı yere kadar gideriz dedik ama çok şükür evin aşağısına kadar çıkabildik.Kış bahçemizden görüntüler.

592876

592877

592878

592879

592880

sevgihoca
20-01-2016, 20:54
Hemen mutfaktaki sac sobamızı yaktık,yemek telaşına düştük.Bakalım ne yapmış bizimkiler.

592881

592882

aleydi
20-01-2016, 21:22
Kar ne güzel yağmış öyle. Tepe manzarasıda bir başka güzel oluyor.Balık çok severim çıtır çıtır olmuş, afiyet olsun sevgihocam.

sevgihoca
20-01-2016, 22:56
Teşekkür ederim Sevgili Aleydi.Bağımızın manzarası gerçekten güzel.Balığı da sildik süpürdük,beraber olsun.

zehra evin
20-01-2016, 23:12
Ne güzel orda olmak vardı şimdi. Sıcacık, ışığıda kapatacaksın sobanın üzerindeki delikten süzülen ateşin ışığında güm güm sesiyle .hemde dışarıda kar var.oh sefam olsun.Allah muhabbetinizi daim eylesin.

sevgihoca
20-01-2016, 23:21
Amin Sevgili Zehra,hep baraber inşallah.Pek de uzaksınız.Bence Maraş'ta da bir toplantı yapalım.

zehra evin
21-01-2016, 08:18
Neden olmasın bu işler nasip kısmet.Gönül çok ister oraları görmeyi. Bende herkezi beklerim Canakkaleye.Benim bulunduğum ilçe de Kaz Dağları vardır.Çok değişik endemik bitkileri mevcut.Oraları gezeriz hep beraber.

sevgihoca
21-01-2016, 12:04
Çanakkale'yi görmek henüz nasip olmadı.Şehitliği çok görmek istiyorum.Kaz dağlarını duymuştum.İnşallah kısmet olur,Sevgili Zehra.

pınar59
21-01-2016, 12:33
Sevgi öğretmenim ne güzel birgün geçirmişsiniz benim annem Gelibolu nun köyünden kaz dağı şehitlik Behramkale gerçekten güzel yerler birgün nasip olursa misafirimiz olun, vatanımızın vatan olduğu topraklar..

sevgihoca
21-01-2016, 12:49
Çok teşekkür ederim,Pınarcığım.İnşallah çok isterim oraları görmek.Evet ,bağda güzel bir gün geçirdik,ama sizlersiz olmuyor.Birarada olacağız ki tadı çıksın.

dongyul
23-01-2016, 21:50
Ooooo manzara süper balıklar yenmiş hayatın tadını çıkartın ^_^ size imrenmemek elde değil ^_$

celalim01
23-01-2016, 22:36
Sayın sevgihocam . Bende ilk resimler bakarken nerede bağ diye düşünüyordum. Demek ahir dağı. Hele bu kar ,bu eğim normal oralarda. Rüzgarı ,soğuğu çok olur. o bölgelerde güzel ceviz yetişmesi lazım hatırladığım kadarıyla. Zaten çoğu bağda hep bağ üzümleri bol ,ceviz ağaçlar bol olur. Çiçekleri daha dayanıklı olanlardan seçmeye çalışırsınız.

Eğimde yürümek insan alışana kadar çok zor gelecektir.Sonuçta keyfini çıkarmaya başlamışsınız bile. Sadece biraz daha çok çalışmak durumundasınız ,daha çok yorulacaksınız.Bir kaç yıl sonra bütün yorgunluklar biter. Ardınıza yaslanıp keyif yaparsınız.

sevgihoca
23-01-2016, 22:52
Dongyul, teşekkür ederim.Gençlik çalışmakla geçiyor,şimdi de keyif sürmeye çalışıyoruz.Bahara yorgunluklar başlar.Allahım herkese keyifli günler nasip etsin.

sevgihoca
23-01-2016, 23:02
Evet,Celalim01,Bağımız yazın serin oluyor,rüzgarımız bol.O yüzden çiçek olarak ne dikeceğimi bilemiyorum.Ben bahçede doğru düzgün yürüyemiyorum bile.O yüzden bahçeyle eşim ilgilenir.Bana küçük bir sebze yeri,biraz da çiçek dikeceğim yer yeterli.Bağda dikili üç beş ağaç var.Dediğiniz gibi burada üzüm yetişiyor genellikle.Zamanla oturur her şey.Bu yıl acemiliğimiz çıksın biraz.

cengizildas
24-01-2016, 19:01
Sn. Sevgihoca'm, bizim buralarda 1200m.lerde çok güzel kiraz yetişiyor. Bahçe için de uzun yıllar kalıcı olan bodur dahlia ve gazanya çok güzel olur sanırım. Çünkü bunlar kışa dayanıklı çiçekler. Baharda rengarenk açınca gelip görebiliriz belki, kimbilir. Ceviz konusunu da yabana atmayın ltf.

sevgihoca
24-01-2016, 19:21
Kirazımız,elmamız var,Cengiz Bey.Ceviz bir tane,bir de zeytinimiz var,ama daha küçükler.Burada dediğiniz gibi ceviz güzel olur.Çiçeklere gelince inceliyorum,gazanya dayanıklı bir çiçekmiş düşünüyorum.Bodur dahlia da güzel olur,güneşe dayanıklı mı acaba?Çünkü bağda gölgeli bir yer yok,çiçek dikeceğim yer tamamen açık.Fikirleriniz için teşekkür ederim.İnşallah bekleriz, ziyaretinizden memnun oluruz.

cengizildas
24-01-2016, 20:53
Gazanyalar güneşte çiçek açarlar, güneş gittikten sonra kapanırlar. Uzun yıllar kalır ve yerlerinde çoğalırlar.
Dahlialar da güneşi severler. Her sene yeniden baharı müjdelerler. Tereddütünüz olmasın.

sevgihoca
24-01-2016, 21:02
Teşekkür ederim Cengizildas.Bana güneşe ve rüzgara dayanıklı çiçekler lazım.Bu sene deneyip,güzel yetişenleri seneye devam ettiririm diye düşünüyorum.Gazanya ve dahlianın tohumlarını şaşırtmaya gerek var mı Cengiz Bey?

cengizildas
25-01-2016, 19:30
Ben gazanya ve dahlıaları fide iken aldım. Çünkü, fideler çok ucuz. 1.- tl. civarında. Bir de renklerini bilemiyorsunuz. Renk seçimi için fide almak çok daha iyi. Eğer orada bulamaz iseniz haberim olsun, beni arayın lütfen.

sevgihoca
25-01-2016, 22:07
Tamam Cengiz Bey,bahara doğru eşim fidanlığa götürecek.Fide daha rahat olur,bulamazsam söylerim.Şimdiden teşekkürler.

YeniGine
25-01-2016, 23:35
Sevgili sevgihocam sık olarak çimlenirlerse şaşırtabilirsiniz tabi ki. Ben de gazanyalarımı fide olarak almış idim, fakat tohumdan dahlialarımı şaşırtmış idim.
Rastgelsin inşallah!..

sevgihoca
26-01-2016, 14:13
YeniGineciğim,teşekkür ederim,dahlia tohumu var mı Koçtaş'a bakarım.Daha vakit var,çok acele etmeyeyim.Sevgili Aleydi de tohum gönderirim demişti.Nisan gibi başlarım tohum işlerine.Bilgilendirmen için teşekkür ederim.

tarla kuşu
27-01-2016, 17:30
Sevgili meslekdaşım,
Bağ eviniz , bahçeniz hayırlı olsun. Eminim baharın gelmesini dört gözle bekliyorsunuzdur. Sevgiyle yapılan her iş herzaman mükemmel olur.
Sağlıkla kalın...

sevgihoca
27-01-2016, 19:26
Teşekkür ederim Tarla kuşu.Sayfama uğramanıza çok sevindim.Ben sizin sayfanızı zevkle birkaç kez dolaştım.Çok beğendiğim bahçelerden biri.İnşallah ben de başarılı olup başka arkadaşlara ilham verebilirim.Sevgiler.

sevdam
28-01-2016, 10:21
Evinizde saglıkla oturun

sevgihoca
28-01-2016, 10:54
Teşekkürler Sn Sevdam.

tugrulalp
31-01-2016, 04:15
Sayın hocam, bahçeniz hayırlı olsun. Şimdiye kadar okullarda çiçek yetiştirmişsiniz, artık bahçenizde çiçekler yetiştirmeye devam edeceksiniz. Bahçenizde huzur ve neşe dolu uğraşlarınız olması dileğiyle...

sevgihoca
31-01-2016, 12:03
Teşekkür ederim Değerli Hocam.Ben mesleğimi çok şükür alnımın akıyla tamamladım.Bundan sonra da yeni uğraşlar içindeyim.Bakalım bahçe işlerini nasıl becereceğim.

cengizildas
04-02-2016, 20:44
https://tr.pinterest.com/pin/508695720386930262/

Sn. SevgiHoca'm, bahçenizin bir köşesine muhakkak bunun gibi bir şey yerleştirin. Mutfaktaki günlük sebze, meyve artıklarını (yemek değil) burada biriktirin. Arada sırada üzerlerine bir sıra toprak atın ve gelecek yıla kadar unutun. Önümüzdeki sene alt kapaktan aldıklarınızı eleyerek kullanabilirsiniz.Bahçeniz için en mükemmel doğal gübredir.

sevgihoca
04-02-2016, 22:21
Teşekkür ederim Cengiz Bey,bahçenin bir köşesinde kompost yapmayı düşünüyordum.Sizin gönderdikleriniz de çok güzel.Hatırlattığınız iyi oldu.

mandalinleerik
04-02-2016, 22:44
Sayın Sevgihocam sayfamızı yeni görüyorum,bayıldım. Eviniz çok güzel. Hele o manzarası mükemmel. Orada olsam şehre dönmek istemem. Çok şanslınız. Hayalim bu. Umarım bu sıcak evinizde huzurlu günler yaşarsınız.

sevgihoca
05-02-2016, 11:24
Teşekkür ederim,evimizi beğenmenize çok sevindim Mandalinleerik.Allahım herkesin hayaline kavuşmayı nasip etsin.İnşallah yazın daha güzel olacak.Yazın şehre göre serin oluyor.Devamlı olmasa da sık sık kalırız diye düşünüyorum.

kasap.94
05-02-2016, 16:17
Hocam: Harika manzarası olan bahçeniz, bağınız, eviniz, hayırlı olsun. sağlıklı mutlu yaşam dilerim. Arazinizin meyilli olmasını teraslama ile mükemmele çevire bilirsiniz, Bir isteğiniz olursa karşılamaktan mutluluk duyarım.

sevgihoca
05-02-2016, 22:07
Çok teşekkür ederim Kasap.94.Zamanla teraslama düşünüyoruz.Şimdilik bahçe düzenini ayarlayabilirsek,daha sonra da meyve bahçesini düzenleyeceğiz.Nezaketiniz için teşekkür ederim,istediğim bir şey olursa bildiririm.

loveforlife
06-02-2016, 06:40
Sevgili Sevgi Hoca,

Sizin gibi yaşama sevinciyle dolu, umutlu bir insana yakışıyor mu hiç bu kadar endişelenmek? Bence seneye bu mesajlarınızdan alıntılarla bahçenizin yemyeşil görüntüleri üzerine çok konuşup güleceğiz.

Pozitif düşünün, pozitif olsun. Bu sitedeki hemen herkesin hayallerini süsler küçücük de olsa bir bahçe sahibi olmak. Sizin bir de şirin mi şirin eviniz olmuş kocaman bağın içinde. Ne mutlu size! Mutluluğunuz daim olsun. Güle güle oturun, ekin, biçin, keyfini çıkarın toprak bereketinin...

sevgihoca
06-02-2016, 18:32
Bahçeme hoş geldiniz Sevgili Loveforlife.Çok haklısınız,ama çok acemiyim,itiraf edeyim korkuyorum bile.Öyle de beceriksiz biri değilim aslında ama tecrübesizlikten sanırım.İnşallah her yer yemyeşil olur da hep beraber halime güleriz.Olumlu düşünceleriniz için teşekkür ederim.Bana moral verdiniz.

sevgihoca
22-02-2016, 22:32
Merhaba arkadaşlar,pazar günü bağa gittik.Yorgunluktan hemen fotoğraflayamadım.Bekçimizin kulubesindeki badem ağacıyla başlayalım.

596946

Yolumuzve uzaktan evimiz.

596947

Ortağımız altı tane salkım söğüt ağacı dikmiş.Salkım söğüt en sevdiğim ağaçlardan biridir.Bağımızda henüz gölge bir yerimiz yok.Bu ağaç çabuk büyürmüş.Aralarına gül dikmiş.

596948

596949

Duvarın bir tarafı tamamen gül.Şimdilik görüntü çok hoş değil.Yoo yine de fena değil.:p

596950

sevgihoca
22-02-2016, 22:43
Eşim ağaçlara bordo bulamacı yaptı.Ben de ona biraz yardım edip dolaştım.Taşlar,kuru ağaç dalları topladım.Biraz da resim çektim.

596951

596952

596953

596954

Bağımızın toprak yapısı,bol taşlı ama toprağı bulursak verimli.:p

596955

sevgihoca
22-02-2016, 23:00
İlaçlamadan sonra dikilecek sarımsaklarımız vardı.Onları diktik.

596956

Soğanlarımız

596957

Görülen düzlüğe maydanoz ekili.

596958

Üç tane çam ağacımızı diktik.İkisini ben diktim,artık benim de bir dikili ağacım oldu.
Bu arada çapa çok ağırdı,eşim kazdı,ben diktim.

596959

596960

sevgihoca
22-02-2016, 23:26
Topladığım taşlar ,ağaç dalları.

596962

Ağaç dallarını peri evi yapmak için hiç üşenmedim,kestim.

596963

Taş ev örneği.Pinterest'ten. Sn.Cengiz İldas,üye olun dedi oldum,başıma iş aştım.

596964

Bu evi topladığım malzemelerle oturup yaptım.Dikeceğim çiçeklerin arasına koyup tanzim edeceğim.
Sırada ağaç ev var.Bakalım neler yapabileceğim.

596968

596966

Herkese hayırlı geceler.

YeniGine
22-02-2016, 23:56
:) Ellerinize sağlık sevgili sevgihocam. Ne yapalım doğayı; taşı-toprağı-ağacı-dalı-yaprağı seviyoruz. Çok güzel olmuş taş eviniz...

sevgihoca
23-02-2016, 11:37
Teşekkür ederim,YeniGineciğim.İşimiz çiçek,böcek.Ben de baktım olmayacak,ahşap boyama kursuna yazıldım.Yoksa taşların,dalların elimden çekeceği vardı.İşin temelini alırsam,başka çalışmalarıma kolaylık olur diye düşündüm.Bağ için saksılar filan güzel olur.Sevgiler.

cengizildas
23-02-2016, 13:51
Sizin de eşinizin de ellerinize*kollarınıza sağlık. Zorluklarını bilirim ama, daha sonraki güzelliklerini de bilirim. Ev kurana Allah yardım edermiş. Salkım söğüt sulu yer ister. Eğer su varsa çok çabuk gelişir. Ceviz de ilk önce bir kökünü su aramaya gönderir. O dönemde gövde yapmaz. Suyu bulunca gövde gelişimi başlar. Allah yar ve yardımcınız olsun.

sevgihoca
23-02-2016, 17:38
Sağolun Cengizildas.Birkaç yıl sonra daha güzel olacak,ağaçlar,güller tabii.Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Saygılar.

Elbereth
26-02-2016, 14:53
Sevgi Hanım taş eviniz harika. Çiçeklerinizin arasında daha da güzel görünecek inşallah. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

sevgihoca
26-02-2016, 18:42
Teşekkür ederim Elbereth,bahçeme hoşgeldiniz.Bir şeylerle uğraşmak hoşuma gidiyor,taş evim,alttaki köpük toprakla örtülüp taş yollarla süslenince çiçeklerin uygun bir yerinde kendini daha gösterecektir diye düşünüyorum.Beğenileriniz için teşekkür ederim.

Bu arada Erzurum nasıl?Üniversiteyi orada okudum.Sevgiler.

Elbereth
11-03-2016, 15:59
Sevgi Hanım merhaba,
Erzurum'a henüz bahar gelmedi. Geçen hafta sonu kar yağıyordu, bugün de dolu yağdı :) Bu kış -34 dereceleri de gördüm şükür. Hayatımda gördüğüm en soğuk günlerdi. Bunu Ankara ve Edirne soğuğunu görmüş biri olarak söylüyorum :)

sevgihoca
13-03-2016, 21:58
Bugün hava bahar gibiydi.Sevgili Aleydi'nin gönderdiği tohumları aldığım gibi bağımıza gittik.Bağa gider gitmez çektiklerim.

600129

600130

600131

Biriketlerin içine çiçek dikeceğimi söylemiştim eşime,o da hazırlamış,ilk durum böyle.

600132

sevgihoca
13-03-2016, 22:18
Çok oyalanmadan işimize başladık,biriketlerin içine pembe ve beyaz renkli alisyum tohumlarını ektim.Tohumlar bitince kedi tırnağı ile devam ettim.Son şekil böyle.

600134

600135

Sonra üçgen bahçeye geçtik.Kaz kaz taş,taşları ayıkla derken
oraya da Hatmi ve zinnia tohumlarını ektim.
Saksıdaki Şebboyu ve bodur kasımpatıyı diktim.
Gene balkondaki laleleri diktim.
Son tarafa doğru akşamsefalarını ektim ve bu şekilde işimi tamamladım.

600136

600137

600141

sevgihoca
13-03-2016, 22:33
Salkım söğütler filzlenmiş.

600142

Bahar manzaraları,bütün bademler açmış.
600143

600144

600145

Çok yorulduğum için soğanların yanına inemedim.
Bizim bağda bir yerden bir yere gitmek o kadar kolay değil.:(
Uzaktan yeşillikleri görülüyor,biraz büyümüşler.
ve yalnızları oynayan en küçük kızım.Bağa zorla geldi.
Haftaya 2.çiçek seferi.
600146

dongyul
13-03-2016, 22:40
Sevgi hocam başlangıç için çok güzel giriş yaptınız hayırlı olsun.

- Ben benim bahçemi kazarken çıkan 2 avuç taşa sinir oluyorum sizin bağınızı gördükten sonra normal gelmeye başladı ^^

sevgihoca
13-03-2016, 22:49
Hiç gülesim yoktu Dongyul.Beni çok iyi anlıyorsun.Eşim diyor ki bizim orası taş ocağı.Aslında burada kimsenin çiçeği de yok.Dikkat edersen yeşillik de yok.Taş,toprak her yer.Ben özeniyorum işte,güzel olsun istiyorum,ne kadar başaracağım birkaç aya belli olur.Sen haline şükret,beterin beteri var gördüğün gibi.:eek:

pınar59
13-03-2016, 22:52
Ne kadar çok taş var hiç böyle bir arazi görmedim ilginç trakya ovası kara kepir topraktır, altı veya yedi mt de su çıkar hayli zor bir toprak kolay gelsin.

hilalll
13-03-2016, 22:55
Sevgihocam bahcenizi ilgiyle takip edecegim.Tamamlanmış harika bahçelerin seyrine doyum olmuyor ama, adım adım o harika sonuca hangi emeklerle ulaşılacagini görmek baya keyifli olacak.

cengizildas
14-03-2016, 10:09
Sn. Sevgihoca'm, briketlerden saksı çok güzel. Bu arada, eşinizden eski taksi lastiklerinden isteseniz. Renk renk boyayıp, içlerini toprakla doldurarak çok güzel saksılar elde edersiniz.
Pınterestin bahçe düzenlemesi ile ilgili olan bölümlerini bulabilirseniz, size çok orijinal fikirler verebilir.

sevgihoca
14-03-2016, 10:55
Değerli arkadaşlarım,Pınar,Hilal,Cengiz Bey ilginiz için teşekkür ederim.

Sevgili Pınar bir de buranın rüzgarını görseniz ağzınız açık kalır,mübalağa etmiyorum.Ben azmettim,çıktım yola,bu sene deneme yılı,hepbirlikte göreceğiz.

İnşallah Hilalciğim,keyifli bir serüven olur.Başarılı olursam,balkona bayrağı asıp sizleri selamlayacağım.Çünkü bu sitenin üzerimizde emeği çok.

Cengiz Bey,sağolun.İnşallah dediklerinizi yapacağım.O tür düzenlemeleri ben de çok seviyorum.Sayenizde Pinteresti hergün takip ediyorum,üye oldum.Teşekkürler.

evdeçiçek
14-03-2016, 11:18
Sevgi hocam;

Bahçe serüveninizde başarılar dileriz. Ancak :D badem açaçlarının çağlalarını umarım yalnız yemezsiniz. Göz hakkı denen birşey var değil mi? :D

hilalll
14-03-2016, 11:24
Düsünüyorum dünden beri :-)
Oradaki iri taslardan duvarlar örsek... İclerini elenmis toprak , gübre, kompost zenginlestirsek güzel tasarımlar yapılabilir.Hem egimden kurtulmus oluruz.Topragın tamamını ayıklamak çok zor görünüyor.

hilalll
14-03-2016, 11:30
http://www.agaclar.net/forum/1396879-post12.htmq

Hali hazirda konumuz mevcutmuş.Son resimdeki tarzda hayal etmistim.

sevgihoca
14-03-2016, 11:30
Çok haklısınız Evdeçiçek:(.Ben sizin yerinize yesem olmaz mı?:p

sevgihoca
14-03-2016, 11:55
Sevgili Hilal dediğiniz gibi düşünüyorduk,toprak getirtiriz diyorduk ama şimdilik getiren yok,hal böyle olunca bu yazı çiçeksiz geçirmek istemedim.Daha işin sebze kısmı da var.Zamanla inşallah.

evdeçiçek
14-03-2016, 11:57
Çok haklısınız Evdeçiçek:(.Ben sizin yerinize yesem olmaz mı?:p

Tamam anlaştık :D

Khan
14-03-2016, 13:46
Kilim ve döşemeler çok güzel. OĞ ve OK tamgası ve tipik Orta Asya yaşatılmış.
Her şey gönlünüzce olsun.

sevgihoca
14-03-2016, 16:15
Teşekkür ederim Khan.Yalnız OĞ ve OK tamgasından bir şey anlamadım:(.Açıklarsanız sevinirim.

eurosat55
14-03-2016, 16:52
Sayın Sevgi Hocam,Kilim desenlerinizin motiflerinden bahsetmiş,bir ara bu motifleri bende araştırıp okumuştum..

Orta Asya’dan Anadolu’ya Ok, Oğ ve Oğuz Damgaları (https://uqusturk.wordpress.com/2011/08/21/ok-og-ve-oguz-damgalari/)

sevgihoca
14-03-2016, 20:34
Güzel bilgilerdi,teşekkür ederim eurosat55.

YeniGine
14-03-2016, 23:55
Sevgili sevgihocam maşallah ekmeye-dikmeye başladınız. Yeriniz çok yüksekte imiş, taşlarınız çok rastgelsin emeklerinizin karşılığını görün inşallah...
:) Biriket bahçeniz çiçeklerle dolsun inşallah... Şimdiden nasıl olacaklar merak ettim.

sevgihoca
15-03-2016, 16:06
Teşekkür ederim YeniGine'ciğim.Şimdilik kabaca tohumları ektim.Gelip gittikçe taşları toplayıp bir şekil vermeye çalışacağım.Bu taraf biriket bahçe oldu,karşısına da taşlı bahçe yapmaya çalışacağım.Taş çok, aralarına toprak döküp tohum ekeceğim.Ne yapayım taşları da dekor olarak değerlendireyim.

nebil1505
15-03-2016, 18:37
Hayırlı olsun Sevgihoca Bölgede yetişebilece iklime uyum sağlayan meyve ağaçlarından birer adet dikmek hiç fena olmaz. Emeğinize sağlık.

Muda
15-03-2016, 19:06
Sevgi hocam başlangıç için çok güzel giriş yaptınız hayırlı olsun.

- Ben benim bahçemi kazarken çıkan 2 avuç taşa sinir oluyorum sizin bağınızı gördükten sonra normal gelmeye başladı ^^

Hiç gülesim yoktu Dongyul.Beni çok iyi anlıyorsun.Eşim diyor ki bizim orası taş ocağı.Aslında burada kimsenin çiçeği de yok.Dikkat edersen yeşillik de yok.Taş,toprak her yer.Ben özeniyorum işte,güzel olsun istiyorum,ne kadar başaracağım birkaç aya belli olur.Sen haline şükret,beterin beteri var gördüğün gibi.:eek:

Sayfanız hayırlı olsun. Umarım istediğiniz gibi bir bahçe olur. Toprak yapısı taşlı olsa da kırmızı toprak olunca muhtemelen istediğiniz verimi alırsınız. Sizdeki gibi taşlı olan topraklarda ağaçlar istediği gibi kök atabilir olduğunu ziraat mühendisi bir arkadaş söylemişti. Küçük taşlar suyu da muhafaza ediyormuş.

Benim yerdeki taşları görünce herhalde bu taşların bulunduğuna şükredersiniz. Ben büyük taşlardan elden geldiğince düzeltip teraslama yapmaya çalışıyorum. Zaman içinde muhtemelen güzel olacak. Fotoğraf bulabilseydim ekleyecektim.

Siz de su durumunuza göre çevrede yetişen ağaçlardan fidanlar dikersiniz. Salkım söğüt en fazla su ihtiyacı olan ağaç. Çevresindeki gülleri muhtemelen başka bir yere taşımak durumunda kalırsınız.

Sarımsakları sonbaharda dikmek en güzeli.. Çok fazla da su vermek gerekmiyor o zaman. İlkbaharda dikilenler büyük tek diş olarak kalıyormuş. Yeşil olarak da tüketebiliyorsunuz.

Bahçenizde bulunan alıçlar ne renk. Özellikle kırmızı renkli olanların yaprağı çiçeği ve kendisi kalp ve damar hastalıklarına çok iyi geliyor. Çok fazla ise bir kısmına döngel aşılayabilirsiniz.

sevgihoca
15-03-2016, 21:13
Teşekkür ederim,Nebil.Bahçeme hoş geldiniz.Birkaç adet meyve ağacımız var ama rüzgardan dolayı fazla ürün alamıyoruz.Sanırım rüzgar meyve tutumunu engelliyormuş.Ben meyveden vazgeçtim,biraz sebze yetiştirebilirsek razıyım.:(

sevgihoca
15-03-2016, 21:26
Hoşgeldiniz Sayın Muda.Bahçe düzenine tam olarak geçilmeği için mutlaka değişiklikler olacaktır.Şu an zemin katı yaptırıyoruz,yani inşaat küçük çapta devam ediyor.Bahçe düzene girene kadar birkaç şekle daha girer sanıyorum.Sizin taşlara inanamadım,bizimkinden kötüsü olamazmış gibi geliyor.Alıçlar sarı renkmiş Sayın Muda.Üzerinde de 3-4 tane olmuş eşimin söylediğine göre.:eek:Yani anlayacağınız durum vahim.:p

cengizildas
16-03-2016, 19:37
Sn. Sevgihoca'm, peyjazcılara, bahçevanlara yaptırılan bahçelere göre, sizin yapmış olduğunuz bahçe, benim nazarımda bir saray bahçesinden daha kıymetli. Çünkü, toprağında ellerinizin, tırnaklarınızın izleri var.
Sizi, Sn. Adalet Yağcı'yı anlıyorum. Ben de kendi ellerimle bahçemi yapmıştım. İnanın o toprakta yetişen en küçük ot bile size büyük mutluluk verecek. Eşinizin ellerine sağlık. O'na selamlarımı iletin lütfen.

sevgihoca
17-03-2016, 00:08
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim Cengiz Bey.Tohumlarımı ektiğim her yer benim için çok kıymetli.Üstüne yağmur yağdı, bugün çok soğuk,benim aklım lalelerde,tohumlar yağmurla akıp gitti mi diyorum.Devamlı orada olsam daha fazla uğraşma imkanım olur.Cumartesi eşim gidiyor,kendine göre işlerle uğraşıyor.Pazar günü beraber gidiyoruz,ben kendi işlerime bakıyorum.Çiçekler açınca saray bahçesinden güzel olur benim için.Eşime selamınızı ilettim,teşekkür ederiz.

münevver48
24-03-2016, 22:04
sevgili sevgi hoca, biraz gecikmiş olacak sayfanız hayırlı olsun. ağaçlar nete hoş geldiniz.

Muda
26-03-2016, 08:28
Bahçemden küçük bir bölüm. Bizi oldukça fazla uğraştırdılar. Beterin beteri var. Şimdi görüntü değişti. Bahçe sayfası açınca devamını orada yayınlarım.

601965

601966

sevgihoca
26-03-2016, 17:38
Sevgili Münevver48,kusura bakmayın,mesajınızı yeni gördüm.Çok teşekkür ederim.Sevgiler.

sevgihoca
26-03-2016, 17:44
Sayın Muda,görüntüler için teşekkür ederim.Evet,dediğiniz gibi kayalar,taşlar.Bizim de bugün kepçe gelip epeyce bir düzleme yapmış.Özellikle kapının ön kısmına çok sevindim.Sizin de bahçenin yeni halini merak ettim.İnşallah bahçe sayfanızı en kısa zamanda açarsınız.Saygılar.

cengizildas
26-03-2016, 20:27
Size ve Sn. Muda'ya Allah kolaylık versin. Sn. Muda'ya buradan seslenmek istiyorum. Sakın fotoğrafta görünen lastik eskisini atmasın ve onu saksıya çevirsin.

sevgihoca
26-03-2016, 20:43
Teşekkür ederim Cengiz Bey.

abk
27-03-2016, 15:28
Taşlarla dolu bir bahceyi kazmak belki on kat daha zor. Ben de bahçemi kazarken, ozellikle belli kısımlarında cok zorlandım. Bazen topraktan cok tas cikiyordu. Aslinda tas ta degil benim bahcemdekiler, kiremit ve tugla parçaları. Eskiden yikilmis bir binadan kalanlar. Sizinki gibi tas olsa, daha keyifle toplardim. Bizim buralarda tas bulmak pek kolay degil.

sevgihoca
27-03-2016, 17:47
Bahçeme hoş geldiniz abk.Bizim bağı adam etmek biraz zor ama gayret edeceğiz.Kepçeyle bazı yerler düzenleniyor.Eşim şimdi bağdan geldi,düzlenen yerlerde sebze yetiştirmeye çalışacağız.Sizin bahçeyi de zevkle takip ediyorum.ilginiz için teşekkürler.

Muda
28-03-2016, 13:23
Size ve Sn. Muda'ya Allah kolaylık versin. Sn. Muda'ya buradan seslenmek istiyorum. Sakın fotoğrafta görünen lastik eskisini atmasın ve onu saksıya çevirsin.

Maalesef o lastik artık yok. Kar ve yağmurdan ıslanan çalıları yakamayınca arkadaşım çalıların ve dikenlerin yanması için orta kısma attı. Lastik olmasa muhtemelen hiçbirini yakamayacaktık. Özellikle kuşburnu, böğürtlen ve muhtemelen acı çehre olduğunu düşündüğüm dikenli çalılar başka türlü yanmayacaktı. Eldivenlerle bile her tarafımız delik deşik oldular.

sevgihoca
16-04-2016, 22:24
Sevgi hocam;

Bahçe serüveninizde başarılar dileriz. Ancak :D badem açaçlarının çağlalarını umarım yalnız yemezsiniz. Göz hakkı denen birşey var değil mi? :D

Sevgili Evdeçiçek,bademleri afiyetle yedim,çok üzgünüm.:p

605961

evdeçiçek
18-04-2016, 08:12
Afiyet olsun :) düşünmeniz yeterli.

Sabihas
18-04-2016, 11:27
Sn Sevgihoca, hayırlı olsun, kolay gelsin..

sevgihoca
18-04-2016, 18:10
Sevgili Evdeçiçek.sizleri tanıdıktan sonra düşünmemek mümkün değil.Güleryüzünüz hep aklımda.Toplantı şimdilerde olsaydı bademleri getirirdim.

sevgihoca
18-04-2016, 18:14
Teşekkür ederim Sabihas.Eşim epey bir şeyler dikmiş ama daha göremedim.

s.serdar
22-04-2016, 01:58
Bizim buralarda tüm badem ve kayısılar yine dona kurban gitti.
Size misafirliğe gelebiliriz. :D

sevgihoca
22-04-2016, 12:39
Bizim de her sene bir şeyler oluyordu,ilk defa bu sene yiyebildik.Sizin bademlerin donmasına üzüldüm.Bekleriz tabi ki,memnuniyetle.

sevgihoca
24-04-2016, 21:23
Uzun zamandır bağa gidememiştim,bugün koşa koşa gittim.Ektiğim tohumları merak ediyordum.Şebboy ve hüsnüyusuf çiçeklenmiş,alisyumlar günyüzüne çıkmıştı.

607822

607823

607824

607825

Böğürtlen tutmuş.

607826

sevgihoca
24-04-2016, 21:32
Bademler kartlamış,ama birkaç tane taze buldum.

607827

Maydanoz

607828
Soğan
607829

Bizim bağ kuyu gibi.İnmişken evin durumu.
Zemin kat yapılıyor.Yarın sıvanmaya başlanacak.
Bahçe duvarı da yükseltildi.
607830

607831

sevgihoca
24-04-2016, 21:38
Kır çiçekleri

607833

607834

607835

Muşmulaymış.

607836

Salkım söğüt

607837

sevgihoca
24-04-2016, 21:47
Çilekler

607843

Kirlihanıma benzettim ama.

607844

607845

Kasımpatıları bugün diktim.

607846

Taşlı bahçem.

607847

sevgihoca
24-04-2016, 22:00
Taşlı bahçeme el attım epeyce taş toplayıp, temizledim.
Ama taşları bitiremedim.
Topladığım taşların bir kısmı

607849

Biraz temizlendi sanırım.

607850

Tohumlar,ne bilemedim.

607851

Erikler,henüz çekirdekleri oluşmamış,
Tadına baktım,belli olmaz bir rüzgar çıkar,dökülür.
Bizim bağ riskli.Geçenki rüzgarda cevizin dalı kırılmış.

607852

607853

sevgihoca
24-04-2016, 22:08
Gelelim asıl meseleye.Taşlı uzuuun bir yol.2,5 dönümün sonu yani.

607854

Nereye mi gidiyorum?Bir an dönmeyi bile düşündüm.
Neyseki bizim bostan göründü çok şükür.

607855

Komşu bağa vardım yani.Gördüğünüz gibi düzen fena değil.
Domates,biber,patlıcan vs.
607856

607857

607858

sevgihoca
24-04-2016, 22:14
Komşu bağa varınca,komşuyla karşılaştım tabii.
Gel oğlaklara bak dedi.

607859

607860

Bu resim sizler için.

607861

sevgihoca
24-04-2016, 22:22
Yeşillenen dağlar

607862

607863

607864

Ön bahçenin durumu,sanki biraz daha düzene girmiş gibi.
Sanırım on beş güne kadar buranın taşları da döşenir.
Sonra da çiçekler alınıp diklir.

607865

607866

sevgihoca
24-04-2016, 22:31
Gündüz

607871

Akşam

607872

Mutlu son

607873

YeniGine
24-04-2016, 23:26
Taş, taş, taş; her yeriniz taş sevgili Sevgihoca'm. Tek başınıza nasıl temizleyeceksiniz çok zor gibi görünüyor. :(
Neyse başaracaksınız inşallah, hüsnüyusuf ve şebboylarınız çiçeklenmişler maşallah, ben ilk sene çiçeklenmezler diye biliyordum. Kirli hanımlarınız da çıkmışlar, tam uç almalık olmuşlar. Bilmediğiniz çimlenen güzel de sanki kadife gibi geldi bana.
Emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallah...

sevgihoca
25-04-2016, 00:17
Şebboy ve hüsnüyusufu Sevgili Asmalıtepe tohumdan ekmiş.Ben de ilk yıl açmaz diye biliyorum ama şansıma açtı.Üstelik farklı renkmiş,sevindim.

Kirlihanımdan nasıl uç alacağım,çok küçük değiller mi?

Taşlara gelince çiçek dikeceğim yer temizlenirse benim için yeterli.Üstüne toprak getirteceğiz.Teşekkür ederim YeniGineciğim.

YeniGine
25-04-2016, 00:27
:) Şansın bol ve daim olsun inşallah Sevgihocam.
Kirlihanımdan hemen en üstteki iki minicik yaprağı çıt koparacaksın. :) Ben de o çıt kopartmak öyle bir alışkanlık oldu ki inan pazara gidiyorum salatalık alacağım seçerken bile üstlerindeki o minik saplarını koparıyorum... :)
Rastgelsin inşallah Sevgihocam...

dongyul
26-04-2016, 20:58
Sevgi hocam vallahi siz hızlı çıktınız harıl harıl ilerliyorsunuz hepimizin bahçesini geçecek bahçeniz ne güzel olmuş kapınızın önü hayal ettim de çok güzel bir bahçe bizi bekliyor.

Bu arada bizler de böyle derler. Taşlıbahçenin sebzesi meyvesi lezzetli olur. Eminim meyveleriniz çok tatlıdır.

sevgihoca
27-04-2016, 18:03
Sevgili Dongyul,ilk defa bu yıl badem yedik,kirazımız güzel,elmamız da rüzgardan döküldüydü.Eriğin tadı da güzeldi.Bu yıl biraz daha emek vereceğiz bahçemize,inşallah dediğin gibi olur.

Kapımızın önü biraz daha düzene girdi,Çiçekliğe duvarın üzerine tel döşenecek.Hele ki o tellere asma güller sarılırsa harika olur.Bakalım hep berabar göreceğiz.Ben sizlerin hızına nasıl yetişeyim Dongyul.Sizler harikasınız maşallah.Sevgiler.

tanerege
28-04-2016, 20:29
Afiyet olsun Sayın hocam :)) eminim emeklerimizin karşılığını alacaksınız... Ailenizle beraber mutluluğunuz daim olsun inşallah...

sevgihoca
28-04-2016, 21:16
Teşekkür ederim,Tanerege.Bahçeme hoşgeldiniz.İnşallah,gördüğnüz gibi bizim taşlı bağı düzenlemeye çalışacağız.Siz de mutlu kalın.

sevgihoca
31-05-2016, 22:25
Merhaba arkadaşlar,mutlu haber 1-Evimizin önü düzenlendi.Taşları eşim döşedi.Bir de ay yıldız yapmış.Taşların arasına kum dökülecek.

615539

615540

615541

615542

615543

sevgihoca
31-05-2016, 22:33
Çiçekler

615544

615545

615546

615547

615548

sevgihoca
31-05-2016, 22:44
Bodur kasımpatının canı çiçek açmak istemiş.

615551

Kirlihanımlar

615552

Akşam sefası

615553

Şebboy

615554

Cosmoslar

615555

sevgihoca
31-05-2016, 22:58
Sebzeler

615556

615557

615558

615559

615560

sevgihoca
31-05-2016, 23:07
Mutlu haber 2- Fasulye topladım.

Dongyul,oturaklarım nasıl?Tabiiki senin fasulyelerinden güzel.:p:mad:

615561

615562

Fasulyeyi pişirmek için kabakları bekliyorum.:(Sevgiler.

YeniGine
31-05-2016, 23:28
Çiçekler güzel, sebzeler harika... Maşallah Sevgihoca'm hasadınız bol olsun inşallah!..

sevgihoca
31-05-2016, 23:45
Teşekkür ederim YeniGine'ciğim.İlk hasadımızı yaptık çok şükür.Bir de pişirip tadına bakarsak tamamdır.Çiçekler tohumdan olunca geç ilerliyor.Toprak da düzgün olmayınca,daha bağımızı tanımaya çalışıyoruz.

abk
01-06-2016, 02:10
Çiçekler sebzeler cok guzel, esınız de cok maharetliymis. :) Babamlarin bahceye ayni tastan döşenmişti, oyle kolay bir is degildi dosemek. Hatta ozel bir cihazla titreşim veriyorlardı taslar yerine tam yerleşsin diye.

dongyul
01-06-2016, 08:51
Sevgi Hocam; vallahi hızlı çıktınız. Her şey gayet güzel görünüyor, parkeler çok güzel olmuş ayrıca Ay-Yıldıza bayıldım. Helikopter pisti gibi olmuş :D

Sebzeleriniz de olgunlaşmaya başlamış, biraz toprak bulabilseniz ve o taşlar toplansa çok güzel olur. Eminim sebzelerinizin tatları çok güzeldir, afiyetle yemek nasip olsun ^^

sevgihoca
01-06-2016, 11:43
Sevgili abk,eşim maharetliymiş de hiç haberimiz yokmuş.Gelen ustalardan daha iyi duvar örünce kendi kendini daha yeni keşfetti.Taşları sen daha güzel döşersin ustalardan dedim.Bir de o an aklına gelmiş,ay yıldız yapmış,evde aklına gelseydi daha düzgün bir şekil hazırlardık.Çok yoruldu ama güzel oldu.

sevgihoca
01-06-2016, 11:54
Sevgili Dongyul,annem fasulyelere oturak deyince aklıma hemen sen geldin.Fasulyeleri toplayınca koyacak yer aradım,cebime koyunca yine sen aklıma geldin.Fotoğraf çekeyim cebimdeyken dedim ama misafirlerimiz vardı.

Kabakların da bıyıkları oluyor mu Dongyul?Küçükleri toplamam gerekiyor mu?

Dongyul'cuğum,dediğin gibi toprak meselesine katılıyorum.Hiç gübre de koymadık.Ben adamı sıkıştırıyorum,o da olur olmadık yerlere bir şeyler dikiyor.Bizim bağ oturana kadar idare edeceğiz artık.

dongyul
01-06-2016, 13:55
Sevgi Hocam kabaklar bıyık atmazlar kolay kolay ilk kabaklarıda toplanız gerekmez diye düşünüyorum.

Zamanla her şey daha güzel olacaktır eminim. Toprak ve gübre işide bittimi her şey olur bağınızda ^_^

06arif55
02-06-2016, 13:49
Arazi çok kurak ve verimsiz gözüküyor.
Gözünüzün kesmesi bile takdire şayan...
Biraz zamanınızı alacak ama eminim o civarda tek olacaksınız ve tüm problemlere bir çözüm bulacaksınız ;) Sağlıcakla kalın takipteyim :)

sevgihoca
02-06-2016, 16:54
Teşekkürler Arif55,bizim bağda her şey olduğu kadar,yetiştiği kadar.Zamanla oturur ,ama ne yapsan, ne etsen süper olması imkansız.Rüzgarın şiddeti ağaçları olumsuz etkiliyor.Yavaş yavaş düzene koymaya çalışacağız Sn.Arif.Sayfama uğradığınız için teşekkür ederim.

tarla kuşu
13-06-2016, 16:17
Sevgihocam, manzaranız yeter... Temiz havanız yeter... Sağlıkla, sevdiklerinizle güzel günler geçirin...

sevgihoca
13-06-2016, 17:03
Teşekkür ederim Tarla kuşu.Kesinlikle manzaramız yeter değil mi?Yediğimiz üç-beş şey de karımız olur.

nuaymu
13-06-2016, 20:39
Sayın sevgihoca,

Hızır(as) sizinle olsun, dokunduğunuz yerler yeşersin, göğersin, gönlünüzdekini yanınızda hazır bulasınız, rabbim emeklerinizi zayi etmesin, kat kat karşılığını versin ve eminim öyle de olacaktır. Bizler de buradan 'vay canına! şu güzelliklere bakın' deyip iç geçireceğiz :)

dongyul
13-06-2016, 20:51
Gördüğünüz gibi çiçek filan da yok.Ben kendimi boş yere mi parçalıyorum ne.:(
Maraş'ın bağ yapısını hep birlikte incelemiş olduk arkadaşlar,teşekkürler.

Sevgi Hocam hep beni gülümsetiyorsunuz iyi ki varsınız :D Siz çabalayın mutlaka her yer bir gün çiçek bahçesi olacak ^^

sevgihoca
13-06-2016, 21:24
Sevgili Nuaymu,bu güzel ve içten duanız için çok teşekkür ederim.Kocaman bir amin diyorum.Ben her şey birden oluversin istiyorum,ama bahçe işi zamana ihtiyaç var.

sevgihoca
13-06-2016, 21:31
Vallahi Dongyul,görüyorsun buranın bağlarını.Gerçi bütün bağlar böyle değil.Düzlük,çok güzel verimli ürün alanlar da var.Tabii sonuçta kendimize bakmalıyız.Dediğin gibi çabalayacağım.

Aslında gülmeyi de,güldürmeyi de seviyorum Dongyul.İlle bir espri yapmam gerekiyor.Huyum kurusun.

sonkez
14-06-2016, 10:30
Masallah emeklerinize saglik gün gectikçe emeklerinizin karsiligini aliyorsunuz ❤

sevgihoca
14-06-2016, 11:26
Sevgili Sonkez son fotoğraflar bir arkadaşın bağı.Maraş'taki bağ yapısını görelim diye fotoğraflamıştım.Teşekkürler.

sevgihoca
21-06-2016, 15:20
Dün bağda misafirlerimizi ağırladık.Maraş çok sıcaktı.Bağda hava çok güzeldi.Akşam üşüdük diyebilirim.Aslında tam kalma zamanı.

619324

619325

619326

619327

619328

sevgihoca
21-06-2016, 15:29
O kadar tohum ektim,nerdeler bilemiyorum.Şebboy maşallah ne zaman gitsem çiçekli.

619329

619330

619331

619332

Ben burayı çiçekli biçekli hayal etmiştim.Zavallılar uzamadan çiçek açmışlar.

619333

sevgihoca
21-06-2016, 15:43
Misafirler olunca pek dışarı çıkıp sebzeleri kontrol edemedim.Eşimin topladığı kayısı,erik,salatalık.

619334

Kabaklar çok uzakta olduğu için toplanamayıp,böyle büyümüşler.Mücver olur ancak.

619335

Meyve suyu konsantremiz.Eşim yaptı,kayısıdan.Üç tencere vardı,arkadaşlara dağıttık.Bu günde reçel yapacaktı,bakalım nasıl olacak?Sevgiler.

619336

duy-gu
21-06-2016, 15:51
Sevgihocam, bahçeniz renklenmiş, yeşillenmiş. Kışınki o taş toprak görüntüsü kalmamış neredeyse :)

Jakin
21-06-2016, 15:59
Çok güzel olacak inşallah.. Şimdiden açmışlar çiçekler..
Şebboy'a bayıldım.. Cosmos'a da.. Sebze meyveler de bereketli olsunlar.. :)

akçabardak
21-06-2016, 19:10
Sevgili sevgihoca maşallah hasada başlamışsınız artık ne güzel taze taze, bahçeniz de yavaş yavaş renklenmeye başlamış, mahsülleriniz bol bereketli olsun dilerim. Ağız tadıyla tüketmek nasip olsun, eşinize de meyve suyu ve reçel yapımında kolay gelsin.

Selma_321
21-06-2016, 20:13
Misafirler olunca pek dışarı çıkıp sebzeleri kontrol edemedim.Eşimin topladığı kayısı,erik,salatalık.

619334

Kabaklar çok uzakta olduğu için toplanamayıp,böyle büyümüşler.Mücver olur ancak.

619335

Meyve suyu konsantremiz.Eşim yaptı,kayısıdan.Üç tencere vardı,arkadaşlara dağıttık.Bu günde reçel yapacaktı,bakalım nasıl olacak?Sevgiler.

619336

Maşallah Sevgi hocam. Çok güzel gözüküyorlar elinize emeğinize yüreğinize sağlık. Allah kolaylıklar versin.

sevgihoca
21-06-2016, 22:59
Çoook teşekkür ederim Sevgili Duygu,Jakin,Akçabardak ve Selma.Ne güzel şeyler yazmışsınız,çok mutlu oldum.

Yavaş yavaş hasada başladık.Tazesiyle yemek çok güzel.Konsantre meyve suyumuz da çok güzeldi.Eşim henüz reçeli yapmamış.Yapınca paylaşırım.Herhalde birkaç seneye her şey daha güzel olur.

Toprak olursa demek ki çiçek yetişebilecek.Taşlarla anca bu kadar.Deneme yılı oldu bu sene.Hepinize teşekkür ederim,moral verdiniz.

sevgihoca
30-07-2016, 23:19
Merhabalar.Uzun bir aradan sonra nihayet bugün bağa gidebildim.Çiçeklerimi büyümüş görünce çok şaşırdım.Yani bizim taşlı tarlaya göre büyümüşler.

Cosmoslar

623416

623417

623418

Kirlihanımlar

623419

623421

sevgihoca
30-07-2016, 23:32
Kirlihanımlar epeyce yayılmışlar.Taşların içinde,çok da sulanmadan gene de bir şeye benzemişler.

623422

Böğürtlenlerimiz.Olanları hemen yedim.Yerde sürünüyorlardı,eşime bir çubuğa bağlattım.

623423

623424

Bodur kasımpatım en güzel büyüyüp yayılanlardan.Gelişimi böyle sürerse seneye epey bir yeri kaplar.

623425

Ballıcalar,balkonda da,bahçe de de pek verim alamadım.Oysa sitede gördüklerim çok güzel.Sebebini bilemedim.Bir fikir veren olursa çok sevinirim.

623426

sevgihoca
30-07-2016, 23:37
Gelelim sebzelere.Bağın kendi toprağı,gübre de kullanmadık.Olduğu kadarıyla,bağın düzeni oturuncaya kadar küçük denemelerimiz.

623427

623428

623429

623430

623431

sevgihoca
30-07-2016, 23:58
Sebze bahçemizin idare eder durumu.İnşallah Sevgili Dongyul ve Telato görmezler.:p Görürlerse yandım,sınıfta kalabilirim.:(Vallahi benim suçum değil,eşim az suluyormuş.

623444

623445

623446

Bugünkü hasılatımız.Salatalıklar akşama cacık oldu.Afiyetle yendi.

623447

YeniGine
31-07-2016, 00:02
Sevgili Sevgihoca'm dediğiniz gibi bağın düzeni oturana kadar; ama yine de maşallah maşallah çiçekler-meyveler-sebzeler-meyve suları, çok güzeller... Hasadınıza maşallah, rastgelsin inşallah...

sevgihoca
31-07-2016, 00:12
Topladığımız biberlerden turşu yapıldı.

623457

Eşimin yaptığı kayısı reçeli.(İlk defa)

623458

İstediğim renkli görünümü elde edemedim.Ballıcalar istediğim gibi olmadı.:(

623459

623460

Zar zor büyüyen sabah sefası.

623461

sevgihoca
31-07-2016, 00:15
Akşam sefalarıyla bitirelim.

623462

623463

623464

623465

sevgihoca
31-07-2016, 00:19
Sevgili Sevgihoca'm dediğiniz gibi bağın düzeni oturana kadar; ama yine de maşallah maşallah çiçekler-meyveler-sebzeler-meyve suları, çok güzeller... Hasadınıza maşallah, rastgelsin inşallah...

Teşekkür ederim YeniGine.Daha çook çalışmamız lazım.Bağ düzene girene kadar,ben yaşlanacağım vallahi.:p

idris şenol
31-07-2016, 00:27
45 derece eğimle bu iş yapılırımı hocam
bu taşların arasında bitki olurmu hocam
herşey bir yana ,sizde bu güç nerde hocam
diyenlere inat ,biz yaparız dedik yaptık demişisiniz sevgi hocam elinize emeğinize sağlık

sevgihoca
01-08-2016, 12:15
İdris Bey,yazınızı okurken eyvah dedim,ama sonu güzel bitmiş.Çok güzel yorumlamışsınız,aynen dediğiniz gibi.

Henüz deneme yılı,toprağımızı tanıyoruz.Rüzgar da cabası.Seneye daha düzenli olur diye düşünüyorum.Yorumlarınız için teşekkür ederim.

sevgihoca
01-08-2016, 12:37
Kendiliğinden çıkan ayçiçeği

623566

Minicik gülümüz

623567

Akşam serin serin oturduk.

623568

Sabah 06.00'da sabah sefaları,minikler ama güzel açmışlar.

623569

623570

sevgihoca
01-08-2016, 12:41
Çilekler,ama daha çileğini görmedim.

623571

Minik gülümüz sabah açmış.

623572

623573

sevgihoca
16-09-2016, 14:57
Merhabalar bayramın son günü,korkunç fırtına,biraz da yağmur vardı.Fırtınadan herkes eve kaçarken uçmadan çektiklerim..Çilekleri nihayet olmuş gördüm.Ama yemeği unuttum.

627677

627678

627679

627681

627680

sevgihoca
16-09-2016, 15:09
Kasımpatım bol bol tomurcuklanmış.Aslında kocaman,belli olmamış.

627686

Rüzgardan kaçarken.

627687

627688

Ev ve camda yağmur damlaları.

627689

sevgihoca
16-09-2016, 15:15
Gelelim asıl meseleye.Bu resim nedir? Tabii ki Tokat kebabının sobası.

Tokat kebabı harika olur,eşim ilk kez yaptı,fena değildi.Ama çok beğenmiş gibi yaptık.:p

627690

627691

627692

627693

Kebaplı kapanış.

627694

cengizildas
04-10-2016, 17:57
Sn. Sevgihoca, her şey çok çok güzel. Hele Tokat sobasına bayıldım. Tam bana göre. Kebap da enfes görünüyor. Kasımpatılar soğukta açıyor. Gidebilirseniz sizi çiçekleri ile karşılarlar. Seneye her şey daha güzel olacak inşallah.

sevgihoca
05-10-2016, 21:05
Teşekkür ederim,Cengiz Bey.Bu yaz bu kadarlık oldu.İnşallah seneye daha güzel olur.Aklım kasımpatıda sanırım patlamışlardır.

Tokat kebabı sobası bir harika.O yüzden çektim zaten.Eşim biraz acemiydi ama gene de güzel oldu.

Herhalde yayladan geldiniz.Sevgiler.

sevgihoca
08-10-2016, 21:58
Merhaba arkadaşlar.Bizim bağ malum,bol para istiyor,bol emek istiyor.Gene de bağdan gelen ufak tefek şeyler bizi mutlu etmeye yetiyor.

Eşim bağda ayıklamış,yemesi de çok keyifli.Bademlerimiz.

629672

Kasımpatımız,önce böyleydi.

629673

Şimdi böyle olmuş.

629674

Taşlara,kayalara rağmen,ben burdayım diyor.

629675

Şimdilik bu kadar.Sevgiler.

YeniGine
08-10-2016, 22:47
Sevgili Sevgihoca'm maşallah kasımpatınız çok güzel çiçeklenmiş, şekli de gayet güzel...

sevgihoca
26-10-2016, 00:02
Evet,YeniGineciğim.Geçen sene bu zamanlarda almıştım.Bağda çok güzel büyüdü.Göründüğünden daha büyük.Top gibi oldu maşallah.
Burda değildim,kusura bakmayın,cevap geç oldu.

mister73
19-11-2016, 09:26
Sevgihoca'm merhaba. Sayfanızı satır satır takip ettim, azminiz ve gayretiniz hepimize ilham veriyor. Maraş'a selam ve saygılar...

sevgihoca
19-11-2016, 21:12
Teşekkür ederim,Mister73.Sıra bahçeye gelmediği için bu yıl ancak bu kadar yapabildik.Bakalım seneye neler yapabileceğiz.Çiçeklik yerim,toprak gelip ,şöyle bir düzenlense mutlu olacağım.Sebze işi beni aşıyor.Arazi çok yorucu.Aslında eşim bağı keyif yapmak için almıştı,ama ben kendimce uğraşıyorum işte.Çiçeksiz,sebzesiz olmaz,diyorum.Takdiriniz beni mutlu etti,sağolun.

mister73
19-11-2016, 23:07
Eşinizi bilmem ama açıkçası ben bahçe işiyle uğraştıkça ve hele de sonuçlarını gördükçe keyif alıyorum. En azından şimdilik uğraşabilecek gücüm kuvvetim varken. Zaten gördüğümüz kadarıyla eşiniz de vakit buldukça bağınızı güzelleştirmek için çabalıyor, mesela ay yıldızlı taş döşeme onun eseriydi yanılmıyorsam ve çok kolay bir iş değil

sevgihoca
24-11-2016, 15:19
Sevgili Mister73,bağı alınca eşimin becerikli biri olduğunu anladık.Şimdi evde de bir iş olduğunda ben yaparım diyor.Ustalardan iyi beceriyor inşaat işlerini.Ay yıldızı o an doğaçlama yapmış,önceden tasarlasaydı daha güzelini yapardı.Sevgiler.

sevdam
12-12-2016, 14:32
merhaba hemşerim öncelikle sobaya bayıldım tokattanmı getirttiniz bilgi verirseniz sevinirim saygylar

sevgihoca
15-12-2016, 23:55
Merhaba Sevgili Sevdam,arkadaşımız Tokatlı,soba onların,beraber kullanıyoruz.Saygılar.

sevgihoca
08-04-2017, 17:25
Merhabalar,Değerli Arkadaşlarım.

Artık sezon açılıyor.Kardan,kıştan,donan sularımızdan sonra bağımızda tekrar yeni bir sayfa açıyoruz.
Bakalım bu yıl bahar ve yaz aylarında neler yapabileceğiz.Arabadan iner inmez etrafa bakındım,sizler için fotoğrafladım.

Geçen yıl diktiğimiz salkım söğüt.Büyümesini ve altında oturacağım günleri beklemedeyim.Sanırım yaşlanınca.:p

643306

Güllerin de büyüyüp açmasını bekliyorum.Ama ne zaman?:p

643307

Eşimin diktiği soğanlar.

643308

Çilekler

643309

Geçen yıl dikmiş olduğum mor kasımpatı ve arkada papatyalar.

643310

sevgihoca
08-04-2017, 17:50
Eşim bağa toprak getirtmiş,tabii ki çok sevindim.
Geçen yıl çiçek dikeceğim yer hazır olmadığı için
tohumlar elimde kalmıştı.Sevgili Aleydi'den,Sevgili
Durul'dan gelen tohumları bu yıl ektim.İnşallah bir sorun
olmadan çıkarlar.

643311

Gördüğünüz gibi artık meşhur taşlarımız yok.
Koyu renkli yerlere tohumlar ekildi,sulandı.

643312

Aklınıza ne geliyorsa diktim.Ekinezya aslanağzı,akşam,sabah sefaları

yaprağı güzel tohumu bile ektim.Umarım bayatlamamışlardır.

643313

Ne çıkarsa bahtımıza.Hatmileri bahçe duvarına yakın ektim.
Küçük boyluları öne ektim.Arabadan inip eve girmeden tohum ekme işini bitirdim.
Sonra hava bozar,tohumları ekemem diye önce bu işe koyuldum.
Tabii ki sonra da ilk işim kahve pişirmek oldu.Yorgunluk kahvesi.Büyük fincan tabii ki benim.
Daha sonra da gelsin misafirler.

643314

Bağ sayfamız renksiz kalmasın.Tek çiçeğimiz Sevgili Asmalıtepe'nin şebboyu.
Başka bir şey yok:(İnşallah renkli sayfalarda buluşmak üzere.

643315

zehra evin
08-04-2017, 17:54
Sezonumuz hayırlı olsun Sayın Sevgihoca.bundan güneşli günler görelim.Özledik valla bol çiçekli günleri.İki gündür Alaçatı Oot festivalindeyim,çiçek seralarının önünden geçerken kalbim yerinden fırlayacak sandım.Bol çiçekleriniz olsun.

sevgihoca
08-04-2017, 22:59
Teşekkür ederim,Zehra evin.Hepimizin yeni sezonu hayırlı olsun.Ben de biraz önce bağa şunu diksem,bunu diksem düşünüyordum.Seraları düşünemiyorum,bahar oldu mu hepimiz birer çılgına dönüşüyoruz.Ben de çiçekli günler diliyorum.Sevgiler.

YeniGine
08-04-2017, 23:28
Sevgili sevgihoca, hoşgelmişsiniz. Maşallah maşallah çok şüküüür taşlar gitmiş ve çok güzel olmuş bahçeniz. Taşların gitmiş olmasına çok sevindim. Seneye inşallah söğütünüzün altında oturursunuz, gülleriniz bir bakmışsınız üzerinde tomurcuk yapmış. Şebboyun yanındaki kurumuş dalı sanırım, üzerinde tohum da kalmış olabilir. Onu kesin.
İnşallah tohumlarınız çimlenir, çiçeklerini de görürüz hep birlikte.
Rastgelsin inşallah!..

sevgihoca
09-04-2017, 13:10
YeniGine'ciğim teşekkür ederim.Şebboyun,bir kısmı kurumuş.Aslında eşim toprak getirınce olan çiçeğimi köklemiş.En çok beyaz kasımpatıma üzüldüm.Altta kalan tohumlar yeni toprağın içinden çıkar mı bilemiyorum.Şebboyun pembesi ne oldu,yanında hüsnüyusuf vardı vardı.Bakalım baharla göreceğiz.Yine de her ihtimale karşı tohum ektim.İnşallah güzel bir sezon olur.Sevgiler.