PDA

View Full Version : duy-gu / Kaktüs ve Sukulentlerim

duy-gu
18-12-2015, 12:13
Herkese tekrar merhaba
Yaklaşık 2 ay kadar önce taşındığım yeni, balkonu bile olmayan, minik evimin yeni üyelerini sizlere sunuyorum
Bu sukulent sevdası bende ne zaman nasıl başladı anlamış değilim Şimdilik hepsi bebek, büyümelerini dört gözle bekliyorum.

589357

Jakin
18-12-2015, 12:20
Hayırlı olsun sevgili duy-gu.. Güle güle büyütün.. Bol bol çiçeklerini görün.. Sevgiler.. :)

duy-gu
18-12-2015, 12:23
Kaktüs isimlerinde hatam olursa uyarın lütfen :)

Crassula perfossa

589359

Sevgi Durul
18-12-2015, 12:27
Sevgili duy-gu,

Bebekleriniz sağlıkla büyüsünler, artsınlar eksilmesinler.:) Sevgiler...

Crassula perforata (https://www.google.com.tr/search?q=crassula+perforata&espv=2&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwikmvj9puXJAhWEFSwKHYmEAMEQsAQIHA), olacak.

duy-gu
18-12-2015, 12:28
Kalanchoe chocolate soldier (ortadaki)
Sedum Burrito (sağdaki)
589360

duy-gu
18-12-2015, 12:40
Titanopsis calcarea (arkadaki)
Faucaria tuberculosa (öndeki)
589361

duy-gu
18-12-2015, 12:42
Titanopsis calcarea (soldaki)
Faucaria tuberculosa (sağdaki)

589362

duy-gu
18-12-2015, 12:43
Adını bilmediğim iki kaktüsüm :)
Tüylü gibi olanı daha çok seviyorum :)

589363

akçabardak
18-12-2015, 12:49
Sevgili duy-gu sukulent sayfanız hayırlı olsun, bebekler çok şirinler, güle güle büyüsünler.

duy-gu
18-12-2015, 12:52
Echeveria runyonii san carlos tam. (en öndeki)

Para ağacı crassula ovata money plant jade tree (arkasındaki)

Echeveria perle von nornberg lila pembe (en arkadaki)

589364

duy-gu
18-12-2015, 12:56
Sevgili akçabardak, SDurul ve Jakin ;

İyi dilekleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

Jakin
18-12-2015, 13:10
Sevgili duy-gu bu güzellerinizi nereden aldınız?

aerosol
18-12-2015, 13:11
Sayın duy-gu sayfanız hayırlı olsun ... hepsi de çok güzeller ... uzun ömürlü olsunlar ...

Not : Pet şişeden yaptığınız tasarım çok güzel kesin deneyeceğim :D

melekv.
18-12-2015, 13:36
Maşallah hepsi çok güzel güle güle büyütün bir gün hepimizi aynı hastaneye kapatacaklar haberiniz olsun :)

duy-gu
18-12-2015, 13:38
Sevgili duy-gu bu güzellerinizi nereden aldınız?

Merhaba Jakin,
İlk resimde görünen 3 adet kaktüsü bauhaus'tan aldım.

Titanopsis calcarea
Faucaria tuberculosa
Sedum Burrito
Graptopetalum paraguayense
Echeveria Topsy Turvy
Sedeveria Blue Mist
Kalanchoe daigremontiana (hediye geldi)
Graptoveria Fred Ives (hediye geldi)
Bu bitkileri facebook üzerinden satış albümünü görüp tanıdığım Es In hanım'dan aldım. Kendisi balkonunda üretip satıyor. Çok güzel sukulentleri var...Sağolsun siparişlerimin yanına 2 tane de hediye eklemiş çok mutlu oldum :)

Diğer ufaklıkları da zengarden'dan aldım. Kargoda epey hırpalanmışlardı...

duy-gu
18-12-2015, 13:44
Sayın duy-gu sayfanız hayırlı olsun ... hepsi de çok güzeller ... uzun ömürlü olsunlar ...

Not : Pet şişeden yaptığınız tasarım çok güzel kesin deneyeceğim :D

Teşekkür ederim Sayın aerosol :)

Tasarım harikası yan tarafı kesilmiş 5 litrelik pet şişelerimde marul ve maydanoz tohumu ekili, çıkmaya başladılar. Buranın konusu olmadığı için onları koymadım başka bir sayfada detaylı paylaşırım. Çok pratik ve geri dönüşüm açısından da faydalı :)

sinbas
18-12-2015, 13:48
Güle güle büyütün efendim her şey gönlünüzce olsun.
Saygılar.

duy-gu
18-12-2015, 13:54
Maşallah hepsi çok güzel güle güle büyütün bir gün hepimizi aynı hastaneye kapatacaklar haberiniz olsun :)

Sevgili melekv,

Çok teşekkür ederim. Sizin Pişmaniye hikayeniz beni baya gülümsetti zaten :) Bebeklerim büyüsün de sizlerle de paylaşayım :)

duy-gu
18-12-2015, 13:56
Sevgili duy-gu,

Bebekleriniz sağlıkla büyüsünler, artsınlar eksilmesinler.:) Sevgiler...

Crassula perforata (https://www.google.com.tr/search?q=crassula+perforata&espv=2&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwikmvj9puXJAhWEFSwKHYmEAMEQsAQIHA), olacak.

Sevgili SDurul,

Düzeltmeniz için teşekkür ederim. Ben onu zengarden'dan Crassula perfossa diye sipariş etmiştim ama o yok diye bunu göndermişler sanırım. Diğer bir siparişim de gözüme farklı görünüyor o da farklı gelmiş olabilir :) Bizi üzmemek için stokta ne varsa gönderiyorlar heralde :)

Jakin
18-12-2015, 14:23
Cevap için teşekkürler..
Bu arada Crassula Perfossa ve Crassula Perforata'yı biraz araştırdım, birbirine çok benzeyen türlermiş. Belki de doğru göndermişlerdir. :)

Sevgi Durul
18-12-2015, 14:43
Sevgili duy-gu, ben yanılmış olabilirim, doğru göndermişlerdir.:)

O adla bir sukulent daha önce duymadığım için ve crassula perforataya benzettiğim için, siz de yanlışım varsa düzeltin dediğiniz için, böyle bir hata yapmışım.:o

Demek ki neymiş, çok bilgiliymiş gibi hemen her şeye karışmak doğru değilmiş. Sizi ve okuyan herkesi yanılttığım için özür dilerim.:(

Jakin
18-12-2015, 15:06

O adla bir sukulent daha önce duymadığım için ve crassula perforataya benzettiğim için, siz de yanlışım varsa düzeltin dediğiniz için, böyle bir hata yapmışım.:o

Demek ki neymiş, çok bilgiliymiş gibi hemen her şeye karışmak doğru değilmiş. Sizi ve okuyan herkesi yanılttığım için özür dilerim.:(

Sevgili SDurul hata yapmış değilsiniz.. ;) O kadar aynılar ki nasıl ayırt ettiklerini pek anlayamadım doğrusu.. ;) Sevgiler.. :)

duy-gu
18-12-2015, 15:07

En iyisi biraz büyümesini beklemek Sevgili SDurul :) O zaman hangisi olduğu belli olur :) Biraz beyin fırtınası yapmış olduk :) Sevgilerimle...

sevgihoca
18-12-2015, 16:39
Sayfanız hayırlı olsun Sevgili Duy-gu.İnşallah bebişlerinizi çarçabuk büyütürsünüz.Hepsi çok sevimli.

engin koç
18-12-2015, 16:46
Sn. duy-gu
İlk heyecanı bilirim.
Güzel bir yola girdiniz. Hadi hayırlısı.
Destek olabileceğimi düşündüğünüz konularda bilgim kadar desteğe hazırım.
Sevgilerimle ..

duy-gu
18-12-2015, 19:19
Sn. duy-gu
İlk heyecanı bilirim.
Güzel bir yola girdiniz. Hadi hayırlısı.
Destek olabileceğimi düşündüğünüz konularda bilgim kadar desteğe hazırım.
Sevgilerimle ..

Sayın Engin Koç,
Çok teşekkür ederim çok naziksiniz. Sizin de sayfanızı beğenerek takip ediyorum. Tecrübelerinizden faydalanabilirsem ne mutlu :)

engin koç
18-12-2015, 22:01
Sayın Engin Koç,
Çok teşekkür ederim çok naziksiniz. Sizin de sayfanızı beğenerek takip ediyorum. Tecrübelerinizden faydalanabilirsem ne mutlu :)
Estağfurullah..
Çiçek sevgisi başkadır.
Günaydın
sizi seviyorum demedikleriniz
muhtemelen ölecekler
dilerim hiç ölmeyelim
sözümün arkasındayım
sevgiler..

telato
18-12-2015, 22:27
Sayfanız hayırlı olsun, bebişlerinizi güle güle büyütün:D

engin koç
19-12-2015, 01:15
Sayfanız hayırlı olsun, bebişlerinizi güle güle büyütün:D
çok naziksiniz ..

Galip Kuzucu
19-12-2015, 04:34
Kusura bakmayın sayın:duy-gu nöbetlerden dolayı bakamadım :( Sayfanız ve çiçekleriniz hayırlı olsun :D

duy-gu
19-12-2015, 07:19
Sevgili sevgihoca, telato, Galip Kuzucu, Engin Koç,

Güzel yorumlarınızla beni mutlu ettiniz, sayfama renk kattınız. Çok teşekkür ediyorum sizlere de bol çiçekli günler diliyorum :)

duy-gu
19-12-2015, 13:15
Bugün Koçtaş'ta görüp, dayanamayıp aldım. Bazıları sukulente benziyor sanki ?
Ekim zamanı : Mart-Mayıs
Çiçeklenme : Mayıs-Temmuz

Mart'a kadar nasıl bekleyeceğim şimdi ben :)

589464

Galip Kuzucu
19-12-2015, 14:49
Aynı durum bendede var sayın:duy-gu :D Bende açelya tohumu falam aldım merakla martın gelmesini bekliyorum :D Birde martta daha çigdemlerim, lalelerim, irislerim, sümbüllerim, nergislerim açacak :D

duy-gu
19-12-2015, 15:31
Aynı durum bendede var sayın:duy-gu :D Bende açelya tohumu falam aldım merakla martın gelmesini bekliyorum :D Birde martta daha çigdemlerim, lalelerim, irislerim, sümbüllerim, nergislerim açacak :D

Sevgili Galip,
Benim muskariler aldı başını gidiyor. Şubat-Mart gibi açarlar. Çiğdem ve lalelerde henüz ses yok.
Buarada yapraktan çoğaltmaya çalıştığım sukulentlerimde kök oluşumları başlamış. Çok heyecanlıyım hergün kontrol ediyorum :) Paylaşıma hazır olunca haber vereceğim :)

Galip Kuzucu
19-12-2015, 16:45
Benim muscarilerde öyle sayın:duy-gu :D

Galip Kuzucu
19-12-2015, 16:59

Çiçek tohumlarınızla ilgili biraz araştırma yaptım inşallah size yardımcı olmuşumdur sayın:duy-gu :)

duy-gu
19-12-2015, 17:24
Çiçek tohumlarınızla ilgili biraz araştırma yaptım inşallah size yardımcı olmuşumdur sayın:duy-gu :)

Teşekkür ediyorum :)

cengizildas
19-12-2015, 21:59
Sn. duy-gu, sanırım siz ve sizin gibi arkadaşlar beni de sukulent hastası yapacaklar da evde yer kalmadı. Sayfanız hayırlı olsun, bol çiçekle dolsun.

duy-gu
19-12-2015, 22:04
Sn. duy-gu, sanırım siz ve sizin gibi arkadaşlar beni de sukulent hastası yapacaklar da evde yer kalmadı. Sayfanız hayırlı olsun, bol çiçekle dolsun.

Teşekkür ederim :)
Bu hastalıktan kaçış yok sanırım :)

sevgihoca
19-12-2015, 22:53
Sukulenti de bu sitede öğrendim.Hiçbir şeyden haberimiz yokmuş.

Galip Kuzucu
20-12-2015, 01:32
Teşekkür ederim :)
Bu hastalıktan kaçış yok sanırım :)

Hastalıkta tam hastalık yani :D Gece hastaneye nöbete gidiyorum 16 saat hep ayaktayım sabah işten çıkıncada hemen sukulentlerime koşturuyorum öncelik uyku değil çiçeklerim oldu artık :D

aleydi
20-12-2015, 14:33
Sevgili duy-gu hayırlı olsun . Bebişler çok güzel türler. Güle güle büyüt. Sevgiler.

engin koç
20-12-2015, 19:07
Yeni başlayan canlar
Emekli bir öğretmen ve çiçeksever biri olarak soracaklarınızı bilgim dahilinde cevaplarım.
Hepinizi seviyorum.
Hep çiçekli günler dilerim ..

duy-gu
20-12-2015, 20:53
Yeni başlayan canlar
Emekli bir öğretmen ve çiçeksever biri olarak soracaklarınızı bilgim dahilinde cevaplarım.
Hepinizi seviyorum.
Hep çiçekli günler dilerim ..

Hocam o zaman hiç beklemeden hemen size bir soru sorayım :) Bugün kaktüsler için sıvı bitki besini aldım. Bunu tüm sukulentlerimde kullanabilir miyim?
589668

engin koç
20-12-2015, 23:21
Hocam o zaman hiç beklemeden hemen size bir soru sorayım :) Bugün kaktüsler için sıvı bitki besini aldım. Bunu tüm sukulentlerimde kullanabilir miyim?

peki soruyu aldım
ancak biraz zamansız oldu
bu mevsimde sadece potasyum verilebilir
potasyum kaktüslerde dayanımı bir kaç derece artırır

engin koç
20-12-2015, 23:40
hocam o zaman hiç beklemeden hemen size bir soru sorayım :) bugün kaktüsler için sıvı bitki besini aldım. Bunu tüm sukulentlerimde kullanabilir miyim?
üzgünüm gözüm o kadar seçemedi
büyük harfle yazdığım için de ayrıca affedin
bunlar % deleri çok düşük besinler/gübreler
%2 lerde
yazacak çok şey var da yazılı olanları arasak ..

engin koç
21-12-2015, 00:46
Bir şey diyeyim kaktüsler azot sevmez
kışa girerken potasyum severler ..
Potasyum soğuğa dayanıklarını 4 derece kadar artırırlar

duy-gu
21-12-2015, 10:59

Yazılar çok küçük haklısınız Sayın Engin Koç,
Toplam Azot %4
Fosfor %6
Potasyum %7
Magnezyum Oksit %1 olarak yazıyor...
Bu besin için kış döneminde kullanmayın, Nisan-Haziran'da kullanın demiş. Ben de öyle yapmayı düşünüyordum. Dediğiniz gibi kışın Potasyum'u deneyeceğim. Çok teşekkür ederim :)

duy-gu
21-12-2015, 11:02
Yaklaşık 2 hafta kadar önce anne yanından aldığım Aleo Vera yavrularım yerlerine alışmış görünüyor :)
589723

duy-gu
21-12-2015, 11:07
Dün Bauhaus'a güya sadece saksı almaya gittim. Bir de ne göreyim, kaktüsler tükenmek üzere, bir kaç tanecik kalmış ve fiyatları inanılmaz düşmüş. Hemen içlerinden sağlamca olanları seçip aldım. Bu yavruların da hayatını kurtardım :)
589724

duy-gu
21-12-2015, 11:11
Dün kurtardığım kaktüslerden biri de bu... Üzeri tomurcuk dolu ve dikenleri hiç batmıyor :) Çok sevdim kendisini :) Yalnız eve gelene kadar üzerindeki yavruların yarısı pıtır pıtır döküldü ben de hepsini boşalan minik kaktüs saksılarına ektim.

Mammillaria vetula
589725

duy-gu
21-12-2015, 11:23
Bunlar da pıtırdayan yavrularım :)
Gördüğünüz üzere çeyizlik borcamlarımı çok verimli bir şekilde kullanıyorum :)
İnşallah bu yavrular tutar da, isteyenlerle paylaşırım...

Mammillaria vetula
589726

589727

Galip Kuzucu
21-12-2015, 13:29
Bu merakla ve hızla sizinde eviniz yakında iyice kaktüslerle dolar sayın:duy-gu :D

duy-gu
21-12-2015, 14:01
Bu merakla ve hızla sizinde eviniz yakında iyice kaktüslerle dolar sayın:duy-gu :D

Aynen öyle sevgili Galip :)

sevgihoca
21-12-2015, 16:25
Kış başı potasyum istermiş kaktüsler,bunu öğrendiğim iyi oldu Sevgili Duy-gu.Kahvede potasyum varmış,yılbaşı çiçeğine verin diye okumuştum.Ben bazı çiçeklerime veriyorum.Bir de kaktüs de deneyim.Yeni kaktüslerin de çok güzel,pıtır pıtır dökülen yazın balkonda,şimdi güneş alan camın önünde duruyor bende.

engin koç
21-12-2015, 21:12
Bunlar da pıtırdayan yavrularım :)
Gördüğünüz üzere çeyizlik borcamlarımı çok verimli bir şekilde kullanıyorum :)
İnşallah bu yavrular tutar da, isteyenlerle paylaşırım...
Sn. duy-gu
Borcamlarınız çeyizlik özelliğini artık kaybetti. Yeni çeyizlikleriniz mammileria .. Sizdeki sarı çiçekli bende pembişide var Halen beyazını bulamadım.
Olanlar varsa paylaşmaya hazırım.
Çok önemli özelliği
sarsıntıyı asla sevmez.
Kopan dalını yanna dikmenizi öneririm.
Bu yüzden de illa üstü geniş menekşe saksı tercih ediniz ...
kaktüslere saksı altlığı da kullanmamalısınız
Sevgilerimle.

engin koç
21-12-2015, 22:30
Kış başı potasyum istermiş kaktüsler,bunu öğrendiğim iyi oldu Sevgili Duy-gu.Kahvede potasyum varmış,yılbaşı çiçeğine verin diye okumuştum.Ben bazı çiçeklerime veriyorum.Bir de kaktüs de deneyim.Yeni kaktüslerin de çok güzel,pıtır pıtır dökülen yazın balkonda,şimdi güneş alan camın önünde duruyor bende.
Sn Sevgihoca
Kahvedeki potasyumu toprağa nasıl katacaksınız bilemedim
siz blindik işleri yapın derim
Sevgilerimle ..

YeniGine
21-12-2015, 23:47
:) Kaktüsler-sukulentler maşallah çok güzeller sevgili duy-gu. Sayfan hayrlı olsun, rastgelsin inşallah!..

duy-gu
22-12-2015, 07:55
:) Kaktüsler-sukulentler maşallah çok güzeller sevgili duy-gu. Sayfan hayrlı olsun, rastgelsin inşallah!..

Teşekkürler sevgili YeniGine :)

melekv.
23-12-2015, 09:26
Sevgili duy-gu pıtırdayan yavrularından benim de olmalı dedim dikenleri batmıyor dediğin için dün ellemediğim kaktüs kalmadı elim elek oldu ama sonun da buldum :)

duy-gu
23-12-2015, 09:38
Sevgili duy-gu pıtırdayan yavrularından benim de olmalı dedim dikenleri batmıyor dediğin için dün ellemediğim kaktüs kalmadı elim elek oldu ama sonun da buldum :)

Hayırlı olsun :)
Ben gönderirdim size yavrular köklenince, ama almışsınız :) Güle güle büyütün :)

melekv.
23-12-2015, 10:41
Düşünmeniz yeter teşekkürler

Mücevher Çalısı
23-12-2015, 21:00
Sevgili duy-gu, sayfanız hayırlı uğurlu olsun. Bitkileriniz çok şekerler, güle güle büyütün...

Bu taşkıranlara ben de geçen sene bayıldım ve aynı yapı marketten, aynı poşetten aldım ama çimlendiremedim. Belki ben beceremedim belki de bayat tohumdu pek anlamadım. Not da ekliyeyim; o yapı marketten edindiğim ve başarısız olduğum bu 2. tohum vakası olmuştu...

İnşallah sizinkiler başarılı sonuç verirler, çok güzel çiçekler...

Sevgilerimle...

duy-gu
24-12-2015, 08:36
Sevgili duy-gu, sayfanız hayırlı uğurlu olsun. Bitkileriniz çok şekerler, güle güle büyütün...

Bu taşkıranlara ben de geçen sene bayıldım ve aynı yapı marketten, aynı poşetten aldım ama çimlendiremedim. Belki ben beceremedim belki de bayat tohumdu pek anlamadım. Not da ekliyeyim; o yapı marketten edindiğim ve başarısız olduğum bu 2. tohum vakası olmuştu...

İnşallah sizinkiler başarılı sonuç verirler, çok güzel çiçekler...

Sevgilerimle...

Teşekkür ederim sevgili Mücevher Çalısı,
Tohumların hepsini bir kerede kullanmıyorum, 2-3 parti halinde çimlendirmeye çalışıyorum. Genel prensip olarak :) İlkinde başarısız olursam toprak ve sulama faktörlerini değiştirip tekrar deniyorum :) Tabi inşallah tohumlar sorunsuzdur yoksa ne kadar denersem deneyeyim boşuna :)
Sizin de sukulent sayfanızı beğenerek takip ediyorum ve yeni paylaşımlarınızı dörtgözle bekliyorum :)
Sevgi ve saygılarımla...

duy-gu
24-12-2015, 22:18

Bir tomurcuk başlangıcı gördüm sanki :) Köksüz çelik olarak ektiğim bu güzel sizce daha tutunmadan açar mı?
590180

A_NOMAD
24-12-2015, 22:23
...Köksüz çelik olarak ektiğim bu güzel sizce daha tutunmadan açar mı?

Çiçeğini açabilir mi, o konuda yorum yapamam ama dikeli 2-3 günden fazla olduysa o artık köksüz bir güzel değildir :D

sevgihoca
24-12-2015, 22:25
Açacak gibi duruyor Duygucuğum.Zamanı herhalde diye düşünüyorum,çünkü benimki de tomurcuklandı.

duy-gu
24-12-2015, 22:27
Bugün çok çalıştım :)
Sonunda titanopsis tohumlarımı ektim.

Bunun için 5Lt'lik pet şişeyi alttan 3.boğumdan kestim, aradan yine 3 boğum daha keserek üst tarafı kapak olarak kullandım. Pet şişemin altına delikler açtım ve tabana lav taşı koydum. Üzerinde hazır kaktüs toprağı var (Hazır karışım da olsa toprağa bir miktar daha kum ekledim). Tohumları ekmeden önce toprağı suladım. Üzerine sadece toprağı hafif örtecek kadar kum serptim. Sonrasında tohumları ekledim ve yine birazcık kum serpiştirdim. En son olarak da fısfısla kumu nemlendirdim. Bakalım neler olacak :)
590181

duy-gu
24-12-2015, 22:30
Çiçeğini açabilir mi, o konuda yorum yapamam ama dikeli 2-3 günden fazla olduysa o artık köksüz bir güzel değildir :D

Sanırım 1 hafta kadar oldu inşallah tutunmuştur :) Alt kısımdan bugün bir yaprak kaybettim diye üzülüyordum.

duy-gu
24-12-2015, 22:31
Açacak gibi duruyor Duygucuğum.Zamanı herhalde diye düşünüyorum,çünkü benimki de tomurcuklandı.

İnşallah sevgihocam :)

duy-gu
28-12-2015, 09:28
Bu kaktüsleri 7-8 sene önce almıştım. Ilk gözağrılarım :-) Evlenince anneme bıraktım. Benden daha güzel bakmış maşallah saksılarına sığmıyorlar artık :-) Saksı değişimini ne zaman yapsam ?
590561

engin koç
28-12-2015, 11:52
Bu kaktüsleri 7-8 sene önce almıştım. Ilk gözağrılarım :-) Evlenince anneme bıraktım. Benden daha güzel bakmış maşallah saksılarına sığmıyorlar artık :-) Saksı değişimini ne zaman yapsam ?
Kaktüslerin kök yapıları çok zayıftır.
Bu nedenle bence saksı değiştirmek yerine toprak değişimini düşünün. 7-8 yıl uzun zaman.

aerosol
28-12-2015, 16:46
sayın Duygu hayırlı olsun .. süper çalışma olmuş titanlar hemen çıkar yeşil yeşil görürsünüz ... yalnız uzamalarına izin vermemek gerekiyor fazla kapalı tutarsanız uzuyor ve zayıf kalıp ölüyorlar ya da formları bozuk oluyor ... eğer erken açarsanızda toprak kuruduğu için az tohum açılıyor yani zamanlama çok önemli ... kısa bir bilgi olsun istedim

duy-gu
28-12-2015, 19:41
Kaktüslerin kök yapıları çok zayıftır.
Bu nedenle bence saksı değiştirmek yerine toprak değişimini düşünün. 7-8 yıl uzun zaman.

Sevgili Engin Koç yine yardımıma koştunuz teşekkür ederim. O zaman şimdilik dursunlar bahara toprak değişimi yapayım.

duy-gu
28-12-2015, 19:43
sayın Duygu hayırlı olsun .. süper çalışma olmuş titanlar hemen çıkar yeşil yeşil görürsünüz ... yalnız uzamalarına izin vermemek gerekiyor fazla kapalı tutarsanız uzuyor ve zayıf kalıp ölüyorlar ya da formları bozuk oluyor ... eğer erken açarsanızda toprak kuruduğu için az tohum açılıyor yani zamanlama çok önemli ... kısa bir bilgi olsun istedim

Çok teşekkür ederim sevgili aerosol, bugün 4.gün henüz çimlenme görmedim :( Arada açıp havalandırıyorum. Bugün biraz fısfısla suladım. Bakalım, bekliyorum merakla...

aerosol
28-12-2015, 20:33
sevgili arkadaşım bana göre ekilecek tohum sayısı 20 - 50 tane kadarsa 10 cm bir saksıya ekmek gayet yeterli ...
küçük kap tavsiye etmemin sebebi ;
1- yer darlığı ve yer değiştirme adına kolaylık ...
2- sulama dipten yapılacağı için kolaylık ....
3. tohumların büyük kısmı çatlasa da sonradan kaybediliyor elde az sayıda bitki kalıyor bir sene bu kapta duracaklarını düşünürsek küçük kaplar daha iyi gibi ....

kaktüs için biraz daha büyük olabilir

duy-gu
29-12-2015, 15:53

Sevgili Engin Hocam,
Daha önce potasyumun kaktüsler için faydalı olduğunu söylemiştiniz.
Yanmış odun kömürünün toz halinde kaktüs toprağına katılması uygun olur mu? Odun kömürünün potasyum açısından zengin olduğu söyleniyor, araştırıyorum. Bir de size sorayım dedim :)

umutdunyasi
30-12-2015, 16:22
Sayın duy-gu sayfanız ve sukulentleriniz hayırlı olsun hepsi çok şirinler, saksılarınızda çok şık. Ektiğiniz tohumlardanda inşallah güzel sonuçlar alırsınız...

engin koç
30-12-2015, 17:22
sevgili arkadaşım bana göre ekilecek tohum sayısı 20 - 50 tane kadarsa 10 cm bir saksıya ekmek gayet yeterli ...
3. tohumların büyük kısmı çatlasa da sonradan kaybediliyor elde az sayıda bitki kalıyor bir sene bu kapta duracaklarını düşünürsek küçük kaplar daha iyi gibi ....

Sn aerosol
Çok doğru bilgiler.
Bir iki ekleme yapmak isterim..
Tohumlar büyüklüklerine göre bir kaç yöntemle ekilmekte.
Elle tutulabiliyorsa parmak arasında mümkünse 2-3 cm aralıkla ekilmesi uygun olur.
Yok tohumlar küçükse, quart kum ile birlikte tuzluk içinde ekilebilir.
Burada pet şişe yerine; şefffaf folyo kullanmak uyun olur.
Sevgiler.

engin koç
30-12-2015, 17:32
Sevgili Engin Hocam,
Daha önce potasyumun kaktüsler için faydalı olduğunu söylemiştiniz.
Yanmış odun kömürünün toz halinde kaktüs toprağına katılması uygun olur mu? Odun kömürünün potasyum açısından zengin olduğu söyleniyor, araştırıyorum. Bir de size sorayım dedim :)

Sn. duy-gu
Odun külünün o özelliğini bilmiyorum.
Araştırdım potasyumdan bahsetmiyor.
"Biyolojik kömürün toprakta biyolojik aktivite için uygun ortam yarattığı, gübreleme ile verilen mineral ve bitki besin elementlerinin yıkanıp gitmesini önlediği ve böylece toprak verimliliğini artırdığı düşünülmektedir." diye bir bilgiye rastladım sadece.
Bu arada;
Gübreler, tek başına asla düşünülmemelidir. Bir bitkinin gövdesi için gübre verirken, bu gövdeyi taşıyacak kök yapısını da belli oranda beslemek gerekir.
Gübrelerde sadece npk değil iz elementlerde önemli ..
Bitkilerde npk diye ararsanız oldukça yoğun bilgiye ulaşmanız mümkün.
Bilgim kadar hep yanınızdayım.
Sevgiler.

duy-gu
30-12-2015, 18:44

Sevgili aerosol,
Haklısınız, bu şekilde alttan sulama yapamıyorum, üstten fısfıs ile korka korka suluyorum :)
Bugün 5.gün, tam olarak sayamadım ama 8-9 adet kadar çimlenme gördüm. Biraz boyları uzun gibi geldi bana, ilk denemem olduğu için normal olup olmadığını bilemiyorum.

590803

duy-gu
30-12-2015, 18:45
Sayın duy-gu sayfanız ve sukulentleriniz hayırlı olsun hepsi çok şirinler, saksılarınızda çok şık. Ektiğiniz tohumlardanda inşallah güzel sonuçlar alırsınız...

Çok teşekkür ederim sevgili umutdunyasi :)

duy-gu
30-12-2015, 18:47
Sn. duy-gu
Odun külünün o özelliğini bilmiyorum.
Araştırdım potasyumdan bahsetmiyor.
"Biyolojik kömürün toprakta biyolojik aktivite için uygun ortam yarattığı, gübreleme ile verilen mineral ve bitki besin elementlerinin yıkanıp gitmesini önlediği ve böylece toprak verimliliğini artırdığı düşünülmektedir." diye bir bilgiye rastladım sadece.
Bu arada;
Gübreler, tek başına asla düşünülmemelidir. Bir bitkinin gövdesi için gübre verirken, bu gövdeyi taşıyacak kök yapısını da belli oranda beslemek gerekir.
Gübrelerde sadece npk değil iz elementlerde önemli ..
Bitkilerde npk diye ararsanız oldukça yoğun bilgiye ulaşmanız mümkün.
Bilgim kadar hep yanınızdayım.
Sevgiler.

Çok teşekkür ederim Engin Hocam :) Sevgiler...

aerosol
30-12-2015, 19:22
boyları gayet normal sevgili duy-gu şimdi kökleri toprakta değil o yüzden uzun duruyor ...
şimdi birkaç tanesi düşebilirde endişe etmebir kürdanla kumun altına iterek dik durmasını sağla ... bir süre sonra gövdeleri kalınlaşmaya başlayacak ... uzun ömürlü olsunlar

duy-gu
30-12-2015, 20:17
boyları gayet normal sevgili duy-gu şimdi kökleri toprakta değil o yüzden uzun duruyor ...
şimdi birkaç tanesi düşebilirde endişe etmebir kürdanla kumun altına iterek dik durmasını sağla ... bir süre sonra gövdeleri kalınlaşmaya başlayacak ... uzun ömürlü olsunlar

Sevgili aerosol
Biraz büyümelerini beklesem mi yoksa kürdanla itme işini hemen yapsam mı?

aerosol
30-12-2015, 21:31
eğer yatarlarsa yaparsın sevgili duygu şimdilik pek elleme bence... fotoğraflar tohumlar ve yetişkin Conophytum

590856

590857

duy-gu
31-12-2015, 09:16
eğer yatarlarsa yaparsın sevgili duygu şimdilik pek elleme bence... fotoğraflar tohumlar ve yetişkin Conophytum

590856

590857

Teşekkür ederim.
Bayıldım bunlara ne kadar sevimli :) Sizin yetiştirdiklerinizden sanırım ellerinize sağlık :)

duy-gu
31-12-2015, 13:33
Bu üç arkadaşı yeni aldım, son kalanlardandı. Biraz bakımsız durumdalar umarım yaşatabilirim...
590927

duy-gu
31-12-2015, 13:39
İlk sıradaki 4 kaktüsüm ofis arkadaşlarımdan :)
İkinci sıra Kalanchoe daigremontiana yavruları diye biliyorum.
Son sıra ise kargoda ya da evde saksı değişiminde kopan-dökülen yavrular.
Bitki satın alırken çiçeğin içinde bulunduğu küçük saksıları böyle değerlendiriyorum baya işe yarıyorlar :)
590928

duy-gu
31-12-2015, 13:41
Hep beraber poz verdik :)
590929

Galip Kuzucu
31-12-2015, 14:29
Hepsi birbirinden harika sayın:duy-gu hayırlı olsn yeni çiçekleriniz :D

sevgihoca
31-12-2015, 14:36
Pek bir ciciler,güzel sıralanmışlar,hepsi hazırolda sanki.Güle güle büyüt.

duy-gu
31-12-2015, 16:56
Sevgili Galip, sevgihoca,

Çok teşekkür ederim :) Mutlu seneler diliyorum :) Sevgiler hepinize...

engin koç
01-01-2016, 23:35
Şubat sonu diyelim mi ?
yerlerin şimdiden ayırın derim.
Sevgiler.

duy-gu
02-01-2016, 08:28
Benim güzel kızım çiçek açmış :)
Tüm cumartesi çalışanlarına selam olsun :)
591092

duy-gu
02-01-2016, 08:33
Ofisten görüntülere devam :)
Bu aranjman sevgili ofis şefimin. Sukulentler ölmeye başlayınca elden geçirdim, toprağını komple değiştirdim (torfa ekmişlerdi).
Aynı aranjman şeklini tutturmaya çalıştım. Şimdilik iyi görünüyorlar :)
591093

akçabardak
02-01-2016, 08:49
Kızınız maşallah gelin gibi, aranjmanınız da çok güzel görünüyor.

sevgihoca
02-01-2016, 12:11
Ofisiniz bayağı güzelmiş Duygu,çiçekler,aranjmanlar filan.Sana kolay gelsin.İyi çalışmalar.

duy-gu
02-01-2016, 12:35
Çok teşekkür ederim sevgili akçabardak, sevgihoca :)
Ofisi botanik bahçesine çevirdim :) Arkadaşlarım da bu durumdan memnun şimdilik. Onlar da özenmeye başladılar çiçek böceğe :)

FarukEr
02-01-2016, 12:55
elinize sağlık harika görünüyorlar. uçları mor olan muhteşem.. :)

flaneuse
02-01-2016, 14:03
Uçları mor olan sukkulentiniz sonradan mı boyanmış (hani bazı kaktüslere de böyle yapıyorlar diye soruyorum) yoksa kendiliğinden mi böyle şenlikli Sevgili Duy-gu?

duy-gu
02-01-2016, 14:14
Uçları mor olan sukkulentiniz sonradan mı boyanmış (hani bazı kaktüslere de böyle yapıyorlar diye soruyorum) yoksa kendiliğinden mi böyle şenlikli Sevgili Duy-gu?

Sevgili flaneuse,
Uçlarını boyamışlar, büyüdükçe asıl rengi ortaya çıkıyor.
(isminizi yazarken baya zorlandım umarım doğrudur :) )

flaneuse
02-01-2016, 14:40
Ofis düzenlemeleriniz çok hoş, güle güle büyütün :p Yalnız, bu kaktüsleri sukkulentleri boyayanları bulup 'böyle çok daha güzelsin' diye biz de onları boyasak, nasıl olur acaba?

Bu arada ismimi doğru yazmışsınız, hem yanlış da yazsanız mühim değil, sevgiler : )

duy-gu
02-01-2016, 14:51
Ofis düzenlemeleriniz çok hoş, güle güle büyütün :p Yalnız, bu kaktüsleri sukkulentleri boyayanları bulup 'böyle çok daha güzelsin' diye biz de onları boyasak, nasıl olur acaba?

Bu arada ismimi doğru yazmışsınız, hem yanlış da yazsanız mühim değil, sevgiler : )

Ben de aynı şeyi düşünüyorum :) Kaktüsleri de boyayıp bir de tepelerine sahte çiçekler yapıştırıp pazarlıyorlar ya, sinirim tepeme çıkıyor :)
Bu aranjman ofis şefime hediye gelmiş, o da sağolsun çok sulayıp 1-2 tanesini öldürmüş. Bunlar kurtarabildiklerimiz. Sen bunları bir tedavi et deyip bana emanet etti :)

flaneuse
02-01-2016, 16:20
Makyaj konusunda son derece isteksiz ve başarısızım Sevgili Mücevher Çalısı :) Ama şu durumda bir 'güzellik' düşünürüm elbet :D

duy-gu
06-01-2016, 19:02
Koleksiyonuma yeni eklenenlerden :)
591552

duy-gu
06-01-2016, 19:04
Bakalım bu ufaklığın çiçeğini görebilecek miyiz :)
591553

engin koç
06-01-2016, 19:05
Sevgili flaneuse,
Uçlarını boyamışlar, büyüdükçe asıl rengi ortaya çıkıyor.
(isminizi yazarken baya zorlandım umarım doğrudur :) )
Sn. Duy-gu
Yaprak boyası değil sanırım.
Kök boyası.
Yapraklar geliştikçe dipten kendi asıl rengi geliyor.
Boya işte.
Bu tip bitkilerden uzak durmanızı öneririm.
Bir de üzerinde silikonla yapıştırılmış yapay çiçekli kaktüslerden.
Sevgiler.

duy-gu
06-01-2016, 19:08
Arkadaşımın turuncu katlı kalanchoe 'sinden aldığım yaprak sonunda köklendi. Artık toprak ile buluşma zamanı :)
591554

duy-gu
06-01-2016, 19:13
Sevgili aerosol'ün civ civ cik'inden bende de var. Ama benimki sanırım daha az tüylü.
591555

duy-gu
06-01-2016, 19:17
Dökülen yapraklara kıyamıyorum. Bazılarında hareketlenme başlamış :)
591556

duy-gu
06-01-2016, 19:19
Seni nasıl ektim bir ben bilirim :) Ellerim elek oldu :)
591557

duy-gu
06-01-2016, 19:23
Graptopetalum paraguayense 'in tomurcuğu büyüyor. Alt kısımdan birkaç yaprak kaybetti ama tomurcuğu büyüttüğüne göre durumu iyi diye düşünüyorum. Bu arada rengi iyice yeşile döndü :)
591558

A_NOMAD
06-01-2016, 19:23
Seni nasıl ektim bir ben bilirim :) Ellerim elek oldu :)

Siz hiç ''dikmek üzere itinayla elinize almış bulunduğunuz kaktüsü'', sanki yere düşürüyor gibi olup ani bir refleksle sıktınız mı?

Ben yaptım :D :D :D

engin koç
06-01-2016, 19:25
Arkadaşımın turuncu katlı kalanchoe 'sinden aldığım yaprak sonunda köklendi. Artık toprak ile buluşma zamanı :)
Sayın duy-gu
Umarım haddimi aşmıyorum. Fotoğrafların bugünden olduğunu düşünerek yazıyorum.
Toprakla buluşturmak için acele ettiğinizi düşünüyorum.
Kalanchoeler arsızdır ama şu dönem kök değil çiçeklenme dönemleri.
Garantiye almanız için içeride tutmanızı öneririm.
Sevgiler.

duy-gu
06-01-2016, 19:27
Bunlar da koleksiyonuma yeni eklenen miniklerden :)
591559

591560

591561

duy-gu
06-01-2016, 19:28
Siz hiç ''dikmek üzere itinayla elinize almış bulunduğunuz kaktüsü'', sanki yere düşürüyor gibi olup ani bir refleksle sıktınız mı?

Ben yaptım :D :D :D

Dikenler hakkında bir korku filmi gibi :D

duy-gu
06-01-2016, 19:32
Sayın duy-gu
Umarım haddimi aşmıyorum. Fotoğrafların bugünden olduğunu düşünerek yazıyorum.
Toprakla buluşturmak için acele ettiğinizi düşünüyorum.
Kalanchoeler arsızdır ama şu dönem kök değil çiçeklenme dönemleri.
Garantiye almanız için içeride tutmanızı öneririm.
Sevgiler.

Estafurullah Engin Hocam, her zaman söylediklerinizi dikkate almaya çalışıyorum. Köklendirmeyi bardak içerisinde suda bekletip yaptığım için artık ekmeyi düşünüyordum. Sizce toprağa ekmemeli miyim?

Dış mekanda yerim yok zaten bütün bitkilerim içeride cam önünde duruyor. Her gün havalandırıyorum. Umarım bu şekilde uygundur ?

duy-gu
06-01-2016, 19:36
Öncekiler de büyümeye devam ediyor :) Şöyle bir topluca görelim :)
591562

duy-gu
06-01-2016, 19:38
Bugün bir kutu dolusu sukulentim geldi, çeşit çeşit :)
Gelişmeler pek yakında :)
591563

sevgihoca
06-01-2016, 23:27
En heyecanlı yerinde bırakmışsın Duygucuğum.

YeniGine
06-01-2016, 23:43
:) Çok doğru sevgili sevgihoca'mıza katılıyorum...

Galip Kuzucu
07-01-2016, 01:44
Gelişmeleri paylaşamadan uyumamanız lazımdı sayın:duy-gu :D

FarukEr
07-01-2016, 02:53
heyecanla beklemedeyiz :))

engin koç
07-01-2016, 11:17
Saksı ve toprak seçimine aman dikkat.

duy-gu
07-01-2016, 12:40
Saksı ve toprak seçimine aman dikkat.

Bu son gelen çelikler baya büyük hocam o yüzden ağzı daha geniş olan büyük saksılar alacağım. Altı delik olacak. Toprak olarak da iki farklı marka kaktüs toprağım var. Bir de Çatalca'daki evimizin bahçesinden güzel verimli, yumuşak, killi bahçe toprağı aldım. Biraz da kum ve pomza, hepsini karıştırıp çorba yapıyorum :) Can suyu verdikten sonra 15 gün sulamıyorum. Toprak çok kuruduysa biraz suluyorum.

duy-gu
07-01-2016, 12:56
En heyecanlı yerinde bırakmışsın Duygucuğum.

Biraz heyecan ve merak uyandırsın sevgihocam :) Yerlerine ekip düzenleyeyim paylaşacağım :) Dün akşam 12'ye kadar onlarla uğraştım daha yarısını düzenleyebildim :)

engin koç
07-01-2016, 17:23
Sn. duy-gu
Aman gübre vermeyin olurmu?

sevgihoca
07-01-2016, 17:56
Bize bugünlük yarısı da yeter Duygucuğum.

Galip Kuzucu
08-01-2016, 22:26
Sevgili mimar duygu ablam nerede kaldı fotoğraflar iki gün oldu kargo geleli :D

duy-gu
09-01-2016, 08:59
Sevgili mimar duygu ablam nerede kaldı fotoğraflar iki gün oldu kargo geleli :D

Sevgili Galip :)
Dün akşam evde değildim, bu akşam inşallah paylaşacağım :)

duy-gu
09-01-2016, 09:06
Dün akşam sevgili ofis arkadaşlarımla imece usulü terrarium çalışması yaptık :) Aslında mevcut bir terrariumumuz vardı ancak içindeki bitkiler ölmeye başlamıştı. Komple içini boşalttık ve toprağını yeniledik. Çalışma alanı dar olduğu için baya zor oldu doğrusu :) Tepesi aşılı kaktüsleri arkadaşım Amsterdam'dan almış. Sonuç bu :
(Bazı bitkiler öldüğü için biraz eksik duruyor ama zamanla ön tarafları da dolduracağız)
591823

591824

591825

591826

duy-gu
09-01-2016, 09:45
Sümbüllerimiz, yılbaşı çiçeğimiz açtı. Ofis mis gibi kokuyor :)
Sevgili ofis arkadaşım Özlem için yaptığımız aranjman çalışması :)
591827

591828

591829

engin koç
09-01-2016, 09:53
Sn. duy-gu.
Elinize emeğinize sağlık çok beğendim.
Ben hiç beceremem böyle şeyleri ben kara kara saksılarda yetiştir de yetiştir.:p
Bu arada yosun da kullansanız.
Sevgiler.

duy-gu
09-01-2016, 10:03
Sn. duy-gu.
Elinize emeğinize sağlık çok beğendim.
Ben hiç beceremem böyle şeyleri ben kara kara saksılarda yetiştir de yetiştir.:p
Bu arada yosun da kullansanız.
Sevgiler.

Çok teşekkürler Engin Hocam,

Piyasada satılan terrariumların toprakları gerçekten çok kötü, genelde torf kullanıyorlar. O yüzden bitkiler bir süre sonra ölmeye başlıyor. Biz de toprak değiştirme yoluna gittik, ölü bitkileri temizledik, kumlu pomzalı bahçe toprağı kullandık. Yosun da güzel olabilir :) Daha eklemeler yapacağız zamanla :)

Sevgiler, saygılar...

sevgihoca
09-01-2016, 11:46
Gerçekten zor ve emek isteyen işlere girişmişsin Duygucuğum.Hepsi çok güzel olmuş,eline sağlık.Neler yapacağını merakla bekliyordum.Terrarium benim de ilgimi çekiyor,güzel çalışmalar ortaya çıkıyor.Senin de çok başarılı olacağına inanıyorum.Kolideki çiçekler bitti mi?Devamı var mı?

duy-gu
09-01-2016, 12:15
Gerçekten zor ve emek isteyen işlere girişmişsin Duygucuğum.Hepsi çok güzel olmuş,eline sağlık.Neler yapacağını merakla bekliyordum.Terrarium benim de ilgimi çekiyor,güzel çalışmalar ortaya çıkıyor.Senin de çok başarılı olacağına inanıyorum.Kolideki çiçekler bitti mi?Devamı var mı?

Kolideki çiçeklerimi bitirdim sevgihocam, akşama onları da yayınlamayı düşünüyorum fırsat bulabilirsem. Evin içinde ekim yaptığım için ortalığı baya dağıttım, bugün iş çıkışı sağlam bir temizlik yapmam gerekecek :) Sonrasında hala halim olursa fotoğrafları size sunacağım :)
Kendime terrarium yapmadım hiç, belki ileride bitkilerim büyür ve çoğalırsa yapabilirim. Şimdilik arkadaşlarımın terrariumlarını düzenlemekle yetiniyorum :) Onlar da sağolsunlar güvenip emanet ediyorlar.

duy-gu
10-01-2016, 23:05
Koli açıldı ve içinden neler çıktı neler :)
Gecikme, heyecan ve merak için özür dileriz :)

Echeveria Set-Oliver
591971

duy-gu
10-01-2016, 23:06
Crassula Spring Time
591972

duy-gu
10-01-2016, 23:07
Sedeveria Fanfare
591973

duy-gu
10-01-2016, 23:08
Sedeveria Letizia
591976

duy-gu
10-01-2016, 23:10
Graptosedum Vera Higgins
591979

591980

duy-gu
10-01-2016, 23:11
Graptosedum Francesco Baldii
591981

duy-gu
10-01-2016, 23:12
Graptoveria titubans
591982

duy-gu
10-01-2016, 23:13
Echeveria gibbiflora Metallica
591983

duy-gu
10-01-2016, 23:15
Crassula conjuncta
591984

duy-gu
10-01-2016, 23:16
Ben yine sukulent almak istiyorum ama artık yerim kalmadı :(
591985

duy-gu
10-01-2016, 23:21
Koliden çıkan büyük çelikleri ekmek için saksı alamadım. Ben de büyük bir cam kaseye aranjman yaptım. Aslında amacım bu değildi ama şimdilik böyle idare etsinler :) Çoğaldıklarında ayırırım.

Ortadaki :Echeveria Blue Prince
Arkadaki ikili :Sedum nussbaumerianum
Sedum Golden Glow
Öndeki ikili :Graptopetalum paraguayense
Sedeveria Blue Mist
591989

591990

sumeyra47
10-01-2016, 23:40
Merhaba,

Sayfanız hayırlı olsun maşallah ne çok çeşit edinmişsiniz. Umarım tez zamanda büyüyüp çoğalırlar böylelikle sizde budadığınız çelikleri güzel arajmanlar da kullanabilirsiniz. Bence hiç başka sukulent almayın baharda öyle bir çoğalacaklar ki başka sukulentlere zaten yer kalmayacak sevgiler.

Galip Kuzucu
10-01-2016, 23:44
Ben yine sukulent almak istiyorum ama artık yerim kalmadı :(

Aynı benim gibi olmuşsunuz sayın:duy-gu :D Üç haftadır çiçekçiye gitmedim zor dayanıyorum :D

YeniGine
10-01-2016, 23:50
Maşallah maşallah sevgili duygu çok güzel olmuşlar, hepsi birbirinden güzeller, emeklerine sağlık...

duy-gu
10-01-2016, 23:57
Merhaba,

Sayfanız hayırlı olsun maşallah ne çok çeşit edinmişsiniz. Umarım tez zamanda büyüyüp çoğalırlar böylelikle sizde budadığınız çelikleri güzel arajmanlar da kullanabilirsiniz. Bence hiç başka sukulent almayın baharda öyle bir çoğalacaklar ki başka sukulentlere zaten yer kalmayacak sevgiler.

Çok teşekkür ederim :)
Umarım çoğalırlar ben de eşe dosta dağıtırım diye düşünüyorum. Daha fazla çeşit almasam iyi olur, her ne kadar çok bakım isteyen türler olmasa da vakit istiyorlar :)

duy-gu
10-01-2016, 23:59
Aynı benim gibi olmuşsunuz sayın:duy-gu :D Üç haftadır çiçekçiye gitmedim zor dayanıyorum :D

Sevgili Galip,
İnsanın gözü doymalı :)
Hala internetten çiçek bakıyorum ya da yolda çiçekçi falan görürsem durup bir dolaşıyorum :) Kendimi tutmaya çalışıyorum cidden camların önü doldu...

duy-gu
10-01-2016, 23:59
Maşallah maşallah sevgili duygu çok güzel olmuşlar, hepsi birbirinden güzeller, emeklerine sağlık...

Çok teşekkürler sevgili YeniGine :)

günebakan
11-01-2016, 09:28
Sevgili Duygu yeni sukulentlerinizi güle güle büyütün hepside harikamüsadenizle daha çok sukulent sahibi olmanın bence yolu çoğunlukla sukulentleri arajman yapmaktır yoksa yer sıkıntısı oluyor ayrıca bu sevdada göz doyması, gönül doyması ve bıkkınlık diye bir düşünce yok aksine daha çok daha çok diye bir düşünce var:))))

sevgihoca
11-01-2016, 11:48
Duygucuğum,bekledik ama beklediğimize değmiş.Hepsi de harika görünüyor,iyi günlerde büyüt.Çeyizdeki tabaklar çiçeklere gidiyor gibi.Şöyle ışık alan bir duvara cici bir raf mı yapsan.Mimarsın anlarsınız böyle zevkli işlerden.Büyümüş hallerini merakla bekliyorum.

duy-gu
11-01-2016, 11:56
Sevgili Duygu yeni sukulentlerinizi güle güle büyütün hepside harikamüsadenizle daha çok sukulent sahibi olmanın bence yolu çoğunlukla sukulentleri arajman yapmaktır yoksa yer sıkıntısı oluyor ayrıca bu sevdada göz doyması, gönül doyması ve bıkkınlık diye bir düşünce yok aksine daha çok daha çok diye bir düşünce var:))))

Kesinlikle sevgili günebakan :)
Bende bu çeşitten var mıydı, bundan da olsun diye sürekli çeşitlere bakıyorum :)
Aranjman yapmayı bende seviyorum ama olur ya çok büyüyüp sıkışırlar ya da unlu bit falan gelir hepsine bulaşır diye biraz çekiniyorum. Ama bu gidişle aranjmanlara devam edeceğim :)
Sevgiler...

duy-gu
11-01-2016, 12:00
Duygucuğum,bekledik ama beklediğimize değmiş.Hepsi de harika görünüyor,iyi günlerde büyüt.Çeyizdeki tabaklar çiçeklere gidiyor gibi.Şöyle ışık alan bir duvara cici bir raf mı yapsan.Mimarsın anlarsınız böyle zevkli işlerden.Büyümüş hallerini merakla bekliyorum.

Sevgihocam, beğenmenize sevindim :)
Kafamda projeler var, şöyle perfore demirden güzel raflar düşünüyorum :) Yapı marketleri, ev dekorasyon mağazalarını geziyorum. Aynı şeyleri düşünmüşüz yani hemen hemen :) İstediğim gibi bir şey bulursam zaten burada paylaşırım inşallah :) Hem çok çiçeği olup benim gibi yer sıkıntısı çekenlere de örnek olabilir.

sevgihoca
11-01-2016, 12:23
Çok iyi olur,ben de istiyorum ama evimde uygun duvar yok.Ama belki senden ilham alabilirim.

FarukEr
11-01-2016, 12:53
Eline sağlık çok güzel duruyorlar. nice çeşitleri görmek dileğiyle :)

engin koç
11-01-2016, 15:14
Sn. Duygu hn.
İmrendim.
Güzel günlerde olsun.
Sevgiler.

engin koç
15-01-2016, 22:07
ne deyim ki agam

duy-gu
16-01-2016, 08:38
Sn. Duygu hn.
İmrendim.
Güzel günlerde olsun.
Sevgiler.

Çok teşekkür ederim Engin Hocam,
Biz de sizin terasınıza imreniyoruz :) Benimki küçük bir koleksiyon şimdilik. Ancak bu kadar oluyor, yerim yok başka... Şimdilik bunlar büyüsün bakalım.

Sevgiler, saygılar...

Jakin
16-01-2016, 09:59
Sevgili duy-gu terrariumlar, aranjmanlar, yeni sukulentler, hepsi harika olmuşlar, ellerinize, emeğinize sağlık.. :)

En çok da Echeveria Blue Prince'li aranjmana bayıldım.
Sanki bir saksıda tek başlarına değil de böyle yan yana arkadaşlık ederlerse daha çabuk büyüyecekler.. :)

Sevgiler.. :)

duy-gu
16-01-2016, 10:28
Sevgili duy-gu terrariumlar, aranjmanlar, yeni sukulentler, hepsi harika olmuşlar, ellerinize, emeğinize sağlık.. :)

En çok da Echeveria Blue Prince'li aranjmana bayıldım.
Sanki bir saksıda tek başlarına değil de böyle yan yana arkadaşlık ederlerse daha çabuk büyüyecekler.. :)

Sevgiler.. :)

Teşekkür ederim sevgili Jakin,
Hem görsel açıdan, hem yer açısından aranjmanlar daha iyi olabilir. Sevgili Engin Hocam'ın dediği gibi yosun da eklersem daha güzel görünecek :) Tekli saksıdakiler biraz büyüsün onlardan da aranjman yapıp yavrularını yine tekli saksılarda büyüteceğim :) Planlar bitmiyor :) Sizlerin de görüş ve fikirlerine açığım, yorumlarınızı esirgemeyin :)

duy-gu
16-01-2016, 10:39
Çok iyi olur,ben de istiyorum ama evimde uygun duvar yok.Ama belki senden ilham alabilirim.

Sevgihocam,
Yer sıkıntımız için duvara asabileceğim böyle bir şeyler buldum. 2 ya da 3 sıra halinde alt alta duvara asmayı düşünüyorum. Belki aynı hizada değil de biraz sağa-sola kayarak da asılabilir. Raf sistemlerinde sanki bitki gölgede kalıyor gibi geliyor bana. Yalnız bunda da bitkiyi sularken dikkat etmek lazım mazallah bütün duvarlar çamurlu su izi olabilir :) Altı delik ve tabağı yok :)

592516

Galip Kuzucu
16-01-2016, 11:11
Fikriniz çok harika sayın:duy-gu. Duvarların çamur olmaması için fitilli sulama yapabilirsiniz bence :D

sevgihoca
16-01-2016, 12:13
Duygucuğum,ben de raf arama işine başladım,dediğin gibi her taraftan ışık almalı.Ben birkaç küçük markete sorup,şu cipsleri sıraladıkları standlara bakacagım.Açık balkonuma yaz için düşünüyorum.Çünkü balkon yıkaması saksılardan zor oluyor.

duy-gu
16-01-2016, 12:20
Duygucuğum,ben de raf arama işine başladım,dediğin gibi her taraftan ışık almalı.Ben birkaç küçük markete sorup,şu cipsleri sıraladıkları standlara bakacagım.Açık balkonuma yaz için düşünüyorum.Çünkü balkon yıkaması saksılardan zor oluyor.

Balkon için raf yapmak daha iyi olur sevgihocam. Benim balkonum yok, küçük odamın duvarına düşünüyorum. Bakalım nasıl çözeceğim :)
Hem kışın da rafın etrafına naylon kapayıp sera gibi de kullanabilirsiniz, burada örneklerini görmüştüm. Bu da internette bulduğum bir örnek :

Mini Sera - ÜCRETSİZ KARGO - Koçtaş (http://www.koctas.com.tr/bahce-duzenleme/prado-mini-sera/16798-23306/?ref=search:sera)

sevgihoca
16-01-2016, 16:42
Duygucuğum balkonum yok deyince sormak istedim.Sukulentler yazın dışarı çıkmadan oluyor mu?Tam bilemiyorum ama güneşte açık havada renkleri daha güzelleşiyor.

duy-gu
16-01-2016, 18:27
Duygucuğum balkonum yok deyince sormak istedim.Sukulentler yazın dışarı çıkmadan oluyor mu?Tam bilemiyorum ama güneşte açık havada renkleri daha güzelleşiyor.

Haklısınız sevgihocam... Açık balkonum olsaydı yazın dışarı alırdım daha iyi olurdu. Ben sukulentlerimi yeni edindim. 3 ay oldu daha :-) Hatta şuan oturduğum eve taşınalı da ancak o kadar oldu ( evlilik nedeniyle:-) ) Şimdilik bu kışı bir atlatsınlar.

Mutfağın balkonu varmış ama kapatılıp mutfağa dahil edilmiş. Ben de sukulentlerimi camekanın önüne yaptırdığım tezgâha dizdim :-) Güzel güneş alıyor, hergün havalandırıyorum. Yazın ne yapacağıma bakacağım :-) Camların dışına dizerim belki :-)

sevgihoca
16-01-2016, 19:13
Şimdi olsa kesin balkonlu bir ev olsun derdin.Kızım da İstanbul'da benim.Minnacık bir balkonu var.Tek kişilik.

duy-gu
20-01-2016, 15:50
Aloe vera'nın saksının dibine koyduğum sedum yaprakları pembe pembe köklenmeye başlamış :)

592837

592838

duy-gu
20-01-2016, 15:53
Bugün çok mutluyum, ilk defa agaclar.net'ten hediye kargom geldi. Sevgili Erdem 01'e çok teşekkürler. Bana hem bembe hem de beyaz kaynana topuzu, iki farklı tür aloe vera bir de hoya göndermiş :)

592839

aerosol
20-01-2016, 16:28
güle güle büyütün uzun ömürlü olsunlar ...

duy-gu
21-01-2016, 09:09
güle güle büyütün uzun ömürlü olsunlar ...

Çok teşekkür ederim. Umarım layıkıyla yetiştirebilirim :)

duy-gu
30-01-2016, 14:29
Ofiste de üretim devam ediyor. Dökülen yapraklardan bebek üretiyoruz :)
Engin Hocam görmesin, kızar bana alıp oynadığım için :) Siz siz olun, onları rahat bırakın toprak üzerinde uyusunlar büyüsünler, benim gibi elinize alıp oynamayın :)

Yöntemim ise bu şekilde : How to Propagate Succulents from Leaves: 5 Steps (http://www.wikihow.com/Propagate-Succulents-from-Leaves)
(Sadece köklendirme hormonu kullanmıyorum, diğer aşamalar aynı)
2-3 günde bir az miktarda fıs fıs ile suluyorum. Bu şekilde 1-2 tane çürüyen dışında kaybım olmadı. Aslında hepsini aynı anda toprağa koydum. Farklı sukulentlerden düşen yapraklar var ve kırmızı olanlar baya hızlı çıktı. Diğerlerinde de kök oluşumları başlamış.

593972

593973

murattyildizz
30-01-2016, 18:01
En güzelide bu sayın duy-gu :)
Her gün başına gitmek,büyüdüklerini görmek ...

flaneuse
31-01-2016, 11:38
Bebeklerin renk geçişleriyle birlikte çok hoş görünüyor o daire şeklindeki dizilim :)

Ben de başka bitkilerim için çelikten köklendirme tüyoları ararken doğal olarak hazırlanabilecek 'köklendirme hormonu' tariflerine rastlamıştım (Yapraktan sukkulent çoğaltımı için işe yarar mı yoksa zararı mı dokunur bilmiyorum; zaten bu bebekler gerekli nem sağlandıktan sonra hemencecik çoğalıp büyüyorlar). Biraz dinlendirdiğimiz kesi yerini, kurutulmuş söğüt yaprağı veya söğüt kabuğu çayı (ya da etken maddesi zaten söğüt ağacından elde edilen aspirin), bal, toz tarçın veya elma sirkesiyle beslersek çeliğin mantar, bakteri ve hastalıklardan korunarak çabuk köklenmesine yardımcı olurmuşuz. Bunların bir ya da birkaçını suyla karıştırarak uygulama yapmak yeterliymiş. :rolleyes:

engin koç
31-01-2016, 17:43
Sn. Duygu
177 deki diziliş çok güzel. İdeale yakın. Sizi tebrik ederim.
Gelelim fısfıs konusuna ;-)
Gelin ondan vazgeçin.
Köklenme yerlerine minnacık adeta damla su verin.
Özellikle soğuk havalarda yaprağın ıslak/nemli olması yaprağı öldürebilir. Bu da yavrusunu besleyememesi anlamına gelir ..
Sevgilerimle..

duy-gu
31-01-2016, 20:43
En güzelide bu sayın duy-gu :)
Her gün başına gitmek,büyüdüklerini görmek ...

Aynen öyle sevgili Murattyildizz :-)
Tohumdan üretimi beceremedim, ama bu yapraktan yavru almak da çok zevkli :-) her gün kontrol etmezsem çatlarım :-)

duy-gu
31-01-2016, 20:49
Bebeklerin renk geçişleriyle birlikte çok hoş görünüyor o daire şeklindeki dizilim :)

Ben de başka bitkilerim için çelikten köklendirme tüyoları ararken doğal olarak hazırlanabilecek 'köklendirme hormonu' tariflerine rastlamıştım (Yapraktan sukkulent çoğaltımı için işe yarar mı yoksa zararı mı dokunur bilmiyorum; zaten bu bebekler gerekli nem sağlandıktan sonra hemencecik çoğalıp büyüyorlar). Biraz dinlendirdiğimiz kesi yerini, kurutulmuş söğüt yaprağı veya söğüt kabuğu çayı (ya da etken maddesi zaten söğüt ağacından elde edilen aspirin), bal, toz tarçın veya elma sirkesiyle beslersek çeliğin mantar, bakteri ve hastalıklardan korunarak çabuk köklenmesine yardımcı olurmuşuz. Bunların bir ya da birkaçını suyla karıştırarak uygulama yapmak yeterliymiş. :rolleyes:
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim denemek isterim :-) Dediğiniz gibi aslında sukulent yaprakları çabuk kökleniyor ama bazı türler daha yavaş onlarda deneyebilirim :-)

duy-gu
31-01-2016, 20:51
Sn. Duygu
177 deki diziliş çok güzel. İdeale yakın. Sizi tebrik ederim.
Gelelim fısfıs konusuna ;-)
Gelin ondan vazgeçin.
Köklenme yerlerine minnacık adeta damla su verin.
Özellikle soğuk havalarda yaprağın ıslak/nemli olması yaprağı öldürebilir. Bu da yavrusunu besleyememesi anlamına gelir ..
Sevgilerimle..

Teşekkür ederim Engin Hocam :-) dediğiniz gibi sulayacağım :-)

duy-gu
23-02-2016, 11:49
Bir süredir sayfamla pek ilgilenmemişim. Ama bu demek olmuyor ki çiçeklerime de aynı şekilde davranıyorum :) Aslında hep buralardayım, sizlerin sayfalarını takip ediyorum. Bugün de biraz kendime vakit ayırayım ve son gelişmeleri paylaşayım dedim :)

Mammillaria vetula

596989

Aldığımda yavrularının çoğu dökülmüştü. Ben de dökülen yavruların bir kısmını ayrı saksılara ekmiştim (çoğaltırım diye düşünmüştüm). Bir kısmını da ana kaktüsün yanına ekmiştim. Annenin yanındakiler daha iyi gelişti.

Bu kaktüs de diğerleri gibi suyu pek sevmiyor. Özellikle sularken üzerine değdirmeden yanlardan sulamak gerek. Kesinlikle fısfıs istemiyor. Fazla suladığınızda ya da üzerine fazla su değdirerek suladığınızda hemen çürüyüp jöle kıvamı almaya başlıyor. Bu şekilde bazı yavruları kaybederek tecrübe ettim, artık daha dikkatliyim:)

Üzerindeki kuru çöp gibi şeyler biten çiçekleri. Yeniden çiçeklenmesi için beklemedeyim :)

duy-gu
23-02-2016, 12:37
Bu kaktüs bana hediye geldi :) Yaklaşık 15-17cm boyunda baya büyük, türünü bilmiyorum :)

597003

duy-gu
23-02-2016, 14:13
Crassula lycopodioides

597031

Bugün saksısını değiştirdim. Sanki aynı saksıda iki farklı tür var gibi, biri daha sıkı yapılı (arkadaki) diğeri daha ayrık yapılı ve yeşil (öndeki)...

duy-gu
23-02-2016, 14:24
Haworthia attenuata zebra

597034

Bu güzeli bana kayınvalidem hediye etmişti. Fotoğrafı çektikten sonra alttaki kuru yapraklarını temizlemek istediğimde kökünün oynadığını farkettim. Kayınvalidem saksısıyla hediye ettiği için toprağını değiştirmemiştim. Sanırım toprağı azaldığı için biraz kökü havada kalmış. Hiç niyetim yokken saksısını değiştirdim ve yanındaki yavruyu ayırdım. Yavrunun kökleri olduğu için tutacağını düşünüyorum.

597035

duy-gu
23-02-2016, 14:51
Çiçek açanlar ve açmaya çalışanlar :)

597040

Echeveria runyonii san carlos tam

597041
597042

melekv.
23-02-2016, 20:11
Yavrulu kaktüsün sulama şeklini öğrendiğim iyi oldu hatırlarsanız sizden hemen sonra almıştım ve geçen pazar günü ilk defa suladım hem de spreyle bi daha yapmayayım çürümesin yavrucak. Çiçekli olanlar da çok güzel maşallah ...

rainac
24-02-2016, 08:13
Haworthia attenuata zebra

597034

Bu güzeli bana kayınvalidem hediye etmişti. Fotoğrafı çektikten sonra alttaki kuru yapraklarını temizlemek istediğimde kökünün oynadığını farkettim. Kayınvalidem saksısıyla hediye ettiği için toprağını değiştirmemiştim. Sanırım toprağı azaldığı için biraz kökü havada kalmış. Hiç niyetim yokken saksısını değiştirdim ve yanındaki yavruyu ayırdım. Yavrunun kökleri olduğu için tutacağını düşünüyorum.

597035

çok zevkli bir hediye :) görüntü olarak çok güzel bir tür heryere yakışıyor güle güle büyütün yavrularıyla birlikte ;)

duy-gu
24-02-2016, 13:31
Yavrulu kaktüsün sulama şeklini öğrendiğim iyi oldu hatırlarsanız sizden hemen sonra almıştım ve geçen pazar günü ilk defa suladım hem de spreyle bi daha yapmayayım çürümesin yavrucak. Çiçekli olanlar da çok güzel maşallah ...

Teşekkür ederim Sevgili melekv :) Evet hatırlıyorum dikenleri batmıyor demiştim siz de gidip aramıştınız baya :)
Spreyle suladığımda ayırdığım bazı yavruları ve anaçlardan birini çürüttüm. Hem de öyle çok fazla spreylememiştim. Sevmediklerini böyle tecrübe ettim :(

duy-gu
24-02-2016, 13:32
çok zevkli bir hediye :) görüntü olarak çok güzel bir tür heryere yakışıyor güle güle büyütün yavrularıyla birlikte ;)

Teşekkürler Sevgili rainac, evet gerçekten görüntüsü her daim böyle güzel :) İnşallah bol bol yavrular :)

gürcan_keskin
27-02-2016, 13:40
sn. duy-gu öncelikle balkon sayfanız hayırlı olsun.
kaktüs ve sukulentleriniz hepsi birbirinden güzel maşallah.
Emeklerinize yüreğinize sağlık.

duy-gu
27-02-2016, 14:47
sn. duy-gu öncelikle balkon sayfanız hayırlı olsun.
kaktüs ve sukulentleriniz hepsi birbirinden güzel maşallah.
Emeklerinize yüreğinize sağlık.

Çok teşekkür ederim sayfamı ziyaret ettiğiniz ve çiçeklerimi beğendiğiniz için :) Daha güzelleri sizlerin olsun :)

duy-gu
27-02-2016, 15:22
Kopan sukulent yapraklarını dizdiğim kabın içerisine yediğim elmanın çekirdeklerini koymuştum. Zihni sinir fikirler işte :) Elmalar çıkmaz mı? Şimdi 2 tane elma fideciğim var ama ekecek bahçem yok maalesef...
Yine de bundan sonra yediğim hiçbir meyvenin çekirdeğini çöpe atmamaya karar verdim. Biraz toprak biraz su, yeni bir hayat...Bir sürü fidecik yapıp burada bahçesine ekmek isteyenlere verebilirim :)

597493

duy-gu
12-03-2016, 14:35
Yeni aranjmanım:

Şimdilik bitkiler az görünüyor ama büyüme ihtimaline göre bu şekilde yaptım.
Ufaklığı yapraktan ürettim (Graptopetalum paraguayense).

599836

duy-gu
12-03-2016, 14:41
Telgraf çiçeklerim :)
Bende 2 çeşit vardı sadece, sağolsun sevgihocam bana taa oralardan kargoyla bir sürü telgraf çiçeği yolladı. Ben de türleri karıştırarak ektim. Büyüyünce aynı saksıdan renkli dallar sarksın diye :)

599837

sevgihoca
12-03-2016, 17:51
Pek cici olmuşlar,güle güle büyüsünler.

duy-gu
14-03-2016, 10:18
Pek cici olmuşlar,güle güle büyüsünler.

Teşekkür ederim sevgihocam, sayenizde :)
Saksıları asmak istiyorum, o zaman aşağıya doğru sarkarlar. Düz mor olan telgraf çiçeği de suda duruyordu çiçek açmış orda çok şaşırdım :)
Uyku çiçeği 3.yaprağını çıkardı, onu henüz saksıya ekmedim biraz kendisini toplasın diye ama eksem mi sizce?

sevgihoca
14-03-2016, 11:04
Bence de uyku çiçeği biraz daha büyüsün.Mor telgraf çiçeğim çok güzel açıyor.Gönderdiğim diğer telgraflar da zamanı gelince açıyor.Yeşil beyaz çizgili olan da beyaz beyaz açar.Toprağı kurudukça sularsın.Güle güle büyüt.

duy-gu
13-04-2016, 13:24
Sevgili SDurul'a teşekkürlerimle...
Bir sürü sukulentim oldu :)

605298

605299

akçabardak
13-04-2016, 20:59
Güle güle iyi günlerde büyütün yeni gelen miniklerinizi, pek şirin görünüyorlar.

sevgihoca
13-04-2016, 22:08
Benimkiler de yarın geliyor Duygu'cuğum,neler varmış diye iyice baktım,güle güle büyüt hepsini.Sevgiler.

duy-gu
14-04-2016, 09:59
Çok teşekkür ederim sevgili akçabardak ve sevgihoca :)
3-4 çeşit sedum (biri sedum sieboldi onu ayrı ektim), kaynana dili (bende yoktu,çok sevindim), kaktüsler, sempervivumlar neler neler var. :)
Sizler de güle güle büyütünüz, bol çiçekli olsunlar :)

Jakin
14-04-2016, 10:10
Sevgili duy-gu güle güle büyütün yeni güzellerinizi..
Saksı süsleriniz çok güzel olmuş.. Sevgiler.. :)

duy-gu
14-04-2016, 12:34
Teşekkür ederim sevgili Jakin, saksı süslerimi ofis arkadaşım Kader yaptı :) Ben bunları süsleyeyim mi dedi tamam dedim böyle oldu :) Ben de çok beğendim :)

duy-gu
21-04-2016, 12:05
Sevgili SDurul'dan gelen sempervivum'lar da daha şimdiden olumlu gelişmeler var. Büyük olanda geldiği zaman hiç kol yoktu, bu sabah bir tane yavru kolu gördüm :)

Diğer tüylü gibi olanda ise 2 küçük kol vardı bana geldiğinde. Şimdi biraz daha büyüdüler ve 3 tane oldular :)

607042

607043

duy-gu
21-04-2016, 12:07
Ofisteki kaktüsümde tomurcuk var, tahminimce kırmızı çiçek açacak :) Daha kendisi de küçücük bir şey aslında. Bekliyoruz, heyecanlıyız :)

607044

sevgihoca
21-04-2016, 18:34
Darısı benim sempervivumlara Duygu'cuğum.

engin koç
21-04-2016, 21:01
Sn. duy-gu
201 deki saksı süsleri inanılmaz.
Çok beğendim.
Telif hakkını ödeyip kullanmak isterim. :-)
Sevgilerimle.

duy-gu
14-05-2016, 13:25
Gymnocalycium

611986

Sonunda açtı :) Tahmin ettiğim gibi rengi kırmızı oldu. Farklı renklerini de bulabilirsem çok mutlu olacağım :)

duy-gu
14-05-2016, 13:29
Ofisteki minik bahçemizden birkaç kare... Bunlarla ve evdekilerle uğraşmaktan siteye giremez oldum...

611987

611988

Bu da ofisteki bayanların çiçekler arasında çilek keyfi :) Cumartesi günleri tüm gün çalışma ancak böyle çekiliyor :)

611989

akçabardak
14-05-2016, 15:37
Çiçekler ve çilekler çok güzel görünüyorlar ;) daha ne olsun...

Resulgur
30-05-2016, 13:34
Çiçekler ve çilekler çok güzel görünüyorlar ;) daha ne olsun...

Sn. akçabardak size katılmıyorum bu konuda hiç te güzel değil kaktüs ve çilek :D ikisi bir gitmez.

Skulentler çiçekler çok hoş ama .. ;)

rainac
30-05-2016, 15:22
çiçekler normal , Çilekler az hormonlu gibi ;)

akçabardak
31-05-2016, 10:08
Sn. akçabardak size katılmıyorum bu konuda hiç te güzel değil kaktüs ve çilek :D ikisi bir gitmez.

Skulentler çiçekler çok hoş ama .. ;)

Sizin canınız sağ olsun... ne edek şindi :D ben hani çilekler ve çiçekler kafiye uysun diye şe ettiydim :D:D ama yine de katılsanız da katılmasanız da o çilekler
sevgili duygunun kendi elleriyle yetiştirdiği için hem güzeller hem de tatlıdır. Emeklerinize sağlık sevgili duygu.

duy-gu
01-06-2016, 12:34
Malesef çilekler hormonlu olabilir, market mahsülü :) Sadece çiçekler benden. Gerçi şantiyede domates, salatalık, maydanoz yetiştirme girişimim var çok yakında onları da paylaşırım :)

duy-gu
02-06-2016, 09:53

Dökülen ya da kırılan yapraklardan ürettiğim bebekler büyüdü, anneme, arkadaşlarıma eşe dosta herkese dağıttım. Bu saksı da bana kaldı. Ne kadar bereketliymiş :) Üstelik yapraklar çok hızlı köklenip hemen yaprak oluşturuyor. Sadece toprağın üzerine bırakmak yetiyor. Bir yapraktan 4 gövde oluşturan bile var :)

615716

duy-gu
17-06-2016, 16:11
Merhabalar,
Bir süredir şehirdışındaydım. Gezdiğim yerlerden fotoğrafladığım ilginç kaktüs ve çiçekleri sizlerle paylaşmak istedim :)

Dev Kaktüs - Bodrum
618628

Miki Mouse Kaktüsü :) - Fethiye/Kayaköy
618629

618630

Mercan Çiçeği - Bodrum
618631

Sanırım bir çeşit Kaz Ayağı Çiçeği - Bodrum
618632

duy-gu
21-06-2016, 09:42
Aloeveralar coştukça coştu, ne yapsam ben bunları :) Nerelere koysam :) Saksılarını değiştirmek şart oldu. En başta ve en sondaki aloeveralar sevgili Erdem 01'in hediyesidir. Onlar da büyüyüp serpildiler. Kendisine tekrar teşekkürlerimle...

619254

duy-gu
21-06-2016, 09:46
Bu sukulentimin adını bilmiyorum. Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Aldığımda küçücüktü. Şimdi bütün saksıyı ele geçirdiği yetmezmiş gibi bir de çiçek açtı :) Çiçekleri limon kokulu :) Çiçekler bitince tüyümsü tohum gibi birşeye dönüşüyor. Tohumlardan yeni bitki çıkar mı bilmiyorum. Saksının dibine düşenlerden takip edeceğim.

619255

619256

duy-gu
21-06-2016, 09:49
Burası aslında mutfak tezgahımın bir bölümü. Ben boşaltıyorum yine çiçek doluyor anlamıyorum :)

619257

duy-gu
21-06-2016, 09:50
Bu kızları seviyorum :)

619258

duy-gu
21-06-2016, 09:59
619259

619260

Mücevher Çalısı
21-06-2016, 13:33
Bu sukulentimin adını bilmiyorum. Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Aldığımda küçücüktü. Şimdi bütün saksıyı ele geçirdiği yetmezmiş gibi bir de çiçek açtı :) Çiçekleri limon kokulu :) Çiçekler bitince tüyümsü tohum gibi birşeye dönüşüyor. Tohumlardan yeni bitki çıkar mı bilmiyorum. Saksının dibine düşenlerden takip edeceğim.

619255

619256

"Senecio oxyriifolius subs. tropaeolifolius" olabilir...

duy-gu
21-06-2016, 13:50
"Senecio oxyriifolius subs. tropaeolifolius" olabilir...

Çok teşekkürler sevgili Mücevher Çalısı, gerçektende bu o :)

Glorious Gardens: Senecio oxyriifolius subs. tropaeolifolius (http://agloriousgarden.blogspot.com.tr/2012/08/senecio-oxyriifolius-subs.html)

Baya yayılıcı bir türe benziyor. Üstelik kelebekler ve arılar çiçeklerini pek seviyormuş. Sanırım içinde bulunduğu gruptan ayırıp daha büyük bir yere geçmesi lazım :)
Bu arada bonsaide de kullanılıyormuş. İlgililerin dikkatine :)

Senecio Senecio oxyriifolius subsp. tropaeolifolius (http://davesgarden.com/guides/pf/go/63832/)

YeniGine
21-06-2016, 23:47
Sevgili Duygu mutfak tezgâhının üzerine bayıldım. Maşallah ne kadar güzel olmuşlar; emeklerine sağlık...

duy-gu
22-06-2016, 07:54
Sevgili Duygu mutfak tezgâhının üzerine bayıldım. Maşallah ne kadar güzel olmuşlar; emeklerine sağlık...

Teşekkür ederim sevgili YeniGine :) Mutfağım güzel güneş alıyor. O yüzden orası hiç boşalmayacak gibi :)

duy-gu
15-07-2016, 09:48
Ofisteki aloeveraları ayırdım sonunda. Ofis arkadaşım Kader göz dikmişti bunlara zaten :) 2 hafta sonra yeni evlerine gidecekler.
621982

Biraz derleme, toparlama çalışmaları yapıyorum bu aralar. Ev de ofis de iyice kalabalıklaştı.

621983

621984

metin şayen
29-08-2016, 13:28
Bir anda başlayıp anlaşılmaz şekilde büyüyor değil mi? Bu sukulent ve kaktüs sevdası (hastalığı) Bende de aynısı oldu. Başarı ve sağlıklar dilerim.

metin şayen
29-08-2016, 13:30
Bir de Eski Datça da, Şair Can YÜCEL'in evinin bahçesinde ki ihtişamlı kaktüsü görmelisiniz.