Bağlan

View Full Version : a.kelebek / solucan gübresi

a.kelebek
17-12-2015, 08:49
Merhabalar..
1000 adet (ten az fazla) solucan :) ile başladım. ve solucanlarını 2 ayrı kapta birini sipariş ettiğimiz yerden gelen besınlerle besliyoruz.Diğer kutudaki kompostu kendi el denememizle yani kurumuş koyun,inek,keçi gübresiyle ve oluşturduğumuz kompost ile besliyoruz. Gidişatı güzel gibi duruyor ama sizlerden de tavsiye almak,bilgi almak isterim..

çiçeksever
17-12-2015, 09:56
Üstteki kap delik mi? Gübreler alttaki kapta mı toplanıyor?

a.kelebek
17-12-2015, 10:37
Üstteki kap delik mi? Gübreler alttaki kapta mı toplanıyor?

üstteki kapak da deliklidir.en alttaki ise boş kalıyor..2.kattaki beslenme bittiği taktirde üstüne sabitleyip bir kap daha koyacağız ki oradan yukarıya çıkıverirler dedik bekliyoruz

Greant64
17-12-2015, 20:01
üstteki kapak da deliklidir.en alttaki ise boş kalıyor..2.kattaki beslenme bittiği taktirde üstüne sabitleyip bir kap daha koyacağız ki oradan yukarıya çıkıverirler dedik bekliyoruz

Benim kapalı çatı arasında yerim olduğu için ben de solucan gübresi için uğraşmayı dusunuyorum. Fakat size bu konuda 2 tanesorum olacak

1_Solucanları nereden satın aldınız
2_solucanlar kışın ölürler mikac derece sıcaklıkta yaşıyorlar genelde

a.kelebek
18-12-2015, 15:04
Benim kapalı çatı arasında yerim olduğu için ben de solucan gübresi için uğraşmayı dusunuyorum. Fakat size bu konuda 2 tanesorum olacak

1_Solucanları nereden satın aldınız
2_solucanlar kışın ölürler mikac derece sıcaklıkta yaşıyorlar genelde

Siyahaltın adlı firmadan,savaş bey ile irtibat kurduk güzel bir muhfazayla geldi..Gerek forumda gerekse nette yeterince bilgi var.Ona göre bakıp değerlendirdim.çatı,kazan dairesi ve ayrı bir depo alanım vardı..termometre ile akşam ve sabah saatlerinde bir hafta takip ettim. En uygun yer kazan dairesiydi benim için. (16-20')Sizde bu şekilde öncelikli sıcaklık ortalamasının müsait olabileceği yeri bulup emin olmanız gerekir.. Ort. sıcaklık 10-25' arası olması gerekiyormuş :rolleyes:

a.kelebek
10-02-2016, 09:40
şu anki durumda herhangi bir koku yok.yavrular ve yumurtalar bayağı fazlalaştı..