aleydi
24-11-2015, 22:06
Sevgihocam bu tarif cumartesi günü gelecek misafirleriniz için olabilir. Hem kolay, hem siz seviyorsunuz haşhaşlı. Elimde fotoğraf olmadan pek tarif yazmak istemiyorum. İleri bir zamanda eklerim.
Malzemeler:
Arzuya göre patates veya mercimek
baharat
6 adet yufka
çekilmiş haşhaş
sıvıyağ
Yapılışı:
İlk yufkayı tezgaha yayıyoruz. yağ sürüyoruz, yağla haşhaşı karıştırıpta sürebiliriz. ikinci yufkayı üzerine serip, onuda aynı şeklide haşhaş sürüyoruz.Biraz yağı bol sürüyoruz. Sİgara böreği gibi 8 eşit parçaya bölüyoruz. Harcı içine koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Harcını biraz bol koyuyoruz sigara böreğinden iri oluyor. İsterseniz bu şekilde dipfrizde dondurup, istediğim zaman çıkarıp kullanabiliriz. Bir gece önceden dipfrizde beklerse daha çıtır çıtır oluyor. Hem pratik , hem inanılmaz lezzetli.
Malzemeler:
Arzuya göre patates veya mercimek
baharat
6 adet yufka
çekilmiş haşhaş
sıvıyağ
Yapılışı:
İlk yufkayı tezgaha yayıyoruz. yağ sürüyoruz, yağla haşhaşı karıştırıpta sürebiliriz. ikinci yufkayı üzerine serip, onuda aynı şeklide haşhaş sürüyoruz.Biraz yağı bol sürüyoruz. Sİgara böreği gibi 8 eşit parçaya bölüyoruz. Harcı içine koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Harcını biraz bol koyuyoruz sigara böreğinden iri oluyor. İsterseniz bu şekilde dipfrizde dondurup, istediğim zaman çıkarıp kullanabiliriz. Bir gece önceden dipfrizde beklerse daha çıtır çıtır oluyor. Hem pratik , hem inanılmaz lezzetli.