PDA

View Full Version : Jakin / Balkon

Sayfalar : [1] 2

Jakin
20-10-2015, 11:04
Sevgili Aleydi nihayet fotoğraflayabildim, bu nasıl bir gönül zenginliği, çok çok teşekkürler.
Arkadaşlar sevgili Aleydi tüm menekşelerimin ve sardunyalarımın sıcaklardan öldüğünü öğrenince bana bu güzellikleri gönderdi sağ olsun.
Biraz sayfayı işgal ettim ama tamamını burada paylaşmak istedim.
Üç fotoğrafım daha olacak. Sevgiler.. :)

Menekşeler..
581775

Menekşeler.. İki de gloksinya yaprağı vardı(fotoğrafta yoklar), onları köklensinler diye suya koydum, doğru yaptım mı acaba?
581776

Sardunyalar..
581777

Jakin
20-10-2015, 11:13
Bunlar da sevgili Aleydi'den gelen sukulentler, gülibrişim ağacı ve yıldız çadırı sarmaşığı fideleri..
Daha bitmedi, tohumlarım da var, onları da denemek için az miktarda torfa ektim, çıkınca paylaşırım kısmetse..
Çok mutlu oldum, sevgiler ve teşekkürler..

581780

581781

581782

Jakin
20-10-2015, 11:27
Sevgili SDurul, bana göndermiş olduğunuz sukulentlerin ilk halleri burada. Gönderdiğiniz hazineyle beni çok mutlu etmiştiniz, yeniden teşekkür ederim.
Menekşeler konusundaki başarısızlığım ve yoğun sıcakların etkisiyle sizden gelenleri de, bende olanların tamamını da kaybettim.
Sukulentlerin yeni hallerini de paylaşacağım sayfanızı işgal ettiğim için özür dileyerek. Sevgiler, selamlar ve yeniden çok çok teşekkürler..

581784

581785

581786

581787

581788

Jakin
20-10-2015, 11:30
Bunlar da şimdiki halleri sevgili SDurul..
Çok seviyorum onları..
Teşekkürler, sevgiler.. :)

581789

aleydi
20-10-2015, 14:31
Güle güle büyüt sevgili jakin. Sayfamı işgal ne demek.Bu sayfalar, çiçeklerimizi paylaşmak için var. Yalnız bunlar biraz gelişsin , hemen bir balkon sayfası gerekli:). Yan tarafta görünen o güzel çiçekler gözümden kaçmadı:).

Gloksinya hiç yetiştirmedim. Yine de menekşe gibi tuttuduğunu düşünüyorum. İsterseniz bekleyin suda köklensin. Kendiliğinden topraktada kökleneblir. Çok ıslak bırakmayın. Torfa ektiysenizde. (Nasıl bir toprak kullandınız bilmiyorum). Torf çok kuruduğunda bitkiyi sıkıyor.Dediğim gibi iki güne bir çok az az sularsanız,olur. İçinde leneordit olan organik sıvı gübreleri 15 günde bir sulandırıp veriyorum. Çiçek açması için. Bir de direk güneş değilde, güneşi seviyorlar. Mersin hala çok sıcaktır.

Toprağın diplerine iyi bastırdınız mı sevgili Jakin, hava aldıklarında tutmuyorlar. Sardunyalar içinde geçerli. Özellikle çok yumuşak toprak hava alıyor. Bir de adını benimde bilmediğim sedum türünü, sanki toprağın üstünde gibiler, ben toprağa bastırıyorum uçlarını. Dökülerek topraktanda çıktıklarını da biliyorum. Sevgilerimle

aleydi
20-10-2015, 21:52
Hayırlı olsun sayfanız , çok mutlu oldum:). Yaşasın yani bir sayfa yeni çiçekler:).

Sevgi Durul
20-10-2015, 22:10
Yavruları gördüğüme sevindim, sevgili jakin. Kısa zaman içerisinde gelişmişler bile. Ellerinize sağlık.

Sedum reflexumu bağımsız bir saksıya alırsanız iyi olur. Saksıyı paylaştığı bitkilere pek hayat hakkı tanımıyor. Menekşeler için üzülmeyin, telafisi mümkün.

Bu arada sayfanız hayırlı ve de uğurlu olsun, devamını dilerim. Sevgilerimle...

zehra evin
20-10-2015, 22:17
Bir de ben sayfa yapabilsem:( Çok kıskanıyorum çok.

sinbas
20-10-2015, 22:56
Sayın @jakin Sayfanız hayırlı olsun.
Menekşeler kestane toprağını çok severler. Kayseri'de bulunduğum yıllarda Adapazarı'ndan özel olarak getirtirdim içine bir miktar bahçe toprağı ve kum karıştırmak suretiyle kullanırdım tek kullanıldığında bitkiyi yakar diyorlardı. Menekşelerim coşardı.

Resulgur
20-10-2015, 23:40
Sn. Jakin sayfanız hayırlı olsun. Size de aşıladılar bu hastalığı, sonunda gelebildiniz. :D Yeni çiçeklerinizle evinize renk katmanız dileğiyle, bereketli bol çiçekli günler diliyorum.

sevgihoca
21-10-2015, 00:46
Sevili Jakin,sayfanız hayırlı olsun.Sedumlar,sukulentler...Güzel bir sayfa olacağa benziyor.Merakla bekliyoruz.Sevgiler.

Jakin
21-10-2015, 05:08
Hayırlı olsun sayfanız , çok mutlu oldum:). Yaşasın yani bir sayfa yeni çiçekler:).

Sevgili Aleydi sayenizde diyebilirim, sizlerin, sevgili SDurul'un, Uyap'ın, B e t ü l'ün, Erdem01'in, Milla'nın, Edazeynepeda'nın katkılarıyla bir çok çiçeğim oldu. Sabah uyanınca ilk işim agaclar.net e girmektir, bugün ben de bu sürprizle karşılaştım. Sevgili Malina bana bu sayfayı açmış, teşekkür ediyorum. Bana kalsa birkaç seneyi bulabilirdi. Sevgiler.. :)

Jakin
21-10-2015, 05:14
Yavruları gördüğüme sevindim, sevgili jakin. Kısa zaman içerisinde gelişmişler bile. Ellerinize sağlık.

Sedum reflexumu bağımsız bir saksıya alırsanız iyi olur. Saksıyı paylaştığı bitkilere pek hayat hakkı tanımıyor. Menekşeler için üzülmeyin, telafisi mümkün.

Bu arada sayfanız hayırlı ve de uğurlu olsun, devamını dilerim. Sevgilerimle...

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için sevgili SDurul. Sedum reflexumu hemen ayırayım. Sevgili Aleydi'nin gönderdiği yaprakları yaşatabilirsem yeni menekşelerim olacak umuyorum, teşekkür ederim. Sevgiler.. :)

Jakin
21-10-2015, 05:17
Bir de ben sayfa yapabilsem:( Çok kıskanıyorum çok.

Sevgili Zehra Evin bir sabah uyandığınızda sizin de bir sayfanız olduğunu görebilirsiniz umarım.. :)

Jakin
21-10-2015, 05:19
Sayın @jakin Sayfanız hayırlı olsun.
Menekşeler kestane toprağını çok severler. Kayseri'de bulunduğum yıllarda Adapazarı'ndan özel olarak getirtirdim içine bir miktar bahçe toprağı ve kum karıştırmak suretiyle kullanırdım tek kullanıldığında bitkiyi yakar diyorlardı. Menekşelerim coşardı.

Sn. Sinbas önerileriniz ve dilekleriniz için teşekkürler.. :)

Jakin
21-10-2015, 05:22
Sn. Jakin sayfanız hayırlı olsun. Size de aşıladılar bu hastalığı, sonunda gelebildiniz. :D Yeni çiçeklerinizle evinize renk katmanız dileğiyle, bereketli bol çiçekli günler diliyorum.

Sn. Resulgur çok teşekkür ederim. :D Sevgili Malina'nın işleri bunlar.. ;)

Jakin
21-10-2015, 05:24
Sevili Jakin,sayfanız hayırlı olsun.Sedumlar,sukulentler...Güzel bir sayfa olacağa benziyor.Merakla bekliyoruz.Sevgiler.

Sevgili Sevgihoca çok teşekkür ederim.. Sevgiler.. :)

salihcan
21-10-2015, 07:18
Sayfan bol çiçekli olsun sevgili Jakin :)

Jakin
21-10-2015, 07:28
Sayfan bol çiçekli olsun sevgili Jakin :)

Teşekkür ederim Salihcan.. :)

Jakin
21-10-2015, 10:17
Kadife çiçeğim açmaya devam ediyor. Hafif bir kokusu var.

581903

Denemek için saksıya ektiğim barbunya büyüyünce saksını da büyüttüm, çiçekler verdi.
Bu aşamada sulamayı kesmem mi gerekiyor acaba?

581905

Mücevher Çalısı
21-10-2015, 10:37
Sayfan hayırlı uğurlu olsun Sevgili Jakin. Saksıların çiçeklerle dolsun taşsın;)
Malina bakmış sen çiçekleri üretmekte hızlısın bir güzellik yapmış çiçeklerini senin balkonuna yerleştirmiş anlaşılan :D

Jakin
21-10-2015, 10:42
Sayfan hayırlı uğurlu olsun Sevgili Jakin. Saksıların çiçeklerle dolsun taşsın;)
Malina bakmış sen çiçekleri üretmekte hızlısın bir güzellik yapmış çiçeklerini senin balkonuna yerleştirmiş anlaşılan :D

Teşekkür ederim sevgili Mücevher Çalısı.. Sevgiler.. :) ;)

NMel
21-10-2015, 11:14
Sn.Jakin sayfanız hayırlı olsun. Bol çiçekli, paylaşımlar dilerim. :)

Jakin
21-10-2015, 11:23
Sn.Jakin sayfanız hayırlı olsun. Bol çiçekli, paylaşımlar dilerim. :)

Sn. NMel teşekkür ederim.. :)

Jakin
21-10-2015, 14:53
581928

Crassula Muscosa minicik sarı yıldız şeklinde çiçekler açmış, yeni farkettim ve nefis bir kokusu var. Fotoğraftaki sarı noktacıklar. Aleydi'ciğim ne kadar teşekkür etsem az.. :)

shawshang
21-10-2015, 15:34
Merhabalar

bardaklardaki menekşelerin saksıya geçme evreleri nasıl oluyor acaba ?

Jakin
21-10-2015, 15:48
Merhabalar

bardaklardaki menekşelerin saksıya geçme evreleri nasıl oluyor acaba ?

Merhaba.

Sap kısımlarının toprak içindeki uzantısından minik yavru yapraklar verip, kökleri bardağı tamamen kapladığında,
bardaktan birazcık büyük bir saksıya alınıyor.

Şimdilik böyle olmasını umuyor ve dua ediyorum. :)

shawshang
21-10-2015, 16:58
inşallah olur :)

cengizildas
21-10-2015, 21:14
Sn. Jakin, değerli hemşerim, ne kadar güzel, siz de bir sayfa açmışsınız. Hayırlı, bol çiçekli olsun. Bundan sonra daha bol çiçekli resimler bekliyoruz.

cengizildas
21-10-2015, 21:15
Sanırım yakında bir balkon sayfası da ben açacağım. Artık değerli üye arkadaşlarımı kıskanmaya başladım.

Jakin
21-10-2015, 21:24
Sn. Jakin, değerli hemşerim, ne kadar güzel, siz de bir sayfa açmışsınız. Hayırlı, bol çiçekli olsun. Bundan sonra daha bol çiçekli resimler bekliyoruz.

Sn. Cengizildas teşekkür ederim hemşerim, sizin sayfanızı da bekliyoruz.

aleydi
21-10-2015, 21:26
Utandım, kızardım, bir o kadar mutlu oldum sevgili jakin:o. Mutluluk bulaşıcı. Aslında sevgili Jakin tevazu gösteriyor arkadaşlar. Kendisi öyle düşünceli ki, o güzel yüreğiyle virüsü bulaştıran o oldu.

Sn Malinan'ın desteğiyle bu sayfanın açılması beni çok mutlu etti. Kendisi her durumun farkında olduğunun bir göstergesi.

Sevgili Jakin bu süprizi fazlasıyla hak ediyorsunuz.Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, sevgilerimle.

Jakin
21-10-2015, 21:32
Utandım, kızardım, bir o kadar mutlu oldum sevgili jakin:o. Mutluluk bulaşıcı. Aslında sevgili Jakin tevazu gösteriyor arkadaşlar. Kendisi öyle düşünceli ki, o güzel yüreğiyle virüsü bulaştıran o oldu.

Sn Malinan'ın desteğiyle bu sayfanın açılması beni çok mutlu etti. Kendisi her durumun farkında olduğunun bir göstergesi.

Sevgili Jakin bu süprizi fazlasıyla hak ediyorsunuz.Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, sevgilerimle.

Sevgili Aleydi umarım bir gün karşılaşır tanışırız. Sevgiyle.. :)

eneskrky
21-10-2015, 22:02
Balkonun bol çiçekli olsun sayın Jakin :)) gelişim aşamalarını merak etmekteyiz..

akçabardak
21-10-2015, 22:06
Sevgili Jakin Sayfanız hayırlı, bitkileriniz bol olsun umarım devamı da en güzel bitkilerle sayfanız renklensin dileklerimle, takipte olacağım, kolay gelsin.

Jakin
21-10-2015, 22:29
Bu güzel ve faydalı siteyi kuran sevgili Malina'ya çok teşekkür ediyorum.

Çok önemli, yaşamsal gereksinimlerimize çözüm olan, doğayı tanımayı, sevmeyi, korumayı,
paylaşımcılığı aşılayan bu girişimi için kutluyorum.

Foruma olan ilginin ve sitenin canlılığının her geçen gün artması da, yapılan işin doğruluğunun kanıtı.

Doğayı katletmeyi umursamayan anlayışa karşı bir gün herkesin agaclar.net üyesi olmasını diliyorum.

Herkese güzel paylaşımlar ve sevgiler..

Jakin
21-10-2015, 22:31
Balkonun bol çiçekli olsun sayın Jakin :)) gelişim aşamalarını merak etmekteyiz..

Sn. Eneskrky güzel dilekler için teşekkürler.. :)
Beklentilerinizi boşa çıkarmam umarım.. :)

Jakin
21-10-2015, 22:37
Sevgili Jakin Sayfanız hayırlı, bitkileriniz bol olsun umarım devamı da en güzel bitkilerle sayfanız renklensin dileklerimle, takipte olacağım, kolay gelsin.

Sevgili Akçabardak çok teşekkürler, sizlerden öğrenmem gereken çok şey var ben de izliyorum güzelliklerinizi.. Sevgiler.. :)

sevgihoca
21-10-2015, 22:37
Sevgili Jakin.şimdi farkettim.Crassula Muscosa çiçeğiniz benimkinden olabilir mi?Benimkinin çiçek açtığına hiç şahit olmadım da,eğer oysa çiçeğime çok küsüceğim.Rahat 4-5 yıldır beraberiz.Teşekkürler.

YeniGine
21-10-2015, 22:48
Sevgili Jakin, balkon sayfanız hayrlı ve bol çiçekli olsun inşallah. Rastgelsiin...

Jakin
21-10-2015, 22:50
Sevgili Jakin.şimdi farkettim.Crassula Muscosa çiçeğiniz benimkinden olabilir mi?Benimkinin çiçek açtığına hiç şahit olmadım da,eğer oysa çiçeğime çok küsüceğim.Rahat 4-5 yıldır beraberiz.Teşekkürler.

Sevgili Sevgihoca, çiçekler o kadar küçükler ki, hafif, güzel bir koku yaymasalar çiçekleri ben de fark etmeyecektim.
Hatta geldiğinin ertesi günü diktim, çiçeklendiğini anlamayıp sarardığını düşünmüştüm.
Belki de açmıştır sizden gizli, olabilir mi, ne dersiniz?

Tabii açmasını sağlayan ben değilim, 5 gün oldu daha geleli. Sevgili Aleydi'nin bakımıyla büyütmüş mis kokulu çiçeklerini.. :)

Jakin
21-10-2015, 22:53
Sevgili Jakin, balkon sayfanız hayırlı ve bol çiçekli olsun inşallah. Rastgelsiin...

Sevgili YeniGine'ciğim, çok teşekkür ederim.. Sevgiler.. :)

flaneuse
21-10-2015, 22:53
Balkonunuzda yemyeşil, bol çiçekli günler dilerim Sayın Jakin :)

Jakin
21-10-2015, 22:58

Konunun uzmanı değilim, sanki aynı ya da benzeri bir tür gibi görünüyor. Saksıdaki danteller çok güzel olmuş, bayıldım.. :)

Jakin
21-10-2015, 22:59
Balkonunuzda yemyeşil, bol çiçekli günler dilerim Sayın Jakin :)

Sn. Flaneuse çok teşekkür ederim bu güzel dilekler için.. Sevgiler.. :)

sevgihoca
21-10-2015, 23:01
Teşekkürler Jakin,Allahallah,Sevgili Aleydi bu çiçeklere ne yapıyor acaba:p,belki bahçede olduğu içindir,benimki evde.Bundan sonra daha dikkatli olurum arada diplerine doğru bakarım.Hatta hemen gidip bakarım.:p

Mücevher Çalısı
22-10-2015, 19:21
...
Bu aşamada sulamayı kesmem mi gerekiyor acaba?

581905

Bitkiler suyu ve gübreyi rahat aldıklarında yaprak yapar, bunlar azaltılıp kesilince de çiçeklenmeye verir kendisini (ölüm korkusu ve soyun devamı:)). Azaltarak suyu vermeniz en iyisidir kanımca...
Sevgiler...

Jakin
22-10-2015, 19:23
Bitkiler suyu ve gübreyi rahat aldıklarında yaprak yapar, bunlar azaltılıp kesilince de çiçeklenmeye verir kendisini (ölüm korkusu ve soyun devamı:)). Azaltarak suyu vermeniz en iyisidir kanımca...
Sevgiler...

Çok teşekkür ederim.. :) Sevgiler.. :)

sevgihoca
22-10-2015, 19:59
Sevgili Jakin,Mücevher Çalısı güzel bir bilgi vermiş,benim çiçeğim de o yüzden açmamış olabilir.Ayrıca saksım için de yorum yapmışsınız,mesajı yazdıktan sonra farkettim.Saksımı kızımın resim dersinde kullandığı akrilik boya ıle boyadım.Sökülmüş bir tepsi örtümün motiflerini kesip tutkalla yapıştırdım.Bir kaç senedir severek kullanıyorum.Eskileri değerlendirme çalışmalarım çok ama sitenin bu bölümünü rahat kullanamıyorum.Çünkü resim eklenmiyor.Belki zamanla onu da öğrenirim.Zaten hobi sayfası da bu yüzden pek aktif değil diye düşünüyorum.Sevgiler

Jakin
22-10-2015, 20:23
Sevgili Jakin,Mücevher Çalısı güzel bir bilgi vermiş,benim çiçeğim de o yüzden açmamış olabilir.Ayrıca saksım için de yorum yapmışsınız,mesajı yazdıktan sonra farkettim.Saksımı kızımın resim dersinde kullandığı akrilik boya ıle boyadım.Sökülmüş bir tepsi örtümün motiflerini kesip tutkalla yapıştırdım.Bir kaç senedir severek kullanıyorum.Eskileri değerlendirme çalışmalarım çok ama sitenin bu bölümünü rahat kullanamıyorum.Çünkü resim eklenmiyor.Belki zamanla onu da öğrenirim.Zaten hobi sayfası da bu yüzden pek aktif değil diye düşünüyorum.Sevgiler

Sevgili Sevgihoca, yaratıcı fikirlere bayılıyorum. Aşağıdaki sayfada paylaşabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler/36217.htm

aleydi
22-10-2015, 21:10
Sevgili Jakin, sevgihocam teşekkür ederim övgü dolu sözleriniz için. Yanmış hayvan gübresi kullanıyorum bahçede, evde kullanımı biraz zor. Enzim yapabilirsiniz.enzim sayfasında (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/18541.htm). Bende geçen yıl denedim. Bitkiler için, iksir gibi. Sevgilerimle

Jakin
22-10-2015, 21:21
Sevgili Jakin, sevgihocam teşekkür ederim övgü dolu sözleriniz için. Yanmış hayvan gübresi kullanıyorum bahçede, evde kullanımı biraz zor. Enzim yapabilirsiniz.enzim sayfasında (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/18541.htm). Bende geçen yıl denedim. Bitkiler için, iksir gibi. Sevgilerimle

Teşekkürler Aleydi'ciğim. Enzim çok faydalı demek ki. Bizler de yapalım o zaman.. :)

münevver48
23-10-2015, 09:19
sevgili jakin, balkon sayfanız hayırlı olsun.güzel paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.sevgiler.

Jakin
23-10-2015, 11:14
sevgili jakin, balkon sayfanız hayırlı olsun.güzel paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.sevgiler.

Sevgili münevver48 çok teşekkür ederim.. Sevgiler.. :)

Jakin
24-10-2015, 13:22
Kır Menekşesi (Viola Odorata) saksılardan birinin toprağına karışan tohumlardan çıkıp gelmiş, saksıdaki bitki öldükten sonra saksıyı tamamen kaplayıp, yaz başı çok güzel çiçeklenmişti. Çok çabuk çoğalan ve yayılan bir bitki. Bu işi çok daha önce yapmalıydım. Kökler keçeleşmiş, saksının kalıbına göre şekillenmiş. Kesip içini oyarak çiçek bile dikilebilirdi. ;)
582281

Köklerinden tek tek ayırdım.
582282

Krotonun saksısının dibine sevgili Uyap'ın gönderdiği telgrafı dikmiştim, minik bir köktü, epeyce yayıldı. Kalan boşluklara ayırdığım menekşe köklerinden diktim.
582283

Bir kısmını çelikten büyütmeye çalıştığım Spathyphyllum'un saksısının boşluklarına diktim.
582284

Kalanları da iki çıplak kök kalmış sardunyaların ve kenarında semizotunun bulunduğu uzun saksının boşluklarına yerleştirdim.
582285

Korkarım 6 ay veya 1 yıl sonra beni yine hummalı bir menekşe ayırma işi bekliyor olabilir. En azından o zamana kadar güzel olacaklar mı, denemek istedim.

Jakin
24-10-2015, 13:49
Bu kadar sıkıntıya neden girdiğime gelince..

582295
Sevgili SDurul'un önerdiği gibi Sedum Reflexum'u, sukulentleri bir arada diktiğim saksılardan alıp, menekşelerden boşalan saksıya diktim.

582296
Sedum Reflexum'lar bu iki saksıya yayılmışlardı. Sevgili SDurul bu türün saksıyı paylaştığı bitkilere hayat hakkı tanımadığını belirterek ayrı bir saksıya almamı önermişti. Çok teşekkür ediyorum. Böylece diğerlerine de genişleyebilecekleri yer açılmış oldu.
582297

Jakin
24-10-2015, 14:17
Dün ve bugün hava yağışlıydı. Bu sabahki şiddetli sağanaktan sonra bir de ne göreyim! ;)
582306
Yazın balkonda terör estiren kuşun budamasından sonra Zephiranthes'i (Su Zambağı) sulamayı bırakıp,
bir süre sonra da soğanları topraktan çıkarıp beklemeye almıştım.
Ekim ayı başında uzun bir saksıya diktim.
Yağmuru görünce sürpriz yaptılar. ;)

Jakin
26-10-2015, 12:35
Arılar geldi.. :)
582626

aleydi
27-10-2015, 18:14
Arılar nerede bir güzellik görseler oradalar sevgili Jakin. Çok güzel açmış su zambağı, çok narin bir görüntüsü var.

Jakin
27-10-2015, 20:50
Arılar nerede bir güzellik görseler oradalar sevgili Jakin. Çok güzel açmış su zambağı, çok narin bir görüntüsü var.

Teşekkür ederim sevgili aleydi.. Benim de en sevdiğim çiçeklerden biri.. :)

abk
27-10-2015, 23:46
Kır menekşesini ben de cok seviyorum. Hem cok arsizlar hem de baharda açtıklarında harika kokuyorlar.

Jakin
28-10-2015, 06:28
Kır menekşesini ben de cok seviyorum. Hem cok arsizlar hem de baharda açtıklarında harika kokuyorlar.

Sn. abk sayfama hoş geldiniz. Evet, çiçekleri çok güzel kokuyorlar. :)

celalim01
31-10-2015, 16:58
Merhaba ,bir süredir yoğunluktan sayfaları ziyaret edemedim. Şimdi sayfanızı şöyle bir gezdim.O menekşeler açınca çok güzel görüntü olacak.

Jakin
31-10-2015, 17:36
Merhaba ,bir süredir yoğunluktan sayfaları ziyaret edemedim. Şimdi sayfanızı şöyle bir gezdim.O menekşeler açınca çok güzel görüntü olacak.

Teşekkür ederim sn. celalim01, hoş geldiniz. İnşallah yaşatabilirim, inşallah açarlar. :)

Aliyye
01-11-2015, 23:59
Sayfanız hayırlı olsun.O minicik fidelerin bol çiçekli hallerini de görürsünüz inşallah.
Emeğinize ve yüreğinize sağlık..

Jakin
02-11-2015, 10:10
Sayfanız hayırlı olsun.O minicik fidelerin bol çiçekli hallerini de görürsünüz inşallah.
Emeğinize ve yüreğinize sağlık..

Teşekkür ederim, sağ olun.. İnşallah hep beraber görürüz.. :)

Jakin
03-11-2015, 13:17
Son soğanlı bitkilerimi de diktim bugün.
Lale, ters lale mor, tritelleria, iris mor-beyaz-sarı, iris tublerose, iris reticult.
Sabırla beklemek gerek ama şimdiden sabırsızlanıyorum.

583732

İki saksı frezyam epeyce büyüdüler-arkada görünüyorlar.
Göç-göç ve safranlar da minicik uçlarını gösterdiler.
Daha önce diktiğim turuncu ters lale ve glayöllerde hiç kıpırtı yok, çatlatacaklar beni.

Galip Kuzucu
03-11-2015, 13:46
Çok sabır lazım sayın:jakin :D Bende kendi ektimlerimin cıkmasını dört gözle bekliyorum süreklide toprağı eşeleyip bakıyorum filizleniyorlarmı diye :D

akçabardak
03-11-2015, 14:39
Daha önce diktiğim turuncu ters lale ve glayöllerde hiç kıpırtı yok, çatlatacaklar beni.

Yeni diktiğiniz soğanlılar hayırlı, bol çiçekli olsunlar.

Son cümlede ki glayörlerin filizlenmelerini şimdi değil de, ilk baharla birlikte harekete geçmelerini bekleyin, kışı uykuda geçirecekler.

Jakin
03-11-2015, 16:22
Son cümlede ki glayörlerin filizlenmelerini şimdi değil de, ilk baharla birlikte harekete geçmelerini bekleyin, kışı uykuda geçirecekler.

Teşekkür ederim. Dikkatimden kaçmış. İyi ki yazdınız, yoksa her gün bakıp tüh diyecektim.

sevgihoca
03-11-2015, 16:35
Hadi bakalım,size de kolay gelsin.Galip 1,siz 2,ben 3,başka kim var soğan diken?Hepimizin ki de güzel açar inşallah.

Jakin
03-11-2015, 17:02
Hadi bakalım,size de kolay gelsin.Galip 1,siz 2,ben 3,başka kim var soğan diken?Hepimizin ki de güzel açar inşallah.

Teşekkürler.. Hemen herkeste var soğanlılar bildiğim kadarıyla.. İnşallah :)

Galip Kuzucu
03-11-2015, 17:24
Aynen soğanlı çiçekler kışın vazgeçilmez türü :D Herkes ekmiş durumda insallah herkesin soğanları en güzel şekilde büyüyüp çiçek açarlar...

YeniGine
03-11-2015, 22:57
:) Bende ara ara; orayı kaz, burayı kaz bulabildiklerimi toplayıp komşumun bahçesinde bir yere toplamak niyetiyle hâlâ dikiyorum bakalım, sonuç ne olacak?..
İnşallah hepimizin de soğanlıları güzel açarlar...

Jakin
04-11-2015, 09:55
:) Bende ara ara; orayı kaz, burayı kaz bulabildiklerimi toplayıp komşumun bahçesinde bir yere toplamak niyetiyle hâlâ dikiyorum bakalım, sonuç ne olacak?..
İnşallah hepimizin de soğanlıları güzel açarlar...

Kolay gelsin sevgili YeniGine.. Renkli bir bahar bizi bekliyor umarım.. :)

Jakin
04-11-2015, 10:06
Denemelerim.
Yeni çimlenen kapya biber fidelerim. 3 tohum firesiz çimlendi.

583856

Patatesleri ortadan kesip kürdan yöntemiyle su dolu kaseye koymuştum. Filizlendiler.
Patateslerden küçük parçalarla birlikte saksıya diktim ama pek umutlu görünmüyorlar.

583857

Sevgili aleydi'den gelen aslanağzı tohumları da çimlendiler.
Saymadım ama, onlarda da fire yok gibi. :)

583858

Mücevher Çalısı
04-11-2015, 15:14
...
Patatesleri ortadan kesip kürdan yöntemiyle su dolu kaseye koymuştum. Filizlendiler.
Patateslerden küçük parçalarla birlikte saksıya diktim ama pek umutlu görünmüyorlar.
...

Sevgili Jakin, patatesi bir daha denemek istersen, bildiğin şekilde ama birazcık kalın şekilde soy. Patatesin içini bildiğin gibi ye:p kabuğunu da toprağa göm. Patates kabuğundaki göz yerlerinden kendi kendine bir ara toprak üstüne çıkıp filiz verir. Ben yaptım oldu:D

Jakin
04-11-2015, 17:52
Sevgili Jakin, patatesi bir daha denemek istersen, bildiğin şekilde ama birazcık kalın şekilde soy. Patatesin içini bildiğin gibi ye:p kabuğunu da toprağa göm. Patates kabuğundaki göz yerlerinden kendi kendine bir ara toprak üstüne çıkıp filiz verir. Ben yaptım oldu:D

Harika!.. Patates yetişti mi böyle? Çok güzel.. ;)

Mücevher Çalısı
04-11-2015, 17:55
Yetişti, yedim de;) Patatesi çiğ bile yerim ben:D

Jakin
04-11-2015, 18:02
Yetişti, yedim de;) Patatesi çiğ bile yerim ben:D

Ben tek bir patates yetiştirebilsem razıyım. ;)
Sevgili Mücevher Çalısı, çok bilgilisiniz ve çok güzel bitkileriniz var.
Bir bahçe, bir de balkon sayfası açsanız, bizler de güzellikleri görüp,
bilgilerinizden faydalansak.. Ne güzel olurdu!.. ;)

aleydi
04-11-2015, 18:21
Aslanağzı bugün sayfamda da yazdım sevgili Jakin çok vefalı. Hem çiçekleri güzel, hem yaz boyu, hatta bu mevsimde bile çiçekli. Pıtır pıtır çiçek açıp, solup tohum yapıp, tekrar çiçekleniyor.Renkleride çok güzel. Sarısı ayrı, pembe tonları ayrı, beyazı ayrı güzel:)Bodur türünden gönderdim diye düşünüyorum. Çimlenmelerine çok sevindim. Çiçeklendiklerinide görürsünüz umarım:). Sevgilerimle

Jakin
04-11-2015, 18:29
Aslanağzı bugün sayfamda da yazdım sevgili Jakin çok vefalı. Hem çiçekleri güzel, hem yaz boyu, hatta bu mevsimde bile çiçekli. Pıtır pıtır çiçek açıp, solup tohum yapıp, tekrar çiçekleniyor.Renkleride çok güzel. Sarısı ayrı, pembe tonları ayrı, beyazı ayrı güzel:)Bodur türünden gönderdim diye düşünüyorum. Çimlenmelerine çok sevindim. Çiçeklendiklerinide görürsünüz umarım:). Sevgilerimle

Teşekkür ederim yeniden.. Bir çiçeklensinler, ah çok severim ben onları..
Fidelerin hepsini birden tek bir saksıya şaşırtsam olur mu? Saksı kıtlığı baş gösterdi de. ;)

aleydi
04-11-2015, 18:46
Evet ben son geçen tohumlardan öyle sıkılmıştım ki:) (150 yakın tohum ektim geçen sene). Son gelenleri saksılara boca ettim.Bunun gibi iki saksı dolusu aslanağzı oldu. Bir kısmını bahçeya şaşırttım alttakilerde onlar. Öyle bereketli bir çiçek:). Şaşırtma için acele etmeyin. Baya büyüsünler. En az 7_8 yaprak çıkardıklarında şaşırtmakta fayda var. http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/567920d1437769030-11210497_10153507446443415_5853700213636451822_n-640x640.jpg
Bunlar o saksıdan alıp bahçeye şaşırtıklarım:)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/574876d1442170400-12002776_10153635201543415_2843234976276013079_n.j pg
Sizinkiler bu bodurlardan, bakalım hangi renkleri çıkacak:)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/573980d1441488991-11903857_10153597057433415_4677139104397289064_n.j pg

Jakin
04-11-2015, 18:53
Sizinkiler bu bodurlardan, bakalım hangi renkleri çıkacak:)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/573980d1441488991-11903857_10153597057433415_4677139104397289064_n.j pg

Ay şimdiden heyecanlandım, çok güzellermiş. :)

Mücevher Çalısı
04-11-2015, 19:45
Ben tek bir patates yetiştirebilsem razıyım. ;)
Sevgili Mücevher Çalısı, çok bilgilisiniz ve çok güzel bitkileriniz var.
Bir bahçe, bir de balkon sayfası açsanız, bizler de güzellikleri görüp,
bilgilerinizden faydalansak.. Ne güzel olurdu!.. ;)

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim...
Bahçem yok, bitkilerimi de sıkış tepiş balkonda yetiştiriyorum. Çok sık yerlerini değiştiriyorum, adeta bitkiler üzerinde deney yapıyorum (bildiklerimin bir kısmı bu sebeple). Balkon sayfası açmıyorum çünkü bana zor geliyor. Böylesi daha iyi...
Sevgilerimle...

cengizildas
04-11-2015, 21:11
/Jakin;1417852]Son soğanlı bitkilerimi de diktim bugün.
Lale, ters lale mor, tritelleria, iris mor-beyaz-sarı, iris tublerose, iris reticult.
Sabırla beklemek gerek ama şimdiden sabırsızlanıyorum./

Arkadaşlar, ben de de soğanlılar var. Ama ben daha sonra ekileceklerini sanıyordum. Eğer ekmek gerekiyorsa ben de geç kalmasam.

sonkez
04-11-2015, 23:56
Hayırlı olsun

Jakin
05-11-2015, 05:00
/Jakin;1417852]

Arkadaşlar, ben de de soğanlılar var. Ama ben daha sonra ekileceklerini sanıyordum. Eğer ekmek gerekiyorsa ben de geç kalmasam.

Sn. cengizildas bizim memleket için geç kalmış sayılmazsınız. Havalar daha yeni serinledi. Şimdi tam zamanı bence. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin çok üstünde seyrettiği için ben bazılarını çok erken diktiğimi düşünüyorum.

Jakin
05-11-2015, 10:15
Günaydınlar.. Domates fidelerim yana eğilmişlerdi.

583977

Eski paslı örgü şişlerinden destek yaptım, demir gibi olsunlar diye. :p

583978

Jakin
05-11-2015, 10:18
Evdeki tüm çiçeklikler, sehpalar doldu.

583979

Bu güzele bir yer bulamadım daha.. ;)

A_NOMAD
05-11-2015, 10:29
...Eski paslı örgü şişlerinden destek yaptım, demir gibi olsunlar diye. :p...

Bu yöntemi kullanan tek kişi olmadığıma sevindim, sizden oklava kullanma konusunda da ümitliyim :D

sinbas
05-11-2015, 11:49
Evdeki tüm çiçeklikler, sehpalar doldu.

583979

Bu güzele bir yer bulamadım daha.. ;)

Bu güzele bol ışıklı uzaktan güneşli yerde, makrome yakışır veya duvara askılık yapıp askılı saksı ile havada daha güzelleşecektir.

Jakin
05-11-2015, 16:32
Bu güzele bol ışıklı uzaktan güneşli yerde, makrome yakışır veya duvara askılık yapıp askılı saksı ile havada daha güzelleşecektir.

Evet çok haklısınız sn. sinbas.. Pek havalı zaten.. :)

cengizildas
05-11-2015, 21:17
.
(Bu güzele bir yer bulamadım daha.. ;)

Bu Kıvırcık Aşk Merdivenini nereden buldunuz. Eşim onun hastasıdır. Bu aralar çiçekçilerde pek bulunmuyor.

Jakin
09-11-2015, 09:38
.
(Bu güzele bir yer bulamadım daha.. ;)

Bu Kıvırcık Aşk Merdivenini nereden buldunuz. Eşim onun hastasıdır. Bu aralar çiçekçilerde pek bulunmuyor.

Sn. cengizildas bu kıvırcık hediye geldi.
Büyür de çoğaltabilirsem ulaştırırım size.. :)

Jakin
09-11-2015, 09:41
Göç-göç çiçeklerim açtılar.. :)

584531

Sn. Hocam100'e teşekkürler..

Jakin
10-11-2015, 14:39
Sonuncu da açtı..

584756

Fotoğrafı öğleye doğru çekmiştim.
Bu saatlerde de kapanmaya başlıyorlar.

Mücevher Çalısı
10-11-2015, 16:17
Sonuncu da açtı..

584756

...

Bu saksıda başka bitki yoksa içine sümbül soğanları ekleyebilirsin bence:)
Bir hafta içinde Göç Göçler göçecek yapraklarını verip saksını yeşillendirecek:)
Telgraf kışın dinlenmede kalacak...

Son olarak Göç Göçler çok güzeller, benim için de özeller;)

Jakin
10-11-2015, 17:04
Bu saksıda başka bitki yoksa içine sümbül soğanları ekleyebilirsin bence:)
Bir hafta içinde Göç Göçler göçecek yapraklarını verip saksını yeşillendirecek:)
Telgraf kışın dinlenmede kalacak...

Son olarak Göç Göçler çok güzeller, benim için de özeller;)

Teşekkür ederim, ben de ne diksem, ne yakışır diye düşünüyordum.
Yarın sümbül soğanı arayacağım.. ;)

Galip Kuzucu
11-11-2015, 00:17
Ne güzel sarı sarı açmış çiçekleriniz sayın:jakin :D O çiçeğin hiç yaprağı yokmu acaba ?

Jakin
11-11-2015, 09:57
Ne güzel sarı sarı açmış çiçekleriniz sayın:jakin :D O çiçeğin hiç yaprağı yokmu acaba ?

Sn. Galip Kuzucu sn. akçabardak'tan bir alıntı: Size küçük bir tiyo vereyim, güz çiğdemi çiçek açacaksa ilk önce çiçeğini çıkartır, yapraklar daha sonra gelir.

aerosol
11-11-2015, 10:08
çok güzeller sayın Jakin ... şu ara heryerde bol miktarda sümbül var gerçekten

şöyle bir görüntü süper olmaz mı ??

584905

Jakin
11-11-2015, 10:10
çok güzeller sayın Jakin ... şu ara heryerde bol miktarda sümbül var gerçekten

şöyle bir görüntü süper olmaz mı ??

584905

Sn. aerosol olmaz mı hiç? Şahane olur hem de.. ;)

Jakin
15-11-2015, 07:35
585518

Sümbül soğanlarını aldım ama çiğdemlerle aynı saksıya dikmeye kıyamadım. Rahatsız olabilirler diye düşündüm. Ayrı saksıya diktim. Soğanların yarısı dışarıda dikilmeli diye okuduğumu hatırlıyorum. İnşallah doğrudur.

585519

Çiğdemler de yanlarından birer çiçek daha açıyorlar.. :)

Jakin
15-11-2015, 07:40
585520

Su zambağım bu defa koyu renk açıyor.

585521

Daha az suladığımdan olabilir mi?

585522

Jakin
15-11-2015, 07:46
Kadife çiçeklerim durmadan açıyorlar.
Epey de tohum oluşturdular.
Temmuz ortasında tohumları ekmiştim.

585523

Etkinlikte çok fazla paylaşan olduğu için paylaşmama gerek yok herhalde değil mi?

aerosol
15-11-2015, 08:19
tebrik ederim sümbüllerin de açtığını görürüz umarım zambaklar kadifeler hepsi birbirinden güzeller

Mücevher Çalısı
15-11-2015, 12:06
585518

Sümbül soğanlarını aldım ama çiğdemlerle aynı saksıya dikmeye kıyamadım. Rahatsız olabilirler diye düşündüm. Ayrı saksıya diktim.

Güzel düşünmüşsün Sevgili Jakin Göç Göçler rahatsız olabilirlerdi, yeni çiçek de çıkarmışlar maşaallah;)

Jakin
30-11-2015, 10:54
Safranlar açıyorlar..
Her saksıda 1'er soğan var. Yavruladılar galiba.

587133

Hocam100'e teşekkürler..

YeniGine
30-11-2015, 23:31
:) Harika görüntüler maşallah!.. Bana göre de o 3 tane sümbül soğanı göçgöçleri hiç rahatsız etmezdi sevgili Jakin.
Safranlar harika; maşallah!.. Ama erken değil mi açmaları için.

telato
01-12-2015, 21:20
Balkon sayfası açtığınızı şimdi farkına vardım. Sayfanız hayırlı olsun Sayın Jakin; balkon sayfası açtığınıza sevindiğimi bilmenizi isterim.

Jakin
02-12-2015, 05:37
:) Harika görüntüler maşallah!.. Bana göre de o 3 tane sümbül soğanı göçgöçleri hiç rahatsız etmezdi sevgili Jakin.
Safranlar harika; maşallah!.. Ama erken değil mi açmaları için.

Teşekkürler sevgili YeniGine..
Cesaret edemedim, sıkışırlar gibi geldi, seneye bakarız artık. ;)
Safranlar sonbaharda açıyorlar ama bizim sonbaharımız biraz geç geldiğinden ancak açabildiler. Teşekkür ediyorum, ben de çok sevdim.. Sn. hocam100 soğanları çok iyi yetiştirmiş.. :)

Jakin
02-12-2015, 05:39
Balkon sayfası açtığınızı şimdi farkına vardım. Sayfanız hayırlı olsun Sayın Jakin; balkon sayfası açtığınıza sevindiğimi bilmenizi isterim.

Teşekkürler telato güzel dilekler için.. :)

sevdam
09-12-2015, 09:05
sayfanız hayırlı bolcicekli olsun Jakin

Jakin
09-12-2015, 09:07
sayfanız hayırlı bolcicekli olsun Jakin

Sevgili sevdam çok teşekkür ederim.. :)

umutdunyasi
09-12-2015, 09:53
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Jakin. Çiçekleriniz çok güzel bende lale soğanları diktim bakalım nasıl olacak... ;)

sinbas
09-12-2015, 10:10
585518

Sümbül soğanlarını Ayrı saksıya diktim. Soğanların yarısı dışarıda dikilmeli diye okuduğumu hatırlıyorum. İnşallah doğrudur.

Sizin bulunduğunuz bölgede şiddetli don olayları yaşanmayacağına göre bir sorun olacağını sanmıyorum, yine de içiniz rahat edecekse tam yanmış gübreyi kumla karıştırıp soğanları kaybolacak kadar dolgu yapabilirsiniz.

Güler
09-12-2015, 16:03
Balkon başlığınız hayırlı olsun.

Ne güzel arkadaşlar size bol bol çelik göndermişler, eğer adres bilgilerinizi özelime yazarsanız ben de size sürpriz yapmak isterim. ;)

Jakin
09-12-2015, 18:18
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Jakin. Çiçekleriniz çok güzel bende lale soğanları diktim bakalım nasıl olacak... ;)
Çok teşekkür ederim sn. umutdunyasi. Soğanlar çiçekleninceye kadar bir türlü açacaklarına inanamıyorum ben de.. ;)
İnşallah güzelce açarlar, sevindirirler bizleri.. :)

Jakin
09-12-2015, 18:20
Sizin bulunduğunuz bölgede şiddetli don olayları yaşanmayacağına göre bir sorun olacağını sanmıyorum, yine de içiniz rahat edecekse tam yanmış gübreyi kumla karıştırıp soğanları kaybolacak kadar dolgu yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim sn. sinbas öneriniz için, uygulamaya çalışacağım. :)

Jakin
09-12-2015, 18:21
Balkon başlığınız hayırlı olsun.

Ne güzel arkadaşlar size bol bol çelik göndermişler, eğer adres bilgilerinizi özelime yazarsanız ben de size sürpriz yapmak isterim. ;)

Teşekkür ederim sn. Güler hn. ;)
Sürprizlere bayılırım.. :D

mustafa_myb
09-12-2015, 18:58
Safranlar açıyorlar..
Her saksıda 1'er soğan var. Yavruladılar galiba.

587133

Hocam100'e teşekkürler..

Sn. Jakin öncelikle balkon sayfanız hayırlı olsun, severek takip ediyorum. Bende balkonumda meyve çeşitleri yetiştirmeye çalışıyorum. Bakarsınız ileride fırsat bulabilirsem fotolarını paylaşır hatta sayfa bile açabilirim. Ben çiğdemleriniz ile safranlarınıza bayıldım. Safran çok değerli zahmetli ve pahalı bir çiçek baharatıdır. Kilogram fiyatı 20 bin tl ile 40 bin tl arası değişiyor. Yani bana göre sıra dışı bir çiçektir safran ve çok özeldir. Üzerindeki taneleri topladınız mı çok merak ettim birde tekrar yeni fotoğraf paylaşırsanız memnun olurum. Balkonunuz ve bitkileriniz çok güzel, tebrik ederim. :rolleyes:

Jakin
09-12-2015, 19:13
Sn. Jakin öncelikle balkon sayfanız hayırlı olsun, severek takip ediyorum. Bende balkonumda meyve çeşitleri yetiştirmeye çalışıyorum. Bakarsınız ileride fırsat bulabilirsem fotolarını paylaşır hatta sayfa bile açabilirim. Ben çiğdemleriniz ile safranlarınıza bayıldım. Safran çok değerli zahmetli ve pahalı bir çiçek baharatıdır. Kilogram fiyatı 20 bin tl ile 40 bin tl arası değişiyor. Yani bana göre sıra dışı bir çiçektir safran ve çok özeldir. Üzerindeki taneleri topladınız mı çok merak ettim birde tekrar yeni fotoğraf paylaşırsanız memnun olurum. Balkonunuz ve bitkileriniz çok güzel, tebrik ederim. :rolleyes:

Çok teşekkür ederim. Evet çiçekleri koparıp kırmızı uzantılarını da kopardım ve atmaya kıyamayıp çiçekleri kurutuyorum. ;)
Üç safran soğanını üç saksıya dikmiştim. ikisi açtı, üçüncüsü de yakında açar sanırım, tabii memnuniyetle paylaşırım fotoğraflarını.
Balkonda yetiştirdiğiniz meyvelerin fotoğraflarını paylaşmanızı ve sayfa açmanızı bekliyorum.
Kolay gelsin, balkonlarımız bitkilerle dolup taşsın.. ;)

pınar59
09-12-2015, 20:23
Sevgili Jakin hanım bitkilerinize ve mesleğinize hayran oldum, sayfanızı ince bir zerafet ve titizlikle hazırlamışsınız tebrikler, bitkiler nefestir huzur verir,sevinçte üzüntüde bize yoldaş olur.Selamlar.

Jakin
10-12-2015, 05:55
Sevgili Jakin hanım bitkilerinize ve mesleğinize hayran oldum, sayfanızı ince bir zerafet ve titizlikle hazırlamışsınız tebrikler, bitkiler nefestir huzur verir,sevinçte üzüntüde bize yoldaş olur.Selamlar.

Teşekkür ederim sevgili pınar59.. :o Küçük iki balkonum var, sıkış tıkış saksı dolu.
Güzellik sizin bakışınızda sanırım.. Sevgiler.. ;)

sardunya18
13-12-2015, 18:24
Sayfanız hayırlı olsun. Safranlara bayıldım en kısa zaman da ben de alacağım inşallah

Jakin
20-12-2015, 11:12
"Crassula Lycopodioides" ya da "Crassula Muscosa" mın bugünkü hali.

589570

Bu da Kasım'da büyüteçle çektiğim fotoğrafı.
Çiçekleri daha iyi görünüyor.

589571

Tomurcukları üzerinde kurumuş olarak duruyordu.
Birazını topladım, çimlendirmeye çalışıyorum.

589572

Bu güzeli de bana sevgili Aleydi göndermişti.. (Kalp)

Jakin
20-12-2015, 11:26
Sevgili Aleydi'nin gönderdiği sardunyalarımın hepsi tomurcuklandı.
Solda görülen beyaz açacak, beyaza bayılırım.

589575

Aleydi'ye sevgilerimle.. ;)
(Ben de kalp ikonu istiyorum ;) )

Jakin
20-12-2015, 11:34
Sevgili Uyap'ın gönderdiği minik alyssum kocaman oldu.

589576

Çiçek bile açtı.
Uyap'a sevgi ve teşekkürlerimle.
Buralarda olmamasına üzüldüğüm arkadaşlarımdan.
Kısa zamanda yeniden aramızda görmek dileğiyle..

Jakin
20-12-2015, 11:39
Örgü şişi sapladığım domates fidelerim bitlenince ilaçlanıp küçük balkona taşındılar.

589577

Çiçek de açtılar ama öylece duruyorlar..

aleydi
20-12-2015, 11:49
Çiçekleriniz hala balkondalar Sevgili Jakin ne güzel.Baharlarda ve kışları sıcak iklimde yaşamak istiyorum:D.
Bizim burada hava -1 gün itibariyle:) Baktım Mersin 18 derece.Bahçede ki herşey donmuş durumda. Bu görüntülerle içim ısındı.

Çok mutlu oldum. Ellerinize sağlık çok güzel büyümüşler Kalp.

Jakin
20-12-2015, 11:58
Sevgili Aleydi (Kalp) balkonda gölgedeki termometre 25 derece, içeride ise 28 derece gösteriyor şu an.. ;)
Kışın çok güzel ama yazımız yakıcı oluyor.
Şimdiden sardunya ve menekşeleri yaşatabilecek miyim diye kara kara düşünüyorum. :(

Jakin
20-12-2015, 12:12
Bunlar sevgili Aleydi'nin gönderdiği sukulentlerden bazıları.

589586

Bunlar da yine Aleydi'den gelen, sağ kalan menekşe yaprakları.

589587

Eskişehir'e selam ve sevgileri var. (Kalp)

Jakin
21-12-2015, 13:05
Sevgili SDurul'un gönderdiği kaktüslerim.
İkisi ikinci katı, biri de üçüncü katı çıktı. ;)

589730

SDurul'dan gelenlere devam..
Epeyce yükseldi bu güzelim.. ;)

589731

Saksıyı paylaştığı sempervivum ile birlikte çok canlılar..;)

589732

Bunlar da dört güzellerim.. ;)

589733

Bu harika gelişen sedum reflexum maalesef unlu bit saldırısı altında.. :(

589734

Jakin
21-12-2015, 13:15
Sevgili Uyap'ın gönderdiği yılbaşı kaktüsüm büyüdü, serpildi..

589735

Tomurcuk bile verdi.. ;)

589736

Bu sene açacağını beklemiyordum.. ;)
Sürpriz oldu.. :))

589737

Jakin
21-12-2015, 13:20
Sevgili Uyap'tan gelen kurdelem kocaman oldu.
Çok sevdiğim bir bitkidir.. ;)

589738

Her gün yapraklarını inceliyorum..
Henüz daha birbirinin aynı formda ve çizgilere sahip iki yaprak bulamadım.. ;)
Üstte de bir dalımız var.. ;)

Jakin
21-12-2015, 13:27
Sevgili B e t ü l'ün gönderdiği üç güzellerim.. ;)

589739

Kocaman oldular..
Miniciktiler, ben onları hep içeride büyüttüm.
Çiçeklenmeleri için dışarı almam gerek sanırım, kıyabilirsem.. ;)

Jakin
21-12-2015, 13:35
Sn. Erdem 01'in gönderdiği mum çiçeğim çok güzel gelişti.. ;)

589740

Bu da yine Erdem 01'den gelen Echinopsis Oxygona.. ;)

589741

Benim balkondakiler uçuk pembe açıyorlar.
Belki de başka bir renktir. ;)

Jakin
21-12-2015, 13:41
Orkidem iki yıldan sonra nihayet çiçek sapı çıkarıyor. :D

589742

Fotoğraflayabilmek için epeyce bekledim büyümesini.
Ancak bu sap biraz eğri çıkıyor, çıksın da umurumda değil, çok bekledim ben onu.
Bir de daha düzgün çıkma ihtimali olanı var. Hayırlısı bakalım. ;)
Açabilirse paylaşırım..

aleydi
21-12-2015, 21:37
Sevgili Aleydi (Kalp) balkonda gölgedeki termometre 25 derece, içeride ise 28 derece gösteriyor şu an.. ;)
Kışın çok güzel ama yazımız yakıcı oluyor.
Şimdiden sardunya ve menekşeleri yaşatabilecek miyim diye kara kara düşünüyorum. :(

Sevgili Jakin mesajları gözden kaçırabiliyorum bazen kusura bakmayın. Sayfaya bir girdim inanılmaz mutlu oldum:). Gönderilen çiçeklere ne kadar iyi bakmışsınız. İnanın gözlerim kamaştı bir o kadarda mutlu oldum sizin adınıza. Hepsi tutmuş büyümü, gelişmiş. Elleriniz değdiği her bitki güzelleşmiş serpilmiş, maşallah. Kurdela çiçeği de harika olmuş.

25_26 mı. kafamı taşlara vurma ikonu
Biz donuyoruz:). Bahçeye çıkamıyorum. Can'ın mamasını vermeye çıktım bir an, koşarak eve koştum:).Sizinde yazları çok sıcak oluyor tabi.Etkilenmez sıcaklardan umarım sevgiler.

Jakin
21-12-2015, 21:53
Sevgili aleydi öğlen saat 12.58 de yazmışım, o saatlerdeki sıcaklık.

Soğuğu ben de hiç sevmem, sizlerin adınıza üzüldüm. :(
Can'ın kulübesi vardır herhalde değil mi?

İnan ben hiç sıcaktan şikayet etmezdim bu yaza kadar.
Ne zaman ki çiçeklerim ölmeye başladılar, ben de şikayete başladım..

aleydi
21-12-2015, 22:05
Sevgili aleydi öğlen saat 12.58 de yazmışım, o saatlerdeki sıcaklık.

Soğuğu ben de hiç sevmem, sizlerin adınıza üzüldüm. :(
Can'ın kulübesi vardır herhalde değil mi?

İnan ben hiç sıcaktan şikayet etmezdim bu yaza kadar.
Ne zaman ki çiçeklerim ölmeye başladılar, ben de şikayete başladım..

Can'N kulubesi var sevgili Jakin. Eşim ahşaptan kendi yaptı kulubeyi. Altına karton kutular serdik. Köpekler üşümez diye bilirdim hep. Köpeğimiz olunca okumaya başladık. bir kaç tür hariç, diğer türler üşüyebiliyormuş. Sibirya kurdu vb.Bizim ki isviçre türü, geldiği bölge soğuk olduğu için, üşümüyordur diye umuyoruz.Geçen yıl gibi dondurucu soğuklar olursa bodrumda bir yer yaparız ona. Geçen yıl -15, -20 leri görmüştük.

iklime göre bitki yetiştirmek en doğrusu aslında. Dayanamıyoruz hepsinden olsun istiyoruz. Evin hali içler acısı:).Dökülüyor yaprakları pisleniyor. Neyse bahara az kaldı. Biraz daha sabredeceğiz artık:). SEvgiler.

Jakin
22-12-2015, 07:46
Can'N kulubesi var sevgili Jakin. Eşim ahşaptan kendi yaptı kulubeyi. Altına karton kutular serdik. Köpekler üşümez diye bilirdim hep. Köpeğimiz olunca okumaya başladık. bir kaç tür hariç, diğer türler üşüyebiliyormuş. Sibirya kurdu vb.Bizim ki isviçre türü, geldiği bölge soğuk olduğu için, üşümüyordur diye umuyoruz.Geçen yıl gibi dondurucu soğuklar olursa bodrumda bir yer yaparız ona. Geçen yıl -15, -20 leri görmüştük.

iklime göre bitki yetiştirmek en doğrusu aslında. Dayanamıyoruz hepsinden olsun istiyoruz. Evin hali içler acısı:).Dökülüyor yaprakları pisleniyor. Neyse bahara az kaldı. Biraz daha sabredeceğiz artık:). SEvgiler.

Sevgili aleydi Can'ın kulübesini merak ettim, eşinin yaptığı güzel şeylerden biri demek ki o da. Sayfana bir bakayım belki paylaşmışsındır.

Çok haklısın iklime göre bitki yetiştirmek lazım.
Bunu yazıp, çerçeveletip duvarlarımıza asmamız lazım. ;)

Baharı ben de özledim, sevgiler.. ;)

Jakin
22-12-2015, 07:52
İlk yavrular göründüler... :D

589805

589806

Sabah sabah çığlık atmamak için zor tuttum.. :D

Sevgi Durul
22-12-2015, 10:46
Gözünüz aydın sevgili Jakin, çiçeklerini de görmenizi dilerim.:)

Bebeklere çok iyi bakmışsınız, hepsi büyümüşler. Menekşe yaprakları tutmadı mı?

Unlu bitten nedir bu çektiğimiz? Çok can sıkıcılar.:dilli:

sinbas
22-12-2015, 14:36

Sayın @aleydi, daha önceki yıllarda panda'mız var idi onun kulubesinin iç duvarlarına mukavva döşemiştim fakat panda ilk günler güzel güzel yattı sonra kedilerin işgaline uğrayınca bir daha girmedi. :D

Siz kulubenin altına dışarıdan(altını içten kaplarsanız can tırmalayarak parçalar), içine de içeriden strafor döşeyebilir siniz.

Bu Can'ı kışın soğuktan yazın sıcaktan koruyacaktır.

Saygılar...

Jakin
22-12-2015, 22:19
Gözünüz aydın sevgili Jakin, çiçeklerini de görmenizi dilerim.:)

Bebeklere çok iyi bakmışsınız, hepsi büyümüşler. Menekşe yaprakları tutmadı mı?

Unlu bitten nedir bu çektiğimiz? Çok can sıkıcılar.:dilli:

Teşekkür ederim sevgili SDurul, hoş geldiniz. :)
Gönderdiğiniz menekşe yaprakları havanın mevsim normallerinin çok üzerinde inanılmaz sıcak olması nedeniyle maalesef bir bir öldüler. :(
Kısmet değilmiş.. ;)

Unlu bitleri yiyen etobur bitki varsa hemen yetiştirmeye başlayabilirim. :p

Sevgiler.. :)

sevgihoca
22-12-2015, 22:28
Unlu bitleri yiyen etobur fikri hoşuma gitti,benim de süt ağacımın yapraklarında bu gün gördüm,çok canım sıkıldı.Sinek ilacı sıkıp sonra yıkadım,şimdilik diğerlerinden ayırdım.Neden oluyor anlamıyorum.Menekşeleriniz maşallah çok güzel tutmuş.İnşallah çiçekli hallerini de görürüz.Sevgiler.

Jakin
22-12-2015, 22:38
Unlu bitleri yiyen etobur fikri hoşuma gitti,benim de süt ağacımın yapraklarında bu gün gördüm,çok canım sıkıldı.Sinek ilacı sıkıp sonra yıkadım,şimdilik diğerlerinden ayırdım.Neden oluyor anlamıyorum.Menekşeleriniz maşallah çok güzel tutmuş.İnşallah çiçekli hallerini de görürüz.Sevgiler.

Teşekkürler sevgihoca, hoş geldiniz.. :)
Unlu bitleri gördükçe bebeklerdeki pamukçuk hastalığı geliyor aklıma ;)
Onlar da bizim bebeklerimiz, koruyamayınca çok aciz hissediyoruz. :(
Bir çeşit mantar sanırım. :mad:

sevgihoca
22-12-2015, 22:47
Süt ağacım oturma odasındaydı,fazla havalandıramadım sanırım.Hepsi ayrı bir bebek,beklentisi farklı,işimiz zor vesselam.Keyifleri iyi olursa da mutluluk veriyorlar tabii.

Jakin
22-12-2015, 23:12
Süt ağacım oturma odasındaydı,fazla havalandıramadım sanırım.Hepsi ayrı bir bebek,beklentisi farklı,işimiz zor vesselam.Keyifleri iyi olursa da mutluluk veriyorlar tabii.

Benim sedum reflexum da her zaman gözümün önündeki sehpada duruyor ve hızlı gelişiyordu, üstelik de sık sık havalandırdığım bir yerde. Yaz sıcağında bitlenmedi de şimdi bitleneceği tuttu. :mad: Her gün rutin unlu bit kontrolü yapmak lazım galiba, tırnak yoklaması gibi. :p

Jakin
23-12-2015, 14:34
Küçük balkondaki domates çiçeklerimden biri meyveye dönüşüyor.. :D

589999

Bu balkon fazla güneş almıyor ama yapabileceğim bir şey yok, ;) bitlenmişler buraya geliyor..
Haftada bir arap sabunlu karışım fısfıslanıyor.. Bakalım diğer çiçekler ne yapacak?

Jakin
23-12-2015, 14:43
Kalanchoe daigremontiana (Aşkın Gözyaşları) çiçeğim bana küsmesin, onu paylaşmayı unutmuşum.

590000

Neredeyse bir gözyaşı denizi oldular.
Sağ ve soldaki iki dal önce kavis çizerek saksının alt hizasına inip tekrar yukarı çıkıyor.
Büyüme aşamasında ne kadar düzeltmeye çalışsam da başaramadım, asi biraz. Mayıs sonunda küçücük birer fideydiler, büyüme hızı inanılmaz.. ;)

aleydi
23-12-2015, 17:33
Aşkın gözyaşları bana geldiğinde küçücük bir daldı. Öyle büyüdü ki çiçek bile açtı sevgili Jakin. Büyüme hızı gerçekten inanılmaz. Yapraktanda çok kolay çoğalıyor.

Bu mevsimde domates inanılmaz güzel:). Arapsabunlu karışama sıvıyağda koyuyor musunuz? . Bitleri elle temizlemek daha etkili Bir yöntem diye düşünüyorum:). Onlarca gülü bu yöntemle kurtardım.

Jakin
23-12-2015, 17:38
Aşkın gözyaşları bana geldiğinde küçücük bir daldı. Öyle büyüdü ki çiçek bile açtı sevgili Jakin. Büyüme hızı gerçekten inanılmaz. Yapraktanda çok kolay çoğalıyor.

Bu mevsimde domates inanılmaz güzel:). Arapsabunlu karışama sıvıyağda koyuyor musunuz? . Bitleri elle temizlemek daha etkili Bir yöntem diye düşünüyorum:). Onlarca gülü bu yöntemle kurtardım.

Evet çok az zeytinyağı koyuyorum. Ben de önce biraz elle temizlemeye çalışıyorum, sonra üff bu nasıl bir işkencedir deyip fısfısı elime alıyorum.. :D

Önerini dikkate alıp daha sabırlı olacağım, sevgiler... ;)

sevgihoca
23-12-2015, 18:08
En vicdansız benim demek ki.Sinek ilacını sıktım,sonra yaprakları tek tek suda yıkadım.Şu an tertemiz olmuş ama sonrasını bilemiyorum.

Jakin
23-12-2015, 18:10
En vicdansız benim demek ki.Sinek ilacını sıktım,sonra yaprakları tek tek suda yıkadım.Şu an tertemiz olmuş ama sonrasını bilemiyorum.

Sonuçtan bizi haberdar edin, biz de vicdansız olabiliriz.. ;)

sevgihoca
23-12-2015, 18:26
Keşke kurtulsalar kolayca,hepimiz için iyi olur Sevgili Jakin.

cengizildas
23-12-2015, 18:33
Değerli arkadaşlar, benim de bir menekşemde unlu bit vardı. Zirraatçıdan Korban 4 isimli bir ilaç aldım. Birer hafta arayla 2 kez tüm yapraklarına ve yaprak aralarına fısfıs ile sıktım. Şu anda hiçbir şey kalmadı. Bu arada Sn. Jakin, menekşelerinizin ölmelerine üzüldüm. Halbuki yavru bile vermeye başlamışlardı. Neyse üzülmeyin, ben sizin için ayırabilirim. Onları ayırıp köklendirdikten sonra verebilirim.

Jakin
23-12-2015, 18:52
Değerli arkadaşlar, benim de bir menekşemde unlu bit vardı. Zirraatçıdan Korban 4 isimli bir ilaç aldım. Birer hafta arayla 2 kez tüm yapraklarına ve yaprak aralarına fısfıs ile sıktım. Şu anda hiçbir şey kalmadı. Bu arada Sn. Jakin, menekşelerinizin ölmelerine üzüldüm. Halbuki yavru bile vermeye başlamışlardı. Neyse üzülmeyin, ben sizin için ayırabilirim. Onları ayırıp köklendirdikten sonra verebilirim.

Cengiz Bey hepimize birer Korban 4 lazım o zaman. Bahsettiğimiz ölen menekşeler sevgili SDurul'un bana yaz sonu gönderdikleriydi.
Ondan öncekiler öldükleri için göndermişti. ;)
Şimdi yavru verenleri de sevgili aleydi, SDurul'un gönderdikleri ölünce göndermişti. ;) Böyle uzun bir hikayesi var.
Ama beğendiğiniz bir-iki menekşenizden çoğaltırsanız çok çok çok memnun olurum, ben de size atlas saksılarımdan birini ayırdım zaten. Çok naziksiniz.. Sevgi ve selamlar.. :)

aleydi
23-12-2015, 22:38
Sevgili aleydi Can'ın kulübesini merak ettim, eşinin yaptığı güzel şeylerden biri demek ki o da. Sayfana bir bakayım belki paylaşmışsındır.

Çok haklısın iklime göre bitki yetiştirmek lazım.
Bunu yazıp, çerçeveletip duvarlarımıza asmamız lazım. ;)

Baharı ben de özledim, sevgiler.. ;)

İklime göre bitki yetiştirme çabası içine girdim sevgili Jakin. Çünkü son 2 yıldır pek çok çiçeğimi kaybettim. Bitkiler alıştıkları ortamda, yönde yaşamak istiyorlar. Dış ortama alışan bitki ev ortamında solup yapraklarını döküyor. Buna çok şahit oldum. Şimdi bitki alırken özellikle sarmaşık, çalı türü donlara dayanıklı mı ilk ona bakıyorum.

Öyle çiçekler var ki selluka gibi. İnanılmaz güzel. Selluka yetiştirdiniz mi. Biliyor musunuz:confused: Ben hiç bir çiçekte bu kadar güzel renk, koku görmedim. Ondan vazgeçemem. Evde de olsa yetiştirmeye razıyım:). Sardunyalarda öyle, çok seviyorum:).

Can'ın kulube fotoğraflarına baktım. Bulamadım ne yazık ki. Herhalde fotoğraflamamışız. En kısa sürede çeker yayınlarım. Teşekkür ederim ilgi ve desteğinize:)

Mücevher Çalısı
23-12-2015, 22:50
Çiçeklerin çok güzel gelişmiş Sevgili Jakin. Kurdele ve Mum Çiçeğine nazar değmez inşallah çok güzel olmuşlar...

Evet çok az zeytinyağı koyuyorum. Ben de önce biraz elle temizlemeye çalışıyorum, sonra üff bu nasıl bir işkencedir deyip fısfısı elime alıyorum.. :D

Önerini dikkate alıp daha sabırlı olacağım, sevgiler... ;)

Ben Sedum reflexumun birini unlu bitlerden kurtaracağım derken zeytinyağlı ilaçla kuruttum yazın. O gün bugündür elle temizlemeyi yeğliyorum. Sedum reflexumun unlu bite karşı zaafı var sanırım, başka tür bit görmedim üzerinde:)

Sevgilerimle...

Jakin
23-12-2015, 23:28
İklime göre bitki yetiştirme çabası içine girdim sevgili Jakin. Çünkü son 2 yıldır pek çok çiçeğimi kaybettim. Bitkiler alıştıkları ortamda, yönde yaşamak istiyorlar. Dış ortama alışan bitki ev ortamında solup yapraklarını döküyor. Buna çok şahit oldum. Şimdi bitki alırken özellikle sarmaşık, çalı türü donlara dayanıklı mı ilk ona bakıyorum.

Öyle çiçekler var ki selluka gibi. İnanılmaz güzel. Selluka yetiştirdiniz mi. Biliyor musunuz:confused: Ben hiç bir çiçekte bu kadar güzel renk, koku görmedim. Ondan vazgeçemem. Evde de olsa yetiştirmeye razıyım:). Sardunyalarda öyle, çok seviyorum:).

Can'ın kulube fotoğraflarına baktım. Bulamadım ne yazık ki. Herhalde fotoğraflamamışız. En kısa sürede çeker yayınlarım. Teşekkür ederim ilgi ve desteğinize:)

Sevgili aleydi en doğrusu bu, iklime göre seçelim artık. Selluka bizim iklime uygun,
oğlum geçen yaz okul dönüşü İzmir'den getirdi, ne yazık ki çılgın bir kuşun gazabına uğradı. :(
Tohum paylaşım etkinliğinden talepte bulundum.
Selluka ile ilk foruma üye olduğumda tanıştım ve günlerce (137 sayfa mıydı) okudum, onu istiyorum, inşallah bu kez yetiştirebilirim. ;)

Sardunyalar da ikinci okuma maceramın konusudur.

Kulübeyi unutmadığına sevindim. Bekliyorum fotoğrafını. Sayfanda bir kuş evi görmüştüm ve bayılmıştım, eminim o da öyledir.

Jakin
23-12-2015, 23:33
Çiçeklerin çok güzel gelişmiş Sevgili Jakin. Kurdele ve Mum Çiçeğine nazar değmez inşallah çok güzel olmuşlar...

Ben Sedum reflexumun birini unlu bitlerden kurtaracağım derken zeytinyağlı ilaçla kuruttum yazın. O gün bugündür elle temizlemeyi yeğliyorum. Sedum reflexumun unlu bite karşı zaafı var sanırım, başka tür bit görmedim üzerinde:)

Sevgilerimle...

Sevgili Mücevher Çalısı teşekkür ederim.. :)

Kesin olarak elle temizlenmesi gerektiği tescillendi, iki arkadaşım öyle diyorsa öyledir.

Jakin
15-01-2016, 16:20
Dün Sn. cengizildas ve değerli eşi ziyaretimize geldiler, çok sevindik tanıştığımıza.. :)

592437

592438

Elleri boş gelmemişler, yeniden çok çok teşekkürler.. :)

sevgihoca
15-01-2016, 16:43
Daha önce de demiştim,çok efendi biridir Cengizildas.Güle güle büyütün Sevgili Jakin.Bir eşi de ben de var.Şimdilik öylece duruyor,bakalım ne zaman atağa geçecek.

Jakin
15-01-2016, 16:52
Daha önce de demiştim,çok efendi biridir Cengizildas.Güle güle büyütün Sevgili Jakin.Bir eşi de ben de var.Şimdilik öylece duruyor,bakalım ne zaman atağa geçecek.

Sn. Cengiz Bey ve sevgili Nadide Hanım'ı çok sevdik, çiçek dostluğu ne güzel şey!.. :)
Teşekkür ederim Sevgi Hoca'm.. :)
Kısa zamanda büyüyüp serpilirler inşallah..
Kardeşler arada bir birbirlerinden haber alsınlar öyleyse.. :)

Jakin
15-01-2016, 17:21
Çiçeklerin durumuna bir bakalım..

Sardunyalar açıyor, epey de tomurcuk var.. :)
592446

Alyssum'un saksısına sapladığım pet şişede hala su vardı, çıkarmadım.
592447

Acilen ayırmam gereken aloe vera..
592448

sevgihoca
15-01-2016, 17:23
Biz de Sevgili Asmalıtepe ve Begony'le buluşmuştuk.Sanki birbirimizi daha önceden tanıyormuşuz gibi samimiyet yaşadık.Çiçek dostluğu da ayrı bir güzel.Arapsaçını beraber güzel güzel büyütürüz inşallah.

Jakin
15-01-2016, 17:27
Biz de Sevgili Asmalıtepe ve Begony'le buluşmuştuk.Sanki birbirimizi daha önceden tanıyormuşuz gibi samimiyet yaşadık.Çiçek dostluğu da ayrı bir güzel.Arapsaçını beraber güzel güzel büyütürüz inşallah.

Aynen dediğiniz gibi oldu, tanışıyor gibiydik.
Arapsaçı ile ilgili birkaç kurutma öyküm var, ama bu kez forum dayanışmasıyla üstesinden geliriz umarım.. :)

Jakin
15-01-2016, 17:38
Minik domatesler çok yavaş gelişiyorlar.
İki kızarmış olan tohumluk.

592449

Biberlerden de kızarmış iki büyük tohumluk.
Dibinde çıkan yoncalara bayılıyorum, sarı sarı çiçekler açıyorlar ara sıra.

592450

Bu orman menekşesi (Viyola Odorata) minicik mor çiçekleriyle mutluluk veriyor. Epeyce de tomurcukları var. :)

592451

Jakin
15-01-2016, 17:48
Yavaş yavaş gelişenler..

592453

592454

592455

592456

592457

sevgihoca
15-01-2016, 18:28
Kalanşo,düzelmiş Sevgili Jakin.Arapsaçını nasıl kuruttunuz,ben de kurutmayayım.

Jakin
15-01-2016, 18:49
Kalanşo,düzelmiş Sevgili Jakin.Arapsaçını nasıl kuruttunuz,ben de kurutmayayım.

Sevgi Hocam, ben çok sulamaktan kurutuyormuşum genellikle.
Bunu forumu takip edince anladım. Son aldığım da kurumaya yüz tutmuştu, kuruyanları söktüm biraz, sağlam olan iki dal vardı. Ben hep iç mekanda bakmaya çalışmıştım, oysa soğuğu severmiş. Şimdi balkonda o iki dalı sağlam olan. Ve alttan tabağından 3 günde bir suluyorum, canlanıyor gibi.

Tabi Cengiz Bey'den gelen arapsaçını da içindeki ezan çiçeğini başka saksıya aldıktan sonra balkona çıkarmayı düşünüyorum, iyi eder miyim sizce?

cengizildas
15-01-2016, 19:00
Sn. Jakin, samimi duygularınız için teşekkür ederim. Eşim de sizlerden çok hoşlandı. O nedenle bir çok çiçek sözü de verdi. O çiçekleri hazırlayınca size bilgi vereceğim. Arapsaçını eşim içerde büyütüyor. Soğuğu sevdiğini bilmiyoruz. Sulama konusunda dediğiniz gibi dikkatli olmanız gerekiyor.

Jakin
15-01-2016, 19:06
Sn. Jakin, samimi duygularınız için teşekkür ederim. Eşim de sizlerden çok hoşlandı. O nedenle bir çok çiçek sözü de verdi. O çiçekleri hazırlayınca size bilgi vereceğim. Arapsaçını eşim içerde büyütüyor. Soğuğu sevdiğini bilmiyoruz. Sulama konusunda dediğiniz gibi dikkatli olmanız gerekiyor.

Teşekkür ederim Cengiz Bey, Nadide Hanıma sevgi ve selamlar.. :)
O zaman ben de içeride deneyeyim, çok sulamadan.. 3 günde bir tabağından yarım çay bardağı su versem olur mu?

sevgihoca
15-01-2016, 22:25
Sevgili Jakin,sitedeki Arapsaçı bölümünde,içerde büyütüyorlarmış,direk güneşi sevmezmiş,aydınlık olacakmış,bir de toprağı ıslak olacakmış,rutubetli ortamı severmiş,diye okudum.Ben çok sulamamıştım,bir sorun olduğunu anlamıştım da ne olduğunu bilememiştim.Bakalım Cengiz Bey ne diyecek.

Jakin
16-01-2016, 09:16
Sevgili Jakin,sitedeki Arapsaçı bölümünde,içerde büyütüyorlarmış,direk güneşi sevmezmiş,aydınlık olacakmış,bir de toprağı ıslak olacakmış,rutubetli ortamı severmiş,diye okudum.Ben çok sulamamıştım,bir sorun olduğunu anlamıştım da ne olduğunu bilememiştim.Bakalım Cengiz Bey ne diyecek.

Sevgihoca'm Cengiz bey içeride baktıklarını yazmış.
Ben de daha önce forumda dışarıda bakılınca daha güzel geliştiğini okumuştum.
Tekrar baktım, bunları buldum..

Arapsaçını nerde tutuyorsunuz arkadaşlar ?
Benimki her mevsim dışarda ve çok gür. Oldukça aydınlık bir noktada duruyor, bazen Güneş de alıyor ve çok sık ama az su veriyorum.

143 nolu mesajımdaki arapsaçı Ankara kışına dayandı. Keyifsiz halini attı. Hava biraz ısınınca hızla gelişmeye başladı. Bahçede olduğundan donmaması için çok soğuk günlerde malç uyguladım.

Hederalar arapsaçının bulunduğu yere kadar uzanınca aralarında mecburi bir dostluk oluştu. Şimdilik iyi geçiniyorlar.

Şimdi ben Sn. cengizildas'tan geleni içeride tutup, az sulayarak deneyeceğim, olmaz da bozulursa dışarıya yarı gölgeye alacağım. Malum bizim ev sıcak olunca, rahatsız olabilirler.

Jakin
16-01-2016, 09:27
Kalanşo,düzelmiş Sevgili Jakin.

Sevgili Sevgihoca'm o kalanşo sevgili Aleydi'den gelen kalanşo.

Hasta olan kalanşonun son hali de böyle.

592508

592509

Sizlerin tavsiyeleriyle kurtuldu, teşekkürler.. :)

cengizildas
16-01-2016, 11:39
Sn. Jakin ve Sn. Sevgihoca, arapsaçı eşimin baktığı bir çiçek. Şimdi yeniden sordum. Biz içeride camın önünde bakıyormuşuz. Dibi kuru olmayacak ama, çamur da olmayacakmış. Eşimin de sizlere selamları var.

cengizildas
16-01-2016, 11:44
Sn. Jakin, sizden aldığımız çiçekler de çok çok güzeller. Ama onları maalesef sayfama koymayacağım. Yaptığım her hata hemen eleştiri alınca sayfayı kullanmamaya karar verdim. Ama sizden çok güzel çiçekler aldığımı da herkesin bilmesini istedim. Tekrar çok çok teşekkür ediyorum.

Jakin
16-01-2016, 11:58
Sn. Jakin, sizden aldığımız çiçekler de çok çok güzeller. Ama onları maalesef sayfama koymayacağım. Yaptığım her hata hemen eleştiri alınca sayfayı kullanmamaya karar verdim. Ama sizden çok güzel çiçekler aldığımı da herkesin bilmesini istedim. Tekrar çok çok teşekkür ediyorum.

Rica ederim, güle güle büyütün sn. cengizildas.
Eleştirilmek faydalı oluyor aslında, ben kendi adıma yaptığım yanlışları anlayıp, düzeltme olanağı bulduğum için eleştirilmeyi seviyorum.

Tabii ki kararınıza saygı duyuyorum.
Selamlar.. :)

sevgihoca
16-01-2016, 12:01
Sevgil Jakin,Arapsaçı sayfasını tamamen okuyunca dediğiniz gibi bir üyemiz bahçede büyütüyormuş.Hatta etrafı çok sardı,kurtulamıyoruz diyenler de var.Ben de şimdilik kapalı balkonumda güneş almayan camın önüne koydum,bugün üstten sulamasını yaptım.Bu çiçeği yetiştiremeyenler de çok.İnşallah beceririz.

Jakin
16-01-2016, 12:05
Sevgil Jakin,Arapsaçı sayfasını tamamen okuyunca dediğiniz gibi bir üyemiz bahçede büyütüyormuş.Hatta etrafı çok sardı,kurtulamıyoruz diyenler de var.Ben de şimdilik kapalı balkonumda güneş almayan camın önüne koydum,bugün üstten sulamasını yaptım.Bu çiçeği yetiştiremeyenler de çok.İnşallah beceririz.

İnşallah Sevgihocam.. :)

cengizildas
21-01-2016, 13:00
Meraklanmayın arkadaşlar, kökü bizde nasıl olsa. Sağlıcakla kalın.

cengizildas
03-02-2016, 19:33
Sn. Jakin, önümüzdeki sene, laleleri ve sümbülleri bu şekilde yetiştirmeyi deneyeceğim.

https://tr.pinterest.com/pin/379709812311000097/

Jakin
21-02-2016, 11:07
Yeniden merhabalar..
Çiçeklerim baharla birlikte canlanmaya başladılar.
Yılbaşı kaktüsümü Ankara'ya gitmeden önce fotoğraflamıştım.

596667

596668

596669

Döndüğümde de bu halde buldum.. ;)
Mersin'den günaydınlar..
Sevgi ve selamlar.. ;)

595988
Mayıs ayında sevgili Uyap göndermişti.
Çiçeklenmesine çok sevindim, pek buralara uğramıyor artık ama ben teşekkür borçluyum.. :)

Jakin
21-02-2016, 11:27
Yılbaşı kaktüsüm kalan son çiçeklerini de bu fotoğrafı çektikten hemen sonra düşürdü.

596675

596677

Acaba tohum oluşturmuş mudur? Atmaya kıyamadım.
İçlerini açıp ilgili başlıkta soracağım.

Jakin
21-02-2016, 13:23
Ankara Bauhause'tan aldığım yeni güzellerim.. ;)

Saksılarını değişmeli miyim? Şimdilik pek cesaret edemedim açıkçası. Yerlerine biraz alışsınlar diye erteledim.

596687

Bu resimdeki sukulentleri;

sol üsttekini Echeveria black prince'e,

alttakini Echeveria Perle von Nurnberg ya da Echeveria lilacina'ya ,

sağdakini Portulacaria Afra variegata'ya benzettim.

596688

Bu resimde soldaki sukulenti Kalanchoe tomentosa'ya

sağdakini Echeveria shaviana'ya

alttaki pamuk kaktüsü de Cephalocereus senilis'e benzettim..

596689

Bu da hayran olduğum Gardenia..

Bakabilecek miyim acaba? Gardenia sayfasını epeyce okudum.
Maalesef benimki de bakımı zor olan ithal gardenia imiş.

Sabah akşam elimde fıs fıs, alt tabağına su koyup küçük bir tabağı ters çevirip üzerine oturttum toprağı ıslanmadan nemlensin diye..

Jakin
21-02-2016, 13:40
Yavrulayan menekşelerimi ayırdım sonunda..

Aleydi'ciğim bak ne güzel oldular!.. (Kalp)

596690

596691

Bunlar da ayrılan yavruların yaprakları..

Yeniden kesip, diktim. İkincisinde daha hızlı köklenip, yavruluyormuş..

Umarım.. ;)

596692

Buradakiler de henüz yaprakları yeterli büyüklüğe gelmeyenler..

596693

samur
21-02-2016, 13:52
Gardenya beni en cok ugrastiran ciceklerden biri. Gecen yil yerli anac gardenyami kaybettim ne yaptimsa kurtaramadim. Tekrar aldim suan 2. yilinda ithal cinsli.Asidik topraktan ve nemden hoslaniyor. Sulama suyuna 3 sulamada bir 1lt e 2~3 limon tuzu koyup suluyorum. Mutfak ona iyi geldi. Bir de yapraklarinda kloroz sararmaya dikkat demir eksikligine isaret ediyor. Demir eksikligi icinde yapi marketlerde satilan sivi besinlerden aliyorum.(yaprak sararmasi icin demir icerikli) . Ben de saksiyi 2. bir saksiya oturttum altina cakil tasi koydum suzek toprakta sik suluyorum fazla su alttaki saksiya inip nem sagliyor. Suan tomurcukta. Actigi zaman inanin kokusu herseye degiyor.Missssss..

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Jakin
21-02-2016, 14:07
Sardunyaların şimdiki hali..

596698

Bu saksıya eskiden kalma çiçek tohumlarını ektim.
Yağmur başladı, içeriye alacağım..

596699

Göç göç saksısı..

596700

Glayöller çıktılar..

596701

Zıpçıktı saksısı..

596702

Jakin
21-02-2016, 14:34
Güler Hanım'dan gelen Crocosmia'lar. Epeyce büyüdüler..

596708

Sümbüller..

596709

Ters Lale.. Sağdaki açmaya niyetlenmiş.. ;)

596710

Mor laleler çıkmaya başlamış..

596711

Kırmızı Lale'ler uykudalar daha.. Saksıda sığınmacılar var..

596712

Jakin
21-02-2016, 14:50
Safranlar üç saksıydı, biri çürüdü. Diğer ikisinin saçlarını topladım..

596717

Frezya.. Küçük saksıdakinin tomurcukları daha büyük..

596718

Büyük saksıdaki frezya..

596719

İrisler..

596720

İris Tublerose..

596721

Jakin
21-02-2016, 15:13
İris Reticult..

596730

Tritelleria..

596731

Ters Lale Mor..

596732

Aleovera.. Geçenki doluda yaprakları zarar görmüştü..

596733

Bu da açmakta olan çiçeği.. ;)

596734

Jakin
21-02-2016, 15:45
Aloe Vera'lar..

596737

596738

596739

596740

596741

Son resimdekiler tek bir saksıda yıllarca büyüdüler..

Yeni ayırabildim.

İlk iki resim bu saksıdan ayrılanlardan..

Üçüncü resimdeki daha önce ayrılanlardan..

Dördüncü de iç mekanda bakılan.. (Balkonda kuş gagalayınca içeriye almıştım.) ;)

Jakin
21-02-2016, 16:12
Minik biber ve domateslerim..

Domatesleri önceki aldığımın tohumundan yetiştirdim.

Biber ise ölecek gibi olup dirildi hep..

596749

Kapya biberlerim. Pazardan aldığım biber tohumlarından yetiştiriyorum.

Doludan yaprakları zarar görmüştü ama ölmediler..

596750

Kır menekşesi..

596751

Çekirdekten yetiştirdiğim limonum..

596752

Minik bir sukulentin saksısında belirip, sukulenti yok eden, papatya olduğunu düşündüğüm bitkim..

Bir ara kırdan topladığım papatyaları saksıya dikmiş, tutmadıklarını düşünerek sökmüştüm. Onların tohumlarından çıkmış olabilir belki.. ;)

596753

sinbas
21-02-2016, 17:14
Yavrulayan menekşelerimi ayırdım sonunda..

Aleydi'ciğim bak ne güzel oldular!.. (Kalp)

596690

596691

Bunlar da ayrılan yavruların yaprakları..

Yeniden kesip, diktim. İkincisinde daha hızlı köklenip, yavruluyormuş..

Umarım.. ;)

596692

Buradakiler de henüz yaprakları yeterli büyüklüğe gelmeyenler..

596693

Hepsi bir birinden güzel fakat minik menekşeleriniz daha da güzel. Yıllar oldu menekşe yetiştirmeyeli.

Jakin
21-02-2016, 17:20
Günün sürprizleri..

Küçük frezya saksısındaki güzel ilk tomurcuğunu açtı.. Mis gibi kokusuyla karşıladı bu sabah..

Sn. Erdem01'in hediyesi frezyaları bendekilerle birlikte iki saksıya karışık dikmiştim.

Bendekiler sarıydı. Bu açan Erdem01'den gelenlerden.. Tekrar teşekkür ediyorum..

596763

İris Reticult açtı. İlk kez görüyorum çiçeğini.

Hafif bir kokusu var. Sn. Hocam100'e teşekkürlerimle..

596764

Ters Lale'ler açmaya çok yaklaştı. Yine Hocam100'den, teşekkürler..

596765

Jakin
21-02-2016, 17:23
Hepsi bir birinden güzel fakat minik menekşeleriniz daha da güzel. Yıllar oldu menekşe yetiştirmeyeli.

Teşekkür ederim Sn. sinbas. Yetiştirmeyi başarabilirsem söz, size göndereceğim. :)

sinbas
21-02-2016, 18:34
Teşekkür ederim Sn. sinbas. Yetiştirmeyi başarabilirsem söz, size göndereceğim. :)

Teşekkürler sayın @Jakin göndermiş kadar oldunuz. Evin güneş durumu bitkiler için elverişli değil içeride bitki yetişmiyor.

Sardunyalar merdiven boşluğunda olduğu için onları saymıyorum, Mum çiçeği bir tane de çilli begonyam var can çekişiyorlar.

Baharın gelmesini iple çekiyoruz.

sevgihoca
21-02-2016, 19:05
Sevgili Jakin,balkonunuz bahara hazır maşallah.Ne çok çiçek türü var başım döndü.Hele Ankara'dan getirdiğiniz sukulentler bir harika.Hepsini güle güle büyütün.

Jakin
21-02-2016, 19:06
Teşekkürler sayın @Jakin göndermiş kadar oldunuz. Evin güneş durumu bitkiler için elverişli değil içeride bitki yetişmiyor.

Sardunyalar merdiven boşluğunda olduğu için onları saymıyorum, Mum çiçeği bir tane de çilli begonyam var can çekişiyorlar.

Baharın gelmesini iple çekiyoruz.

Üzüldüm doğrusu Sn. sinbas. :(

Neyse bahara az kaldı.

Yazın bahçenizde bir mini serada yetiştirebilirsiniz belki. :)

Jakin
21-02-2016, 19:10
Sevgili Jakin,balkonunuz bahara hazır maşallah.Ne çok çiçek türü var başım döndü.Hele Ankara'dan getirdiğiniz sukulentler bir harika.Hepsini güle güle büyütün.

Teşekkür ederim Sevgihoca'm.

Büyütebilirsem beğendiklerinizden gönderirim.

sinbas
21-02-2016, 19:48
Üzüldüm doğrusu Sn. sinbas. :(

Neyse bahara az kaldı.

Yazın bahçenizde bir mini serada yetiştirebilirsiniz belki. :)
İnşallah bakalım. :)

mustafa_myb
21-02-2016, 20:04
Sn. Jakin merhaba,

Bahar ile birlikte uyanışlar başlamış maşallah. Hepside birbirinden güzel gerçekten. Bu baharda ben de açacağım bir balkon sayfası. Hatta önümüzdeki hafta içinde açmayı planlıyorum. Ayrıca yeni tohumları da ekmeyi planlıyorum hepsini balkon sayfamda paylaşabilirim. Bakalım nasıl olacak, sizin balkonunuz kadar renkli olmaz belki ama sıradışı olacağını düşünüyorum. Tekrar tebrik ederim. takibe devam :)

aleydi
22-02-2016, 00:28
Sevgili Jakin menekşe kolonisi kurmuşsunuz:D. Hepside tutmuş. Hele bardaktakilere bittim:). Çok güzeller.

Elinizde ne ekerseniz fışkırıyor adeta. Hepsi birbirinden güzel olmuş çiçeklerinizin.

Yakında çiçeklenirler. Bizde o güzel görsel şöleni izleriz.

Yeni sukularınızıda güle güle büyütün

Bende gardenyamı kaybettim. Sakız kabak rendesi, birde esinti seviyormuş. Mevsim olarak tam zamanında almışsınız. kalp

Jakin
22-02-2016, 10:33
Sn. Jakin merhaba,

Bahar ile birlikte uyanışlar başlamış maşallah. Hepside birbirinden güzel gerçekten. Bu baharda ben de açacağım bir balkon sayfası. Hatta önümüzdeki hafta içinde açmayı planlıyorum. Ayrıca yeni tohumları da ekmeyi planlıyorum hepsini balkon sayfamda paylaşabilirim. Bakalım nasıl olacak, sizin balkonunuz kadar renkli olmaz belki ama sıradışı olacağını düşünüyorum. Tekrar tebrik ederim. takibe devam :)

Teşekkür ederim Sn. mustafa_myb.. Sayfanız şimdiden hayırlı olsun.. :)

Jakin
22-02-2016, 10:44
Sevgili Jakin menekşe kolonisi kurmuşsunuz:D. Hepside tutmuş. Hele bardaktakilere bittim:). Çok güzeller.

Elinizde ne ekerseniz fışkırıyor adeta. Hepsi birbirinden güzel olmuş çiçeklerinizin.

Yakında çiçeklenirler. Bizde o güzel görsel şöleni izleriz.

Yeni sukularınızıda güle güle büyütün

Bende gardenyamı kaybettim. Sakız kabak rendesi, birde esinti seviyormuş. Mevsim olarak tam zamanında almışsınız. kalp

Sevgili aleydi teşekkür ederim, menekşelerimin hepsi aleydi marka.. ;) (Kalp)

Gardenyaya üzüldüm. Kabak rendesini deneyeceğim, pencereleri de gündüz açık bırakayım..

Sevgiler.. (Kalp)

Jakin
22-02-2016, 11:06
Domateslerim küçük balkonda..

Birinci resimdekini ve sonraki resimdekini aynı anda, birinciyi daha küçük saksıya dikmiştim.

Küçük olanda çok sayıda meyve ve çiçek var, büyükse daha önceki çiçeklerini meyveye dönüştüremedi, şimdi yine çiçekli, bakalım ne olacak?

596864

596870

akçabardak
22-02-2016, 11:36
Sevgili jakin maşallah kendimi şu an yaz ortasında gibi hissettim domatesleri görünce, ne ara büyüttünüz bunları böyle, çok ta sağlıklı görünüyorlar maşallah.

Jakin
22-02-2016, 11:41
Sevgili jakin maşallah kendimi şu an yaz ortasında gibi hissettim domatesleri görünce, ne ara büyüttünüz bunları böyle, çok ta sağlıklı görünüyorlar maşallah.

Teşekkür ederim sevgili akçabardak, geçen Kasım ayında filizlenen tohumlardan bunlar.. ;)

Denemek içindi.. Mutlu ettiler, paylaşabilirim inşallah..

Jakin
22-02-2016, 16:17
Sevgili SDurul'dan gelen sukulentlerim..

Bunları çok seviyorum. ;)

Cotyledon orbiculata da bu saksıdaydı daha önce, çok hızlı büyüdüğü için ayırdım.

Haworthia sempervivuma abanmıştı, onu da kurtardım.

596906

Sempervivum'lar büyüdüler bu arada..

596907

Cotyledon orbiculata inanılmaz büyüdü.

Saksıda dik durabilmesi için alttan iki yaprağını kopardığım halde bu boyda.

596908

Orkidem tomurcuklanmaya başladı. :)) ;)

596909

Sn. Erdem01'den gelen Echinopsis oxygona da büyüyor..

596910

Sevgi Durul
22-02-2016, 16:22
Yavruları böyle büyümüş halde görmek ne güzel, sevgili Jakin. Çok iyi bakmışsınız.:)

Crassula ovata değil o çok büyüyen. Cotyledon orbiculata olacak, eğer benden gelmişse.:)

Gelişmeleri takipteyiz. Sevgilerimle...

Jakin
22-02-2016, 16:34
Yavruları böyle büyümüş halde görmek ne güzel, sevgili Jakin. Çok iyi bakmışsınız.:)

Crassula ovata değil o çok büyüyen. Cotyledon orbiculata olacak, eğer benden gelmişse.:)

Gelişmeleri takipteyiz. Sevgilerimle...

Teşekkür ederim sevgili SDurul.. İsmi hemen düzeltiyorum..

Jakin
22-02-2016, 16:58
Sevgili aleydi'den gelen Crassula lycopodioides..

596911

Bu da Bauhouse'tan hercai menekşe..

596912

Sn. cengizildas'tan gelen arapsaçı ve ezan çiçeği..

596914

Barış çiçeği bir sehpanın altında yaşamaya çalışıyor..

596915

Bu ise barış çiçeğinin komşusu ölmek üzere bir sedum, belki canlanır..

596916

sevgihoca
22-02-2016, 19:11
Sevgili Jakin,sizin arapsaçınız benim arapsaçımdan daha çok büyümüş.:p:pŞaka bir yana sağolsun Cengiz Bey.Yoksa nerede bulacaktım arapsaçını.Ellerinize sağlık,çabucak büyüsünler.

cengizildas
22-02-2016, 21:46
Sn. Jakin, çiçeklerinizin gelişimleri çok güzel. Bu arada arapsaçının da bu kadar gelişmesine sevindim. Güle güle büyütün. Diğer çiçekleriniz de hazır.

cengizildas
26-02-2016, 19:35
Sn. Jakin, ezan çiçeğini arapsaçından ayırsanız. Çünkü, 1 sene içerisinde çok fazla yavru veriyor. Arapsaçına zarar vermesin.

Jakin
27-02-2016, 09:24
Sn. Jakin, ezan çiçeğini arapsaçından ayırsanız. Çünkü, 1 sene içerisinde çok fazla yavru veriyor. Arapsaçına zarar vermesin.

Sn. cengizildas söylemiştiniz aklımda, ilk yapılacak işlerden.. :)

Jakin
27-02-2016, 09:33
Ters laleler.. Soldaki kısa boylu kaldı, yatay lale oldu.. ;)

597463

Frezyalar açmaya devam ediyorlar.. ;)

597464

597465

597466

Sümbül de gayretlendi.. ;)

597467

Jakin
01-03-2016, 09:19
Sn. cengizildas ezan çiçeğini arapsaçından ayırdım sonunda.. :)

597862

Arapsaçı da mutfaktaki poşetçi kızın sepetini istedi.. :)

597863

Sn. cengizildas Guzmania Ostara'yı da nemden hoşlandığı için mutfağa aldım. Yapraklarını bol bol fısfısla ıslatıyorum.. :) Bu güzellikler için tekrar teşekkürler.. :)

597864

Patateslerim saksıda epey uzamışlardı. Çuval bulamadım, iki kat poşete geçirdim, içteki poşetin tabanına delikler açtım. Bakalım ne olacak?

597865

Geçen yıldan sarı frezyalarım da açtılar.. :)

597866

Adalet Yağcı
03-03-2016, 20:04
Sevgili Jakin, bu gün sizinle tanışmanın mutluluğunu yaşadım, bizleri organize edip bir araya gelmemizi sağlayan sn. cengizildas'a da çok teşekkürler.

Büyük bir hevesle bitkiler tohumlar topraklarla uğraşmaya başlamışsınız, balkon başlığınız hayırlı ve bol bereketli olsun.

Patateslerin ilk halini küçük bir saksıda görmüştüm, Olmaz mı, olur elbette, 222 nolu mesajınızdaki siyah poşete geçirilmiş şekli ile daha güzel olur.
Boyları fazla uzamış, üzerine toprak ilave edip tüm gün güneş alan bir yere taşırsanız Haziran ayında patates salatası yapabilirsiniz

Sevgilerimle..

Jakin
03-03-2016, 20:56
Bugün harika bir gündü.. ;)
Sn. cengizildas ve eşi sevgili Nadide Hanım'ı ziyarete gittik, sevgili Adalet Yağcı ile birlikte..
Kucak dolusu (daha doğrusu masa dolusu) çiçekle döndüm eve..
Çiçekler son resimde..
Sadece sabah kahvesine gitmiştik ama sohbet tatlıydı, bir türlü ayrılamadık.. ;)

Sevgili Adalet Yağcı'dan çiçeklerle, orkidelerle ilgili bilgiler aldık.
Adalet Hanım, sn. cengizildas'ın orkidesini alıp eve götürdü, harcını değiştirip, köklerini sağlıklılaştırıp vermek üzere…
Sohbet uzayınca Cengiz Bey bizi deniz kenarında çok hoş bir yere yemeğe götürdü.

Sabah hava gök gürültülü sağanak yağışlıydı. Hatta gelir gelmez balkonda bir gümbürtü koptu, büyük ahşap çiçekliklerin biri devrildi.
Neyse ki hasar azdı, begonyalardan biri parçalanmıştı. Cengiz Bey saksıları çabucak toparladı.
Hava yavaş yavaş açıp, günlük güneşlik oldu. Biz de yemek, sohbet derken akşama doğru ancak vedalaşıp ayrılabildik, istemeyerek... :)

Bu ilk fotoğraftakiler sevgili Nadide Hanım, ben ve sevgili Adalet Yağcı..
Arka planda ise çiçeklerin sadece çok az bir kısmı görünüyor…

598364

Bu fotoğrafta da güzelim menekşeler, Adalet Hanım, ben, Nadide Hanım, öndeki de bana ayırdıkları kohleria...

598365

Ve işte bir masa dolusu çiçek.. Gülümsememi toparlayamıyorum hala.. ;)
Nadide Hanım ve Cengiz Bey'in bana ayırdıkları Paşa Kılıcı, Kohleria, Maviş, Nadide Hanım'ın saksıdan söküp verdiği Itır, Sardunya,
Cengiz Bey'in doğadan topladığı Sphagnum Yosunu..

Adalet Hanım'ın getirdiği (hayallerimi süsleyen) Selluka'lar.. Peçeteye sarılı olan çelikler onlar..
Ve Adalet Hanım'ın Avusturya'dan getirip çimlendirdiği Unutma Beni fidecikleri..

Her şey için çok teşekkürler.. ;) Sevgiler.. :)

598366

Jakin
03-03-2016, 20:59
Sevgili Jakin, bu gün sizinle tanışmanın mutluluğunu yaşadım, bizleri organize edip bir araya gelmemizi sağlayan sn. cengizildas'a da çok teşekkürler.

Büyük bir hevesle bitkiler tohumlar topraklarla uğraşmaya başlamışsınız, balkon başlığınız hayırlı ve bol bereketli olsun.

Patateslerin ilk halini küçük bir saksıda görmüştüm, Olmaz mı, olur elbette, 222 nolu mesajınızdaki siyah poşete geçirilmiş şekli ile daha güzel olur.
Boyları fazla uzamış, üzerine toprak ilave edip tüm gün güneş alan bir yere taşırsanız Haziran ayında patates salatası yapabilirsiniz

Sevgilerimle..

Teşekkür ederim sevgili Adalet Hanım.. :)
Yarın ilk işim toprak ilavesi olacak. Patates salatasını birlikte yapmak dileğiyle.. Sevgiler.. :)

Sevgi Durul
03-03-2016, 21:21
Sevgili Jakin, sizi gördüğüme sevindim. Nedense hiç yabancı gelmediniz.:)

Adalet hanım'ı daha önceki fotoğraflarından tanıyor ve seviyorum, Nadide hanım'ın da üye olmasını isterim.:)

Ganimetlere diyecek sözüm yok, güzel günlerde büyütün. Bol bol unutma beni fotoğrafları bekliyoruz. Sevgilerimle...

cengizildas
03-03-2016, 22:05
Eşim ve ben, bizleri ziyaret ederek onurlandıran Sn. Jakin ve Sn. Adalet Yağcı Hanımefendiye çok çok teşekkür ediyoruz. Bu gün bizim için de unutulmazlar arasına girecek bir gündü. İyi ki varsınız, iyi ki sizleri tanıdık, iyi ki geldiniz. Sağolun, varolun.

pınar59
03-03-2016, 22:22
Sizleri tanıdığıma çok sevindim hayatının baharında üç çiçek gülen yüzler harika bitliler keyifli bir gün daha ne olsun gönülden saygı ve selamlar.

sevgihoca
03-03-2016, 22:38
Sevgili Jakin,sayfanızı yüzümde tebessümle okudum.Sizlerin mutluluğu bizleri de mutlu ediyor.Güzel bir gün geçirmişsiniz.Mutluluğunuz yazılarınızdan belli oluyor.Biz de sizleri tanımış olduk.Hepsini güle güle büyütün.

Adalet Yağcı
03-03-2016, 23:06
Sevgili Jakin, teşekkürler paylaşım için.

Eve geldikten sonra düşündüm de gittiğimiz mekan toplantı için harika bir seçenek olacak.
Şimdiden heyecan bastı beni :)
Bu arada, Marina Migros'a çok değişik orkideler gelmiş, bir arkadaşım telefonla bildirdi.
Yarın hava bu sabahki gibi olmazsa bir kaçamak yapmayı düşünüyorum, size de haber vereyim istedim :)

YeniGine
03-03-2016, 23:17
:o Sanki az biraz kıskandım mı ne?..
Çiçekçiler, böcekciler bir arada olur da gün güzel geçmez mi? Hele bir de güzel paylaşımlar olmuş ise... Sevgili CAN Adalet Hanım'ı tanıyorum, sevgili jakin sizi ve Nadide Hanım'ı da tanımış oldum sayenizde; teşekkürler.
O gülen yüzler, çiçeklerinizle birlikte hiç solmasınlar inşallah!..

Jakin
03-03-2016, 23:20
Sevgili SDurul, cengizildas, pınar59, sevgihoca teşekkürler güzel dilekleriniz için.

Sevgili Adalet Hanım, toplantı için biçilmiş kaftan olur gerçekten orası. Çok güzel bir fikir bu.. Ben de heyecanlandım şimdi..

Hava güzel olursa Migros için haberleşiriz, teşekkür ederim bilgi için. :)

Jakin
03-03-2016, 23:31
Sevgili YeniGine teşekkürler.. Keşke sizler de aramızda olsaydınız.. :)

cengizildas
04-03-2016, 11:30
Sn. Jakin, mekan hoşumuza gittiğine göre, şu yapamadığımız Mersin toplantısı için, Sn. Adalet Yağcı'dan rica etsek ve toplantı için harekete geçsek diyorum.

Adalet Yağcı
04-03-2016, 12:13
Sn. cengizildas, dün sabahki dolu fırtınasından sonra hava açtı ama Mart ayına güven olmaz bilirsiniz.
2 Nisanda da agaclar.net'in doğumgünü toplantısı var, büyük ihtimal ben de İstanbul'da olurum.
Mayıs ortalarına doğru bir toplantı yapalım, bu güzel mekanı neşelendirelim.
Şimdiden toplantı başlığı açmak da erken olur, Mersin (http://www.agaclar.net/forum/sehirlere-gore-uyeler/3845-9.htm) başlığında güncel tutarak toplantı dileğimizi duyuralım yavaş yavaş.
Mayıs başlarında da toplantı başlığını açarız.

Adalet Yağcı
04-03-2016, 12:17
:o Sanki az biraz kıskandım mı ne?..

Sevgili YeniGine'ciğim, bak Mayıs ayında toplantı düşünüyoruz, İstanbul'dan birlikte dönelim, sen toplantıları seversin, bir defa da bizim toplantımızı neşelendir, ne dersin?

Şimdiden yazıyorum ki, plânlamanı ona göre yap, işlerini ayarla, çok mutlu edersin beni, tabii Mersin Adana ve Tarsus'lu arkadaşlarımızı da :eek:

cengizildas
04-03-2016, 12:29
Hatta K.Maraş'lı, G.Antep'li arkadaşları da bekliyelim.

sevgihoca
04-03-2016, 16:08
E yani unutursanız küseriz sonra.:p

Jakin
04-03-2016, 17:13
E yani unutursanız küseriz sonra.:p

Sevgili sevgihocam mutlaka bekliyoruz.. :)
Konu başlığımızı Mayıs başında açacağız ama isminiz şimdiden listede.. ;)

günebakan
04-03-2016, 19:18
Harikasınız güzel bir buluşma olmuş ağaçlar net ailesinden birilerini tanımayı çok seviyorum.Hepinize selamlar :)

sevgihoca
04-03-2016, 21:45
Sağol Jakin'ciğim,güzel davetin için teşekkür ederim.Sizlerle beraber olmayı çok isterim.Kısmet.

YeniGine
04-03-2016, 23:43
Sevgili YeniGine'ciğim, bak Mayıs ayında toplantı düşünüyoruz, İstanbul'dan birlikte dönelim, sen toplantıları seversin, bir defa da bizim toplantımızı neşelendir, ne dersin?

Şimdiden yazıyorum ki, plânlamanı ona göre yap, işlerini ayarla, çok mutlu edersin beni, tabii Mersin Adana ve Tarsus'lu arkadaşlarımızı da :eek:

:( Ah sevgili Adalet Hanımcığım hiç istenmez mi? Hem de çok isterim sizlerle birlikte olmak, çiçekten-böcekten sohbet etmek, oradaki arkadaşları daha yakından tanımak çok isterim elbette. Fakat işte imkânlarım elvermediği için katılamıyorum o güzelim toplantılara...
Teşekkür ediyorum, gönlünüze sağlık sevgili Adalet Hanımcığım...

Jakin
10-04-2016, 14:01
Merhabalar..
Geçen hafta bir gül fidanı aldım.. :)
Uzun bir süre geldiği gibi salonda durdu, koklamaya doyamadım.. :)
Nihayet iki gün önce saksıya alabildim..

604569

604570

604571

604572

604573

Jakin
10-04-2016, 14:15
604581

Geçen hafta aldığım Gazanyaları saksıya diktim..

Çoğaldılar biraz, aldığımda epeyce tomurcukları vardı.. :)

604583

Sardunyalar açmaya devam ediyorlar..

Çiçek dediğin böyle olmalı, devamlı açmalı.. :)

zehra evin
10-04-2016, 14:22
Sayın Jakin affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum. Daha önce sebebini söylediyseniz kaçırmış olabilirim. Saksınızdaki plastik çatalların bir esprisi var mı?

Jakin
10-04-2016, 14:25
604586

604587

604588

604589

Orkide de böyle bir gelişim sergiledi.. :)

Jakin
10-04-2016, 14:27
Sayın Jakin affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum. Daha önce sebebini söylediyseniz kaçırmış olabilirim. Saksınızdaki plastik çatalların bir esprisi var mı?

Kuşlar tomurcukları koparıyorlar..
Biraz olsun engelleyebilmek için.. :)

Jakin
10-04-2016, 14:37
604595

Sevgili Adalet Yağcı'nın verdiği Unutma Beni fideleri..
05.03.2016'daki durumları..

604596

23.03. te böyleydiler..

604597

Bu da 09. 04. teki halleri..

Çok sıkışık oldular.. Tembelliğim geçince ferahlatılacaklar.. :)

tanerege
10-04-2016, 14:42
Aynen sn.Jakin sardunya candır :) kurtarıcıdır,, kimi zamanda moral kaynağı,, doğal antidepresan:p

Jakin
10-04-2016, 14:51
604610

Tohumdan yetiştirdiğim Yumurta Patlıcan fidelerim..

604611

Çekirdekten yetişen Limonum..

604612

Çekirdekten yetişen Avokado fidesi..

604613

Guzmania Ostara'nın üç küçük yavrusu oldu..
Sn. cengizildas'a selam veriyorlar.. :)

604614

Bu da tv. ile bütünleşen sukulentim..

Radyasyonu sevdiğini düşünüyorum.. ;)