View Full Version : umutdunyasi / Kaktüs ve Sukulentlerim
umutdunyasi
15-10-2015, 16:32
Merhaba arkadaşlar site gerçekten çok güzel. Bu form sayesinde çiçeklere olan ilgim dahada çoğaldı ayrıca kaktüs ve sukulentlere yönelmeye başladım. Elimde olan imkanlarla birkaç tasarım yaptım lakin toprak konusunda sıkıntılarım var araştırmalarıma göre kaktüs ve sukulentlerin ayrı bir toprağı oluyormuş ben malesef bulunduğum yerde temin edemedim. Oyüzden şimdilik torf,perlit ve kum karışımı toprağa diktim.
Hayırlı olsun sayfanız. Ceşitlerinizi çoğaltmanız dileğiyle.
umutdunyasi
16-10-2015, 07:34
Teşekkürler en kısa sürede farklı çiçek ve tasarımlarda bulunacağım...
Sayfanız hayırlı olsun, güzel paylaşımlar dilerim..
aramıza hoşgeldiniz. sayfanız hayırlı olsun
umutdunyasi
16-10-2015, 11:04
Teşekkürler arkadaşlar herkese güzel paylaşımlar dilerim. Ayrıca fikir ve desteklerinizide bekliyorum toprak konusunda biraz araştırma yaptım ama tam olarak çözemedim. Kaktüs ve sukulentlerin daha iyi yetişmesi için toprak içeriğini yazabilirmisiniz hangisinden ne kadar **** açıklayıcı bir bölüm varsa link verebilirsiniz.
umutdunyasi
19-10-2015, 16:37
Arkadaşlar elimde bunlardan var altlarına delik açtım muhtemelen alçıdan yapılmış sizce bunlara kaktüs/sukulent dikilirmi ?
umutdunyasi
23-10-2015, 10:27
Veee sonunda Siparişlerim geldi... 2 günlük bir yolculuktan sonra Antalya Can Tropikalden Sukulent siparişlerim elime ulaştı. Yorgun ve bitkin vaziyette geldiler kargoda birazcık yıpranmış ve ezilmişler. Birazcık üzülmüştüm ancan firmanın hediye göndermiş olduğu sukulentler beni sevindirdi.
flaneuse
24-10-2015, 10:43
Sağlıkla büyütün Sayın Umutdunyasi, bebeklikten çıkmış sukkulentler gönderilmiş zannediyorum. Lithopslarınızın da maşallahı var :) Önümüzdeki yıl güzel çiçekler görürsünüz gibime geldi.
Son fotoğrafı, dikim işlemini henüz tamamlamadan mi çekmiştiniz, tam seçemedim- Bazı saksıların toprağını artırsanız daha mı iyi olur acaba?
umutdunyasi
24-10-2015, 13:45
Teşekkürler Sayın flaneuse, evet hepsi daha bebek gibi 1 tl büyüklüğünde saksılarda geldiler. Bazılarınında yaprakları kargoda hasar görmüş. Resimler ilk geldiği gün çekmiştim şimdi saksı ve toprağını değiştirdim biraz daha güzelleştiler.
umutdunyasi
24-10-2015, 13:55
Bunlarda son halleri saksılarını değiştirdim. Birazcıkta su verince kendilerine geldiler. Birde yeni saksıların toprak altına ve üstüne çakıltaşı ekledim bir şey olmaz inşallah.
umutdunyasi
24-10-2015, 14:00
Bu form sayesinde kaktüs ve sukulentlere ilgim artı çok sevdim bunları :)
lithops (yaşayan taş) İsmine yakışır saksıya diktim inşallah bir şey olmaz.
umutdunyasi
26-10-2015, 16:20
Merhabalar, sukulentlerim kargoda gelirken bazılarının yaprakları kırılmıştı bende atmaya kıyamadım ve kendi küçük saksılarına diktim sizce bunlar tutarmı :confused:
Yaprakları böyle daldırmak yerine yatay şekilde toprağın üzerine bırakmanız daha doğru olacaktır. Bir de bence o taşları toprak yüzeyinden alın, toprağınızın havalanması bozulabilir.
http://www.agaclar.net/forum/sukulent-bakim-uretim/27198.htm
umutdunyasi
26-10-2015, 17:02
Bilgi için teşekkürler hemen taşları kaldırayım yapraklarıda topraktan çıkarayım.
umutdunyasi
27-10-2015, 08:31
Nazar değmesin... ;)
umutdunyasi
27-10-2015, 12:08
Arkadaşlar Terrarium yapmak için gerekli malzemeleri bulmaya çalıştım en son bu canlı yosunu doğadan buldum ancak sayfada bazı arkadaşlar zararlı olduğunu yazmış acaba benim yosunun türü ve yosun hakkında bilgisi olan varmı :confused:
ben de kara yosunlarının aranjmanlara ve terraryumlara çok yakıştığını düşünerek doğadan topladığım yosunları toprak üstlerine döşemiştim. ertesi gün fen bilgisi öğretmeni ablam yosunların toprağın hava almasını engellediğini söyleyince kaldırdım. bir de yosunlar nemi seviyor, kaktüs ve sukulentler fazla nemden hoşlanmıyor..
umutdunyasi
28-10-2015, 08:59
Bilgi için teşekkür ederim sayın gulin. Araştırmalarıma göre bu konudaki görüşler sizinde bilgi verdiğiniz yönde genelde orkide gibi nemi seven çiçeklerde kullanılıyormuş. Ozaman bende kaktüs ve sukulentlerimde kullanmak yerine sadece yosun terarriumu yapmaya çalışacağım :)
umutdunyasi
28-10-2015, 09:28
İsmini bilmediğim bu türün durumu nasıl sizce. Yavruları var sizce büyük saksıyamı almalıyım yoksa küçük saksılara çelikleri ayırsam dahamı iyi olur ;)
akçabardak
28-10-2015, 11:11
İsmini bilmediğiniz bu bitki Opuntia subulata
umutdunyasi
28-10-2015, 12:39
Bilgi için teşekkürler sayın akçabardak.
umutdunyasi
30-10-2015, 08:03
Merhaba arkadaşlar bu çiçekleride bir arkadaştan alıp diktim. Sukulent grubuna giriyormu bilemedim çok küçükler. :confused:
flaneuse
30-10-2015, 17:37
2. ve 3. fotoğraflardaki (yaprak dizilimi lotusu anımsatan) bir tür Echeveria mı yoksa Graptopetalum mu acaba? Ben de merak ettim...
umutdunyasi
31-10-2015, 07:31
Echeveria ve Graptopetalum ikiside bende var ama bunlar değil daha küçükler. Yaprakları daha sert
Adını bilmediğiniz sukulentlerinizi aşağıdaki başlıkta sorabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996.htm
umutdunyasi
31-10-2015, 09:14
Teşekkürler sayın Jakin. Yönlendirmiş olduğunuz sayfaya resimleri yükledim bakalım bilen varmı.
umutdunyasi
31-10-2015, 09:18
Bu da minik Silvestrii olsa gerek. Yeni diktim bakalım gelişimi nasıl olacak... :rolleyes:
günebakan
31-10-2015, 09:59
Sevgili umutdunyası son fotoğraftaki bitkilerin uzun olanı sedum sarmentosuma benzettimdiğeride sempervium diye düşünüyorum ikiside sukulent:)
umutdunyasi
31-10-2015, 12:07
Teşekürler sayın günebakan, doğru düşünmüşsünüz. :)
Bu resimleri diğer sayfadada paylaşmıştım aynı cevabı sayın Mücevher Çalısı da vermiş. Sukulent olmasına sevindim inşallah çoğalırlar.
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996-40.htm
akçabardak
31-10-2015, 12:55
Teşekürler sayın günebakan, doğru düşünmüşsünüz. :)
Bu resimleri diğer sayfadada paylaşmıştım aynı cevabı sayın Mücevher Çalısı da vermiş. Sukulent olmasına sevindim inşallah çoğalırlar.
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996-40.htm
Sedum sarmentosum bende var, yaprakları hiç benzemiyor, sizin kisi daha çok sedum burritoya benziyor.
umutdunyasi
31-10-2015, 13:21
Sayın akçabardak, dediğiniz gibi Sedum sarmentosum a yaprakları tam olarak benzemiyor ama sizin bahsettiğiniz sedum burrito bendede var bunada hiç benzemiyor çünkü yaprakları sulu ve şişkin değil ince yapraklardan oluşuyor.
umutdunyasi
03-11-2015, 13:47
Patlamış ampullerinizi atmayın... ;)
umutdunyasi
04-11-2015, 08:25
Merhaba, bunlarda minik bahçem sukulentlerim daha gelişmediği için şimdilik yosun ve sardunya ile yaptım ;)
Hayırlı olsun sayfanız. Görseller çok güzel. Merakla takip edeceğim bir sayfa olacak, emeğinize sağlık.
çalışmalarınızı çok beğeniyorum gerçekten sanatçı işi ...
umutdunyasi
05-11-2015, 08:14
Teşekkürler sayın aleydi, aerosol. Çiçeklerin gerçekten varoluşu bir sanat işi. Her zaman dediğim gibi bu site sayesinde ve araştırmalarım sonucu çiçeklere olan ilgim dahada hızlandı vakit buldukça hafta sonları yaptığım basit küçük tasarımlar beğendiyseniz ne mutlu bana tekrar teşekkürler...
umutdunyasi
05-11-2015, 12:20
Bunlarda kızıma yaptığım minik bahçe teraryum çalışmamız. Şimdilik yosun ve figür ağırlıklı bir çalışma oldu ilerde kaktüs ve sukulent çalışması yapacağım... ;)
umutdunyasi
05-11-2015, 13:19
Teşekkürler, aslında taşlardan güzel bir şelale yapacaktım imkanlar biraz kısıtlıydı hazırda kapak buldum şimdilik idare eder... ;)
Kızınızda çok şanslı bu resimler büyüdügünde ona çok güzel anıları oldugunu hatırlatacak
umutdunyasi
05-11-2015, 15:07
Teşekkürler sayın melekv. her şey onlar için, sağlıklı, huzurlu, mutlu bir şekilde yaşamaları için...
umutdunyasi
10-11-2015, 08:52
Merhaba arkadaşlar bu kaktüsü dün akşam çiçekçi bir arkadaş atıyordu ben aldım sizce durumu nedir çok susuz kalmış :confused:
Dikenlerden kaktüsün durumu belli olmuyor aslında bir çözüm var ama arkadaşlar yine bana kızacak :) kışın su vermeyin diye okumuştum ben olsam azıcık sulardım sonra yaza kadar su vermezdim yaz gelince de durumu belli olurdu. Çok bilgili olmadığım için deneme yanılma yöntemini uygulardım. Bilen arkadaşlar daha iyi yorum yaparlar diye düşünüyorum
umutdunyasi
10-11-2015, 11:08
Teşekkürler sayın melekv. Bende öyle düşündüm dediğiniz gibi dikenlerden durumu pek anlaşılmıyor fazla yıpratmadan köklerini birazcık suladım şimdilik beklemeye aldım. ;)
flaneuse
10-11-2015, 14:19
Belki kendi rengi böyledir ama dikenler güneşte sarardıysa, dışarda tozlandıysa cazip görünmüyor diye gözden çıkarmış olabilir çiçekçi. 5-10 tane daha çiçek yapıştırsaymış tepesine (!) hemen satılırdı.
Bence kötü görünmüyor- yine de daha bilgili üyelerimiz daha sağlıklı bir yorumda bulunacaktır.
umutdunyasi
10-11-2015, 14:33
Aslında o yapay çiçekleri hiç yapıştırmamak lazım çiçeğe yazık ya ben sökmeye kalktım ama silikonu çok sürmüşler kopacak diye vazgeçtim.
umutdunyasi
16-11-2015, 09:31
Merhaba arkadaşlar, lithopslarımda değişimler başladı galiba yavrular geliyor :eek: okuduğum kadarıyla bu aşamada su verilmiyormuş. Araştırmalarıma göre tohumlarda kuruyan çiçeklerden toplanıyormuş bende pazar günü yavrulara bakarken arada kurumuş şişkin bir yaprak gördüm ve bir cımbız yardımı ile kopardım hemen içi açıldı ve unlu bitlere benzer şeyler döküldü sizce bunlar tohummu dur :confused: Akşam şeffaf bardağa ekmeyi düşünüyorum...
Bana gelen lithops tohumları tuz gibi bir kumun içinde gelmişlerdi o kadar küçüklerdi ki acaba tohum koymayı unuttular mı diye düşünmüştüm sizinkiler tohum mu degil mi bilmiyorum ama ekince zaten bir hafta içinde çimleniyorlar o zaman belli olur ne oldukları :)
umutdunyasi
16-11-2015, 10:04
;) teşekkürler sayın melekv. şansımıza artık hem denemiş öğrenmiş oluruz. Ayrıca ben bugun gittigidiyordan tohum siparişi verecem bakalım becerebilecekmiyiz. Bir ara formda sizinde tohumdan yetiştirdiğinizi görmüştüm son durumları nedir...
Karışık Etli Kaktüs Çiçeği Tohumu 10+ Tohum GittiGidiyor'da 192105345 (http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/karisik-etli-kaktus-cicegi-tohumu-10-tohum-192105345)
Lithops tohumu sabır işi hemen çimleniyorlar seviniyoruz sonra yavaş büyüyorlar. Akşam telefondan resim yüklemeyi becerirsem son durumlarını görürsünüz
umutdunyasi
17-11-2015, 14:42
Lithops siparişlerim 1 günde elime ulaştılar sağolsun satıcı yanında hediye tohumlarda göndermiş vakit buldukça eker ve sizlerle paylaşırım ;)
umutdunyasi
17-11-2015, 15:26
Bende merakla bekleyeceğim inşallah başarılı oluruz...
umutdunyasi
20-11-2015, 08:11
Sonunda ilk tohumlarımızı toprak ile buluşturduk. Hadi hayırlısı...
umutdunyasi
20-11-2015, 08:17
Bunlarda ikinci deneme çalışmam. Sıcak bir ortam olması için bu denememde köpük kutu kullandım ;)
Hayırlı olsun en kısa zamanda çimlenip büyüsünler
sayın umutdünyası hayırlı olsun çiçeklerinide görürüz umarım ... sizde kapaklı yapmışsınız ... bakalım nasıl sonuç alacağız ...
umutdunyasi
20-11-2015, 08:47
Teşekkürler sayın melekv.
Teşekkürler sayın aerosol inşallah... Evet araştırmalarıma göre kapaklı olması , Tohumların daha hızlı gelişmesi için ortamın nemliliği gerekiyormuş. Tabi tohumların tazeliği kaliteside önemli hayırlısı bakalım hangimizin daha verimli olursa onun sisteminden devam ederiz. :)
shawshang
20-11-2015, 08:51
köpük bence daha verimli olacak. Hava alması için yanlardan biraz delik açarsanız çok daha iyi olur
Aslında Melekv arkadaşımın uygulamasını görünce araştırdım sizin yaptığınız daha doğru görünüyor ... Ama bir yanımda deneme yapmadan anlayamayacağımı söylüyor bu yüzden kapatmıyorum bakalım sonucuna göre dediğiniz gibi diğer uygulamarda verimli olanı kullanırız ...
umutdunyasi
20-11-2015, 08:53
Teşekkürler sayın shawshang. Altına fazlasıyla delik açtım yeterli olur inşallah...
umutdunyasi
21-11-2015, 08:57
Merhaba arkadaşlar bir diğer tohum çalışmam Sinek kapan üzerine oldu bunuda sizlerle paylaşmak istedim. İçerik olarak Torf,strafor,perlit,Yosun ve klima suyu ile özel bir karışım yaptım ve tohumları yosun üzerine ektim bakalım çimleneceklermi :rolleyes:
umutdunyasi
24-11-2015, 08:16
Merhaba arkadaşlar dün melekv. arkadaşımızın tohumlarının çıktığını görünce bu sabah bir heves ile bende baktım ama inanmıyorum benimkiler sanki lithops değil gibi boyları 1cm yaklaşmış :confused: sizce böylemi olur
benimkiler nokta kadar toplu iğne gibi .. benimkilere hiç benzetemedim ...
Sizin tohumlarda çok büyüktü belki başka bir türüdür
umutdunyasi
24-11-2015, 08:37
inşallah başka bir türüdür araştırmalarıma göre hiç bukadarını görmemiştim :)
biraz daha büyüsünler de bakalım şuan zaten herşey bellibelirsiz .... kesin türlerinden kaynaklıdır bana da öyle geliyor ...
umutdunyasi
24-11-2015, 08:55
farklı türde olsa bu kadar uzun olması ilginç geldi. neyse artık seneye elinde fazla olan farklı türleri olan olursa aramızda hediyeleşiriz... :D
Çim tohumu olmasın yoksa :)
umutdunyasi
24-11-2015, 15:21
Tohumu benziyor ama uçları benzemiyor bak burada ikiye ayrılmış :)
flaneuse
24-11-2015, 16:29
Görmeyeli yeni yavrular edinmişsiniz, güle güle büyütün Sayın Umutdünyası ;)
umutdunyasi
24-11-2015, 16:59
Teşekkürler, hoşgeldin sayın flaneuse. Evet yeni yavrularımız bu sabah geldiler lakin ne yavrusu olduğunu çözemedik :rolleyes:
çok güzel özenle bakıyorsunuz. Bendede merak başladı şimdi :)
sukulent merakı vardı bende iyice canlandı sizin elinizdekileri görünce. çimlenen tohumların büyümesi dileğiyle...
umutdunyasi
24-11-2015, 17:36
Teşekkürler sayın rainac sizde hoşgeldiniz. Benimde Sukulentlere olan merakım bu form ve buradaki arkadaşlar sayesinde oldu bir merak ile sipariş verdim yavaş yavaş büyüyorlar. Sizdende güzel paylaşımlar bekleriz...;)
Teşekkürler sayın rainac sizde hoşgeldiniz. Benimde Sukulentlere olan merakım bu form ve buradaki arkadaşlar sayesinde oldu bir merak ile sipariş verdim yavaş yavaş büyüyorlar. Sizdende güzel paylaşımlar bekleriz...;)
daha çok yeniyim çiçek konusunda isimlerini bile yeni yeni öğreniyorum :)
ilerleyen zamanlarda paylaşımlarda bulunurum diye tahmin ediyorum.
umutdunyasi
30-11-2015, 08:34
Lithopslarım büyüyor :D
umutdunyasi
30-11-2015, 09:32
Muhteşem görüntü oluşuyor denemenizi tavsiye ederim... :cool:
umutdunyasi
01-12-2015, 09:15
Sukulentlerim yavru vermeye başladılar ;)
Portulaca aframın gelişimide güzel ilerde gövdesi kalınlaşınca bunun üzerinde Bonsai çalışması yapmak istiyorum...
umutdunyasi
10-12-2015, 10:06
Merhaba arkadaşlar, bu da benim dün akşam tanıştığım Kalanchoe.
Çok narin,yaprakları parlak ve etli bir yapısı var. Çiçekleri çok hoş akşam eve gidince sorun varmı diye köklerine baktım çok sağlıklı ve güzel bir toprak yapısı vardı hoşuma gitti ayrıca toprağın üzerine yatmış bir şekilde minicik Kalanchoe gördüm ayrı bir mutlu oldum inşallah kurumazsa yeni saksısında büyüyecek ;)
süper güzel rengi müthiş uzun ömürlü olsun sayın umutdünyası
umutdunyasi
10-12-2015, 13:31
Teşekkürler sayın aerosol. Rengi benimde çok hoşuma gitti inşallah güzel yetiştirebilirim...
umutdunyasi
30-12-2015, 09:00
Merhaba arkadaşlar uzun aradan sonra yeniden minik sukulentlerimin gelişimleri güzel devam ediyor.
Opuntia subulata artık saksısına sığmamaya başlamıştı bende saksıyı birazdaha büyüttüm ayrıca yeni yavrulardan birkaçını ayırdım... ;)
umutdunyasi
30-12-2015, 09:06
Unlu bitten kurtulan diğer sukulentlerimdede güzel gelişimler devam ediyor. :cool:
umutdunyasi
30-12-2015, 09:09
Çelikten diktiğim leş kaktüs ve silvestri da tutmuş yeni yavrular vermeye başladı...
Ne zamadır yoktunuz ben asıl lithopsları merak ediyorum onlar ne oldu
Sevgili umutdunyasi,
Ektiğiniz tohumlar ne durumda acaba? Çimlendiler mi? :)
umutdunyasi
30-12-2015, 14:39
Merhaba sayın duy-gu ve melekv. Malesef tohumlar sahte çıktı şimdilik bu şekilde büyümeye devam ediyor sonuç ne olacak bende anlamadım :rolleyes:
Lithopslarım büyüyor :D
Merhaba sayın duy-gu ve melekv. Malesef tohumlar sahte çıktı şimdilik bu şekilde büyümeye devam ediyor sonuç ne olacak bende anlamadım :rolleyes:
Hay Allah ne olacaklar acaba :)
Ben de titanopsis tohumu ektim, çıkmaya başladılar gibi... Ama bu soğuk hava dalgasında kaybetmem umarım. İlk denemem olacak :)
umutdunyasi
30-12-2015, 16:12
Hayırlı olsun inşallah güzel sonuç alırsınız... oda içinde ışık alan cam kenarında ise soğuktan pek etkilenmez suyuna ve iyi hava almasına dikkat edin. :)
umutdunyasi
12-02-2016, 10:08
Sonunda Echeveria yapraktan üretimi gerçekleşti ;)
umutdunyasi
15-03-2016, 10:54
Merhaba arkadaşlar lithopsumda değişimler başladı yavru içinde yavru veriyor bunlar normalmi :p birde 4 aydır hiç su vermedim artık vermelimiyim :confused:
umutdunyasi
30-03-2016, 10:07
Silvestri yılan kaktüs,yılbaşı
Sevgi Durul
30-03-2016, 10:11
Sayın umutdunyası,
Silvestrii, güneş istiyor, uçları incelmiş. İçeride mi duruyor? İçerideyse dışarı atın, farkı göreceksiniz.
Silvestri yılan kaktüs,yılbaşı
Fotoğraflarınızın tam sıralamayla doğru isimleri şöyle olacaktı:
1.fotoğraf Cereus peruvianus monstrosus
2.fotoğraf Chamaecereus silvestrii
3.fotoğraf Rhipsalidopsis gaertneri (Paskalya kaktüsü)
umutdunyasi
31-03-2016, 10:39
Sayın umutdunyası,
Silvestrii, güneş istiyor, uçları incelmiş. İçeride mi duruyor? İçerideyse dışarı atın, farkı göreceksiniz.
Teşekkürler sayın SDurun hediye gelmişti bizde güneşi pek sevmez düşüncesiyle iç kısma almıştık tavsiyene uyacağım.
umutdunyasi
31-03-2016, 10:40
Fotoğraflarınızın tam sıralamayla doğru isimleri şöyle olacaktı:
1.fotoğraf Cereus peruvianus monstrosus
2.fotoğraf Chamaecereus silvestrii
3.fotoğraf Rhipsalidopsis gaertneri (Paskalya kaktüsü)
Teşekkürler sayın A_NOMAD;)
umutdunyasi
01-04-2016, 11:13
Paskalya kaktüsü :)
murattyildizz
02-04-2016, 17:06
Merhaba arkadaşlar lithopsumda değişimler başladı yavru içinde yavru veriyor bunlar normalmi :p birde 4 aydır hiç su vermedim artık vermelimiyim :confused:
Bence bir müddet daha su vermemelisiniz ..
Alttaki yapraklar kuruyuncaya kadar..diye biliyorum :)
umutdunyasi
04-04-2016, 08:17
Teşekkürler sayın murattyildizz, bende öyle düşünüyorum çünkü halen yanından 3. yavru çıkmaya başladı :)
umutdunyasi
05-04-2016, 08:57
Sayın SDurul hanımın göndermiş olduğu hediye sukulentlerim. Kendisine buradan teşekkürlerimi sunuyorum emeğine sağlık... ;)
umutdunyasi
13-04-2016, 10:59
Lithopslarım yeni bir yavru daha çıkardı hadi hayırlısı bakalım nasıl olacak :p
umutdunyasi
17-08-2016, 08:48
Merhaba arkadaşlar uzun aradan sonra yeniden sukulentlerim :cool:
Sayın SDurul'un göndermiş olduğu Kaynana dili kaktüsü boyu çok uzadı normalmi :eek:
Merhaba arkadaşlar uzun aradan sonra yeniden sukulentlerim :cool:
Sayın SDurul'un göndermiş olduğu Kaynana dili kaktüsü boyu çok uzadı normalmi :eek:
Bitkilerinizin hepsi 'ben güneş istiyorum' diye ağlıyor, bence onları daha güneşli bir yere çıkarın ve elbette direkt öğlen güneşinden koruyun ki yanmasınlar...
Ama güneşe alsanız da bu anormal uzamalar düzelmeyecektir, o bölgeleri kesebilirsiniz, kestiğiniz kısımları da çelikleyebilirsiniz.
Gül Batur
17-08-2016, 14:17
Vah vah işin çok zor Zor toparlarsın bunları . umutdunyas kolay gelsin.
umutdunyasi
17-08-2016, 16:35
Bitkilerinizin hepsi 'ben güneş istiyorum' diye ağlıyor, bence onları daha güneşli bir yere çıkarın ve elbette direkt öğlen güneşinden koruyun ki yanmasınlar...
Ama güneşe alsanız da bu anormal uzamalar düzelmeyecektir, o bölgeleri kesebilirsiniz, kestiğiniz kısımları da çelikleyebilirsiniz.
Güneş olayını bir türlü çözemedim Yılan kaktüsü içinde SDurul aynı şeyi söylemişti bende mutfaktan alıp az güneşli balkona koydum bu seferde sarardılar zor kurtardım :) neyse tekrar deneyim olmasa uzayan kısımları çelikleyim ;)
umutdunyasi
17-08-2016, 16:36
Vah vah işin çok zor Zor toparlarsın bunları . umutdunyas kolay gelsin.
Teşekkürler Gül Batur gerçekten işim zor beceremedim gitti ;)
şeymaonder
21-03-2017, 13:24
litopsunuzun son halini çok merak ettim. hala buralarda mısınız
Büyük saksıya alırsanız gelişim durur. Bütün gücünü kök kısmına vereceği için. Bence böyle kalsın derim.
umutdunyasi
18-10-2018, 10:25
litopsunuzun son halini çok merak ettim. hala buralarda mısınız
Uzun aradan sonra yeniden merhaba :p şifrelerimi yeni buldum.
Malesef lithopsum kurudu güzel gidiyordu ama içten içe kurumuş :(
umutdunyasi
20-10-2018, 11:39
Merhabalar, geçen hafta A101 den aldığım Aloe vera çiçeğim. Yapraklarının büyük olması çok hoşuma gitti toprağıda iyi gibi duruyor henüz bir işlem yapmadım.
umutdunyasi
20-10-2018, 11:45
Bunlarda eski aloe veralarım, gelişimi çok yavaş ;)
umutdunyasi
20-10-2018, 11:51
Vee 2015 yılında aldığım Ficus Ginseng Bonsai.
Artık budama ve yaprak küçültme yapsakmı çok fazla büyüme olmuyor her sene aynı :confused:
Yeni diktiğim Kılıç çiçeği başka yerden yavru olarak aldım ve diktim bakalım büyüyecekmi... :p
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.