PDA

View Full Version : 2015-2016 Etkinliği ile ilgili Genel Yazışmalar

Sayfalar : 1 [2]

Mücevher Çalısı
30-01-2016, 11:44
Hani bir tabir vardır; buluttan nem kapmak"
Sevgili Mücevher Çalısı, serzenişte bulunmadım, doğrudan doğruya küçük poşetlerde dolu dolu tohumların olmasının bizi zorladığını yazdım. Ayrıca bunun standrt poşetlerde yapılması için sayın MeyveliTepe'ye de mesaj yazacaktım.

Daha evvel barkot olayı olmadığı için böyle bir şeye gereksinme duyulmamıştı.

Tohum Dağıtım Organizasyonun agaclar.net'in gurur duyacağı bir etkinlik olduğunu her daim dile getirmişimdir, kendim bu etkinliğe iştirak etmemiş olsam da yardımcı olmak bana haz veriyor. Katılan arkadaşların heyecanına katılıyorum ve bunu zevkle yapıyorum. Karşılaştığımız bir iki zorluğu dile getirerek daha kolayını bulmak adına yazdığım bu mesaj sizi neden üzdü, şevkinizi kırdı anlamış değilim. Eğer sizin gibi düşünen arkadaşlar çoğunlukta ise vay halimize.

Nemin temel sebebi buluttur zaten Sevgili Güler abla. O bulutlardan yeri geliyor yağmur da yağıyor seller de basıyor, tabiri atalarımız yanlış bilmiş:D

Karşılaştığınız zorluğu dile getirirken "barkodların ilk defa uygulandığını, bu sebeple de daha önce yaşamadığınız zorlukları yaşadığınızı dile getirseydiniz" ben o kadar üzülmezdim:( Fakat siz yazdığınız cümleleri tekrar okuyunuz lütfen ve empati kurunuz. Sizin cümlelerinizde biz tohumları poşetleyen insanları inciltecek bir cümle görebiliyor musunuz? Göremiyorsanız zaten ben bu forumun en hassas üyesi ilan edeceğim kendimi:rolleyes: yok bunun başka bir açıklaması:p

Güler
30-01-2016, 12:04
Sevgili arkadaşlar, Tohum Dağıtım etkinliğinde karşılaştığımız olayları ilgili başlıkta zaten paylaşacağız ve düzeltme yoluna gidilecektir.

Ben sadece dün forumda yoktum sebebi de buydu sohbet olsun diye kahvede yazdım. Senin şuyun yanlıştı, diğeri bu hatayı yapmış diye bir tesbitte bulunmadım, sizleri neden kırmak isteyeyim ki, " Sağ olsunlar bazı arkadaşlar minnacık poşetlere tıka basa doldurmuşlar tohumları, barkotları okumak o kadar zorlaştı ki poşetlerdeki tohumları boşaltıp yeniden doldurmamız gerekti, sanırım bu naylon poşetlere de bir standart getirmemiz gerekecek, ama bazı arkadaşlar da o kadar düzenli yapmışlar ki parmak ısırttılar adeta." cümlem mi sizi kırdı, o zaman düzenli olanlar da çok mutlu olsunlar.

Mücevher Çalısı
30-01-2016, 12:22
Sevgili arkadaşlar, Tohum Dağıtım etkinliğinde karşılaştığımız olayları ilgili başlıkta zaten paylaşacağız ve düzeltme yoluna gidilecektir.

Ben sadece dün forumda yoktum sebebi de buydu sohbet olsun diye kahvede yazdım. Senin şuyun yanlıştı, diğeri bu hatayı yapmış diye bir tesbitte bulunmadım, sizleri neden kırmak isteyeyim ki, " Sağ olsunlar bazı arkadaşlar minnacık poşetlere tıka basa doldurmuşlar tohumları, barkotları okumak o kadar zorlaştı ki poşetlerdeki tohumları boşaltıp yeniden doldurmamız gerekti, sanırım bu naylon poşetlere de bir standart getirmemiz gerekecek, ama bazı arkadaşlar da o kadar düzenli yapmışlar ki parmak ısırttılar adeta." cümlem mi sizi kırdı, o zaman düzenli olanlar da çok mutlu olsunlar.

Yok ablam kırılmadım (üzerime de pek alınmadım), üzüldüm sadece:(

Tasnif işinde yanınızda olmayı çok isterdim. Tohumlarla uğraşmak bana zevk veriyor. Emeğinize sağlık, kolay değildir binlerce poşetle uğraşmak, ne kadar zevkli olsa da. Benimki de ufak bir sitem olsun, fark etmez...

Seneye kafam kadar poşetlere yerleştireceğim tohumlarımı, sonra etiketleri poşetin hem içine yerleştirip hem üzerine ayrı ayrı yapıştıracağım. Mümkün olursa İstanbul'a taşınacağım:p

Arkadaşların dediği gibi, olan olmuş artık önümüzdeki maçlara bakacağız:D

Güler
30-01-2016, 12:28
Sohbet edelim derken iş nereye geldi. Keklerimiz ve keçe çarıklarımızla boşu boşuna bu başlığı kirletmiş olduk.... üzgünüm:(

Mücevher Çalısı
30-01-2016, 12:40
Sohbet edelim derken iş nereye geldi. Keklerimiz ve keçe çarıklarımızla boşu boşuna bu başlığı kirletmiş olduk.... üzgünüm:(

Kek kahvede kalmış ablam, ben yedim afiyetle:D Sn Özlem'in eline sağlık;)

Çarıklar da kirletmiyor bu sayfayı bence. Emek verilerek yapılmış çok güzel bir el işi. Sayın Malina'nın sabrını temsil ediyor, keçe çarıklar da etkinliğin bir parçası sayılır:p

malina
30-01-2016, 12:43
Henüz açılmayan kargolardanmış, arayıp buldum.

Mücevher Çalısı'nın paketini göstererek başlıyayım :)

593957

Poşetler tam olması gereken büyüklükte, etiket rahat görünüyor, barkodu kullanırken hiç sorun yaşamayacağız.
Üstelik paketler alfabetik sıralanmış, bu sıra bozulmasın diye ipe dizilmiş.

Örnek göstermemiz gerekirse, örnek gösterileceklerden biriymiş...

Soru: Bu alınganlık nereden çıktı? Gerçekten anlayamadım.

Mücevher Çalısı
30-01-2016, 12:54
Henüz açılmayan kargolardanmış, arayıp buldum.

Mücevher Çalısı'nın paketini göstererek başlıyayım :)

593957

Poşetler tam olması gereken büyüklükte, etiket rahat görünüyor, barkodu kullanırken hiç sorun yaşamayacağız.
Üstelik paketler alfabetik sıralanmış, bu sıra bozulmasın diye ipe dizilmiş.

Örnek göstermemiz gerekirse, örnek gösterileceklerden biriymiş...

Paylaşımınız için teşekkürler. Benim poşetler en çok podyuma çıkan poşetler oldu, ünlü oldular sayemde:)

Hassas tipte biri olduğumdan, itham edildiğini düşünen kişileri düşünerek, istemsiz olarak üzüldüğümden desek. Ne değişir ki?

malina
30-01-2016, 13:03
Öncelikle bunun bizim eksiğimiz olduğunu söylemeliyim. Bu yıl barkodu ilk kez deniyoruz. Sorunu yaşamadan da neler olabileceğini tahmin edebilirdik ama sanırım hiç birimiz üzerinde düşünmedi. Çünkü bu ancak yaşarsak görebileceğimiz sorunlardan değil :) Tabii bir yandan da her şeyi de söylemek gerekmesin duygusunun etkisi vardır ama emin olun aklımıza gelseydi yazardık.

Gönderen arkadaşlar da o kadar çok şeyle uğraşmaktan bunun üzerinde düşünmeyi akıllarına getirmemişlerdir. Bu kadar şeyle uğraşmayı göze alan kişi, aklına gelse (söylenmiş olsa) bunu mu yapmayacak?

Amacımız, aklımızdayken eksikleri/sorunları belirlemek...

Açtığımız paketlerden bir iki örnek gösterince ne demek isteğimiz netleşecek.

593959

593960

Birinin kime gittiğini görmek için poşetin arkasına bakmak, kıvrılmış ucunu düzeltmek, bunu yaparken yapışan tohumları silkelemek falan gerekiyor, diğeri için paketi açıp etiketi çıkarmak... Her biriniz gönderdiğiniz tohum kadar poşetlerle boğuştuğunuz, biz tümüyle boğuşuyoruz. Tabii tohumları yetiştirmek gibi emeğimiz olmadığı için yaptığımız sizinkiyle yarışmaz :)

Bir de poşetlemede abartanlar var, ben uğraşamazdım gerçekten :)

Çoklu poşetlerdeki küçük poşetlerin barkodlarını okumak için çıkarmak gerekmesin diye böyle de uğraşılır mı? :) Hepimiz Selçuk Boz'un poşetlerini hayranlıkla seyrettik ama kesinlikle böyle bir beklentimiz yok :)

593961

malina
30-01-2016, 13:13
Bir de geçen yıl da yaşadığımız bir sorun var, bu yıl yine yaşadık; ağırlıklı olarak yaşayan Güler :)
Çünkü geçen yıl da zarflara adresleri o yapıştırdı :)

Meyvelitepe'ye söylemeyi unuttuk. Buradan yazmayacaktım ama yaşanan sorunların neler olduğunu hep birlikte görelim dedim...

593962

593963

Söyleceğimiz bu kadardı: "İkinci sıradaki adres listesini 1.5 cm daha sağa kaydırır mısın?"

Akılsız başın cezasını hep ayaklar çekmez, eller de çeker :)
Adreslerin bir kısmı yapışkanlı kağıdın kesik kısmının sağında ve solunda kaldı. İki parça adresleri de birleştirdi Güler :)

MeyveliTepe
30-01-2016, 13:16
"İkinci sıradaki adres listesini 1.5 cm daha sağa kaydırır mısın?"

İkinci kolon demek istiyorsun sanırım.

Tekrar hazırlayıp göndereyim isterseniz.

akçabardak
30-01-2016, 13:17
Güler Abla'nın dediği gibi barkod etiketleri katlanmış ve küçük poşetli olanları okumak çok zor oluyor, ekstra uğraşmak gerekiyor, ama seneye poşet boyutlarını da belirlersek işimiz daha kolaylaşacak.

Barkod etiketlerinin bazılarını ben katlamak zorunda kaldım haklısınız, sebebine gelince, ben önceden açıklık getirmiştim.

http://www.agaclar.net/forum/1431859-post36.htm

http://www.agaclar.net/forum/1432027-post48.htm

http://www.agaclar.net/forum/1432030-post49.htm

malina
30-01-2016, 13:19
Hassas tipte biri olduğumdan, itham edildiğini düşünen kişileri düşünerek, istemsiz olarak üzüldüğümden desek. Ne değişir ki?

Aynı sorunu tekrar yaşamayalım diye söylediklerimiz nasıl itham ( tdk: isim Suçlama) olarak değerlendirilebilir ki?

Biz burada neyi paylaşıyoruz? Tohumları...
Kimsenin bu işten kişisel çıkarı var mı? Yok...
Günümüz dünyasında bu tür eylemler, büyük çoğunluk tarafından enayice işler olarak görülmüyor mu? Evet...

Böyle bir etkinliğin parçasıyken, yapılan önerileri böyle yorumlamanıza çok üzüldüm.
Hassaslığınızın daha çok kişi kapsaması daha iyi olmaz mı?

malina
30-01-2016, 13:25
Barkod etiketlerinin bazılarını ben katlamak zorunda kaldım

Haklısınız biz bunu düşündük ve aramızda konuştuk zaten. Kilitli poşetler her yerde hemen bulunmuyor, bulunsa da 100'lük ambalajlarda satılıyor falan...

Ama şimdi durumu bilince, gelecek yıla kadar geçen zamanda, uygun büyüklükte zarflardan bulmanız daha kolay olacaktır. Son zamana kalmayacak yani...

Sorunu dile getirmemizin nedeni bu...
Haaaa, yine bulunmadı, bir iki kişinin poşetleri yine de uğraşarak okunur. Amaç, ikisi arasında fark olduğunu. bulabiliyorsanız uygun büyüklüğü kullanmanızın iyi olacağını söylemek.

Söylemese miydik? :)

malina
30-01-2016, 13:30
İkinci kolon demek istiyorsun sanırım.

Tekrar hazırlayıp göndereyim isterseniz.

Teşekkürler, adresler yapıştırıldı, bitti yani :)
Artık seneye..

Not: Senin adres ekli olmayan kısma yani birinci kolona denk gelmiş, yoksa Güler'in kasıtlı olarak aralıklı / eğri yapıştırmak ve konuyu senin sormanı sağlamak gibi bir niyeti vardı :) Ben de zorunlu olarak kesilmemiş ama biz kesebiliriz diye katkıda bulundum ama ne yazık ki yapıştırmış, sökemedik... :)

Ozlem A
30-01-2016, 13:31
Barkod etiketlerinin bazılarını ben katlamak zorunda kaldım haklısınız, sebebine gelince, ben önceden açıklık getirmiştim.

http://www.agaclar.net/forum/1431859-post36.htm

http://www.agaclar.net/forum/1432027-post48.htm

http://www.agaclar.net/forum/1432030-post49.htm

Sayın Akçabardak, haklısınız. Temin aşaması çok belirleyici bir unsur, dün aramızda poşet temininin zor olabileceğini, özellikle İstanbul dışında internetten olmuş olacağını da konuşmuştuk.

Bu durumda hem bazen ölçüleri kullanım aşaması öncesinde canlandırmak zor olabilir ya da satıcı firmadan kaynaklı farklılıklar, belirsizlikler olabiliyor.

Bir sonraki etkinlik için ölçüler ve paketleme örneklerini rehber olarak verirsek tasnif prosesi de çok daha verimli olabilecek.

Sevgi Durul
30-01-2016, 13:31

Tabii ki de söyleyeceksiniz ve doğru hep birlikte bulunacak.

Ben 6 etkinliğe katıldım demiştim ya ilk üçünü saymıyorum, ayrı ayrı poşetlediğim bu üçüncü etkinlik. İlkinde bizim burada poşet bulunmuyordu ve nevsune Ankara'dan poşetlerimi alıp göndermişti.:)

Sayemde ilçemizde poşet satılmaya başlandı ve artık poşet bulmakta sıkıntı çekmiyorum.:rolleyes:

MeyveliTepe
30-01-2016, 13:37
Nasıl kağıt kullandığınızı bilemediğim için formatta öyle bir ayarlama yapmayı öngörmem mümkün değildi. Ortadan perforeli yapışkanlı kağıt kullandığınızı şimdi anlıyorum.

Bir sayfa adres etiketini önce düz kağıda basıp, yapışkanlı kağıda uyup uymadığına bakıp, uymuyor ise bana geri dönüldüğü taktirde formatı elinizdeki kağıda uydurmam bir kaç dakikamı alır.

malina
30-01-2016, 13:56
Tabii ki öyle, akıl edip söyleyemedikten sonra (adresler basılı olarak elimize gelince geçen yıl da böyle olduğunu hatırladık) bir kaç dakikada yapılması ne işe yarar :)

Tabii çıkışları kendimiz almadığımız ya da bir yere gidip yaptırmadığımız için, ancak iş bittikten sonra farketmiş oluyoruz.

Bir firma patronu işi gücü bırakıp, çıkışları alıyor, bu arada şunu düzgün gönderseniz ya da pdf olarak göndermeseniz de ben düzenleyebilsem diye düşünüyor.
Sen, ne bileyip nasıl kağıda basıyorsun diyorsun...

Kesinlikle haklısınız.

Ben de zaten Güler ve benim hatamı yazıyorum :)
Sonuçta cezasını da biz çektiğimiz için, dert değil yani :)

Mücevher Çalısı
30-01-2016, 13:57
Aynı sorunu tekrar yaşamayalım diye söylediklerimiz nasıl itham ( tdk: isim Suçlama) olarak değerlendirilebilir ki?

Biz burada neyi paylaşıyoruz? Tohumları...
Kimsenin bu işten kişisel çıkarı var mı? Yok...
Günümüz dünyasında bu tür eylemler, büyük çoğunluk tarafından enayice işler olarak görülmüyor mu? Evet...

Böyle bir etkinliğin parçasıyken, yapılan önerileri böyle yorumlamanıza çok üzüldüm. Hassaslığınızın daha çok kişi kapsaması daha iyi olmaz mı?

ilk cümleleriz haricinde diğer yazdıklarınıza katılıyorum. Yaptığımız enayilik gibi görünüyor dışarıdan, ama ağaçlar.net ailesi'ne üye olununca insan farklı gözle bakıyor. Bizim açımızdan zevkle yapılan bir takas etkinliği...

Bildiğim bilmediğim sebeplerle sizler zorluk çekiyorsunuz, o konularda haklısınız. Ama "Taze İncir Kahvesindeki" tek bir cümleden yola çıktım ben sonuçta;

Sağ olsunlar bazı arkadaşlar minnacık poşetlere tıka basa doldurmuşlar tohumları, barkotları okumak o kadar zorlaştı ki poşetlerdeki tohumları boşaltıp yeniden doldurmamız gerekti, sanırım bu naylon poşetlere de bir standart getirmemiz gerekecek, ama bazı arkadaşlar da o kadar düzenli yapmışlar ki parmak ısırttılar adeta.

Burada bize bir öneri göremedim ben ne yazık ki. Burada bir standart isteği ve kıyaslama var sadece. Gönüllüğe bağlı bir etkinlikte kıyaslama olmaz, değil mi, ben mi yanlış biliyorum?

Bu kadar hassas bir konuda sizi üzmek istemezdim, bunun için de üzgünüm:(

Sizi yorduğum, üzdüğüm için de tek tek hepinizden özür diliyorum...

Saygılarımla...

Sevgi Durul
30-01-2016, 14:15
Sevgili Mücevher Çalısı, alıntıladığınız cümle biliyorsunuz kahvede yazılmıştı. Yani şikayet değil, sohbet amaçlı.:)

Aslında ben de alıngan biriyim, daha doğrusu biriydim, diyeyim. Ama agaclar.net olarak eğer biz bir aileysek ki bunu hepimiz kabul ediyoruz, fazla da takılmamak gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta sohbet ortamında sohbet amaçlı yazılmış bir yazı.:)

akçabardak
30-01-2016, 14:22
Haklısınız biz bunu düşündük ve aramızda konuştuk zaten. Kilitli poşetler her yerde hemen bulunmuyor, bulunsa da 100'lük ambalajlarda satılıyor falan...

Ama şimdi durumu bilince, gelecek yıla kadar geçen zamanda, uygun büyüklükte zarflardan bulmanız daha kolay olacaktır. Son zamana kalmayacak yani...

Sorunu dile getirmemizin nedeni bu...
Haaaa, yine bulunmadı, bir iki kişinin poşetleri yine de uğraşarak okunur. Amaç, ikisi arasında fark olduğunu. bulabiliyorsanız uygun büyüklüğü kullanmanızın iyi olacağını söylemek.

Elbette ki söyleyeceksiniz Sayın Malina, bu arada Sevgili SDurul'a da katılıyorum çünkü benim bulunduğum yerde de istediğim büyüklükte poşet bulamıyorum.

İlçemizde bir yerde satan var fakat 3 boyda en büyüklerinden satıyorlar, satıcıya soruyorum neden küçüklerinden getirmiyorsunuz diye, bana dediği şöyle '' abla burada onları kimse kullanmıyor ki, kime satacağım ben onları '' :)

O yüzden ben de 2014 Aralık ayında Ankara'ya gittiğimde bulabildiğim en küçük poşetlerden bunlar benim işimi görür diye alıp geldim, etiketleri düşünemedim ki :) keşke bir büyüğünü alsaymışım.

Olan oldu artık, sizleri biraz uğraştırdık ama bu sene de böyle idare edin artık.
Tüm çalışan ekibin ellerine emeklerine yüreğine sağlık. Saygılarımla

torkulu
30-01-2016, 15:24
o poşetleri bulmakta bende çok zorlandım. kırtasiyelerde yok. en son herşey birmilyon olan küçük bir dükkanda "kına poşeti" adıyla bulabildim. zaten bi kaç tane kalmıştı.

TCM
30-01-2016, 15:47
...

Sizin pembe keçe terlik yüzünden sonra oldu sanırım, seneye etkinlikte bu terliklerden bize hediye göndereceksiniz, bunları giyip mi tohumları poşetlere koyacaz tam anlamadım. Eğer öyle bir şart koşacaksanız ben maviye kaçanından alayım lütfen.

Pembe kısmı şakaydı tabi, kırmızı gönderseniz de yine ayağıma geçirir tohum gönderirim ben. Sorun değil istediğiniz reni gönderebilirsiniz...

Gönderdiğim tohumları, bu sayfalarda ve Türkiyenin dört bir tarafında yeşermiş görünce inanılmaz mutlu oluyor, gururlanıyorum, sanki çok matah bir iş yapmış gibi, bu da bana yetiyor. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum...

birnefestoprak
30-01-2016, 16:20
Tohumlarin (ozellikle daha az akiskan olanlarin), poset boyundan bagimsiz olarak, barkodu ortmesi her zaman mumkun. Poset boyunun buyumesinin yardimi olur ama sorun tamamen cozulmez gibi gozukuyor.

Muda
30-01-2016, 16:28
İki günde ancak tohum paketlerini hazırlayabildim. Bulamadığım sarı kantaron tohumlarını da geçen yıldan kalan tohumlardan tamamladım. Bir kısım barkodları sonradan dış kısma yapıştırmaya çalıştım. Okuma kolaylığı açısından. Akşam yeniden barkod çıktısını alarak evde hepsinin üzerlerine yapıştırmak istesem de olmadı. Biraz karışık gibi gözükse de harf sırasına göre tohumları koymaya çalıştım. Bir kısım fazla tohum koyduklarım da oldu. Tüm talepleri karşıladığım için almış olduğum çıktıyı kolinin içine koydum. Tamamı okutulursa sanırım sıkıntı olmaz. Bazı tohumlar küçük olması vs. nedeni ile iç kısma koyduğumuz kağıtların üzerlerine geldiği için okunma durum çok zor. Sıkıntı olmaz ise Bütün barkodlar bir defada okutularak tohumların içine bakılmadan işlem tamamlanabilir.

Mücevher Çalısı
30-01-2016, 16:28
Tohumlarin (ozellikle daha az akiskan olanlarin), poset boyundan bagimsiz olarak, barkodu ortmesi her zaman mumkun. Poset boyunun buyumesinin yardimi olur ama sorun tamamen cozulmez gibi gozukuyor.

Bir arkadaşımız vardı, 2 nüsha etiket çıkartmıştı. Birini poşet içine yerleştirmiş diğerini de poşet üzerine yepıştırmıştı. Bu güzel fikir. Poşet üzerinden barkodu okutmak en kolayı. Hasar görme ihtimalini de içerideki yedek etiket telafi eder...

birnefestoprak
30-01-2016, 16:33
Iki set barkod ciktisi alinabilir. Bir set, tek tek kesilerek her bir tohum paketinin icine konur. Diger set de talep karsilayan kisinin sadece gondermedigi tohumlarin ustunu cizerek (ya da o kisimlari kesip cikartarak) butun bir sayfa halinde aldigi cikti seklinde olabilir. Ikinci setin sayfa uzunlugu pakete buyuk geliyorsa, sayfa ortadan ikiye de kesilebilir.

Muda
30-01-2016, 16:58
Ben iki set halinde barkod çıktısı aldım. Tabi tohumların tamamını koyduktan sonra. Sonlara doğru bir kısım tohumları barkod yerlerine gelmeyecek şekilde paket üzerine bantladım. İkinci çıktıyı akşam tek tek keserek yapıştırmak istesem de olmadı. Bir gün daha kaybetmemek için tohum paketinin içine hiç kesmeden ikiye katlayarak koydum. Geçerli tüm talepleri karşıladığım için sadece barkod sayfalarının okutulması ile gelen tohumlar sayılabilir. Ekstra gönderdiğim tohumların paket içinde olması nedeni ile sayılmasına gerek bulunmamakta.

TCM
30-01-2016, 18:45
Bir şeyi merak ettim; niye barkod okuyucu kullandınız? Barkod okuyucunun ayrıştırmada katkısı olmaz, sadece istatistik amaçlı işinize yarayabilir ki bunu da göndericiler kargo bilgileriyle birlikte paylaşabilirdi.

malina
30-01-2016, 19:39
3 poşet örneği:

594008

İkisinin poşet boyutu küçük
ama birinde sorun yok

594009

Çevirince barkodu rahat okutabiliyoruz.
Birinde ise poşeti açmak, etiketi çıkarmak, sonra tekrar yerine koyup poşeti kapatmak gerekiyor.

Yapılmayacak mı iş mi? Yoo yaptık bitti zaten :)
Seneye siz de böyle düşünüyorsanız ve bulabilirseniz (tohumlarınız poşeti tamamen dolduracak miktardaysa) daha büyük poşet kullanmanızı rica ediyoruz.

malina
30-01-2016, 19:44
Bir şeyi merak ettim; niye barkod okuyucu kullandınız? Barkod okuyucunun ayrıştırmada katkısı olmaz, sadece istatistik amaçlı işinize yarayabilir ki bunu da göndericiler kargo bilgileriyle birlikte paylaşabilirdi.

İstatistik amaçlı tabii... Yıllar arasında karşılaştırma yapabilmek için. Bu işlem de elle yapılamayacağı için bir database'e aktarmak gerekiyor. Veriler de aynı türde olmalı ki karşılaştırılabilsin. Yoksa zarfın içinden çıkan elle yazılmış, "tüm istekleri karşıladım" benzeri yazılar işe yaramıyor.

Meyvelitepe bu işlere baktığı için daha ayrıntılı cevap verecektir.

malina
30-01-2016, 19:45
Iki set barkod ciktisi alinabilir. Bir set, tek tek kesilerek her bir tohum paketinin icine konur. Diger set de talep karsilayan kisinin sadece gondermedigi tohumlarin ustunu cizerek (ya da o kisimlari kesip cikartarak) butun bir sayfa halinde aldigi cikti seklinde olabilir. Ikinci setin sayfa uzunlugu pakete buyuk geliyorsa, sayfa ortadan ikiye de kesilebilir.

Bu daha ayrıntılı uğraşmayı gerektirmiyor mu? :)
Seneye kadar daha büyük poşet bulmak, daha kolay gibi :)

Yarıya yaklaşmadık henüz ama okunmayan barkod sorunu yaşamadık.
Yaşamayacağız demek değil tabii ama bu başka bir sorun :)

malina
30-01-2016, 19:51
Başlamışken diğer önerilerimizi de ekliyeyim:

1. Poşetleri zarf yerine herhangi bir kutuya koymak işe yarayabilir. En az yarısı kutuda geldi. Böylece etiketleri ayrıca düzeltmemiz gerekmedi.

2. Lütfen zımbalama işlemleri yapmayın.

malina
30-01-2016, 19:57
Özet olarak çok sorun yaşamadık, az da olsa yaşadıklarımızı dile getirdik ki mümkünse bizim için de daha kolay olsun...

594010

Geçen yıldan daha az sayıda kişi katılabildiği için ve orantılı bakarsak gelecek yıla daha da az olabilir diye bu önerileri yazmışızdır belki :)

oz26
30-01-2016, 20:32

İki takım etiketin bir takımını paketlerin içine, bir takımını büyük paketlerin üzerine yapıştırmıştım. Tek olanları da alfabetik sıraya göre dizip ayrı bir paketin içine yerleştirmiştim.

Paketleme bittikten sonra tek tek yapıştırmanın gereksiz olduğunu anladım. Sizin de dediğiniz gibi bir takımı (gönderilmeyecek olanların üzerine bir çarpı koyarak vb..) öylece göndermek yeterli olacakmış. Hatta bu ikinci çıktı, daha kolay olacaksa, isme görede sıralandırılabilir.

İkinci bir çıktı alıp gönderilmeyeceklere çarpı koymaktan başkaca bir zahmeti yok bu işin.

MeyveliTepe
30-01-2016, 20:45

Biz etiketleri paylaşımcılara gönderiyoruz ama paylaşımcılar her bir etiketi kullanmak ve kendisine ulaşan taleplerin hepsini karşılamak zorunda değil.

Dolayısıyla tohumlar dağıtım için lojistik merkezine ulaştığında tam olarak hangi etiketlerin talebi karşılamış olarak fiilen geri döndüğünü bilgisine ihtiyacımız var.

Barkodlu seri numarası kullanmadığımızda bu işlem çok zor oluyor, bir çok da eksiklik ve yanlışlık oluyordu. Tek bir tohumu bile geldiği halde gelmedi, ya da gelmediği halde geldi gibi değerlendirmememiz, tam doğru kaydı tutabilmemiz gerekiyor.

MeyveliTepe
30-01-2016, 21:14
İki takım etiketin bir takımını paketlerin içine, bir takımını büyük paketlerin üzerine yapıştırmıştım. Tek olanları da alfabetik sıraya göre dizip ayrı bir paketin içine yerleştirmiştim.

Paketleme bittikten sonra tek tek yapıştırmanın gereksiz olduğunu anladım. Sizin de dediğiniz gibi bir takımı (gönderilmeyecek olanların üzerine bir çarpı koyarak vb..) öylece göndermek yeterli olacakmış. Hatta bu ikinci çıktı, daha kolay olacaksa, isme görede sıralandırılabilir.

İkinci bir çıktı alıp gönderilmeyeceklere çarpı koymaktan başkaca bir zahmeti yok bu işin.

Bunun da sakıncası şu; gönderilmediği halde çarpılanmayan etiketler olacaktır. Buna benzer bir yöntemi geçen seneye kadar deniyorduk. Liste üzerinden gönderilmeyenlerin işaretlenmesini istemiştik. Buna hiç bir zaman doğru bilgi gelmedi.

olmez
01-02-2016, 10:17
Aslında teorik olarak aşağıdaki tarz poşetler bu işin çözümü. Bir tarafına tohumları diğer tarafına barkod çıktısını koyunca Lojistik Merkezi için de çok büyük kolaylık olur. Ancak bazı arkadaşlarımızın yaşadığı bölgelerde normal kilitli poşetlerin bulunmasının dahi zor olabildiği düşünülünce bu tip poşetleri bulmak tam bir fantaziye dönüşür sanırım.
594173
Sadece bir fikir olması açısından paylaştım. Bir diğer yöntem de şu görüntüşü zımbaya benzeyen poşet yapıştırıcı cihazlarla barkod ve tohum arasını ayırmak olabilir ama o cihazlar da çok pahalı.

Sadece beyin fırtınası yapmaya çalışıyorum. :D

İsmail Kuzucu
01-02-2016, 11:34
Poşet bulamayanlar için tedariği biz sağlayıp kargo ile gönderim yapabiliriz. 3-5 lira fazla ücret olur ama oda poşet alımıyla dengelenir.

Barkotlar için yapışkanlı etiketler kullanılsa daha iyi olmaz mı? Kesme ve paketleme işlemide daha kolay olur.

Hatta yapışkanlı etiketlerde poşetler ile birlikte paylaşımcıya gönderilebilir.

Diye düşündüm. :)

MeyveliTepe
01-02-2016, 12:11
Poşet bulamayanlar için tedariği biz sağlayıp kargo ile gönderim yapabiliriz. 3-5 lira fazla ücret olur ama oda poşet alımıyla dengelenir.

Barkotlar için yapışkanlı etiketler kullanılsa daha iyi olmaz mı? Kesme ve paketleme işlemide daha kolay olur.

Hatta yapışkanlı etiketlerde poşetler ile birlikte paylaşımcıya gönderilebilir.

Diye düşündüm. :)

Böyle bir şey kargo trafiğini çok fazla arttırır. Sadece kargo ile de kalmaz, bir tek kez paylaşımcıların tohum gönderimi, bir tek kez de lojistik merkezinden tohum dağıtımı şeklinde organize ediliyor olması aslında etkinliğin en önemli avantajı.

Etiketlerin merkezi basımı ve kargo ile kağıt olarak dağıtılması, onların da ambalajlanması, ayrıca etiketlenmesi vb. işler de doğurur.

Bu avantajı ilave kargo trafiği ile büyük ölçüde kaybederiz. Şu andaki durumumuz en optimum (en az masraf, emek ve zaman ile en çok kazanım sağlanan durum) noktadadır.

Mevcut sistemi her sene sıfırlanan bir etkinlik gibi düşünmeyin. Aslında her sene biraz daha büyüyen ve üzerine bir şeyler eklenen bir etkinliğimiz var.

Mükemmele yakın bir tohum katalogumuz var. Her sene yeni bir katalog sisteme ekleniyor. Kayıtlarımız sadece Türkiyede değil, dünyada eşine rastlanmayacak ölçüde detaylı ve kalıcı. Her şeyimiz büyük ölçüde standart. Kayıtlarımızın varlığı etkinliğin en küçük bir detayına kadar hakimiyet, yönetilebilirlik ve hesap verebilirlik sağlıyor. Kimsenin elinde tohum biriktirmeden binlerce tohum ülkenin dört bir yanına tek hamlede dağılıveriyor. Dağıtılan tohumların kökenini, yıllara sari dağılımını izleyebiliyoruz. Önemli başka bir şey de herhangi bir kişiye bağımlı değiliz, bir grup etkinliği olarak ve kişilerin tamamen değişmesi durumunda dahi etkinlik aynı şekilde devam edebilir.

En son geldiğimiz noktada barkod uygulaması sistemin niteliğini ve güvenilirliğini yükseltti. Umuyorum ki, lojistik merkezine gelen tohumların doğru kayda alınması sekmeyecek. Seneye sistemi daha da geliştirme imkanımız var. Lojistik merkezinin tohum paketlerine etiket yerleştirme ile ilgili ilettiği sorunlar herhangi bir şeyi engellemedi. Sadece önümüzdeki yıl kolayca çözülmesi için şimdiden düşünülmesi için işin daha seri olmasını kısmen engellediğini bildirdi, ki öyle de olması gerek.

Söz gelimi, barkod'ların etiketin sağ alt köşesinden alınıp sol alt köşeye taşınması işi büyük ölçüde çözer. Kullanılan poşetlerde de çok küçük poşetler yerine 6-7 santim uzunluğundaki poşetlerin paylaşımcılar tarafından gelecek sene için tedarik edilmesi (bir senemiz var) işi tamamen çözer.

hosseda
01-02-2016, 14:07
Ben poşetlerken şöyle düşündüydüm ama uygulamadım. Tohum poşeti içine etiket koymayıp, dolu tohum poşetini, etiketi koyduğum ikinci poşet içine yerleştirmek. Aynı boy poşetle bile bu iş çözülebilir. Poşetler bulunabildiğinde para değil, 100 adetine 2 tl. aldı torba satan dükkan.

Mücevher Çalısı
01-02-2016, 15:29
Ben poşetlerken şöyle düşündüydüm ama uygulamadım. Tohum poşeti içine etiket koymayıp, dolu tohum poşetini, etiketi koyduğum ikinci poşet içine yerleştirmek. Aynı boy poşetle bile bu işi çözülebilir. Poşetler bulunabildiğinde para değil, 100 adetine 2 tl. aldı torba satan dükkan.

Sorun poşetçiklerin maliyeti değil zaten, bulunamadığı:(
Sizin yöntemi de tuttum ben:)

Poşet maceram benim de komik oldu. Önce kendime 100'lük poşet almıştım. Sonra 2 kere ayrı ayrı etkinlik için aldım. Son bir de daha büyük ebatta poşet almak için dükkâna gittiğimde, satıcı dayanamadı sordu; "Ne yapıyorsunuz bu kadar poşeti?" diye:D Başka dükkân bilsem (bu da 6 ay önce açıldı) her seferinde bir diğerine uğrardım:D

malina
01-02-2016, 16:50
Söz gelimi, barkod'ların etiketin sağ alt köşesinden alınıp sol alt köşeye taşınması işi büyük ölçüde çözer.

594227

Poşeti büyütmeden sorunu çözdün :)

İyi fikir :)

hosseda
01-02-2016, 16:53
Sn İsmail Kuzucu yolladığı poşetleri benim yazdığım tarzda yapmış. Onu okusaydım yazmadan evvel iyiydi.

MeyveliTepe
01-02-2016, 18:57
Gelecek yıl paylaşımcı olacak olup uygun poşet bulmakta zorlanan üyelerimize çabuk davranırlarsa tohum dağıtım kargosuyla birlikte uygun boyutta poşet göndermek mümkün olabilir.

Böyle bir ihtiyacı olan üyelerimizin acilen isimlerini bildirmeleri durumunda yeterli poşet temin edilip kendilerine gönderilmesini organize edebiliriz.

YeşimM
01-02-2016, 20:25
Ben istiyorum seneye ilk defa paylaşım yapacağım nerede bulunur bilmiyorum çünkü

Poizer
02-02-2016, 13:22
Kendimize hangi tohumlar geleceği konusunda bilgi edinme imkanımız var mı?

YeşimM
02-02-2016, 16:35
Paylaşım yapmadıysak sadece talepte bulunduysak ilk 25 tercihimiz ben de yaptıktan sonra öğrendim bir önceki başlıkta bu kuralı görebilirsiniz (tohum talep edeceklerin dikkatine) başlığında

Poizer
02-02-2016, 18:03
Kuralı biliyorum. Bazı tohumlar eksik olduğu için daha az talep sahibine verilmiş olabilir. Veya kargoya tohum vermeyen paylaşımcı olabilir vb. ihtimaller için sordum.

dongyul
02-02-2016, 18:48
Arkadaşlar tohumlar ne zaman istek de bulunan kişiye gönderilmeye başlanacak? Bilgisi olan var mı?

Güler
02-02-2016, 19:20
Sayın dongyul, üç gündür tohum barkotlarını yazıyor ve zarflarına yerleştiriyoruz. Sanırım bu iş daha hafta sonuna kadar devam eder.
Bu akşam bıraktığımda 4040 poşet işlemişiz daha da var.

malina
02-02-2016, 20:39
Arkadaşlar tohumlar ne zaman istek de bulunan kişiye gönderilmeye başlanacak? Bilgisi olan var mı?

2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipler (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35301.htm)

4.3 Etkinlik Takvimi

Lojistik merkezinde gelen tohumların tasnif, ayrım ve talep edenlere göre zarflanması ...
Şubat 2016 ilk hafta

Talep edenlere ait zarfların kargoya verilmesi ...
Şubat 2016 ikinci hafta

(Gerektiği taktirde önceden duyurularak tarihlerde değişiklik yapılabilir)

telato
02-02-2016, 20:51
Eğer yardıma ihtiyaç varsa, ben ablamla birlikte gelip yardım etmeye hazırım...

dongyul
02-02-2016, 22:22
Hepinize gerçekten teşekkür ederim. Tahmin edebiliyorum gerçekten yorucudur. Güler abla ve diğer ekipte kim olduğunu bilmediğim eminim başka kişilerde vardır. Elinize kolunuza sağlık dert görmeyin... Hepinize minnettarız ^^

gurbuz26
03-02-2016, 07:14
iyi çalışmalar.foruma bugun uye oldum şuan tohum talep edebilirmiyim acaba süre bittimi.

SambaMustafa
03-02-2016, 07:40
gurbuz26 süre bitti gelecek yıla kısmetse

YeşimM
03-02-2016, 09:12
Peki sayın Poizer yardımcı olmak istedim.

Güler
03-02-2016, 19:31
Sizler seçimlerinizi yaptınız, göndereceğiniz tohumları paketleyip gönderdiniz, şimdi bizim cenahta olanları size anlatayım. :D

Koliler malina'ya geldi de geldi. Dağ gibi yığıldı, bir an evvel işe başlamalıyız dedik ve kolları sıvadık.
Hemen sarı baloncuklu zarfların siparişini verdik, meyveliTepe'nin gönderdiği adresleri bastırıp, zarflara yapıştırdık. 177 tane zarf hazırlandı.

malina'nın iki odasının her tarafına alfabetik sıraya göre zarfları yerleştirdik. Kimileri masada kimileri koltukta kimileri yatak üzerinde hatta ütü masasında bile yerlerini aldı.

594443

594444

594445

594446

Güler
03-02-2016, 19:34
Zarfların diğer yüzüne isimleri yazdık ki içine konacak tohumları daha kolay yerleştirebilelim.

594447

Güler
03-02-2016, 19:40
Üyelerden gelen poşetler tek tek açılıp, tohum masasına boşaltılıyordu.

Her üye için hazırlanan poşetler de yine açılarak değişik tohumların barkodları okutulup ekrana kaydediliyor.

594448

594449

594450

594451

594452

Güler
03-02-2016, 19:46
Barkodları okunanlar bir kutuya alındıktan sonra, isimlerinin ilk harflerine göre ayrılmış kutulara alınıyor ve buradan da sarı zarflara dağıtımı yapılıyordu.

594454

594455

Güler
03-02-2016, 19:59
Ekrana 4902 barkod geçirmişiz.

Bu arada birbiri ardına çaylarımızı içtik, öğle yemeklerimizi de tohum poşetleri arasında yedik.

Dört gün boyunca hızlı ve yorucu bir çalışma yaptık ama şükürler olsun gelen bütün kolilerin içinden çıkan tohumlar ilgili zarfların içine yerleşti.
Sanırım beklenen bir koli kaldı onun da tasnifi yapıldıktan sonra zarflarınız kargoya verilecek ve sizler heyecanla beklediğiniz tohumlarınıza kavuşacaksınız.

Etkinliğin mimarı meyveliTepe'ye, etkinliğe katılan bütün arkadaşlarıma, emeği geçen herkese, OzlemA, Zafer İnandıklı ve eşi Nilgün hanıma teşekkürü borç biliyorum.

Teşekkür ediyorum çünkü heyecan ve zevkle çalıştık ve biliyorum ki böyle güzel bir etkinliği başka hiç bir yerde bulamazsınız.

594456

epeprek
03-02-2016, 21:16
hepinizin eline yüreğine sağlık!!! ne büyük emek !!! saygıyla eğilip heyecanla bekliyoruz :-)

esgül73
03-02-2016, 21:36
Ben de yaptığınız etkinliğin fotoğraflarını izlerken bir o kadar duygulanıp eşime gösterdim.Ellerinize sağlık .Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Sevgi Durul
03-02-2016, 21:41
Giderek artan kalitesi ile, bir Tohum Paylaşım Etkinliği'nin sonuna yaklaşıyoruz.

Bu etkinlikte, az ya da çok, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...

Güler
03-02-2016, 21:58
Sayın meyveliTepe gerek sebze, gerekse çiçek veya ağaç, rizom derken toplam kaç tür bitki tohumu paylaşıldı, bir notunuz var mı?

MeyveliTepe
03-02-2016, 22:18
Birkaç güne çok detaylı istatistikler yayınlıyacağım ama hızlı bilgi olarak, 60 paylaşımcının, -bazı çeşitlerin birden fazla paylaşımcı tarafından paylaşıldığını belirterek-, toplam 625 çeşit tohum paylaştığını söyleyebilirim. Fiilen dağıtılanları ise barkod'lardan okunan nihai bilgi geldikten sonra söyleyebileceğim.

Güler
04-02-2016, 00:42
Oooo ne güzel, 625 çeşit. Teşekkür ederim.

kerkenez
04-02-2016, 08:49
Emeği geçen herkese teşekkürler. Yaptığınız iş gerçekten çok kutsal.

pares
04-02-2016, 09:36
Ellerinize sağlık, epey yorucu bir çalışma oluyor hakkınızı helal edin :) keşke yakın olsak da bizde yardım edebilsek

dagsa reklam
04-02-2016, 09:44
aslında sizleriçin söylenecek yeterli cümleyi bir araya getirmek çok zor. yaptıgınız bu çalışmaya verdiğiniz bu emege ve özveriye söylenecek söz bulmakta zorlanıyorum hepinize o kocaman kalbinizden çıkan bu şahane oluşum için teşekkür ederim. iyiki böylesi güzel bir ailenin bireyleri olmuşuz sagolun allah eksikliğinizi vermesin.
saygılarımla.

SambaMustafa
04-02-2016, 09:59
hepinizin eline yüreğine sağlık.Rabbim kolaylık versin

malbman
04-02-2016, 10:59
Ben de on tane paket hazırlamanın ne kadar zor olduğunu düşünüyordum. Sizi görünce "hiç sesini çıkarma" dedim kendi kendime :D:D:D

Elinize, emeğinize sağlık. Emeği geçen, destek veren herkese sonsuz teşekkürler.

Güler
04-02-2016, 11:23
Sevgili arkadaşlar, kibar ve nazik teşekkür mesajlarınızı okumak beni mutlu etti, teşekkür ederim.
Yaptığımız çalışmaları size aktarmamdaki maksat " bakın biz de böylesine çalıştık" demek değildi, inanın biz de keyifle yaptık vazifelerimizi.
Aynen arkadaşımız dagsa reklam'ın " iyiki böylesi güzel bir ailenin bireyleri olmuşuz " cümlesinde yazdıklarını hissettiğimiz içindi. ;)

Mücevher Çalısı
04-02-2016, 11:44
Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim...

625 çeşit tohum hazine değerinde, dile kolay 625 çeşit binlerce minik tohum poşeti ve kim bilir kaç adet tohum eder. Paylaşımcılar tarafından özenerek gönderilen bu tohumların, nasıl derlendiğini fotoğrafta dahi görmek çok güzel. Emeğiniz hem büyük hem kutsal, tekrar teşekkürler;)

hcorak
04-02-2016, 13:02
Tohum paylaşım etkinliğinde emek ve özveriyle çalışan arkadaşlara teşekkürler.Ellerine ve yüreğinize sağlık,hakkınızı helal edin,sevgiyle kalın.

nkutsay
04-02-2016, 15:14
Ben de emeği geçen herkese çok tesekkur ederim. Kolay gelsin.

mustafa_myb
04-02-2016, 18:48
;) Bütün bu etkinlikte emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Bu yapılan etkinlik çok önemli bir güzellik, herşeyden önce; etkinliği organize edenlerden, tohum paylaşanlardan, samimi bir ciddiyetle tohum talep edenlerden ve arkasında duranlardan Allah razı olsun. ;) Şunu bilelim ki paylaşılan her bir tohumdan faydalanacak, her bir kişi, kişiler, kuşlar, hatta börtü böcek bile bu etkinlikte rolü olan insanlara sürekli sevap kazandıracaktır. Çünkü bu paylaşım devam ettiği sürece zincirleme bir şekilde dağılım devam edeceği için, düşünün ki tohumlar milyonlara hatta milyarlara ulaşacaktır, faydalanan canlılar da kat kat fazlası olacaktır, ne güzel değil mi? :p Tekrar tekrar teşekkür ederim, bu organizasyonda bizlere düşen görevler de olursa elimizden geldiği kadar yardıma hazırım. :rolleyes:

u-m-u-t
04-02-2016, 21:42
Ben de emeği geçen herkese çok tesekkur ederim.

YeşimM
05-02-2016, 01:18
Emeğinize sağlık, nasıl bir özveriyle çalıştığınızı tahmin edebiliyorum, bir o kadarda özenli olduğu fotoğraflardan belli oluyor bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

loveforlife
05-02-2016, 06:26
Bir sürü dostun emeği,yüreği bir araya geldi de yine milyonlarca minik mucize; yurdun, hatta dünyanın dört bir bucağında umut olmak, yeşil olmak, bereket olmak, mutluluk olmak için büyük özverilerle hazırlandı. Bu kadar güzel yürekli insanla "PAYLAŞMAK, PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALMAK" ne güzel! İyi ki varsın agaclar.net... Herkesin emeğine, yüreğine sağlık.

sgreen
05-02-2016, 09:54
Emeği geçen bütün doğa dostlarına sonsuz teşekkürler.

sakagun
05-02-2016, 10:55
Bir yakınımın ani rahatsızlığı nedeniyle haftaya İstanbul'da olmam gerekiyor. Kargo adresimi değiştireceğim. Yeni adresi kime bildirebilirim?

MeyveliTepe
05-02-2016, 11:42
Malina'ya bildirin.

kader_bpkp
05-02-2016, 21:30
sadece iki tane tohumu paketleyip postaya vermek değilmiş bu etkinlik, cok büyük bir emek varmış ortada.. ve tamamen karşılıksız.. Bu büyük organizasyonda yer alan ve Tohum paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum..

ilk kez katılıyor olmanın verdiği acemilik ve önceden hesaplayamadığım aksilikler ve de zamansızlıktan kaynaklı, tutamadığım sözler, paylaşıma açtığım ancak gönderemediğim ya da miktar olarak az göndemek zorunda kaldığım tohumlar var; bunun için tohum talep edenlerden Özür diliyorum...

Güler
07-02-2016, 22:25
Önümüzdeki seneye kadar unutabilirim diye not etmek istiyorum.

Tohumları alacak olan arkadaşların isimlerini poşet içine koymaktansa, küçük tohum poşetlerini koydukları daha büyükçe kilitli poşetin üzerine yapıştırmaları bizlere dağıtım zarflarını hazırlarken büyük kolaylık sağlayacak.
İsim etiketleri diğer ufak poşetler arasına sıkışıyor ve okumakta zorluk çekiyoruz.

Bahsetmek istediğimi malina'nın 93 numaralı mesajındaki 2. fotoğrafta daha iyi görebilirsiniz.

1. tohum poşeti
2. tohum poşeti
ve üçüncü etiket bold yazılmış Milla.
Bu üçüncü isim etiketinin poşet içine konulmasındansa poşet üzerine yapıştırılması.

Milla
08-02-2016, 07:58
Sayın Güler,
Benimle ilgili bir durum mu var merak ettim. İsmim geçince sormak istedim. Sonuçta o poşetler benim gönderilerim değiller.

-Doğadan-
08-02-2016, 15:31
Sayın Güler,
Benimle ilgili bir durum mu var merak ettim. İsmim geçince sormak istedim. Sonuçta o poşetler benim gönderilerim değiller.

Sanırım orda bol yazılmış (yani isim kısa etiket uzun ) böyle oldumu katlayıp koymak yerine üzerine yazmak daha mantıklı demek istemiş . Yani örnek vermiş gibi . :rolleyes:

malina
08-02-2016, 16:01
Sayın Güler,

İmdaaaaat :)

Demek istiyor ki; çoklu tohum gönderimlerinde, tohum poşetlerini koyduğunuz büyük poşete konulan, kime gittiğinin büyük olarak yazıldığı etiketleri, zarfa koyma yerine üstüne mi yapıştırsak....

Örnek olarak isminizin kullanılması tamamen bir rastlantıdır, benim o fotoğrafı çekmiş olmam da...
Sorgulayacağınız ihtimali aklıma gelse, başka birinin poşetini fotoğraflardım, yeterince örnek vardı :)

Muda
08-02-2016, 16:12
Önümüzdeki seneye kadar unutabilirim diye not etmek istiyorum.

Tohumları alacak olan arkadaşların isimlerini poşet içine koymaktansa, küçük tohum poşetlerini koydukları daha büyükçe kilitli poşetin üzerine yapıştırmaları bizlere dağıtım zarflarını hazırlarken büyük kolaylık sağlayacak.
İsim etiketleri diğer ufak poşetler arasına sıkışıyor ve okumakta zorluk çekiyoruz.

Bahsetmek istediğimi malina'nın 93 numaralı mesajındaki 2. fotoğrafta daha iyi görebilirsiniz.

1. tohum poşeti
2. tohum poşeti
Bu üçüncü isim etiketinin poşet içine konulmasındansa poşet üzerine yapıştırılması.

Ben işin aslını açıklayayım.
Arkadaşlar bir kısım tohum talepleri tek olarak geldi. Bir kısmı ise birden fazla. Ben birden fazla olan paketlerde sayın meyveli tepenin göndermiş olduğu barkodlar yanında isimlerin de yer aldığı ikinci isimleri tüm tohumların üzerine yapıştırdım.Tohumlardan bir barkodlu olan ise aslında iki tane. Mollaköy (Mollakendi) Kavunu ve 10 dilimli Bitlis. İkisi tek barkodlu olunca bir tanesi peçete içerisine konuldu. O poşet içerisinde bulunanlar örnekte görüldüğü gibi iki tohum talebi olan sn. Milla'ya ait. Barkodlar kolay okunsun diye iki tane tohum barkodu ve tek Milla yazılan etiket. O nedenle Milla yazısı koyu yazılmış durumda. Birden fazla tohum talebinde bulunanların tohum poşetlerinde de tek tek tohum poşetleri barkodlu ve isimli yazılı hepsinin içinde bulunduran poşetin içinde veya üzerinde koyu yazılı tek isim yazılmış durumda.

malina
08-02-2016, 17:18
Tohumlardan bir barkodlu olan ise aslında iki tane.

Mollaköy (Mollakendi) Kavunu ve 10 dilimli Bitlis.
İkisi tek barkodlu olunca bir tanesi peçete içerisine konuldu.

Yani siz iki ayrı tohum dağıtıyordunuz, meyvelitepe ikisi için tek barkod mu hazırlamış?

Güler
08-02-2016, 18:47
Ayy Muda aklımı karıştırdın, ben ne güzel anlatmıştım oysa. :D :D

crocusbb
09-02-2016, 03:45
Tohum paylaşımını gerçekleştiren arkadaşların paylaştıkları beni çok duygulandırdı. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Hala umutlu olmamız için nedenlerimiz var...

crocusbb
09-02-2016, 04:21
Tohum paylaşımı yapan bütün arkadaşlar, emekleriniz için çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. Çok yorulmuş ve uğraşmışsınız...

Milla
09-02-2016, 08:31

Sayın Güler'in mesajındaki cümle nedeni ile bu soruyu sordum.

Binbirçeşit
09-02-2016, 09:06
Bende geç kaldım sanırım:(( üzüldüm

Güler
09-02-2016, 10:16

Sayın Güler'in mesajındaki cümle nedeni ile bu soruyu sordum.

...yani bold yazılmış alacaklının ismi (ki böyle olmalı) demek istediğim artık anlaşılmıştır umarım.
Sizin isminizin geçmesi sadece bir örnekti.

malina
09-02-2016, 14:46
Zarfların ağızları kapatılıyor ve zımbalanıyor...

595061

Sayma işlemi yapıldı. Hem de iki kez :) 177 Zarf var. Yere döküp saydıklarımız poşetlere dolduruluyor...

595062

Zafer İnandıklı ikinci partiyi götürüyor...

595063

Bunca tantanadan geriye kalan... :)
595064

İstatistikleri meyvelitepe yazacaktır. Ben ondan aldığım bir bilgiyi ileteyim.

Tohum gönderiminde ilk 10 arkadaşımız:

Paylaşan|Sayı
akçabardak| 405
TCM|386
İsmail Kuzucu| 353
Taşlıbahçe|297
SDurul|258
telato|246
bahcedenn|200
kader_bpkp|165
heyyamola|164
birnefestoprak|163
İlk 4 kişiye hediyelerimiz oldu. Sponsor olan e-hırdavat.com ile agackakan.net 'e teşekkür ederiz...

Tohum Paylaşım Hediyeler (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/38814.htm)

İlk 10 kişinin kargosunu da biz ödedik...

Aldığınız tohumların yetişme maceralarını yazmayı unutmayın :)
Kolay gelsin...

Jakin
09-02-2016, 14:54
Hem paylaşımcıların, hem de hazırlayıp gönderen herkesin ellerine, emeklerine sağlık..
Teşekkürler, sevgiler.. :)

güreri
09-02-2016, 15:16
emeği geçen herkese ben de çok teşekkür ederim. ellerine sağlık.

akçabardak
09-02-2016, 15:34
Üç gün önce ödül olayı nedense rüyama girmişti :D ödül ilk 4 kişiden sonra ki arkadaşlarımdan birinin olmuştu ve o arkadaşımın adına çok sevinmiştim.

Şimdi kendimi ilk sırada görünce çok duygulandım... ne diyeceğimi bilemiyorum. İnsan yetiştirip paylaştığı tohumlar için ağlar mı? ama ben şu anda yazarken ağlıyorum.
Taşıdığım kova burcunun özelliğinden olsa gerek çok duygu yüklü bir kişiyim :( ...

Paylaştığım tohumlar yeni sahiplerinin balkonlarında, bahçelerinde yeşermelerini diler, organizasyonu düzenleyen Ağaçlar NET, başta Sayın Malinaya, organizasyonda canla başla, gönülden severek uğraşan tüm ekibe teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Emeklerinize sağlık.

Ayrıca tüm paylaşımcı arkadaşlarıma da candan teşekkürler. Talepte bulunan arkadaşlarıma da çok iyi bir sezon geçirmelerini ve bol hasatlar dilerim.

putko
09-02-2016, 16:11
Ne kadar büyük bir emek, tüm süreci her gün okumak bile yorucu idi. Herkesin eline sağlık. Sayın akçabardak, bende sizden tohum talep edenlerden biri olarak hem tohumlar hem de güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.

Sabihas
09-02-2016, 16:40
Sözler yetersiz kalır bazı durumlarda.. gerçekten teşekkür etmek, ellerinize sağlık demek ne kadar yetersiz kalıyor. Bu bir gönül verme, bilgi ve olgunlukla oluşan etkinlik diye düşünüyorum. Sayın Meyvelitepe'nin blogunu izlerdim yıllar önce. Bahçeye yaptığı fırını ilgiyle okumuştum, blogtan bilirim titiz çalışmalarını ve bilgi paylaşımlarını. Tüm arkadaşlar ellerinize sağlık, teşekkürler.

nazlı06
09-02-2016, 16:51
Emegi gecen herkese tesekkurler ellerinize saglik
Bu yilki dagitim etkinligini ne yazikki kacirdim insallah gelecek yillarda aranizda olabilirim

telato
09-02-2016, 19:02
Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Sayın Akçabardak şimdi siz beni merak ettirdiniz, rüyanızda kimi gördünüz:D

akçabardak
09-02-2016, 19:13
Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Sayın Akçabardak şimdi siz beni merak ettirdiniz, rüyanızda kimi gördünüz:D

Aslında o isim bende kalmasını istemiştim ama hadi sizleri merakta bırakmayayım :) rüyamda gördüğüm o isim Sayın bahçedenn di :)

telato
09-02-2016, 19:30
Bende takip ediyordum;) iptal edilen talepler olduğu için kimin birinci olduğu şu ana kadar belli değildi ama Sayın TCM ile çekişiyordunuz.

Hediye kazanan arkadaşların, hediyelerini güle güle kullanması dileğiyle...

dongyul
09-02-2016, 19:46
Herkese teşekkür ederim canı gönülden. Sayın; akçabardak sizi de ayrıca tebrik ederim güle güle kullanın^^

Birbirimizi görmesek de çok güzel kocaman bir aile olduk...

akçabardak
09-02-2016, 20:07
Teşekkür ederim Sn. dohgyul.

olmez
10-02-2016, 07:28
Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

YeşimM
10-02-2016, 09:30
Aman Allahım bu nasıl yoğun bir çalışmaymış böyle. Umarım herkes başarılı bir şekilde yatiştirebilir de emeğinize değer hem yeşile hem insanların sağlıklı ürün tüketmesine hatta ruh halimize bile katkınız büyük insan bitkilerle uğraşırken ne stres kalıyor ne dert tasa çok çok çok teşekkür ediyorum sizlere. Betona inat yeşil.

Güler
10-02-2016, 19:42
Kargosunu alanlar lütfen burada belirtin aldığınızı

http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/38848-2.htm#post1439009

whiteca
16-02-2016, 00:19
Emeği geçen herkesin eline, emeğine ve yüreğine sağlık. Gerçekten muhteşem bir etkinlik.

esgül73
16-02-2016, 20:59
Tohum takastan gelen defne ağacı tohumu ve yer bademi tohumunu gönderen arkadaşlar veya bilgisi olanlar ,ekim zamanını ve ekim öncesi varsa tabi olduğu özelliği paylaşabilirler mi? Tohumları ziyan etmek istemiyorum.Net bir bilgiye ulaşamadım.

akçabardak
16-02-2016, 22:25
Tohum takastan gelen defne ağacı tohumu ve yer bademi tohumunu gönderen arkadaşlar veya bilgisi olanlar ,ekim zamanını ve ekim öncesi varsa tabi olduğu özelliği paylaşabilirler mi? Tohumları ziyan etmek istemiyorum.Net bir bilgiye ulaşamadım.

Defne ağacı tohumu hakkında hiç bir fikrim yok, deneme amaçlı hiç bir şey uygulamadan tohumu öylesine bir tane bir buçuk ay gibi önce ektim.
Şu anda ektiğim yerde bir şey çimlenmiş ama daha ilk yaprakları ne olduğunu anlayamadım, gelişmeleri tekrar buradan yazarım.

Tanıtım kataloğumda bir iki kaynaktan incelemiştim, isterseniz bir göz atın.

http://www.agaclar.net/forum/1425408-post43.htm

esgül73
16-02-2016, 23:00
Defne ağacı tohumu hakkında hiç bir fikrim yok, deneme amaçlı hiç bir şey uygulamadan tohumu öylesine bir tane bir buçuk ay gibi önce ektim.
Şu anda ektiğim yerde bir şey çimlenmiş ama daha ilk yaprakları ne olduğunu anlayamadım, gelişmeleri tekrar buradan yazarım.

Tanıtım kataloğumda bir iki kaynaktan incelemiştim, isterseniz bir göz atın.

http://www.agaclar.net/forum/1425408-post43.htm

O zaman hemen torfu dikmeli miyim? Yoksa zamanı geçtiyse seneye mi bırakmalıyım?

torkulu
17-02-2016, 09:30
defne ve yer bademlerinin yarısını ektim ben. en azından havalar ısıncaya kadar sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. siz de yarısını ekebilirsiniz

olmez
17-02-2016, 09:47
Tanıtım kataloğunda yer bademlerinin ıslatılarak şişirilmesi gerektiği yazıyordu. Ben su içine koydum şişiriyorum şu an.

Mücevher Çalısı
17-02-2016, 09:51
Yer Bademi'n tanıtım kataloğunda Sn uss ağaçlar.net'in linki (http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/3587.htm)ni vermiş. Orada ekim tarihi için; "Mart ayından mayısa kadar ekilen yerbademi yumruları beş ila altı ayda yenecek hale geliyor." yazıyor...

uss
17-02-2016, 17:54
Yer Bademi'n tanıtım kataloğunda Sn uss ağaçlar.net'in linki (http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/3587.htm)ni vermiş. Orada ekim tarihi için; "Mart ayından mayısa kadar ekilen yerbademi yumruları beş ila altı ayda yenecek hale geliyor." yazıyor...

Arkadaşlar yer bademi benim bu yıl ilk defa edindiğim bir bitki, kataloğunda anlattığım gibi kendim ekimini yapmadım, paylaştığım arkadaşlar ile birlikte bende öğreneceğim, o yüzden kimseyi yanıltmak istemem.

Sayın Mücevher Çalısı, o linkte yazılı olan 5,6 ay doğru olabilir, ancak hasat için ilk soğukları beklemek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl ekim yapan arkadaş kasım ayı ortalarında hasat yapabildi. Ekim ayı ortalarında ben arkadaştan bir miktar hasat yapmasını istemiştim, hasat yapıp gönderdiğinde taneler küçük kalmıştı, kasım ayı ortalarında hasat yaptığında tekrar gönderdi tane boyutu %30~40 daha büyüktü.

Sayın olmez ben henüz elimdeki tohumları ıslatmayı yapmadım. ancak geçtiğimiz yıl aldığım ürünleri kullanmak için önce kaynatıp sonra suda beklettiğimde kısa sürede fermente olmuştu. Su kısa sürede (birkaç günde) jelimsi bir duruma geçiyor. Söylemek istediğim çok fazla bekletmeyin, sadece şişmelerini sağlayacak kadar bekletin. Suyun içine kola karıştırmıştım belki ondandır. Şehir dışındayım, hafta sonu hemen ıslatmayı deneyeceğim.

malina
19-02-2016, 12:27
Arkadaşlar yer bademi benim bu yıl ilk defa edindiğim bir bitki, kataloğunda anlattığım gibi kendim ekimini yapmadım, paylaştığım arkadaşlar ile birlikte bende öğreneceğim, o yüzden kimseyi yanıltmak istemem.

Sayın Mücevher Çalısı, o linkte yazılı olan 5,6 ay doğru olabilir, ancak hasat için ilk soğukları beklemek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl ekim yapan arkadaş kasım ayı ortalarında hasat yapabildi. Ekim ayı ortalarında ben arkadaştan bir miktar hasat yapmasını istemiştim, hasat yapıp gönderdiğinde taneler küçük kalmıştı, kasım ayı ortalarında hasat yaptığında tekrar gönderdi tane boyutu %30~40 daha büyüktü.

Sayın olmez ben henüz elimdeki tohumları ıslatmayı yapmadım. ancak geçtiğimiz yıl aldığım ürünleri kullanmak için önce kaynatıp sonra suda beklettiğimde kısa sürede fermente olmuştu. Su kısa sürede (birkaç günde) jelimsi bir duruma geçiyor. Söylemek istediğim çok fazla bekletmeyin, sadece şişmelerini sağlayacak kadar bekletin. Suyun içine kola karıştırmıştım belki ondandır. Şehir dışındayım, hafta sonu hemen ıslatmayı deneyeceğim.

Burada yazılan deneyimler arada kaynayıp gider. Konunun yeri varsa, orada da ekleyin... http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/3587.htm

Bunu tüm bitkiler ve tüm arkadaşlar için söylüyorum... :)

birnefestoprak
25-02-2016, 03:33
ANATOHUM Projesi gönüllüleri, taleplerini toparlayıp sonuçlandırırlarsa sevinirim. Tohumları en kısa zamanda göndereceğim.

h_dogan
26-02-2016, 07:15
Etkinlikte paylaştığım marul tohumlarından ektim. Sizinkiler de böyle rengarenk olacak. ;)

Sevgi Durul
01-03-2016, 12:57
Sayın Muda,

Etkinlik kapsamında bana gönderdiğiniz tohumlardan bir poşette etiket yoktu. Bu tohumların hangi bitkiye ait olduğunu öğrenebilir miyim? Teşekkürler...

597912

597913

Muda
02-03-2016, 14:40
Sayın Muda,

Etkinlik kapsamında bana gönderdiğiniz tohumlardan bir poşette etiket yoktu. Bu tohumların hangi bitkiye ait olduğunu öğrenebilir miyim? Teşekkürler...

597912

597913

Sayın SDurul;

Etkinlik kapsamında özellikle benden karpuz tohumu isteyen arkadaşlara elimde olan farklı karpuz tohumlarından göndermiştim. O anda spontane olarak gelişen bir durumdu. Aslında size çok fazla şey göndermek isterdim. Şu anda bile talep etseniz elimde olanların hepsinden gönderirim. Hangi tohum olduğunu tam olarak göremedim. Yuvarlak el ile ufalayınca ezilen ise bilya kekik tohumları olabilir. Tam olarak hangisi olduğunu biraz büyük fotoğrafta resmedebilirseniz anlayabilirim.Alttaki poşetteki ise karga otu tohumu. Yabani oldukları için ele ayağa gelmeyen biraz su alabileceği yere sepelerseniz çıkacaklardır. Benim anladığım ikinci yılında çiçek açıyorlar. Birlikte olunca çok güzel bir görüntü oluşturuyorlar.
İyi günler.

birgaripyolcu
04-03-2016, 23:53
Hepiniz Cennetliksiniz.Bu kadar çaba,fedakarlık...

Sevgi Durul
08-03-2016, 10:33
Sayın SDurul;

Etkinlik kapsamında özellikle benden karpuz tohumu isteyen arkadaşlara elimde olan farklı karpuz tohumlarından göndermiştim. O anda spontane olarak gelişen bir durumdu. Aslında size çok fazla şey göndermek isterdim. Şu anda bile talep etseniz elimde olanların hepsinden gönderirim. Hangi tohum olduğunu tam olarak göremedim. Yuvarlak el ile ufalayınca ezilen ise bilya kekik tohumları olabilir. Tam olarak hangisi olduğunu biraz büyük fotoğrafta resmedebilirseniz anlayabilirim.Alttaki poşetteki ise karga otu tohumu. Yabani oldukları için ele ayağa gelmeyen biraz su alabileceği yere sepelerseniz çıkacaklardır. Benim anladığım ikinci yılında çiçek açıyorlar. Birlikte olunca çok güzel bir görüntü oluşturuyorlar.
İyi günler.

Sayın Muda, teşekkür ederim. Şu anda elimde olan tohumları hakkıyla bir çimlendirsem o bana yetecek.:)

Mesajınızdan anladım kadarıyla etiketsiz poşetteki siyah tohumlar, karga otu tohumu. Yani fotoğraftakiler.

599226

Karga otu etiketi olan poşetteki bu tohumların adını öğrenebilir miyim? Teşekkürler...

599227

599228

Ne diyim? :)

Aslında denecek şey çok. Her zamanki gibi mütevazi yanınız ağır basmış.:)

Yıllar önce çalıştığım köyden bilirim keçe yapımını ve ne kadar zahmetli olduğunu. Tek kişi yapmazlardı, imece usulü toplanır keçe teperlerdi. Güzel şeyler çıkardı ortaya.:)

Ellerinize emeklerinize sağlık.:)

Muda
08-03-2016, 22:38
Sayın SDurul;

Benim ve sizin yazdığınız tohum doğru. Yabani bir bitki olduğu için yol kenarlarında biraz su bulduğu alanlarda rahat bir şekilde çıkıyor.

http://www.agaclar.net/forum/1430177-post19.htm Bilya kekik tohumlarını çok küçük olmaları nedeni ile olduğu gibi gönderdim. Her bir bilya görünümlü tohum kesesinden 20-25 civarı çok küçük tohum çıkacaktır. Ekeceğiniz yeri hazırlayarak ince toz haline gelinceye kadar ufalayarak gezdirin. Çok yıllık soğuklara dayanıklı güzel bir kekiğiniz olur.
İyi geceler.

Walden
18-03-2016, 23:22
merhaba, Bende bu sene su kabağı yetiştirmek istiyorum (her cins kabulümdür), bir de (özellikle rozet olmak üzere) her tür çiçek tohumu istiyorum. paylaşımınız çok memnun eder bizi.

Taşlıbahçe
19-03-2016, 18:23
merhaba, Bende bu sene su kabağı yetiştirmek istiyorum (her cins kabulümdür), bir de (özellikle rozet olmak üzere) her tür çiçek tohumu istiyorum. paylaşımınız çok memnun eder bizi.

Sn Walden, maalesef bu yılın etkinliği bitti, tohumlar dağıtıldı; önümüzdeki yıl için takipte kalın...

akçabardak
27-04-2016, 21:25
Defne ağacı tohumu

Tohum Takas Etkinliğinde paylaşmıştım bu tohumlardan, paylaşmadan önce deneme amaçlı tek bir tane tohumu
bir saksı kenarına ekmiştim.

Uzunca bir zaman çimlenmediğini görünce paylaştıklarım için endişelenmiştim ve ümidimi tamamen kesmiştim,
bende ki tohum çimlenmediyse talepte bulunanların tohumları da çimlenmez derken sonunda mutlu son.

Aylardır saksı toprağı ile bir kenarda duruyordu, 3 gün önce saksıda ki toprağı boşaltmak istediğimde,
bir karış boyunda minicik bir defne fidanını ile karşılaşınca çok şaşırdım ve çok mutlu oldum, çimlenmişşş ;)

Bu tohumu benden talepte bulunan üyeler ümitlerini yitirmesinler, biraz sabır gerektiren bir durum,
belli ki uygun koşulları beklemiş. Talep edenlere başarılar.

İşte benim minik defne fidanım.
608511

malina
11-05-2016, 14:08
http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/39537.htm

Mesajları taşıdım. Konu adını değiştirebiliriz.

birnefestoprak
11-05-2016, 16:29
Konu doğrudan takasla, tohum alışverişiyle ilgili olmasaydı, 19. yüzyılda tarım başlığı açıp oraya yazardım. Takas binlerce yıllık bir gelenek ama özellikle 1880-1920 arasındaki taş baskı katalogların tohum sirkülasyonuna büyük katkısı vardır. "En güzel renkli kataloğu ben hazırlayacağım" iddiasıyla haldır haldır bütün meyvelerin resimlerini sanatçılara çizdirip sayfalarca katalog hazırlamak için aç bir kapitalist değil, deli olmanız lazım.

Bunun yanında örneğin, Atlee Burpee'nin 19. yüzyılda Avrupa ziyaretlerinden Amerika'ya geri getirdiği tohumların çoğu, şirketin Fordhook Çiftliği'nde denenip çoğaltılmıştır. Bunların bir kısmı hala dolaşımda ve mutlaka burda bir noktada etkinliğe de gelecektir.

Tohum takasına duyulan ihtiyaç, 20. yüzyıl ikinci yarısında hibrit tohumların baskın hale gelmesinden ortaya çıkıyor. 1970'lerde Seed Savers Exchange (tohum takasını yaşatmak için kurulmuş bir dernek). Bizde bu konunun önemi çok daha geç kavranmış ama hibrit tohumların Anadolu çiftçiliğinde baskın hale gelmesi de Batı ülkelerine göre geç olmuştur.

http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/39537.htm

Mesajları taşıdım. Konu adını değiştirebiliriz.

malina
12-05-2016, 13:27
Tohum paylaşım bölümüne taşıdım.

2015-2016 Etkinliği ile ilgili Genel Yazışmalar adı altında kayboluyor gibi gelmişti... Burada ayrı başlık olarak mı kalsın?
İki konuyu birleştirebilirim tekrar...

hosseda
12-05-2016, 14:46
Yurt dışından açık veya pakette tohum getirmek (çantamızda- valizde) serbest midir ?

kerkenez
14-05-2016, 16:31
Yurt dışından açık veya pakette tohum getirmek (çantamızda- valizde) serbest midir ?

Üretimi yasak olan bir şey olmadıkça sorun olmaz. Ben alışveriş sitesinden istedim bir tanesi geldi diğeri defalarca istememe rağmen gelmedi. Yolda bir şekilde kayboluyor diye tahmin ediyorum.

bahcedenn
14-05-2016, 20:02

Emin değilim ama normalde yasak diye hep söyleniyor. Buna rağmen ise son birkaç yıl içerisinde 30-40 defa kargom gelmiştir. Sadece birinde problem oldu. Onda da farklı iki siparişi şirket birleştirmişti. Bir sipariş tohum diğer sipariş ise salyangoz ilacıydı. İkisini bir kargo yapıp göndermişlerdi. Bunlardan birinden ötürü gümrükte problem oldu ama hangisi bilmiyorum. Problem olan tek kargo buydu.

Bence çantada-valizde tohum getirmek işine problem yapmak isteseler yaparlar ama bir şekilde müsaade ediyorlar gibime geliyor. Tıpkı posta ile geldiğine müsaade ettikleri gibi.

hosseda
14-05-2016, 21:07
Kabak çekirdeklerini ayırdım getireyim yanımda diye. Yurt dışında yerleşik kızım kesin olmaz baba sorun yaşarsın çıkışta, son derece sakıncalıdır tohum çıkarmak dediydi. Bende uydum onun dediğine ancak kargo veya posta ile taşınabildiğine göre biraz fazla vesvese yapmışız demekki...

bahcedenn
14-05-2016, 21:45
Kabak çekirdeklerini ayırdım getireyim yanımda diye. Yurt dışında yerleşik kızım kesin olmaz baba sorun yaşarsın çıkışta, son derece sakıncalıdır tohum çıkarmak dediydi. Bende uydum onun dediğine ancak kargo veya posta ile taşınabildiğine göre biraz fazla vesvese yapmışız demekki...

Şimdi aklıma geldi. Bu durum ülkeye göre de değişiyor olabilir.
Bu kış Eminönü'nde Erkan Şamcı ile karşılaştım. Tohum seçiyordu kendine. Ama çekingesi vardı. Tohumları eşinin ailesi için alıyormuş ve Ukrayna'ya gidicekmiş tohumlar. Yalnız sınırda problem olabilirmiş diye kararsızdı. Konu konuyu açtı ve başka bir şey anlattı. Havaalanında elma yiyen birisini görevliler ciddi şekilde uyarmışlar. Sizin getireceğiniz tohumlar getireceğiniz ülkeye de bağlı olabilir.

dongyul
14-05-2016, 22:04
Ülkelere göre tohum çıkartma ve sokma işlemleri değişiyor.

Örneğin; Avustralya için tohum sokmak tamamen yasak. Amerika için bazı eyaletlere sokulabildiği bazılarına yasak olduğunu biliyorum.

Ancak Türkiye bu konuda herhangi bir yasal uygulama yapmıyor. Rahatlıkla tohum sokulabiliyor.

birnefestoprak
02-06-2016, 20:12
Sırasıyla Sn TCM ve Sn Andora'nın geçen seneki etkinlikte tohumunu dağıttığı küçük köy karpuzu ve Tatarlı'nın şaşırtmadan hasada kaç gün istediğini söyleyebilecek kimse var mı?

satranc
08-06-2016, 11:58
Ben bu yıl site bahçesi için birçok değişik tohum aldım. Bauhaus'tan 2 büyük saksı aldım . Tohumları ektim etiketleri de yanına yapıştırdım.
Yakında bahçeye ekeceğim.
Geçen hafta dolu yağdı. Daha bahçeye ekmediğim için şanslıydım.
Gelecek yıl ben de paylaşıma katılmak istiyorum

birnefestoprak
15-06-2016, 17:10
Sn intibah'ın gönderdiği karışık fasulye tohumları içinde iri bir fasulye tohumu var. Bundan eken oldu mu? Çok yıllık fasulye (ing. runner bean) gibi duruyor. Kendisi de öyle mi değil mi bilgi verirse çok iyi olur ama eken varsa yine de gelişiminden ve çiçek renginden haberdar edebilir mi?

settler65
30-07-2016, 17:34
Merhabalar,

Umarım doğru yere konu açmışımdır. Bu grubun yeni bir üyesi sayılırım. Ve aynı zamanda da doğal tohum koleksiyonu yapan biriyim. Yıllardır; gittiğim, gezdiğim, internetten ulaştığım vs. platformlardan ciddi bir doğal tohum bankası oluşturdum. Ki muhakkak eksiklerim de vardır. Bankamı sürekli genç tuttum, sürekli ürünler aldım, fakat paylaşmakta problemler yaşıyorum. Çünkü yeteri kadar üretim yapamıyorum.

Şimdi çok önemli bir adım atıyorum ve bu adımda siz değerli doğa dostu arkadaşların da evrene bir imza bırakmalarını istiyorum. Kendi arazilerimin Adana Aladağ ilçesinde olmasından dolayı her sebzenin yetiştirilmesi güç, bu aşamada Adana Salbaş civarında ilk etapta arazi kiralama durumunu araştırdım. Bunun uzun vadeli dar sonuçları olacağından, bu bölgede arazisi olan akrabalarıma başvurdum ve nihayet dün doğru yeri buldum. Kuzenime ait olan ve sadece yatırım amacıyla alınmış 10350 m2 araziyle anlaştık. Ve bu Eylül ayından itibaren kontrolü tamamen bize geçicek.

Bunu burada paylaşmamın esas nedenleri paylaşma konusuna gelince; Forumda Adana'dan çok değerli dostlarımızın bulunduğu aşikardır. Hiçbir maddi beklenti veya bunun sonucunda maddi kazanç olmaksızın, sadece ücretsiz tohum paylaşımı ve yerel tohumların korunması esasına dayanan bu uygulamada. Gerek bilgi becer, gerek teknik, gerekse fiziksel anlamda bilgi edinmek, destek almak, fikir almak.

Bu bağlamda aşağıda belirteceğim hususlara riayet edilmek şartıyla destek bekliyorum.

*Öncelikle bu kesinlikle maddiyat beklentili bir eylem değildir. Gezegenimize imza atma hareketidir!

*Amacımız sadece tohum üretimidir, özel durumlar harici ürünler kullanılmayacaktır.

*Oluşturmaya çalıştığımız harekete uygun bir tohum havuzu oluşturacağız, ki ben evimin bir bölümünü, halihazırda bulunan tohumları saklamak için ayırmıştım, bunu bir odaya da çıkartabiliriz.

*Tohum havuzumuz kimsenin değil, yaşadığımız evrenindir. Hiç kimse bu konuda maddi beklenti içinde olmamalı.

*Oluşum için yapılacak finansal tüm harcamalar bana aittir. Kimseden hiçbir maddi beklenti yoktur.

Şimdi destek istediğim durumlara gelince;

*Öncelikle fikir, daha çok fikir, daha daha daha çok fikir.

*Doğal olmak şartıyla; yabani ot, hayvansal etkiler vs. gibi durumlarla mücadele.

*Sulama, doğal gübreleme vb. doğal tüm fikirler.

*Üreteceğimiz tohumları ücretsiz paylaşacak, buna emek verecek kişiler.

Bunu paylaştığım her platform da; "Madem hiç maddi destek istemiyor, herşeyi sen karşılıyorsun, o zaman neden yardım talep ediyorsun" benzeri sorular aldım.

Baştan açıklamak gerekirse, öncelikle avrupa ve kısmen Asya'da maalesef doğal tohumlar kaybolmaya yüz tutmuştur. Geleceğimiz için, çocuklarımız için yaklaşık 3 senedir planladığım bir olaydır bu. Biz tohumları üreticez. Ve sizlere ücretsiz vericez. Ve siz de size bu sene verdiğimiz kadar tohumu bir başkasıyla paylaşıcaksınız, ve o da bir başkasıyla. bu organizasyonla muhakkak bi aşama kaydedicez. Ki tohum paylaşımı ile ilgili bir altyapı oluşturdum, Bununla ilgili Exell uygulaması bile hazırladım.

Ayrıca benim elimde doğal tohum var burada değerlendirebilir miyim diye düşünen arkadaşlar da %25 ini havuza bırakmak şartıyla, ve bu üretimini ticarete dönüştürmeyeceği taahhütünü verdikten sonra her zaman kapımız açıktır.

Her türlü fikirlere muhtacım, umarım destekçilerimiz çok olur; evimize, şehrimize, bölgemize, ülkemize, gezegenimize, evrenimize az da olsa hatıra bırakabiliriz.

İyi günler dilerim.

Lonicera
17-08-2016, 13:47
Sn birnefestoprak' ın etkinlikte paylaşmış olduğu Salihli'nin Gelini kendiliğinden dalından kopup yere düşmüş. Oldukça yoğun bir kokusu var ama 2 yıl önce yetiştirmiş olduğum tohumu Nevşehir'den gelen daha küçük ve ovalimsi olan şamama daha yoğun kokuya sahipti. Saksı içerisinde olduğu için sadece bir adet meyve verdi. İyice yumuşadıktan sonra tohumlarını alacağım. Sanırım 5-10 kişiye gönderebilecek miktarda tohum çıkacaktır.

Mücevher Çalısı
17-08-2016, 14:35
Sn birnefestoprak' ın etkinlikte paylaşmış olduğu Salihli'nin Gelini kendiliğinden dalından kopup yere düşmüş. Oldukça yoğun bir kokusu var ama 2 yıl önce yetiştirmiş olduğum tohumu Nevşehir'den gelen daha küçük ve ovalimsi olan şamama daha yoğun kokuya sahipti. Saksı içerisinde olduğu için sadece bir adet meyve verdi. İyice yumuşadıktan sonra tohumlarını alacağım. Sanırım 5-10 kişiye gönderebilecek miktarda tohum çıkacaktır.

Ama olmaz ki siz bu kadar ciddi olmaya çalışın, ben yine gülmekten kırılayım. Bu kendiliğinden düşmüş ya "puruşmuş biraz sanki" dedim, aradım bu güzel gelinin katalogtaki fotoğrafı (http://www.agaclar.net/forum/1412902-post4.htm) nasıl diye.

Sonra bulunca şaşşırdım mı şaşırdım. Bu gelin Domatgiller sülalesinden değil Kavungiller ailesi üyesiymiş...

:D:D:D

Lonicera
17-08-2016, 14:41
Beni de güldürdünüz ya Allah sizin de yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmesin:))

birnefestoprak
17-08-2016, 16:16
Tohumunu yetiştiren diğer üyeler için: Bu çeşidin, aynı bitki üstünde, Sn Lonicera'nın gösterdiği resimdeki meyvelerden daha uzunca meyveler vermesi de mümkün.

Lonicera
18-08-2016, 09:47

Bizde bu bu merak ve bu boğaz olduktan sonra beklemek işkenceden farksız oluyor:))) Alt kısmı hafif yumuşadı diye hemen boğazladık kavunu. Tabii bildik şamama tadı ( berbat bir tat ve kendine has acılık) beklerken bir de ne görelim. Herhangi bir marketten alınmış sıradan bir kavun kadar tatlı. Şaştım kaldım bu duruma. Ben şimdiye kadar 4-5 kez şamama yetiştirdim. Hiç biri tatlı değildi. Bırakın tatlı olmayı kendine has kötü bir lezzete sahiptiler.

Ardından tohumları bir güzel yıkayıp kuruttuk. Neredeyse tüm tohumlara uyguladığımız yüzerlilik testinden geçirelim dedik ama bu şamama testi geçemeyip sınıfta kaldı. Yaklaşık 100 kadar tohumdan sadece 37 adet su dibine çöktü. Bir yanlışlık vardır deyip su üstünde kalan ohumlardan bir kaç tanesinin içlerine baktık, bomboş. Yani kısaca Salihli' nin Gelini güzel mi güzel bir o kadar da nazlı bir gelin çıktı. 37 tohumun neresini paylaşırım diye düşündüm ve kimse paylaşmaz ise en azından 5 er tohumdan 5-6 kişiye kadar paylaşmaya karar verdim.

Sonuç olarak hem koku olarak Salihli' nin Gelini ( bilindik şamama' dan daha az kokulu) hem lezzet olarak bence mutlaka el altında olması gereken bir kavun diye notumuzu vermiş olduk.

TCM
18-08-2016, 13:06
Küçük bir gözlemimi paylaşayım. Geçen yıl sanırım kavun tohumuydu denediklerim. Su üzerinde kalanları da ektim denemek amacıyla ve hepsi çimlenmişti. Yani suyun üzerinde yüzmesi her zaman içinin boş olduğunu göstermiyor.

Lonicera
18-08-2016, 13:24
Bahsettiğiniz durum da mısır tanelerinde gelmişti başıma. Bir gün boyunca suda beklettiğim mısır taneleri şişmeyip suya batmayınca ben de içleri boştur diye atmıştım. Atmış olduklarımdan bazıları saksı içerisine düşmüş, yüzeyde bile bir bir çimlenmişti.

Ama bizim şamama tohumları gerçekten boştu. Zaten tohumu alıp parmak arasında biraz bastırınca içindekilerin hava boşluğu olduğu anlaşılıyor hemen.

settler65
28-08-2016, 16:25
Merhabalar,

Umarım doğru yere konu açmışımdır. Bu grubun yeni bir üyesi sayılırım. Ve aynı zamanda da doğal tohum koleksiyonu yapan biriyim. Yıllardır; gittiğim, gezdiğim, internetten ulaştığım vs. platformlardan ciddi bir doğal tohum bankası oluşturdum. Ki muhakkak eksiklerim de vardır. Bankamı sürekli genç tuttum, sürekli ürünler aldım, fakat paylaşmakta problemler yaşıyorum. Çünkü yeteri kadar üretim yapamıyorum.

Şimdi çok önemli bir adım atıyorum ve bu adımda siz değerli doğa dostu arkadaşların da evrene bir imza bırakmalarını istiyorum. Kendi arazilerimin Adana Aladağ ilçesinde olmasından dolayı her sebzenin yetiştirilmesi güç, bu aşamada Adana Salbaş civarında ilk etapta arazi kiralama durumunu araştırdım. Bunun uzun vadeli dar sonuçları olacağından, bu bölgede arazisi olan akrabalarıma başvurdum ve nihayet dün doğru yeri buldum. Kuzenime ait olan ve sadece yatırım amacıyla alınmış 10350 m2 araziyle anlaştık. Ve bu Eylül ayından itibaren kontrolü tamamen bize geçicek.

Bunu burada paylaşmamın esas nedenleri paylaşma konusuna gelince; Forumda Adana'dan çok değerli dostlarımızın bulunduğu aşikardır. Hiçbir maddi beklenti veya bunun sonucunda maddi kazanç olmaksızın, sadece ücretsiz tohum paylaşımı ve yerel tohumların korunması esasına dayanan bu uygulamada. Gerek bilgi becer, gerek teknik, gerekse fiziksel anlamda bilgi edinmek, destek almak, fikir almak.

Bu bağlamda aşağıda belirteceğim hususlara riayet edilmek şartıyla destek bekliyorum.

*Öncelikle bu kesinlikle maddiyat beklentili bir eylem değildir. Gezegenimize imza atma hareketidir!

*Amacımız sadece tohum üretimidir, özel durumlar harici ürünler kullanılmayacaktır.

*Oluşturmaya çalıştığımız harekete uygun bir tohum havuzu oluşturacağız, ki ben evimin bir bölümünü, halihazırda bulunan tohumları saklamak için ayırmıştım, bunu bir odaya da çıkartabiliriz.

*Tohum havuzumuz kimsenin değil, yaşadığımız evrenindir. Hiç kimse bu konuda maddi beklenti içinde olmamalı.

*Oluşum için yapılacak finansal tüm harcamalar bana aittir. Kimseden hiçbir maddi beklenti yoktur.

Şimdi destek istediğim durumlara gelince;

*Öncelikle fikir, daha çok fikir, daha daha daha çok fikir.

*Doğal olmak şartıyla; yabani ot, hayvansal etkiler vs. gibi durumlarla mücadele.

*Sulama, doğal gübreleme vb. doğal tüm fikirler.

*Üreteceğimiz tohumları ücretsiz paylaşacak, buna emek verecek kişiler.

Bunu paylaştığım her platform da; "Madem hiç maddi destek istemiyor, herşeyi sen karşılıyorsun, o zaman neden yardım talep ediyorsun" benzeri sorular aldım.

Baştan açıklamak gerekirse, öncelikle avrupa ve kısmen Asya'da maalesef doğal tohumlar kaybolmaya yüz tutmuştur. Geleceğimiz için, çocuklarımız için yaklaşık 3 senedir planladığım bir olaydır bu. Biz tohumları üreticez. Ve sizlere ücretsiz vericez. Ve siz de size bu sene verdiğimiz kadar tohumu bir başkasıyla paylaşıcaksınız, ve o da bir başkasıyla. bu organizasyonla muhakkak bi aşama kaydedicez. Ki tohum paylaşımı ile ilgili bir altyapı oluşturdum, Bununla ilgili Exell uygulaması bile hazırladım.

Ayrıca benim elimde doğal tohum var burada değerlendirebilir miyim diye düşünen arkadaşlar da %25 ini havuza bırakmak şartıyla, ve bu üretimini ticarete dönüştürmeyeceği taahhütünü verdikten sonra her zaman kapımız açıktır.

Her türlü fikirlere muhtacım, umarım destekçilerimiz çok olur; evimize, şehrimize, bölgemize, ülkemize, gezegenimize, evrenimize az da olsa hatıra bırakabiliriz.

İyi günler dilerim.

Merhaba,

Planladığım hareketle ilgili, 1 ay içerisinde epey bi yol aldım, Başka platformlarda bulunan arkadaşlar inanılmaz ilgili, destekçi. Paylaşımımdan öncesi ve şimdiye bakarsak bankamdaki ırklar %20 artmış durumda. Fakat nedense forumumuzda bu duruma bikaç kişi hariç herkes ilgisiz ve uzak.

Talep ettiğim tek şey sadece FİKİR,ÖNERİ,ELEŞTİRİ.

MeyveliTepe
28-08-2016, 19:40
Merhaba,

Planladığım hareketle ilgili, 1 ay içerisinde epey bi yol aldım, Başka platformlarda bulunan arkadaşlar inanılmaz ilgili, destekçi. Paylaşımımdan öncesi ve şimdiye bakarsak bankamdaki ırklar %20 artmış durumda. Fakat nedense forumumuzda bu duruma bikaç kişi hariç herkes ilgisiz ve uzak.

Talep ettiğim tek şey sadece FİKİR,ÖNERİ,ELEŞTİRİ.

Sn.Settler,

Öncelikle foruma hoşgeldiniz demek istiyorum.

Doğal ve atalık tohumların üretilmesi ve sağlıklı tohumların yeniden yetiştirilip paylaşılarak olabildiğince yaygınlaştırılması konusunda kendimizce epey emek sarfettiğimizi düşünüyorum. Belki henüz yeterince neler yaptığımızı, nasıl yaptığımızı inceleme fırsatı bulamadınız.

Burada sizin gibi doğal tohumlar üzerinde titizlikle zaman ve emek sarfeden bir çok üyemiz var. Sadece son üç yılda binlerce atalık tohumun ülkenin dört bir yanında yaygınlaşmasını sağladık. Elbette buna devam da ediyoruz.

Başka platformlardaki arkadaşlarınızın ilgisini bilemiyeceğim. Ancak şimdilik,

2013 yılı tohum paylaşım katalogunu (http://www.agaclar.net/forum/2013-2014-paylasim-kataloglari-kapanmistir/),
2014 yılı tohum paylaşım katalogunu (http://www.agaclar.net/forum/2014-2015-paylasim-kataloglari-kapanmistir/),
2015 yılı tohum paylaşım katalogunu (http://www.agaclar.net/forum/2015-2016-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar-kapanmistir/),

incelemenizi öneririm. Bu katalogların ülkede benzerinin mevcut olmadığını düşünüyorum.

Her yıl düzenlediğimiz etkinlikte uyguladığımız prensipleri burada (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35301.htm) bulabilirsiniz.

Ayrıca her yılın etkinliğine ait ayrı forum bölümlerinden o yılın etkinliğine ait her türlü detayı bulabilirsiniz.

Yapmayı düşündüğünüz şeyleri okuduğumda bazı üyelerimizin yapmakta olduğu şeylerle çok büyük benzerlik taşıdığını gördüm.

Yeni dönem etkinliğimiz 2016 kataloglarının yetiştirici ve paylaşımcı üyelerimiz tarafından tanıtılmaya başlanması ile Eylül ayı içinde başlayacaktır. Bunun paralelinde prensiplerde belirtilen kriterleri (bu yıl biraz daha değişecek) karşılayan üyelerimiz yine site üzerinden çok basit bir şekilde tohum talep sürecine de başlayacaklar.

Bu süreç muhtemelen yıl sonuna kadar devam edecek. Yıl sonunda da bir kerede paylaşımcıların kendilerinden talep edilen tohumları hazırlamaları, bunların lojistik merkezinde talep edenler için tasnif edilip kendilerine çok standart bir yöntem ile gönderilmesiyle son bulacak.

Bu kavram ve süreç ilgi alanınıza giriyor ise, sizi de paylaşımcı üyelerimiz arasında görmekten mutluluk duyarız.

settler65
15-09-2016, 19:19
Sn.Settler,

Öncelikle foruma hoşgeldiniz demek istiyorum.

Doğal ve atalık tohumların üretilmesi ve sağlıklı tohumların yeniden yetiştirilip paylaşılarak olabildiğince yaygınlaştırılması konusunda kendimizce epey emek sarfettiğimizi düşünüyorum. Belki henüz yeterince neler yaptığımızı, nasıl yaptığımızı inceleme fırsatı bulamadınız.

Burada sizin gibi doğal tohumlar üzerinde titizlikle zaman ve emek sarfeden bir çok üyemiz var. Sadece son üç yılda binlerce atalık tohumun ülkenin dört bir yanında yaygınlaşmasını sağladık. Elbette buna devam da ediyoruz.

Başka platformlardaki arkadaşlarınızın ilgisini bilemiyeceğim. Ancak şimdilik,

2013 yılı tohum paylaşım katalogunu (http://www.agaclar.net/forum/2013-2014-paylasim-kataloglari-kapanmistir/),
2014 yılı tohum paylaşım katalogunu (http://www.agaclar.net/forum/2014-2015-paylasim-kataloglari-kapanmistir/),
2015 yılı tohum paylaşım katalogunu (http://www.agaclar.net/forum/2015-2016-tohum-paylasim-etkinligi-kataloglar-kapanmistir/),

incelemenizi öneririm. Bu katalogların ülkede benzerinin mevcut olmadığını düşünüyorum.

Her yıl düzenlediğimiz etkinlikte uyguladığımız prensipleri burada (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35301.htm) bulabilirsiniz.

Ayrıca her yılın etkinliğine ait ayrı forum bölümlerinden o yılın etkinliğine ait her türlü detayı bulabilirsiniz.

Yapmayı düşündüğünüz şeyleri okuduğumda bazı üyelerimizin yapmakta olduğu şeylerle çok büyük benzerlik taşıdığını gördüm.

Yeni dönem etkinliğimiz 2016 kataloglarının yetiştirici ve paylaşımcı üyelerimiz tarafından tanıtılmaya başlanması ile Eylül ayı içinde başlayacaktır. Bunun paralelinde prensiplerde belirtilen kriterleri (bu yıl biraz daha değişecek) karşılayan üyelerimiz yine site üzerinden çok basit bir şekilde tohum talep sürecine de başlayacaklar.

Bu süreç muhtemelen yıl sonuna kadar devam edecek. Yıl sonunda da bir kerede paylaşımcıların kendilerinden talep edilen tohumları hazırlamaları, bunların lojistik merkezinde talep edenler için tasnif edilip kendilerine çok standart bir yöntem ile gönderilmesiyle son bulacak.

Bu kavram ve süreç ilgi alanınıza giriyor ise, sizi de paylaşımcı üyelerimiz arasında görmekten mutluluk duyarız.

Merhaba Sn.Meyvelitepe

Evet ilettiğiniz sayfaları inceledim. Çok güzel çalışmalarda bulunulmuş, güzel emekler verilmiş. Bende dahil olmak, paylaşımlarda bulunmak için elimden geleni yapmaya çalışacağım. İlk kışlıklarım önümüzdeki ay dikime başlıyacak ve ilk tohumları da burada paylaşıcağım inşallah. Umarım bu konuda deneyimli arkadaşlar desteklerini esirgemezler. İyi akşamlar

TanKanmaz
29-06-2020, 13:59
[Syin settler65 assagidaki paragrafla başlayan yazısı icin

Umarım doğru yere konu açmışımdır. Bu grubun yeni bir üyesi sayılırım. Ve aynı zamanda da doğal tohum koleksiyonu yapan biriyim. Yıllardır; gittiğim, gezdiğim, internetten ulaştığım vs. platformlardan ciddi bir doğal tohum bankası oluşturdum. Ki muhakkak eksiklerim de vardır. Bankamı sürekli genç tuttum, sürekli ürünler aldım, fakat paylaşmakta problemler yaşıyorum. Çünkü yeteri kadar üretim yapamıyorum....

Merhaba size buradan ulaşabilecek miyim bilemiyorum. Atalık tohumlar ile ilgili seyhan kent bostaninda 4 senedir iyi kotubir mesafe kat ettik. Sizin bir postunuzdaki adana icin yaptiginiz cagri dolayisi ile size yaziyorum umarim size ulaşırız. Lütfen benle bağlantıya geçin tan kanmaz 0530 9282570 kanmaz@gmail.com