PDA

View Full Version : Mor Reyhan Çiçeğinden Çay Yapımı




İsmail Kuzucu
13-09-2015, 19:16
Mor reyhan ekenler fidelerin çabuk çiçeklendiğinden şikayetçi olur. Çiçek yollaması her zaman yapılamadığı için bazen aşırı çiçeklenme oluyor. Bu çiçekleri çayda kullanabilirsiniz.

İnternette çok değişik olarak bu bitkiyi kullanmışlar. Dondurma, soğuk ve sıcak içecek, ekmek, pasta gibi değişik tarifler bulmak mümkün.

Bu tarifi denemedim ama yapraklarından yapılan şerbet harika oluyor. Kesinlikle denenmesi gereken bir içecek.

Kaynak: Purple Sweet Basil Flowers and Orange Zest Tea (http://healthfoodlover.com/hfl/2010/05/purple-sweet-basil-flowers-and-orange-zest-tea/)

574859

574860

574861


Malzemeler;
1 çay kaşığı mor reyhan çiçeği
1 çay kaşığı portakal kabuğu
Sıcak su

Hazırlanışı,

Mor reyhan ve portal kabukları çaydanlık içerisine koyulup üzerine sıcak su dökülür ve demlenmeye bırakılır. Demlenme olduktan sonra servis yapılır.




hira
13-09-2015, 21:01
Çok enteresan. Eminim harika birşey olur. Teşekkürler Sn. İsmail Kuzucu

Melih Bakırlıoğlu
14-09-2015, 07:45
Şerbetin de tarifini alalım lütfen. :)