View Full Version : kendinizi en çok hangi ağaca benzetiyorsunuz?
beyaz melek
26-03-2007, 00:29
Ben çam ağacına benzetiyorum kendimi.
YA SİZ :confused:
Buradaki minik arkadaşlara cevaplayacakları bir konu gerekti, bu nedenle buraya taşıdım :)
Çocuklarla aranız iyi mi? :)
Onur G. HİTİT
26-03-2007, 01:15
Babannem bana "servi boylu torunum" der hep. (Boy 190 :D) Bu arada "servi" mi, yoksa "selvi" mi bilemiyorum.
Neyse, ben kendimi bu ağaca benzetmiyorum tabi. İncir ağacına benzetiyorum. Çok adamın ocağına incir ağacı diktim çünkü. :D
DÜZELTME: Ben "minik arkadaş" grubuna girmiyorum sanırım, şimdi fark ettim. :dilli:
Saygılarımla...
beyaz melek
26-03-2007, 11:41
Buradaki minik arkadaşlara cevaplayacakları bir konu gerekti, bu nedenle buraya taşıdım :)
Çocuklarla aranız iyi mi? :)
Benim çocuklarla aram çok iyi. :)) Sezin olmasa gerek?!
Soru bulmakta güçlükmü çekiyorsunuz?
Kendilerini ağaca benzetmek çocukların çok hoşuna gidecektir umuyorum :)
PEKTE MİNİK SAYILMAZSINIZ ARKADAŞLAR HADİ SÖYLEYİN BAKALIM SİZ HANGİ AĞAÇSINIZ ?
Michiganensis
30-03-2007, 00:15
aaa kavak ağacı cok hosuma gıder yolculuklarımda hep onlara bakarım pek bı guzel gorunurler...
kavak agacıyım pen :P
ben de ladin :) boyum pek uzun değil ama :rolleyes:
resim yaparken ladin ve meşe tipli ağaçları yapmayı çok seviyorum..
Tilia yani ıhlamur favori ağacım:)
beyaz melek
02-04-2007, 21:13
Ben kendimi kavak ağacına benzetiyorum.Kavak ağacını çok sevdiğim için .
Minik değilim ama bende yazmak istedim.:)Nar ağacı derim.Sebebi ise çok göşterişli olmaması,çiçeklerinin ço güzel olması ve uzun süre dayanması ve ****** o ufacık ağaçtan çıkan kocaman ve lezzetli meyvası.
sonsuz ışık
03-04-2007, 21:23
Ben kendimi kavak ağacına benzetiyorum.Tek bildiğim ve sevdiğim bir ağaç olduğu için.
anilozer112
03-04-2007, 22:04
Sığla Ağacı olabilir.
bende minik değilim ama çınar ağacını çok severim yapraklarını avucumun içinde ovuşturunca çıkan koku çok güzeldir.eski hüzünlü ama özgür anılar gelir aklıma.ben çınarım
meşeye ahhahahahah :p bütün kerestelik ağaçlara
4.tekilkişi
15-07-2009, 17:02
Ağaçlar da karakterimizi belirliyor:
Titiz Çam,yaratıcı kayın,şüpheci ıhlamur, cesur meşe ve dürüst kestane....
Kökeni Kelt inanışlarına dayandırılan 21 burcun her birini bir ağaç simgeliyor. Elma, dişbudak, kayın, huş, sedir, kestane, servi, karaağaç, incir, köknar, fındık, gürgen, ıhlamur, akçaağaç, meşe, zeytin, çam, kavak, üvez, ceviz ve salkımsöğüt.
23 - 31 aralık
- elma ağacı
01 - 11 ocak
- köknar
12 - 24 ocak
- karaağaç
25 ocak - 03 şubat
- selvi
04 - 08 şubat
- kavak
09 - 18 şubat
- sedir
19 - 31 şubat
- çam
01 - 10 mart
- salkımsöğüt
11 - 20 mart
- ıhlamur
21 mart
- meşe
22 - 31 mart
- fındık
01 - 10 nisan
- üvez
11 - 20 nisan
- akçaağaç
21 - 30 nisan
- ceviz
01 - 14 mayıs
- kavak
15 - 24 mayıs
- kestane
25 mayıs - 03 haziran
- dişbudak
04 - 13 haziran
- gürgen
14 - 23 haziran
- incir
24 haziran
- hus
25 haziran - 04 temmuz
- elma ağacı
05 - 14 temmuz
- çam
15 - 25 temmuz
- karaağaç
26 temmuz - 04 ağustos
- selvi
04 - 13 ağustos
- kavak
14 - 23 ağustos
- sedir
24 ağustos - 02 eylül
-çam
03 - 12 eylül
- salkımsöğüt
13 - 22 eylül
- ıhlamur
23 eylül
- zeytin
24 eylül - 03 ekim
- fındık
04 - 13 ekim
- üvez
14 - 23 ekim
- akçaağaç
24 ekim - 11 kasım
- ceviz
12 kasım - 21 kasım
- kestane
22 kasım - 01 aralık
- dişbudak
02 - 11 aralık
- gürgen
12 - 21 aralık
- incir
22 aralık
- kayın
Kaynak: http://astroloji.org/agacfal.asp
4.tekilkişi
15-07-2009, 17:03
Böyle de birşey varmış. Geçenlerde denk gelmiştim. E konu ağaçlar olunca.... Paylaşayım dedim.
Keltlere göre ''karaağaç''ım ama o nasıl bir ağaç bilmem:)Sadece Levent Yüksel'in söylediği şarkıyı bilirim onu da çok severim...Ama kendimi hep zeytin ağacına yakın hissetmişimdir nedense:)
Sakin,dingin,verimli...Gösterişli değil belki ama onu tanıyanlara, bilenlere son derece cömert...Yıllara meydan okur ,sapa sağlam ayakta durur:)
Not:Benim de pek küçük olduğum söylenemez ama bu konu beni cezbetti n'apiyim? :)
Bende kendimi badem ağacına benzetirim...
Hatta şiiri vardır 'arkadaşım badem ağacı' Aziz Nesin' in
bademagacı
19-07-2009, 06:46
Bence bu güzel sorunun cevabı duruma ve zamana göre değişir. Zeytin desem aklım boynu bükük-mütevazı söğütte kalır.Köknar ve çınardan nasıl vazgeçilir?Hele ki aldanan,saf badem ağacından..Yok yok en iyisi Kelt astrolojisine bakmak.Kavak'mışım. Harika :)
caucasus
29-07-2009, 21:59
Ben kendimi Akasya ağacına benzetiyorum, hayata tutunması, bahar da açan çiçekleri ve üzerinde ki dikenleri ile. Bakalım fal da ne çıkacak :) aaa bak Kavak çıktı aklımın ucundan bile geçmeyen bir ağaç :)
İyi de fal yok ki ortada. Hangi ağaç çıkmışsa o ağaçla ilgili özelliklerin yazılması lazımdı. Ben gürgen mişim:confused:
KARADENİZ37
30-07-2009, 10:21
Ben çınar ağacıyım.Onların zamana meydan okuması hele asırlık olanların tarihe şahitlik yapması gözümde çok büyütür bu ağacı.Ve illaki sabırları.
Ben de Çınar ağacı olmak isterdim.
Beşinci Hugo
09-11-2012, 02:44
ulu bir cınara.
Ama linkteki sıralama ile yukarda eklenen arasında farklılık var.
Birinde dişbudak diğerinde incir oluyor muşum.
çiftçi5234
09-11-2012, 15:28
Ben kavakmışım (21 mayıs).Halbuki köknar ladin falan uyardı.. :D
korhan_ulku
09-12-2012, 22:29
Ben Aralık 15 doğumlu olmama rağmen hep kendimi fıstık çamına benzetirim yer bulunca iyi gelişirim ortam bulursam ortama katılmayı isterim eğer herşey yolundaysa tohumuda veririm ama benim arkamdan gelenler gelişemesin diye elimden ne gelirse yaparım aynı çamın altına geçince oturulamayacağı altındaki bitkilerin düzgün gelişemeyeceği gibi ama bazende bu yönüm beni bile usandırır. :D
Fagus Sylvatica
26-01-2013, 15:42
Ben kayını severim. ama bir kaç günle kaçırıp incir olmuşum. Anlamlarına bakınca da incir ve huş arası bişey çıkıyorum. karışık yani :)
:) Ben elma ağacıymışım :))
Bende tam ıhlamur olmayı tercih ederim diyecektim.listedede ıhlamur yazıyordu.mart ayı.salkım söyütüde çok severim.ben ikisiyim.
Sekoya Giganteum`um ben ;varlığın bakiyesi gibi bu ağaç...
ben bir ceviz agacıyım gülhane parkında :)
berke öztürk.
21-02-2013, 14:20
bonsai :D
Eh yani , kestane ağacı mıyım ?
Gül ağacı olsaydım keşke , :(
Fagus Sylvatica
25-03-2013, 19:08
Ah öyle demeyin sayın olcim :) kestane en sevdiğim ağaçlardandır benim. Büyük bir yağmur damlasını andıran yapraklarıyla ağlıyormuş gibi durur, ve sarı çiçekleriyle mükemmeldir.
meşe ağacı olmak isterdim
adembaba1
11-04-2013, 05:30
gavlak(cinar) agacina muhabbet duyarim,herhalde evimizin bahcesinde 6-7 cinar olmasindan,onlarin golgesinde cocuklugumun gecmesinden olsa gerek,hic unutmam 2005 yiliydi herhalde,amerikanin guney eyaletlerinden birinde otabanda giderken dere yataginda birden karsima cinar agaclari cikti,yolu biraktim uzun uzun saskinlikla baktim,cook eski bir dost aniden karsiniza cikarda sasirirsinizya,gozleriniz yasarirya,aynen oyle oldum,bogazima bir yumruk dugumlendi,nerde bir cinar agaci gorsem dokunmak,sirtimi yaslayip dibinde soluklanmak isterim,insan farkinda olmadan bazi nesneleri insan gibi seviyor,ama cabuk farketmiyor,cinar agacida benim sevgili dostum..
Köyümüzdeki evin önünde bir tane erik ağacı var. Kendimi bildim bileli orada ve ben onu küçük bir fidanken hatırlıyorum hep oysaki boyu 3 metreye ulaşıyor, nasıl büyüdüğünü onca zamanın nasıl geçtiğini bilmiyorum. Başlığı okuyunca kendimi ona benzettim.
bukalemune
15-04-2013, 17:18
çınar
zor yetiştim
ama köklerim sağlam, kolay yıkılmam
vaktiyle ceviz demişimde, acaba ıhlamurmuyum ki ben:)
Fagus Sylvatica
20-04-2013, 19:37
Ben de kayın demiştim ama ıhlamurun yapraklarını görüyorum da şimdi arada kaldım :)
ıhlamurda yapraklardan ziyade o çiçekler aşağı aşağı bakar ya... ve ılık rüzgarla içine dolan o koku dehşet birşey:)
Fagus Sylvatica
20-04-2013, 22:05
O sarı cennet parçaları yemyeşil kalp yaprakların arasında öyle güzeller ki; bir an önce baharın sonu gelsin de çiçekler açsın diyorum, o kadar. Düşünün artık bahardan vazgeçtiriyor insanı. Ama kayının o alçakgönüllü unutulmuşluğu, ve ormanlardaki görkemi de çok cazip... Her ikisi de lsam ben ya ;)
ıhlamur çok güzel bu bir gerçek.. cevizin de en çok yapraklarına elimi sürdüğümde elimde kalan o kokusunu severim:) ben ikisi olayım en iyisi:)
Mustafa Abdal
10-05-2013, 12:24
Başlığı okuyunca önce üstünkörü düşündüm, ben bir ağaca benziyormuyum. Iıh dedim kendi kendime. Sonra başlığa bir iki kere daha rastladım. Biraz daha düşündüm, benziyormuşum.
Kestane olduğumu fark ettim, gösterişsiz, gözden ırak, çalı çırpı içinde büyüyen ama hem meyveleri-tohumu olarak hem sadece ağacı olarak bile değerli ve işlevsel bir ağaç.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.