View Full Version : Graptopetalumda Yapışkan Beyazlıklar
Sevgi Durul
12-09-2015, 10:34
Araştırdığımda bulamadım, graptopetalumda beyaz, dokunulduğunda epey fazla yapışkan bir şeyler oluşmuş.
Önce unlu bit sandım, makro modda fotoğraf çektiğimde bitkinin tam büyüme noktasında yoğunlaşmış bu oluşumları gördüm. Başka dallarda da aynı durum söz konusu.
Ne olduğunu bilsem ona göre tedbir alırdım. Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
574709
Biraz daha net fotoğraflama şansınız var mı tam çıkartamadım. Unlu bit benzeri bir şey diye düşünüyorum.
Dövülmüş damla sakızı gibi görünüyor, daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Cevabı ben de en az sevgili SDurul kadar merakla bekliyorum.
Sevgi Durul
14-09-2015, 19:33
Biraz daha net fotoğraflama şansınız var mı tam çıkartamadım. Unlu bit benzeri bir şey diye düşünüyorum.
Çok net fotoğraf çekememişim yine. Ama unlu bitleri makinanın ekranında gördüm.
Bu oluşumları elle temizledikten sonra kendi hazırladığım her zaman elimin altında bulunan acı biber, arap sabunu, sıvıyağ karışımı ile ilaçlamıştım.
577454
Tomurcuklu kısımdaki yenilerini görünce ilacı tekrarladım. Yarın da neemazalla ilaçlamayı düşünüyorum.
577455
Sayın h_doğan, sizin başka öneriniz var mıdır?
Sevgili A_NOMAD, daha önce de bazı bitkilerimde unlu bit görmüştüm fakat bunu geç fark edince olanlar olmuş, epey üremişler.
Organik olarak bir önerim maalesef yok.
Acetamiprid içerikli bir ilaç kullanabilirsiniz. 1g/1L dozunda bir hafta arayla birkaç uygulama gerekir.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.