View Full Version : sumeyra47 / Kaktüs ve Sukulentlerim
sumeyra47
27-08-2015, 22:39
Artık kaktüs ve sukulentlerimi bu başlıkta toplamanın zamanı geldi. ;)Bazıları 2 senelik bazıları henüz yeni olan kızlarımın podyuma sizlerin huzuruna çıkarmaya karar verdim. Öyle çok farklı türlerim yok kendi çapımda elimden geldiği kadar çeşit edinmeye çalışıyorum. Umarım beğenirsiniz.. :rolleyes: ;)
sumeyra47
27-08-2015, 22:45
İlk olarak yazın başından beri çiçekli olan sukulentimi sizlerle paylaşıyorum. Minik beyaz çiçeklerine bayıldım üstelik çok zahmetsiz benim kızım..
572855
572856
Çiçeksiz halide çok güzel..
572857
sumeyra47
27-08-2015, 22:52
Bu kızımda en sevdiklerimden kısa sürede saksıyı doldurup taştı bile. Kışın bana geldiğinde parmak kadar bile yoktu. Baharda çoştu benim güzelim. :p ;)
572860
572861
572862
sumeyra47
27-08-2015, 23:00
Hayırlı olsun sayfanız.
Teşekkür ederim sn.pulipet.
sumeyra47
27-08-2015, 23:07
Aynı saksıda iki güzel.. ;)
572870
Echeveria derenbergii.. Araların da crassula perforata da göz kırpıyor bize. :D
572871
Crassula arborescens..
572872
akçabardak
27-08-2015, 23:21
Sevgili sumeyra47 sukulent sayfanız hayırlı olsun, hepsi de çok güzeller güle güle sağlıkla büyüt miniklerini.
sumeyra47
27-08-2015, 23:31
Benim en sevdiğim gözdelerimden biri olan kalanchoe tomentosa. Çok yavaş büyüyen bir tür ama yine gösterişli tüylü ve kenarlarındaki dantel gibi duran yaprakları ile çok sevdiğim kınalı kuzum o benim.
572873
572875
Abla kardeş yan yana iyi anlaşıyor benim kızlarım. ;)
572874
sumeyra47
27-08-2015, 23:33
Sevgili sumeyra47 sukulent sayfanız hayırlı olsun, hepsi de çok güzeller güle güle sağlıkla büyüt miniklerini.
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim sevgili akçabardak sayfama hoş geldin. ;) ;)
YeniGine
27-08-2015, 23:57
Sevgili sümeyra sayfan hayrlı, bol dikenli ve sukulentli olsun inşallah... Senin kızlar pek güzeller maşallah, çoğalsınlar. Rastgelsin inşallah!..
sumeyra47
28-08-2015, 00:10
Sevgili sümeyra sayfan hayrlı, bol dikenli ve sukulentli olsun inşallah... Senin kızlar pek güzeller maşallah, çoğalsınlar. Rastgelsin inşallah!..
Hoş gelmişsin Yenigine ablam, iyi dileklerin için teşekkür ederim. :)
Sn. Sumeyra47 çiçekleriniz çok güzel, hayırlı olsun sayfanız.. :)
Sn. Sumeyra47 hepsi biririnden güzel ama be özellikle "Crassula pellucida ssp. marginalis" çok begendim, sayfanız hayırlı olsun..
sumeyra47
28-08-2015, 15:43
Sn. Sumeyra47 çiçekleriniz çok güzel, hayırlı olsun sayfanız.. :)
Teşekkür ederim daha güzelleri sizlerin olsun. ;)
sumeyra47
28-08-2015, 15:47
Sn. Sumeyra47 hepsi biririnden güzel ama be özellikle "Crassula pellucida ssp. marginalis" çok begendim, sayfanız hayırlı olsun..
Crassula pellucida ssp. marginalis çok hızlı gelişen zahmetsiz bir tür. Sedum değil ama sedumlar gibi hemencicik saksıyı doldurup taşıyor. ;)
İyi dilekleriniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim.
münevver48
29-08-2015, 00:27
sevgili sümeyra47, güle güle büyütürsünüz. sayfanız hayırlı olsun. şimdi az diyorsunuz ama bir süre sonra koyacak yer bulamazsınız. bunlar diğerlerine benzemiyor. insanda hastalık yapıyor. benden söylemesi sevgiler.
Çok renkli bir sayfa olacağı taa baştan belli, şu 1. Fotoğrafa bayıldım. Sayfan hayırlı uğurlu ve daima hareketli olur dilerim.
sumeyra47
29-08-2015, 12:17
sevgili sümeyra47, güle güle büyütürsünüz. sayfanız hayırlı olsun. şimdi az diyorsunuz ama bir süre sonra koyacak yer bulamazsınız. bunlar diğerlerine benzemiyor. insanda hastalık yapıyor. benden söylemesi sevgiler.
Siz benim az dedime bakmayın balkonda bize oturmaya yer kalmadı resmen :D bir çoğunun ismini bilmiyorum. Zamanla hepsini sırayla size tanıtacağım. Ve hala da gözlerim doymadı sukulent konusunda. Allah sonumuzu hayır etsin eşlerimize de sabır versin. :o :mad:
Bu arada güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. ;) ;)
sumeyra47
29-08-2015, 13:06
Çok renkli bir sayfa olacağı taa baştan belli, şu 1. Fotoğrafa bayıldım. Sayfan hayırlı uğurlu ve daima hareketli olur dilerim.
Sevgili Hira, hoş geldin iyi dileklerin ve beğenilerin için teşekkür ederim.. Kızlarımı beğenmene çok sevindim. İnşallah daha iyileri senin olur. 1.fotoğraftaki Crssula exilis ssp.picturata benimde çok sevdiğim bir sukulent, biliyorsun söylemen yeterli seve seve paylaşırım. ;)
Sevgi Durul
29-08-2015, 14:31
Sevgili sumeyra47, sayfanız hayırlı, bol paylaşımlı olsun.:)
İlk iki bitkiniz hiç görmediğim ve çok beğendiğim iki bitki oldu.:)
Bakalım daha neler var hazinenizde? Merakla bekliyorum.:) Sevgiler...
Mücevher Çalısı
29-08-2015, 15:45
Sayfanız hayırlı, uğurlu olsun Sn. sumeyra47. Sukulentleriniz çok şekerler. Şu ilk podyuma çıkan esmer modlinizin (Crassula exilis ssp. picturata) arkasında sanki bir Sedum palmeri saklanıyor:) Tanıtım sırasını bekliyor olmalı :)
Sevgiler, Saygılar...
sumeyra47
29-08-2015, 23:27
Sevgili sumeyra47, sayfanız hayırlı, bol paylaşımlı olsun.:)
İlk iki bitkiniz hiç görmediğim ve çok beğendiğim iki bitki oldu.:)
Bakalım daha neler var hazinenizde? Merakla bekliyorum.:) Sevgiler...
Hoş geldin SDurul abla, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Beğendiğin iki bitki benimde çok sevdiklerimden bu yüzden sayfanın açılışını onlarla yaptım. Dahasıda var devamı gelecek inşallah şimdilik fotoğraf çekemiyorum ama bir kaç güne kalmaz sorunu halledicem. ;)
Ziyaretiniz ve beğenileriniz beni çok mutlu etti her zaman beklerim sevgiler.
sumeyra47
29-08-2015, 23:36
Sayfanız hayırlı, uğurlu olsun Sn. sumeyra47. Sukulentleriniz çok şekerler. Şu ilk podyuma çıkan esmer modlinizin (Crassula exilis ssp. picturata) arkasında sanki bir Sedum palmeri saklanıyor:) Tanıtım sırasını bekliyor olmalı :)
Sevgiler, Saygılar...
İyi temennileriniz için çok teşekkür ederim Mücevher Çalısı. Hemde iki saksı var sedum palmeri sırası geldikçe oda huzurunuza çıkacak. Sedumlar vazgeçilmezlerimden kışın açan çiçekleri çok güzel oluyor.
Güzel bir başlangıç yapmışsınız.Bol çeşitli,eğlenceli ve güzel sayfalar dileğiyle.hayırlı olsun.
Gül Batur
01-09-2015, 23:04
Hoş geldin aramıza hayırlı olsun.
günebakan
02-09-2015, 10:19
Sevgili sümeyra47 sayfan hayırlı olsun bakalım daha ne güzellikler çıkacak ortaya:)
sumeyra47
04-09-2015, 22:18
Güzel bir başlangıç yapmışsınız.Bol çeşitli,eğlenceli ve güzel sayfalar dileğiyle.hayırlı olsun.
Hoş geldin aramıza hayırlı olsun.
Sevgili sümeyra47 sayfan hayırlı olsun bakalım daha ne güzellikler çıkacak ortaya:)
Hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Ziyaretinizle beni ne kadar sevindirdiniz bilemezsiniz. Güzellikleri paylaşmak için her zaman beklerim. ;)
Sevgi ve selam ile.
sumeyra47
26-10-2015, 21:46
Bu arajmanı yapalı iki yıl oldu. Çok acemiydim içlerinden sağ çıkanlar bunlar oldu. Çoğalıp büyüdüler çok güzelleştiler neyse ki. Arajman içindeki sukulentler bunlar..
Graptosedum francesco baldi
Sedum album
Sempervivium tectorum
Ve bir türlü toparlanamayan sedum dendroideum, üzerinde yaprak kalmadı. :( :(
582672
582671
582673
582675
Bunlarda diğer leğenlerim.. ;);)
582678
sumeyra47
26-10-2015, 22:12
Nazsız çok kolay bir crassula türü. Çabucak büyüyor pek ilgilenmesem de. Alalı 6 ya da 7 ay olmuştur. ;)
582683
Çiçek açmaya hazırlanıyor..
582684
582716
Ne kadar büyümüş oysa ki ilk aldığımda böyle idi. ;)
582685
sumeyra47
26-10-2015, 22:58
Echeveria derenbergii çiçek açtı.. :p ;) Bu sene ikinciye çiçeklendi güzel kızım.
sumeyra47
26-10-2015, 23:32
Geçen sene ki soğuk kışa dayanamayıp donan kalanchoe fedtschenkoi minik yavrularından biriydi. Kocaman olan annesinin altında donmaktan kurtulup hayata tutundu mimik k.fedtschenkoi. Şimdi annesi kadar büyüyüp gürleşmese de yine büyüyüp annesini aratmadı minik yavru. Üstelik ben onu yapraktan büyüttüm annesinin kanatları altında. Soğuklarla beraber pembeleşmeye başladı yaprakları. Pembiş yapraklarına bayılıyorum miniğimin. :p ;):o
582704
Büyümüşte kendi yavruları olmuş kızımın. :o :o
582705
Geçen kış donan kalanchoe fedtschenkoi :(
583061
Telgraf çiçeğiyle aynı saksıyı paylaşıyor şimdilik. ;)
583059
Misafirimiz de var üstelik. Saksı zaten küçük birde sen eksiktin güvercin kardeş.
583060
Güvercinin güzelliğine doyamadık bir saatten fazla kaldı sağolsun yan tarafta ki graptopetalum bronzun yapraklarını koparıp durdu.
sumeyra47
26-10-2015, 23:43
Bu güzellik sevgili Günebakan'dan gelmişti. Yaklaşık altı ayda bu hale geldi bacaksız. Askılı saksılarda pekte hoş duruyor hem kolay tuttu arsız bir şey, hemde çabucak büyüdü. Üstelik çok güzel mor etli yaprakları, iştah açıcı tam yemelik şeker niyetine. ;)
sumeyra47
26-10-2015, 23:57
(Ben çok çirkinim beni gösterme kimselere) Demesine rağmen çirkin kızımı sizlerle tanıştırayım dedim. Yine küçücük olan bu şirin sukulentim çabuk gelişen nazsız türlerden, sedumların geneli öyle arsızdır zaten. Bu kadar arsız olmasına rağmen ben iki kere çelikten büyütmeyi başaramadım acemilik işte. Artık beceriksizliğim yüzünden ben de hazır köklü olarak almayı tercih ettim. Neyse ki sandığım kadar zor değilmiş bakımı. Azcık çirkiniz ama olsun.:p ;)
582712
582713
Bu biraz küçük halimiz..
582714
Aldığım zaman ki hali yaklaşık 7 ay önce. Yapraklar daha sık sanki.
582715
günebakan
27-10-2015, 08:57
Sarı sarı çiçekte açıyor o güzellik sevgili Sümeyra47:)
ibocandan
27-10-2015, 09:24
Bitkileriniz bol çiçekli olsun yeşilliklerin içine paçalı güvercin de sanki bir tablo gibi olmuş
sumeyra47
27-10-2015, 10:21
Sarı sarı çiçekte açıyor o güzellik sevgili Sümeyra47:)
Üzerinde tomucukları var nasıl açacak bende merak ediyorum beni bu güzellikle tanıştırdığın için teşekkürler sevgili günebakan.;)
sumeyra47
27-10-2015, 10:24
Bitkileriniz bol çiçekli olsun yeşilliklerin içine paçalı güvercin de sanki bir tablo gibi olmuş
Teşekkür ederim sn ibocandan hem paçalı hem şapkalı cinsinden bu güvercin çok sevimli bir şeydi. Balkonu sevdi misafirimiz oldu bizde izlemeye doyamadık.
Bu güzellik sevgili Günebakan'dan gelmişti. Yaklaşık altı ayda bu hale geldi bacaksız. Askılı saksılarda pekte hoş duruyor hem kolay tuttu arsız bir şey, hemde çabucak büyüdü. Üstelik çok güzel mor etli yaprakları, iştah açıcı tam yemelik şeker niyetine. ;)
bunun adı nedir acaba? senecionun teyze kızı gibi :) Çok güzel bayıldm.
Alıntıladığınız mesajda adı yazıyor zaten, ilgili mesaja tekrar bakın bence :)
flaneuse
28-10-2015, 12:19
Sedum Pachyphyllum kızınız hiç çirkin değil Sayın Sumeyra47, aksine tam bir fıstık! Leğenlerinizi de çok beğendim, ne kadar iyi düşünmüşsünüz (üye sayfalarını gezerek hem yeni türler öğrenmeye hem de düzenlemelere ve kaplara ilişkin fikir edinmeye çalışıyorum).
Mücevher Çalısı
28-10-2015, 12:55
... bir türlü toparlanamayan sedum dendroideum, üzerinde yaprak kalmadı.
...
Sn sumeyra47, sedum dendroideum bende de var ve sizinki kadar olmasa da şu an yaprak dökmekle meşgul. Çelik halindeyken kışın 5-10 cm boyundaydı ve kış sonu ilkbahar döneminde hızlı büyüme sağladı, sonbahara kadar enine-boyuna gelişti. Google görsellerden baktım da bu bitkinin genel görüntüsü alttan yapraksız anladığın kadarıyla, bazıları bonsai gibi ağaç formunda. Benimki de aranjman saksıda, anlaşılan bizim S. dendroideumlar aşağı alanı boş bırakıp arkadaşlarına gölge yapacak..
Sevgiler, Saygılar...
sumeyra47
28-10-2015, 18:27
Sevgili gulin, beğenileriniz için teşekkür ederim.
Bende senecio rowleyanus akraba sanıyordum ama değilmiş sadece benziyorlarmış. ;):D
Bu arada adı othonna capensis yazmıştım ama görmediniz galiba. :rolleyes:
sumeyra47
28-10-2015, 18:51
Sedum Pachyphyllum kızınız hiç çirkin değil Sayın Sumeyra47, aksine tam bir fıstık! Leğenlerinizi de çok beğendim, ne kadar iyi düşünmüşsünüz (üye sayfalarını gezerek hem yeni türler öğrenmeye hem de düzenlemelere ve kaplara ilişkin fikir edinmeye çalışıyorum).
Sayın flaneuse,
Sormayın aslında kızım çok güzeldi yazın kavurucu sıcaklarda susuz kalmıştı ben evde yokken. :( Bu yüzden yaprakları sarardı kalan yapraklarda saksı değişimi sırasında döküldü maalesef iyice yaprak sayısı azaldı. Ama çirkin olmamasına çok sevindim, beğenileriniz için teşekkür ederim.. ;)
Fikir benim fikrim değil bende sizin gibi üye sayfalarını gezerek fikir edindim. Ben yeni üyeyken leğende ki arajmanları kaktüs ve sukulent sayfalarında çok görürdüm. Hem saksı yetiştirmek zor oluyordu. Özellikle sedumlar gibi yayılıcı bitkiler için çok işe yarıyor. :D;)
sumeyra47
28-10-2015, 20:14
Sn sumeyra47, sedum dendroideum bende de var ve sizinki kadar olmasa da şu an yaprak dökmekle meşgul. Çelik halindeyken kışın 5-10 cm boyundaydı ve kış sonu ilkbahar döneminde hızlı büyüme sağladı, sonbahara kadar enine-boyuna gelişti. Google görsellerden baktım da bu bitkinin genel görüntüsü alttan yapraksız anladığın kadarıyla, bazıları bonsai gibi ağaç formunda. Benimki de aranjman saksıda, anlaşılan bizim S. dendroideumlar aşağı alanı boş bırakıp arkadaşlarına gölge yapacak..
Sevgiler, Saygılar...
Sevgili Mücevher Çalısı, sayfama hoş geldiniz..
Sedum dendroideum ilk ektiğim aylarda çok güzel gelişti. Geçen sene dondurucu soğuklara rağmen direndi. Dona dayanıklı olması beni sevindirdi ama sonra yapraklarını sarartıp dökmeye başladı. Demek ki donlara göründüğü gibi dayanaklı değilmiş. Bu yaz biraz toparlandı derken kırmızı örümcekler musallat oldu başa çıkamayınca yaprakları koparıp çöpe atmak mecburiyetinde kaldım. Sizin dediğiniz gibi galiba uç dallarından yapraklar çıkarmaya başladı. Aşağı tarafı yapraksız kaldı. Bir ara toprağa yakın yerden budamak istedim ama kıyamadım. Bonsai formunda büyümesi için hafif budama yapsam mı diye düşünüyorum.
sumeyra47
28-10-2015, 23:51
Üç renkten en erken tomurcuklanan pembe yılbaşı çiçeğim oldu. Açık balkonda olan daha canlı ve sağlıklı görünüyor.
583062
Sarı ile kırmızı yılbaşı çiçeklerim içeride olduğundan mı ne henüz tomurcuklanmadılar. Kırmızı olan yapraklarını kurutup tek parça kaldı neyse ki sarısı ona göre daha iyi durumda.
Bu arada benim favorilerim arasında en sevdiğim bitkilerimden bir tanesi olan yılbaşı çiçeğidir. Bayılıyorum bu çiçeğe açması için bir sene beklemeye değiyor bence. :o;)
sumeyra47
01-11-2015, 19:10
Güzel kızım echeveria huths pink onunla tanışalı 1 yıl oldu. Muhteşem rengiyle balkonumun kraliçesi oldu. Echeverialarım arasında en gözdesi birde çiçek açsa ne güzel olacak. Varsın çiçek açmasın pembiş yapraklarının güzelliği yeter.. ;)
583489
583490
Soğuktan yaprakları kızaran crassulayla birbirine çok yakışıyorlar. ;)
583491
Crassula Capitella ''Campfire'':rolleyes:
583492
sumeyra47
01-11-2015, 19:28
Crassula marnierana çiçek açtı. ;)
583497
583498
Othonna capensis minik tomurcukları.. Nasıl bir çiçek açacak merak ediyorum.;)
583508
583500
Crassula exilis ssp. picturata hala çiçekli. Sonbaharda tekrardan çiçeklendi ve çiçeğinin ömrü çok uzun. ;)
583501
sumeyra47
01-11-2015, 19:44
Yeni yaptığım arajmanlardan biri. Ayrı saksılarda olan sukulentleri bir araya toplayıp yer sıkıntısını gidermek istedim. Umarım bu kış fazla sulayıp çürütmem. Geçen kış sukulentlerimin bir bölümünü dondurdum bir bölümünü de çok sulamaktan çürüttüm. Bir aradayken ihtiyaçlarını karşılamak çok riskli olsa da inşallah bir sorun oluşturmaz. Arajman yapmak çok keyif verici tam bir terapi. ;) ;)
Echeveria black prince muhteşem çiçeği ile çok hoş görünüyor. ;)
583502
Crassula rupestris.. Hemen arkasında ki ise, portulacaria afra variegata
583503
Sedum rubrotinctum 'Aurora'
583504
583515
583514
sumeyra47
01-11-2015, 21:41
Sevgili Günebakan'dan gelen senecio aticulatus. Küçük bir kaza geçirdi toprağa yakın gövdesinden kırıldı tekrar ektim köklendi. Neyse ki toparlandı..
583529
583530
Sedum adolphi aldığımdan bu yana güzel gelişti ama dallarında ki lekeler nedir anlayamadım.
583531
583532
583533
Oooo sahane bir sayfa acilmis ve benim gozumden kacmis, hayirli olsun Sumeyracik.
Cok guzelmis sukulentlerinin hepsi de, masaallah. Hepsi balkonda mi bunların. Benim ev icinde olanlar pek gelismedi, balkona alsam havalar da sogudu. Imrendim simdi seninkilere😀
sumeyra47
01-11-2015, 22:33
Oooo sahane bir sayfa acilmis ve benim gozumden kacmis, hayirli olsun Sumeyracik.
Cok guzelmis sukulentlerinin hepsi de, masaallah. Hepsi balkonda mi bunların. Benim ev icinde olanlar pek gelismedi, balkona alsam havalar da sogudu. Imrendim simdi seninkilere
Hoş geldin sefalar getirdin sevgili samur.. Güzel sözlerin için teşekkür ederim.
Hepsi balkonda şimdilik havalar iyice soğumadan içeri almayı düşünmüyorum. Şuan herşey yolunda gidiyor geçen sene çok sukulent kaybettim. Balkonda olanlar dondu içeride olanlarda çürüdü. Bu kış diken üstündeyim bakalım ne kadar kayıp vereceğiz. Her gün hava durumuna bakıyorum şimdilik iyi gidiyor.
loveforlife
02-11-2015, 07:18
Sümeyracığım,
Sana hırsızlığa pardon misafirliğe gelesim geldi. Maşallahları var tüm bitkilerinin. Eski evindeyken ne kadar üzülüğünü hatırladım da bir anda...
Emeklerine sağlık canım...
günebakan
02-11-2015, 09:18
Sevgili sümeyra47 sedumlara bayıldım hepside ayrı ayrı güzel:)
Othonna capensis Rubra'nın çiçekleri böyle açacak bugün baktım benimkide tomurcuklanmış
583558
her biri ayrı güzel güle güle büyütün .. çok beğendim gerçekten
sumeyra47
02-11-2015, 10:49
Sümeyracığım,
Sana hırsızlığa pardon misafirliğe gelesim geldi. Maşallahları var tüm bitkilerinin. Eski evindeyken ne kadar üzülüğünü hatırladım da bir anda...
Emeklerine sağlık canım...
Buyur gel sevgili Loveforlife sen yeter ki gel özlettin zaten kendini.. ;)
Her zaman beklerim.
Eski evimde olmuyordu çiçekler sırf bu yüzden taşındım zaten.
Beğenilerin için çok teşekkür ederim.
sumeyra47
02-11-2015, 10:52
Sevgili sümeyra47 sedumlara bayıldım hepside ayrı ayrı güzel:)
Othonna capensis Rubra'nın çiçekleri böyle açacak bugün baktım benimkide tomurcuklanmış
583558
Maşallah ne güzel açmış, sarı çiçeklerine hayran kaldım gerçekten çok zarifmiş çiçekleri. Benim othonna capensis rubranın annesi de ayrı güzelmiş. ;)
sumeyra47
02-11-2015, 10:54
her biri ayrı güzel güle güle büyütün .. çok beğendim gerçekten
Çok teşekkür ederim sn.aerosol, daha güzelleri sizlerin olsun. ;)
sumeyra47
11-01-2016, 21:36
Kışın kızaran yazın tamamen yeşile dönen C.capitella'nın son hali.
592072
592073
Baharda çoşmasını beklediğim diğer sukulent arajmanı.
592074
Sevgili sumeyra47,
Sayfanızı yeni farkettim affedin... Ne kadar güzel, hepsi birbirinden renkli, maşallah :) Aranjmanlar süper olmuş, sanırım ben de bu işe girişeceğim yavaş yavaş :)
sevgihoca
11-01-2016, 22:59
Sayfayı iyi ki fark etmişsin Duygucuğum,sayende ben de gezmiş oldum.Nefis bir,2 sayfaydi.Rüya gibi,teşekkür ederiz.Ben bu sukulentçilerin sayfasını gezince çok fena oluyorum.:(:p
Galip Kuzucu
12-01-2016, 00:09
İyiki bakmışsın duygu abla sayende harika çiçekler görmüş olduk :D
sumeyra47
14-01-2016, 00:53
Sevgili sumeyra47,
Sayfanızı yeni farkettim affedin... Ne kadar güzel, hepsi birbirinden renkli, maşallah :) Aranjmanlar süper olmuş, sanırım ben de bu işe girişeceğim yavaş yavaş :)
Sayfayı iyi ki fark etmişsin Duygucuğum,sayende ben de gezmiş oldum.Nefis bir,2 sayfaydi.Rüya gibi,teşekkür ederiz.Ben bu sukulentçilerin sayfasını gezince çok fena oluyorum.:(:p
İyiki bakmışsın duygu abla sayende harika çiçekler görmüş olduk :D
Sevgili duy-gu, sevgihoca, Galip Kuzucu;
Hoş geldiniz arkadaşlar, hepinize beğenileriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim çok naziksiniz.
Sayfayı bu denli görünmez kılan şey nedir merak ettim doğrusu. :D Her zaman beklerim çok teşekkürler.
Sevgili duy-gu,
Gerçekten çok güzel bir duygu birden fazla bitkiyi aynı saksıda birleştirmek hele birde ortaya birbiriyle uyumlu güzel arajmanlar çıkarsa çok mutlu ediyor insanı. Ben daha yeniyim acemi işi işte, bunu gerçekten çok güzel yapan arkadaş var sitede. ;)
sumeyra47
14-01-2016, 01:07
Pachyphytum oviferum
592267
Crassula springtime
592268
592269
Echeveria derenbergii bir taraftan turuncu çiçeklerini solduruyor diğer taraftan tekrardan açıyor. Bir senedir benimle hiç çiçeksiz kalmadı. ;);)
592270
sumeyra47
14-01-2016, 01:17
Aslında sedum adolphi de çiçek açmak üzereydi ama maalesef onu on gün önce ki soğuk havada dışarıda unutmuşuz. Oysa ki bu kış kayıpsız atlatacaktım sanıyordum bu güzel tek başına kalakalmış -11 derecede. Saksı küçük olduğu için onu bıraktığımı fark etmemişim. Çok üzüldüm ama artık çok geç. :(
sumeyra47
14-01-2016, 01:20
Neyse ki sonunda açabildik. Sarı ile kırmızı yılbaşı çiçeği de açmak üzere. ;);)
Görünmez değilsiniz estafurullah :)
Siz böyle bol bol çiçeklerinizi paylaşın, içimiz açılsın :)
O zaman hep sayfanızı işgal ederiz :)
sumeyra47
21-01-2016, 16:00
Sevgili SDurul'dan gelen sempervivumlar. Büyümeleri için gözlerinin içine bakıyorum.
592999
592998
Sempervivum arachnoideum.. Büyümelerini beklemeden bauhaustan aldığım sempervivum arachnoideum ile SDurul'dan gelen minik sempervivum arachnoideum.
592997
sumeyra47
21-01-2016, 16:44
Tamamen kuruyan sedum sieboldii tekrardan yeşerdi.
593006
Sedum autom joyda kurudu neredeyse saksıya boşaltacaktım meyerse oda sedum sieboldii gibi tekrardan uyanıyor. :p;)
593005
sumeyra47
21-01-2016, 17:10
Senecio rowleyanus mu yoksa senecio herreianus mu pek ayırt edemedim. 2 sene önce bu güzelliği bana sevgili sakdağ göndermişti. Geçen sene biraz büyüdü, boncukları tam yuvarlak olmadığı için senecio herreianustır sanmıştım ama onun çizgileri vardı. Kafam çok karışık saatlerdir netten araştırıyorum daha çok aklım karıştı. Son bir senedir hiç büyümüyor yerinde sayıyordu. Toprağını değiştirdim biraz büyüme belirtileri oluşmaya başladı. Ne zaman sarkıtacak güzelim saçlarını meraktayım.
sumeyra47
21-01-2016, 17:17
Crassula ovata benim ağaçlara nete üye olduğum ilk aylarda Bursa toplantısında değerli ablam Cemo'nun hediye getirdiği paketten çıkmıştı. Büyüdü serpildi neredeyse ağaç oldu fotoğrafta küçük çıktığına bakmayın aslında çok büyümüş benim prensesim. Kışın daha çok gelişen bir tür birde yaprakları toz tutmasa ne güzel olacak. ;):D
sumeyra47
21-01-2016, 17:21
Aslında bir çok rengi var ama önce açanlar kırmızı ile turuncu oldu diğer renklerde açtıkça fotoğraflarını yüklerim.
akçabardak
21-01-2016, 18:34
Sevgili sumeyra hepsi de çok güzeller, senecio konusunda bana kalırsa o saksıda her ikisinden de var, uzun uzun olanlar senecio herreianus, yuvarlak olanlar senecio rovleanus, yine de yanılma payım olabilir, üstatlar daha iyi bilir.
sevgihoca
21-01-2016, 20:51
Of yaa,daha çok çalışmam gerek.Maşallah hepsi mi güzel olur vallahi hepsi güzel.
sumeyra47
21-01-2016, 22:16
Sevgili sumeyra hepsi de çok güzeller, senecio konusunda bana kalırsa o saksıda her ikisinden de var, uzun uzun olanlar senecio herreianus, yuvarlak olanlar senecio rovleanus, yine de yanılma payım olabilir, üstatlar daha iyi bilir.
Bende kararsızım bir türlü karar veremiyorum ilk geldiğinde tamamen yuvarlak değildi son zamanlarda şekli bezelye gibi oldu. :o
Belkide sizin dediğiniz gibi ikiside olabilir.
sumeyra47
21-01-2016, 22:19
Of yaa,daha çok çalışmam gerek.Maşallah hepsi mi güzel olur vallahi hepsi güzel.
Ne güzel sözler bunlar, ne kadar mutlu ettiniz beni. Aslında o kadar uğraştırmıyorlar beni sukulentler, forumdaki arkadaşlar sağolsunlar onlar gönderiyorlar geriye sadece böyle olması için zaman ve sabır gerekiyor. Inşallah sizinde bir kaç senede daha güzel olurlar, beğenileriniz için çok teşekkür ederim sevgiler.
sumeyra47
28-02-2016, 22:17
Açmasını beklediğim sukulentler. ;)
sumeyra47
28-02-2016, 22:33
Şimdi sıra açanlarda. Sarı çiçekli yılbaşı çiçeğim sadece iki tanecik çiçek açtı ve baya geçikti açmak için üstelik bu sene sarı olan çiçeği çoğunlukla pembeye dönüşmüş. Oysa ki sarı rengine aşık olmuştum pembe vardı zaten. :(
597713
597714
597715
Bir de pembe yılbaşı çiçeği de böyle açmıştı.
597718
Kırmızı yılbaşı çiçeğim bu sene açmadı maalesef.
tarla kuşu
28-02-2016, 22:45
Sevgili sumeyra47,
Sukulentlerinize ba-yıl-dım.....
sumeyra47
28-02-2016, 22:50
Echeveria derenbergii yaz kış açmaya devam ediyor.
597719
Oturma odasının pencere önü.
597720
Arajmanlar henüz pek canlanamadı. Baharın gelişiyle onlarda güzelliklerini gösterecek.
597721
Crassula marnierana büyümeye devam ediyor.
597722
sumeyra47
28-02-2016, 22:51
Sevgili sumeyra47,
Sukulentlerinize ba-yıl-dım.....
Çok teşekkür ederim beğenileriniz için sevgiler. ;) ;)
sumeyra47
28-02-2016, 22:57
Kalanşolar açmaya devam ediyor şuan elimde dört renk var sarı ile beyaz hariç onları da bulursam tamamdır.
Kırmızı..
597723
Açık pembe..
597724
Koyu pembe..
597725
Birde turuncu..
597726
Bayılırıyorum kalanşolara kışın çiçek konusunda kesinlikle birinci sıradalar. ;) ;)
597727
Muhteşem , çok hoş görünüyorar.
Şükran45
29-02-2016, 09:05
Sukulentleriniz, kalanşolarınız hepsi birbirinden güzel maaşallah. Pencere önü ve arkasını kıskanmamak mümkün değil.
sevgihoca
29-02-2016, 09:17
Siz de mi Şükran45,ben de kıskandım.:( Maşallah.
Şükran45
29-02-2016, 09:40
Sevgi hocam hepsine "Keşke benim olsa..." diyerek bakıyorum. Tebrik ve teşekkür ederim Sayın Sumeyra bu güzellikleri bizimle paylaştığın için.
Kalansolara bayildim cok guzel olmuslar,kisin bir kalanso bir de acelya keyifle bikmadan aciyor bizleri de şenlendiriyor, evimizi renklendiriyor degil mi sumeyracik😉
sumeyra47
29-02-2016, 23:58
Muhteşem , çok hoş görünüyorar.
Çok teşekkür ederim daha güzelleri sizlerin olsun.
Sukulentleriniz, kalanşolarınız hepsi birbirinden güzel maaşallah. Pencere önü ve arkasını kıskanmamak mümkün değil.
Siz de mi Şükran45,ben de kıskandım.:( Maşallah.
Sevgi hocam hepsine "Keşke benim olsa..." diyerek bakıyorum. Tebrik ve teşekkür ederim Sayın Sumeyra bu güzellikleri bizimle paylaştığın için.
Sevgihoca, Şükran45 , beğenileriniz beni onure etti lakin beni resmen şımartıyorsunuz. Oysa ki, ağaçlar nette kaktüs ve sukulent konusunda ne üstadlar var yanlarından bile geçemem. Ben kendi çapında çok acemi pek bir şeyler becerememiş yolun çok daha başında bir çırak olarak görüyorum. Bu güzel bakmakla alakalı, güzel baktığınız için güzel görüyorsunuz çok teşekkür ederim sevgiler. ;) ;)
sumeyra47
01-03-2016, 00:01
Kalansolara bayildim cok guzel olmuslar,kisin bir kalanso bir de acelya keyifle bikmadan aciyor bizleri de şenlendiriyor, evimizi renklendiriyor degil mi sumeyracik😉
Aynen öyle katılıyorum ama benim açelyalar daha aldığım ilk hafta kurumaya başladı ve maalesef öldüler. O benim beceriksizliğim orası kesin ama kalanşolar çok arsız ve bol bol çiçek açıyor bayılıyorum kışın onları seyretmeye. ;):p
sumeyra47
04-03-2016, 21:42
Euphorbia milii neredeyse bütün kışı balkonda geçirdi sadece havanın eksilere düştüğü bazı günler donmasın diye içeriye aldım. Yapraksız kalan kızım yinede çiçeklerini esirgemedi.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160304/14eaa5dad013ede09e4fdca08c15919b.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160304/c93e35f4c959728c1310118eac5b1f83.jpg
Senecio rowleyanus mu yoksa senecio herreianus mu pek ayırt edemedim. 2 sene önce bu güzelliği bana sevgili sakdağ göndermişti. Geçen sene biraz büyüdü, boncukları tam yuvarlak olmadığı için senecio herreianustır sanmıştım ama onun çizgileri vardı. Kafam çok karışık saatlerdir netten araştırıyorum daha çok aklım karıştı. Son bir senedir hiç büyümüyor yerinde sayıyordu. Toprağını değiştirdim biraz büyüme belirtileri oluşmaya başladı. Ne zaman sarkıtacak güzelim saçlarını meraktayım.
Bu sukulent suyu çok seviyor. çürür diye korkmadan sularsanız boncukların yeni sürenleri dahi yuvarlak olur . ben daha sudan dolayı çürütemedim hiç.
ilave olarak: Bitki izmir şartlarında yarı gölgede yaz kış dışarda. kısa süreli donlarda hiç birşey olmuyor.En hızlı gelişen sukkulentlerden biri bence.sizinkide büyük ihtimalle Senecio rowleyanus.
sumeyra47
04-03-2016, 22:41
Bu sukulent suyu çok seviyor. çürür diye korkmadan sularsanız boncukların yeni sürenleri dahi yuvarlak olur . ben daha sudan dolayı çürütemedim hiç.
Bizim sorunumuz toprağımızla ilgiliymiş toprağı değiştirdim şimdi rahatlıkla suluyabiliyorum çünkü daha önce torf ağırlıklı toprağa ekmiştim sularken az suluyordum. Şuan gelişimi çok iyi boncuklar kendini sarkmaya başladı keşke daha önce değinseymiişim toprağı.
Tavsiyenizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim sevgiler. ;)
sumeyra47
04-03-2016, 23:08
Crassula ovata büyük koyu yeşil yapraklı cinsinden. Hepsinin ortak yönü yapraktan çok kolay üretilebilmesi. Ben en çok iri yapraklı olan c.ovatayı seviyorum çünkü çok dallandığı ve çabuk büyüdüğü için minik bir ağaç gibi görünümünü var.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160304/afd3361eae4b318991cc3c7227844c5c.jpg
Crassula ovata "jade" minik kızarık yapraklarıyla çok güzel bir tür. İri yeşil yapraklı türüne göre daha geç gelişen bir Crassula.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160304/57cac6242f059f3198cdf639e5af8a91.jpg
Minik yavrumuz var üstelik, yapraktan ürettiklerimi arajmanlara ilave ettim çok şık duruyor diğer sukulentlerle birlikte.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160304/9847b219831540e079df09e5d6d6f098.jpg
Sevgili Jezebel'den gelen güzel..
Crassula ovata "veriegata"
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160304/96d5dc4a6b5b3b3b666c89d37e63883c.jpg
sumeyra47
04-03-2016, 23:14
Crassula ovata "gollum"
Crassula ovata ailesinden çok güzel bir tür. Diğerleri gibi yapraktan çok kolay üretilebiliyor yaprakları şeklinden dolayı çok ilgimi çekmişti. Boyu ortalama bir karış kadar c.ovata gibi çabuk gelişen bir tür değil. Suyu seviyor ama kışın sulamaya dikkat edilmeli ben 1 sene önce kışın suyunu kaçırdım biraz kökü çürüdü yarısından fazlası çöpe gitti. Neyse ki geçen yaz toparlandı.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160304/9f81fd71bd267cb409eeb630082fea05.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160304/486ebc4076b98d1f5dd5eaecc65f3013.jpg
Sevgili sümeyra47 crasulaların çok güzel.
Variegata da çok hızlı büyüyor kökü güçlenince.
İzmir grubu toplantı yaparsa dağıtmak üzere ürettiklerim
598683
Toplantı olacak gibi değil ama. :)
sumeyra47
05-03-2016, 12:24
;)Sevgili sümeyra47 crasulaların çok güzel.
Variegata da çok hızlı büyüyor kökü güçlenince.
598683
Maşallah bu yedek olanı mı? Ben zaten bunu görünce çok hoşuma gitmişti, benim sade yeşil yapraklı c.ovata gibi dallı budaklı. Kargodan çıkınca çok sevinmiştim. Şimdiden kendini gösterdi hızlıca yapraklar çıkarıyor.
İzmir'li ve Bursa'lı arkadaşlar lütfen artık toplanalım. Bir Eskişehir kadar olamadık ya! :( Hadi bizde toplanalım özlettiniz kendinizi.
sumeyra47
05-03-2016, 12:25
Tabii ki seve seve gönderirim. Ama taleplerimizi burada yazmıyoruz.
Ücretsiz paylaşımlar için aşağıdaki genel başlığı kullanıyoruz.
Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
;)
Maşallah bu yedek olanı mı? Ben zaten bunu görünce çok hoşuma gitmişti, benim sade yeşil yapraklı c.ovata gibi dallı budaklı. Kargodan çıkınca çok sevinmiştim. Şimdiden kendini gösterdi hızlıca yapraklar çıkarıyor.
İzmir'li ve Bursa'lı arkadaşlar lütfen artık toplanalım. Bir Eskişehir kadar olamadık ya! :( Hadi bizde toplanalım özlettiniz kendinizi.
Sevgili arkadaşım, o saksıda 10 kök var.
Toplantı olursa paylaştıracağım.
Tek saksıda köklendirmek de korumak da daha kolay oluyor.
Sabah yine anne bitkiyi budadım, 7 Çelik oldu, irili ufaklı :)
sumeyra47
05-03-2016, 20:11
Sevgili arkadaşım, o saksıda 10 kök var.
Toplantı olursa paylaştıracağım.
Tek saksıda köklendirmek de korumak da daha kolay oluyor.
Sabah yine anne bitkiyi budadım, 7 Çelik oldu, irili ufaklı :)
Yukarıdan çektiğin için hepsini tek parça sandım maşallah çok bereketliymiş.
loveforlife
06-03-2016, 09:42
Çözümü kolay. Bursa'da bir toplantı yaparız. (Her şeyi benden beklememek kaydıyla!) Bir güzel hasret gideririz. Jezebel'in de bir ayağı Bursa'da nasılsa. O da atlar arabaya gelir. İzmir toplantısına niyet, Bursa toplantısına kısmet oluverir.:p
sumeyra47
06-03-2016, 10:58
Çözümü kolay. Bursa'da bir toplantı yaparız. (Her şeyi benden beklememek kaydıyla!) Bir güzel hasret gideririz. Jezebel'in de bir ayağı Bursa'da nasılsa. O da atlar arabaya gelir. İzmir toplantısına niyet, Bursa toplantısına kısmet oluverir.:p
Ne güzel olur sevgili loveforlife, bende çok istiyorum bir araya gelmeyi.
Tabii ki ben üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım. Yerini ve tarihi belli edersek devamı gelir inşallah.
sumeyra47
19-03-2016, 13:00
Graptopetalum paraguayense çiçeğini ilk defa açıyor.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160319/dd9743eb9b292358851b47f492a6855d.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160319/1ba75377b0a569b7eae51ce9d22365aa.jpg
Pachyphytum oviferum ilginç çiçeğini açtı.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160319/57ce1dea64dc4a3cb747ccd655338495.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160319/91a87e41c0d801876dfd030d143377f8.jpg
SDurul'dan gelen minik pamuklu sempervivum küçük haline bakmadan bir sürü yavru çıkarmış.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160319/2467df907972f1b63b31f69051c97814.jpg
sumeyra47
20-03-2016, 09:50
Crassula "Springtime"
Crassulaceae familyasından ait olan bu tür koyu yeşil yaprakları ve pembe renkli, yıldız formlu çiçekleri ile adeta büyülüyor.
Çiçeklenme dönemi kış sonu, bahar başıdır. Gövdeleri genelde dik formdadır. Üretimi yaprak çeliklerinden yapılabilir.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160320/8904ca16dfab2ee82c5d8030a99fa9c5.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160320/831c378d78d6d94c11c1ca6ae8f0dfe7.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160320/75f1d2a6bbd7fccc634d63d15c8b9140.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160320/65d38bc5d680b1ab89a74c02a58d8b8a.jpg
sumeyra47
16-04-2016, 21:36
Sedum pachyphyllum çiçeklendi. :)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/cd7f4fe3d0436a59d3ac25f9b74e3974.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/7b178e12522146c4702849f4d86c9a78.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/7d75e6decf983860c2a44d7bed6c092b.jpg
sumeyra47
16-04-2016, 21:44
Sukulentler birer birer açıyor keşke kaktüslerde böyle kolay açsa.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/1ac1c6604f28891610c0fecf736ad748.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/f26653ada0f9d607a1e0bdaaff4c01f6.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/0913fba939d9a4c5e6fb27e5092ba5a1.jpg
sumeyra47
16-04-2016, 21:49
En son açan kalanchoelar..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/e63aa0d39b60aa062e0cb552b1cf65f1.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/069b78ff77e480908eb375ee6a3178e7.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/ca8b8b2c588298e673c3a85dfa580c75.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/becfeb205866dcf50d92cc7c6261f121.jpg
sumeyra47
16-04-2016, 21:59
Bu iki kaktüsümden başka açan kaktüsüm yok maalesef, :( neyse ki bu sene ilk defa açacak olan kaynana topuzu kaktüsüm beni çok sevindirdi.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/a126afb5b8534f118f9bccdcfe429491.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/c6de0a5d6a6db19162a21dc9932b2b8b.jpg
Euphorbia milii tekrar tekrar paylaştığım için özür dilerim. Hiç açmayan miliim bol bol açıyor artık paylaşmadan edemedim.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/d1afe006c97f5955cb1f3af96051611a.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/297c042662b1b69c9804d18b6ee2dae2.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160416/d9bdafab97b0f8aabf2df661944f3de3.jpg
YeniGine
17-04-2016, 00:09
Sevgili sümeyra47 maşallah, açmasalar da şu renk güzelliğine bayıldım... Kırmızılar-yeşiller harika olmuşlar.
Maşallah hepsi birbirinden sağlıklı ve alımlı:)
sumeyra47
21-04-2016, 17:19
Sevgili sümeyra47 maşallah, açmasalar da şu renk güzelliğine bayıldım... Kırmızılar-yeşiller harika olmuşlar.
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
sumeyra47
21-04-2016, 17:37
Atlasım sonunda açtı. Gerçekten muhteşem çiçekleri var beni kendine hayran bıraktırdı. Güler abla sayesinde tanışmış oldum bu güzellikle üç senenin ardından ilk defa çiçeğini gördüm. Çok teşekkür ederim Güler ablacım.http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160421/cebb74bcf9e478c94ec486cdecc16097.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160421/8483b6f84925be0c4c954b57096612f4.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160421/a5b95c2a7b04f2b61cc955fe7f18c3ea.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160421/61597eeca198baaf7904425ea765be85.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160421/4e64edc09a64de3f2dcd11299374c722.jpg
sumeyra47
21-04-2016, 17:47
Maşallah hepsi birbirinden sağlıklı ve alımlı:)
Merhaba sevgili Jezebel, sayfama hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Güzel sözleriniz beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim.
Benimde sizin gibi başka renk açacak sandığım atlasım Güler ablanın somon renkli atlası çıktı. Bana Hatay'dan gelmişti kırmızı diye biliyordum.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160421/cd68effbd8b742dc42e65bd6bebdcc97.jpg
Bire bir aynı renk çıktı.
sevgihoca
21-04-2016, 18:15
Sevgili Sümeyra,sayfanızı zevkle takip ediyorum.Atlaslara kocaman maşallah.Benimkiler bir yıl bile olmadı.Sizinki üç yıl olmuş.Daha çok beklemem gerekiyor çok.
loveforlife
22-04-2016, 07:06
Sevgili Sümeyra,
Bu nasıl bir güzellik böyle. Boynuz kulağı geçermiş dedirtiyor bitkilerin. Hele ki atlas bitirdi beni. Ben hastaneden eve gelemez olduğum için ancak sulamaya vakit buluyorum. Birden çok sıcakların bastırması da hiç iyi olmadı. Ne yapalım sağlık, olsun. Emeklerine sağlık tatlım.
sumeyra47
22-04-2016, 07:50
Sevgili Sümeyra,
Bu nasıl bir güzellik böyle. Boynuz kulağı geçermiş dedirtiyor bitkilerin. Hele ki atlas bitirdi beni. Ben hastaneden eve gelemez olduğum için ancak sulamaya vakit buluyorum. Birden çok sıcakların bastırması da hiç iyi olmadı. Ne yapalım sağlık, olsun. Emeklerine sağlık tatlım.
Günaydın sevgili Loveforlife,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah şafii ismiyle tez zamanda şifa versin inşallah.
Güzel sözlerin ve beğenilerin için teşekkür ederim. Aslında bende pek üzerlerine titremedim kışın bitkilerimin neredeyse hepsi genelde balkondaydı hava durumunu takip ederdim bazı günler dereceler -10'u göstereceği zaman üşenmeden hepsini içeri aldım. Bir kaç gün sonra tekrar balkona aynı yerlerine birer birer saksıları taşırdım. Her sene kışın onlarca bitkimi kaybederdim sıfır kayıpla kışı atlattık çok şükür.
Atlaslarımda bütün kış açık balkondaydı sulama işinide çok az miktarda ve uzun aralıklarla yaptım. Üstünde onlarca tomurcuğu var. Şimdi yeni renkler edinme derdindeyim her rengi olsun istiyor insan. :)
Ablacım senin atlasın naz yapıyor hele ki Güler ablanın atlası ise açması çok kolay. Bende de pitaya benzeri beyaz açan bir atlas var bende onu açtırma derdindeyim. Aslında zor açan bir tür. Ama pes etmek yok açıcak inşallah.
Senin paylaştığın güzellikler yanında benimkiler sönük kalıyor her zaman beğenerek sayfanı takip ediyorum ve hayran kalıyorum.
sumeyra47
22-04-2016, 11:01
Sevgili Sümeyra,sayfanızı zevkle takip ediyorum.Atlaslara kocaman maşallah.Benimkiler bir yıl bile olmadı.Sizinki üç yıl olmuş.Daha çok beklemem gerekiyor çok.
Zaman su gibi akıyor öyle düşünmeyin bir bakmışsınız atlas çiçeğiniz açmış daha erkende açıyor bende ki 3 senede açtı belki sizin daha erken açabilir.
Sayfamı ziyaretiniz ve takip etmeniz beni çok mutlu etti sevgiler.
YeniGine
22-04-2016, 23:28
Sevgili sümeyra47 atlaslarına maşallah, süper açmışlar süper...
Benim atlaslarım geçen sene çelikten köklendirdim. Yaşatabilir isem 3 sene nasıl dayanılır ki?
sumeyra47
25-04-2016, 21:49
Sevgili sümeyra47 atlaslarına maşallah, süper açmışlar süper...
Benim atlaslarım geçen sene çelikten köklendirdim. Yaşatabilir isem 3 sene nasıl dayanılır ki?
Kesinlikle sen daha erken açtırırsın 3 sene sonra açtı ama hakkını vererek açtı. Üzerinde onlarca tomurcuk var bir taraftan çiçekler soluyor diğer taraftan yepyeni tomurcuklar açıyor. İnşallah en yakın zamanda seni de atlasın açar. ;)
sumeyra47
06-05-2016, 09:36
Her sene düzenli açan kaktüsüm mammillaria backebergiana yine tacını taktı.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160506/f1917767342dc798ad8ef5e7467b5cf6.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160506/f45441eb3e4de5a593eb1060f5306e0c.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160506/9ed87f044968a2f080b450e9531466d2.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160506/fb1b5df4a1b6b1d339932b9484de5d4a.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160506/b8c9321ac5856cff28f958b9cedd8285.jpg
sumeyra47
06-05-2016, 09:44
Echinopsis oxygona namı diğer kaynana topuzu kaktüsüm ilk defa açıyor. Kocaman çiçeği ile mis gibi kokusuyla büyüledi beni.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160506/83a5b70e3088c213dbc9465f3a4cf399.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160506/5debc06c3a3fb063a7cbdf79e1f5dea4.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160506/7a5cdce0dc48ea58e0c87b1620270f8a.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160506/398471c4c9bfcb6fdf4f979fe23f936c.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160506/42beb2c5194b8f34097c3c257d681070.jpg
Sevgili Sümeyra47,
Kaktus ve sukulentleriniz çok güzel, maşallah.
Mammillaria backebergiana bende de var, rengi muhteşem.
Kaynana topuzum ise hala tomurcukta hepsi aynı anda açacaklar galiba, beklemedeyim.
sevgihoca
06-05-2016, 12:23
Keşke beğen butonuna üç,beş kez basılabilseydi.Mest oldum,maşallah.
sumeyra47
08-05-2016, 22:36
Sevgili Sümeyra47,
Kaktus ve sukulentleriniz çok güzel, maşallah.
Mammillaria backebergiana bende de var, rengi muhteşem.
Kaynana topuzum ise hala tomurcukta hepsi aynı anda açacaklar galiba, beklemedeyim.
Çok teşekkür ederim sevgili Zelish,
Keşke çiçekleri biraz daha dayanıklı olsa iki gün bile canlı kalmadı. 😟 Beş tomurcuğu vardı ikişerli açtı geçti son bir tane kaldı.
sumeyra47
08-05-2016, 22:37
Keşke beğen butonuna üç,beş kez basılabilseydi.Mest oldum,maşallah.
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. 😳
Bayıldımmm, hele de o atlas ne şahane öyle. Maşallah.
murattyildizz
10-05-2016, 20:14
110 numaralı mesajda ki atlas harika açmış ,daha önce nasılda görmemişim ..
Ellerinize sağlık ..
sumeyra47
12-05-2016, 10:57
Bayıldımmm, hele de o atlas ne şahane öyle. Maşallah.
Teşekkür ederim, atlasları bende çok beğeniyorum keşke her renginden olsa.
sumeyra47
12-05-2016, 11:05
110 numaralı mesajda ki atlas harika açmış ,daha önce nasılda görmemişim ..
Ellerinize sağlık ..
Atlas hala açmaya devam ediyor. Az önce yine fotoğrafını
çektim. Bizde durum böyle bakalım daha ne kadar sürecek çiçek açması. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/e07366c204e460fad90da2af88a525d6.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/101156c2c2bbbdc731127f1eeda78cfd.jpg
Sizde ki atlasların renkleride maşallah çok güzeller. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
sumeyra47
12-05-2016, 11:35
Bu güzelleri sevgili Loveforlife ablam sayesinde edindim. Bir birinden güzel onlarca kaktüs kimisi tomurcuklu kimisi çiçekli üstelik çok uygun fiyata satıyor.
Güzel kalpli ablam Loveforlife, geliri sokak canları için kullanılmak üzere kaktüs ve sukulent satışına başladığını hatta bunun için satış gurubu kurduğunu belki duymuşsunuz. Sizde destek olmak istiyorsanız eğer bu adresten bakabilirisiniz.
Çevremde çiçekçiler de ve yapı marketlerde kesinlikle bulamayacağım böyle özel ve sağlıklı kaktüs ve sukulentlere sahip olmak çok mutlu etti beni. Ben çok memnun kaldım sizlere de tavsiye ediyorum. Hem bu şahane kaktüs ve sukulentlerden sahip olup, hemde sokakta yaşayan canlara destek olmak istemez misiniz.? Bu adresten bakabilirsiniz.
https://www.facebook.com/groups/944629068969706/
Şu güzelliğe bakar mısınız?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/d5af93fd68fca5f98fe636bfbaf3c08c.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/f9ee102f4b4d64b84fdc38c8c37aefd3.jpg
Hele buna bayıldım ben.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/62c6bcd4c34e7cfeee7a089368d241e4.jpg
Çiçeği soldu ama olsun.
Daha açacak bir sürü tomurcuk var. Loveforlife ablam bana dün çiçeği solmadan hemen getirdi ama fotoğrafını çekimeden çiçeği soldu.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/029de7d8170f8dbb0d6b360e05978fbe.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/9542fcb0a14b655da8a6fd5b44e0a5c9.jpg
sumeyra47
12-05-2016, 11:48
Aldıklarımın devamı..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/54eef1ea4f5b6975506024d9f691ec06.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/21e9601029f3f6fd303d406944aa7a53.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/775da1aef2516557107d050056316e1f.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/7673ab0aecff7c5637ce2077c6dedb81.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/4899aa3a85b0e6d1921a90da5013b30d.jpg
sumeyra47
12-05-2016, 11:51
Bunlarda sukulentler aynı şekilde sevgili Loveforlife den aldıklarım.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/a45f0589917087739c0440672919d63f.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/a3ea8ff0587f72d39fa1e925d8bdd838.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/27adb75afbb02123ada3ce200867e176.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/0cde3e984d16e5c109c19ddf1bc66bd2.jpg
sumeyra47
12-05-2016, 12:10
Bunlarda sonraki siparişleden ikisi. Hepsi bir birinden farklı ve güzel sempervivum türlerini satışta var. Bu türe bayılıyorum hepsinden olsun istiyorum.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/085d5d40f59351ff92a299164b588460.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160512/30854626e8e428c481d738b100cbf427.jpg
Sevgi Durul
12-05-2016, 12:24
Sevgili Sümeyra, çok güzeller. Güle güle büyütünüz.
Benimkiler de bir kaç gün içerisinde gelecek. Meraktayım.
Ben de herkese, Sevgili loveforlife'ın güzellerinden edinmelerini tavsiye ederim.:)
sumeyra47
12-05-2016, 15:22
Sevgili Sümeyra, çok güzeller. Güle güle büyütünüz.
Benimkiler de bir kaç gün içerisinde gelecek. Meraktayım.
Ben de herkese, Sevgili loveforlife'ın güzellerinden edinmelerini tavsiye ederim.:)
Teşekkür ederim SDurul abla, sende güle güle büyüt. ;)
Bende hayran kaldım bu güzelliklere devamı gelecek inşallah bazılarını fotoğraflarını çekmeyi unuttum onları da ileri ki günlerde fotoğraflarını paylaşırım. ;)
(Ben çok çirkinim beni gösterme kimselere) Demesine rağmen çirkin kızımı sizlerle tanıştırayım dedim. Yine küçücük olan bu şirin sukulentim çabuk gelişen nazsız türlerden, sedumların geneli öyle arsızdır zaten. Bu kadar arsız olmasına rağmen ben iki kere çelikten büyütmeyi başaramadım acemilik işte. Artık beceriksizliğim yüzünden ben de hazır köklü olarak almayı tercih ettim. Neyse ki sandığım kadar zor değilmiş bakımı. Azcık çirkiniz ama olsun.:p ;)
582712
582713
Bu biraz küçük halimiz..
582714
Aldığım zaman ki hali yaklaşık 7 ay önce. Yapraklar daha sık sanki.
582715
Bundan bende de var 2 3 denemeden sonra sanırım bi tanesi tuttu. Govdesinden ip gibi şeyler uzanıyor. Üstündeki şeyleri toprağa koyunca tutuyor mu garantiye alayım
Bu şekilde. Sizce tutmuş mudur
611424
Sn sümeyra 47 loveforlifenin çok güzel bir amaç için bizlerle paylaştığı güzelliklerinden ben de almak istiyorum , ancak verdiğiniz linkten ulaşamadım facebokta doğrudan nasıl bulabilirim..
Sn sümeyra 47 loveforlifenin çok güzel bir amaç için bizlerle paylaştığı güzelliklerinden ben de almak istiyorum , ancak verdiğiniz linkten ulaşamadım facebokta doğrudan nasıl bulabilirim..
Üstteki fotoğrafa bakar mısınız ? Sizce ne yapmam gerekiyor gören herkesin fikrini almak isterim
sumeyra47
12-05-2016, 18:13
Merhaba size özelden cevap yazdım bir bakar mısınız?
sumeyra47
12-05-2016, 18:27
Üstteki fotoğrafa bakar mısınız ? Sizce ne yapmam gerekiyor gören herkesin fikrini almak isterim
Bitkiniz adı sedum rubrotinctum, havai kökler oluşturmuş. Size tavsiyem gövdesini biraz yatırın kökler toprağa değecek şekilde. Bu şekilde daha çabuk gelişir. Çok arsız bir tür çok kolay yapraktan ürer kopan yaprakları atmayın toprağın üzerine bırakın hemen köklenir.
Bitkiniz adı sedum rubrotinctum, havai kökler oluşturmuş. Size tavsiyem gövdesini biraz yatırın kökler toprağa değecek şekilde. Bu şekilde daha çabuk gelişir. Çok arsız bir tür çok kolay yapraktan ürer kopan yaprakları atmayın toprağın üzerine bırakın hemen köklenir.
Yapraklarıyla ilk denediğimde çürür gibi oldu attım. Kaç günde köklenirler ki
Bu güzelleri sevgili Loveforlife ablam sayesinde edindim. Bir birinden güzel onlarca kaktüs kimisi tomurcuklu kimisi çiçekli üstelik çok uygun fiyata satıyor.
Güzel kalpli ablam Loveforlife, geliri sokak canları için kullanılmak üzere kaktüs ve sukulent satışına başladığını hatta bunun için satış gurubu kurduğunu belki duymuşsunuz. Sizde destek olmak istiyorsanız eğer bu adresten bakabilirisiniz.
Hayran kaldım.. Bu güzel paylaşım için size ve sevgili Loveforlife'a teşekkürler..
İlk fotoğraftaki turuncu çiçeklinin adını biliyor musunuz?
günebakan
12-05-2016, 20:09
Hepsi birbirinden güzel sevgili Sümeyra47 güle güle büyüt:)
sumeyra47
12-05-2016, 20:14
Yapraklarıyla ilk denediğimde çürür gibi oldu attım. Kaç günde köklenirler ki
Tahmini 4 ya da 5 günde kökleniyor bazen çürüye biliyor ama bendekiler çoğunlukla kökleniyor.
sumeyra47
12-05-2016, 20:22
Hayran kaldım.. Bu güzel paylaşım için size ve sevgili Loveforlife'a teşekkürler..
İlk fotoğraftaki turuncu çiçeklinin adını biliyor musunuz?
Rebutia muscula diye biliyorum.
sumeyra47
12-05-2016, 20:24
Hepsi birbirinden güzel sevgili Sümeyra47 güle güle büyüt:)
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
sevgihoca
12-05-2016, 23:50
Loveforlife'yi kutlamak lazım,çok güzel bir çalışma yapmış,çiçekleriniz hayırlı olsun,hepsi de çok güzel.
sumeyra47
13-05-2016, 11:55
Loveforlife'yi kutlamak lazım,çok güzel bir çalışma yapmış,çiçekleriniz hayırlı olsun,hepsi de çok güzel.
Çok teşekkür ederim Sevgihoca, bunun güzelliğine bakar mısınız buda sevgili Loveforlife'ın sattıklarından. Çiçek açmasa bile üzerinde ki desenleri izlemek yeter artar.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160513/6c5f86a1c2808a5435e271b20403dde5.jpg
sumeyra47
20-05-2016, 20:57
Bugün sevgili Loveforlife bir araba dolusu çiçekle bana uğradı. Yine çok şanslıydım en güzellerini ben kaptım.
Sen bana geçerken hep uğra ablacım harikasın.. Sayende bu kadar çeşit edindim. Bol satışlar dilerim şansın bol olsun.
https://m.facebook.com/groups/944629068969706?view=permalink&id=975449972554282&comment_id=975608092538470¬if_t=group_comment_reply¬if_id=1463740464051904&ref=m_notif&refid=18#975608092538470
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160520/51041168f10b761e9fee318cb88b6130.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160520/14fb245a074a2c4150794d09b1cecea2.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160520/97295a46d7af426024276a35ed4d210d.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160520/077f8ca9de13f948f344460e5bd2be5f.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160520/294d6b3c5695cb183361435be12a8f83.jpg
sumeyra47
21-05-2016, 10:36
Şu güzelliğe bakar mısınız? Bu sabah uyandığımda çiçekleri düne göre tam açmıştı. İzlemeye doyamadım.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160521/e88186cd19004a5e47affa99f4c36e06.jpg
sumeyra47
30-05-2016, 18:55
Kaktüsler bir bir açıyor..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/c88de549ef4d56d0f7e2914b839a75c7.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/1d0fa6a0798c57d37d4854d7f2cb645b.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/a171b15178ec66ecfe77d10e7bfba27c.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/881917a9eabff4e2bcddc3d701e85f65.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/a7f05f48935be71c009172001ba77e75.jpg
sumeyra47
30-05-2016, 19:14
Sevgili Loveforlife'den aldığım gymnocalycium kaktüsüm açtı. Rengini çok beğendim beyaz olsun istiyordum beyaza yakın bir renk nede olsa.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/0e2fbd04f1ff63509565fa9f737d49ef.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/8db64ebda92de9c65958c3fe84b03d2b.jpg
Paskalya kaktüsü (Rhipsalidopsis gaertneri) her sene açtığı gibi bu sene de es geçmedi. Aslında çok büyümüştü saksıdan dolup taşmıştı resmen geçen yaz ben tatildeyken lopları kuruyup dökülmüştü. Geriye bu kadarcık kaldı ama açmadan yapamadı benim güzelim.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/5ce2f0cbbce75ff7a2f611b9d44cf6df.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/0a9533490a440dd65a74dc70f4e82a00.jpg
sumeyra47
30-05-2016, 19:20
Şu güzelliklere bakar mısınız? Tekrardan çiçeklendiler.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/faf2dbceaaaf292c9a3072f8cc2b5657.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/925ba083d5fc41e01e01dc8af82892d8.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/0410ac7aba7477b2722940658a6e4daf.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/9cd601c44608b453aa5ee63736c0f7bf.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/d84c9a3c31e1bafaddeb1b3906a036db.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/04a56c520b3a0c7f9d64ee3d9275f6e1.jpg
sumeyra47
30-05-2016, 19:34
Geçen sene yaptığım sukulent aranjmanın son hali böyle
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/ce89c3e66c4c9e4415e6765e7419bc9c.jpg
Bu arajmanda en çok beğendiğim sukulent Echeveria black prince. Gayet iyi gelişiyor tekrardan çiçek açmaya hazırlanıyor.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/1a1520fca9e228135cd37604a302c02b.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/b7e08109266e88356ed6f02925b2240e.jpg
Sukulentler bir arada daha çok güzel görünüyorlar.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/c63bba4c456a3eb708577b21bd566647.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/ca512c9d90bb1934225a270bd3ae0e2c.jpg
sumeyra47
30-05-2016, 19:40
Bir arada beraber büyüyen bebeklerim onlar, gelişimlerini izlemek bana çok keyif veriyor. :)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/7a9a4227e279a00ca958b43feb0b97ba.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/42ea6fdca329b69db1a97715abc142a3.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/926934dadef81d618e56d29e44e4ab24.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/fb186f0e580b4e7a9224f583473b5b6c.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/08cf0cd1e9a5827c5f808b351bb21322.jpg
sumeyra47
30-05-2016, 19:52
Bir renk cümbüşü Aeonium Kiwianum. Bu sukulentti bana üç sene önce sevgili Musbet göndermişti. Daha minnacıkken arkadaşım yerinden söküp bana bunuda alıyorum demişti bende istemeyerek olsada verdim. Ama ne aklım kalmıştı çünkü ondan başka yoktu bende. Kışın kahve içmeye gitmiştim tesadüf denk geldi gördüm. Büyümüştü bende izin alıp küçük bir dal kopardım ve tuttu. Tekrardan kavuştum bu güzel kızıma. Neyse ki çok mutluyuz.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/3316dea0818f2f91c5a236bc0ee52168.jpg
sumeyra47
30-05-2016, 20:07
Senecio Rowleyanus daha önce büyümediğini söylemiştim. Saksı değişimi yaptıktan sonra atağa geçti. İki seneden sonra boncuklarını sarkıttı. Hala senecio rowleyanus mu karar veremedim çünkü tam yuvarlak değil.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/811d6aef21e9635f079e8dbc14979d98.jpg
Crassula ovata gollumun saksısında minik Kalanchoe daigremontiana/Aşkın gözyaşları çiçeğinin yavrusu kendiliğinden düşüvermiş. Daha önce donan annesinden kalan minik yavru büyüdü yapraklarında minik minik göz yaşlarını her tarafa saçıyor. :)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/bcd996914b12fa7f17f366467f29bc45.jpg
Kalanchoe tomentosa baya büyüdü fotoğrafta belli olmuyor ama ilk haline göre çok fark var. İlk sayfada geçen seneki halini paylaşmıştım.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/8a6e28eee79265aa35b65ebd6c24f99c.jpg
sumeyra47
30-05-2016, 20:18
Evhinopsis oxygona geçtiğimiz günlerde 5 tane çiçek açtı. Çiçekler bitti şimdi tekrardan tomurcuk çıkarıyor normal mi acaba?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/cba5ec6f5028ce7d07bd96ceb50dae38.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/6acd207e01a67885f09fd031e3fd8721.jpg
İlk kaktüslerimden biri olan mammillaria elongata çiçeklenmiş.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/209567d019355d098f75d8a9e5f8f6ea.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/21485fcd4dc70d54abf9e1d98d102a82.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/5e4b167aeb7b7b84305127e53721da25.jpg
YeniGine
30-05-2016, 23:21
Sevgili sümeyra maşallah maşallah, ne kadar güzel çiçeklenmiş kaktüslerin ve renkleri de harika... Emeklerine sağlık.
Yılan kaktüsün sarısı da mı varmış, ne kadar da güzelmiş rengi öyle...
sumeyra47
01-06-2016, 11:59
Sevgili sümeyra maşallah maşallah, ne kadar güzel çiçeklenmiş kaktüslerin ve renkleri de harika... Emeklerine sağlık.
Yılan kaktüsün sarısı da mı varmış, ne kadar da güzelmiş rengi öyle...
Sevgili YeniGine güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Bahsettiğiniz kaktüs yılan kaktüsü benziyor ama yılan kaktüs değil adı Chamaelobivia'dır.
sumeyra47
03-09-2016, 09:10
Herkese merhaba.. Foruma uğramayalı epey bir zaman olmuş. Bu kadar ara vermeyi bende istemezdim. Yaz tatilinden dolayı buralara pek uğrayamadım. Bayram sonrası ailemin yanına Mardin'e gittim. Bir buçuk aydır evde olmamam sebebiyle bitkilerim durumları çok kötü. Özellikle kaktüslerim de çok kötü kayıplar yaşadım. Bazıları çürüdü bazı kaktüslerim de şekilleri bozuldu. [emoji853] Özellikle edindiğim ilk kaktüslerime çok üzüldüm.
Bu benim ilk aldığım kaktüslerimden biri. Sanırım artık kurtarılmayacak kadar kötü durumda. [emoji853]
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/e7253c830b3f36a866d1557a28256fbc.jpg
2 ay önce ki hali.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/27e722e2922025f39dbecdd199d16a68.jpg
Bazı kaktüslerimde küçülmeler olmuş.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/c360ed62903298dfdbfd5fe4a5019280.jpg
Önce ki hali..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/4b41127985852d52823113c147788e26.jpg
Susuz mu kalmış acaba neden böyle küçülmeler olmuş bende merak ediyorum.
sumeyra47
03-09-2016, 09:17
Bunlarda başka küçülen kaktüslerim.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/15eeb0f28848efe89a23549b06dd6b1f.jpg
Bir kaç ay önce ki hali.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/eda393e6c3981460cccfd5824656845a.jpg
Sütun kaktüsümde aldığım ilk kaktüsümdü. Aşırı derece incelmeler oluşmuş sanırım susuzluktan yine.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/aaec5667d6089085537756e88533226e.jpg.
Eski hali.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/af1c20e57538d2a03e22a760a9104dfb.jpg
sumeyra47
03-09-2016, 09:24
Bunlar buruşup küçülen diğer kaktüslerim.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/a2bab9c4803addf1641ae351c9995a64.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/8cf32646c8eb98cc7986bff04f39a898.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/19783a57d276489a6569982ed99ff376.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/28922357fc613b28b76377d6932faf65.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/faa50dc953fb0bf4005997bbe9526fee.jpg
sumeyra47
03-09-2016, 09:35
Zaten minik olan Frailea angel neredeyse yok olmak üzere. Bir fındık tanesi büyüklüğünde neredeyse. Loveforlife'den almıştım.
Şimdi ki hali.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/b7f0b60f8b5c42360ae14e2c95a4c6c5.jpg
İlk aldığımda böyledi.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160903/5afad93d4ab886e7bf61a36d757d3499.jpg
Mücevher Çalısı
03-09-2016, 10:21
... Bir buçuk aydır evde olmamam sebebiyle bitkilerim durumları çok kötü. Özellikle kaktüslerim de çok kötü kayıplar yaşadım. Bazıları çürüdü bazı kaktüslerim de şekilleri bozuldu. ...
Bazı kaktüslerimde küçülmeler olmuş.
...
Su ihtiyacı en fazla olan bir dönemde ve 1,5 ay gibi uzun bir süre bu canlıları bırakıp gitmişsiniz. Haklısınız hayatınız kaktüslerle sınırlı değil fakat dost acı söyler kısmından alın lütfen. Siz bunca zaman sonra döndüğünüzde nasıl olmalarını bekliyordunuz?
sumeyra47
03-09-2016, 10:30
Su ihtiyacı en fazla olan bir dönemde ve 1,5 ay gibi uzun bir süre bu canlıları bırakıp gitmişsiniz. Haklısınız hayatınız kaktüslerle sınırlı değil fakat dost acı söyler kısmından alın lütfen. Siz bunca zaman sonra döndüğünüzde nasıl olmalarını bekliyordunuz?
Ben her yaz onları bırakmak zorunda kalıyorum. Bu yaz da eşime emanettiler. Onları ölüme terkedip gitmedim sonuçta. Daha çok büyüdüklerini, güzelleştiklerini hayal ettim. Benim kadar iyi bakmamış olsada sonuçta onlara su verecek biri vardı evde.
Mücevher Çalısı
03-09-2016, 11:30
Susuz mu kalmış acaba neden böyle küçülmeler olmuş bende merak ediyorum.
Bu cümle aklımı karıştırmış olmalı. Eş faktörünü de bilmiyordum...
Şimdi ben de merak ettim eşiniz mi iyi bakmamış, nolmuş köktüslerinize. Sukucuklarınız iyidir umarım onların akibeti susuzluk sorunsalını çözecektir, sağlıcakla kalın...
metin şayen
03-09-2016, 11:34
Sevgili sumeyra47 sukulent sayfanız hayırlı olsun, hepsi de çok güzeller hatta muhteşem desek tam oturur. Siz de benim gibi kızlarım diye seviyorsunuz demek. Belki de herkes aynı davranıyor. Çok hoş.
Sevgiler Saygılar
metin şayen
03-09-2016, 11:37
Şu güzelliklere bakar mısınız? Tekrardan çiçeklendiler.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/faf2dbceaaaf292c9a3072f8cc2b5657.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/925ba083d5fc41e01e01dc8af82892d8.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/0410ac7aba7477b2722940658a6e4daf.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/9cd601c44608b453aa5ee63736c0f7bf.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/d84c9a3c31e1bafaddeb1b3906a036db.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/04a56c520b3a0c7f9d64ee3d9275f6e1.jpg
Bu güzellikleri görünce insan gerçekten gözlerini alamıyor. Çok iyi bakmışsınız ki sizi öyle rengarenk çiçeklerle karşılamışlar. Bakımlarında kolaylıklar dilerim.
metin şayen
03-09-2016, 11:42
Merhaba.
Bir yazıda, kaktüslerin susuz kaldıkları zaman gövdelerindeki suyukullandıklarını, ve bu susuzluk süresi uzadığı zamanlarda, gövde üzerindeki gözenekleri kapatarak ve fotosentez yapma sürelerini de kısaltarak uyuma pozisyonuna geçtiklerini okumuştum. Şimdi sizin söylediklerinizden sonra çok mantıklı geldi. Muhtemelen susuzluktan diye düşünüyorum.
sumeyra47
03-09-2016, 11:53
Bu cümle aklımı karıştırmış olmalı. Eş faktörünü de bilmiyordum...
Şimdi ben de merak ettim eşiniz mi iyi bakmamış, nolmuş köktüslerinize. Sukucuklarınız iyidir umarım onların akibeti susuzluk sorunsalını çözecektir, sağlıcakla kalın...
Neyse ki sukucuklar iyi sadece atlaslarım buruşmuş ve sararmış durumda iyi bir bakımdan sonra inşallah düzelir.
Eşim haftada bir suladığını söylüyor tahminimce yetişemediği kaktüsleri pek umursamamış. Ona tembihlemiştim kaktüsleri fazla sulama çürüye biliyor diye her halde oda sulama aralıklarını fazla abartmış.
sumeyra47
03-09-2016, 12:08
Sevgili sumeyra47 sukulent sayfanız hayırlı olsun, hepsi de çok güzeller hatta muhteşem desek tam oturur. Siz de benim gibi kızlarım diye seviyorsunuz demek. Belki de herkes aynı davranıyor. Çok hoş.
Sevgiler Saygılar
Sayfama hoş geldiniz.. Güzel sözleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Aynen bende kızlarım diye seviyorum her birini. Başlarına bir şey gelse herkes gibi bende çok üzülüyorum. Evde olmadığımda aklımdalar hep özlüyorum kızlarımı. Hepimizin ortak özelliği bu değil mi zaten. ;) :rolleyes:
Merhaba.
Bir yazıda, kaktüslerin susuz kaldıkları zaman gövdelerindeki suyukullandıklarını, ve bu susuzluk süresi uzadığı zamanlarda, gövde üzerindeki gözenekleri kapatarak ve fotosentez yapma sürelerini de kısaltarak uyuma pozisyonuna geçtiklerini okumuştum. Şimdi sizin söylediklerinizden sonra çok mantıklı geldi. Muhtemelen susuzluktan diye düşünüyorum.
Eşim ne kadar inkar etse de sulamaya üşenmiş besbelli. Peki toparlanırlar mı acaba? Düzenli sulumaya başladım korkarım ki daha kötüye gitseler. :( :(
metin şayen
03-09-2016, 12:37
Sayfama hoş geldiniz.. Güzel sözleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Aynen bende kızlarım diye seviyorum her birini. Başlarına bir şey gelse herkes gibi bende çok üzülüyorum. Evde olmadığımda aklımdalar hep özlüyorum kızlarımı. Hepimizin ortak özelliği bu değil mi zaten. ;) :rolleyes:
Eşim ne kadar inkar etse de sulamaya üşenmiş besbelli. Peki toparlanırlar mı acaba? Düzenli sulumaya başladım korkarım ki daha kötüye gitseler. :( :(
Sulama tekrar yapıldığı zaman, uyuma evresinden çıktıkları ve yavaş yavaş tekrardan kendine geldikleri yazıyordu. Çok az türde deformasyon **** izler kaldığı ( bazı bölgelerde çap daralması ve dikensizlik gibi) yazıyor idi. O içeri doğru büzülme ve küçülme nedeninin de susuzluk olduğunu anlatıyordu, o yazıda. Umuyorum ki o marifetli elleriniz ile bunun üstesinden gelecek sinizdir. Çok çeşit olunca adamcaz da ne yapsın belki dikkatinden falan kaçmıştır. Çok da üstüne gitmeyin. Maşallah o kadar çeşit kaktüs ve sukulent nasıl başa çıkıyorsunuz şaştım doğrusu. Kolay gelsin diyorum. Umarım ki tüm bitkileriniz sağlıkla büyür ve güzelliklerini tüm herkese gösterirler.
Saygılar
NesliSezgin
03-09-2016, 14:35
Merhaba Sayın Sumeyra47,
Sayfanızı gezmek çok keyifli oldu benim için. Tüm bitkileriniz çok güzel. Umarım sağlığı bozulan kaktüsleriniz bir an önce kendini toparlar ve size yine o güzel çiçeklerini açarlar. Emeklerinize sağlık.
sumeyra47
04-09-2016, 17:43
Merhaba Sayın Sumeyra47,
Sayfanızı gezmek çok keyifli oldu benim için. Tüm bitkileriniz çok güzel. Umarım sağlığı bozulan kaktüsleriniz bir an önce kendini toparlar ve size yine o güzel çiçeklerini açarlar. Emeklerinize sağlık.
Teşekkür ederim.
Kaktüslerin sulama duzeni gelince tekrar duzelecektir. Benimde basima geldiginden seni anlayabiliyorum dogumda 8 gun hastahanede yatinca esim sagolsun bir su bile sicratmamis ciceklerimin uzerine kaktusler neyse dayannmislarda geri kalan bahce ciceklerimde kayiplar vermistim ve o ofkeyle karnimi tuta tuta su suladigimi bilirim onun icindirki hic mana bulmuyorum yapacak bisey yok toparlanan olmazsa gondeririz elimizden geldigince buda akil parasi olmus olur......
Arkadasim sonradan aklima geldi kurumak uzere olan kaktusumu golgeye alip sulamasini arttirmistim ve uzerine sık sık fisfisla sulama yaptim ölmek uzereyken duzeldi arastirip dene istersen
Merhaba, ne kadar şanslısınız güzel bir iklimde yaşıyorsunuz. Ben maalesef çok uğraşmama rağmen Urfa'da bazı türleri yaşatamadım. Bunlardan bir de crassula marnieriana dır. Şimdi sizinkini görünce maşallah dedim.
sumeyra47
20-09-2016, 19:25
Kaktüslerin sulama duzeni gelince tekrar duzelecektir. Benimde basima geldiginden seni anlayabiliyorum dogumda 8 gun hastahanede yatinca esim sagolsun bir su bile sicratmamis ciceklerimin uzerine kaktusler neyse dayannmislarda geri kalan bahce ciceklerimde kayiplar vermistim ve o ofkeyle karnimi tuta tuta su suladigimi bilirim onun icindirki hic mana bulmuyorum yapacak bisey yok toparlanan olmazsa gondeririz elimizden geldigince buda akil parasi olmus olur......
Çok teşekkür ederim sevgili asyaa, neyse ki kaktüslerim eski hallerine döndü biri dışında sanırım onuda yakında olduğu için fazlaca sulamış çürütmüş.
sumeyra47
20-09-2016, 19:31
Bu kaktüsüm de susuzluktan büzüşmüştü özel karışımlı toprak harcı ile toprağını değiştirdim 1 hafta içinde eski haline döndü. Toprak olarak cocopeat, lavtaşı, kum bir de solucan gübresi ilave ettim sanırım işe yaradı. Öncesi ile sonrası.. :)http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160920/4477b380d1eb6798ddd7720342f15529.jpg
sumeyra47
20-09-2016, 19:56
Merhaba, ne kadar şanslısınız güzel bir iklimde yaşıyorsunuz. Ben maalesef çok uğraşmama rağmen Urfa'da bazı türleri yaşatamadım. Bunlardan bir de crassula marnieriana dır. Şimdi sizinkini görünce maşallah dedim.
Bu konuda şansızsınız gerçekten Mardin'de annem yaşıyor ona kendi bitkilerimden her sene götürürüm her defasında aşırı sıcaktan ölürler. Size ağırlıklı olarak kaktüs edinmeniz tavsiye ederim. Çünkü yazın aşırı sıcaklarına kaktüsler daha iyi dayanır. Annemin kaktüsleri çok iyi durumdalar.
Crassula marnieriana bu yaz çok güzel gelişti. Güneşten kırmızılaşmış üstelik bol bol çiçek açmış.
Bu güzellik size gelsin umarım siz de bir gün bu güzelliği yaşarsınız sevgiler.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160920/7c77e719071cb3a3c7fd08ace92e459b.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160920/ba766ed09c82ea1f5b49d0208f73822a.jpg
sumeyra47
21-09-2016, 13:21
Bayram öncesi aldığım kaktüslerim bayram nedeniyle saksılarına ekme fırsatı bulamamıştım. Aranjman işini pek beceremesemde elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Nasıl olmuş sizce güzel olmuş mu?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/e50a24f0abd657c2328852ce7593ac83.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/067fd595fd705e5d1bc9c2db69aac561.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/2aea595039fe85bcd36ba14918515817.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/507f48294d3aa29f956b32013fb3796c.jpg
Bu miniği çok sevdim favorilerimden. Kaktüslerin hepsi sevgili Loveforlife'nin satış sayfasından.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/2d945b90421b78f0d932e04dfaa0078a.jpg
sumeyra47
21-09-2016, 14:02
İkinci kaktüs aranjman deneyimim. Bakalım nasıl olmuş.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/8f1e749fa2beeab85745ef5eb4db88de.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/38a58fccb000a0933e1dc47d11ee6a83.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/61934360a833cbd2bb591715719d10a3.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/f7ca1385b10043f6a03359c854283c57.jpg
Bu minik kaktüse bayıldım adı da gymnocalycium horstii.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/645c433f9b9b5d4726e934458355bb7e.jpg
sumeyra47
21-09-2016, 14:05
Bunlarda devamı..http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/95b22a49136f6f28fd0636afaea0d51b.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/e2ba78be35b673e34658671bd9bd5c1e.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/37e7dcba5aa9f5e70d80634ce98c610f.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/b0ac2b7c78ef6cd8be45b6c8c76b4a4a.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/7c4569389e8b65d94ce452d27bdd1e53.jpg
sumeyra47
21-09-2016, 14:23
Gelelim bugün aldıklarıma.. Yine en güzellerini ben kaptım :) Sağ olsun sevgili Loveforlife beni unutmamış elinde ki güzelleri önce ben alayım diye bana getirdi. O kadar güzeller ki hepsini alasım geliyor. Ama ben sadece bu üç güzeli aldım. Artık almamak için kendimi frenliyorum. Yakında evde bize yer kalmayacak. ;)
Bunun henüz adını bilmiyorum.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/86ad5c0db28abb54f32d34371f25eb71.jpg
Astropythum asterias
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/0a765e990239dbc026ea40eb06cbf271.jpg
Gymnocalycium mihanovichii
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/08e3fa9e730df2e92509c4fa467c8ee9.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/57ca532410d7c68da95c017fd8525e8d.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160921/a67e5ad0c57b332ebe0c7438dbff2904.jpg
Üçüde birbirinden güzel ve özel. Bilmeyenler için tekrar söyleyeyim sevgili Loveforlife Facebook'ta geliri sokak hayvanları için harcanan bir grup kurdu. Kaktüs severler buradan içiniz rahat bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Hem sokak canlarına da destek olmuş olursunuz.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.