View Full Version : Sempervivum
Sevgi Durul
27-08-2015, 22:33
Başta sempervivum arachnoideum olmak üzere elimdeki sempervivum ve sedum çeşitlerinden, söz verdiğim arkadaşlara göndermek istiyorum.
İsimleri unuttuğum için, buraya yazarsanız gönderebilirim.
Söz verdiklerimden, aklımda kalan arkadaşlar:
1-akçabardak
2-sumeyra47
3-
4-
5-
Liste tamamlanınca adres bilgilerini isterim.
Ben daha önce söz almamıştım ama şansımı denemek istedim yine de. Eğer mümkünse bende isterim güzelliklerden.
Sayın SDurul;
Sadece söz verdiklerinize göndereceksiniz sanırım.
Ben de şansımı denemek isterim Sn. SDurul.. :)
Bende rica edebilirmiyim ?
vural-can
28-08-2015, 07:45
Merhaba....
Bana sözünüz yoktu....olursa ..kalırsa...sevinirim...
Sevgi Durul
28-08-2015, 09:23
1-akçabardak
2-sumeyra47
4-Fatitoo
5-pulibet
6-Muda
7-Jakin
8-salih66
9-vural-can
10-Seabert 74
11-Betül
12-Bal Kaktüs
Dağıtım tamamlanmıştır, bundan sonra yazacaklara gönderim mümkün değildir.
Gönderimler alıcı ödemeli yapılacaktır. Adresler tamamlandıktan sonra gönderim gerçekleştirilecektir.
1-akçabardak
2-sumeyra47
4-Fatitoo
5-pulibet
6-Muda
7-Jakin
8-salih66
9-vural-can
10-Seabert 74
Dağıtım tamamlanmıştır, bundan sonra yazacaklara gönderim mümkün değildir.
Gönderimler alıcı ödemeli yapılacaktır. Adresler tamamlandıktan sonra gönderim gerçekleştirilecektir.
Sayın SDurul;adres bilgilerimi gönderecektim galiba mesaj limitiniz dolmuş,özel meşaj gönderilemiyor.
Sayın
Sevgi Durul
29-08-2015, 14:19
Adresleri ulaşan; akçabardak, salih66, sumeyra47, Jakin, Betül, pulibet, kargolarınız Yurtiçi Kargo ile yola çıktı.
Ulaştığında bildirirseniz sevinirim.
Kargodan mesaj geldi, 1 Eylül'de ulaşacakmış. Çok teşekkürler..
Benim mesajımda geldi. Kargom gelince de haber veririm. Teşekkürler.
Biraz önce paketimi teslim aldım,ben bir kaç çesit olur diye düşünürken tam bir hazine çıktı :) çooooooooooooook teşekür ederim SDurul hanım.
sumeyra47
31-08-2015, 11:35
Kargom geldi çok teşekkür ederim SDurul. Miniklere gözüm gibi bakacağım sevgiler.
akçabardak
31-08-2015, 12:06
Sevgili SDurul kargomu biraz evvel aldım, çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık eksilenlerin yerlerine kat kat fazlasının olmasını dilerim. Sevgilerimle
Sevgili SDurul gerçekten de sn. salih66'nın dediği gibi bir hazine göndermişsiniz. Çok teşekkür ederim. Çok mutlu ettiniz beni.
Bal Kaktüs
31-08-2015, 16:55
Ben paylaşımı görmediğim için katılmamıştım. Şimdi katılabilirmiyim.
Eğer durumunuz banada göndermeye uygunsa adresimi göndereyim. Sedum ve sempervivum çeşitlerim çok az. Bana katkısı çok olacaktır.
Sevgi Durul
31-08-2015, 21:21
Ben paylaşımı görmediğim için katılmamıştım. Şimdi katılabilirmiyim.
Eğer durumunuz banada göndermeye uygunsa adresimi göndereyim. Sedum ve sempervivum çeşitlerim çok az. Bana katkısı çok olacaktır.
Sakdag yoğunluktan dolayı istemediğini söyledi, onun yerine sizi listeye alalım. Adresinizi gönderebilirsiniz.
Ben de kargomu aldım. Çook teşekkürler.
Bal Kaktüs
01-09-2015, 09:30
Sakdag yoğunluktan dolayı istemediğini söyledi, onun yerine sizi listeye alalım. Adresinizi gönderebilirsiniz.
Çok teşekkür ediyorum. Adresimi gönderiyorum.
Ayrıca Sakdag'a da teşekkür ederim.
:p :p :p
masal_naz
01-09-2015, 11:39
bir iptal daha olursa ben de katılabilirmiyim :)
Sevgi Durul
01-09-2015, 12:44
masal_naz, fatitoo (http://www.agaclar.net/forum/members/135127-fatitoo.htm) 6 Nisan'dan beri siteye giriş yapmamış. Onun yerine sizi listeye alalım.:)
Adresinizi gönderebilirsiniz.:)
masal_naz
01-09-2015, 12:58
ben mi?
pardon masal_naz yazısını yeni gördüm :) özelinize adresimi gönderdim, teşekkürler
B e t ü l
01-09-2015, 18:42
Kargomu ve sürpriz güzelliklerimi aldım. Menekşe yaprakları için de ayrıca teşekkür ederim. Saygılar, sevgiler...
Bal Kaktüs
04-09-2015, 01:33
Çok teşekkür ediyorum. Adresimi gönderiyorum.
Ayrıca Sakdag'a da teşekkür ederim.
:p :p :p
Afedersiniz adresimi gönderemedim. Mesaj kutumda bir sorun var. Mesaj yazamadım. Yönetime de söyledim ama henüz bir çözüm bulunmadı. Size buradan telefonumu vereyim. Bana bir mesaj yazarsanız. Ben de size adresimi telefona cevap mesajı olarak gönderebilirim.
Tabi sizce uyugunsa.
vural-can
04-09-2015, 11:15
Merhaba...
Daha önce Adres yollamıştım...tekrar yolladım...
Teşekkür ederim...
Saygılarımla....
Sevgi Durul
04-09-2015, 14:04
Sayın vural-can, adresiniz ilk kez ulaştı.:)
Sayın Bal Kaktüs, telefonla mesajlaşmayı kullanmıyorum. Özel mesaj probleminiz düzelince adresinizi gönderirsiniz. Listede yeriniz bâki.:)
Arkadaşlar, büyük olasılıkla Cumartesi, olmazsa kesin Pazartesi günü adresi ulaşanlara gönderim yapılacaktır. Gönderdiğimde buradan bildiririm.
eneskrky
04-09-2015, 20:57
SDurul ablacım Sempervivumlarını iyi incelemiştim ama isteyememiştim ,bu paylaşımı kaçırdım ama bi daha yaparsan listene koymanı isterim senden :)
Sevgi Durul
07-09-2015, 15:13
Sayın muda, vural-can, eneskry, masal-naz, günebakan kargolarınız Yurtiçi kargo ile gönderildi. İsteyenlere takip no gönderebilirim.
Kargo ulaştığında bildirirseniz sevinirim.
Sayın SDurul;
Kargom geldi. Teşekkür ederim.
Bal Kaktüs
09-09-2015, 00:59
Sayın Bal Kaktüs, telefonla mesajlaşmayı kullanmıyorum. Özel mesaj probleminiz düzelince adresinizi gönderirsiniz. Listede yeriniz bâki.:)
SDurul Hanım teşekkür ediyorum. Site yönetimi mesaj kutumu açınca adresimi göndereceğim.
vural-can
09-09-2015, 09:58
Sn.Sdurul....
Kargo gelmeyince gittim şubeden kendim aldım...
Gönderdikleriniz elime geçti....
Çok teşekkür eder saygılar sunarım...
vural-can
09-09-2015, 16:07
Sn.Sdurul....
Kargo gelmeyince gittim şubeden kendim aldım...
Gönderdikleriniz elime geçti....
Çok teşekkür eder saygılar sunarım...
Sabah yazıp çıktım...Döndüm çalıştım...
Tekrar tekrar teşekkür ederim.
http://i.hizliresim.com/ZVBYzk.jpg
http://i.hizliresim.com/rVkEX1.jpg
http://i.hizliresim.com/zVknLg.jpg
Peçetenin dibindeki yapraklara kadar ektim :)
Bir/ikisini kazansam yeter..
eneskrky
09-09-2015, 16:41
SDrul Ablacım kargomu teslim aldım çok teşekkür ederim ;)
-Doğadan-
09-09-2015, 21:44
Sn S Durul bir daha paylaşımınız olursa bende talibim :) :D
Sevgi Durul
11-09-2015, 18:37
Sn S Durul bir daha paylaşımınız olursa bende talibim :) :D
Sayın Doğadan, bayramdan sonra adresinizi yazarsanız size de gönderim yapabilirim.
-Doğadan-
12-09-2015, 08:33
Olurrr :) :F çok mutlu oldum saolun :)
Sayın SDurul bir dahaki paylaşımınıza mümkün olursa ben de almak isterim. :)
-Doğadan-
02-10-2015, 20:10
Ben çok istiyordum :( ama adres atamıyorum :(
Yinede çook saolun almış gibi mutlu oldum..
flaneuse
01-11-2015, 12:34
İlerde bir paylaşımınız daha olursa, güzellerinize ben de evimi açmak isterim Sayın SDurul ;)
flaneuse
04-11-2015, 15:31
Kargom az önce geldi. Fakat neler neler göndermişsiniz Sayın SDurul, çok teşekkür ederim. Beni hem mahcup hem de mutlu ettiniz :eek:
Sardunyalar (ve sarmaşık dalı?) bir kavanozda, sukkulentler ve kaktüsler de ayrı birer fırın tepsisinde toprakla buluşmayı bekliyorlar. Yarın sabahın programı belli oldu; kim kimmiş güzelce çalışıp hepsini diktikten sonra fotoğraflarını mutlaka paylaşacağım.
Sevgilerimle...
shawshang
07-11-2015, 13:06
Sayın SDurul
Güzelliklere bakım için bende adayım
Teşekkürler
Sn.SDurul ablacım,
Listenize beni de dahil ederseniz sevinirim.
Saygılar.
hobiciakvarist
11-11-2015, 09:33
Sayın SDurul ablacığım. Sizin bana çok eskiden bir sözünüz vardı ama sedum / sukülent türleri içindi sanırım.
Açıkçası tezden dolayı kafam o kadar allak bullak oldu ki türlerini bile unuttum. Ancak aklımda kalan sarmaşık gibi büyüyen variegated (yeşilli-beyaz/sarılı) bir sedum türü vardı yanlış hatırlamıyorsam o hem aklımda hem de gönlümde kaldı. :) Bir dahaki paylaşımınıza kadar (sanırım ilk baharda olur bu türlerin yapılarından dolayı) sayfalarınızdaki mesajlarımıza bakarak türleri bulmaya çalışsam sizin için uygun olur mu? Tabi söz konusu türler elinizde kaldıysa...
umutdunyasi
12-11-2015, 08:42
Bir sonraki Sukulent paylaşımınızda benide listenize eklerseniz sevinirim sayın SDurul...
ibocandan
14-11-2015, 20:29
Sayın SDurul,beni de listenize eklerseniz çok sevinirim.Sizlerin sayesinde bizlerde sizin gibi çoğaltıp başka çiçekseverlere ulaştırabiliriz saygılarımı sunuyorum teşekkür ediyorum.
Merhabalar;
Listenize beni de eklerseniz çok sevinirim.İyi günler.
sevgihoca
27-11-2015, 19:51
Sıranın bana gelme ihtimali sıfır.
Çok yeniyim ama bana da sıra gelirse çok memnun olurum :)
İlerde bir paylaşımınız daha olursa, Listenize beni de eklerseniz çok sevinirim.
Sevgi Durul
26-03-2016, 13:22
Sadece bu sayfadaki istek belirten arkadaşlar, adres bilgilerinizi iletirseniz önümüzdeki günlerde çelikleri göndermeye çalışırım.
Sukulentler dışında Hoya carnosa isteyenler belirtsinler. Bir de şebboy ve katmerli gül hatmi tohumu isteyenler de belirtebilir. Bu istekler liste ile sınırlıdır.
Adresle birlikte tel no gerekiyor. Kargo şirketleri istiyor.
1-shawshang,
2-Kelebek,
3-hobiciakvarist,
4-umutdunyası,
5-ibocandan,
6-Texas48,
7-sevgihoca
8-duy-gu
9-u-m-u-t
Liste dışı istekte bulunulmamasını rica ederim. Anlayışınız için teşekkürler...
yeşilkolik
27-03-2016, 23:56
Merhabalar SDurul listede yokum fakat vazgeçen olur ise ben talibim.
Sıraya geçeyim o zaman :)
Vaz gecen olursa bende şebboy ve katmerli gül hatmi tohumuna talibim.
Vazgeçen olursa bende talibim sayın SDurul :)
murphyjess
28-03-2016, 09:34
merhaba, ben de sıraya girebilir miyim? Bir ihtimal sıra gelir belki :)
Sevgi Durul
02-04-2016, 15:01
umutdunyası, Kelebek, duy-gu, FarukEr, ibocandan, kargolarınızı gönderdim. Elinize geçtiğinde bildirirseniz sevinirim. İsteyen olursa takip no'ları özelden yazabilirim.
ibocandan
02-04-2016, 17:39
sn Sdurul, çok teşekkür ediyorum hangi kargo ve takip nosunu yazabilirseniz memnun olurum.
Çok teşekkür ederim, elinize emeğinize sağlık. Geldiği gibi bilgi veririm size.
umutdunyasi
04-04-2016, 08:15
Teşekkürler sayın SDurul, elinize sağlık. Geldiğinde bilgi veririm...
umutdunyasi
04-04-2016, 12:46
Çok teşekkür ederim sayın SDurul az önce kargom elime ulaştı maşallah her çeşitten göndermişsiniz emeğinize sağlık. ;)
Rica etsem tohumların isimlerini ve kese kağıdındaki çiçeğin ismini öğrenebilirmiyim :confused:
Sevgi abla merhaba,
Kargoyu teslim aldım. Elinize, emeğinize ve güzel yüreğinize sağlık. Çok teşekkür ederim.
ibocandan
04-04-2016, 19:42
Sn SDurul,kargom bugün akşam geldi.Elinize sağlık her şey için ne kadar güzel bitkiler göndermişsiniz çok teşekkür ediyorum.
603623
Sevgi Durul
04-04-2016, 20:13
Sayın salih66, sadece tohum istiyorsunuz sanırım, adresinizi yazabilirsiniz.
yeşilkolik, rainac, murphyjess, vazgeçtiğini belirten yok ama adres gönderen de yok. Adresinizi gönderirseniz sizlere de gönderim yapabilirim.
Listede görünmeyen iki kişi ve gönderim yapılacak üç kişiyle Sonbahar'a kadar bu dağıtım sona ermiştir. Talepte bulunulmamasını ve yeni liste oluşturulmamasını rica ederim. Saygılar...
Burada teyit edilmeden özelden adres gönderilmemesini rica ederim. Bitkilerim açısından çok fazla talebi karşılamam mümkün değil. Teşekkürler...
murphyjess
04-04-2016, 23:29
Adresimi hemen gönderiyorum :) çok teşekkür ederim..
Sn SDurul adresimi yazdım mümkünse yurtiçi kargoyla göndermeyin teslimatları sorunlu.
Sevgili SDurul kargomu teslim aldım çok teşekkür ederim. Çiçeklerimi yeni yerlerine ektiğimde fotoğraflarını mutlaka paylaşacağım. Emeklerinize sağlık...
Bir kısmını ofiste öğlen tatilinde ekiverdim :) Devamı yarın inşallah...
604194
604195
Şimdiden teşekkür ederim.
Sevgi Durul
11-04-2016, 15:07
shawshang, murphyjess, yeşilkolik, ssermet, sevgihoca, berçin, kargolarınız Yurtiçi Kargo ile gönderildi.
salih66, isteğiniz üzerine kargonuz Yurtiçi Kargoyla değil, Sürat Kargo ile gönderildi.
Bu paylaşım şu an için kapanmıştır. Sonbahar aylarına kadar istekte bulunulmaması, liste oluşturulmaması rica olunur.
eceyıldız
11-04-2016, 21:28
Sayın Sdurul; şuan çok üzgünüm ikidir paylaşımınızı kaçırıyorum. Oysa o değişik sempervivumlardan çok istiyordum.
yeşilkolik
12-04-2016, 11:10
Sayın SDurul kargom şu an elime geçti çok teşekkür ederim.
murphyjess
12-04-2016, 23:33
Sayın SDurul, cimcimeler elime ulaştı, 4 yaşındaki kızımla birlikte diktik :) çok teşekkür ederim :)
Sayın @SDurul paketiniz elime ulaştı.Çok teşekkür ederim.Hoyalar farklı cins mi?
Sayın SDurul,biraz önce kargoyu teslim aldım çok teşekkür ederim.
zeynepolgun
13-04-2016, 13:02
çiçekleriniz çok güzel varsa elinizde rica etsem banada göndere bilirmisiniz
Sevgi Durul
14-04-2016, 09:46
Sayın Sdurul; şuan çok üzgünüm ikidir paylaşımınızı kaçırıyorum. Oysa o değişik sempervivumlardan çok istiyordum.
İsteyen herkese göndermeye çalışıyorum. Fakat gerçekten şu anda elimde gönderilebilecek sempervivum kalmadı. Olsa dükkan sizin.:rolleyes: Bu (http://www.agaclar.net/forum/1453753-post3880.htm) mesajın, üçüncü dördüncü fotoğrafındaki yavrular büyüsün size de göndereyim, sözüm olsun.:)
Bunun dışında, zeynepolgun durum böyleyken böyle.:)
eceyıldız
23-04-2016, 12:07
İsteyen herkese göndermeye çalışıyorum. Fakat gerçekten şu anda elimde gönderilebilecek sempervivum kalmadı. Olsa dükkan sizin.:rolleyes: Bu (http://www.agaclar.net/forum/1453753-post3880.htm) mesajın, üçüncü dördüncü fotoğrafındaki yavrular büyüsün size de göndereyim, sözüm olsun.:)
Bunun dışında, zeynepolgun durum böyleyken böyle.:)
Çok teşekkür ederim bu bana yeter sabırsızlıkla bekleyeceğim büyümelerini.
Melaike21
23-04-2016, 23:53
siteye yeni katıldım ve böyle paylaşımları kaçırdığımı görünce üzülüyorum :( paylaşım yapabilecek arkadaşlar varsa haber bekliyorum
Fırtına42
19-12-2017, 21:52
2017 nin sonu ve yeni bir listede bende bulunmak isterim. Burdayım :)
Mahmut Tebir
01-01-2018, 13:10
Eğer paylaşılırsa bu listede bende varım diye hatırlatmak istedim. :)
yavuzben
03-01-2018, 15:30
sdurul size nasıl ulaşabilirim
Sevgi Durul
05-02-2018, 15:00
Eğer paylaşılırsa bu listede bende varım diye hatırlatmak istedim. :)
Listeye aldıklarımdan eceyıldız, uzun süredir foruma girmemiş.
Önceden belirteyim, Ptt kargo ile gönderim yapmıyorum. Yurtiçi kargo ile indirimli göndermeye çalışıyorum.
Sayın poweralpha ve Fırtına42 adres bilgilerinizi gönderirseniz, önümüzdeki günlerde bitkilerinizi gönderebilirim.
merhaba paylaşımınızı yeni gördüm eğer ulaşamadığınız kişi olursa listeye beni almanızı çok isterim bulunduğum yer itibariyle canlı çiçeğe ulaşmam kolay olmuyor. Şansımı denemek istedim olursa şimdiden teşekkür ederim. iyi akşamlar...
Fırtına42
07-02-2018, 00:48
Abla şimdiden çok teşekkür ederim adresi mesaj attım .
Sevgi Durul
07-02-2018, 16:34
Fırtına42, poweralpha, İlknur44, adres bilgileriniz tamam. :) Bahçeye ilk gittiğimde bitkileri getirdikten sonra, kargo gönderilecek. Gönderim yaptığımda özel mesajla haber veririm.
İlknur44
07-02-2018, 17:08
Fırtına42, poweralpha, İlknur44, adres bilgileriniz tamam. :) Bahçeye ilk gittiğimde bitkileri getirdikten sonra, kargo gönderilecek. Gönderim yaptığımda özel mesajla haber veririm.
Çok teşekkür ederim ablacm. Sağlıcakla kalın.
Mahmut Tebir
14-02-2018, 12:47
Kargo bugün elime ulaştı.
Çok teşekkür ederim bu kadar çeşitli bitki gönderdiğiniz için.
Ben bu kadar bitki beklemiyordum.
İnanın ki beni çok mutlu ettiniz.
Teşekkür ederim.
Sevgi Durul
16-02-2018, 15:09
Fırtına42, kargo elinize geçti mi?
İlknur44, kargonuz sizi adreste bulamamış, bilginize. Şubeden almanız gerekiyor. (Ptt kargo bana çok uzak olduğu halde, diğer kargo şirketlerinin mahallenize teslimleri olmadığı için, size özel ptt kargo ile göndermiş olduğumu hatırlatırım.)
666362
İlknur44
16-02-2018, 16:52
İlknur44, kargonuz sizi adreste bulamamış, bilginize. Şubeden almanız gerekiyor. (Ptt kargo bana çok uzak olduğu halde, diğer kargo şirketlerinin mahallenize teslimleri olmadığı için, size özel ptt kargo ile göndermiş olduğumu hatırlatırım.)
666362
Merhaba ablacım ptt ilçede olduğu için bende gittim. Bugün geleceğini biliyordum iki kere gittim ,ama oradaki sorumlu yoktu saat 5'te kapanıyormuş. Çok üzüldüm alamadım diye haftasonu ptt'ler açık oluyor mu bizede uzak 1 saat yol mesafesi var. Eşimde şehir dışında olduğu için orda duramadım. Ve kargo sadece ilçeye geliyor bizim buraya gelmiyor.
Fırtına42
17-02-2018, 15:08
Evet ablacım birkaç gün önce gelmişti . Çok çok çok teşekkür ederim birsürü bitki yollamışsınız :D Çok şaşırdım beni mutlu ettiniz . Hepsini diktim durumları iyi gibi. Cömertliğinizden ve paylaşımcılığınızdan dolayı çok teşekkür ederim evde hiçbişey yokken bi anda amazan ormanlarına döndü :D
666362
İlknur44
17-02-2018, 18:45
Sevgili İlknur44, bugün kapıma gelen postacıya sordum, köylere de dağıtım olduğunu ancak haftada bir gün olduğunu söyledi. Dün sizi bulamamışlar, haftaya Cuma'ya kalmış oluyor bu durumda. En iyisi Pazartesi şubeden teslim alın. :)
Bizim köye şimdiye kadar postacı gelmedi bugünde sordum kapalıymış ablacım. Pazartesi inşallah iki gündür çok üzgünüm çiçeklere birşey olmaz inşallah ablacım.Eşim burda olsaydı çarşamba günü malatyadan alırdım bu kadar beklemezdim.
İlknur44
19-02-2018, 16:34
Merhaba ablacım öncelikle çok ama çok teşekkür ederim. Sayenizde hayatımda hiç sahip olmadığım çiçeklerim oldu,şuan yeni oyuncaklara sahip olan bir çocuk gibi yerinde duramıyorum inşallah tutarlar. Ve bu kadar çiçek beklemiyordum. Allah sizden razı olsun. Sağlıcakla kalın.
Sevgi Durul
17-04-2018, 01:03
merhaba paylaşımınızı yeni gördüm eğer ulaşamadığınız kişi olursa listeye beni almanızı çok isterim bulunduğum yer itibariyle canlı çiçeğe ulaşmam kolay olmuyor. Şansımı denemek istedim olursa şimdiden teşekkür ederim. iyi akşamlar...
Mesajınızı atlamışım, kusura bakmayın. :)
Fazla varsa bana da bu çeşitlerden gönderebilir misiniz acaba bende sukulent bakmaya yeni baslayanlardanim bı kaç çeşit var elimde büyüdüklerinde ben de size gondermek isterim
Yukarıdaki mesajınızı görünce size de göndermek istedim. Adres bilgilerinizi gönderirseniz, diğer bir arkadaşın kargosu ile birlikte gönderim yaparım. Tel no yazmayı unutmayın, kargo şirketleri istiyor.
Bir de kargo tercihinizi yazarsanız en kısa zamanda göndermeye çalışırım. :)
Sayın SDurul, gönderdiğiniz yavruları teslim aldım. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki kutuyu açtığımda şaşırdım ve bir durgunluk aldı beni. Daha sonra baktıkça gelen mutluluk hissi.. Yavrularınızı sizden ayırmış gibi hissettim ve çok üzüldüm açıkcası. Neden böyle oldum bilmiyorum ama bu duygu bana daha büyük bir sorumluluk yükledi. Bu kadar tür yollayacağınızı açıkcası hiç düşünmüyordum. 1 ya da 2 tür olacağını düşünürken gördüğüm manzara karşısında gerçekten mutluluk içerisinde şaşırıp kaldım. Yolunu gözlediğim sadece senecio türü iken diğer türlerin güzelliği ile birlikte hepsi gözbebeğim oldu çıktı. Çok ama çok teşekkür ederim. Evlatlarınıza en az sizin kadar iyi bakmam gerekiyor. Umarım bunu başarabilirim, çünkü bu alanda daha yeniyim :) Hatta bu canların çoğunun adını dahi bilmiyorum desem bana kızmazsınız değil mi? :) Şimdi birkaç sorum olacak sabırla cevaplarsanız çok sevinirim. (Aslında bunlar ayrı ayrı konularda bulunmakta fakat net bır cevaba ulaşamadığım için sormam gerekiyor.)
1.Nasıl bir topraktan çıkıp geldiler bana? Onlara toprak hazırlamam gerekiyor. Elimde bulunan malzemeler; torf, perlit, ponza taşı, lav taşı, orkide için kullandığım ağaç kabukları.
2.Sulama sıklığı ve şekli. Özellikle kaktüs hiç bakmadım.
3.Durması gereken yer?
4.Hepsi için saksı almam gerekiyor. Boyut önemli mi?
5.Kopmuş yaprakları bir toprak üzerine dizeceğim. İlgili konuyuda okudum fakat nemlendirme konusunda herkes farklı bir fikir sunmuş. Siz neyi önerirsiniz?
https://i.hizliresim.com/Oom23z.jpg
https://i.hizliresim.com/JQmL7W.jpg
Minik olanları öylece toprağa dikmem yeterli olur mu? Kökleri yok gibi, göremedim çünkü
https://i.hizliresim.com/dOmjW7.jpg
Aloe vera gibi duran, beni yanılttı mı acaba? :)
https://i.hizliresim.com/4aXmZp.jpg
Kutudaki güzel kokunun sebebi, sarı çiçekli olan sanırım :)
https://i.hizliresim.com/A1W20z.jpg
En altdakini ilk kez görüyorum.
https://i.hizliresim.com/5Db9oD.jpg
Yolunu gözlediğim :)
Sevgi Durul
20-04-2018, 20:14
1.Nasıl bir topraktan çıkıp geldiler bana? Onlara toprak hazırlamam gerekiyor. Elimde bulunan malzemeler; torf, perlit, ponza taşı, lav taşı, orkide için kullandığım ağaç kabukları.
2.Sulama sıklığı ve şekli. Özellikle kaktüs hiç bakmadım.
3.Durması gereken yer?
4.Hepsi için saksı almam gerekiyor. Boyut önemli mi?
5.Kopmuş yaprakları bir toprak üzerine dizeceğim. İlgili konuyuda okudum fakat nemlendirme konusunda herkes farklı bir fikir sunmuş. Siz neyi önerirsiniz?
Öncelikle güle güle büyütünüz ve üzülmeyiniz, paylaşmayı seviyorum. :) Adlarını yazmalıydım aslında fakat yoğunluktan hızlı hazırlayıp, bir an önce sözümü yerine getirmem gerekiyordu. Biraz araştırınca isimler bulunabilir. Teras ve kaktüs sayfamdaki mesajlarda isimler mevcut.:)
1-Nasıl bir topraktan çıktılar? : Bahçe toprağı, torf, perlit, lavtaşı, odun kömürü kırığı karışımı.
2-Sulama ilk aşamada fıs fısla olacak. Tuttuklarında normal sulamaya geçebilirsiniz ancak iki sulama arasında toprağın iyice kuruduğundan emin olmalısınız.
3-İlk aşamada direkt güneş ışığı almayan aydınlık bir yerde durabilirler.
4-İlk etapta mini saksı öneririm, tabii minikler için. Köklü olanları biraz daha büyük saksılara dikebilirsiniz.
5-Kopmuş yapraklar nemli toprak üzerinde kısa sürede köklenirler. Toprak kurudukça fısfıslayabilirsiniz.
Takıldığınız yerlerde, forumlarda ilgili başlıklarda sorabilirseniz ben ve arkadaşlar bilgimiz ölçüsünde cevap veririz.
Bitkilerin adlarını yazayım aklımda kaldığınca. Sempervivum çeşitleri, leş kaktüsü çeşitleri, sedumlar, cotyledon orbiculata, mammillaria prolifera, mammillaria gracilis, chamaecereus silvestrii, testere yapraklı aloe, gasteria bicolor, sedum palmeri, sedeveria letizia, graptopetalum, graptoveria, kalanchoe fedtschenkoi, opuntia vulgaris, güzel kokulu olan nane kokulu sukulent, opuntia microdays çeşitleri. :) Crassula ovata ve crassula ovata minima yaprağı. Yapraktan kolayca yetişiyor. :)
Son olarak, fotoğrafları foruma yüklerseniz kalıcı olur. :)
Telefondan attığım için öyle yükledim, en kısa zamanda foruma atacağım :) Diktiğimde fısfıslama yapacağımı iyi ki söylediniz çünkü ben diktikten sonra can suyu olarak tüm toprağa su vermeyi planlıyordum. Teras ve kaktüs sayfanızdan isimlerini öğreneceğim bu miniklerin :)
95.gönderide alttakini ilk kez gördüğümün adı nedir? Birde onun üstündeki. Bitkilerinize baktım ama onu birden fazlasına benzettim bir türlü bulamadım. :)
Sevgili SDurul kargonuz bugün ulaştı. yarın fotoğraflarını gondermeye calisacagim. bu kadar çok çeşit beklemiyordum inanin çok çok mutlu oldum umarım bunların hepsini yasatabilirim çok sağolun emeginiz için:)))
umarım yaşatabilirim hepsini.kökleri tuttukça yeni saksı almayı düşünüyorum. tekrar sağolun.
atilla5886
27-04-2018, 10:49
arkadaşlar aranızda yeniyim burada SDurul arkadaşımızın elindeki fazla türleri sizinle paylaştığını gördüm mümkünse bende talibim :)
Sevgili SDurul , tekrar paylaşımınız olur ise bende bu miniklerden sahip olmak isterim.
archangel
11-05-2018, 22:49
Sayin SDurul elinizde kaldiysa rica edebilirmiyim lutfen ? Kalmadiysa caniniz sağolsun sevgiler ..
Sevgi Durul
12-05-2018, 00:01
Sayın archangel, , Sevgili Nevinn önümüzdeki hafta şehir dışında olacağım. Döndüğümde adres bilgilerinizi isterim. :)
Sevgili Sdurul, şimdiden teşekkürler :)
archangel
12-05-2018, 19:35
Sayın archangel, , Sevgili Nevinn önümüzdeki hafta şehir dışında olacağım. Döndüğümde adres bilgilerinizi isterim. :)
Aaaaa cok mutlu oldum ikinci anneler gunu hediyem olacak cok tesekkurler sayin SDurul sevgiler
ecznecla
14-05-2018, 15:28
Şuracığa ilişeyim bende sayın Sdurul ,artanlardan bana da yollarsanız sevindirirsiz beni.. :dilli: yetmezsede kısmet bidahakine artık..
esemeral
15-05-2018, 08:46
Sayın Sdurul eğer çiçekleriniz küsmeyecek ise bana da göndere bilmeniz mümkün mü? Gönderemez iseniz de canınız ve çiçekleriniz sağ olsun darılmaca olmaz.
Bol çiçekli günler dilerim.
Sevgi Durul
22-05-2018, 23:02
Söz verdiğim arkadaşlar, adres bilgilerinizi, tel nonuzu (kargo şirketleri istiyor), tercih ettiğiniz kargo şirketini özelden yazarsanız, adresler tamamlanınca bitkilerinizi gönderirim.
Sevgi Durul
24-05-2018, 12:39
Arkadaşlar, adres göndermekte tereddüt etmeyiniz, beğeni yaptıklarım söz vermiş olduklarımdır. :) Adresler bu hafta tamamlanırsa önümüzdeki hafta gönderim yaparım. :)
Merhaba,
Bordo renkli sempervivum'dan paylaşım yapacak mısınız acaba :)
Sevgi Durul
25-05-2018, 16:48
Merhaba,
Bordo renkli sempervivum'dan paylaşım yapacak mısınız acaba :)
Sempervivum red rubinden bahsediyorsunuz sanırım. O henüz dağıtılacak kıvama gelmedi. :)
Sevgili esemeral, ecznecla, archangel, Nevinn kargolarınız yola çıktı. Ulaştığında haber verirseniz sevinirim. Takip no larını özelinize yazarım. Kolay gelsin. :)
Rönesans
25-05-2018, 17:06
Sayin Sdurul, bitkileriniz cok guzel. Emeklerinize saglik. Eger bezelye seklinde olan sukulentlerinizden celik imkaniniz var ise onlardan buyutmeyi cok isterim.
Sevgi Durul
25-05-2018, 17:10
Sayin Sdurul, bitkileriniz cok guzel. Emeklerinize saglik. Eger bezelye seklinde olan sukulentlerinizden celik imkaniniz var ise onlardan buyutmeyi cok isterim.
Siz hoya da arıyordunuz galiba? Beklerseniz, bayramdan sonra hoya australis, hoya cv chouke çelikleri ile senecio rawlwyanus (tespih) ile birlikte gönderirim.
Rönesans
25-05-2018, 17:21
Inanin ne kadar cok sevindigimi anlatamam. Beklerim tabi heyecanla beklerim ;)
ibocandan
26-05-2018, 00:02
Sayın SDurul,hoya çeliklerinden ve senecio tesbih'ten çelik gönderebilirseniz çok sevinirim.Teşekkür ederim.
esemeral
26-05-2018, 08:33
Sempervivum red rubinden bahsediyorsunuz sanırım. O henüz dağıtılacak kıvama gelmedi. :)
Sevgili esemeral, ecznecla, archangel, Nevinn kargolarınız yola çıktı. Ulaştığında haber verirseniz sevinirim. Takip no larını özelinize yazarım. Kolay gelsin. :)
Çokkk Teşekkürler Sayın SDurul emeğinize sağlık. Hakkınızı Helal ediniz Lütfen.;)
merhaba,
cleryaa'nın fotoğraflarında gördüm adını bilmiyordum.. teşekkür ederim.
Sevgi Durul
28-05-2018, 08:45
Hımm, siyaha yakın koyu renkli sempervivumdan bahsediyorsunuz. Ondan gönderebilirim isterseniz. Tek şartım, bayramdan sonra. :)
ecznecla
28-05-2018, 12:41
Sayın SDurul hanım çok teşekkür ederim. Kargom ulaştı. Yerlerine yerleşince resim atarım.. çok mutluyum şuan...:)
Sevgi Durul
28-05-2018, 15:11
Sevindiğinize sevindim, Sayın ecznecla. Güzel günlerde yetiştiriniz.
Arkadaşlar PTT ile gönderdiğim kargolardan ekran alıntısı ekliyorum. Birisinde adres hatalı diyor. Diğeri köy dağıtımı bekliyor. :(
Keşke sizlere de Aras kargo ile gönderseydim. Bu arada, Aras kargo çok hesaplı geldi bana. Neredeyse PTT kargo ücreti ile aynı.
Bundan sonra göndereceklerim dikkate alsınlar lütfen.
Arkadaşlar kargolarınızla ilgilenir misiniz lütfen. :)
Nevinn'in bigisi.
675085
esemeral'in bilgisi.
675086
esemeral
28-05-2018, 15:19
Sevgi Hanım Bende takip numarasından kontrol ediyorum. Şu an işyerinden şöfor arkadaşa bilgisini verdim alıvermesi için. İşyeri sarayköy biraz dışında (2 dk mesafe gerçi ) olduğundan hergün dağıtım yapmıyorlarmış. ben işimi garantiye almak ve bebişlerimi bekletmemek için arkadaşa rica ettim aldırıyorum. inşallah birazdan kavuşacağım. heyecanla beklemekteyim.
Emeğiniz ve sevgi dolu yüreğiniz için teşekkürler.
ecznecla
28-05-2018, 20:42
Kızlarınız yerlerine yerleşti sayın SDurul.Eltiler misali aynı apartmanda altlı üstü oturuyorlar...;)
archangel
28-05-2018, 21:50
Sevgili Sevgi hanim ,
Size nasil tesekkur etsem bilemedim :) cok mutlu oldum .. Gozum gibi bakacagim yavrulariniza emin olun .. Zahmet verdiniz emek verdiniz tesekkurler .. Sevgiler ve saygilar ..
Not: saksilara gecince tekrar yuklerim fotolari .
archangel
28-05-2018, 21:51
Yazmayi unuttum ne sansliyim yolladiklariniz hep bende olmayanlar ayrica mutlu oldum Sevgi hanim :)
esemeral
29-05-2018, 12:33
Sevgi Hanım Dün yağmur altında bebişlerimi aldım hepsi çokkk güzeller iki tanesinden bende vardı onu da arkadaşıma sahiplendirdim.
Emeğinize yüreğinize sağlık teşekkürler.
Sevgi hanım, miniklerime kavuştum. Adreste daireyi yazmadığımdan sorun çıkmış. Hakkınızı helal edin çok teşekkür ederim.
675180
675181
Sevgi Durul
30-05-2018, 16:11
Sayın SDurul,hoya çeliklerinden ve senecio tesbih'ten çelik gönderebilirseniz çok sevinirim.Teşekkür ederim.
Bayramdan sonra hoya çeliklerinden gönderebilirim ama senecio şu anda kötü durumda, saksı değiştirmiştim, keyfi kaçtı, son gönderdiğim kargoya da ekleyemedim.
675250
esemeral
31-05-2018, 10:11
Sevgi Hanım seneconun durumuna çok üzüldüm. İnşallah sizin sevginizle toparlar kendini bir an önce.
Açıkcası bizden önceki kargoda yapılan arkadaşlarda gördüğümde olmasını çok istemiştim. ileride paylaşma imkanınız olursa lütfen beni de ekler misiniz?
bol çiçekli ve verimli günler dilerim.
Hımm, siyaha yakın koyu renkli sempervivumdan bahsediyorsunuz. Ondan gönderebilirim isterseniz. Tek şartım, bayramdan sonra. :)
:)) tabi ki beklerim.. seve seve
Fazlası varsa listeye girebilirmiyim sevgili SDurul
Sevgi Durul
31-05-2018, 23:19
Fazlası varsa listeye girebilirmiyim sevgili SDurul
Hangi bitkiler için?
Sempervivum ve sukulenlerden:o
Ensclate
14-06-2018, 21:46
Hangi bitkiler için?
Merhaba @SDurul eğer elinizde sempervivum ve sedum kaldıysa bende talibim ;)
Rönesans
17-06-2018, 22:25
Siz hoya da arıyordunuz galiba? Beklerseniz, bayramdan sonra hoya australis, hoya cv chouke çelikleri ile senecio rawlwyanus (tespih) ile birlikte gönderirim.
Sayin Sdurul, istediginiz zaman ozelden adres gonderebilirim ;)
sayin sDurul hoya celikleri ve diger bitkilerinizden bende istesem gecmi kalmis olurum
Sevgi Durul
19-06-2018, 16:55
sayin sDurul hoya celikleri ve diger bitkilerinizden bende istesem gecmi kalmis olurum
Hoyalar ile ilgili açıklamamı burada (http://www.agaclar.net/forum/1542847-post711.htm) yapmıştım. Diğer bitkiler için adresinizi yazabilirsiniz.
Bugün üç kişinin kargosunu gönderdim. (Rönesans, Ensclate, ilknur-) Kargo takip no larını akşam yazarım.:)
Rönesans
19-06-2018, 18:01
Hoyalar ile ilgili açıklamamı burada (http://www.agaclar.net/forum/1542847-post711.htm) yapmıştım. Diğer bitkiler için adresinizi yazabilirsiniz.
Bugün üç kişinin kargosunu gönderdim. (Rönesans, Ensclate, ilknur-) Kargo takip no larını akşam yazarım.:)
Cok tesekkur ederiz sayin Sdurul ;) heyecanla bize ulasmalarini bekliyoruz ;)
syn sdurul sanirim mesaj kutunuz dolu oldugu icin yazdiginiz mesaja cvp gonderemiyorum.
ibocandan
19-06-2018, 22:31
Sayın SDurul,mesaj kutunuz dolmuş adres bilgileri için
Rönesans
20-06-2018, 10:53
Sayin Sdurul simdi kargomu teslim aldim ;) icinden cikanlari gorunce adeta gozelerim kamasti o kadar coklar o kadar guzeller ki :) ne kadar cok tesekkur etsek az :) elim ayagim birbirine dolandi hepsini birden gorunce ;)
https://i.resimyukle.xyz/69V5AN.png (https://resimyukle.xyz/resim/69V5AN)
Rönesans
20-06-2018, 12:28
Sayin Sdurul, daha once hic kaktus ve sukulent grubundan bitkim olmamisti. Sizin gonderdiklerinizle bunun sevincini yasarken bir sorunla karsilasmis oldum ;) daha once hic kaktus ve sukulent geubundan bitkim olmadigim icin ne yapacagimi hic bilemedim. Ve asagidaki sekilde su kaplarina koydum kok cikarmalari icin. Yanlis mi yapiyorum acaba bilgi verirseniz cok sevinirim :)
https://i.resimyukle.xyz/MM77S8.jpg (https://resimyukle.xyz/resim/MM77S8)
https://i.resimyukle.xyz/f1P3Ge.jpg (https://resimyukle.xyz/resim/f1P3Ge)
bence sudan çıkarıp kurutun biraz, daha sonra geçirgen ve hafif nemli toprağa ekip bir hafta su vermeyin, 1 hafta sonunda yavas yavas su verin.
Sevgi Durul
20-06-2018, 13:52
Hoya ve telgraf dışındakileri hemen sudan çıkarıp, nemli toprağa dikiniz. Tutana kadar sadece fısfısla sulama yapınız. Sukulentler suyu sevmez. Kaktüs sukulent sayfalarını okuyunuz. 24 saat dolmadan iki kargo ulasti. Helal Aras kargoya.
Rönesans
20-06-2018, 13:58
Himm. Evde su anda sadece hoya icin ve afrika meneksesi icin olan topraklarimdan kaldi sayin Sdurul. Bunlara diksem olur mu? Bir de bazilarinin hic koku yok topraga dogru 1-2 santim icinde kalacak sekilde mi yapmaliyim?
Sevgi Durul
20-06-2018, 15:41
Sayın Rönesans, telefondan uzun uzun yazamıyorum. Kaktüs sukulent bölümünde tüm sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz. Link atarım, daha sonra.
Cleerya, efeege, muberra, kargoları verdim. Akşam takip no larını özelden yazarım.
Rönesans
20-06-2018, 16:46
Dikimleri yaptim ;) kaktusleri daha sonra ayri ayri kucuk saksilara alicagim. Cok cok tesekkur ederim sayin Sdurul ;)
https://i.resimyukle.xyz/GO63P6.jpg (https://resimyukle.xyz/resim/GO63P6)
https://i.resimyukle.xyz/aCUSd0.jpg (https://resimyukle.xyz/resim/aCUSd0)
https://i.resimyukle.xyz/2MRQVz.jpg (https://resimyukle.xyz/resim/2MRQVz)
https://i.resimyukle.xyz/UNJ3Gd.jpg (https://resimyukle.xyz/resim/UNJ3Gd)
tesekkurler sevgi hnm.merakla bekliycem
Sevgi Durul
22-06-2018, 10:23
Arkadaşlar, özelden bilhassa Hoyalar için istekte bulunmayınız.
ibocandan, adres yazacağınız için özel mesajımı açık tutuyorum, acil yazarsanız sevinirim.
hberbul, burada (http://www.agaclar.net/forum/1542847-post711.htm) belirttiğim gibi, hoyalarım dağıtılacak durumda değil henüz. Zar zor bir kişiye gönderdim, bir kişiye de sözüm var, ona rezerve ettim. Sadece sukulent istiyorsanız, buradan belirtin göndereyim. :)
sevgi hnm kargomu bugun aldim .sagolun .Hakkinizi helal edin selamlar
Sdurul abla asıl istediğim sukulent uygun olur gönderirseniz çok memnun olurum :)Teşekkürler
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok büyük bir sürprizle karşılaştım[emoji4]Hazine bulmuş gibi oldum.Çok teşekkür ederim abla.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180628/afa5459a070b939dd76f865bae6ab17a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180628/ffef848896b7f261c1faea1a0f981b0e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180628/b0b3a2b2d9003cb27eb0faeec3107e01.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180628/c4e7adc18b9c11fe5e560ea1fb1be229.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180628/26ab5a46432482ad9117ca35a45171fc.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180628/40bb3cb40b10f1f0e6cc9686b45d25f4.jpg
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sevgi Durul
02-07-2018, 16:10
Sayın ibocandan, kargonuz yola çıktı. Ulaşınca haber verirseniz sevinirim.
Aras kargo takip no: 8097458764402
Bu sezon için dağıtım bitmiştir. İstekte bulunulmamasını rica ederim. :)
ibocandan
02-07-2018, 19:19
Sayın, SDurul şimdiden teşekkür ederim geldiği zaman mesaj atarım.
ibocandan
03-07-2018, 20:22
Sayın, SDurul kargom bugün geldi herşey için teşekkür ederim.
Sevgi Durul
05-10-2018, 10:27
birol06busra, Melisa16, coskun8553, kargolarınızı hazırlıyorum, bugün göndericem. Bazılarına unlu bit gelmiş, temizliyorum. Sizler de unlu bit yönünden takipte olun.
Ayrıca elinize geçtiğinde haber vermenizi önemle rica ediyorum.
Son gönderdiğim kargo (tesla273) dönüş yapmadı. Kargo Tunceli Hozat'a gittiği için bir haftada ulaştı. Teşekkür beklemiyorum, bitkiler ne durumdaydı merak ettim. Bilgi verilirse sevinirim. :)
Melisa16
05-10-2018, 11:18
Tabii ki Sevgi Hanım, gelir gelmez sizi haberdar edeceğim inşallah. Sağ olun şimdiden gözlerim yollarda :)
Melisa16
06-10-2018, 11:05
Sevgi Hanım kargom biraz önce bana ulaştı. Sizin güzel gönlünüze çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
birol baser
06-10-2018, 13:05
ben beklemedeyim gözüm yolda güle güle büyütün pazartesiye kaldik diyen ablama teselli bulmaya calisiyorum saksilar önünde beklemede :) :)
birol baser
08-10-2018, 10:56
Sevgi Durul abla çok teşsekkür ederiz.Kargo az önce geldi.Kutuyu açınca hayretler içinde kaldik emeğinize yüreğinize sağlık bu kadar beklemiyorduk. Bugun evde bayram havasi oldu sagolun kopan yapraklar hemen sera ortamı yapıldı yeni evlerine alışmaları için çimlendirme asamasına geçildi.digerleri saksılarina kavuşacak birazdan Sevgi abla herşey gönlünce olsun paylaşım için çok ama çok teşekkür var başer ailesinden size
Sevgi Durul abla çok teşsekkür ederiz.Kargo az önce geldi.Kutuyu açınca hayretler içinde kaldik emeğinize yüreğinize sağlık bu kadar beklemiyorduk.
Sayın birol baser çok güzel görünüyorlar güle güle büyütün inşallah.
coskun8553
09-10-2018, 18:04
681687
Sevgi hanım, kargonuz dün elime ulaştı. Paylaşımınız için tekrar teşekkürler. kaktüs ve sukulent sayfanızda bitkilerin isimlerini baktım yalnız en altta büyük kaktüs sayfanızda yoktu. Türünü biliyorsanız öğrenebilir miyim acaba ?
Sevgi Hanım bu güzellikleri Eskişehir'den mi gönderdiniz? Öyleyse eğer tekrar paylaşım yapmak istediğinizde size paketleme zahmeti vermeden elden almak isterim sakıncası olmazsa :)
Sevgi Durul
11-10-2018, 19:46
Sevgi Hanım bu güzellikleri Eskişehir'den mi gönderdiniz? Öyleyse eğer tekrar paylaşım yapmak istediğinizde size paketleme zahmeti vermeden elden almak isterim sakıncası olmazsa :)
Eskişehir'liyim ama Eskişehir'de değilim. :)
Yarın kargoya gidicem, adres bilgilerinizi gönderirseniz size de gönderebilirim. :)
Eskişehir'liyim ama Eskişehir'de değilim. :)
Yarın kargoya gidicem, adres bilgilerinizi gönderirseniz size de gönderebilirim. :)
Mesajı görünce nasıl mutlu oldum Sevgi Hanım :) çoook teşekkürler. Adres bilgilerimi hemen gönderiyorum.
Sevgi Hanım kargom geldi. İçinden bir dünya güzellik çıktı. Yarım saat onları inceleyip kokladım. Bu konuda çok yeni ve hevesliyim. Gönderdiklerinizle şeker kavanozuna düşmüş çocuk gibi oldum çok sevindim. Çok çok teşekkür ederim uğraşınız için muntazam paketlemeniz için özellikle agaclarnetin her üyesinde bulunan o güzel yürek için. Allah'a emanet olun :)
egem2005
26-10-2018, 12:45
paylaşmak çok güzel eğer kaldıysa yapraklardan bana kaktüs sukulent yaprakları dalı gönderirmisiniz. çok imrendim.
Sevgi hanım merhaba,
Mümkünse bende yapraklardan var ise eğer alabilirmiyim?
Sevgi Durul
20-11-2018, 16:01
Sevgi hanım merhaba,
Mümkünse bende yapraklardan var ise eğer alabilirmiyim?
Adres bilgilerinizi özelden gönderin size de göndereyim.
Bu sezon son paylaşımdır, istekte bulunulmamasını rica ederim. :)
posedion78
27-11-2018, 13:46
Merhabalar, bitkilerinize hayran kaldım. Tekrar paylaşım yapacağınız zaman ilk taliplerden biri benim Sevgi Hanım :)
Hımırnur
30-11-2018, 14:24
Sevgi hanım bunlar çok güzel kaçırdığıma çok üzüldümbir dahaki paylaşımınıza beni de unutmayın
Merhaba Sevgi Hanım,
sizin açtığınız bu sayfa sayesinde bir çok bitkinin yapraktan çoğalabildiğini öğrendim teşekkürler. ;)
Eğer bir paylaşım daha yaparsanız bana da ayırabilir misiniz? O zaman size adres detaylarını paylaşırım. Eminim size sürekli böyle adres detayı geliyordur. Şimdiden bende atıp +1 fazlalık yapmayayım :)
Teşekkürler.
Aleynabay
20-06-2019, 14:25
Sevgi hanım merhaba, eğer tekrar oylaşmayı düşünürseniz ben de sıraya girmek isterim :)
Sevgi Durul
20-06-2019, 15:30
Posedion78, Hımırnur, ebd, Aleynabay, adres bilgilerinizi gönderdiğinizde sizlere gönderim yapabilirim. Tel no muhakkak yazılacak, kargo şirketleri istiyor. :)
Aleynabay
20-06-2019, 15:54
Posedion78, Hımırnur, ebd, Aleynabay, adres bilgilerinizi gönderdiğinizde sizlere gönderim yapabilirim. Tel no muhakkak yazılacak, kargo şirketleri istiyor. :)
Özelden yazdım sevgi hanım çok teşekkürler :)
merhaba sevgi hanım, gönderiminiz devam ediyorsa ben de isteyebilir miyim ?
Sevgi hanım merhaba. Eger mümkün ise ben de talibim
Sevgi Durul
21-06-2019, 12:47
merhaba sevgi hanım, gönderiminiz devam ediyorsa ben de isteyebilir miyim ?
Adres bilgilerinizi ve kargo tercihinizi gönderiniz. :)
Cenan, bilgilerini göndermiş.
coskun8553
22-06-2019, 16:09
İyi günler dilerim Sevgi hanım. Eğer uygun görürseniz paylaşımlarınızdan yeniden faydalanmak isterim. Elimde olan türleri arttırmak adına.
Sevgi Durul
25-06-2019, 17:09
İyi günler dilerim Sevgi hanım. Eğer uygun görürseniz paylaşımlarınızdan yeniden faydalanmak isterim. Elimde olan türleri arttırmak adına.
Sayın coskun8553, Aynı türleri gönderiyorum ama özel olarak istediğiniz bir tür varsa yazın, bitki gönderime uygunsa gönderirim.
ensclate, cenan, Aleynabay, kargolarınız yola çıktı. Takip nolar mesajla gelmiştir umarım. Gelmediyse istediğiniz takdirde özel mesajla bildiririm. :)
Aleynabay
25-06-2019, 18:33
Mesaj geldi bugun çok teşekkür ederim :)
coskun8553
26-06-2019, 14:13
Sayın coskun8553, Aynı türleri gönderiyorum ama özel olarak istediğiniz bir tür varsa yazın, bitki gönderime uygunsa gönderirim.
Sevgi hanım mesaj kutunuz dolu her halde, gönderdiğim mesajlar ulaşmıyor.
Sevgi Durul
26-06-2019, 15:15
Sevgi hanım mesaj kutunuz dolu her halde, gönderdiğim mesajlar ulaşmıyor.
Buraya yazabilirsiniz.
coskun8553
26-06-2019, 15:30
Öncelikle teşekkür etmek istedik Sevgi Hanım. İstekte bulunmak biraz garip geldi. Ancak, sayfanızı tekrar gözden geçirince ; Euphorbia Milli (Pembe-Sarı-Beyaz), Bir gecelik gelin, Süt ağacı, Echevira Lilacina, Rebutia ve Sarkız dikkatimi çeken bitkileriniz oldu. Bunlardan paylaşım yapabilmeniz mümkün mü acaba ?
Sevgi Durul
26-06-2019, 15:50
Öncelikle teşekkür etmek istedik Sevgi Hanım. İstekte bulunmak biraz garip geldi. Ancak, sayfanızı tekrar gözden geçirince ; Euphorbia Milli (Pembe-Sarı-Beyaz), Bir gecelik gelin, Süt ağacı, Echevira Lilacina, Rebutia ve Sarkız dikkatimi çeken bitkileriniz oldu. Bunlardan paylaşım yapabilmeniz mümkün mü acaba ?
Olur mu hiç, mümkün olanlardan gönderirim. Şu anda gönderime müsait, süt ağacı, bir gecelik gelin, sarı kız, beyaz euphorbia milii var. Mesaj kutusunu boşalttığımda adres bilgilerinizi alırım. :)
Adres bilgilerinizi ve kargo tercihinizi gönderiniz. :)
Cenan, bilgilerini göndermiş.
Sevgi hanım, özenle hazırladığınız paketleri Aldım. Emeğinize, yüreğinize sağlık. hepsi birbirinden güzel... Her şey gönlünüzce olsun.
Sevgi Durul
27-06-2019, 10:03
Sevgi hanım, özenle hazırladığınız paketleri Aldım. Emeğinize, yüreğinize sağlık. hepsi birbirinden güzel... Her şey gönlünüzce olsun.
Güle güle büyüsünler.
Kopmuş sukulent yapraklarını atmayın. Toprağa yatırıp arada fısfısladığınızda bebek sukulentleriniz olur.
Sedumlar baygınlaşmış olabilir. Sadece uçlarını hafifçe nemli toprağa batırıp kalan kısımlarını toprağa yatırıp, toprak kurudukça sulamanız yeterli. Hemen kendilerine gelirler. Oldukça nazsız ve dirençli bitkilerdir.
Kolay gelsin.
Güle güle büyüsünler.
Kopmuş sukulent yapraklarını atmayın. Toprağa yatırıp arada fısfısladığınızda bebek sukulentleriniz olur.
Sedumlar baygınlaşmış olabilir. Sadece uçlarını hafifçe nemli toprağa batırıp kalan kısımlarını toprağa yatırıp, toprak kurudukça sulamanız yeterli. Hemen kendilerine gelirler. Oldukça nazsız ve dirençli bitkilerdir.
Kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim, her şey için :>
@Sevgi hanım, benim kargomda geldi, paylaşımınız için canı yürekten teşekkür ederim.
Aleynabay
27-06-2019, 16:58
Sevgi hanım benim de kargom geldi ne kadar teşekkür etsem az. Çok teşekkürler
coskun8553
28-06-2019, 12:16
Sevgi hanım paylaşımları bitirdiniz sanırım. Ben de adres bilgilerimi gönderebilirim :)
Hımırnur
06-07-2019, 23:15
Sevgi hanım siz yazdım ama görmediniz herhalde
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hımırnur
10-07-2019, 12:48
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190710/94e6fdf29b239c470ec1eacbd24590d6.jpg ekrana sığdıramadım çok teşekkürler [emoji254]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sevgi hanım paylaşımlarınız devam ediyorsa ben de talip olmak istiyorum. Kargo paketleriniz harika :) Paylaşıyorsanız e. millinin beyazından da rica ediyorum ek olarak.
Sevgi Durul
19-07-2019, 11:49
sevgi hanım paylaşımlarınız devam ediyorsa ben de talip olmak istiyorum. Kargo paketleriniz harika :) Paylaşıyorsanız e. millinin beyazından da rica ediyorum ek olarak.
Sevgili İLKGÜL, kargonuzun elinize ulaştığını haber dahi etmediniz. Sanırım memnun kalmadınız, gönderdiğim bitkilerde bir sıkıntı mı var?
Sayın scl-ysl, kargonuz dün dağıtımdaydı, bugün şubede beklemede görülüyor. İlgilenir misiniz?
696824
Sevgi Durul
20-07-2019, 14:23
Kargo hâlâ şubede bekliyor. :(
Özel mesaja cevap yok. :( Telefon edeyim dedim arkadaşa, (vodafona kayıtlı böyle bir numara yoktur) sesli mesajı dinletiliyor. Harbiden insanları mutlu edeyim derken strese girdim. :mad:
Forumu aktif kullanmayan arkadaşlar bundan sonra kesinlikle talepte bulunmasınlar. Üzgünüm cevap vermeyeceğim.:mad:
Şeyy bende mi istesem :eek: İstesem nolur ki keşke benim de olsa
Mahmut Tebir
20-07-2019, 17:30
Kargo hâlâ şubede bekliyor. :(
Özel mesaja cevap yok. :( Telefon edeyim dedim arkadaşa, (vodafona kayıtlı böyle bir numara yoktur) sesli mesajı dinletiliyor. Harbiden insanları mutlu edeyim derken strese girdim. :mad:
Forumu aktif kullanmayan arkadaşlar bundan sonra kesinlikle talepte bulunmasınlar. Üzgünüm cevap vermeyeceğim.:mad:
Bence belli bir mesaj sayısı sınırlandırması olsun bu gönderim için. Çünkü insanlar merak için siteye kayıt olup ondan sonra kayboluyorlar. Paylaşım yapan insan zarar görüyor ondan sonra.
Sevgi hanım kargoyu alır almaz cevap yazdım size özelden ama ulaşmadı galiba. Şimdi tekrar yazdım kırılmanızı asla istemem ulaşmazsa diye buradan da yazıyorum. Beni çok mutlu ettiniz ne kadar teşekkür etsem az. Bitkiler çok iyi durumdalar yerlerine yerleştiler. Tekrar çok teşekkür ediyorum zahmetleriniz için.
Sevgi hanım fotoğraf yüklemeyi ancak başarabildim. Hepsi çok güzeller, yerlerine de yerleştiler. Tekrar teşekkür ederim. Umarım firesiz büyütebilirim. e.milli için ayrıca teşekkür ederim. Sevgiyle kalın
696958
696959
696960
696961
Sevgi Durul
23-07-2019, 14:50
Sevgili İLKGÜL'ün kargosu ile aynı gün gönderdiğim kargo biraz önce geri geldi.
İyi ki geri gelmiş, geç de olsa teslim alınmamış, içindekiler su olmuş. Bunu mu göndermiş dedirtmek istemezdim.
Telefon numarasının hatalı verilmesi, kargodan mesaj gitmemesi, arada arkadaşın foruma girmemesi, kargo ulaştığında evde bulunmaması ile böyle bir sonuç oluştu. Can sağlığı olsun. Gidiş-Dönüş 37 TL nin bizden çıkacağı varmış. :) Hiç acımadım, bu halde kargo teslim alınsaydı o zaman üzülür utanırdım.
Arkadaş kargonun iade olduğunu özelden yazmış,
696993
Ücret havale edilmesini kabul etmiyorum. Bende de hata var. :)
Durum bundan ibaret.
697002
696999
696997
Hoya carnosa köklenmiş bu sekiz günlük sürede.
696996
Bu durumda gönderimlerime ara veriyorum.:rolleyes:
Çok çok çok üzgün ve mahcubum telefon numarasını hatalı yazmam nelere mal oldu gerçekten heycanla beklediğim bitkilerdi kargodan mesaj gelmeyince herhalde yoğunluktan gönderememişyir tekrar yazıp bunaltmıyım diye bekliyim dedim keşke beklemeyip yazsaydımda numaranın hatalı olduğunu farketseydim
Sevgi Durul
23-07-2019, 15:54
Çok çok çok üzgün ve mahcubum telefon numarasını hatalı yazmam nelere mal oldu gerçekten heycanla beklediğim bitkilerdi kargodan mesaj gelmeyince herhalde yoğunluktan gönderememişyir tekrar yazıp bunaltmıyım diye bekliyim dedim keşke beklemeyip yazsaydımda numaranın hatalı olduğunu farketseydim ��
İlk kez başıma geliyor. Can sağlığı olsun demekten başka bir şey bulamıyorum. :( İsterdim ki bitkiler sağlıklı olarak ulaşsın.
Size, telefon dışında buradan (http://www.agaclar.net/forum/1572291-post197.htm) ve buradan (http://www.agaclar.net/forum/1572340-post198.htm) da ulaşmaya çalıştım. Kısmet değilmiş.:)
Sağlam kalanları ayırdım,
697010
Çürüyenler çöp oldu. :(
usnac.culu
14-08-2019, 00:21
Merhaba Sevgi Hanım gönderiminiz devam ediyor mu? :)
karakedilek
16-08-2019, 13:42
Sevgi hanım çiçeklerinize hayranlıkla bakıyorum gönderimleriniz devam ediyorsa bende yararlanabilir miyim acaba :)
Merhaba Sevgi Hanım,
Mesajları tek tek okudum gerçekten büyük emek harcıyorsunuz. Karşılaştığınız zorluklara rağmen yılmadan devam ediyorsunuz ya emeğinize sağlık. Umuyorum gittikleri yerlerde de sizin kadar güzel bakılırlar.
Sevgi Durul
16-08-2019, 16:50
Merhaba Sevgi Hanım,
Mesajları tek tek okudum gerçekten büyük emek harcıyorsunuz. Karşılaştığınız zorluklara rağmen yılmadan devam ediyorsunuz ya emeğinize sağlık. Umuyorum gittikleri yerlerde de sizin kadar güzel bakılırlar.
Teşekkürler, Sayın ebd. Ben de öyle umuyorum.
Mesajınızı görünce hatırladım. Siz önceden yazmıştınız.
Eğer bir paylaşım daha yaparsanız bana da ayırabilir misiniz? O zaman size adres detaylarını paylaşırım. Eminim size sürekli böyle adres detayı geliyordur. Şimdiden bende atıp +1 fazlalık yapmayayım :)
Teşekkürler.
Ben de adres istemiştim. :)
Sizden adres gelmedi.
Şimdi eğer isterseniz, adres bilgilerinizi gönderiniz. Önümüzdeki hafta kargo göndericem, size de göndereyim.
Buradan açıklama lüzumü hissettim ki, geri gelen kargoya sadece telefon numarasındaki tek rakam hatası sebep oldu. Art niyet yok. Sevgili scl-ysl'nin kargosu yeniden gidecek.
........ gönderimleriniz devam ediyorsa bende yararlanabilir miyim acaba :)
Adres bilgilerinizi gönderiniz lütfen. :)
ÖNEMLİ: Burada onaylanmadan özelden adres gönderenlere dönüş yapmam mümkün değildir.
Adres bilgilerinizi gönderiniz lütfen. :)
ÖNEMLİ: Burada onaylanmadan özelden adres gönderenlere dönüş yapmam mümkün değildir.
Merhaba Sevgi Hanım,
Kargom bugün dağıtıma çıkmış nasıl merak ediyorum anlatamam. Akşam eve gidip büyük bir merak ve hevesle açacağım. Şimdiden çok teşekkür ederim size.
Ekim ve bakım konusunda da sizden destek isteyeceğim. Fotoğraflarını da buradan paylaşacağım. Eksik veya hatalı birşey yaptıysam yorumlarınızı bekliyor olacağım.
Merhaba Sevgi Hanım,
Çok teşekkür ederim görünce çocuklar gibi sevindim bu kadar çok çeşit olmasına. Umuyorum hepsini doğru şekilde ekmişimdir. Kırılan yaprakları yumuşak toprak üzerine dizdim. Köklü olanları doğrudan toprağa diktim. Bir iki hafta bu saksılarda canlanmalarını köklenmelerini izleyeceğim. Daha sonra hepsi için ayrı ayrı planlarım var :)
Sevgi Durul
22-08-2019, 09:01
Merhaba Sevgi Hanım,
Çok teşekkür ederim görünce çocuklar gibi sevindim bu kadar çok çeşit olmasına. Umuyorum hepsini doğru şekilde ekmişimdir. Kırılan yaprakları yumuşak toprak üzerine dizdim. Köklü olanları doğrudan toprağa diktim. Bir iki hafta bu saksılarda canlanmalarını köklenmelerini izleyeceğim. Daha sonra hepsi için ayrı ayrı planlarım var :)
Güzel günlerde büyüsünler, sayın ebd. Selenicereus grandiflorus ve c. silvestriileri küçük kaplara dikseniz daha iyi olur. Tutma aşamasında sulama ayarları diğer bitkilerle aynı olmayabilir. Keza stapelia da öyle. Bunun dışında ilk etepta fazla sulamayın, sadece fıs fıs yeterli olur. Kolay gelsin. :)
karakedilek
22-08-2019, 21:32
Sevgi hanım merhaba tekrar.
Kargoyu aldım o kadar mutlu oldum ki. Tekrar tekrar çok teşekkür ederim 🌺
Şimdilik hepsini karton bardaklara diktim. 😊
Sevgi hanım merhaba tekrar.
Kargoyu aldım o kadar mutlu oldum ki. Tekrar tekrar çok teşekkür ederim 🌺
Şimdilik hepsini karton bardaklara diktim. 😊
Merhaba sayın Karakedilek,
Yaprakları diklemesine toprağa dikmek yerine yatay toprağın üzerine bırakmanız yeterli olacaktır. Diğerleri için benim de çok fazla bilgim yok yaşayıp öğreneceğiz.
Sevgi Hanım bizleri çok mutlu etti. Umuyorum çoğaltıp biz de dağıtabiliriz.
yprkcifatma
11-10-2019, 14:16
[QUOTE=ensclate;1570710]merhaba sevgi hanım, gönderiminiz devam ediyorsa ben de isteyebilir miyim
Ben de eğer gonderim yapiyorsaniz rica edebilir miyim yeni basladim cogaltmalara Çok mutlu edersiniz
birmucizeolsun
15-04-2020, 00:42
Merhaba Sevgi Hanım, paylaşım yapacağınız zaman listenize beni de ekleyebilirseniz çok sevinirim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.