PDA

View Full Version : Sevgi Çiçeği Peşinde...

aybala
25-03-2007, 10:26
Darkyes (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=88318&postcount=511)şu anda, Ankara - Gölbaşı - Hacı Hasan Köyü yakınlarında, nereye gittiğini bilmeden ve erzaksız ve neredeyse 10km. dir, elinde fotoğraf makinesi, peşinde çoban köpekleri sevgi çiçeği (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=88145&postcount=507)arıyor.

Rastladığı bir çoban "Sevgi çiçeklerini biçtiler!" demiş. Bir ay öncesinde ise her yer ot, çiçekmiş...

Detayları gelince anlatacak....tabi gelebilirse :)

DarkYES
25-03-2007, 12:25
Geldim zor oldu ama geldim.
Ana yola çıkmam uzun sürmedi ama ana yol bitmek bilmedi. El attığım hiç bir araç da durmadı :P

Neyse efendim Bir terslik olmazsa Nisan ayı ortalarında açacak olan Sevgi Çiçeklerinin yetiştiği bir yer buldum. Gidip fotoğraflayacağım.

Balıkcı
25-03-2007, 13:28
Bu bitki, çiçeğiyle, yaprağıyla tıpkı gelincik.

Bir akrabalıkları var mı acaba?

Bu güzel ve alkışlanacak uğraş için de yürekten takdir ve teşekkürler.

Müjgan
25-03-2007, 21:13
Sadece Gölbaşı'nda yayılım gösteren bu endemik bitkiyi, nesli tamamen tükenmeden görmeyi isteyen çok kişi olacak eminim... Nisan ayında çiçeklenme döneminde Gölbaşı' na gidelim, piknik için de iyi bir mevsim hem.

Çekilen fotoğrafları da buraya koyarız.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3722 (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3722)

Yücel Özlem
25-03-2007, 23:10
Geldim zor oldu ama geldim.
Ana yola çıkmam uzun sürmedi ama ana yol bitmek bilmedi. El attığım hiç bir araç da durmadı :P

Neyse efendim Bir terslik olmazsa Nisan ayı ortalarında açacak olan Sevgi Çiçeklerinin yetiştiği bir yer buldum. Gidip fotoğraflayacağım.

Sevgili DarkYES geçmiş olsun mu demeli? Yoksa hayırlı olsun mu demeliyim?

Bu gün bir keşif seyahati yapmış oldunuz. Umarım, Nisan ortalarında tekrarlayacağınız bu yolculukta bizler de size refakat ederiz.

Ela
25-03-2007, 23:14
Sevgili DarkYES geçmiş olsun mu demeli? Yoksa hayırlı olsun mu demeliyim?

Bu gün bir keşif seyahati yapmış oldunuz. Umarım, Nisan ortalarında tekrarlayacağınız bu yolculukta bizler de size refakat ederiz.

Pazar günleri ,öğleden sonra olursa bende gelebilirim.

Halit Togay
25-03-2007, 23:32
Virginia'da şehirlerarası yolun kenarında geniş bir alan (7-8 dönüm vardı) ayrılmıştı. Burayı ellemeden bırakmışlar ve tabelaya da burada eyaletimizin kır çiçeklerini görebilirsiniz yazmışlardı. Bir ufak yanyol çevresinden dolaşıyordu. Bulduğunuz yeri de birşekilde çevirip insan faaliyetlerinden uzaklaştırmak mümkün olsa keşke.

aybala
26-03-2007, 12:45
Oraya giden arkadaşlar "Burada Gölbaşı'nın gizli hazinesi sevgi çiçeğini görebilirsiniz." diye iddialı olmayan bir tabela hazırlasa (hatta kendileri boyayıp yazsa) ve uygun bir yere çaksa nasıl olur? Böylece yolu düşenler ya da gidip de kaybolanlar "burasıymış" diyebilir. :)

Gerçi böyle olursa hazinenin pek gizliliği kalmamış oluyor ama olsun :)

Sevelim
26-03-2007, 14:17
Sevgi çiçeği çok güzelmiş. Nisan ayında yapılacak geziyi merakla bekliyoruz.

spooky_spook
28-03-2007, 03:45
Nisana az kaldı... Gitmek istiyorum, piknik yapmak istiyorum, fotoğraf çekmek istiyorum, yazı yazmak istiyorum, sevgi çiçekleriyle tanışmak istiyorum, istiyorum, istiyorum, istiyorum...

Sevelim
28-03-2007, 15:03
Umarım hayattaki isteklerin hiç bitmez Spooky. Bana göre hayattan isteklerimiz bittiğinde yaşama isteğimizi de kaybediyoruz.

Sevgi Çiçeğinin adı bile "yaşama isteği" uyandırıyor.

DarkYES
29-03-2007, 13:01
Arkadaşlar bu haftasonu piknik yapabileceğimiz de bir yer tespitinde bulunmak suretiyle bir keşif gezisi daha yapmayı planlamaktayım :)

Bu sefer sağolsun google Earth yardımıyla elimdeki bir haritayla bu işi yapacağımdan tahminen kazasız belasız olayı atlatmayı düşünüyorum.

Piknik için Nisan 4. haftasonu uygun olur diye düşünüyorum.

Yücel Özlem
29-03-2007, 13:46
Sevgili DarkYES, bu hafta sonu sen bize katıl. Piknik yerini daha sonra bulalım.

Hatta benim bir önerim var. Bizim üyelerden Menderes40'ın ağaçlandırma alanı olabilir. Böylece bir ağaçlandırma çalışmasını da yakından görmüş oluruz. 18 martta çektiğim Resimler.
8664

8665
Ne dersiniz?

DarkYES
29-03-2007, 14:20
Tamam buluşabiliceğimiz bir yer söyleyin ben sizi bulayım geleyim :)

Hasan Lalezar
29-03-2007, 21:52
Fotograflarda gittiğiniz yer neresi Yücel Bey?

Yücel Özlem
29-03-2007, 22:10
Fotograflarda gittiğiniz yer neresi Yücel Bey?

Yuvaköy.

Hasan Lalezar
30-03-2007, 20:25
Manzaralı bir mekan yapılmış kimin acaba?

Müjgan
02-04-2007, 14:36
Bu sevgi çiçeği gezisine katılmak isteyen minik bir öğrenci grubumuz da var.
Tarım Bakanlığı Yayın Dairesinden Funda Hanım... Kendi oğlunun sınıfında bir duyuru yapacaktı.
Geçen gün bana uğradığında Sevgi çiçeği konusunda ve çevremize sahip çıkma konusunda çocuklara bilinç kazandırmak için çocukları aramıza almanın güzelliğini konuştuk.
Eğer Darkyes sevgi çiçeğini göreceğimiz alana ve civarındaki tesislere dair araştırmasını yaparsa, konaklama ve etkinlikleri planlayabileceğiz. Finalde piknik ve eğlence olmadan olmazz...:p

Çocukların sorumluluğunu ve ulaşım için gerekenleri aileleri üstlenecekler.
Buluşma günü konusunda bir fikrimiz yok henüz. konular geliştikçe buradan duyuracağız :)

DarkYES
05-04-2007, 17:46
Nisan'ın son haftasonu yani 28-29 Nisan gibi düşünüyorum ben.
Bu hafta sonu eğer hava yağmurlu değilse bir araştırma yapmak niyetindeyim.

DarkYES
05-04-2007, 18:16
Çevre Referans Laboratuvarı Merkezi

Haymana Yolu 5. Km. Gölbaşı / Ankara

Buranın hemen karşısında içerisinde serlarda Sevgi Çiçeği yetiştirilen bir park vardı. Google Earth ile yerini buldum ama ismini bilmiyorum. Mogan gölü çevresindeki yapının devamı gibi gelmişti. :)

http://loc.alize.us/#/geo:39.7705,32.77424,17,h/

Fotoğrafta görülen yer, Haymana yolu üzerinde bir yer. Zaten görüntüyü küçültünce parkın Mogan gölüne doğru uzadığı görülmekte.

http://loc.alize.us/#/geo:39.77181,32.77416,18,h/

Bu fotoğrafın merkezindeki parkın hemen girişinde girilmesi yasak denen çitle çevrili bir alan var. Yine Sevgi Çiçeği ekili :)

Bu parkın hemen yanında bir piknik alanı gözüme çaprmıştı.

Yücel Özlem
05-04-2007, 21:08
Sevgili Dark, eğer ayakbağı olacağımı düşünmezsen, araştımada sana katılabilirim.

DarkYES
08-04-2007, 18:11
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/100B3980_resize.jpg

http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/100_4007_resize.jpg

http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/100_4005_resize.jpg

http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/100_4004_resize.jpg

http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/100_4001_resize.jpg

Bu alanı piknik için düşünüyoruz.
:)

Bu gün Yücel beyle güzel bir gezi yaptık. Ayrıca Pazar günü sabah bu saatte bana eşlik edecek birini bulabildiğime çok sevindim. ;)

Derya Özen
09-04-2007, 08:55
Güzel bir yere benziyor. Eminim dün, çok keyifli bir gün geçirmişsinizdir. Benim günümde gayet güzel ve verimliydi :p Bu geziye bir aksilik olmazsa, bende katılacağım inşallah.

Yücel Özlem
09-04-2007, 22:07
5 Nisan 2007-Hürriyet/Ankara
Sevgi çiçeği karma resim sergisi (http://www.hurriyet.com.tr/ankara/6278731.asp?gid=140&srid=3521&oid=1&l=1)

GÖLBAŞI’nda yetişen ’sevgi çiçeği’nin geniş kitlelere tanıtılması için Milli Piyango Talih Kuşu Sanat Galeri’sinde 17-28 Nisan tarihleri arasında resim, fotoğraf ve heykelden oluşan karma sergi açılacak.

Sergide, M. Halis Bozkurt ve Naciye Badem’in resimleri, Prof.Dr. Ayşe Boşgelmez, Güven Boşgelmez, İ.İpek Boşgelmez, Hulusi Gürpınar, Ayşegül Elif Savcı ve Sezer Topaloğlu’nun fotoğrafları ile Mümtaz Demirkalp’in heykel çalışmaları görülebilecek. M. Halis Bozkurt, "Nesli tehlike altında olan bu biyolojik zenginliğimizi tanıtmak ve koruma bilincini yerleştirmek amacıyla düzenlenen sergide, serbest sanatçılar ve Hacettepe ile Ankara Üniversitesi öğretim elemanlarının çalışmaları yer alacak" dedi.

Belki burda, bir buluşma düşünenler olabilir.

Müjgan
10-04-2007, 09:39
Belki burda da bir buluşma düşünenler olabilir.
Düşünmeye ne hacet Yücel Bey'ciğim? :)

Derya Özen
10-04-2007, 13:51
Hafta içi, iş bitişi saatine denk gelirse ben de katılmak isterim.

dal
10-04-2007, 21:44
Sadece Gölbaşı'ında yetişiyor olamaz çünkü bizim kampüste(Hacettepe Beytepe) görmüştüm.Geçen senelerde fotoğrafını bile çekmiştim ama bulamıyorum aynı çiçekse eğer dikenli gibi ama çiçeği gelinciğin daha narini gibi görünüyor.Belki okulumuz Gölbaşına yakın olduğu için görmemiz doğaldır.

Yücel Özlem
10-04-2007, 23:39
Sadece Gölbaşı'ında yetişiyor olamaz çünkü bizim kampüste(Hacettepe Beytepe) görmüştüm.Geçen senelerde fotoğrafını bile çekmiştim ama bulamıyorum aynı çiçekse eğer dikenli gibi ama çiçeği gelinciğin daha narini gibi görünüyor.Belki okulumuz Gölbaşına yakın olduğu için görmemiz doğaldır.

Sevgili Dal, bu yıl yine bakın bakalım (http://www.agaclar.net/index.php?id=1474). Eğer bulabilirseniz önemli bir iş yapmış olursunuz. Söyledikleriniz imkansız değil ama bilinmiyor.

DarkYES
15-04-2007, 22:40
Merhaba,

Sayın Hülya Mert'den edindiğim bilgiye göre biz bu pikniği Mayıs ayı sonuna doğru yapsak daha iyi olur. Yani gelen çocuklara en azından Sevgi Çiçeği gösterme şansımız olur :D

Derya Özen
16-04-2007, 08:08
Mayıs sonumu? O zaman bu seneki pikniğe ben katılamayacağım. Kız kardeşim mayıs ayı sonunda evleniyor da. :D

Yücel Özlem
16-04-2007, 12:52
Burada buluşalım. Görüşmek ve tanışmak için iyi bir fırsat. Davetiye aşağıda.

9362

9363

Sergiye gelirseniz, piknik işini de orada konuşabiliriz.

Müjgan
17-04-2007, 21:47
Bu gün saat 18.00 de serginin kokteylinde idik. Oldukça kalabalıktı. Sergilenen eserleri görmekte zorlansak da, sonunda fotoğraf çekmeyi ve çektirmeyi başarabildik. Eserlerle ilgili fotoğraflar Chew'de...
Dördümüzü birden aynı kareye sığdıramayan "adam" yüzünden chew'i başka bir kareden croplamam gerekti :)

9472

Müjgan
17-04-2007, 21:51
Yine sergiden, güzel bir fotoğrafın önünde poz vermeden duramazdık :)

9473

DarkYES
17-04-2007, 22:24
Hımmmm
Gelemedik diye yapıyorsunuz değil mi :)

Yücel Özlem
17-04-2007, 23:09
Hımmmm
Gelemedik diye yapıyorsunuz değil mi :)

Sevgili Dark, nasıl olsa yolunun üstü.

Bir gün Kızılay'da metroya binmeden, biraz vakit ayırır, sergiyi gezersin.

Derya Özen
19-04-2007, 10:36
Hepinizde erkenden kaçmışsınız. Birde piknik olayını da konuşuruz diyordunuz. Oraya geldiğim de sizin yeriniz de, bizim kahvenin ismi gibi ( Kavak Yelleri ) esiyordu. :D Allah tan Yücel Bey gitmemiş ti :p

Müjgan
19-04-2007, 11:43
Hepinizde erkenden kaçmışsınız. Birde piknik olayını da konuşuruz diyordunuz. Oraya geldiğim de sizin yeriniz de, bizim kahvenin ismi gibi ( Kavak Yelleri ) esiyordu. :D Allah tan Yücel Bey gitmemiş ti :p

Sağolsun Yücel Bey o gün ev sahibi gibiydi. Bizi bile dış kapıya kadar geçirdi bütün centilmenliği ile... :p

Ben erken kaçtım çünkü evde çoluk çocuk aç, beni bekliyorlardı.

Derya Özen
19-04-2007, 13:32
Annelere lafımız yok zaten. Yücel Bey aynı kibarlığı bana da gösterdi. Kapıda karşılandım ve otobüs durağına kadar da geçirildim. Ayak üstü sohbet etmekten de geri kalmadık.

Mahmut Leventoğlu
19-04-2007, 14:58
Üffff beee. İlkgençliğimi yaşadığım Ankara nın gözünü seveyim .İnsanlar biranda bir arada olabiliyorlar. İstanbul öylemi yaa.Bize sadece kıskanmak kaldı. İster inanın ister inanmayın İstanbulda bir proğram yapıp buluşmak yerine Ankaraya gitmek daha kolay vallahi.
Hepinizi tebrik ederim.

DarkYES
19-04-2007, 15:45
Otobüsle sadece 4,5 saat :)

Derya Özen
19-04-2007, 15:57
Allah aşkına Dark sen nerde oturuyorsun.? Ankara nın bir ucundan diğer ucu bile 2 saat sürmez, senin otobüs kaplumbağa hızı ile gidiyor galiba. :D Bu sergi ise Ankara nın merkezinde. :p

Sevelim
19-04-2007, 16:01
Deryacım, Darky bence Mahmut Beye yanıt verdi. İstanbul-Ankara arası mesafeyi söyledi yanlış anlamadıysam.

Derya Özen
19-04-2007, 16:50
Sen yazmasan, ben hala Ankara için yazılmış bir yazı diye düşünecektim. Balık gibi **** sazan gibi takıldım valla :D

Mahmut Leventoğlu
19-04-2007, 16:52
Dark vallahi Ankaraya gelmek daha kolay İstanbuldan. Sabah çık akşam dön.
Hadi bir organizasyonu haber verin Mayıs 15 ten sonra bakın nasıl geleceğim İstanbuldan. Sabah tren ile öğlen oradayım ,gece23 te tekrar tren ve İstanbuldayım.Dünyanın en keyifli yolculuğu :))

Derya Özen
19-04-2007, 16:53
Yukarda Yücel Bey bir yazı yazmıştı. Ben Dark'ın o yazıyı Yücel Bey'e cevap olarak yazıldığını sanmıştım. Ama bence sen haklısın Sevelim. O yazı Mahmut bey için yazılmış. :o

Derya Özen
19-04-2007, 16:55
O halde işte organizasyon. 01.07.2007 Sarıkoz köyü kalkındırma ve güzelleştirme derneği bahar şenliği. 01 temmuzda Sarıkoz dasınız Mahmut Bey.

çekirdek
19-04-2007, 20:54
Üffff beee. İlkgençliğimi yaşadığım Ankara nın gözünü seveyim .İnsanlar biranda bir arada olabiliyorlar. İstanbul öylemi yaa.Bize sadece kıskanmak kaldı. İster inanın ister inanmayın İstanbulda bir proğram yapıp buluşmak yerine Ankaraya gitmek daha kolay vallahi.
Hepinizi tebrik ederim.

Mahmut Bey,
Bu mesajınızın altına yüz kere de ben imza atıyorum...
Bu bölümün konusunu dağıtmayayım diye, Kavak Yelleri'ne davet ediyorum sizi..! (Düello daveti gibi mi oldu, yok, çay daveti.)

Yücel Özlem
19-04-2007, 22:02
Dostlar, sevgi çiçeğinin başında, sevgi dolu bir sohbete, katılamamış osam da tanık olmak ne güzel.:)

Hakkımdaki iltifat ve değerlendirmeler için teşekkür ediyorum.:o

Ben de size, Ayşegül Elif Savcı Hanım'ı tanıtayım. Çektiği sevgi çiçeği fotoğrafının önünde.
9574

Yücel Özlem
19-04-2007, 22:12
Bu da Naciye Badem Hanım. Segideki Tablosunun başında.
9575

Dostum, Mustafa Badem'in (Naciye Hanım'ın Kayınpederi) gururu yüzünden okunuyor.

Yücel Özlem
19-04-2007, 22:19
Size, Sevgi Çiçeğinin Annesi Prof. Dr. Ayşe Boşgelmez Hocamı da tanıtmak istiyordum. Ancak, çektiğim Fotoğrafta, bir parlama sorunu var. Bunu tamir edebilirsem resmi o zaman sizlere sunabileceğim.

Şimdilik size sevgi çiçeği hakkında hazırlanmış, oldukça hacimli iki kitabı tanıtacağım. Her iki kitabın da editörü Ayşe Boşgelmez.
9582

9584

Chewbacca
20-04-2007, 17:20
Dark vallahi Ankaraya gelmek daha kolay İstanbuldan. Sabah çık akşam dön.
Hadi bir organizasyonu haber verin Mayıs 15 ten sonra bakın nasıl geleceğim İstanbuldan. Sabah tren ile öğlen oradayım ,gece23 te tekrar tren ve İstanbuldayım.Dünyanın en keyifli yolculuğu :))

Yahu İstanbul Ankara arası yolculuğun bu kadar rahat ve keyifli olduğundan eminmisiniz?

Bir arkadaşım 1.5 yıldır binbir mazeret üretti ve İstanbul'dan Ankaray'a bir hafta sonu için gelemedi...

Demek ki niyet önemli... :(

DarkYES
20-04-2007, 22:08
:D

Evet, gerçekten keyifli. Neyse otobüs zor geliyorsa şu hızlı tren sağlıklı bir şekilde faaliyete geçerse artık mazeret bulamaz bence :)

Hasan Lalezar
01-05-2007, 21:17
10058
Arkadaşlar bu sevgi çiçeğimi bir bakabilirmisiniz

Hasan Lalezar
01-05-2007, 21:22
10059
Buda başka bir fotoğrafı

Derya Özen
03-05-2007, 10:37
Hasan Bey bu Sevgi çiçeği olamaz, Sevgi çiçeği nadir bulunan bir çiçek. Ki bu çiçek Sevgi çiçeği ( Yanar döner çiçek ) değil. Oysa resmini koyduğunuz çiçek den, benim köyümde tarlalar dolusu var.:p Fakat bu çiçekde çok güzel 6 Mayıs da köye geldiğinizde, size bu çiçekden bol miktarda gösterebilirim.

Hasan Lalezar
04-05-2007, 21:07
Bende zaten tarlalar dolusu görünce şaşırdım bu nasıl nadir bir çiçek diye...:)

tuğba kiper
16-05-2007, 11:16
merhabalar, sanırım yeni olduğum için nereye yazacağımı bilmiyorum. uyarı üzerine sevgi çiçeği ile ilgili bu sabah okuduğum bir bilgiyi aktarmak istedim

uzun yıllardır belki 20 yıldır takip edip izlediğimvede değerlendirilemediği için hep üzüldüğüm demet demet satılırken içimin acıdığı bu endemik yalnız Türkiyede vede gölbaşında yetişen çiçekle ilgili bilgiyi aynen aktarıyorum

Verilen bilgiye göre,sevgi çiçeğinin sayısının bu yıl kuraklık nedeniyle azaldığı, vede bu yıl keyifsiz olan çiçeğin coşkulu tohum verip vermeyeceği belli değilmiş. Çiçeklerin azalmasında hem kuraklık hem de vatandaşların tohum bağlamadan söküp götürmesi etkili oluyormuş. ayrıca, güvercinlerin yemesi karıncaların taşımasıda etkili imiş. işte bu özel çiçeğin değerini bilmemenin sonucu sevgi çiçeğine sevgilerimle

Derya Özen
16-05-2007, 11:28
Teşekkürler Tuğba Hanım. Sevgi çiçeğinin güzel bir tonu bizim köy de de vardı. Vardı diyorum çünkü en son 2 yıl önce gördüm. Hala varmı? ben de bilmiyorum. Bu yaz fırsat bulur sama gidip arayacağım.

tuğba kiper
18-05-2007, 07:51
merhabalar, sevgi çiçeğinin bu yıl kuraklık nedeniyle keyifsiz olduğunu yazmıştım. dün bir gazetede nesli tehlikeye giren bu endemik çiçeğin arazözle sulandığını gördüm. Değerini bilmediğimiz vede hoyratça harcadığımız doğa zenginliklerimizin geçte olsa farkına varmamız sevindirici. sevgi çiçeğine sevgilerimle

fatihkardeş
08-06-2008, 19:46
Merhabalar doğa dostu arkadaşlar..
Bu bana bir dostumdan e-mail olarak geldi...ve (aşağıya yapıştıracağım linkte) sizlerle de paylaşmak istedim..Umarım doğru yerde konu açmışımdır:)
Saygılarımla...

http://www.ergir.com/sevgi_cicegi.htm

sarıdaş
15-05-2017, 09:32
Arkadaşlar,
Gölbaşı Günalan köyü yakınında 1.5 dönümlük genç bir bahçem var.sürülmeyen yerlerde her ilk baharda sevgi çiçeği çıkar.geçen yıl tohumlarını topladım ve sonbaharda aynı bahçeye ektim ama orda çıkmadı başka yerlerde çıktı .gelecek yıl sevgi çiçekleri için bahçeyı sürdürmeyeceğim.Saygılarımla.

Bayram Sarıdaş

Resimlerin Linkleri:
https://resmim.net/run/gtU5No.jpg
https://resmim.net/run/bvtm8O.jpg
https://resmim.net/run/ItKD6Z.jpg