View Full Version : Milla / Bahçe, avlu
Sevgili Milla, şebboylarınıza bayıldım, o nasıl bir güzelliktir öyle, kokusu da insanı mest eder bilirim.
213 nolu mesajınızdaki çiçekliği de çok beğendim, nereden temin ettiğinizi ve fiyatını yazabilir misiniz rica etsem.
Balkonumda böyle bir çiçekliğe ihtiyacım var, güneş gölge istediğiniz yere rahatça çekebilirsiniz, çok kullanışlı.
Sevgili Adalet Yağcı, şebboylar gerçekten de kokularıyla mest ediyorlar. Bir de topluca bir arada olunca o güzel koku iyice yoğunlaşıyor.
O çiçekliği ilk 2. el mağazasında görmüş ve çok beğenmiştim.Eşime çiçekler için çok güzel olacağını söylemiştim. Sabah ekmek almaya gitti bir de baktım bunu da almış gelmiş :) Sanırım özel bir tasarım. Mağazalarda bazı malları teşhir için kullanılmak üzere hazırlanmış sanki. İnanılmaz kullanışlı ve toparlayıcı. Tüm sepetler kendi ekseninde dönebildiği için sulama, bakım, güneşlendirme çok pratik oluyor. Bence de her eve böyle bir şey lazım :)
Adalet Yağcı
29-02-2016, 17:21
Gerçekten, hiç aklıma gelmemişti, siz yazınca şimdi hatırladım, market malzemeleri satan bir yerde görmüştüm bundan :)
Çelik bakkal rafları vb. benzer şeyler satıyorlardı.
Çok teşekkürler sevgili Milla, bana çok güzel fikir verdiniz.
İlk fırsatta araştırılacak.
Gerçekten, hiç aklıma gelmemişti, siz yazınca şimdi hatırladım, market malzemeleri satan bir yerde görmüştüm bundan :)
Çelik bakkal rafları vb. benzer şeyler satıyorlardı.
Çok teşekkürler sevgili Milla, bana çok güzel fikir verdiniz.
İlk fırsatta araştırılacak.
Sevgili Adalet Yağcı dün sizin için biraz araştırma yaptım,
YUVARLAK GONDOL SEPETLER - KAPIDA ÖDEMELİ - Sanayi Makineleri ve endüstri ekipmanları sahibinden.com'da - 277681789 (http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-sanayi-raf-urun-teshir-yuvarlak-gondol-sepetler-kapida-odemeli-277681789/detay)
bu linkte var bu sepetlerden ve çok daha fazla çeşit de var. Araştırırken daha pahalılarını da buldum ama daha ucuzu var mı denk gelmedim. Ben de ilk etapta farklı modellerden araştırıp bir tane daha almayı düşünüyorum. Gerçekten çok toparlayıcı ve güzel çiçeklerle bezenince çiçek şelalesi gibi görüneceklerini düşünüyorum. Tabi çilek, chery domates vs için de kullanılabilinir.
Ruellia brittoniana (Mexican Petunia)
Sonbaharda çeliklediklerimin hemen hepsi tutmuş ve süper kök yapmış. 30 dan fazla köklü fidem olmuş :)
Roka ve kıvırcık maruldan tohumluklar :)
Dün ilk baklamı gördüm :)
Dikenli kabaklar geçici yerinde neredeyse çiçek açamaya başladılar. Artık kalıcı yerine almanın zamanı...
Geçen sene pek çok kişiyle paylaştığım ruj çiçeğimin bendeki anaç olanı fazla su (yağmur) nedeniyle kaybettim. Bunu çelikten köklendirip Ankara'ya bir kardeşime yollamıştım. O da çok iyi bakmış, çiçek açar açmaz bana resimlerini yolladı. Yaşamak ve yaşatmak bu olsa gerek :)
Bu sene açınca şaşırdığım nereden ve ne zaman aldığımı hatırlamadığım yabani sümbülüm bir değil dört saksı varmış :) Kardeşim ektiği dört çiçeğinden birinin hiç çıkmadığından yakınıyordu uzun zamandır. Ben de kardeşime birini hediye etmek istedim. Bana geldiğinde birini seç dedim, bende aynısı var dedi. Böylece konuyu çözdük. Geçen sene şubatta kardeşim bana bir tane getirmişti ve unutmuş. Ben de ekip çoğaltmışım ve unutmuşum :)
Beyazın da asaleti farklı oluyor doğrusu...
Bu sanırım ters lale not almamışım ama hiç tomurcuk falan yok boyuna marul gibi kat çıkıyor :)
Sevgili Milla, lalelerin maşallahı var.
Renkleri belli mi?
(Bendekiler daha 3-5 cm. civarındalar.)
Sevgili Jakin bu sanırım bize ip ucu verir :)
Diğerlerini de aynı gün ekmiştim ama onlar daha bodur kaldı. Yine de tomurcuklarını esirgemediler benden :)
Sevgili Jakin bu sanırım bize ip ucu verir :)
Diğerlerini de aynı gün ekmiştim ama onlar daha bodur kaldı. Yine de tomurcuklarını esirgemediler benden :)
Sevgili Milla, hadi bakalım çok az kalmış, ben tam seçemedim ama pembe ya da kırmızılı ebruli mi acaba? :)
Sevgili Milla, hadi bakalım çok az kalmış, ben tam seçemedim ama pembe ya da kırmızılı ebruli mi acaba? :)
Sevgili Jakin inan ben de hiç bilmiyorum :) Belki yarına tam anlarız. Diğerleri de muhtemelen bunlar koyu olduğuna göre beyaz ya da sarı tonlarıdır diye düşünüyorum.
Adalet Yağcı
02-03-2016, 08:51
Sevgili Adalet Yağcı dün sizin için biraz araştırma yaptım,
YUVARLAK GONDOL SEPETLER - KAPIDA ÖDEMELİ - Sanayi Makineleri ve endüstri ekipmanları sahibinden.com'da - 277681789 (http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-sanayi-raf-urun-teshir-yuvarlak-gondol-sepetler-kapida-odemeli-277681789/detay)
bu linkte var bu sepetlerden ve çok daha fazla çeşit de var. Araştırırken daha pahalılarını da buldum ama daha ucuzu var mı denk gelmedim. Ben de ilk etapta farklı modellerden araştırıp bir tane daha almayı düşünüyorum. Gerçekten çok toparlayıcı ve güzel çiçeklerle bezenince çiçek şelalesi gibi görüneceklerini düşünüyorum. Tabi çilek, chery domates vs için de kullanılabilinir.
Sevgili Milla, çok teşekkür ederim, Mersin'den bir bakayım bulamazsam verdiğiniz linkten sipariş ederim.
Ürünün tekerlekli olması büyük kolaylık, temizlik yaparken onca saksıyı taşımak kolay değil.
Sadece bir konuda kararsız kaldım, balkonum yerden 110 cm. yüksekliğinde cam, rüzgarda fırtınada tekerlekler yürüyüp camı kırar mı acaba diye düşündüm.
Sevgiler...
Sevgili Adalet Yağcı,
Yanlış anlamadıysam cam balkonunuzun boyu 110 cm. Bu çiçeklik 150 cm. Durum böyleyse başka modellerden araştırmanız lazım sanırım.
Kaymaması için bir iple bir yere bağlanabilir sanırım. Cama çarpmamasını sağlamak mümkün gibi görünüyor.
Bol çiçekli günler dilerim.
Bu paskalya canavarı :) 1 mart itibarı ile çiçeğe mi dönüyor yoksa yeni yaprak mı çıkarıyor acaba?
Çuvalda patates denemem devam ediyor. Boyları uzadıkça toprak ekliyorum. Bakalım sonuç ne olacak.
Bezelyem de hayata tutundu. Eğer başarabilirsem ilk defa bezelye yetiştirmiş olacağım :)
İlkokuldayken hep pamuk arasında mercimek çimlendirme çalışması yaptırılırdı. Sonra onlar okula götürülüp kimin ne kadar iyi baktığına göre not verilirdi. Bir süre sonra pencere önünde dizili mercimekler solar ve ölürdü. Ben hep yaşatmayı ister ve sonrasında nasıl görüneceğini merak ederdim. Bu yıl biraz mercimek ektim ve şimdiki durumu bu. O zamanlar hiç bu gerçek yaprakları göremezdik. İlginç bir deneyim oldu :)
Resulgur
02-03-2016, 09:48
Sn. Milla maşallah bitki yaprakları çok canlı , bu da bitkinin her isteğin karşılandığı anlamına geliyor. Meyveleri nasıl olacak merakla bekliyoruz .. ;)
Sn. Milla maşallah bitki yaprakları çok canlı , bu da bitkinin her isteğin karşılandığı anlamına geliyor. Meyveleri nasıl olacak merakla bekliyoruz .. ;)
Sayın Resulgur,
Ben de çok merak ediyorum. Çiçeği nasıl olacak, ürün nasıl olacak. Gelişmeleri buradan paylaşacağım.
Nergisler tam gaz devam :)
Eşimin hediyesi nergis tohum tutmaya çalışıyor :)
Yeni dünya çekirdeklerini ekmiştim ama biraz abartmışım :) 15 kök çıktı. Bir de dibinde bu yeşil güzel vardı. Ne olduğunu bilmiyorum ama onu da ektim yine :)
Fulüm uyanmaya başladı ve tabi yaseminler de :)
Brugmansia çeliklerim tuttu!.....
Cosmoslarım bücür boylarıyla tomurcuk yaptı :)
Casisler yeni yerlerine alıştılar.
Nihayet rengini gördük :)
Sevgili Milla çok güzel açmışlar.. :)
Bu toprak karışımı nasıl, nelerden oluşuyor? Özel bir bakım uyguluyor musunuz?
(Kasım'da diktim soğanlar 10 cm. civarındalar henüz. )
Sevgili Milla çok güzel açmışlar.. :)
Bu toprak karışımı nasıl, nelerden oluşuyor? Özel bir bakım uyguluyor musunuz?
(Kasım'da diktim soğanlar 10 cm. civarındalar henüz. )
Sevgili Jakin, özel bir bakım uygulamıyorum bunlara. Toprak olarak da cocopeat ve perlit karışımı kullanıyorum. Sizinkiler de atağa geçecektir eminim. Burada bahar çok erken geldi. Geçen hafta bademlerden toplayıp yedik :) Sanırım bir haftaya da dut yeriz :) Havalarla çok alakalı, az daha sabır misler gibi laleleriniz olacak.
Bu çiçeği satın aldığımı hatırlamıyorum. Muhtemelen tuhumdan ekmişimdir.
eneskrky
06-03-2016, 13:36
Güzel açmışlar hepsi ablacım bahar erken gelmiş :D
son resimdekini fritillaria uva vulpise benzettim ,hocam100 den almış olabilir siniz bekli :))
Teşekkürler sevgili eneskrky.
Dediğin gibi olabilir. Tek sıkıntım aldığım notları kaybetmek :)
Muskarilerin keyfi yerinde :)
Bu tüylü telgrafın çiçeklerine bayılıyorum. Renkleri o kadar güzel ki pozitif bir enerjisi var.
Paskalya epey süslü olacak bu bahar :)
Sayın pria'dan gelen anne hatırası keçimemesi üzümü canlanmaya başladı.
Şansıma eşimin hediyesi olan nergisim çok kuvvetli tohum kesesi oluşturdu. Seneye bir sürü yavrumuz olacak :)
Bu çiçekten bolca tohum ekmişim ama etiketi ıslanıp silinmiş. Şimdi bunu araştırıp takip edeceğim. Çiçeklerin çok duru bir beyazlığı var. Çok beğendim...
Bezelyeler çiçekleniyor, derotu topladıkça coşuyor, bazı yeşillikler tohum keselerini çok sağlıklı oluşturdu. Karalahanalar yerlerinden memnun :)
Sonbaharda ortanca çeliklemiştim tutmuş. Geçen sene sayın kgursan'dan aldığım lisilerin bir kısmı hayata tutunmuş ve yavru yapmışlar.
Dört cassisimden biri çiçeklendi çok şekerler sarı sarı. Diğeri yanılmıyorsam sayın aleydi'den gelen dikensiz böürtlen çeliğiydi o da tutmuş. En sonuncusu yabani dikenli böğürtlen çeliği, o da tutmuş. Geçen sene tadını çok beğenmiştim. Mayhoş, çok güzel bir tadı var.
İki değişik çeşit passifloram. Atağa geçtiler.
Oriental liliyumlarımın yavruları büyümeye çalışıyorlar.
Toplu çelik ekimleri kıpırdanmaya başladı. Küçük gül çeliğim de tutmuş :)
Bu günün son karesi kardeşimin karşı komşusunun (komşu çatlatan) clivyası :( Benimki hala tomurcuk vermedi. Geçen sene açmıştı bu sene de mutlaka açar diyorum.
Mücevher Çalısı
11-03-2016, 13:40
Bu çiçekten bolca tohum ekmişim ama etiketi ıslanıp silinmiş. Şimdi bunu araştırıp takip edeceğim. Çiçeklerin çok duru bir beyazlığı var. Çok beğendim...
"Ballıca" namı diğerler "Alisyum, Kuduz Otu (Alyssum sp.) (http://www.agaclar.net/forum/yerortucu-ve-yayilicilar/)" :)
Biraz daha büyüsün bal kokusu sarar her yanı;)
"Ballıca" namı diğerler "Alisyum, Kuduz Otu (Alyssum sp.) (http://www.agaclar.net/forum/yerortucu-ve-yayilicilar/)" :)
Biraz daha büyüsün bal kokusu sarar her yanı;)
Çok teşekkürler sevgili Mücevher Çalısı, haklısın. Ben çiçekleri henüz az açınca hiç aklıma gelmedi :) Umarım bol bol kokar.
Sevgili Milla ablam sizin oralara bahar çoktan geldi hatta bence yaz başı gibi ne kadar güzel, bizim buralarda ise soğanlılar bile daha yeni açacak ama hadi hayırlısı diyelim umarım çok iyi bir yaz daha geçiririz. ;)
O komşu çatlatan clivia var ya beni bile buradan çaaat diye çatlattı, hergün bu güzelin önünden geçerken yüz ifaden gözümün önüne geliyor. :D
Hiç sorma Sevgili lusoari, belki 15 kök olmuş hala ayırmıyorlar o da inadına yeni yavrular veriyor. Hemen her zaman üzerinde çiçek var neredeyse.
Benim; kardeşimin hediyesi geçen sene açan yetişkin, senin hediyen genç ve benim tohumdan ektiğim 2 yaşında bebek clivialarım var. Açarsa bu sene ancak büyük olan açar gerisi seneye kısmetse.
Buralar inanılmaz çabuk bahara girdi. İnsanlar şubat sonunda denize girdiler. Ben bile imrendim doğrusu :)
Yazın da çok güzel geçeceğine inanıyorum. Özellikle de dostlar geldiğinde :)
İki çeşit hint inciri. Sanırım meyve tutacaklar 😃
Baklaları toplayıp dolapta biriktermeye başladım :) Bezelyeler kendini yeni yeni gösteriyor.
Yeni dünyalar ayrılınca atağa geçtiler. Bu telgraf çiçeğim aşırı yağmurdan yok olmuştu neredeyse. Tamamen ölmeyip atağa geçmesi beni çok mutlu etti.
Dikenli kabak atakta. Çok yakında çiçeklenir sanırım.
Yabani böğürtlen bir çiçek daha açtı. Cassisin çiçekleri de o kadar minnoş ve hoş ki :)
Ballıcaları kalıcı saksıya geçirdim.
Mandalinalar tomurcuklandı. Yakında çiçeklenince bahçe baş döndürücü kokacak.
İnadına yaşama tutunmak :)
Bu kış bahçede bolca ısırgan otu ve ebe gömeci vardı. Tüm bahçe tohum bağladı. Sağlıklı almayı başarabilirsem, kısmetse seneye tohum paylaşım etkinliği için hazırlayacağım. Geleneksel eski lezzetler :)
Saksıya ektiğim bodrum papatyası ve nergis tohumu. Tohum gelişimini tamamladı artık olgunlaşıyor.
Sevgili Milla dikenli kabağınızı bahçeyemi ektiniz.
bendede bir tane var saksı kenarında filiz verdi bekletiyorum yağmur ve soğuklardan çürütürüm diye korktum.
Sevgili Milla dikenli kabağınızı bahçeyemi ektiniz.
bendede bir tane var saksı kenarında filiz verdi bekletiyorum yağmur ve soğuklardan çürütürüm diye korktum.
Sevgili efeege kabakları bir kapta toprak üzerine bıraktım yeşillenince de büyükçe bir saksıya aldım. Gelişimi çok iyi gidiyor şimdilik. Bahçede mandalinaların budaması henüz yapılmadı çok gölge oluyor o nedenle şimdilik saksıda kalacak.
Bilgilendirmen için sağolasın sevgili Milla.
peki kalıcı yerine ektiğinizde toprağa tamamen gömüyormusunuz yoksa yarımmı kalıyor. birde güneş durumunu yazın nasıl onuda merak ediyorum benim ilk yetiştirme yılım kaybetmekten korkuyorum. malum yazın çok sıcak oluyor bodrumla didim iklimi
hemen hemen aynı.
Bilgilendirmen için sağolasın sevgili Milla.
peki kalıcı yerine ektiğinizde toprağa tamamen gömüyormusunuz yoksa yarımmı kalıyor. birde güneş durumunu yazın nasıl onuda merak ediyorum benim ilk yetiştirme yılım kaybetmekten korkuyorum. malum yazın çok sıcak oluyor bodrumla didim iklimi
hemen hemen aynı.
Bu detayı atlamışım sormakta haklısınız. Yarısı toprakta gömülü yarısı dışarıda olacak şekilde ektim. Bu benim de ilk denemem. Umarım siz de ben de başarılı oluruz.
Okuduklarıma göre bir dikenli kabaktan sezonda 300 civarı kabak alınabiliyormuş. Benim ikisi de tutar ve sebze verirse bütün yaz kabak yeriz herhalde :)
Şu anda bol güneş alan bir yere koydum terasta, sevdi güneşi. Tabi daha sonra tam yaz sıcaklarında ya gölgelik file yapmam lazım üstüne ya da daha gölge bir yere taşımam. Yine de çok bilgi sahibi değilim. İyice araştırıp bilgi bulmaya bakacağım. Bu sene kaybederseniz üzülmeyin burada pazarda bol bol satılıyor. Başaramazsak yeniden deneriz :)
Ömrümde ilk defa görebildiğim mercimek çiçeği :)
Boyuna bakmadan meyve vermeye çalışan 5-10 santim anca olan incir çeliğim. Bunun adını bacaksız koydum :)
Bodrum papatyasının bu rengini çok seviyorum. Gerçi her rengi güzel.
Bu da katlı bir oxalis çeşidi.
Kardeşimin hediye ettikleri.
Mandalinalar mis gibi çiçeklendi. Bahçede baş döndüren bir koku var. Bir de sürekli arı vızıltıları. Bir kovan koysam eminim çabucak balım olur. Malesef arı işinden hiç anlamıyorum :)
Frenk üzümüm meyveye döndü :)
İnsanın kendi yetiştirdiğini yemesi bir başka güzel oluyor :) Bunları bir güzel pişirdim. Üzerine de yine bahçeden taze sarımsak ve evde yaptığım yoğurdu ekledim. Mükemmeldi!... %100 maid in Milla olmasa da % 98. Benim bir ineğe ihtiyacım var sanırım :) Bir de zeytin ağacına.
akçabardak
01-04-2016, 11:38
Bu baklalar tam benlik, böyle körpecik baklayı çiğden azıcık tuza banıp ekmekle yemeyi pek severim, ekranda görünce uzanıp alasım geldi.
Alemsiniz sevgili akcabardak :) Ben çiğini hiç denemedim ilk fırsatta deneyeceğim. Keşke yakın olsak da yeniden toplayacaklarımı size versem :(
akçabardak
01-04-2016, 12:45
Çok teşekkür ederim, baktıkça yemiş kadar oldum zaten, bence de deneyin çok lezzetli oluyor çünkü.
Frenk üzümleriniz meyve bile bağlamış, baklalar toplanmış bizimkiler yeni çiçek açıyor.. Severek sayfanızı takip ediyorum ^^
Böyle güzel bahceler gördukce mutlu oluyorum
Teşekkürler arkadaşlar. Bizim buralara bahar erken geliyor. İnsanlar çoktan denize girmeye başladı. İyi ki buralara taşınmışız :)
Teşekkürler arkadaşlar. Bizim buralara bahar erken geliyor. İnsanlar çoktan denize girmeye başladı. İyi ki buralara taşınmışız :)
Sayın Gilan'ın sayfasını dolaşırken oralara taşınasım geliyor sonra sizin sayfanızda dolaşırken hiç o kadar uzaklara gitme en iyisi pılımı pırtımı toplayıp Ege'ye taşınıyım diyorum ikliminiz o kadar güzel ki yeter ki su olsun çok şanslısınız çok kıskanıyorum sizi :rolleyes:
Sayın dongyul ben de kendimi şanslı hissediyorum :)
Fırsatınız varsa hiç durmayın taşının derim. Doğayla iç içe olmak çok güzel bir duygu.
Ballıcalar çoğalmaya başlıyor. Tabi kokusu da :)
Ağaç bamyası denen sarılıcının tohumlarını görmek nasip oldu. Çok ilginç tohumlar.
Mercimeğin çiçeğinden sonra ürün yapısını da görebildim nihayet.
Bezelyeler iç tutmaya başladılar :)
Boyuna bakmadan salkım oluşturmaya çalışıyor.
İki patatesin kabuklarını ufak bir kaba koyup üzerine de bir iki avuç toprak atmıştım. Dün ilgimi yuvarlaklıklar çekti. Sonuç :)
Bundan daha sonra çuvalda patates denemem başlamıştı. Bu bana umut verdi. Çuvaldan ne çıkacak acaba :)
Mücevher Çalısı
06-04-2016, 12:48
Bezelyeler iç tutmaya başladılar :)
Sevgili Milla, Bezelyeyi sonbaharda ekersen tüm kış bezelye toplayabilirsin. Buradaki bezelye (http://www.agaclar.net/forum/1424981-post13.htm) bana bugüne kadar, sıkışık bir saksıda olmasına rağmen, kök başına 5-10 bezelye kapsülü verdi;)
Bezelye sanırım sıcakları pek sevmiyor ve yaz mevsimine kalmıyor. Daha uzun süre verim alabilmen için sonbahar ekimini tavsiye ederim...
Patateslerin çok şeker olmuşlar;) Bu yöntemi ben de arada uyguluyorum, taze patatesin tadı bir başka oluyor (ben çiğ patates yiyebilenlerdenim:))...
Çok geçmiş olsun ablacım meğerse neler olmuş oralarda da yoğunluktan haberim bile olmamış :( ama neyseki bu kadarıyla atlatabilmişsin.
Çuvaldanda bir sürü baby patatesler çıkacak yaşasın. :D
Sevgili Milla, Bezelyeyi sonbaharda ekersen tüm kış bezelye toplayabilirsin. Buradaki bezelye (http://www.agaclar.net/forum/1424981-post13.htm) bana bugüne kadar, sıkışık bir saksıda olmasına rağmen, kök başına 5-10 bezelye kapsülü verdi;)
Bezelye sanırım sıcakları pek sevmiyor ve yaz mevsimine kalmıyor. Daha uzun süre verim alabilmen için sonbahar ekimini tavsiye ederim...
Patateslerin çok şeker olmuşlar;) Bu yöntemi ben de arada uyguluyorum, taze patatesin tadı bir başka oluyor (ben çiğ patates yiyebilenlerdenim:))...
Sevgili Mücevher Çalısı, aslında dediğiniz doğru ama ben heves ettim 3-5 bezelyeyi kış biterken ektim :) Sonbaharda mutlak yeniden ekeceğim tavsiyeniz üzerine.
Bendeki bezelyelerde bir kökte şu an için 6 kapsül var yanılmıyorsam.
Siz de sayın akçabardak gibi çiğcilerdensiniz sanırım :) Patatesler gerçekten çok şekerler. Bu gün patates salatası olacaklar :)
Çok geçmiş olsun ablacım meğerse neler olmuş oralarda da yoğunluktan haberim bile olmamış :( ama neyseki bu kadarıyla atlatabilmişsin.
Çuvaldanda bir sürü baby patatesler çıkacak yaşasın. :D
Çok sağ ol kardeşim.
Çuvalı an be an fotoğraflayarak açacağım, sizlerle canlı yayın gibi olacak :) Bu küçükler beni sevindirdi ama koskoca çuvaldan ancak bu kadar çıkarsa da şaşırmam.
Bende merak ettim şimdi, en kısa zamanda deneyeceğim...
Ayrıca fotoğrafları merakla bekliyorum sevgili Millla ;)
Bende merak ettim şimdi, en kısa zamanda deneyeceğim...
Ayrıca fotoğrafları merakla bekliyorum sevgili Millla ;)
Sevgili zelish, bence de deneyin çok eylenceli oluyor.
Çuvaldakilere yeşillikler uzadık sıra toprak ekliyorum yeniden ara ara patates kabukları atıyorum. Şu ara çuvalın yarısına yaklaştık. Çuval 200 lt lik kocaman bir perlit çuvalı :)
Daha hasata baya var gibi gözüküyor ama durumlarını paylaşmaya devam edeceğim. Finali sizlerle birlikte yaparız :)
Çok şükür yıllar sonra amarylisim açmaya karar verdi 😊
Son olarak sarısı da açtı.
Mercimekli oluşmaya başladı 😁
Dere yatağındaki dutlar olmak üzere. Bir iki güne kadar yeriz 😆
tarla kuşu
13-04-2016, 23:07
Dutlar çok güzel görünüyor sevgili Milla. Afiyetle yiyin...
Çok teşekkürler sevgili tarla kuşu :)
Bolca var kısmetse biraz da dut şerbeti yapmayı istiyorum. Bakalım kısmet olacak mı?
Dörtlü açmaya karar verdi :)
Bunlar güneşi ne kadar çok seviyorlar.
Cosmoslar renklenmeye başladı.
Çok şükür bir tane de olsa frezyam açtı. Bu nasıl koku, bayılıyorum.
Bu şirini dün pazardan aldım. Çok kelebek çektiği için kelebek çiçeği diyorlarmış :)
tarla kuşu
17-04-2016, 09:21
Bu şirini dün pazardan aldım. Çok kelebek çektiği için kelebek çiçeği diyorlarmış :)
Çok güzel sevgili Milla... Benim de bahçemde var , üzeri hiç çiçeksiz kalmaz. Kışa kadar açar ve kalıcı. Çok ta arsız, her yede dökülen tohumlardan çıkıyor...
Geçen sene çeliklemiştim bu rozeti tutmuş :)
Kışlık yeşillik ve sebzeler tohuma dönüyorlar.
Bahçede kış bütün gömeç ve ısırganotu çıkmıştı. Gömeçler 1 metreden fazlaydı. Sağ olsun eşim benim için bahçe hazırlıklarını yaptı :)
Tüm yabanileri söktü, çapaladı, düzleştirdi, gübreledi bana ekime hazır hale getirdi. Çok yoruldu ama o da halinden çok memnun.
Bu nasıl güzel bir renk...Tam bayrak kırmızısı :)
Bir kaç güzel... Ay ... araya günlük aktivitelerden bir güzellik karışmış :)
Sevgili milla nerede kalmiştık deyip bütün bahçeni dolaştım ve en kısa zamanda yandaki evi almaya karar verdim. Bu arada bahçeni gezerken bir şey dikkatimi çekti, eskiye olan bağlılığın;). Hala bardaklardan vaz geçememişsin :D.
Merhaba sevgili arkadasim ❤
Sen bahçeyi cennete çevirmissin ne güzel...🌹
Çicekler,sebzeler ve meyveler hepsi birbirinden harika emeklerine saglik
Sevgili milla nerede kalmiştık deyip bütün bahçeni dolaştım ve en kısa zamanda yandaki evi almaya karar verdim. Bu arada bahçeni gezerken bir şey dikkatimi çekti, eskiye olan bağlılığın;). Hala bardaklardan vaz geçememişsin :D.
Sevgili uyap,
Seni özlemiştim, uzun zamandır yoktun :)
İnan sol tarafımdaki ev satılık. Hemen sana alalım, bahçe komşusu olalım :)
Eskiye olan bağlılığım aynen dediğin gibi devam ediyor :) Bir türlü bardaklara tohum ya da çelik ekmekten kopamıyorum. Sanırım onları öyle olunca daha yakınımda tutabildiğim için. Gece gündüz canım ne zaman isterse istediğim yere taşıyıp ilgilenebiliyorum bebişlerimle :)
Merhaba sevgili arkadasim ❤
Sen bahçeyi cennete çevirmissin ne güzel...🌹
Çicekler,sebzeler ve meyveler hepsi birbirinden harika emeklerine saglik
Merhaba sevgili sonkez,
Daha tam olmadı bahçe. Geçen sene hazirandan sonra taşındığım için pek bir şey yapamamıştım. Bu sene çok daha önceden hazırlanma fırsatı buldum. Ekleyecek o kadar çok fotoğraf var ki. İşlerden fırsat bulamıyorum.
İnşallah en kısa zamanda sen de bahçeli evine kavuşursun ve herkesi kıskandıracak güzellikleri paylaşırsın :)
Bu sene tohum sıkıntımız hiç olmayacak galiba :)
Çok güzeller, sabah sabah insana ferahlık duygusu veriyorlar.
Ve mercimekte final :) Çiçeğiydi, meyvesiydi derken en sonunda mercimekler oluştu. Artık iyice kuruyup ayıklanınca mercimekleri bakliyat dolabına almaktan başka iş kalmadı :)
Sevgili uyap,
İnan sol tarafımdaki ev satılık. Hemen sana alalım, bahçe komşusu olalım :)
Keşke :(:(:(. Benim kuyruklarım var öyle çekip gidemiyorum daha :dilli: . Hele bir üniversiteye başlasınlar anında tüyücem İstanbul'dan :p.
Keşke :(:(:(. Benim kuyruklarım var öyle çekip gidemiyorum daha :dilli: . Hele bir üniversiteye başlasınlar anında tüyücem İstanbul'dan :p.
Bilmezmiyim senin meşhur kuyruklarını :) Neyse sık dişini üniversiteleri başlayınca komşu oluruz :)
münevver48
03-05-2016, 07:48
sevgili milla, ellerine sağlık, ne güzel açmış paskalyan hayran olmamak ele değil. mercimek ekmek hiç aklıma gelmemiştir. şimdiden afiyet olsun.sevgiler..
sevgili milla, ellerine sağlık, ne güzel açmış paskalyan hayran olmamak ele değil. mercimek ekmek hiç aklıma gelmemiştir. şimdiden afiyet olsun.sevgiler..
Sevgili münevver48,
Gerçekten paskalyam çok güzel ve bol çiçekli oldu bu sene :)
Mercimeği de hep ilk okul döneminde çimlendirme denemelerinin pamukta başlayıp pamukta bittiği için çiçeğini ve meyvesini görememiş olmamın verdiği bir meraktı :) Fakat azıcık bir mercimeğin bu kadar çok ürün vereceğini hiç düşünmemiştim.
brkntkrmz
06-05-2016, 12:32
merhaba,
bahçeniz çok doğal ve samimi.nazar değmesin maşallahı var
bende balkonda aleovera yetiştirmeye çalışıyorum.
Hep saksısında kendiliğinden çoğaldılar.fakat kökünün 3 -5 santimetre yanında çıkan tüm küçükler kurudu.
nasıl hayatta tutarım bu ufaklıkları
merhaba,
bahçeniz çok doğal ve samimi.nazar değmesin maşallahı var
bende balkonda aleovera yetiştirmeye çalışıyorum.
Hep saksısında kendiliğinden çoğaldılar.fakat kökünün 3 -5 santimetre yanında çıkan tüm küçükler kurudu.
nasıl hayatta tutarım bu ufaklıkları
Çok teşekkür ederim sayın brkntkrmz.
Aleo lar çok suda çürürler su çok azsa da kururlar. Fakat sizin anaçlar diri yavrular kuru ise onları ayırıp özel bir bakıma almanızı tavsiye ederim.
Kardeşimin bahçesine beraber ektiğimiz paskalya zambakları geçen hafta açmaya başladı. Misler gibiler :)
Çıkmadı diye sürekli inatla denediğim kelebek orkidesi, soğan ve marulların olduğu yataklarda sürpriz yaparak çıkmış :)
Bunu ne zaman ekmişim hiç hatırlamıyorum.
Soğan tohumları da olmaya başladı.
Mercimekler hasata hazır hale geldiler :)
En son bu iki güzel açtı.
Bunun yeşili o kadar güzel ki baktıkça coşku doluyorum :)
Bu da çok güzel açtı. Gündüz, balı ile sürekli bombus ve diğer arıları kendine çekiyor.
Resulgur
13-05-2016, 14:27
Soğan tohumları da olmaya başladı.
Sn. Milla her şey çok güzel gidiyor maşallah .. daha önce mercimek ve soğan dan tohum alıp , tohumdan yetiştirdiniz mi acaba .. ;)
Sayın Resulgur daha önce mercimek çiçeğini bile görmemiştim :)
Soğan tohumu elde ettim ama sonrasında yeniden ekmemistim.
Merhaba sevgili sonkez,
Daha tam olmadı bahçe. Geçen sene hazirandan sonra taşındığım için pek bir şey yapamamıştım. Bu sene çok daha önceden hazırlanma fırsatı buldum. Ekleyecek o kadar çok fotoğraf var ki. İşlerden fırsat bulamıyorum.
İnşallah en kısa zamanda sen de bahçeli evine kavuşursun ve herkesi kıskandıracak güzellikleri paylaşırsın :)
Aminnn InsAllah
Güzel dileklerin için tesekkur ediyorum.En büyük hayalim o,bakalim bekleyip hep betaber görecegiz :)
Bu günler oldukça yoğun geçiyor ama karşılığını görünce mutlu oluyor insan :)
Sebzelerin arasına çeşitli marullar ekmiştim. Güzel gidiyorlar.
Ön bahçeye önce küçük bir alana çim yapalım dedik. Gölge çimi getirttik. 5. günden itibaren çok güzel yeşillenme başlayınca yeniden çim getirttik ve tüm ön bahçeye ektik. Çok güzel bir manzara olacak eminim :)
Tabi çimleri beklerken çiçek saksılarını da sonra dizayn etmek üzer köşelerde gurupluyoruz :)
Tabi hala ekilmeyi bekleyen sebze fidelerim var.
Galiba bu güzellerin her renginden edineceğim bu gidişle.
Tohumdan yetiştirdiğim zinnia ve arka bahçede kendinden çıkıp tohuma dönen yılan yastığı.
Casislerim yakut rengi meyveler vermeye başladı :)
Lilyumların boyu 1 metreyi çoktan geçtiler.
Bizde sadece limon ve mandalina da olsa sağdaki, soldaki, arkadaki komşuların meyve ağaçlarından da duvar kardeşliğinden dolayı faydalanıyoruz.
Sitede yok yok.
Daimi fedaimiz de meyvelerimizi sebzelerimizi ve bizi her daim koruyor. Kuş uçurtmuyor. (Bu konuda ciddiyim kuş dahi almıyor siteye :) )
Sevgili lusoari,
Bu güzeli özellikle senin için fotoğrafladım ama malesef benim değil, komşunun :(
Neyse komşu eker çeliği bize düşer diyelim :)
Resulgur
17-05-2016, 09:44
Sn. Milla bahçeniz ne kadar güzel olmuş böyle [emoji4]
Toprağınız çok zengin içerikli görünüyor. Bitkilerinde keyfi yerinde çok canlılar.
Bol ve bereketli ürünler dilerim.
Bitkiler bu mevsimde hızlı gelişiyor. Marullarınız size güzel görünüyor ama sapa kalkmaya çalışıyor, ay sonuna doğru tomurcukları görürsünüz gibi duruyor. :)
sevgihoca
17-05-2016, 17:14
Sevgili Milla,bahçeniz çok güzel olmuş.Japon şemsiyeniz seramik saksıda suyun içinde mi?
Sevgili Milla bende japon şemsiyesindeki saksıyı soracaktım.
benimde benzettiğim susak, tan boyama, mı yakma usulü,mü merak ettim.
benimde saksı yapmaya düşündüğüm kabaklarım var.
çok beğendim fikir edinmek istedim.
YeniGine
17-05-2016, 23:38
Sevgili Milla, maşallah bahçeniz çok güzel olmuş, harikalar yaratmışsınız. Emeklerine, gönlüne sağlık.
Bahçenin fedaisi maşallah büyümüş, çok da güzel olmuş. Maşallah ona. :) Yakın çekim fotoğrafta isteriz.
Sn. Milla bahçeniz ne kadar güzel olmuş böyle [emoji4]
Toprağınız çok zengin içerikli görünüyor. Bitkilerinde keyfi yerinde çok canlılar.
Bol ve bereketli ürünler dilerim.
Çok teşekkür ederim sayın Resulgur. Bu toprağı bu hale getirene kadar eşim resmen fıtık oldu ama sonuç güzel :)
Bitkiler bu mevsimde hızlı gelişiyor. Marullarınız size güzel görünüyor ama sapa kalkmaya çalışıyor, ay sonuna doğru tomurcukları görürsünüz gibi duruyor. :)
Tecrübe konuşuyor :) Çok teşekkürler bilgi için sayın h_doğan. Peki yapabileceğim bir şey var mı yoksa bırakayım tohum mu tutsun?
Sevgili Milla,bahçeniz çok güzel olmuş.Japon şemsiyeniz seramik saksıda suyun içinde mi?
Sevgili sevgihoca, iltifatınız için çok teşekkürler.
Japon şemsiyesi seramik vazoda, kokopit -perlit karışımında. Delikler olmadığı için bol sulama ile güzel gelişiyor. Bu japon şemsiyeleri suyu çok seviyorlar.
Sevgili Milla bende japon şemsiyesindeki saksıyı soracaktım.
benimde benzettiğim susak, tan boyama, mı yakma usulü,mü merak ettim.
benimde saksı yapmaya düşündüğüm kabaklarım var.
çok beğendim fikir edinmek istedim.
Sevgili efeege japon şemsiyelerinin saksısı vazo. Hani şu gorbon vazo denenlerden. Sizin uygulayacağınız kabaklar da eminim çok güzel olacaktır. Paylaşımlarınızı bekliyeceğim. Bir de ben daha önce kuruturken kabaklar en sonunda küf yapıp çürümüştü. Siz nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz bozulmamaları için acaba?
Sevgili Milla, maşallah bahçeniz çok güzel olmuş, harikalar yaratmışsınız. Emeklerine, gönlüne sağlık.
Bahçenin fedaisi maşallah büyümüş, çok da güzel olmuş. Maşallah ona. :) Yakın çekim fotoğrafta isteriz.
Sevgili Yeni Gine çok teşekkür ederim. Ben de sizin çabalarınızı takipteyim ve çok takdir ediyorum. Küçücük alanlarda harikalar yaratıyorsunuz maşallah.
Kızımızın resimlerini paylaşmak benim için bir zevk. Bir de fotoğrafının çekilmesinden rahatsız olmasa ne iyi olacak :)
Tecrübe konuşuyor :) Çok teşekkürler bilgi için sayın h_doğan. Peki yapabileceğim bir şey var mı yoksa bırakayım tohum mu tutsun?
Dikkat ettiyseniz gövde uzamış, şu anda yemek istiyorsanız sorun yok ama acılaşma başlamıştır. Yapabileceğiniz bir şey yok, bekleyip tohum alacaksınız. :D
Dikkat ettiyseniz gövde uzamış, şu anda yemek istiyorsanız sorun yok ama acılaşma başlamıştır. Yapabileceğiniz bir şey yok, bekleyip tohum alacaksınız. :D
Teşekkür ederim bilgiler için. Kısmetse bunun tohumlarını ekip yeriz :)
Ben kabakları saplarını biraz uzun bırakıp ip takıp yüksek kapalı alana asıp kurutuyorum.
Keşke gelsemde bahçeden kabak, biber toplayıp kızartma yapsak, ben sana hep diyordum ya burası cennet bahçesi olacak seneye diye gördünmü bak ne kadar güzeller, emeklerine ve o kocaman kalbine sağlık. :)
Tabi ki hakkımız olan çelikleri isteriz ama eğer vermek istemezsede mini makasım saniyede işini halleder. :D
Bilgi için teşekkürler sayın efeege.
Keşke gelsemde bahçeden kabak, biber toplayıp kızartma yapsak, ben sana hep diyordum ya burası cennet bahçesi olacak seneye diye gördünmü bak ne kadar güzeller, emeklerine ve o kocaman kalbine sağlık. :)
Tabi ki hakkımız olan çelikleri isteriz ama eğer vermek istemezsede mini makasım saniyede işini halleder. :D
Keşke burada olsanız da bahçeden toplayıp avluda oturup yesek :)
Bahçe güzelleşti ama abinin çok büyük katkısı var. Toprağı adam edeceğim diye canı çıktı :(
Mini makasını hep yanında taşıyor musun :)
Biz minikler sürekli açıyoruz.
Asma çeliklerim nihayet tuttu. Çok güzel kök yapmışlar.
Diken kabağım çok fazla güneşten bunalmıştı. Biraz gölgeye taşıdım kendine gelmeye başladı.
Bu da gölgeye kaçırılanlardan.
Bu defa bunun çiçeği daha büyük açacak gibi.
Hibiscuslardan birinin rengi belli oldu. Kendi kırmızı ama yaprak uçları hafif pembemsi.
Bakalım bu küçük ne renk açacak.
Ne olduğunu unuttuğum kışlık sebze tohumlarından biri :)
Geçen yaz bu domatesi çok beyenmiştim ama alıp tohum yapamadım. Bu sene bunu deneyeceğim inşallah. İnce kabuklu, mis kokulu, çok lezzetli yerli bir cins. Başarılı olursam tohum paylaşımda dağıtmayı düşünüyorum.
Bu sarı güzeli ne zaman almışım, ne zaman ekmişim hiç bir fikrim yok. Çok kocaman çiçekleri var. Ben çok hafif de bir koku algıladım. Üstelik de bir saksı :)
Bu sarı güzeli ne zaman almışım, ne zaman ekmişim hiç bir fikrim yok. Çok kocaman çiçekleri var. Ben çok hafif de bir koku algıladım. Üstelik de bir saksı :)
Bunu sen almadın ki ben getirdim sana :))) ne kadar güzel olmuş, çok sevindim açtığını görünce. :D
Bakalım bu küçük ne renk açacak.
Ben bir tahminde bulunmak istiyorum ablacığım, bence bu katlı ve sarı ya da açık bir renk olacak gibime geldi. Açarsa paylaştığında emin oluruz nasıl olsa. :p
Abim bizim en kıymetlimiz o olmasaydı ne yapardık bilmiyorum valla, mini makas neredeyse hep yanımda görenler hayran kalıyor ve nereden aldığımı soruyor bende abimin hediyesi diyor ve hava atıyorum. :D
Bu kaktüs benim en çok sevdiklerimden çiçekleri kapalıyken çileğe benzetiyorum gerçi açık halini hiç yakalayamadım ama bakalım belkide sen yakalarsın. ;)
YeniGine
23-05-2016, 23:50
Sevgili Milla kalonche, hibiscus ve sarı güzel maşallah gerçekten renkleriyle birlikte çok güzel açmışlar. Renkler harika, maşallah!..
Bunu sen almadın ki ben getirdim sana :))) ne kadar güzel olmuş, çok sevindim açtığını görünce. :D
Gerçekten mi? İnan hiç hatırlamıyorum. Bir sürü de yavru vermiş çoğalmış demek ki. Eeee bizi sevmiş :)
Ben bir tahminde bulunmak istiyorum ablacığım, bence bu katlı ve sarı ya da açık bir renk olacak gibime geldi. Açarsa paylaştığında emin oluruz nasıl olsa. :p
Maalesef tahminin tutmadı sevgili kardeşim. Şimdiki hali bu. Bakalım tam açsın nasıl olacak. Bana da katlı olabilir gibi geldi.
Abim bizim en kıymetlimiz o olmasaydı ne yapardık bilmiyorum valla, mini makas neredeyse hep yanımda görenler hayran kalıyor ve nereden aldığımı soruyor bende abimin hediyesi diyor ve hava atıyorum. :D
Bu kaktüs benim en çok sevdiklerimden çiçekleri kapalıyken çileğe benzetiyorum gerçi açık halini hiç yakalayamadım ama bakalım belkide sen yakalarsın. ;)
Ben de çantamdan çıkarmıyorum hiç. Hatta dün Teko'nun dikişlerini aldırmaya gitmiştik. Dönüş yolunda yine biraz pratik yaptım :)
Bu kaktüs geçen sene de çiçeklendi ama sanırım tamamı bu. Daha fazla açtığını görmedim. Sanırım bunun çiçeği bu. Yine de takipteyim.
Sevgili Milla kalonche, hibiscus ve sarı güzel maşallah gerçekten renkleriyle birlikte çok güzel açmışlar. Renkler harika, maşallah!..
Hiç sormayın sevgili Yeni Gine baharla beraber renklere boyandık. Tam bir görsel şölen :)
Belki de bu sarı ya da açık renk açar ne dersin sevgili lusoari ?
Bu güzelleri sık paylaşıyorum ama çok hoşuma gidiyor bunlar :)
Onca çabanın ardından bahçenin şimdiki hali. Düşünüyorum da nereden nereye geldik. Eşimin ellerine sağlık :)
Sayın h_doğan'dan iki sene önce gelen ve elimdeki son tohumlardan çıkan sellukalar. Üç yıldır uğraşıyorum bir şekilde kaybediyorum. Daha önce saksısıyla birlikte sayın Traklı hediye bile etti. Sonrasında kaybettim. Sanırım taşınma esnasında oldu (: İnşallah bunları yaşatabilirim.
Rengi belirlenecek güzeller.
Çok şükür bunlar tuttu :)
Ablacığım bu begonviller ne kadar çok zorluyor bizi :( benim 4-5 senedir bir tanecik bodur begonvilim var ama her sezon, her mevsim onca çelik alıyorum tek bir tanesi bile tutmadı ama pes etmece yok olana kadar uğraşacağız. :)
Ablacığım bu begonviller ne kadar çok zorluyor bizi :( benim 4-5 senedir bir tanecik bodur begonvilim var ama her sezon, her mevsim onca çelik alıyorum tek bir tanesi bile tutmadı ama pes etmece yok olana kadar uğraşacağız. :)
Kesinlikle her renkten olana kadar uğraşacağız :)
Bu bücür brugmansia boyuna bakmadan çiçek açmaya karar vermiş. Hadi bunun rengini tahmin et, bilirsen sana hediye edeyim. Tabi aynısı sende yoksa :)
Bahçenin keyfi yerinde :)
Charlaux
25-05-2016, 12:04
Kesinlikle her renkten olana kadar uğraşacağız :)
Bu bücür brugmansia boyuna bakmadan çiçek açmaya karar vermiş. Hadi bunun rengini tahmin et, bilirsen sana hediye edeyim. Tabi aynısı sende yoksa :)
Merhaba sevgili Milla,
Tahmin oyunu bana yönlendirlmemiş ama okurken içime doğdu rengi doğru mudur bilmem ama pembe geçti içimden.
Bende mızmız çocuk gibi araya girmiş oldum ama:o napayım sessiz kalamadım.
Sayın celalim01'den evelki sene gelen şalgamlık mor havuçları saksıdan bahçeye aktardım. Yakında canlanırlar. Bu sene şalgamımı kendim yapacağım :)
Merhaba sevgili Milla,
Tahmin oyunu bana yönlendirlmemiş ama okurken içime doğdu rengi doğru mudur bilmem ama pembe geçti içimden.
Bende mızmız çocuk gibi araya girmiş oldum ama:o napayım sessiz kalamadım.
:) :) :)
Sayın Charlaux, sesiniz iyi geldi kulaklarımıza :)
İnanın ben de ne renk açacak merak ediyorum. Her yere boyuna çelikler sokuşturup durduğum ve sürekli yerlerini değiştirdiğim için aldığım notların da faydası olmuyor. Bana da tam sürpriz olacak rengi :)
Charlaux
25-05-2016, 12:41
:) :) :)
Sayın Charlaux, sesiniz iyi geldi kulaklarımıza :)
İnanın ben de ne renk açacak merak ediyorum. Her yere boyuna çelikler sokuşturup durduğum ve sürekli yerlerini değiştirdiğim için aldığım notların da faydası olmuyor. Bana da tam sürpriz olacak rengi :)
Giremediğim süre oldukça uzundu ama en aktif Ağaçlar.net üyesi sıfatını kimseye kaptırmamışım:D Arkadaşlara o kadar süre tanıdım ama artık zor :)
Bitki dünyasında süprizli birşeyler bulmak oldulça zor oluyor;ama bulunca da büyük keyif bence. Mesela aldığım orkidenin anası belli babası belli ama deseni belli değil çünkü yeni bir tür ve her yavru farklı bir desenle çıkabilir. Yani anlayacağınız aldığım orkidenin kardeşlerini bile görsem çiçekli hallerini bilemeyeceğim.Satan içinde tamamen bir süpriz. Bana özel bir desenin açacağını bilmek ayrı bir keyif,ne zaman açacağın bilmemek daha ayrı bir keyif. Dolayısıyla not almamanız bence gayet iyi olmuş;uyanacağımız sabahlardan birini neşelendiriversin !
Bu ne güzel bir aktivite olmuş Sayın Charlaux'da bizim sularımızda yüzüyor ne kadar güzel. :D
Canım ablam valla bende hiç brugmansia yok ki :( kokusunu bile ilk defa geçen yaz size geldiğimizde kokladım ama hala aklımda unutamıyorum o hoş kokuyu öyle bir hafızama kazınmış ki! Son anda bavulu hazırlarken begonvillerle, brugmansia çeliklerini koymayı unutmuştuk hatırladın mı?
Eğer bu brugmansia beraber topladığımız çeliklerdense sarımsı ya da turuncu olması lazım, açtığında doğru bilirsem bu güzel benim kimseye kaptırmam. :D :D :D
Charlaux
25-05-2016, 15:35
Bu ne güzel bir aktivite olmuş Sayın Charlaux'da bizim sularımızda yüzüyor ne kadar güzel. :D
Canım ablam valla bende hiç brugmansia yok ki :( kokusunu bile ilk defa geçen yaz size geldiğimizde kokladım ama hala aklımda unutamıyorum o hoş kokuyu öyle bir hafızama kazınmış ki! Son anda bavulu hazırlarken begonvillerle, brugmansia çeliklerini koymayı unutmuştuk hatırladın mı?
Eğer bu brugmansia beraber topladığımız çeliklerdense sarımsı ya da turuncu olması lazım, açtığında doğru bilirsem bu güzel benim kimseye kaptırmam. :D :D :D
Sn.lusoari,
Boyle guzel oyunlar olunca bende seviniyorum :D
Yok yok bence pembe ama pembe olsa bile gonlu zaten sizde :p
Birde bakmışız beyaz falan açmış ne gülerim. :D
Dediğiniz gibi sürprizi bekleyeceğiz başka yolu yok. Yine de çok merak ediyorum ne renk açacak diye :)
Bunu tanıyan çıkacak mı bakalım?
Amarylisin tohumları çok sağlıklı tuttu.
Bu geçen sene siyaha yakın bordo açan galam. Saksıya almak için toprağı kazıp çok baktım ama bulamadım. Öldüğünü düşünmüştüm. Efsane geri döndü :)
Bunu tanıyan çıkacak mı bakalım?
Bu mercan mı acaba ablacığım :confused:
Bu mercan mı acaba ablacığım :confused:
Evet canım hani çelik alacakken köküyle elimize gelenin çeliklerinden :)
Bu geçen sene siyaha yakın bordo açan galam. Saksıya almak için toprağı kazıp çok baktım ama bulamadım. Öldüğünü düşünmüştüm. Efsane geri döndü :)
Elbet çiçeği de güzeldir ama yaprak yapısı gerçekten çok hoş. Tropik bitki gibi duruyor. Galaların farklı renk çiçeklerinin yaprakları da farklı mı oluyor ki?
Elbet çiçeği de güzeldir ama yaprak yapısı gerçekten çok hoş. Tropik bitki gibi duruyor. Galaların farklı renk çiçeklerinin yaprakları da farklı mı oluyor ki?
Sayın abk inanın hiç bilmiyorum ama bilen arkadaşların olduğunu bilyorum 😊 Eminim onlar yorum yazacaklardır.
Bence de yaprakları bile çok güzel. Kaybetmediğim için kendimi şanslı hissediyorum 😊
Oh ne kadar güzel yaşadığına sevindim ablam.
Biz şuanda İstanbul'dayız çiçeklerimi komşuya emanet ettim umarım zamanında sulamayı yaparlar , benim mercanda da tomurcuk vardı bir iki tane belki beni çiçeklerini açmış olarak karşılar ama sende dikkat et güneşi sevdiği için hemen hemende hergün su istiyor.
Oh ne kadar güzel yaşadığına sevindim ablam.
Biz şuanda İstanbul'dayız çiçeklerimi komşuya emanet ettim umarım zamanında sulamayı yaparlar , benim mercanda da tomurcuk vardı bir iki tane belki beni çiçeklerini açmış olarak karşılar ama sende dikkat et güneşi sevdiği için hemen hemende hergün su istiyor.
Sevgili kardeşim inşallah seninkiler de dönünce seni mutlu ederler. Bir de açmamış ama köklü var. İnşallah o da beyaz açar 😀
Birde bakmışız beyaz falan açmış ne gülerim. :D
Sevgili lusoari ve Charlaux,
Bu tahmini ikiniz bir arada bildiniz :) Resimde pek belli olmasa da hafif pembe bölgeleri olan açık sarı açtı :)
Peki hadi yeni bir tahminde bulunalım. Bu sıradaki ne renk sizce :)
Sayın Celalim01'in minik sarı çiçekleri ve zıpçıktı.
Peki hadi yeni bir tahminde bulunalım. Bu sıradaki ne renk sizce :)
Yapraklara bakılırsa beyaz renkli açacak.
Yapraklara bakılırsa beyaz renkli açacak.
Sayın h_doğan inanın bu çiçek beni ćok şaşırtıyor. Geçende açan da açtığı güne kadar hiç renk vermemişti 😊
İlk rengine bakarak rengini bilmek zor. Pembe olan beyazmış gibi duruyor sonra bir bakmışsınız pembe. :)
İlk rengine bakarak rengini bilmek zor. Pembe olan beyazmış gibi duruyor sonra bir bakmışsınız pembe. :)
:) Sürprizi bekleyeceğiz...
Kim bilir ne kadarda güzel kokuyordur ellerine ve kalbine sağlık ama benimde canım çekti valla. :)
Bence sen çiçek işinden çok iyi anlıyorsun ablam tebrik etmemek mümkün değil, onları öyle çok seviyorsun ki onlarda seni çiçekleriyle ödüllendiriyorlar. ;)
Kim bilir ne kadarda güzel kokuyordur ellerine ve kalbine sağlık ama benimde canım çekti valla. :)
Bence sen çiçek işinden çok iyi anlıyorsun ablam tebrik etmemek mümkün değil, onları öyle çok seviyorsun ki onlarda seni çiçekleriyle ödüllendiriyorlar. ;)
Teşekkür ederim sevgili kardeşim. Dediğin gibi onları çok seviyorum ve onlar da bana güzellikleri ile teşekkür ediyorlar. O kadar çiçeğim var yine de bahçede balkonda dolaşıp kendi kendime ''ne kadar az çiçeğim var benim, neden şundan yok, bundan yok'' diye mırıldanıp duruyorum :)
Geçen seneki etkinlikten olan datura tohuma döndü. Çok güzel kokuyor ama çok çabuk tohuma dönüyor. Acaba daha bol mu ekmek lazım.
Bunlara artık numara verdim. Resimlerini çekip numaralandırıyorum. Böylece hangisi ne renkti, nasıldı diye karıştırmayacağım. Tabi cep telefonumun başına bir şey gelmediği sürece :(
Güzellerin toplu fotoğrafı :)
Cannaların turuncusu, kaplan desenlisi de yolda.
Bunlara artık numara verdim. Resimlerini çekip numaralandırıyorum. Böylece hangisi ne renkti, nasıldı diye karıştırmayacağım. Tabi cep telefonumun başına bir şey gelmediği sürece :(
Boylarina bakmadan açmislar güzeller..Emeklerinize saglik canim ❤
Ufak bir ipucu :)
Bu da pembemidir nedir bilemedim ki. :o
Endişelenme ablam bir iki kere numaralara göz attığın zaman zaten otomatikman alışırsın sende :D
Bu resimdeki yalınkat kırmızı bende de açtı en iyi performansı zaten sadece o ve katlı somon krem gibi olan gösterdi bir tanecikte sanırım yalınkat sarı var ama açınca emin olacağız. Benim aklım o güzel beyazda, ona benziyen yalınkat dev çiçekli açık pembede ve sarı kırmızı cimbomluda kaldı :(
Boylarina bakmadan açmislar güzeller..Emeklerinize saglik canim ❤
Hiç sorma sevgili arkadaşım. 15 santim boyla 10 santim çiçek açtılar :)
Endişelenme ablam bir iki kere numaralara göz attığın zaman zaten otomatikman alışırsın sende :D
Bu resimdeki yalınkat kırmızı bende de açtı en iyi performansı zaten sadece o ve katlı somon krem gibi olan gösterdi bir tanecikte sanırım yalınkat sarı var ama açınca emin olacağız. Benim aklım o güzel beyazda, ona benziyen yalınkat dev çiçekli açık pembede ve sarı kırmızı cimbomluda kaldı :(
Merak etme kardeşim aklımızda kalanın hepsi eninde sonunda bizde de olacak :) Bendekilerin açmalarını bekleyelim bakalım ne renkler var elimizde.
Bu da pembemidir nedir bilemedim ki. :o
Renk bu :)
Uçuk bir renk ama pembe denemez. Ne diyeceğimi bilemedim :confused:
Tam açmadan çektiğiniz fotograf kesin pembe dedirtmişti bana. Açtıktan sonra rengi değişir mi acaba? Bu sanki karar verememiş gibi beyaz mı pembe mi olacağına. Belki bugün karar verecektir. ;)
Buda o japon gülüne benziyor krem desem değil, somon da desem değil ama blgel buna şimdilik somon rengi diyelim bence en uygunu o gibime geliyor. Ben beğendim ama hem çok güzel görünüyor, hem de çok orjinal bir renk daha önce görmedim hiç. :cool:
Ablacığım peki birşey daha merak ettim şimdi daha önce açan sarı ile bu somonun kokularıda aynı mı acaba, yoksa her renk farklı mı kokuyor?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.