PDA

View Full Version : azorka / hoyalar

azorka
17-07-2015, 02:20
Hoya Listem

İstediklerim

Hoya Obovata Variegata
Hoya Krohniana
Hoya Fraterna
Hoya lobbi black
Hoya chlorantha
Hoya bordenii
Hoya montona
Hoya polyneura
Hoya pachyclade
Hoya dasyantha
Hoya graveolens

Köklüler ~

Hoya Carnosa (2)
Hoya Australis
Hoya Obovata
Hoya Carnosa Red
Hoya Carnosa White
Hoya Carnosa Crinkle 8
Hoya Carnosa krimson queen
Hoya Fungii
Hoya Camphorifolia
Hoya Obscura
Hoya Mathilde
Hoya Chouke
Hoya Memoria
Hoya Cummigiana
Hoya Globulosa
Hoya Verticillata
Hoya Davidcummingii
Hoya Sarawak
Hoya Albiflora
Hoya Curtisii
Hoya Serpens
Hoya thomsonii
Hoya bella
Hoya eskimo
Hoya blashernaezii
Hoya fitchii
Hoya albiflora
Hoya griffithii
Hoya diversifolia
Hoya linearis
Hoya curtisii
Hoya brevialata
Hoya wayetii
Hoya lacunosa
Hoya obscura yellow
Hoya incrassata
Hoya nummulariodes

Çelikler

Hoya rotundifolia
Hoya kerrii
Hoya Brevialata

Takas Yapabileceklerim

Hoya obscura orange (toprakta, köklü)
Hoya mathilde (toprakta, köklü)
Hoya bella (toprakta, sürgünde ve köklü)
Hoya rotundiflora (cocopeatte köklü ve sürgünde)
Hoya lacunosa (toprakta,köklü)
Hoya chlorantha var. tutuilensis (lav taşında köklü ve sürgünde)

Herkese selamlar, çok az zamanda çok fazla tür edindik. 20-25 gün önce buraya yazmış olduğum çelikleri aldık ve büyük maceramız başladı. Bu maceraya başlama sebebimiz annelerimizin hoyaları.

İlk hoyam erkek arkadaşımdan hediye olarak geldi ve tam beş kökü varmış çıldırdık, yeni saksılara alıp ayırdık. Firuze oldu bize firuzeler :).

Daha sonra gittigidiyor' dan bir kullanıcıdan hoya obovata ile hoya australis aldık. Hoya obovata en sevdiğimiz tür oldu, ikisi de çok güzel gelişim gösterdiler. Gelişimlerini göstermek adına bir çok foto var yükleyeceğim. Ardından bir sürü çeliğimiz oldu hemen lav taşı bulup onları köklendirmeye uğraştık, şimdilik hiç kaybımız yok hepsini köklendirdik ama daha saksılarına almadık beklememiz gerekiyormuş. Çoğu sürgüne bile geçti.

azorka
17-07-2015, 02:32
Ve sonra obovatamız çiçek sapı verdi, henüz tomurcuk oluşmadı. Çeliklerimizin köklenme fotoğraflarını koyuyorum ve mathilde' nin yeni yaprakları. :p

azorka
17-07-2015, 02:35
Ardından bir parti carnosa türevi hediye geldi ve köklendirildiler iyice köklerinin bardağı sarmasını bekliyorum.

azorka
17-07-2015, 02:38
Çeliklerin durumlarından bir parça ve globulosanın şimdilik minik yaprağı.

maki01
17-07-2015, 15:49
Hoyalarınızla birlikte aramıza hoşgeldiniz sevgili azorka :)

Fotoğrafların üstüne tek tek tür adlarını yazarak, türleri henüz tanımayan arkadaşlarımıza yardımcı olabilirsiniz.

Fotoğrafları yazı içine yerleştirmek (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/12308.htm)

Sayfanızın çiçeklerle dolmasını diliyorum :)

azorka
31-07-2015, 19:51
Aldığımız 18 hoya çeliğinden sadece kerrii' yi köklendiremedik, kaybediyoruz onu. Kalan 17 çeliğin hepsini köklendirip saksılarına taşıdık.

azorka
23-09-2015, 16:48
Sevgili Oğuzhan' ın yolladığı curtiisim ilk yapraklarını veriyor.

Bal Kaktüs
24-09-2015, 01:19
Müthiş çok hızlı yol almışınız. Ve kısa zamanda bir çok çeşit sahibi olmuşsunuz. Tebrik ederim. Sayfayı sıkı bir şekilde takip edeceğim. Kolay gelsin.

azorka
27-09-2015, 18:10
Listemi güncelledim çoğu istediğim türü buldum, çelik olan türler fazlalık ve sürgünde. Benim listemde olmayan türler ile takasa açığım.

azorka
27-09-2015, 18:14
Müthiş çok hızlı yol almışınız. Ve kısa zamanda bir çok çeşit sahibi olmuşsunuz. Tebrik ederim. Sayfayı sıkı bir şekilde takip edeceğim. Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederiz, biraz hızlı gidiyoruz o yüzden korku var.

azorka
28-09-2015, 18:36
Selamlar, geçen gün candem marka 10-52-10 candem marka besini kullanmaya başladım. 5 Litre suya 2 çay kaşığı koydum ve tüm hoyalarıma verdim. Aradan dört gün geçti ve albiflora ile kerri' de sararma gördük. Besin ile bir alakası olabilir mi ? Diğer 30 hoyada bir değişiklik yok.

Gül Batur
28-09-2015, 22:18
Aramıza hoş geldiniz Sayfan hayırlı olsun kolay gelsin.

azorka
28-09-2015, 22:48
Aramıza hoş geldiniz Sayfan hayırlı olsun kolay gelsin.

Teşekkürler hoşbulduk :)

azorka
29-09-2015, 17:54
Listemi tekrar güncelledim.

arı.beee
29-09-2015, 18:21
benim yaklaşık 2 senedir bende ama son zamanlarda büyümesi durdu ve asla çiçek açtıramadım çok sağlıklı görünüyor ama bugün fark ettiğim kadarıyla köke yakın olan gövde kısımlarında sanki kurur gibi içini çekmiş kırdım baktım ama içi yeşildi ama bu beni endişelendirmeye yetti nazar değmesin diye kimseye göstermiyordum bile fotolarını çektim ama yüklemeyi bi türlü beceremedim

maki01
14-10-2015, 14:44
Selamlar, geçen gün candem marka 10-52-10 candem marka besini kullanmaya başladım. 5 Litre suya 2 çay kaşığı koydum ve tüm hoyalarıma verdim. Aradan dört gün geçti ve albiflora ile kerri' de sararma gördük. Besin ile bir alakası olabilir mi ? Diğer 30 hoyada bir değişiklik yok.

Besinden kaynaklandığını sanmıyorum. Büyük olasılıkla besinli su miktarı fazla gelmiştir. Özellikle kerrii ne fazla suya ne de susuzluğa dayanıyor.