Bağlan

View Full Version : Murat Yıldız / Kaktüs ve Sukulentlerim

Sayfalar : [1] 2

murattyildizz
21-06-2015, 10:03
Merhabalar zaman zaman bu siteye girip geziniyorum.Hatta bir ara balkon sayfasıda açmıştım fakat çiçekler çok narin bitkiler olduğü için beceremedim.Kaktüs ve Sukulentlerin baķımı diğer balkon çiçeklerine oranla daha kolay,yaşamayı daha çok seviyorlar...Tek bir yapraktan koca saksıyı doldura biliyorlar...Neyse çok fazla söze gerek yok ,eleştiriye açığım amacım kendimi kaktüs ve sukulentler konusunda biraz daha geliştirmek..Bitkilerimin görsellerini sizlerle paylaşmak,yaşama koşulları hakkında bilgi alış verişi yapmak,isimlerini öğrenmek..

murattyildizz
21-06-2015, 10:29
Çok çabuk çoğalıyor,güzel çiçekleniyor..Ama hiç fotojenik değil,fotoğrafları hiç güzel çıkmıyor.Yahut ben beceremiyorum...neyse sayfama ilk fotoğraflarımı atayım ��

Jakin
21-06-2015, 10:34
Kaktüsünüz pek güzel. Saksınız çok hoş. İçinde toprak mı var, yoksa başka bir şey mi?

murattyildizz
21-06-2015, 10:48
Sayın jakin...teşekkür ederim.Saksının içinde normal kaktüsler için kullanılan toprak var.Sepetin altında ise kalın naylon poşet var.Drenaj yapıp delikler açtım.

akçabardak
21-06-2015, 11:13
Sukulent sayfanız hayırlı, bereketi bol olsun sayın murattyildizz, devamını bekliyor olacağız.

murattyildizz
21-06-2015, 11:28
Sukulent sayfanız hayırlı, bereketi bol olsun sayın murattyildizz, devamını bekliyor olacağız.

Teşekkür ederim sayın akçabardak.Fırsat buldukça siteyi ziyaret edeceğim.

Jakin
21-06-2015, 11:34
Cevap için teşekkürler. Sayfanız hayırlı, bol çiçekli olsun.

murattyildizz
21-06-2015, 12:41
Cevap için teşekkürler. Sayfanız hayırlı, bol çiçekli olsun.

Teşekkür ederim sayın Jakin.

murattyildizz
21-06-2015, 13:00
alt türünü bilmiyorum ama özellikle üsttekinin çiçeği daha fazla açık kalıyor..

murattyildizz
21-06-2015, 13:49
Alt türü Ernestii olabilir ..forumdan baktım bana öyle gibi geldi..

murattyildizz
21-06-2015, 15:12
artık saksısına sığmıyor..........Graptopetalum paraguayense

murattyildizz
21-06-2015, 15:46
iki resimde ayni kaktüse ait

Laleci_03
21-06-2015, 15:51
Kaktüs ve sukulent sayfanız hayırlı olsun Sn. Murattyildizz, hepsi de birbirinden güzel, fotoğraflar da çok iyi. Ellerinize sağlık, devamını bekliyoruz ;)

murattyildizz
21-06-2015, 16:35
Kaktüs ve sukulent sayfanız hayırlı olsun Sn. Murattyildizz, hepsi de birbirinden güzel, fotoğraflar da çok iyi. Ellerinize sağlık, devamını bekliyoruz ;)

Teşekkür ederim sayın Laleci_03 devamı gelecek.Bıktırırım diye korkuyorum.Aslında fotoğraflar daha güzel ama boyutlarını küçültünce biraz bozuluyor..Bilemedim,biraz da acemiyim forum da..

murattyildizz
21-06-2015, 18:11
Her hali güzel

murattyildizz
22-06-2015, 18:17
Alt türünü bilmediğim kaktüsüm açmak üzere..satın aldığımda ikisi yan yanaydı fakat diken yapıları bana farklı geliyor..sanki farklı alt türler...

murattyildizz
23-06-2015, 16:16
açmazsada olur dikenleride güzel...Bu arada türü Gymnocalycium mihanovichii...( Engin KOÇ'un katkılarıyla..)

engin koç
24-06-2015, 07:27
açmazsada olur dikenleride çok güzel

Çiçekleriniz de çekimleriniz de çok güzel.
Türü Gymnocalycium mihanovichii.
Sevgiler.

murattyildizz
24-06-2015, 15:53
Çiçekleriniz de çekimleriniz de çok güzel.
Türü Gymnocalycium mihanovichii.
Sevgiler.

Teşekkür ederim Engin Hocam..

murattyildizz
24-06-2015, 16:30
birazda güneş olsa ......

murattyildizz
24-06-2015, 22:30
Tomurcuğunu görüp çiçeğine yetişemediğim...

murattyildizz
24-06-2015, 22:52
Sanırım hepsi değişik Echeveria türleri....Güvercinlerden kurtarmak için köye götürdüklerimden..iyiki de götürmüşüm,köy havası yağmur suyu çok iyi gelmiş....üstelik kışı dışarda kar altında geçirdiler..çok dayanıklılar çokta güzeller....

murattyildizz
24-06-2015, 23:07
Bu kabaklarla oynamayı seviyorum galiba:p......sukulentler çok yakışıyor ama...bir de güvercinler rahat verse..:mad:

murattyildizz
24-06-2015, 23:20
Kışı dışarda kar altında geçiren...yağmur suyuyla sulanan sukulent türü olarak bildiğim çiçegim...köye götürdüğüm de hali perişandı..biraz toparlandı..:rolleyes:

murattyildizz
24-06-2015, 23:35
aslında geçen yıl çiçeklerini gördüm...ama yine sabırsızlanıyorum ..:p en alttaki hariç..o hiç acmamıştı..

blop
24-06-2015, 23:48
Merhaba murattyildizz, kaktüsleriniz güzel sağlıklı görünüyor.
Su kabaklarında yetiştirme fikri çok hoş fakat forumda bi kaç arkadaşın kabakları kararmıştı siz kabakların iç kısmını işleme mi tabi tutuyorsunuz?

murattyildizz
25-06-2015, 10:15
Merhaba murattyildizz, kaktüsleriniz güzel sağlıklı görünüyor.
Su kabaklarında yetiştirme fikri çok hoş fakat forumda bi kaç arkadaşın kabakları kararmıştı siz kabakların iç kısmını işleme mi tabi tutuyorsunuz?

Merhaba blop...öncelikle teşekkür ederim..... Su kabaklarının sadece dışında vernîk kullanıyorum..içine bi işlem yapmıyorum..Toprak olarak kaktüsler için kullanılan su tutmayan karışımı kullanıyorum...şîmdilik bi çürüme gözükmüyor ama çürüyebilecek bi malzeme...

wynmert2
25-06-2015, 22:16
bir sorum olacaktı kaktüslerin yavru ve çiçek verme yaşı varmı birde her kaktüs yavru veriyormu teşekükrler

murattyildizz
25-06-2015, 22:41
bir sorum olacaktı kaktüslerin yavru ve çiçek verme yaşı varmı birde her kaktüs yavru veriyormu teşekükrler

aslında ben daha yolun başında sayılırım,sitede cok tecrübeli arkadaşlar var..Bendeki bir kaktüs beş altı yıldır ilk kez tomurcuk verdi..Zaten kaktüsler çok yavaş gelişiyorlar.Bazı kaktüsler yanlarından yavru veriyor bazılarıda tohum veriyor... Bildiğim kadarıyla Sukulentler yapraktan çoğalıyor..Ama çiçek için bir yaş aralığı varmı bilemiyorum..

murattyildizz
25-06-2015, 23:58
Bu sene bir türlü tam olarak açmayan Gymnocaycium baldianum...Balkon için müsait olmayan Opuntia...Kaynana topuzu olarak bilinen Echinopsis çiçekleri...Çok güzel sarı çiçekler açan Astrophytum...Aslında isimlerle aram pek iyi değil..Forum bu konuda yardımcı oluyor.......Kışın biraz üşütürseniz yazın güzel çiçekler veriyor,tabi dondurmamak ve sulamamak şartıyla...Ben böyle yapıyorum..:p

murattyildizz
26-06-2015, 16:34
Günlerdir günes yok Karadeniz de...Ne doğru dürüs yağmur nede güneş...Akşam üstü güneş bulutların arasından merhaba diyor...Açsam mı açmasam mı....Mammillaria tacını takmış güneşi selamlıyor..Bende fotoğraflıyayım dedim :p

murattyildizz
27-06-2015, 13:59
Bunlara bayılıyorum,yaşama dört elle sarılıyorlar..Güneşi seviyorlar.Su tutmayan dere kumu karışımlı kalitesiz bahçe toprağı ile çok güzel saksılar oluştura bilirsiniz...Yağmur suyuna bayılıyorlar,kışın kar altında kalmak dopink etkisi yapıyor...istediği ortamı sağlarsanız seyrine doyamazsınız :p...Havadar,dört beş saat güneş,suyu tutmayan toprak....Ben çok seviyorum :p ama sınırlı imkanlar yüzünden bir kaç türüm var.....

murattyildizz
27-06-2015, 14:42
Bu kaktüsüm bu yıl ilk çiçek açanlardan..Beş tane çiçek açtı ve uzun süre bu çiçekler üzerinde kaldı...Öyle bir iki gün değil haftalarca :p .. Bir tanede kırmızısından aldım ama çiçek rengini görmedim .. O yüzden gelecek yılı sabırsızlıkla bekliyorum......

murattyildizz
27-06-2015, 15:00
Bu yıl çiçeğini henüz göremedim..Çiçekler geçen yıldan dört çiçek aynı anda açmıştı..Bu senede böyle açarmı bilmem ama ben elimden geleni yapıyorum..:p

murattyildizz
27-06-2015, 17:16
İlk resim senecio rowleyanus...ikinci resim karışık Senecio herreianus ve senecio rowleyanus ....isimler forum'dan ..Büyük saksıdan bozulanları ayırıp yeni saksılar yaptım..Biraz susuz kalmışlar ya da toprak yetersiz gibi..Çiçekte açmadı.....Kışı açık balkonda geçirdi sadece hava eksiye düşünce çöp poşetiyle önlem aldım :p

murattyildizz
27-06-2015, 18:20
Bu saksının eski bir fotoğrafı olsada paylaşsam..küllerinden doğdu sanki..Tavuklar tarafından tamamen tahrip edilmişti,neredeyse hiç yaprağı kalmamıştı...Ama şimdi gördüğünüz gibi saksısını doldurdu ve çok sağlıklı görünüyor..Hiç sulamıyorum...doğal olarak yağmurla sulanıyor...yarı gölge bi yerde duruyor :p

murattyildizz
27-06-2015, 21:52
Yetişebildiğim kadar kaktüslerimin çiçek fotoğraflarını çekmek anlatılmaz zevkli..ama bu yıl mevsim çok sıkıntılı.. güneş ortalıkta yok :rolleyes: aslında bir kaç tomurcuk var..öylece bekliyorlar .. Bu fotoğraflar geçtiğimiz yıldan umarım canınızı sıkmıyorumdur..:confused:

engin koç
28-06-2015, 09:33
Yetişebildiğim kadar kaktüslerimin çiçek fotoğraflarını çekmek anlatılmaz zevkli..ama bu yıl mevsim çok sıkıntılı.. güneş ortalıkta yok :rolleyes: aslında bir kaç tomurcuk var..öylece bekliyorlar .. Bu fotoğraflar geçtiğimiz yıldan umarım canınızı sıkmıyorumdur..:confused:
Merhaba. İyi pazarlar.
Siz canımızı böyle sıkın sn. muratyıldız.
Emeğinize sağlık.
Sevgiler.

murattyildizz
28-06-2015, 20:26
Ben yıllardır Atlas diye biliyorum..Diğer ismini forumdan öğrendim,gözlemlediğim kadarıyla fazla günesi ve soğuğu sevmiyor..Bütün kaktüsler gibi muhteşem çiçekleri var..Seyrine doyulmuyor :p Fotoğrafları iki hafta önce çekmiştim.....

meryem güman
29-06-2015, 01:56
Murat bey kaktusleriniz sahane elinize saglik

murattyildizz
29-06-2015, 15:41
kaktüslerimi önce boyutlarına göre saksılara diktim.Daha sonra büyük bir saksıda taşlarla süsleyerek kaktüs bahçesi oluşturmaya çalıştım..Kaktüslerin bazıları büyüdüğü için bu yıl tekrar elden geçirdim....Yorucu ama zevkli :p ellerimdeki dikenleri çıkarmak biraz zaman aldı....üç kaktüsün üzerinde tomurcuklar var, açtığı zaman yine fotoğraflarım :p......

murattyildizz
30-06-2015, 15:18
Yarin bir Temmuz ama Karadenize hala yaz gelmedi..Güneş tam olarak bir türlü kendini göstermiyor..Sabah baktım Astophytum tomurcuklarini açmış,zır zır yağmur yağıyor.Öğleden sonra geldim yine aynı bir değişiklik yok.....Ama olsun herşeyde bir hayır vardır.Bekleyelim görelim...:p

murattyildizz
30-06-2015, 15:52
Fırsat buldukca elimde bulunan sukulent ve kaktüslerin fotograflarını burda paylaşmak istiyorum...Bu en sevdigim sukulentlerden bu yıl çok güzel çiçekler verdi.Tomurcukları ayrı bi güzel çiçekleri ayri bi güzeldi..:p Yaprak yapısı etli ve kalın görüntüsü çok hoş...Renk soguk,sıcak durumuna göre değişiyor...Yapraktan üretimi diger sukulentler gibi çok kolay...:rolleyes:

murattyildizz
30-06-2015, 23:08
Yağmur suyu,geçirgen toprak,güneş...:p etli ,bordo yapraklar..Echeveria agavoides romeo ..gezinirken ögrendim....

murattyildizz
01-07-2015, 07:54
Güneş olmasada açtı :p.....

murattyildizz
01-07-2015, 17:51
Su kabakları ve sukulentler çok iyi uyum sağlıyorlar bence :p zaman zaman elimdeki sukulentlerle kabakları bir araya getiriyorum....Hem yerden tasarruf ediyorum hemde dekoratif olduklarını düşünüyorum...Kabaklar,ip ,boncuk ve sukulentler :p.. gerisi size kalmış......Crassula lycopodioides 'Variegata'....Graptopetalum _ sedum palmeri....Sedum Rubrotinctum

murattyildizz
01-07-2015, 21:17
Bu seneden geçti...:rolleyes: seneye görüntü güzel olacak...

murattyildizz
02-07-2015, 17:01
Crassula lycopodioides variegata ve Sedum rubrotinctum .....çelik olarak dikmiştim..Azcık büyüdüler..hoş bir görüntü oluşturdular :p

gulin
03-07-2015, 13:35
su kabağı fikrinize bayıldım :) acaba diplerine ne koydunuz?

murattyildizz
04-07-2015, 00:19
su kabağı fikrinize bayıldım :) acaba diplerine ne koydunuz?

Kabakların diplerine lav taşı koydum...bitkileri su tutmayan kaktüs toprağıyla diktim..

murattyildizz
04-07-2015, 12:22
Bunları balkonda yetiştiriyordum ama bir türlü istediğim gelişmeyi göstermiyorlardı..:mad: şimdi köydeler.....Yağmur suyu,öğlene kadar güneş sanki daha iyi gibi geldiler bana ....İlerleyen günlerde daha net anlaya bilirim belki..Haworthia reinwardtii yanlardan yavrular verdi tepedeki renk değişimi iyiye işaret gibi..Büyüyünce görüntüsü daha güzel olur :p..Diğer Haworthia ların alt türlerini tam olarak bilmiyorum hepsi birbirine benziyor.....

murattyildizz
04-07-2015, 13:44
Sempervivum çiçeklerini hep internete fotoğraflarda görüyordum..Artık kendi sempervivum çiçeklerimi izleyip fotoğraflayacagım...:p ..Daha fazla güneş alan bi yere koymak gerek diye düşünüyorum,sanki formları bozuluyor :confused: Ama güneşi nerde bulacağım :p epeydir uğramıyor..öndeki sukulent Echeveria agavoides romeo çok muhteşem etli yaprakları ve harika bir görüntüsü var....

murattyildizz
05-07-2015, 11:45
Echeveria purpusorum'u ayırmam gerekiyor galiba :confused: yakında görünmeyecek :p

murattyildizz
05-07-2015, 12:05
Çok kısa bir zamanda doldu taştı :p

murattyildizz
07-07-2015, 17:02
Rebutia alt türünü çok baktım ama bulamadım..Çiçeği çok güzel :p Bu sabah çektim fotoğrafı...Bir tomurcuğu daha var ....

Emineyyüp
07-07-2015, 17:21
Harika bir görsel şölen zevkle gezdim sayfanızı

murattyildizz
07-07-2015, 17:26
Harika bir görsel şölen zevkle gezdim sayfanızı

Teşekkür ederim Emineyyüp...

murattyildizz
07-07-2015, 23:36
bütün sempervivumlar benim olsa...:p:p:p

murattyildizz
08-07-2015, 06:42
Bu sabah üçünü aynı anda yakaladım ... :p

evdeçiçek
08-07-2015, 08:19
Sn. Murat Yıldız

Kaktüs ve sukulentlerinize bayıldım. Her resme en az iki kere baktım :D. Su kabağı saksılarınızda ayrı bir güzel olmuş, içindeki sukulentler ile. İyiki bu güzellikleri bizimle paylaştınız.

livadi
08-07-2015, 08:29
Hem kaktüsleriniz hem sukkulentleriniz çok sağlıklı ve güzeller,sempervivumları ben de çok seviyorum ama, burada olmuyor maalesef, ilkbaharda coşup canlansa da, yaz ortalarına doğru hem formu bozuluyor, hem de sağlığı...

murattyildizz
08-07-2015, 08:44
Sn. Murat Yıldız

Kaktüs ve sukulentlerinize bayıldım. Her resme en az iki kere baktım :D. Su kabağı saksılarınızda ayrı bir güzel olmuş, içindeki sukulentler ile. İyiki bu güzellikleri bizimle paylaştınız.

Teşekkürler evdeçiçek :p

Emineyyüp
08-07-2015, 09:33
Hem kaktüsleriniz hem sukkulentleriniz çok sağlıklı ve güzeller,sempervivumları ben de çok seviyorum ama, burada olmuyor maalesef, ilkbaharda coşup canlansa da, yaz ortalarına doğru hem formu bozuluyor, hem de sağlığı...Urfa sıcağına insan dayanmıyor bu narin çiçekler nasıl dayansın Allah yardım etsin orda yaşayanlara :(

murattyildizz
08-07-2015, 09:36
Hem kaktüsleriniz hem sukkulentleriniz çok sağlıklı ve güzeller,sempervivumları ben de çok seviyorum ama, burada olmuyor maalesef, ilkbaharda coşup canlansa da, yaz ortalarına doğru hem formu bozuluyor, hem de sağlığı...

Sayın livadi beğeniniz için teşekkürler :p Aslında sempervivumları sıcaklığa ve susuzluğa dayanıklıdır diye biliyorum..Özellikle aşırı gölgede formlarını kaybettiklerîni de biliyorum..Yarı gölge bir yerde yaşatabilirsinîz.Ayrıca yağmur suyunu çok seviyorlar..Benimkiler kışı tamamen kar altında geçiriyorlar..:p

engin koç
08-07-2015, 12:27
30 daki Gymnocalycium Calochlorum veya baldanium..
Google aratıp gövde diken yapısını karşılaştırır mısın?

murattyildizz
08-07-2015, 13:03
30 daki Gymnocalycium Calochlorum veya baldanium..
Google aratıp gövde diken yapısını karşılaştırır mısın?

Engin Hocam 30 daki Gymnocalycium baldanium gibi sanki calochlorum'a benzemiyor hiç.....:p ..bazı alt türler çok benziyorlar..

engin koç
08-07-2015, 13:25
Engin Hocam 30 daki Gymnocalycium baldanium gibi sanki calochlorum'a benzemiyor hiç.....:p ..bazı alt türler çok benziyorlar..
Emeklerine sağlık arkadaşım.
Boşver aslında çok önemli değil alt türü.
Çekimleriniz muhteşem, hayranlıkla izliyorum.
Bir bitkinin alt türlerinin belirlenmesi için 3 farklı fotoğrafa ihtiyaç var.
Bunlar; gövde, dal/yaprak ve çiçek.
Kolaylıklar dilerim.
Hep çiçekli sağlıklı günler. :-)

murattyildizz
08-07-2015, 13:45
Emeklerine sağlık arkadaşım.
Boşver aslında çok önemli değil alt türü.
Çekimleriniz muhteşem, hayranlıkla izliyorum.
Bir bitkinin alt türlerinin belirlenmesi için 3 farklı fotoğrafa ihtiyaç var.
Bunlar; gövde, dal/yaprak ve çiçek.
Kolaylıklar dilerim.
Hep çiçekli sağlıklı günler. :-)

Tesekkür ederim Engin Koç Hocam :p Aslında bu site çok faydalı bu tür hobileri olanlar için,gezinirken türler hakkında çok şey öğrenebiliyorsunuz..Fotoğraf yüklemeden isimler hakkında fikir sahibi olmaya çalışıyorum ama bazen olmuyor...

murattyildizz
08-07-2015, 14:01
Yanlışım varsa lütfen düzeltin isim konusunda ..:confused: Tam açmış halini bu sene bir türlü yakalayamıyorum..

murattyildizz
09-07-2015, 22:55
ve yakaladım :p renk çok güzel aslında ....fotoğrafa yansımıyor,göründüğünden daha güzel..

murattyildizz
09-07-2015, 23:03
Yeni yavrular ve tomurcuklar :p ..Bunlar güzel tarafları ....Çiçek açarken ana bitki yerini yavrulara bırakıyor....O kadar çok yavru varki çürüyeni anlayamıyorsunuz..

murattyildizz
09-07-2015, 23:15
Sabah bana günaydın diyenler :p...

Emineyyüp
10-07-2015, 11:26
Sabah bana günaydın diyenler :p...
Güzel bir hadiye olmuş bu kadar görkemli bir günaydın;)

murattyildizz
10-07-2015, 23:41
Artık güneş açtı..mazaretiniz yok :p

murattyildizz
11-07-2015, 12:50
Büyük bir ihtimalle Echeveria'nın bir türü...Çok baktım ama alt türünü bulamadım.Echeveria olmayada bilir :confused:..Sanki formu bozulmaya başlamıstı ..yerini değiştirdim...Bugün aslında hepsini daha fazla güneş alan bir yere taşıdım....( Sayın Betül'ün yorumuyla Echeveria elegans olduğunu ögrenip düzeltme yaptım ) :p ..:p

murattyildizz
11-07-2015, 13:13
Alt tür adı yazamıyorum...hepsi birbirine benziyor :confused: ..çok güzel yaprakları var..izlemesi çok güzel...

murattyildizz
11-07-2015, 13:42
Yassı yapraklısı ovata uzun yapraklısı gollum :p ...bunların yaprak yapılarıda çok güzel..ikisini aynı saksıya diktim..Hepsi aynı sorunu yaşıyor....Güneş :dilli: Bakalım ..yerleri değiştirildi nasıl tepki verecekler...Kışa kadar artık dokunmam ..

murattyildizz
11-07-2015, 17:08
Böyle toplu şekilde daha güzel görünüyorlar :o..yaşam koşulları hemen hemen aynı,kaktüsler ayrı saksıdalar..:rolleyes:

murattyildizz
11-07-2015, 23:19
Yanlardan yeni yavrular vererek çoğalıyor,yakında saksıyı doldurur..:p Yaprakları ve çiçeği çok güzel..bütün sukulentler gibi...Kışı kar altında geçirenlerden...yağmur suyu iyi geliyor :p

murattyildizz
12-07-2015, 10:57
çok zarif bir çiçeği var...

murattyildizz
12-07-2015, 14:02
Uzun süre güneş yerine aydınlık ortamdan hoşlanıyor...Yapraklarının temiz kalması için sularken yapraklarının suyla temas etmemesi gerekiyor :rolleyes:..soğuktan da hoslanmıyor..Beş derecenin altını sevmiyor...Bu bilgileri bende yeni öğrendim :p..Çiçekleri çok güzel..:p

murattyildizz
13-07-2015, 07:49
Aslında bugün bekliyordum ama dün gece açmaya başladı..Dün gece ve bu sabah işe gelmeden fotoğraflarını çektim :rolleyes:..Fotoğrafa yansıtamasam da çiçeği çok güzel :p

engin koç
13-07-2015, 10:06
Aslında bugün bekliyordum ama dün gece açmaya başladı..Dün gece ve bu sabah işe gelmeden fotoğraflarını çektim :rolleyes:..Fotoğrafa yansıtamasam da çiçeği çok güzel :p
Aşk olsun kardeşim.
Sende fotoğrafa yansımadı dersen biz ne yapalım.;)
Sevgiler.

Emineyyüp
13-07-2015, 10:51
Maşallah çok güzel görünüyorlar ve çok sağlıklılar;);)

B e t ü l
13-07-2015, 22:51
Büyük bir ihtimalle Echeveria'nın bir türü...Çok baktım ama alt türünü bulamadım.Echeveria olmayada bilir :confused:..Sanki formu bozulmaya başlamıstı ..yerini değiştirdim...Bugün aslında hepsini daha fazla güneş alan bir yere taşıdım....

Bu güzellik Echeveria elegans :)

murattyildizz
15-07-2015, 00:26
Bu kadar tomurcuk kaldığın yeter :mad:..Açta rengini görelim :p.....

murattyildizz
15-07-2015, 18:22
Dört ayrı Gymnocalycium türü kaktüsteki tomurcuk gelişimleri ..:p...Geçenlerde anlamadığım bir nedenle bir kaktüsüm ( Gymnocalycium ) tomurcuklarını döktü..:mad:..Tomurcukları da ayrı bir güzel .:p

murattyildizz
15-07-2015, 23:33
Bu yıl tomurcuklarıda vardı ..malesef döküldü ..:mad:

murattyildizz
16-07-2015, 08:07
Türleri konusunda..Gymnocalycium diyebilirim :confused:..alt türleri hakkında ise bir ve ikinci fotoğraf pugionacanthum gibi geldi..:confused:.Diken yapıları çok güzel :p

murattyildizz
16-07-2015, 17:53
Çok sevimli gözüküyor :o ..Zamanında ve kararında sulandıkça güzelleşiyor :p ...Güzel fotoğraflar veriyorlar...Graptopetalum paraguayense güzel bir sukulent bakımı ve çelikten üretimi çok kolay..toprağa düşen yaprağın çürüme ihtimali yok :p

Mücevher Çalısı
16-07-2015, 18:26
Sn. murattyildizz bitkileriniz ve onlar için hazırladığınız yaşam ortamları fotoğraflarda profesyonel bir elden çıkmış gibi duruyor.

Kaktüs ve sülalesinden pek hoşlanmıyorum buna rağmen sizin fotoğraflarda onlar bile gözüme şeker görünüyorlar :)

Bitkiler, peyzaj ya da fotoğraf konusunda eğitim aldınız mı yoksa Allah vergisi mi?

murattyildizz
18-07-2015, 20:10
Sn. murattyildizz bitkileriniz ve onlar için hazırladığınız yaşam ortamları fotoğraflarda profesyonel bir elden çıkmış gibi duruyor.

Kaktüs ve sülalesinden pek hoşlanmıyorum buna rağmen sizin fotoğraflarda onlar bile gözüme şeker görünüyorlar :)

Bitkiler, peyzaj ya da fotoğraf konusunda eğitim aldınız mı yoksa Allah vergisi mi?

Sayın Mücevher Çalısı öncelikle çok teşekkür ederim..:p..Hiç eğitim almadım..herşey doğaçlama,hani derlerya oğlan dayıya kız halaya..işte dayımın kaktüsleriyleyle başladı herşey :p Bana hediye ettiği bir kaç kaktüsle...Herkes bana gülüyor,görenler şasırıyor ::eek:..Ama bu bir sevda....Dahada yolun başındayım..;)Kısacası herşey amatör...

murattyildizz
18-07-2015, 20:46
Yağmur da yakışıyor...:p

Laleci_03
18-07-2015, 21:02
...Kısacası herşey amatör...

İyi iyi, bunca şey amatör işiyse, uzmanlaştığınızda neler yaparsınız düşünemiyorum bile, Murat Yıldız ağabeyim ;)

Mücevher Çalısı
18-07-2015, 23:28
Yağmur da yakışıyor...:p

Yağmur ve ışık bir kaktüs cinsini güle benzetebiliyor. Bu bir ilizyon. Ellerinize sağlık :)

murattyildizz
19-07-2015, 10:48
Bayram ziyareti için gittiğim Karaovacık yaylasın da kayaların üstü bu sukulentlerle dolu :p..

Emineyyüp
19-07-2015, 10:58
Bayram ziyareti için gittiğim Karaovacık yaylasın da kayaların üstü bu sukulentlerle dolu :p..
Çok güzeller :p Dayanamayıp almışsınızdır kesin:p Çünkü ben de bayram ziyareti için çok sevdiğim bir ablamın evine gittim tabi çiçekleri de var ;)aynı renkten fazla olan menekşesini bana verdi:p Ben çok sevindim ama evin diğer bireyi olan eşim ay yine mi çiçek yok yok kalsın almayalım dedi .Kim dinler ki onu söz konusu çiçek olunca hemen kaptım eve kadar da ona taşıtım:p

murattyildizz
19-07-2015, 21:22
İsmini forumdan baktım,alt türü yanlış olabilir...İsim konusunda biraz ..nasıl desem zayıfım :rolleyes:..Bayram süprizi :p.Bayramlıklarını giyip saçarını tokalamış gibi geldi bana :rolleyes: Bu arada bu kaktüsün yavrusundan da iki çiçek bekliyorum...:rolleyes:

murattyildizz
20-07-2015, 19:43
İlk kez çiçek açıyor :p..Ben aslında sempervivum'un çiçek açtıktan sonra öldüğüne inanmıyordum :( ..Ama artık inanıyorum...Bitki bir taraftan güzelliğini sergiliyor diğer taraftan çürümeye başladı :( ..demek ki söylenenler doğruymuş.... Bu arada çiçeklerini görmeye değer..nasılsa oldukça bol yavruluyor :p..

karadenizli
21-07-2015, 09:32
merhaba, çiçekleriniz çok güzel, çiçekleri severim ancak güzel bir sunumun da çiçekler kadar önemli olduğunu düşünürüm. Benim için çiçekler kadar saksıları ve görsellikte önemli. Görüyorum ki sizde bu ikisi bütünleşmiş. Kabak saksı fikriniz de çok güzel, çalabilirim fikrinizi. Benim de balkonumda ne yapsam diye düşündüğüm kabaklarımın akıbeti belli oldu sanırım:) Bende balkonda iki yaz çiçeklerle mücadele ettikten sonra, bir çoğunu köye gönderip, sukkulentlerde çare buldum. Malum Giresunun havası, özellikle de bu sene bu güne kadar gördüğümüz güneşli gün sayısı düşünülürse sukkulent en güzel çözüm. Bu arada Sinana verdiğiniz senecio için de teşekkürler, balkonomuza renk kattı. Bu arada sukkulentlerinizden de gözüme kestirdiklerim var:) selamlar ve bol çiçekli bol güneşli günler:)

murattyildizz
21-07-2015, 18:26
merhaba, çiçekleriniz çok güzel, çiçekleri severim ancak güzel bir sunumun da çiçekler kadar önemli olduğunu düşünürüm. Benim için çiçekler kadar saksıları ve görsellikte önemli. Görüyorum ki sizde bu ikisi bütünleşmiş. Kabak saksı fikriniz de çok güzel, çalabilirim fikrinizi. Benim de balkonumda ne yapsam diye düşündüğüm kabaklarımın akıbeti belli oldu sanırım:) Bende balkonda iki yaz çiçeklerle mücadele ettikten sonra, bir çoğunu köye gönderip, sukkulentlerde çare buldum. Malum Giresunun havası, özellikle de bu sene bu güne kadar gördüğümüz güneşli gün sayısı düşünülürse sukkulent en güzel çözüm. Bu arada Sinana verdiğiniz senecio için de teşekkürler, balkonomuza renk kattı. Bu arada sukkulentlerinizden de gözüme kestirdiklerim var:) selamlar ve bol çiçekli bol güneşli günler:)

Öncelikle teşekkür ederim...Bende çiçekleri çok seviyorum ama malesef balkonumun konumu bu hobi için hiç uygun değil :mad: ..Güneş bu yıl uğramasada ..öğleden sonra akşama kadar kavuruyor..Bunuda çiçekler hiç sevmiyor :mad: Kaktüsler içinde güneş bazen geri dönüşü olmayan sonuçlar doğuruyor..Birde güvercinler var,sukulent düşmanları ..Bu yüzden sukulent ve diğer çiçeklerle köyde ilgileniyorum..Annem yardımcı oluyor :p Kaktüsleri balkonda idare ediyorum..Sukulentler çok çabuk çoğalıyor ..Paylaştıkçada çoğalıyor...:p

murattyildizz
21-07-2015, 18:34
Sarının en güzel tonu :p:p

murattyildizz
23-07-2015, 17:12
Gymnocalycium baldiaanum ve mihanovichii :p açsam mı açmasam mı vaziyetindeler.. Şöyle tam olarak acıpta zevkle bir izletmediler ...Halbuki güneş bi kaç gündür istedikleri gibi...Chamaecereus sylvestrii tek tek de olsa açmaya devam ediyor..üzerinde bir kaç tomurcuğu daha var :rolleyes:

murattyildizz
23-07-2015, 20:28
Aeonium haworthii ..Echeveria elegans'in çiceği ..sanki bizde sayfanda yerimizi almak istiyoruz der gibilerdi..:p

murattyildizz
25-07-2015, 13:22
Güzel çiçekler göreceğiz çok yakında :p...Çok nazlandılar...

murattyildizz
26-07-2015, 18:55
Gülü seven dikenine katlanır....Tam açtığı görebilirmiyim...belli değil :confused:

murattyildizz
27-07-2015, 16:17
Açmaya devam...tenekenin içindeki güzellik,öylece bir kenarda duruyor..kimsenin yanından geçerken bakmadığı..yapa yanlız opuntia...Ama o kimseyi umursamadan açmaya devam ediyor...Soğuk,yağmur,kar ve ilgisizliğe aldırmadan...Biraz edebimi oldu ..:confused:.:p

murattyildizz
27-07-2015, 20:44
çoştu...:p

sevgihoca
27-07-2015, 23:29
sayın MURAT yıldız sayfanızı gezdikten sonra önümüzdeki yıl su kabağı ekmeğe karar verdim.Okadar çok çeşidiniz var ki sizden kocaman bir saksı sukulent rica etsem ayıp olur mu?Yarın sırf toprak ve sukulent almak için Koçtaş'a gideceğim.Güzel bir gün olacak.Şansıma bakalım,neler bulacağım...

murattyildizz
29-07-2015, 06:06
Bu fotoğrafı çekmek için saat üç'te eve gelmek zorunda kaldım..İş çıkışı kapanıyor :mad:

sevgihoca
29-07-2015, 20:40
Sayın Murat Yıldız,biraz önce bağdan geldim.Dağları,kayaları aradım;tek bir sukulent türü bir şey bulamadım.Koçtaş da da ölmek üzere olan bir sukulent türü vardı,canı çıkmıştı.Tabii alamayıp eve döndüm.Duyurulur.Bu arada KMARAŞ'ın nesi meşhur?:(

murattyildizz
01-08-2015, 10:07
Sağlıklı büyümeye devam ediyor..Bu ara yerini değiştirdim güneş yakıcı oluyor..

murattyildizz
01-08-2015, 18:28
Gelişmeler...

murattyildizz
01-08-2015, 19:14
Gelişmeler...

sakdag
01-08-2015, 21:40
Sayfanızı çok beğendim Sayın Muratyıldız; hele son fotoğraftaki mor renkli echeveria türü aranjmana çok yakışmış.

murattyildizz
02-08-2015, 07:32
Sayfanızı çok beğendim Sayın Muratyıldız; hele son fotoğraftaki mor renkli echeveria türü aranjmana çok yakışmış.

Teşekkür ederim sayın Sakdag :rolleyes:

murattyildizz
02-08-2015, 12:32
Hava kapalı,Karadeniz delirmiş...rüzgar ıslık çalıyor,bütün planlar alt üst :p....Ama onun kıpırtılarını izlemek zevkli..

murattyildizz
02-08-2015, 20:16
35 numaralı mesajdaki Senecio rowleyanus'un sanki boyu uzamış gibi...

murattyildizz
04-08-2015, 12:15
Bu yıl tam açmış hallerini göremeyeceğim galiba...:confused:

murattyildizz
04-08-2015, 21:27
Yaz kış balkondalar...Sıfırın altına düşerse içeriye merdiven boşluğuna taşıyorum..Çiçek açan kaktüslerimden sonra bunlarda sayfamda yer alsın istedim..İçlerinde çiçeğini gördüğümde var görmediğimde..Çiçekli fotoğraflarınıda paylaşmak umuduyla..:p

murattyildizz
04-08-2015, 21:31
Fotoğrafların devamı

murattyildizz
05-08-2015, 12:34
İşte böyle bir kaç gün sizi peşinden koşturuyor,sanki başka işiniz yokmuş gibi gelip fotoğraflarını çekiyorsunuz...Belki hep aynı pozu veriyor gibi...ama öyle değil.Her seferinde çiçek yaprakları biraz daha açılıyor...Anlatılmaz bir zevk :rolleyes: seyretmesi,uğraşması bazen de hayal kırıklığı....Kaktüs dikeni elinize batmaya görsün :)

engin koç
08-08-2015, 09:49
Ne diyeceğimi şaşırdım.
Yalın halini söyleyeyim.
Güzel.
Sevgiler.

murattyildizz
08-08-2015, 18:01
Ne diyeceğimi şaşırdım.
Yalın halini söyleyeyim.
Güzel.
Sevgiler.

Teşekkürler Engin Hocam...

murattyildizz
10-08-2015, 22:28
Ne su ister ne gübre..istersen aylarca yanına uğrama hiç bakma yüzüne...Kış boyu dışarda dursun kar altında......Zamanı gelince seni keyfe boğar :p Opuntia açmaya devam ediyor...

murattyildizz
13-08-2015, 20:18
Açmaya devam...

murattyildizz
16-08-2015, 14:48
Bide toplu fotoğrafımız olsun ;)

engin koç
19-08-2015, 07:54
Yerde biraz toprak falan olsaydı.
Show room gibi :-)

murattyildizz
19-08-2015, 17:29
Teşekkür ederim Engin Hocam...Siz bide topraklı halini görseniz ...

B e t ü l
19-08-2015, 22:29
Opuntianızın çiçeğine de huyuna da bayıldım. Kışın kaç dereceye kadar dayandı bu güzellik?

murattyildizz
19-08-2015, 22:38
Sayın Betül teşekkür ederim...Karadenizde fazla soğuk olmaz....en fazla ...-5 -6 diyebilirim..Zaten kar altında kaldığı zaman eksiye düşüp don olsada farketmez...karın altından sapa sağlam çıkar..En garip kaktüsüm bu opuntia'dır..

engin koç
20-08-2015, 01:14
Sayın Betül teşekkür ederim...Karadenizde fazla soğuk olmaz....en fazla ...-5 -6 diyebilirim..Zaten kar altında kaldığı zaman eksiye düşüp don olsada farketmez...karın altından sapa sağlam çıkar..En garip kaktüsüm bu opuntia'dır..
Bu Karadeniz başka Karadeniz mi acep. Nasıl soğuk olmuyor.
Neyse şaka bir yana, bilgi babından olsun.
Bitkinin yapraklarına sıkılan Potasyum, bitkinin soğuğa dayanıklığını 3-5 derece artıran önemli bir etkendir.
Sevgiler.

murattyildizz
20-08-2015, 18:08
Bu Karadeniz başka Karadeniz mi acep. Nasıl soğuk olmuyor.
Neyse şaka bir yana, bilgi babından olsun.
Bitkinin yapraklarına sıkılan Potasyum, bitkinin soğuğa dayanıklığını 3-5 derece artıran önemli bir etkendir.
Sevgiler.

Haklısınız Engin Hocam...Karadeniz deyince doğusu,batısı,ortası bir bütün akla geliyor..Ben Giresun'da sahilde oturuyorum,köyümde çok yakın beş kilometre...Şöyle demem gerekirdi.Sahilde çok soğuk olmaz..O zaman düzenli gübre verilirse soğuğa dayanıklılık 3-5 derece artar ..Çok yararlı bir bilgi..Teşekkür ederim..

meryem güman
24-08-2015, 01:32
Murat bey kaktus sayfanizda gezindim cok keyifliydi maşallah kaktus vesukulebtkeriniz hem cok saglikli gorunuyorlar neseleri de yerinde umarım bu güzellikleri kalici olur ayrica saksi secimleriniz cok şık ve saksi tasarimlariniz cok orjinal kolayliklar dilerim

murattyildizz
24-08-2015, 06:16
Murat bey kaktus sayfanizda gezindim cok keyifliydi maşallah kaktus vesukulebtkeriniz hem cok saglikli gorunuyorlar neseleri de yerinde umarım bu güzellikleri kalici olur ayrica saksi secimleriniz cok şık ve saksi tasarimlariniz cok orjinal kolayliklar dilerim

Teşekkür ederi Meryem Hanım...

murattyildizz
25-08-2015, 19:00
Sempervivum'dan son bir çiçek fotoğrafı ....Bu aralar hiç ilgilenemiyorum...

murattyildizz
06-09-2015, 14:07
Oynamayı seviyorum bunlarla,dikenleri defalarca elime batsada :p..Benim stres toplarım :p:p..

murattyildizz
13-09-2015, 17:09
Balkonda bile istenmezken...evin içine girmeyi başardık :p..Artık güzel bir arajman yapıp orta sehbada yerimizi alabiliriz...:p

karadenizli
14-09-2015, 09:33
Sevgili muratyıldız herzamanki gibi görsellik harika, succulentleri seviyordum zetan ancak sayende kaktüs sevdasıda başlayacak gibi:) bu arada son fotoğraftaki saksıların da çok güzel nerden aldın?

murattyildizz
14-09-2015, 15:02
Sevgili muratyıldız herzamanki gibi görsellik harika, succulentleri seviyordum zetan ancak sayende kaktüs sevdasıda başlayacak gibi:) bu arada son fotoğraftaki saksıların da çok güzel nerden aldın?

Teşekkürler karadenizli :) diken eline batmaya görsün :) bu arada saksılar madam coco ..Bulancaktaki serayı ziyaret etmek lazım ...

karadenizli
15-09-2015, 09:45
Bence de Bulancaktaki seraya bir ziyaret şart oldu. Sinanla program yapın siz. Kaktüsler salona yakışmış, sanırım sayısı giderek artar:)

serkan_istanbul
15-09-2015, 18:15
Ellerinize sağlık tek tek dolaştım sayfaları hepsine kocaman maşallah sevgiler

murattyildizz
15-09-2015, 18:29
Ellerinize sağlık tek tek dolaştım sayfaları hepsine kocaman maşallah sevgiler

Çokkk teşekkür ederim :)

murattyildizz
20-09-2015, 08:49
Bütün zorluklara rağmen yaşama tutunmak.......

murattyildizz
24-09-2015, 21:06
Bayram ziyareti için eşimin köyüne gittik..döndüğümüzde bütün güzelliğiyle bizi karşıladı...uzun zamandır tomurcuk halindeydi ve umudum kalmamıştı..Bu kaktüs ilk kez çiçek açıyor....

murattyildizz
27-09-2015, 09:25
Dört gündür çiçekleri üzerinde.Keyif verici,bakıyorsun bakıyorsun..gidip gelip bakıyorsun :) Görmemişin bir kaktüsü olmuş.Ama uzun zamandır bekliyorum bu çiçekleri.Aslında bu kaktüsun anacı her yıl çok sayıda çiçek açıyor..Fakat bu kaktüs en az sekiz yıllık..ilk kez açtı...

sakdag
27-09-2015, 11:55
Dört gündür çiçekleri üzerinde.Keyif verici,bakıyorsun bakıyorsun..gidip gelip bakıyorsun :) Görmemişin bir kaktüsü olmuş.Ama uzun zamandır bekliyorum bu çiçekleri.Aslında bu kaktüsun anacı her yıl çok sayıda çiçek açıyor..Fakat bu kaktüs en az sekiz yıllık..ilk kez açtı...

Çok güzel bir sarı rengi var gerçekten. Aynı kaktüsten benimde var, epey uzadı ancak hiç açmadı daha. Sanırım biraz daha beklemem gerecek.;)

murattyildizz
06-10-2015, 20:35
Çiçeğine bayıldım...

murattyildizz
11-10-2015, 17:05
Çiçeğinin uzun süreli olmasını sevdim..

murattyildizz
11-10-2015, 17:09
Havalar soğudukça renkler de değişiyor..Sanki daha sağlıklı bir hal alıyor..soğuk iyi geliyor.

murattyildizz
11-10-2015, 17:16
Bu aralar leş kaktüsleriyle bozdum...Bakalım baş edebilecekmiyiz...Gruplarda tanıştığım bir arkadaş gönderdi..yedekkemiş olurum dedi..Gözüm gibi bakmam lazım bunlara..

günebakan
12-10-2015, 10:41
Sn. Murat Yıldız saksılar da toprağın üstüne koyduğunuz küçük küçük taşlar nedir acaba?

murattyildizz
12-10-2015, 15:40
Sn. Murat Yıldız saksılar da toprağın üstüne koyduğunuz küçük küçük taşlar nedir acaba?

Sayın günebakan..saksıların üstündeki çakıl..çok küçük 1.2 milim büyüklüğünde çakıl..bende ilk kez kullandım.bakalım nasıl olacak..:confused:

günebakan
12-10-2015, 16:34
Teşekkür ederim:)

murattyildizz
17-10-2015, 19:17
Bugün biraz saksılarla oynadım..yoruldum biraz ama tatlı bir yorgunluk :)

ibocandan
17-10-2015, 22:39
sukulentleriniz çok güzel saksılarda çok yakışmış ellerinize sağlık.

aleydi
18-10-2015, 16:13
Bir çırpıda zevkle gezdim bütün sayfaları.Dizayn harika, fotoğraf kalitesi çok güzel, hepsinden güzeli bitkiler, emeğinize sağlık.

murattyildizz
18-10-2015, 21:20
Sayın ibocandan ve aleydi.. çok teşekkür ederim :)

murattyildizz
19-10-2015, 19:08
Giresunda ki bir kaktüs serasından satın aldım..Çiçeği üstündeydi..hiç emeğim yok...

umutdunyasi
20-10-2015, 07:53
Havalar soğudukça renkler de değişiyor..Sanki daha sağlıklı bir hal alıyor..soğuk iyi geliyor.

Merhaba, sayfanız çok güzel. Bu saksıda kullandığınız taşların özelliği nedir ve nerden temin ediyorsunuz :confused:

murattyildizz
20-10-2015, 21:02
Merhaba, sayfanız çok güzel. Bu saksıda kullandığınız taşların özelliği nedir ve nerden temin ediyorsunuz :confused:

Teşekkürler umutdunyasi.....
Saksıdaki taşın ismi lava taşı..lav taşı'da deniliyor.Bildiğim kadarıyla toprak karışımlarında kullanılıyor..su tutma özelliği var.Ben toprak karışımlarında kullanmıyorum.Sadece toprağın görünmesini istemediğim saksılarda kullanıyorum..internet üzerinden satın alabilirsiniz..
Şeyma Çiçeklikten alabilirsiniz..orda görmüştüm..Kullanırken dikkat etmekte fayda var toprağın nemli kalmasına sebep olabilir..

umutdunyasi
21-10-2015, 08:48
Bilgi için teşekkürler. Anladığım kadarıyla çiçeklerin tamamını lav taşına dikmiyorsunuz sadece toprağın en üstüne lav taşı ekliyorsunuz. Tasarımlarınız ve çiçeklerini harika paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz...

murattyildizz
25-10-2015, 06:07
Son sulama doğal yolla oldu...Gerçi biraz fazla oldu ama olsun..kış boyu artık suya gereksinimleri olmaz..Kaktüs bahçemin yerini değiştirme zamanı geldi sanırım..Artık yağan yağmurlar kaktüslerin çürümedine neden olabilir..

murattyildizz
31-10-2015, 20:01
35 Numaralı mesaj'da fotoğrafı olan Senecio rowleyanus kötüleşmeye başlamıştı..Söküp yeniden diktim..Bu saksıda ki güzel oldu :) Bahçıvanımın yanında ki adını bilmediğim sukulentim de geçen kış soğuktan etkilenmişti..durdu durdu kış başlamadan kendine geldi :)Bu kış onun için önlem almak gerekiyor....

Şükufezar
31-10-2015, 22:38
Sayın murattyildizz, kaktüs ve sukulentleriniz harika. Sunumlarınız çok daha güzel gösteriyor. Özellikle sukulentleriniz su kabaklarına, su kabaklarınız sukulentlere çok yakışmış :rolleyes: Kolay gelsin diyelim;)

murattyildizz
04-11-2015, 06:06
Sayın murattyildizz, kaktüs ve sukulentleriniz harika. Sunumlarınız çok daha güzel gösteriyor. Özellikle sukulentleriniz su kabaklarına, su kabaklarınız sukulentlere çok yakışmış :rolleyes: Kolay gelsin diyelim;)

Teşekkür ederim..

murattyildizz
06-11-2015, 16:23
Fakirin tavuğu tek tek yumurtlarmış..:)
Benim senecio'da tek çiçek açtı..bir iki'de tomurcuk var..kokusu mis gibi...çiçeği fotoğradakilerden çok daha güzel..

murattyildizz
06-11-2015, 16:29
İç içe daha bir güzeller..

umutdunyasi
07-11-2015, 07:24
Süper ötesi bir ortam oluşmuş. Çok güzeller özellikle ismi Tavşan Kaktüs olsa gerek harika gözüküyor. Tavşanlarınız İlerde çoğalırda paylaşmak isterseniz biz burdayız ;)

murattyildizz
07-11-2015, 18:17
Süper ötesi bir ortam oluşmuş. Çok güzeller özellikle ismi Tavşan Kaktüs olsa gerek harika gözüküyor. Tavşanlarınız İlerde çoğalırda paylaşmak isterseniz biz burdayız ;)

Teşekkürler umutdünyasi..öyle bir paylaşım olursa mutlaka duyarsınız :)

murattyildizz
07-11-2015, 18:34
Crassula ovata güneşe doğru uzayıp gitti..Bu da formunun bozulmasına sebep oluyor.:rolleyes: Abuk subuk bir hal aldı......
Aynı saksıdaki Crassulla gollum daha iyi durumda...Saksının yerini değiştirdim,güneşle daha erken buluşacak..umarım düzelir :rolleyes:

aerosol
07-11-2015, 19:41
sn murat yıldız sayfayı 3 kere baştan sona dolaştım uzun uzun seyrettim ... muhtemelen yarın ve gelecek günlerde yine gezerim ...

murattyildizz
14-11-2015, 16:08
Yerlerini değiştirdim..hiç olmazsa güneşli günlerde bi kaç saat yararlansınlar..

murattyildizz
29-11-2015, 13:22
Saksıının küçük geldiğini düşündüğüm Crassulları daha büyük bir saksıya aldım..Saksı değişimi sırasında biraz da zenginlestirdim..Tomurcuk vermiş Senecio yu hiç oynatmadan Crassulla'lari ve ismini bilmedigim başka bir türü ilave ettim..

Formunu kaybetmiş olduğunu düşündüğüm Crassulla Ovata'nın dallarını balkon demirlerine bağlayarak daha düzgün hale getirmeye çalısacağım..Zaman içerisinde fotoğraflayıp sizinle de paylaşırım....😃

murattyildizz
29-11-2015, 13:31
Crassula'ların yaprak yapıları çok güzel..Fakat benimkiler güneşten istedikleri gibi yararlanamadıkları için o guzel formlarında değiller..Senecio zamansız mı tomurcuk verdi..Bilemedim..Ama beni mutlu ettiler ..😃😃😃

aleydi
29-11-2015, 15:52
Çok güzel görüntüler. Bitkilerin güzelliği bir yana, birazda yakıştırmak önemli. (Yeşilin tonları) Özellikle 168 mesajdaki düzenlemelere bayıldım. Emeğinize sağlık.

A_NOMAD
29-11-2015, 16:41
...Senecio zamansız mı tomurcuk verdi...

Hayır, tam zamanında... ;)

murattyildizz
29-11-2015, 20:29
Çok güzel görüntüler. Bitkilerin güzelliği bir yana, birazda yakıştırmak önemli. (Yeşilin tonları) Özellikle 168 mesajdaki düzenlemelere bayıldım. Emeğinize sağlık.

Teşekkürler aleydi ...

Birbirlerine yakışıyorlar..Kalabalıktan hoşlanıyorlar 😃😃😃 ...Mutlular,biraz güneş eksikleri var..onuda halledersem daha güzel olacaklar...

umutdunyasi
30-11-2015, 08:03
Tebrikler tasarımlarınız çok güzel zevkle izliyorum. Ayrıca bu çiçekler toprak saksıylada bir başka güzel oluyorlar.
Birde Opuntia subulata kaktüs gurubumu suklent gurubunamı giriyor yani Crassullar ile aynı oranda suyu severler mi ?

murattyildizz
02-12-2015, 17:13
Tebrikler tasarımlarınız çok güzel zevkle izliyorum. Ayrıca bu çiçekler toprak saksıylada bir başka güzel oluyorlar.
Birde Opuntia subulata kaktüs gurubumu suklent gurubunamı giriyor yani Crassullar ile aynı oranda suyu severler mi ?

Öncelikle teşekkür ediyorum..Beğenmenize sevindim 😁..Crassular direk saksıya dikili.Opuntia saksısıyla büyük saksıya dikili..Ama Opuntia 'yı başka bir Crassula türüyle değistireceğim..Orda güzel durmuyor..Elimde bir gurup arkadaşının gönderdiği Crassula Ovatanın daha büyük yapraklısı var..Onunla yer değiştireceğim..

murattyildizz
06-12-2015, 11:34
Keyifler yerinde ....
Şimdilik sorunsuz büyüyorlar...

günebakan
06-12-2015, 12:49
4. fotoğraftaki graptoverianın yanındaki sukulente bayıldım adı nedir acaba Murat bey

duy-gu
06-12-2015, 18:46
Tam bir görsel şölen olmuş :) Hepsi çok güzel...

murattyildizz
07-12-2015, 21:12
Tesekkür ederim duy-gu beğenmenize sevindim 😃...
Teşekkür ederim günebakan 😃...sanırım crassula türü ..bende tam olarak bilmiyorum ama netten baktım şimdi .Crassula lycopodioides purpusii ve Crassula lycopodioides 'ye biraz benziyorlar gibi geldi bana ..

günebakan
08-12-2015, 07:42
Teşekkürşer:)

eticin
08-12-2015, 15:52
Kaktüslerinize bayıldımmmmm, çok güzeller, emeğinize sağlık

murattyildizz
08-12-2015, 18:32
Kaktüslerinize bayıldımmmmm, çok güzeller, emeğinize sağlık

Teşekkür ederim ..çok sağolun 😃

murattyildizz
16-12-2015, 20:35
Havalar soğudukça sedumlar güzelleşiyor :)

Galip Kuzucu
16-12-2015, 20:50
Sumak ve sukulentin harika uyumu ve sayın:murattyildizz'in mükemmel ilgilenmesi sonucu güzel güzel çekilen fotoğraflarla gözümuz kamaşıyor, son olarakta herkesin sukulentlerinin sizinkiler gibi güzel olmasını temenni ediyoruz...

A_NOMAD
16-12-2015, 21:11
Sumak...

Susak olmasın :D :D

Galip Kuzucu
16-12-2015, 21:15
Susak olmasın :D :D

Kusura bakmayın ben yine dün akşam nöbetçi olunca böyle oluyo :D

murattyildizz
20-12-2015, 16:19
Kış ortasında bahar gibi..
senecio rowleyanus toparlanıp tomurcuklandı ..Aslında köydekiler bir ay önce çiçeklenmişti.Hatta şimdi çiçekli durumdalar..Güneşle alakalı diye düşünüyorum..Balkondaki senecio epeydir tomurcukta ama açması köydekine göre geçikti ..Bir tomurcuk açmak üzere :)
Olsun varsın izlemesi zevkli :)

aleydi
20-12-2015, 18:20
Biz donuyoruz ne baharı:). Bugün gündüz -1 di hava. Bunun çiçeğini hiç fark etmemişim forumda. Çok güzel çiçekleniyormuş hemde. Yine çok güzel hep çok güzel:). Emeğinize sağlık.

murattyildizz
20-12-2015, 18:31
Biz donuyoruz ne baharı:9. Bugün hava -1 di hava. Yine çok güzel hep çok güzel emeğinize sağlık.

Karadeniz gündüz güneşli..Akşam soğuyor ama eksiyi görmüyoruz ..
Şimdi baktım ekim ayında çiçekli fotoğraflarını paylaşmışım senecio 'nun ..Bunlar balkonumdan...
Balkonda güneş ile ilgili sorun var biraz ...Bitki aynı ama çiçeklenmeleri arasında iki ay fark var...

Jakin
20-12-2015, 18:44
Kış ortasında bahar gibi..
senecio rowleyanus toparlanıp tomurcuklandı ..Aslında köydekiler bir ay önce çiçeklenmişti.Hatta şimdi çiçekli durumdalar..Güneşle alakalı diye düşünüyorum..Balkondaki senecio epeydir tomurcukta ama açması köydekine göre geçikti ..Bir tomurcuk açmak üzere :)
Olsun varsın izlemesi zevkli :)

Çok güzel, sağlıklı görünüyor. Mavi boncuklar da çok yakışmış. ;)
Bol çiçeklerini görürsünüz umarım.. :)

engin koç
21-12-2015, 21:39
Nutkum tutuluyor yorum yok ..

günebakan
22-12-2015, 07:42
Ayrıca çiçekleri de karanfil kokulu:)

murattyildizz
23-12-2015, 21:13
Sukulentler kışı seviyor :)

murattyildizz
31-12-2015, 18:50
Dün gece ve bugün gün boyu yağan kar arka balkonumdaki sukulentlerimi kar altında bıraktı....Artık onlar için önlem alma vakti geldide geçiyor ..

melekv.
31-12-2015, 18:52
görüntü muhteşem yine çok kıskandım

murattyildizz
31-12-2015, 18:57
Bütün ağaçlar net ailesinin yeni yılını en içten duygularla kutluyorum :)
Yeni yılın hepimize saglık,mutluluk ve şans getirmesini diliyorum ...

murattyildizz
04-01-2016, 20:24
Kar yağışından sonra soğuklardan etkilenmesin diye merdiven boşluğuna almıştım ..
Sabah bir haber alayım dedim :)
Tomurcuk çiçek açmış....ne de güzel yapmış :)

akçabardak
04-01-2016, 20:58
Maşallah, ne kadar zarif bir çiçek açmış, gerçekten de çok hoş bir görüntü.

litoriachloris
05-01-2016, 10:17
Kar altında sukulentler :) Sevdiğim bir görüntü :) Ama gördüğüm kadarıyla hiç biri soğuğa dayanıklı türler değil. Umarım korumuşsunuzdur bitkilerinizi yoksa hepsini kaybedebilirsiniz. Senecio'nun çiçeği harika görünüyor :)

murattyildizz
05-01-2016, 15:57
Sevgili akçabardak ve litoriachloris çok teşekkür ederim 😃
Fotoğraflardaki sukulentlerin soğukla arasının iyi olmadığını forum'dan takip ediyorum ... .
O yüzden kar yağışi bittikten sonra hepsini merdiven boşluğuna taşıdım..
Bugün tekrar dışarı çıkardım...hepsi iyi durumda ....:)

murattyildizz
06-01-2016, 16:24
Hava durumu eksiden artıya geçince ....
Sukulentler balkonda ki yerlerini aldılar...Hiç biri zarar görmemiş,aksine içerde geçirdikleri bi kaç gün tomurcuklar çiçek olmuş..Fakat şunu gözlemledim ....
Bitki bir kaç gün bile güneş görmezse form bozukluğu başlıyor....
Senecio uçlardan bozulmaya başlamıştı bile ..O yüzden hava sıcaklıkları artınca hemen balkona çıkarmakta fayda var :)
Güneş bütün canlıların ilacı :)

engin koç
07-01-2016, 18:49
Az çalış ne olur.
Sayende tansiyonum regüle oluyor ..
:)
Sevgiler.

murattyildizz
08-01-2016, 20:42
Az çalış ne olur.
Sayende tansiyonum regüle oluyor ..
:)
Sevgiler.

Arada sayfaya fotoğraf yüklemek hoşuma gidiyor ...Fakat bu aralar malzeme yok :)
Köydekiler kar altında kaldı ...
Bu ara senecio rowleyanus çok güzel gelisti,fotoğraflamak çok zevkli :)
Balkonda da kayda değer başka bişey yok gibi .......
Aslında herşeyi kendim için yapıyorum ama sizlerin beğenmesi hani hoşuma gitmiyor desem yalan söylemiş olurum ( hemde kuyruklu :) ).....
Ama artık balkon yetmiyor ..Bahçe lazım...Sizinki gibi bir teras lazım :)
Saygılar ....

murattyildizz
12-01-2016, 16:51
Sedum palmeri uzun süre tomurcuklu kaldıktan sonra açmaya karar verdi ..
Aslında Palmeri bu işe gönül veren hemen hemen bütün sukulent sevenlerde olan bir tür,zor bulunan nadir bir tür değil :) Ama benim favorim :) sorunsuz bir sukulent ...
Fotoğrafları bugün çektim ...Sedum palmerin çiçeğini bugün gördüm.Senecio rowliyanus'un çiçegi günlerdir açık ama sadece bir tane açtı...:) ...Olsun ben yinede hergün ziyaret edip bir iki poz fotoğrafını çekiyorum ...

engin koç
12-01-2016, 17:11
Beklediğime değdi
ne derler deklanşöre basan parmağına kameraya bakan gözlerine sağlık.
Sevgiler..

murattyildizz
12-01-2016, 17:17
Beklediğime değdi
ne derler deklanşöre basan parmağına kameraya bakan gözlerine sağlık.
Sevgiler..

Teşkkür ederim Engin Hocam
Çok sağolun ..

duy-gu
12-01-2016, 21:17
Çok güzeller, siz de şahane yakalamışsınız kareleri tebrik ederim :)

murattyildizz
12-01-2016, 23:48
Çok güzeller, siz de şahane yakalamışsınız kareleri tebrik ederim :)

Çok teşekkür ederim duy-gu Hanım 😃....

Galip Kuzucu
14-01-2016, 21:44
Çiçekleriniz ve fotoğraflarınız birbirinden harika sayın:murattyildizz. İnşallah ileride bende sizin gibi olurum :D

murattyildizz
19-01-2016, 23:22
Çiçekleriniz ve fotoğraflarınız birbirinden harika sayın:murattyildizz. İnşallah ileride bende sizin gibi olurum :D

Çok teşekkür ederim Galip Kuzucu :)
Bu kış bazı nedenlerden dolayı fazla ilgilenemedim çok kayıp var :(
Sağlık olsun ...sağlık gibisi yok
Zamanla sizinkilerinde çok güzel olacağından eminim :rolleyes:

murattyildizz
20-01-2016, 11:54
Bir hafta ayri kaldım ...
Sabah baktım iki tomurcuk daha açmış..bana süpriz yaptılar :)
Bende bol bol fotoğrafladım o iki çiçekçiği 😃...ordan,burdan,şurdan 😃
Mutluluğun resmi :p

murattyildizz
22-01-2016, 18:31
İlk fotoğraf orjinal ..makinanın çektiği gibi..
İkinci fotoğrafla oynadım :)

eneskrky
22-01-2016, 18:48
Murattyildizz abicim :
Kaktüs ve sukulentlerin şahane ellerine sağlık :D özellikle su kabağına yaptığın aranjman mükemmeldi :))
-Senecio rowleyanus çiçekleri şahane benimkiler daha açmadı ,acaba kokulumu ;) ?
-Crassula ovata 'Gollum' da güzel form almış ben bunu ''SHREK''ğin kulaklarına benzetiyorum hep :D :D

doğadostu
22-01-2016, 19:29
Merhaba Murat bey
Bitkilerinizde aranjmanlarda kesinlikle çok iyi görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Sukulentler kar altında peki ne kadar dayanıklılar soğuğa karşı?
Bende yeni merak sardım, küçük oldukları için bebek çiçekler bunlar diye seviyor kızım birlikte yetiştirmeye çalışıyoruz. Bizimkiler şu anda içerde ve kalorifer peteğine de yakın bir yerde. Saksı içinde derinlik ne kadar olmalı? Forumda başka bir arkadaş küçük toprak yoğur kapları kullanmış saksı için. Uzun vadede uygun mudur? Büyümesi veya yavrulaması açısından sorun olur mu?

murattyildizz
22-01-2016, 19:54
Murattyildizz abicim :
Kaktüs ve sukulentlerin şahane ellerine sağlık :D özellikle su kabağına yaptığın aranjman mükemmeldi :))
-Senecio rowleyanus çiçekleri şahane benimkiler daha açmadı ,acaba kokulumu ;) ?
-Crassula ovata 'Gollum' da güzel form almış ben bunu ''SHREK''ğin kulaklarına benzetiyorum hep :D :D

Çok teşekküe ederim :) Beğenmenize sevindim :)
Senecio rowleyanus'un hafif hoş bir kakusu var.Crassula ovata Gollum daha tam istediğim gibi form almadı ama iyi yolda sanırım ...İki yıl önce yaprakları dökülmeye başlamıştı baya bir sıkıntılı dönem geçirdi..

murattyildizz
22-01-2016, 20:16
Merhaba Murat bey
Bitkilerinizde aranjmanlarda kesinlikle çok iyi görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Sukulentler kar altında peki ne kadar dayanıklılar soğuğa karşı?
Bende yeni merak sardım, küçük oldukları için bebek çiçekler bunlar diye seviyor kızım birlikte yetiştirmeye çalışıyoruz. Bizimkiler şu anda içerde ve kalorifer peteğine de yakın bir yerde. Saksı içinde derinlik ne kadar olmalı? Forumda başka bir arkadaş küçük toprak yoğur kapları kullanmış saksı için. Uzun vadede uygun mudur? Büyümesi veya yavrulaması açısından sorun olur mu?

Teşekkür ederim japon gülü ....
Sukulentler kar altında kalırsa bir sıkıntı olmuyor ama tamamı kar altında olmalı..Balkondaki sukulentleri kar durmadan içeri merdiven boşluğuna alıyorum..Öylece kalsalar donarlar,don olmadığı mütdedce soğuğu seven türler.O kar altındaki arajmanda sadece opuntia riskli ....
Köydeki sukulentlerim kar altında kalıyor
Kaktüs ve sukulentlerin kışın kalorifer peteğine yakın bir yerde durması bence yanlış..Forum'da gezinirken bu bilgilere ulaşa bilirsiniz..
Bitki küçükse saksıda küçük olmalı..bitki büyüdükçe saksıda büyütülmeli...Sukulent büyüdükçe siz zaten saksısının küçük geldiğini anlayacaksınız..Dolu saksılar göze daha hoş geliyor :)

doğadostu
22-01-2016, 21:14
Teşekkür ederim

murattyildizz
24-01-2016, 10:09
Pazar sabahı dışarda kar,soğuk,içerde mutluluğun resmi :)

flaneuse
24-01-2016, 14:02
Bitki düzenlemelerinizi de fotoğraf kompozisyonlarınızı da incelemek tam bir pazar keyfi yaşattı. ;) Sık sık gelip sizlerin sayfalarında dolaşıyorum; malum, benimkiler daha çok minik (olsun, acelem yok :rolleyes:)

murattyildizz
25-01-2016, 22:01
Graptopetalum türü sukulent balkonda korumasız öylece duruyor.Soğuğa dayanıklı türlerden.
Bu yıĺ kış Karadeniz'de çetin geçiyor,kaktüslerim balkonda kolilerin içinde ..
Bekleyip göreceğim ..

Galip Kuzucu
25-01-2016, 22:18
İnşalah sukulent ve kaktüslerinize birşey olmaz ve kışı kasasız belasız atlatırsınız sayın:murattyildizz. Bu arada fotoğraflarınız ve çiçekleriniz çok harika. Bayıldım hepsine. Özelliklede senecio rowleyanus :D

karadenizli
26-01-2016, 08:00
Şu karlı kış sabahında sayfanda gezinmek iyi geldi:) benimkilerde bunlar kadar güzelleşecekmi diye iç geçirmedim desem yalan. Her zamanki gibi çok güzeller.

engin koç
26-01-2016, 18:00
Graptopetalum türü sukulent balkonda korumasız öylece duruyor.Soğuğa dayanıklı türlerden.
Bu yıĺ kış Karadeniz'de çetin geçiyor,kaktüslerim balkonda kolilerin içinde ..
Bekleyip göreceğim ..
Sevgili kardeşim.
Bitki soğuğa dayanıklı da olsa sen yine de koru.
Nasıl mı?
Hatılar mısın eskiden bahçe asmalarında ki üzüm salkımlarını kuşlar yemesin diye naylon çorap içine alırlardı ;-))
Sende iç içe iki torba içine alrsan termos etkisi de yaratabilrsin.
Sevgiler.

murattyildizz
26-01-2016, 20:21
Sevgili Galip Kuzucu ve Karadenizli hemşerim güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim .
Eminim sizin sukulentleriniz zamanla herkesinkinden daha da güzel olacak :)
Sayın Engin Hocam....
Sözünüzü dinledim,hem bu akşam kuvvetli don olacakmış ..merdiven boşluğuna taşıdım güzelleri..
Ne olur ne olmaz 😃
Emekler bir gecede heba olmasın,gerçi dün akşamda don olmuştu.....Şimdilik bir sorun gözükmüyor ama üşümüşler :)

sumeyra47
26-01-2016, 22:15
Merhaba sn.murattyildizz su kabaklarını nereden temin ettiniz çok güzeller maşallah çok şık duruyor.

mandalinleerik
26-01-2016, 22:55
Bende çok beğendim. Kabaklar asılı dursa sanki daha güzel olacaklar. Emeğinize sağlık.

murattyildizz
27-01-2016, 15:41
Merhaba sn.murattyildizz su kabaklarını nereden temin ettiniz çok güzeller maşallah çok şık duruyor.

Sayın sumeyra kabakları tohumdan kendim ekmiştim,geçen yıl yine ektim ama sadece bir tane kabak büyüdü.
Beğenmenize sevindim,çok teşekkür ederim :)

murattyildizz
27-01-2016, 15:51
Bende çok beğendim. Kabaklar asılı dursa sanki daha güzel olacaklar. Emeğinize sağlık.

Sayın mandalinleerik çok teşekkür ederim :)
Aslında kabakların asılı olduğu bir çok fotoğraf var ....
Belki bakıp görmediniz belki gözünüzden kaçtı bilemedim ..:confused: Geriye doğru sayfalara bakarsanız kabakların asılı olduğu fotoğrafları göreceksiniz ...225 _181_188_127_144 numaralı mesajlara bakabilirseniz :)
Merdiven boşluğuna aldım şimdilik donmasınlar diye ....

murattyildizz
30-01-2016, 18:21
Şimdilik havalar iyi gidiyor ..Merdiven boşluğundan çıkıp,
Balkondaki yerlerini aldılar 😃

loveforlife
30-01-2016, 21:56
Artık bahar gelsin değil mi Sevgili Murat Yıldız? Bitsin artık bu merdiven boşluğu-balkon taşınmaları... Çok güzel bu susak saksıların. Benim susakları böyle güzel kesebileceğimi bilsem ben de aynısından yapacağım.

murattyildizz
30-01-2016, 23:01
Artık bahar gelsin değil mi Sevgili Murat Yıldız? Bitsin artık bu merdiven boşluğu-balkon taşınmaları... Çok güzel bu susak saksıların. Benim susakları böyle güzel kesebileceğimi bilsem ben de aynısından yapacağım.

Seygili loveforlife marangozlarda bu işler için dekopaj matkap uçları var ..istediğiniz ebatta delik açtırabilirsiniz,ben öyle yaptırmıştım ...Daha güzelini yaparsınız :)
Evet artık bahar gelsin,yaz gelsin :)

murattyildizz
31-01-2016, 17:39
Bu sabah erken uyandım,kendimi seneciorowleyanusun yanında buldum :)
Güneşli bir hava vardı ..pırıl,pırıl ...Onca karlı ve soğuk günden sonra iyi geldi ...
Sanki bahardan bir gün gibi ..
Seneciorowleyanus merdiven boşluğunda soğuk günleri atlatınca üzerindeki tomurcukları açmaya karar vermiş...sanki bana gel fotoğraflarımı çek der gibiydi :)
Bende kırmadım,çektim hir kaç fotoğraf...Sizlerlede paylaşayım dedim...😃😃😃

akçabardak
31-01-2016, 18:33
Sayın murattyildızz önce 41 kere maşallah diyeyim sonra da artık kıskanmaya başladığımı dile getireyim:D nedir bu güzellikler böyle... neler veriyorsunuz... neyle besliyorsunuz da bu güzellikleriniz bu kadar güzel oluyorlar... özel bir sırrı var mıdır? şaka bir yana gerçekten sizin sukulentleriniz çok güzeller.

Bende senecio herreianus var ama nedense bir türlü ilerleme kaydetmiyor, nedir derdi anlayamıyorum, sizinkileri görünce imreniyorum, çok güzeller.

mandalinleerik
31-01-2016, 19:01
Bu suculentten bende de vardı fakat yaşatamadım. Sanırım suyunu ayarlayamadım. Tekrar alacağım. Umarım sizinki gibi olur. Çok güzeller maşallah.

murattyildizz
31-01-2016, 19:32
Sayın murattyildızz önce 41 kere maşallah diyeyim sonra da artık kıskanmaya başladığımı dile getireyim:D nedir bu güzellikler böyle... neler veriyorsunuz... neyle besliyorsunuz da bu güzellikleriniz bu kadar güzel oluyorlar... özel bir sırrı var mıdır? şaka bir yana gerçekten sizin sukulentleriniz çok güzeller.

Bende senecio herreianus var ama nedense bir türlü ilerleme kaydetmiyor, nedir derdi anlayamıyorum, sizinkileri görünce imreniyorum, çok güzeller.

Sevgili akçabardak çok teşekkür ediyorum :)
Kaktüslerde kullandığım toprak karışımı...Orman toprağı (kestane toprağı),bahçe toprağı,dere kumu...kumu iyi ayarlıyorum toprak gecirgen olsun diye..lava taşı karıştırıyorum...
Geçen yıl Nisana ayında fosfor ağırlıklı sıvı gübre vermiştim..Potasyum da vermek gerekliymiş aslında ..Birde suyu çok seviyorlar,toprak kurudukça bol sulanmayı seviyorlar..
Hepsi bu :)
Unuttum :) yarı gölgedeler,sabah güneşi görüyorlar ...

akçabardak
31-01-2016, 19:50
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, toprak karışımına dikkat etmem lazım tekrar teşekkürler.

murattyildizz
03-02-2016, 19:42
Bütün yorgunluğumu alıyorlar :)

Şükran45
05-02-2016, 11:11
Özellikle Senecio rowleyanus - saksılar da dahil tüm görüntüler harika. Sizi tebrik ederim.

murattyildizz
05-02-2016, 20:51
Özellikle Senecio rowleyanus - saksılar da dahil tüm görüntüler harika. Sizi tebrik ederim.

Çok teşekkür ederim :) Beğenmenize sevindim ..
Belki hep aynı fotoğraflar ama :) kusura bakmasın arkadaşlar ...

murattyildizz
06-02-2016, 11:59
İki aydan fazladır tek başına ..Hic yanına uğrayamadım,çok vefasızım
Sadece ışık ...
Çok suyu seven türler değil yılbaşı kaktüsleri ama sevgi eksiği vardı :)
Sabah halletim biraz eksiğini
Her yanı tomurcuk dolu,
Yapraklari cap canlı ...

murattyildizz
07-02-2016, 13:48
Su kabağındaki sukulentler keyifli geldi bana..Belki yerleri dar olabilir ama onların keyfi yerinde gibi..:)
Senecio rowleyanus bir de çiçek açmış..
Hava soğuk ve rüzgarlı..Fotoğraflar pek iyi çıkmadı....yinede görmeniz istedim :)

frkunl
18-02-2016, 10:50
muhteşem abi seni burdada buldum ALLAH NAZARLARDAN SAKLASIN.

Galip Kuzucu
19-02-2016, 08:11
Fotoğraflar pek iyi değil demişsiniz ama bundan iyisini bulamayız sayın:murattyildiz. Sukulentleriniz çok harika bazen sayfanızı gezerken benim minik sukulentlerimin ne zaman sizinkiler gibi olacağını düşünüyorum :)

Sezen-Adana
28-02-2016, 19:42
Murat yıldız bunlar harikalar bayıldım. Emeğimizin karşılığını bol yavru ve güzelim çiçekleriyle alırsınız insallah.

engin koç
28-02-2016, 20:00
Su kabağındaki sukulentler keyifli geldi bana..Belki yerleri dar olabilir ama onların keyfi yerinde gibi..:)
Senecio rowleyanus bir de çiçek açmış..
Hava soğuk ve rüzgarlı..Fotoğraflar pek iyi çıkmadı....yinede görmeniz istedim :)

Sormuşlar ustaya bu neden olmadı
"yerleri dar demiş" :-)
Aşırı tevazu bayar adamı
eline deklanşörüne sağlık dostum ..
Sevgilerimle..