PDA

View Full Version : Antep Fıstığı Reçeli




Sevgi Durul
13-06-2015, 13:47
Bu arada bahçedeki fıstık ağaçını da gördüm fıstıklar görünmeye başlamışlar acaba yeni olan fıstıklardan daha taze iken reçel yapmayı düşündünüz mü ben olsam kesin denerdim:)

Alıntıladığım mesaj sayesinde Antep fıstığı reçeli yapmaya karar verdim. Daha önce böyle bir meyveden reçel yapıldığını duymamıştım.:rolleyes:

Netten araştırdığımda aklıma yatan böyle (http://yemek.mahmure.com/yemek-tarifleri/tatlilar/antep-fistigi-receli_2359) ve böyle (http://www.yemektarifim.org/yesil-fistik-receli/) iki tarif belirledim. İkinci tarifte karar kıldım.


Ölçüleri birebir aynı değil, deneme amaçlı olduğu için meyveleri iki avuç kadar topladım.:)

Saplarını temizleyip güzelce yıkadım. Bir tencerede 10-15 dakika kadar haşladım. Bugün üç kere süzüp suyunu değiştirdim. Bu işlem üç gün tekrarlanacak.

Sanırım güzel olacak, haşlarken burcu burcu fıstık koktu.:)

558996

Devamını ve sonucu paylaşırım.:)




hira
13-06-2015, 14:06
Çok güzel olacak bence :) Afiyet olsun şimdiden, ellerinize sağlık.

günebakan
13-06-2015, 14:13
Sonucu merakla bekliyorum:)

Emineyyüp
13-06-2015, 14:23
İlk defa duyuyorum Antep Fıstığı reçelini sonuçlarını paylaşırsınız merak ettim.

Sevgi Durul
16-06-2015, 17:48
İkinci verdiğim linkteki tarife uyarak reçeli yaptım.:)

Sonuç nefis, sadece fıstıklar biraz daha erken toplanmalıymış. Odunsu kabuk oluşmaya başlamış. Yerken kabak çekirdeği sertliğindeki odunsu kabuğu çıkarmak gerekiyor. Aynı, çekirdeği ile yapılmış vişne reçelinin çekirdeğini, yerken çıkardığımız gibi.:)

559660

günebakan
16-06-2015, 18:29
Ben İzmir deyken yemiştim fıstık reçelini ama dediğin gibi onlar daha taze iken yapılmış artık sende seneye daha yeni yeni olduğun da yaparsın ben tadını çok beğenmiştim umarım sizde beğenirsiniz Sevgili Sdurul ellerine sağlık:)

Aliyye
16-06-2015, 23:33
Sitenin yeni üyesi olarak kendimi okula yeni gelmiş bir öğrenci gibi hissediyorum.:)

Antep fıstığının reçeli yapıldığını hiç bilmiyordum.Ellerinize sağlık.