Sevgi Durul
13-06-2015, 13:47
Bu arada bahçedeki fıstık ağaçını da gördüm fıstıklar görünmeye başlamışlar acaba yeni olan fıstıklardan daha taze iken reçel yapmayı düşündünüz mü ben olsam kesin denerdim:)
Alıntıladığım mesaj sayesinde Antep fıstığı reçeli yapmaya karar verdim. Daha önce böyle bir meyveden reçel yapıldığını duymamıştım.:rolleyes:
Netten araştırdığımda aklıma yatan böyle (http://yemek.mahmure.com/yemek-tarifleri/tatlilar/antep-fistigi-receli_2359) ve böyle (http://www.yemektarifim.org/yesil-fistik-receli/) iki tarif belirledim. İkinci tarifte karar kıldım.
Ölçüleri birebir aynı değil, deneme amaçlı olduğu için meyveleri iki avuç kadar topladım.:)
Saplarını temizleyip güzelce yıkadım. Bir tencerede 10-15 dakika kadar haşladım. Bugün üç kere süzüp suyunu değiştirdim. Bu işlem üç gün tekrarlanacak.
Sanırım güzel olacak, haşlarken burcu burcu fıstık koktu.:)
558996
Devamını ve sonucu paylaşırım.:)
Alıntıladığım mesaj sayesinde Antep fıstığı reçeli yapmaya karar verdim. Daha önce böyle bir meyveden reçel yapıldığını duymamıştım.:rolleyes:
Netten araştırdığımda aklıma yatan böyle (http://yemek.mahmure.com/yemek-tarifleri/tatlilar/antep-fistigi-receli_2359) ve böyle (http://www.yemektarifim.org/yesil-fistik-receli/) iki tarif belirledim. İkinci tarifte karar kıldım.
Ölçüleri birebir aynı değil, deneme amaçlı olduğu için meyveleri iki avuç kadar topladım.:)
Saplarını temizleyip güzelce yıkadım. Bir tencerede 10-15 dakika kadar haşladım. Bugün üç kere süzüp suyunu değiştirdim. Bu işlem üç gün tekrarlanacak.
Sanırım güzel olacak, haşlarken burcu burcu fıstık koktu.:)
558996
Devamını ve sonucu paylaşırım.:)