View Full Version : Pares / bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir : Düzce/ Gölyaka
Bahçenin büyüklüğü :
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Ev/ hobi
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :
[B]Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :
Bahçede bulunan bitkilerin listesi
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? :
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? :
[B]Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? :
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? :
Toprak özellikleri :
Kompost yapıyor musunuz? :
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :
Zirai mücadele yapıyor musunuz?
Bahçeniz organik mi? :
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? :
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :
Tetanoz aşısı oldunuz mu? :
gulcingiller
11-06-2015, 22:08
Bahce sayfaniz hayirli ve bereketli olsun.
Teşekkür ederim Gülcingiller :)
Resulgur
12-06-2015, 08:11
Sayfanız hayırlı ürünleriniz bereketli olsun [emoji4]
akçabardak
12-06-2015, 12:53
Bahçe sayfanız hayırlı olsun Sn. Pares, ürünlerinizin bereketi bol, her şey gönlünüzce olsun.
Tilki Mete
12-06-2015, 13:43
Hayırlı olsun sn pares , resimleri sabırsızlıkla bekliyorum.. Takipteyizzz
Hayırlı olsun, özellikle çiçekler kısmının fotoğraflarını bekliyoruz.
bonjour40
12-06-2015, 14:57
Hayırlı olsun, Fotografta bekliyoruz
Teşekkür ederim bonjour40, nuaymu, tilki mete ve gupyy, en yakın zamanda fotografları eklemeye başlayacağım
Hayırlı olsun bahçe sayfanız. Tohum paylaşımdaki tohumlar içinde teşekkür edeyim bu vesileyle.
Sayın akçabardak ve aleydi teşekkür ederim :)
Hayırlı olsun sayfanız...
Bahçenin doğusu ormana bakıyor
Bahcenin çeşitli açılardan görünüşü
Bahçe sayfası açacağım diye çeşitli zamanlar çektiğim çiçek fotografları, keşke hep böyle açık kalsalar :) Kanayan kalpler çiçeğim
Kırmızı ve pembe şakayık, pembenin kokusu bir harika
Güneş oldukça çiçek açan Gazanyalar
Sayın Pria'dan gelen Laleler
Bu yıl hediye gelen yüksük otu çiçeği, inşallah diğer renklerini de edineceğim
Dün sabahın sürprizi Ağaç Küpesi çiçeklerini açmış
Emmazunz
16-06-2015, 08:37
Bahçeniz hayırlı, çiçeği bol olsun.Kanayan kalpler ve şakayıklara bayıldım.
Sn. pares sayfanız hayırlı olsun. Çiçekleriniz çok güzeller. Güle güle büyütün..
Çok teşekkür ederim arkadaşlar :)
Sayın pares,bahçeniz hayırlı olsun.Bu bahçede çok güzellik izleyeceğimizden şimdiden emin oldum :)
Teşekkür ederim sayın Aliyye :)
Yağmur sonrası çiçeklerin mutluluğu :)
Perşembe ve Cuma günkü fırtına yağmur ve dolu'dan sonra domateslerin bir kısmını kaybettim, umarım bundan sonra bahçeme böyle bir zarar gelmez
bonjour40
22-06-2015, 13:54
Geçmiş olsun
cok zarar yoktur umarım
Domateslerin bir kısmı gitti, inşallah bundan sonra böyle bir şey olmaz
Geçmiş olsun. Bizimkiler henüz fide halde iken dolu ve yağmur nedeni ile büyük zarar gördüler. Umarım fazla bir zarar oluşturmamışlardır.
happygarden
22-06-2015, 17:57
Bahçe sayfanız hayırlı olsun , keyifli çalışmalar dilerim
Cennet bambusu açmaya başladı
Lilyumlar geçen yıl sayın Kgürsan'dan geldi
Bu domates ve salatalık tohumları kışın bahçede kalmış ve havalar ısınmaya başlayınca kendi kendine çimlenip yetişmişler :) salatalık bu yıl etkinlikte paylaştığım salatalık tohumundan, bir cins daha var iki yıldır kendi kendine çıkıyor,
Meleklerin borazanı bu yıl acarmı diye bekliyorum, yaprakları dolu dan biraz zarar gördü
Buda mısır ve fasülye bahçesi
münevver48
24-06-2015, 08:20
sevgili pares, bahçe sayfanız hayırlı olsun. hepsi çok güzel ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim münevver48, :)
çiçeksever
24-06-2015, 09:27
sevgili pares, bahçe sayfanız hayırlı olsun
Sayın kgürsan'dan aldığım lisianthuslarım, çok sevdiğim bir çiçek :p bu yıl saksılara diktim
Sayın kgürsan'ın lisileri gönderirken hediyesi olan begonyalar açmaya başladı, sanıyorum son fotoğraf gloksinya
Bu yıl küpe çiçeklerine merak sardım;)
Beyaz sardunyam ve ortancam:p
asmalıtepe
25-06-2015, 17:33
Bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun. Hoşgeldiniz.
Teşekkür ederim Sayın Asmalıtepe :)
resimsel
26-06-2015, 08:27
Sn. Pares, Bir bahçede olması gereken
her şeyi yapmışsınız ellerinize sağlık.
Bahçenin büyük olması çok büyük avantaj.
Teşekkür ederim sayın resimsel, bahçenin büyük olması aslında çok yoruyor galiba gelecek yıl ektiğimiz alan biraz küçülecek,
Bu armut fidanına 4 yıl önce aşı yapmıştım, inşallah bu yıl mevyesini yiyebileceğiz
Aramıza hoşgeldiniz, bahçe sayfanız hayırlı olsun...
Bol fotoğraflı bir bahçe sayfası bekliyoruz:D
Sağolun sayın telato elimden geldiğince fotoğraf eklemeye çalışıyorum
Ovada olan fındık bahçelerinde verim güzel
Güneşi gören çiçekler açmaya başladı çok şükür
münevver48
01-07-2015, 08:43
sevgili Pares,bahçe sayfanız hayırlı bol çiçekli olsun............
sevgili Pares,bahçe sayfanız hayırlı bol çiçekli olsun............
Teşekkür ederim İnşallah sayın münevver48, yağmurlardan çiçekler açmaya fırsat bulamadılar ama :)
İlk fotoğraf bu yıl çelik yaptığım bir gül, açması beni çok mutlu etti :)
Kına çiçekleri ve zinnia güneşi gördükten sonra çiçeklenmeye başladı
''Tohum Paylaşım Sonrası Çalışmalar (http://www.agaclar.net/forum/1384289-post5.htm)'' sayfasındaki sebze etiketlerini ne kadar güzel yapmışsınız, nasıl yaptığınızı öğrenebilirmiyim, bu sayfada sormanın daha uygun olduğunu düşündüm.
Bilgisayardan çıktı alıp şeffaf bantla kapladım, kaplarken arasına marketlerde satılan ahşap çubuk şiş lerden ekledim (paketi 2 tl) :) bitki etiketi aradım ama Düzce de sorduğum yerler o ne dediler bende böyle bir çözüm buldum :)
Kenarlarındaki bant hiç belli olmuyor:) kimlik kaplama makinesinden çıkmış gibi duruyor :)
Her geçen yıl biraz daha profesyonel oluyoruz galiba :) ilk yıl yaptıklarımı görecektiniz ne uğraştım ne vakit harcadım ama bu yıl bir gecede bitirdim hepsini
tarla kuşu
07-07-2015, 15:05
Sayfanız hayırlı olsun.Herşey çok güzel....
Teşekkür ederim sayın tarla kuşu :)
Kına çiçeğinin bu cinsini çok seviyorum. Benli çiçeklerim cosmus bir şekilde açmaya devam ediyorlar.Meleklerin borazanı açtı, çok ilginç güzel bir çiçek. Gloksinya fidesi sayın Kgursan'ın hediyesi Lisianthus fideleriyle birlikte geldi kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum bizi bu güzel çiçeklerle buluşturduğu için :)
Güzel kokulu lilyumlarım :)
Lisianthuslar açmaya başladı, Kemal beye çok teşekkür ederim, en sevdiğim çiçeklerden oldular :)
resimsel
11-08-2015, 08:37
Sn . pares, lisianthus çiçeklerinize bayıldım ve birazda hayıflandım.
Bu çiçekler neden benim bahçemde yok diye:)
İnşallah sizde edinirsiniz sayın Resimsel, gerçekten çok güzel ve çok özel çiçekler, her sabah ilk işim onlara bakmak oluyor, köyde isimleri Serap'ın yeni çiçekleri oldu herkes görmeye geliyor :) sanırım önümüzdeki yıl kemal bey daha çok yetiştirmek zorunda kalacak :)
resimsel
11-08-2015, 09:15
Yumrudan yetişiyor sanırım? Acaba dayanıklığı nasıl gerçi Düzce ve Ankara iklim açısından
yakın sayılır.
mustafa_myb
23-12-2015, 18:46
Sn. Pares Bahçe Sayfanız hayırlı olsun, baştan sona dikkatle inceledim. Elinize sağlık. Keşke herkesin böyle imkanları olsa. Bahçeniz bol çiçekli ve bol meyveli olsun inşalah. Birde merak ettiğim bir şey var, Taflan ağacı hiç meyve verdi mi? Yani bizim oralar biraz soğuk olduğu için merak ettim :) Tekrar görüşmek dileği ile, baharda yeni resimleri bekliyoruz. :rolleyes:
sevgihoca
23-12-2015, 22:05
Bence bu bahçe kışın da güzeldir.Sevgiler.
Kardeşimin nişanı düğün hazırlıkları derken bahçemin çok ihmal etmişim :) en yakın zamanda bu yıl ki çiçeklerimi paylaşmaya başlayacağım :)
Agaçl küpeleri çiçekleri üzerinden hiç eksik olmuyor, kışı geçirebileceklerine güvenebilsem bahçeye dikeceğim
619510
Hezaren çiçeklerinin güzellikleriyle bu yıl tanıştım
619511
619512
619513
619514
619515
619517
Tohumdan yetiştirdiğim vapur dumanı açmak üzere :)
firdevs-i
23-06-2016, 10:31
Bahçeniz bol bereketli, sayfanız hayırlı olsun sayın pares.
Bahçeniz bol bereketli, sayfanız hayırlı olsun sayın pares.
Çok teşekkür ederim sayın Firdevs-i :)
619629
619630
619631
619632
Sevgili Pares,
Gala'nın sarı rengi de çok güzelmiş. Ben de zengarden'dan 'picasso' diye geçen mor-beyazını almıştım. Ama düz mor açtı. Bulursam sarısından da edineyim çok tatlıymış :)
Sevgili Pares,
Gala'nın sarı rengi de çok güzelmiş. Ben de zengarden'dan 'picasso' diye geçen mor-beyazını almıştım. Ama düz mor açtı. Bulursam sarısından da edineyim çok tatlıymış :)
Bende bir kısmını zengarden'den aldım ve araların Picasso da var, yok sa mor açan 'mor beyaz' mı acaba:(:
Bende bir kısmını zengarden'den aldım ve araların Picasso da var, yok sa mor açan 'mor beyaz' mı acaba:(:
Umarım öyle değildir. Picasso'yu da canlı görmek isterim sizden :)
620049
620050
620051
620052
620053
birgecelikgelin
27-06-2016, 13:57
Sayın pares bahçeniz çok güzel sizin oralarda sıcak yokmu bizim buralar kavruldu petunyalarınz çok güzel kahverengi ve sarı rengini hiç görmemiştim pazardan mı aldınız yoksa ithalmi ellerinize emeğinize sağlk Saygılarımla .
Sayın pares bahçeniz çok güzel sizin oralarda sıcak yokmu bizim buralar kavruldu petunyalarınz çok güzel kahverengi ve sarı rengini hiç görmemiştim pazardan mı aldınız yoksa ithalmi ellerinize emeğinize sağlk Saygılarımla .
Petunyaları gölgede bıraktım ama yineden sıcaktan çok etkilendiler, petunya fidelerini zengardenden almıştım :) inşallah bir şey olmaz ama sıcak en çok lisianthuslarımı etkiledi kuruyanlar oldu ilk defa
Bu yıl bahçe nergislerim çok güzel açtılar
Bu yıl etkinlikte paylaşmayı düşündüğüm Ayçiçekleri
Bu yıl türlü sebeplerinden dolayı bahçe sayfamla çok ilgilenemedim
Bugün 2020-2021 tohum paylaşım etkinliği için tohum paylaşımı yaptıktan sonra fark ettim ki uzun zamandır bahçe sayfamda bir şey paylaşmamışım :) Bu yıl bir kaç çeşit kabak yetiştirdim ve fotoğraflarını paylaşmak istedim umarım gelecek yıl aynı kalitede yetiştirerek 2021-2020 tohum paylaşım etkinliğinde paylaşırım :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.