View Full Version : umutyolcusu / Bahçe
umutyolcusu
11-06-2015, 11:49
Bahçenin bulunduğu şehir : Bursa
Bahçenin büyüklüğü : 200 metre kareden fazla
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Ön bahçe sabah güneşi alıyor,arka bahçe batı tarafında öğleden sonra batana kadar güneşli.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 8b
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Daha önce oturan kiracı organik tarım yapmaya çalışmış.Biz aldığımızda tamamen otla örtülü ve tepilmişti.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 3 aydır.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Henüz yapmadık,yardım da almadık.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :Şimdilik yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Çardak
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Hem de çok,öncelikle çocuklarım için oyun alanı ve sebzeler hobi bahçesi oluşturmak,çeşit çeşit çiçeklerle görsel şölen sunmak
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Kayısı,Elma,Armut,Ayva,nar,şeftali,2 tane fıstık çamı,güller
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Henüz başlangıç aşamasındayız ama elbet olacak.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Henüz yok
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Evet
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Kuyu suyu var,Hortumla sulama yapıyoruz.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? :Kuyu suyu olduğu için henüz bir şey yapmadık ama ilerde yağmur suyu toplama düzeneği yapmayı düşünüyoruz.
Toprak özellikleri :
Kompost yapıyor musunuz? :Taşınınca yapacağım inşaallah
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Henüz olmadı
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? :
Bahçeniz organik mi? : Sayılır
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Yanmış hayvan gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Henüz görmedim ama fare olduğu söyleniyor komşular tarafından
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Hayır,bahçe tamamen düz bir mıntıkada bulunuyor,henüz soğukluk derecesini bilmiyorum
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : İyiki bir bahçe almışım
Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Yıllar önce olmuştum
umutyolcusu
11-06-2015, 11:57
Siteye üye olup bahçe sevdamın kuvvetlenmesinin ardından 5 yıl geçmiş ve çok şükür sonunda bizim de bir bahçeli evimiz oldu,gitmesekte kalmasakta o bahçe bizim bahçemizdir:))
Maddi imkanımızın elverdiği ölçüde bahçeli ev bulmak zorundaydık,daha iyisi bizi aşardı,bulduğumuz da maalesef masraflıydı ama hayalleri ertelemekten bıkmış olmalıyız ki artık tamam bir yerlerden başlayalım dedik ve bu evi aldık.
Artık bundan sonra ilk yapılılacak iş evi tadilattan geçirip seneye de bahçe düzenlemesine girişmek.
Çalıştığım ve henüz 1,5 yaşında oğlumun bakımı meselesi sebebiyle şu an çalıştığım yerden uzak kalan yeni evimize ayrıca tadilat ta yapılacağı için 1 yıl taşınmayı erteledik.Ama boş durmayalım diye bahçeyi ekip dikmeye başladık.
Eviniz ve bahceniz hayirli olsun. En yakin zamanda resimleri de gormek isteriz
umutyolcusu
11-06-2015, 20:05
İlk iş bahçenin bir köşesindeki kümesi bozmak oldu.Benim itirazlarıma rağmen var olan köpek kulübesi parçalandı.Bahçedeki çer çöp toplanıp otlar yolundu.
umutyolcusu
11-06-2015, 20:14
Bahçenin eski haline devam...
umutyolcusu
11-06-2015, 20:18
Kayınpederim günlerce bel küreğiyle bahçeyi belledi ve ayrık otlarını temizlemeye çalıştı.
umutyolcusu
11-06-2015, 20:21
Bel küreğiyle tüm bahçeyi belledikten sonra taa köyden çapa makinesini getirip tekrar sürdübahçeyi ama çok güzel oldu.
bonjour40
12-06-2015, 15:01
Kolay gelsin,
gelismeleri fotograflarla paylasırsınız.
Bursada nerede bahceniz semt olarak?
SElamlar
umutyolcusu
12-06-2015, 17:06
Teşekkür ederim sayın bonjour40,vakit buldukça fotoğraf ekliyorum.
Ev yani villa Altınşehir mahallesinde.Yakın mısınız?
umutyolcusu
12-06-2015, 17:09
Evin girişinde bulunan asma çardağımız,iki defa yaprak topladım sarma yaptım harika oldu ayıptır söylemesi,insanın kendi taze yaprağı olması çok güzel oluyormuş.Üzümün cinsini de öğrenmiş olacağız bakalım bu yıl bizim için keşif yılı olacak bahçede:o
umutyolcusu
12-06-2015, 17:12
Diğer meyveler bu yıl pek bereketli değil ne varsa armutta var,aldığımızdaki ve geçen haftaki hali:
umutyolcusu
12-06-2015, 17:14
Nar fidanı kaç yıllıktır bilmiyorum ama sanki daha çok genç gibi...
umutyolcusu
12-06-2015, 17:19
Fıstık çamlarının üzerinde bir kaç tane kozalak vardı.Bu günlerde bahçeye gittikçe yerlerden taneleri topluyoruz,boyları çok uzun olduğu için kozalağı düşürmeyi denemedik hiç.Şimdilil iki avuç kabuklu çam fıstığımız oldu:p
umutyolcusu
12-06-2015, 17:27
Komşumuzun söylediğine göre geçen yıl bol meyve veren kayısı ağacında bu yıl meyve yok maalesef.
umutyolcusu
12-06-2015, 17:29
Evi aldığımız mart ayının sonunda ayva gelin gibi bembeyaz çiçeklere bürünmüştü ama sanırım sonradan gelen geç donlardan etkilenmiş olmalı ki üzerinde pek ayva yok şu an.
umutyolcusu
12-06-2015, 17:33
Şeftalisinin kaliteli olduğu söylenen çamın arkasında kıvrımlı görünen şeftali ağacında da meyve yok,zaten yaşlanmış görünüyor artık seneye de vermezse büyük ihtimal kesilip yenisi ekilecek.
umutyolcusu
12-06-2015, 17:36
Bahçede bulunsun erik fidanı alalım diye semt pazarındaki fidancıya gittik ama yokmuş biz de bodur elma fidanı aldık inşaallah bodurdur zira fiyatını duyanlar inanamıyor sadece 7 tl verdik.Üzeri meyve doluydu ama tabi şimdi döktü hepsini.
YeniGine
13-06-2015, 00:07
Ben teras sayfanızı yeni farkettim; akabinde de bahçe sayfanız... Yeni eviniz, bahçeniz ve bahçe sayfanız hayrlı olsun. Rastgelsin...
umutyolcusu
15-06-2015, 13:25
Teşekkür ederim YeniGine,teras sayfamı açalı yıllar oldu,ardından kaktüs ve sukulent sayfası bu yıl da nasip bahçe sayfasına oldu.Yıllar ne çabuk geçiyor.Merak ederseniz kaktüs ve sukulent sayfama da uğrayabilirsiniz.
umutyolcusu
15-06-2015, 13:35
Sebzelerimin son durumları,patates,karpuz,patlıcan,salatalık:rolley es:
umutyolcusu
15-06-2015, 13:37
Fasulye ve salatalıklara sırık diktik.
umutyolcusu
15-06-2015, 13:47
Bahçeyi saran ayrık otlarını yoldum,o kadar çok ki yol yol bitmiyor ama kimyasal mücadele de yapmak istemiyorum.Ama kayınvalidem ve kayınpederim ilaç şart bu şekilde kurtulamazsın diyorlar ve benim iznim olmasa da ilaçlama yapacaklarının sinyalini aldım dün ve üzüldüm.Sizce ben mi büyütüyorum,sonuçta 200 metrekare yer zamanla kurtulamaz mıyım yola yola?
nightowl
15-06-2015, 17:22
200 metrekare yer büyük değil. İlaç kullanmayın kullandırmayın bence.
Emmazunz
16-06-2015, 08:49
Benim de arka bahçem ayrık otu, pisi pisi otu dolu. Kullanmadığım alanlarda uzadıkça biçerek kontrollü olarak müsaade ediyorum.Kara toprak görmektense yabani de olsa yeşillik güzel bence.
umutyolcusu
16-06-2015, 18:51
Sayın Emmazunz,seneye taşınınca bahçenin büyük bir bölümünü çimlendirmeyi düşünüyoruz,aslında daha zahmetli ve masraflı ama görsel olarak ve çocuklara oyun alanı olarak daha iyi olur gibi geliyor ama farklı fikirlere de açığım tabi.
umutyolcusu
16-06-2015, 18:53
Kayınvalidem ektiği mısırları 3 seferdir çapalıyor(uz).
umutyolcusu
16-06-2015, 18:55
Fideden yetişen domates ve tohumdan yetişmeye çalışan ada çaylarım.
umutyolcusu
16-06-2015, 19:00
Bakımsız ve yaşlı güllerin artık sonbaharda çaresine bakılacak,hem pas hastalığı hem bit saldırısına uğramışlar,bir tanesinde de külleme var.Bir tanesi artık kök kısmına yakın gövdesi odunsulaşmış,onu komple keselim diyorum,budadığımda çeliklerinden tekrar dikerim ne dersiniz?
559673
559674
BU fidancıkta çiçek türü ama ne?
umutyolcusu
16-06-2015, 19:03
Bir tane beyaz gülüm var.
umutyolcusu
16-06-2015, 19:05
4 tane pembe gül fidanım var.
umutyolcusu
16-06-2015, 19:08
Ön bahçeden:
Bir tane de kadife kırmızı gül ile henüz yenice yetişmekte olan son gidişte tomurcuk açmaya çalışan gülüm var ama onu fotoğraflamadım henüz.
umutyolcusu
16-06-2015, 19:11
Geçen oğluma küstüm çiçeği alırken görüp beğendiğim bir çiçek,mini mini çiçekleri var,satıcı cennet çiçeği dedi acaba cennet bambusu olabilir mi,ismini bilenlerden yardım bekliyorum:confused:
umutyolcusu
16-06-2015, 19:15
Ve üzümün son durumu,sanırım bu sıcaklarda daha fazla gelişme imkanı bulur,bir daha ki gidişimde ne durumda olacaklarını merak eder oldum;)
resimsel
18-06-2015, 11:56
Bakarsan bağ olur, nede güzel söylenmiş:)
Hayırlı olsun.
umutyolcusu
18-06-2015, 22:32
Teşekkür ederim.Daha yeni ve acemiyiz bir çok konuda.Ama çokta hayalim var bahçe peyzajı adına.İnşaallah sağlık olsun da zamanla yapacağız bir şeyler.Bu arada fikirlere de açığım.Tecrübeli bahçe severlerden tavsiyeler bekliyorum.
Daha önceleri yağmur yağdığında dua ederdim çiftçilere ekinlere yarasın diye şimdi ayrı bir sevinç duyuyorum,bizim bahçe sulandı hazır diye:)
umutyolcusu
26-06-2015, 16:32
Sebzelerim en son bu haldeydi ama tekrar yağan yağmur ve açan güneş onlara yaramıştır mutlaka,hatta bu salatalık belkide çekirdeklenmiştir.
umutyolcusu
26-06-2015, 16:37
Her yerden gündüz sefası fışkırmış,sebze bahçesindekileri yoldum,diğerleri coşmuştur şimdi.
561959
561960
Bahçede kendi çıkan sardunya,acaba tohummu düştü yoksa geçen yılda vardıda yeniden mi yeşerdi bilmiyorum
561961
Telgraf çiçeğimi terastan villaya götürdüm,daha rahat gelişmöe imkanı olsun diye,zira çocukların saldırısına uğrayabiliyordu.
561962
umutyolcusu
26-06-2015, 16:41
Çiçek açana kadar hangi çiçek olduğunu anlamadığım akşam sefası,çok güzel renk açmış ön bahçede,yine sanırım geçen seneki düşen tohumlardan kendi bitmiş.Seneye kısmetse diğer renklerini de ben ekmeyi istiyorum yanına.
umutyolcusu
26-06-2015, 17:01
Kayınvalidem bahçeye nohutta ekmişti,bu sene denemelik çeşit çeşit ektik,bakalım ne ne kadar verimli olacak..
561982
Üzümler...
561983
Armutlar...
561984
Sayın Emmazunz,seneye taşınınca bahçenin büyük bir bölümünü çimlendirmeyi düşünüyoruz,aslında daha zahmetli ve masraflı ama görsel olarak ve çocuklara oyun alanı olarak daha iyi olur gibi geliyor ama farklı fikirlere de açığım tabi.
Sayın umutyolcusu;
İllaki çim yapmayı düşüneceğinize eğer hiç ekmeyi planlamadığınız çocukların oyun alanı yapacağınız bölüme dışarıya taşmamasını sağlayarak ayrık ile tamamen kaplatın. Hem masrafı az olur. Yabani olduğu için çok fazla uğraşmanıza gerek kalmaz. Bazı yerlerde ayrık otu tamamen kaplayınca çok fazla da yükselmeyince güzel bir görüntü oluyor.
Ankara'da Amerika'dan gelen bir kişi Kalifornia ayrığı ile bahçesini düzenlemişti. O bizim ayrığa göre daha ince ve güzel görünümü vardı. Ancak kışın çim gibi görüntüsü olmaması nedeni ile şikayetçi idi. Sizde iklim daha uygun.
Bakımsız ve yaşlı güllerin artık sonbaharda çaresine bakılacak,hem pas hastalığı hem bit saldırısına uğramışlar,bir tanesinde de külleme var.Bir tanesi artık kök kısmına yakın gövdesi odunsulaşmış,onu komple keselim diyorum,budadığımda çeliklerinden tekrar dikerim ne dersiniz?
559673
559674
BU fidancıkta çiçek türü ama ne?
Bakımsız ve yaşlı dediğiniz güllere biraz budama ve bakım ile sizin dikeceğiniz güllerden çok daha güzel olduklarını görürsünüz. Benim 25 yıllık güllerim en güzel olanlar idi. Tabi her yıl dipten çıkan piçleri temizleyip budamasını yaparak gençleştiriyordum. Bunu yaparken tamamen de dip taraftan kesmiyor, suyunu vermeyi ihmal etmiyordum. Siz ne kadar yaparsanız yapın çelikler yetişip gül verinceye kadar elinizde olanın kıymetini bilin. Bakım ile güzel güllerini bu yıl olmasa bile gelecek yıl vermeye başlarlar. Sizdeki güller o kadar yaşlı gözükmüyor. Bendeki resmen dip kısmı ağaç gibi olmuştu. Yaklaşık 2,5 metre sürgün veriyordu. Bu sürgünlerden birinde 27 adet gül vermişti.
resimsel
27-06-2015, 07:50
Sn.umutyolcusu, Bahçeniz yavaş yavaş şekilleniyor bu belli.
Bazı konulara dikkat etmenizi naçizane tavsiye etmek isterim.
Akşam sefasının dökülen tohumları müthiş yayılır.
Çim konusu Sn muda'nın da belirttiği gibi dikkatli olmak
gerekebilir zira bakımı oldukça zor ve birazda masraflı, su açısından.
Bir diğer konu ise, resimlerden gördüğüm kadarı ile
toprağınız gübreye muhtaç, aşırı yağışlar ise çatlamalara neden olmuş;
en azından çiçeklerin altlarına malç yapmanız önerilir.
Umarım küstahlık ettiğimi düşünmemişsinizdir.
Ellerinize sağlık her şey yavaş yavaş olacak İnşallah.
umutyolcusu
30-06-2015, 15:31
Sayın Muda ve Sayın resimsel ilginize ve verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim.
Bahçenin bir bölümünde sebze yetiştirmeye devam edeceğim için bahçedeki ayrıklardan tamamen kurtulmam mantıklı değil mi ?
Bahçede çıkan ayrık dışındaki otlar yeterli olmaz mı çim yerine?
Ayrıca bahçede su sorunu yok.Hem karasulak bir toprak hem de 7 metreden su çıkabilen kuyu suyu bulunan bir bahçe,çimin işçiliği yorabilir diye düşünüyorum ama komşular genelde çim ekmişler ve görsel olarak çok iyi duruyor.
Bu yıl bahçe olayı ani bir karar olduğu için hazırlıksız yakalandık,seneye sebze ekeceğim alana bol gübre dökmeye çalışacağım,zaten mahsullerde komşulara oranla daha geriden geliyor,toprağın kalitesini arttırmak gerekiyor sanırım dediğiniz gibi.
Bu da bahçedeki kuyunun görünümü:
umutyolcusu
30-06-2015, 15:40
Bakımsız ve yaşlı dediğiniz güllere biraz budama ve bakım ile sizin dikeceğiniz güllerden çok daha güzel olduklarını görürsünüz. Benim 25 yıllık güllerim en güzel olanlar idi. Tabi her yıl dipten çıkan piçleri temizleyip budamasını yaparak gençleştiriyordum. Bunu yaparken tamamen de dip taraftan kesmiyor, suyunu vermeyi ihmal etmiyordum. Siz ne kadar yaparsanız yapın çelikler yetişip gül verinceye kadar elinizde olanın kıymetini bilin. Bakım ile güzel güllerini bu yıl olmasa bile gelecek yıl vermeye başlarlar. Sizdeki güller o kadar yaşlı gözükmüyor. Bendeki resmen dip kısmı ağaç gibi olmuştu. Yaklaşık 2,5 metre sürgün veriyordu. Bu sürgünlerden birinde 27 adet gül vermişti.
Sayın Muda güllerin hepsi değil de bir tanesinin alt gövdesi kalınlaşmış,belki de yaklaşık 20 yıllık ve dediğiniz gibi sürgünleri 2,5 metre var.Ama pas hastalığı öyle bir sarmış ki çiçek açamaz oldu.Ben de bu hafta sonu elime dikenler bata bata tek tek paslı yaprakları koparttım iki gül fidanından,hasta yapraklar kuruyunca yakacağım.İlaç ta kullanmalı mıyım tekrar pas oluşmasın diye?
Bahsi geçen gülün görüntüsü:
umutyolcusu
28-07-2015, 16:17
Dün akşamki bahçe ziyaretimizden kareler...
umutyolcusu
28-07-2015, 16:21
Devam...
umutyolcusu
28-07-2015, 16:23
...
umutyolcusu
28-07-2015, 16:29
Bahçe yemyeşil bir de ürün bol olabilseydi iyiydi ama...
umutyolcusu
28-07-2015, 16:32
Asmada külleme varmış,kayınpederim ilaç atmış.Ama bundan sonra sorunsuz hasat zamanı gelirse hısım akrabaya da yetecek üzüm var maşallah.
umutyolcusu
28-07-2015, 16:36
Son olarak bahçeden hasat ettiklerim,salatalık tohumu her halde İsrail tohumlarındanmış ki pek döküm yapmadı.Fasulyeler hayret vereci derecede bereketsiz,armutlar dalında kurtlanmaya başlamış,olgunları topladım,azıcık semizotu,yerli tohum mısırlar epey var ama ekilenlerin hepsi olsaymış yemeye yetişemeyecekmişiz:rolleyes:,biberler güzel,bir de kayınvalidemin buruşan patateslerinden bir kaç ocak ektiğimiz patatesleri mini mini olmuşlar.
umutyolcusu
03-09-2015, 11:11
Kabak çiçeği ne kadar güzel açmış,arı da nasibini arıyor.O kadar kabak ektik ama şu an elde var iki meyve,neyse börtü böceğinde nasibi olsun.
umutyolcusu
03-09-2015, 11:14
Domates çeşitlerim
umutyolcusu
03-09-2015, 11:19
Bir kaç domates fidesi kendiliğinden çıktı,buda armut ağacının altında bitip meyve veren sürpriz domatesim
573718
Bahçeye gidip geldilçe olanları koparıyoruz ve yemeklerde kullanıyorum,biraz boyutları küçükte olsa iş görüyor,insanın kendi yetiştirip dalından koparması gibisi yok:p
573719
umutyolcusu
03-09-2015, 11:24
Kiwanoda meyve tutumu başlamış bakalım büyütebilecekmi,merakla bekliyorum.
573720
Biberler ve patlıcan.O kadar patlıcandan sadece iki tanesi meyve verdi:(
umutyolcusu
03-09-2015, 11:27
Bahçede kendiliğinden çıkan gündüz ve akşam sefaları
umutyolcusu
22-10-2015, 15:21
Geçtiğimiz cumartesiden bahçenin son hali.
umutyolcusu
22-10-2015, 15:28
Çimleri dikerken elimde bulunan bi kaç yıllık süs kabağı tohumlarından da ekmiştim ve yaz boyu nereye ektim çıktı mı çıkmadı mı bilemedim.Hatta komşumun kendi susaklarından bana tohum ayırmasını söyledim. 20 gün kadar önce gittiğimizde Bahçeyi saran kabaklardan birinin çiçeğinin farklı olduğunu gördüm ve kısa bir araştırma sonucu meyve tutmuş susak olduğunu görünce çok şaşırdım.Küçücüklerdi ve bu hafta bu durumdaydılar ama olgunlaşacak havayı bulabilecekler mi bu mevsimde bekleyip göreceğiz.
umutyolcusu
22-10-2015, 15:30
Ayvanın yere döküldüğünü görünce kalan azıcık meyvede ziyan olmasın diye bunları silkeleyip topladık,geçen haftanın hasadı:
umutyolcusu
22-10-2015, 15:33
Bahçeyi kediler basmış,gittiğimizde ağaçlara tırmanıyor eve giriyorlardı sonrada kendilerine bahçede yer bulup dinlenmeye çekilmişler.
umutyolcusu
22-10-2015, 15:37
Son olarakta bizim bahçede değilde eşimin köyünde yetişen kayınpederimin topladığı melkiler ve sarı melki dedikleri mantarlar,afiyetle yendi bile;)
582064
blnturkek
22-10-2015, 17:28
ellerinize sağlık.güzel görünüyor.
Sevgili umutyolcusu, yeni eviniz de bahçeniz de hayırlı-uğurlu olsun, huzur ve sağlıkla oturun.
Hiç telaş etmeyin zamanla, emek verdiğiniz sürece karşılığını kat kat alacaksınız, iş başlamakta, bir de bakıyorsunuz harikalar yaratmışsınız.
Alan pek büyük değil, arkadaşların da dediği gibi ilaç kullanmak yerine istenmeyen otları elle yolmayı deneyin, öyle bir alışacaksınız ki oturduğunuz yerden bile o yabanî otlar gözünüze batacak hemen kalkıp bir iki tane daha yolayım derken bir de bakacaksınız ki onlarca kök çıkarmışsınız.
Toprakla uğraşmanın verdiği keyif bir başka oluyor, yorulmasına yoruluyorsunuz ama tatmin edici bir zevk de alıyorsunuz.
Sebze bahçesi olarak düşündüğünüz alan güneş alan bir taraf olsun, çim ekmeyi düşündüğünüz yer içinde de meyve ağaçları olmamalı, çim her gün sulanmak ister, aşırı su da meyve ağaçlarına pek iyi gelmeyebilir. Daha işin başındasınız önceden plânlarsanız yap-boz yapmazsınız.
Aşamalarınızı paylaşmanızı bekler, size kolaylıklar dilerim.
akçabardak
22-10-2015, 22:52
Geçen oğluma küstüm çiçeği alırken görüp beğendiğim bir çiçek,mini mini çiçekleri var,satıcı cennet çiçeği dedi acaba cennet bambusu olabilir mi,ismini bilenlerden yardım bekliyorum:confused:
Sayın umutyolcusu yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun güle güle sağlıkla huzurla oturun, sayfalarınıza bir göz atayım dedim, karşıma bu bitkiniz çıktı, sanırım bahçeye dikmişsiniz, kışı bahçede geçirebilecek mi acaba, aynı çiçekten ben de aldım, çiçeğin adı Küfeya biraz araştırdım -1 derece altında soğuklara dayanıksızdır diye okudum.
O yüzden ben soğuktan etkilenir diye bahçeye dikmeye korktum. Siz de bir göz atın isterseniz. Kolay gelsin.
http://www.agaclar.net/forum/calilar/16753.htm
umutyolcusu
24-10-2015, 15:07
Güler hanım hoşgeldiniz sayfama.İiyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bu yıl bahçeyi aldık ama taşınma en yakın önümüzdeki yaza.Ben yazın gittikçe otları yoldum ama sürekli orada olmadığım için tekrar tekrar çoğalıyorlar.Hatta bazen diyorum otlar ile doğal çim olarak mı kalsa?
Şu anda ev içi tadilatından dolayı arka bahçeyle ilgili plan yapmadık ama tabi sürekli arayış içindeyim.şöyle mi yapsak böyle mi diye,tatlı telaşlar içinde elhamdülillah.
Sebzeler için sebze adası istiyorum bakalım zamanla olacak,sizlerin bahçelerini de dolaşıyorum arada fikir oluyor.
Size de kolayıklar diliyorum,yine beklerim.
umutyolcusu
24-10-2015, 15:11
Hoşgeldiniz akçabardak,teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Bahçeye diktiğim o minik çiçek maalesehf daha diktiğimin 2. veya 3.haftası kurudu.Ben de taşınmadan bir daha böyle çiçek işlerine girmemeye karar verdim.Sizin verdiğiniz linki inceledim ve evet çiçeğim kufeya imiş.Artık bir daha ki sefere bilinçli bir şekilde alıp yetiştiririm,çok teşekkür ederim.
umutyolcusu
24-10-2015, 15:57
Sabah ki bahçe ziyaretimden sizlere pembe gül getirdim,buyurmaz mısınız;)
umutyolcusu
19-03-2016, 10:18
Hala tadilat işleri devam ettiği ve taşınmadığım için bahçeyle yakinen ilgilenemesemde ara ara bi şeyler yaptım.Evin girişinde komşuytla sınır duvar dibine toprak alan oluşturup kadife,akşam sefası,ağaç mine ve hatmi tohumları saçtım.Gülleri kayınpederim budadı filizlenmeye başlamışlar ve bit istilasına maruz kalmışlar,sabunlu su yağ karışımı yapıp püskürttüm inşaallah iyi durumdadırlar zira bir daha bahçeye gidip göremedim.
Ev tadilat yapılırken zarar görmesinden korkup durduğum ada çaylarının etrafına taş dizmiştim ama dagılmışlar biraz, ada çayı iyi görünüyor.
umutyolcusu
21-03-2016, 15:03
Dün baska ihtiyaçlar için bauhausa gitmiştik ki renk renk çuhaları görünce dayanamadık 11 tane aldık.Evin girişi komşu ile sınır olan yeni hazırlayıp çiçek tohumları serptiğim alana diktim çuhaları,gerçi yanında olup her gün seytermek vardı ama artık ölmezde sağ kalırlar ve kalırsak seneye...
umutyolcusu
21-03-2016, 15:07
Devamı...
umutyolcusu
04-04-2016, 16:51
Hafta sonu güneşi görünce bahçede zaman geçirdik,hayli boylanan yabani otları yoldum,toprakta bulunan harç ve çöpleri temizledim nerdeyse 3 çuval moloz çıktı.
Güllerin diplerini çapalayıp bahçede bulduğum taşlar ile çevirdim,şimdilik böyle idare etsinler.Asıl dekorasyon taşınınca inşaallah.
Çuhalar susuz kalmış tohumlardan ses yok dün akşam suladım belki uyanırlar artık.
Yazın habercisi ayva geçen yılki gibi bol çiçekli ama dökmezse.
Geçen yıl diktiğimiz elma gelin çiçeği gibi olmuş.
Bahçede daha önce bulunan verimsiz şeftali ağacı kesildi yerine minik bir fidan geldi.
umutyolcusu
04-04-2016, 17:06
Bahçeye tohumdan roka ekmiştim birkaç kez topladık ama sık gidemediğimşiz için pek faydalanamdık,tohum oluşturmaya başlamışlar,hele bu roka diğerlerinden ayrı bağımsızlığını ilan etmiş kocaman olmuş.
:D603580
Geçen yıl çiçek açmayan bu bitki tomurcuklanmış.
603581
Kayınpederim köydeki komşusundan ahududu getirmiş onları diktik ama biraz yakın oldu sanırım:confused:
603583
Bahçede kır çiçekleride saltanat sürmekte ama çapa makinesi girince bitecek tabi.
umutyolcusu
10-04-2016, 19:42
Geçen yılki domateslerden aldığım az sayıdaki domates tohumlarını çimlendirdim.Pet bardaklara şaşırttım.Bahçe henüz hazırlanamadı,inşaallah bahçe fidelere yetişir.
604721
BİM'den aldığım zinya ve vapur dumanı tohumlarının bir kısmını torfa ektim,acaba direkt bahçeye mi ekseydim?
604722
604723
umutyolcusu
12-05-2016, 21:15
Bahçe bellendi çapa makinesini bekliyoruz.Meyvelerdeki gelişmeler...
umutyolcusu
12-05-2016, 22:45
Güller ve adını bilmediğim beyaz çiçek
umutyolcusu
12-05-2016, 23:10
Bahçenin sağ tarafına 4 çuval koyun gübresi karıştırıp domates,biber salatalık ve kabak fideleri diktik ama hava karardığı için fotoğraf çekemedim.Ön bahçeye de zinya ve vapur dumanı fideleri diktik.Yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor bahçe bakalım hayırlısı...
sevgihoca
12-05-2016, 23:37
Her şey çok güzel görünüyor,özellikle asmalı yer ,kenardaki çiçekler açınca harika olacak.Kolay gelsin.
umutyolcusu
12-05-2016, 23:51
Teşekkür ederim sevgi hanım, asmanın altında kalan kısma bahçede kendiliğinden çıkan akşam sefası fidelerini gül hatmi tohumu kadife tohumu ağaç minesi tohumu ektim.Bakalım nasıl olacak.
sevgihoca
13-05-2016, 00:27
Bence çok güzel olur.İlerleyen günlerde resimlerini görürüz inşallah.
umutyolcusu
07-06-2016, 16:01
Bahçeye geçen hafta bir kamyon toprak getittirdik.Epey zahmetli bir şekilde el arabasıyla toprak arka bahçeye taşınıp serildi,hatta yetmedi ama olanla idare edilecek artık.Çiçekler diktik.Son durum...
umutyolcusu
07-06-2016, 16:11
Sebze fidelerinin iki sırasını bir zararlı kesmiş yerleri boş kalmış oralara da kayınvalidem fasulye ekti çimlenmeye başlamışlar ama fotoğraf çekmedim henüz.
Çiçeklerimiz...
umutyolcusu
07-06-2016, 16:22
Tohumdan yetişen goji beri çok yavaş büyüyor,artık saksıya alma zamanı geldi.
Adını unuttuğum sarı çiçekli bitki,gül hatmi ve bir tanıdıktan alınan taflan çeliği
umutyolcusu
07-06-2016, 16:25
Şimdilik son olarak minik oğlum babasının sebzeleri çiğnemesine engel olmak için yaptığı çitlerin arkasından poz verdiyor.
YeniGine
07-06-2016, 23:31
:) Kıyamam, çitin arkasında kalmış bu güzellik. Bence o da girsin şimdiden sebze bahçenize ve öğretin basmaması gerektiğini... :) Valla kıyamadım sevgili umutyolcusu...
umutyolcusu
08-06-2016, 11:59
Sevgili YeniGine haklısınız belki ama 2,5 yaşında olan oğlum yürümüyor ki koşuyor sebzelerin arasına girip kendince oyun yapıyor mecbur kaldık çit çakmaya hem sebzelerin selameti hem de oğlumun bahçenin diğer kısmında özgürce oynayabilmesi ve sebzelere basınca kızmamamız için. Sebzeler hasat edilirken beraber toplarız inşaallah çocuklarımla
umutyolcusu
15-06-2016, 11:34
Sebzelerdeki gelişmeler:Salatalık,karpuz,kabak.Salatalıkta koltuk alma yaptım,biraz geç kalmışım ama bundan sonrasını kurtarırız belki.
umutyolcusu
15-06-2016, 11:43
Patlıcanlar
618196
Kıl biber
618197
Çarliston biber
618198
Kayınvalidemin oturak cins dediği köy fasulyeleri
618199
Domateslerde henüz meyve yok gibi bir bu var bir de tek meyveli başka bir fide:(
618200
umutyolcusu
15-06-2016, 11:45
Genel bir bakış
umutyolcusu
15-06-2016, 11:48
Duvar kenarına ektiğim kadife tohumları minicik olanlar bile tomurcuklanmış,nazsız çiçekleri seviyorum.Akşam sefaları da zaten kendi kendine çıkmış ben de onları asmanın altına aktarmıştım,büyümeye devam.
umutyolcusu
28-06-2016, 23:23
Sebzelerden kareler...
Kabak aldı başını gidiyor.
620346
Fasulyeler...
620347
Susak birdi iki oldu,5-6 tohumdan 2 tane şimdilik.
620348
Salatalıklarımın cinsi sanırım siteden öğrendiğime göre japon salatalığı,tohumu bir komşudan gelmişti ama az meyve bol çiçek var üstlerinde.Bir tane salatalık ailece paylaşıldı bile.
umutyolcusu
28-06-2016, 23:27
BiM den aldığım tohumdan zinyaların çiçekleri biraz küçük oldu sanırım ama renk renk çok güzeller.
umutyolcusu
28-06-2016, 23:30
O kadar iris soğanından tek çiçek açan bu oldu.
umutyolcusu
28-06-2016, 23:33
Ve güller...;)
umutyolcusu
29-06-2016, 00:16
Sayfa atlamışız, önceki yüklediklerim 3.sayfa sonunda kalmış,ilgilenenlere âcizane duyurulur.
umutyolcusu
26-11-2016, 21:44
Epeydir sayfama uğrayamadım,önce taşınma telaşı,sonra yaz kursları ardından oğullarımın sünnet cemiyeti tekrar kış kursunun açılması derken Kasım ayına geldik.
Biberlerim havalar serinleyince coştu,ama artık bundan sonra son demleri,aralarında da baharda dökülen roka tohumlarından biten rokalar var.
umutyolcusu
26-11-2016, 21:58
Tohumdan ekilen kestane kabakları çiçeklerinden yaptığıum kızartma dışında fiyasko oldu,susak ise bir tane kabak verdi ve tüm enerjisini ona harcadı,sanırım artık koıparıp kurumaya bırakma zamanı geldi.
umutyolcusu
26-11-2016, 22:16
Yazdan kalan diğer fsebze fotoğraflarını bulamadım.Kışlıklara devam.
Ziraat bayisinden bezelye,marul,maydanoz tohumları alıp ektik.Son domatesleri de topladım.
umutyolcusu
26-11-2016, 22:21
Bahçe de mandalina bulunsun dedim 25 liraya üzeri meyveli bir fidan satın aldım,soğuklar başlayınca poşetle örtmem gerekecek sanırım,eski komşum da saksısında yetişen bir fidan verdi onu da diktik bahçeye sanırım erik fidanı.
umutyolcusu
26-11-2016, 22:30
Bahçenin neşesi çiçeklerim:p:
umutyolcusu
02-02-2019, 01:48
buralar pek garip kalmış dile kolay iki yılı geçmiş uğramayalı ömür geçiyor çok mu:(
Gelelim neler yaptık bunca zaman kah çoğaldık kah eksildik (Bitkiler olarak) ,çalıştık ,çabaladık ,ürettik, tükettik.
Yazdan kalma sebzelerimizin fotoğrafları
umutyolcusu
02-02-2019, 01:50
çeşit çeşit,Allah ne verdiyse....
umutyolcusu
02-02-2019, 01:52
Tepsiler,sepetler doldu karınca kararınca...
umutyolcusu
02-02-2019, 01:55
Tohumdan yetiştirdiğim hatmiler renk renk açtı yaz boyu
umutyolcusu
02-02-2019, 01:57
Sardunyalar boş durur mu hiç, vefalı çiçek vesselam
umutyolcusu
02-02-2019, 02:00
En zahmetsiz de akşam sefaları,zamanı gelince yeşerir çiçeklenir soğuklar vurana kadar...
umutyolcusu
02-02-2019, 02:04
Aileye yeni katılanlar da var elbet;
Turuncu katlı begonvil
Mandavilla (kışı bahçede geçirdi,inşaallah yaşıyoırdur)
Karides çiçeği
umutyolcusu
02-02-2019, 02:07
Kışlık diye yaptığım şekersiz erik pestili kızım tarafından kısa sürede tüketildi:p
Hımırnur
03-02-2019, 16:27
Merhaba bu çiçeğinizin ismi nedir
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190203/27500baf862d1a25ac0b501e15ea7cf7.jpg
umutyolcusu
03-02-2019, 21:51
Merhaba bu çiçeğinizin ismi nedir
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190203/27500baf862d1a25ac0b501e15ea7cf7.jpg
Kasımpatı ismi
obabilgesi
05-02-2019, 19:32
Merhabalar, bahçeniz hayırlı uğurlu olsun. Nacizhane bir tavsiyem olacak, toprak nakli yerine mümkün mertebe gübre takviyesi ile toprağınızı gevşetmeniz lehinize olacaktır. Görsellerden anladığım kadarıyla toprağınız sebze köklerini sıkıp bitkinin gelişmesini engelliyor. Ve haliyle sonuç ya hiç ürün alamamak, ya da çok az ürün oluyor. Gübre, leonardit, kompost, hümas ve cocopeat gibi toprağı gevşeten, organik madde oranını artıran materyaller ile toprağınızı zenginleştirerek alabileceğiniz sebze miktarını kelimelerle anlatmak mümkün değil. Kolaylıklar diliyorum.
Gelişmeleri zevkle takip edeceğim...
umutyolcusu
07-02-2019, 19:44
Merhabalar, bahçeniz hayırlı uğurlu olsun. Nacizhane bir tavsiyem olacak, toprak nakli yerine mümkün mertebe gübre takviyesi ile toprağınızı gevşetmeniz lehinize olacaktır. Görsellerden anladığım kadarıyla toprağınız sebze köklerini sıkıp bitkinin gelişmesini engelliyor. Ve haliyle sonuç ya hiç ürün alamamak, ya da çok az ürün oluyor. Gübre, leonardit, kompost, hümas ve cocopeat gibi toprağı gevşeten, organik madde oranını artıran materyaller ile toprağınızı zenginleştirerek alabileceğiniz sebze miktarını kelimelerle anlatmak mümkün değil. Kolaylıklar diliyorum.
Gelişmeleri zevkle takip edeceğim...
Çok teşekkür ederim obabilgesi,geldiğimden beri kompost yapıyordum bu yıl seminerler sebebiyle yapamadım ama gübre,leonardit,solucan gübresi,yumurta,ceviz,badem kabuklarını torağa katıyoruz,eşim geçen yaz başı güzel toprak getirtti çok faydasını gördük.Tavsiyeleriniz benim için çok değerli,yine beklerim.
umutyolcusu
07-02-2019, 19:46
kağıt çiçeğim yazdan kalma ve sardunyalarım:cool:
umutyolcusu
07-02-2019, 19:48
Güllerim....
umutyolcusu
07-02-2019, 19:50
Kasımda açan kasımpatılarım:rolleyes:
umutyolcusu
07-02-2019, 20:07
Karlı günlerden kalma bahçem
umutyolcusu
22-06-2019, 22:11
Kış ortancası
695528
umutyolcusu
22-06-2019, 22:36
Bahçemizde bakla da yetiştirdik.
Biraz eşe dosta azıcık da dondurucuya...
umutyolcusu
22-06-2019, 22:56
Şimdi çiçekleri geçen çuhalar,inşaallah kışa tekrar açarlar.
umutyolcusu
22-06-2019, 23:09
Narenciye türlerimize bir üye daha ekledik.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.