View Full Version : Marul kızartması
Malzeme:
1 demet marul
1 demet taze soğan
2 kaşık mısır unu
Tuz, sıvı yağ.
Yapılışı:
Marul ve taze soğan ince ince doğranır.Mısır unu ve tuz eklenip karıştırılır.
Tavaya sıv yağ dökülüp kızdırılır. Sebze karışımı tavaya boşaltılır. Altı pişince bir kapak yardımıyla ters çevrilip diğer yüzü de pişirilir.
Enteresan bi tarif olmuş, bir nevi marul mücveri diyebiliriz sanki? Denemek lazım diyeceğim ama diyetisyene gidişimin daha 1. Gününde imkansız :o
extant958
09-06-2015, 07:43
çok orjinal bir tarif ilk defa duydum ,denemeye değer
Marul kızartmasının resmini koyuyorum.Gerçekten çok nefis oluyor.Denemenizi öneririm.
558073
Ben hiç kızartma yapmıyorum. Zeytinyağı kullanarak fırında yapsam olmaz mı? Bir zamanlar "Kızarmış Yeşil Domatesler" filmini izlerken yeşil domatesleri dilim dilim yapıp yağda kızartmıştım, nefis olmuştu. Ama kızartmalı günler geçmişte kaldı artık.. Fırında deneyeceğim, sevgiler Sn. Kaknus..
Mine Pakkaner
10-06-2015, 16:38
Çok ilginç, marulla kapama pişiririz, otlu gözlemeye de koyarız yakışır, lezzetli olacağını düşünüyorum.
Resulgur
21-06-2015, 13:04
Marul kızartmasının resmini koyuyorum.Gerçekten çok nefis oluyor.Denemenizi öneririm.
558073
Daha neler göreceğiz Allah bilir .. Ellerinize sağlık[emoji4]
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.