View Full Version : Mücevher Çalısı / Sukulentlerim
Mücevher Çalısı
07-05-2015, 18:57
Sukulent konusunda acemiyim yine de birkaç tane sedum, sempervivum sahibi oldum 1-2 yıl içersinde. Kaktüslerin dikenleri olmasa onları da davet edeceğim evime, Şimdilik 4 sempervivumum -sanıyorum-, 3-5 sedumum var.
Aşağıdaki sedumlar daha 6 aylık bebek, boyutları fındık kadar.
551192
Not:"Kaktüslerin dikenleri olmasa onları da davet edeceğim evime" derken edindim sonunda (7 ay sonra) tikenli canları da:)
Mücevher Çalısı
07-05-2015, 19:07
551193
Bu tabaktakiler anladığım kadarıyla sempervivum. 1 ay kadar önce bauhausdan almıştım, kaktüs etiketiyle satılıyorlardı :p
551194
551195
551196
551197
Mücevher Çalısı
07-05-2015, 19:47
Son olarak Antalya'nın bütün park-bahçelerinde bulunan 2 sedum türüm var. İsimlerini tahmin ediyorum sadece, biri Sedum reflexum diğerni şimdi hatırlamıyorum, fotoğrafını da bulamadım, çekerim bir ara o şekerin de fotosunu. Bu 2 türü saksı aranjmanında kullanıyorum, çoğu saksımda varlar :D
551208
Mücevher Çalısı
08-05-2015, 13:07
551376
Saksılarda toprak kapatıcım, aranjman elemanım olan 2. Sedum.
551377
Sarı sarı açtılar kimisi.
Aşağıdaki saksımda bu 2 arkadaşı toprağı örtsün diye kullandım.
551378
Mücevher Çalısı
08-05-2015, 13:13
551385
Fındık tanelerimden biri daha.
551386
Bu da biriciğim susam tanem, küvezdeki bebek gibi hayata zor tutunuyor.
Mücevher Çalısı
08-05-2015, 13:19
551387
Bu arkadaşın kim olduğunu bilmiyorum, muhtemelen Sedum ya da Crassula türlerinden biri . Apartman bahçesinde buldum. Taşınan komşumuz saksısını temizlerken kuru dal diye atmış olmalı. Kışın canlandı sonra da bana taşındı.
Sevgi Durul
10-06-2015, 21:16
Sukulentlerinizle hoş geldiniz, sevgili Mücevher çalısı.
Devamını diliyor ve bekliyoruz.:)
Mücevher Çalısı
10-06-2015, 22:42
Teşekkür ederim sevgili Sdurul. Naçizane sayfama hoş geldiniz, uğradığınıza çok sevindim, yine beklerim :)
Mücevher Çalısı
11-06-2015, 14:16
Gözyaşı Çiçeklerinden biri, sayıları çok fazla neredeyse her saksımda...
558525
Ayrı duran Sempervivum çiçeğe dönmüş :)
558526
558527
Mücevher Çalısı
16-06-2015, 18:09
Sempervivum tabağımın bugünkü durumu;
559661
559662
Bu çeşit hastalandı, yapraklarında yapışkan, pamuksu, lifli bir yapılanma var ve yapraklarında puruşma var. Hastalığının ne olduğunu araştıracak vaktim olmadı henüz.
559665
Bunda da bir sorun var yine yaprak puruşması var ama sebebi ani gelen sıcaklar gibi. Diğerindeki lifli yapı bunda yok...
Sevgili Mücevher Çalısı sayfanız hayırlı olsun.. Sukulentleriniz dolup taşsın.. Güle güle büyütün.. 16. iletinizdeki pamuksulaşmış sempervivuma arapsabunlu su karışımı püskürtseniz kurtulabilir. 0,5 lt. suda 1 çorba kaşığı arap sabunu eritip fısfısla uygulayın. (Aloe Veralarımda denedim.) Diğerlerine de bulaşmasını önlemiş olursunuz. Sevgiler.. :)
Mücevher Çalısı
16-06-2015, 23:49
Sevgili Mücevher Çalısı sayfanız hayırlı olsun.. Sukulentleriniz dolup taşsın.. Güle güle büyütün.. 16. iletinizdeki pamuksulaşmış sempervivuma arapsabunlu su karışımı püskürtseniz kurtulabilir. 0,5 lt. suda 1 çorba kaşığı arap sabunu eritip fısfısla uygulayın. (Aloe Veralarımda denedim.) Diğerlerine de bulaşmasını önlemiş olursunuz. Sevgiler.. :)
Sevgili Jakin iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, sayfama hoş geldiniz.
Önerinizi uygulamaya çalışacağım bakalım paçayı kurtaracak mıyız. Umarım başarırım...
Mücevher Çalısı
26-06-2015, 20:47
Sedum palmeri yerini beğenmişe benziyor,
562037
562038
Sedum palmerinin hemen arkasında bulunan Sedum dendroideum olduğunu tahmin ettiğim arkadaş doğadan geldi (apartman bahçesi ganimeti :)) doğaya gidiyordu neredeyse. Tırtılın biri kemirmiş bazı yapraklarını...
meryem güman
29-06-2015, 01:26
Sevgili mucevher calisi sukulentleriniz cok hos dogrusu gule gule buyutunuz
Tırtılın biri kemirmiş bazı yapraklarını...
Geometrid caterpillar - Mühendis tırtılı. :)
a_fan_of_barca
29-08-2015, 02:30
Merhaba sn. Mücevher Çalısı, sukkulent bitkiler sayfanıza ilk kez yazıyorum, hepsi çok güzel, çeşit az, ama elinizde olan çeşitlere iyi bakıyorsunuz, değerini biliyorsunuz :) Bende de böyle, çok fazla sukkulent bitkim yok, kaktüsüm hiç yok(önümüzdeki hafta inşallah küçük bir kaktüs almayı düşünüyorum, çok küçük saksıda :) ), ama elimde olan çeşitlere en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum
Mücevher Çalısı
29-08-2015, 11:51
Sayfama hoş gelmişsiniz Sn. a_fan_of_barca, güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Haklısınız çeşitlerim az, hatta sayfamda olanların bazılarını hastalıklardan, yanlış bakımdan, sıcaklardan kaybettim :( Ama kalanlara bir-iki Telgraf Çiçeği ekledim.
Kaktüslerin bazıları haricinde pek çoğundan hoşlanmıyorum, onlara kötü davranmaktansa hiç edinmemeye çalışıyorum. Şu anda apartman bahçesi için çeliklemeye çabaladığım (umutsuz vaka), bir Kaynana Dilim var, o kadar. Bu da bir ironi çünkü en sevmediğim kaktüslerden biridir Kaynana Dili:)
Sevgiler, Saygılar, yine beklerim...
Mücevher Çalısı
29-08-2015, 15:22
Yeni Telgraf hatlarım:)
Yeşil Telgraf çiçeği (Tradescantia fluminensis);
573139
Mor Telgraf Çiçeği (Tradescantia pallida);
573140
Mücevher Çalısı
30-09-2015, 17:40
579417
Alacalı Telgraf Çiçeği (Tradescantia zebrina) ilkbaharda havalar ısınmaya başladığı zaman gelişmeye başlıyor, kısa zamanda saksıyı doldurup sarkmaya başlıyor. Çiçek de açıyor olsa gerek ama benimkinin çiçek açtığını görmedim.
579418
Mor Telgraf Çiçeği (Tradescantia pallida) ise yavaş büyüyor. 2 aydır bende ve tek tek de olsa sürekli çiçek açıyor.
Mücevher Çalısı
30-09-2015, 17:48
Yabani Telgrafımı da sukulentlere ekledim:) Seviyorum ben bu yabaniyi, çiçekleri çok tatlı. Yenildiğinden bir emin olsam yiyeceğim gerçekten...
579419
579420
Mücevher Çalısı
30-09-2015, 17:52
Parlak Mustafanın da çiçeklenme vakti gelmiş...
579421
579422
579770
4 Ekim'de çiçeğini açmış hali;)
YeniGine
30-09-2015, 23:54
Sevgili Mücevher Çalısı hep, neden çiçeklerinizi bizlerle paylaşmadığınızı düşünüyordum. Paylaşmaya başlamışsınız ama ben görmemişim. :o
Maşallah sukulentlerinize, parlak mustafanıza çok güzel görünüyorlar emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallah!..
Mücevher Çalısı
01-10-2015, 11:12
Sevgili Mücevher Çalısı hep, neden çiçeklerinizi bizlerle paylaşmadığınızı düşünüyordum. Paylaşmaya başlamışsınız ama ben görmemişim. :o
Maşallah sukulentlerinize, parlak mustafanıza çok güzel görünüyorlar emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallah!..
Teşekkür ederim Sevgili YeniGine sayfama hoş geldiniz...
Çiçeklerimin çoğunu kendi sayfalarında paylaşıyorum, böylesi daha kolayıma geliyor (Latince manyağıyım:)). Sukulentlerim az ve onlara karşı ilgim de yeni sayılır. İsimlerini araştıra araştıra buluyorum ya da bulamıyorum, bu sebeple de Sukulent sayfası açmak kolayıma geldi, onları da buradan paylaşıyorum. Anlayacağınız nerede kolay ben orada:)
Sevgiler...
Mücevher Çalısı
11-10-2015, 12:40
Yeni sukulentlerim...
580734
Echeveria shaviana,
580735
Echeveria 'Black Knight' ya da Echeveria 'Black Prince'
580736
Graptoveria cv 'Silver Star'.
Birkaç gün önce bir alışveriş merkezinde rast gelince dayanamayıp aldım bu minikleri. İsimlerini araştırdım üç günde, yeni yerlerine de yerleşecekler inşallah üç vakte kadar...
Mücevher Çalısı
25-10-2015, 17:32
Sedum palmeri kızgın yaz sıcaklarında sarardı diye gölgeye almıştım.
582575
Temmuz ortası,
582570
Temmuzdan bugüne kadar gölgede bekledi ve sonunda yeşermiş:)
582571
Sedum dendroideum sıcaklardan pek şikayetçi değildi sanki ama S. palmeri ile aynı mekanı paylaşıyorlar, gölgede boyu uzamış...
Sedum reflexum ve diğer Sedumlarımın da tam güneşten hoşlanmadığını, bozulduğunu fark ettim. Sonuç; kızgın yaz sıcaklarında yarı gölge Sedumlara iyi gelecek gibi:)
580736
Of buna bayıldım ve yazdım mutlaka bende de olmalı listeme yoksa çatlarım :)
Mücevher Çalısı
06-11-2015, 09:57
580736
Of buna bayıldım ve yazdım mutlaka bende de olmalı listeme yoksa çatlarım :)
Beğendiğinize sevindim, ben de beğendim bu minik halini. Daha güzeli sizin olsun:)
Mücevher Çalısı
12-11-2015, 16:55
Sokakta bulduğum sukulent yapraklarım da oldu ya bu konuda ballıyım sanki;)
Birisi ya saksısını yoldu ya da düşürdü kaldırıma ki ben arkasından geçerken yaprakları toplayayım:p
Bir hafta önce bulduğumdaki hali;
585087
Yavrulama belirtisi;
585088
Saksılama merakı;
585089
Bende bir tane bulabilmek için Ankaranın bir ucundan diger ucuna gidiyorum siz şanslısınız :)
sayın mücevher çalısı güle güle büyütün ....bizim sokağa da sukulent yaprakları atsalar keşke
Mücevher Çalısı
12-11-2015, 21:43
Bende bir tane bulabilmek için Ankaranın bir ucundan diger ucuna gidiyorum siz şanslısınız :)
Bana da sukulent konusunda şanslıymışım gibi geliyor;) Sizin çok güzel sukulentleriniz var üzülmeyin bence bu konuda:)
sayın mücevher çalısı güle güle büyütün ....bizim sokağa da sukulent yaprakları atsalar keşke
Teşekkür ederim Sayın aerosol, daha emekleme aşamasında inşallah büyüdüğünü de görürüz (bu arada bir tane değil, daha 2-3 kardeşi var bunun):p
Bizim komşular biraz kıymet bilmez veya çocuklar yolmuş atmış olabilir, sahibi de üzülmüştür belki bilmiyorum. Yaprakları bulduğum kaldırımın önündeki evden olması gerekiyor kaynak. Apartman bahçesine dikilince bitkilerin başına ne geleceği belli olmuyor:mad:
Bazen birinin talihsizliği diğerinin talihi gibi görünebiliyor:) Şans diyoruz biz bunun adına:confused:
Şansımız daim olsun ... Benim daha çok sukulentim yok ama olması hayallerim var ...
Mücevher Çalısı
22-11-2015, 15:39
586393
586394
Kaldırımda bulunan güzellerin (http://www.agaclar.net/forum/1419984-post28.htm) gelişme durumları. İkisi birbirinden farklı tür sanırım:) İkinci fotoğraftaki yaprağın ortası düz ve kendisi daha dairemsi. Renkleri de az biraz farklı gibi...
Bayılıyorum böyle minik olunca çok güzeller
Mücevher Çalısı
22-11-2015, 15:47
3 güzeller (http://www.agaclar.net/forum/1414197-post24.htm) olsun bunlar:p Sonunda saksılarına kavuştular lakin yer kıtlığından aranjman oldular:)
586395
Mücevher Çalısı
22-11-2015, 16:03
Kalanchoe türlerinin çiçeklenme dönemleri yaklaşıyor. Türleri birbirinden farklı olsa da çiçeklenmeleri aynı döneme denk geliyormuş demek ki...
586401
Bildiğimiz Kalanşo (Kalanchoe blossfeldiana), rengini bilmiyorum, açınca anlarım,
586402
586403
Gözyaşı Çiçeği (Kalanchoe daigremontiana)...
Mücevher Çalısı
22-11-2015, 16:11
Kader Çiçeği (Sempervivum) tabağım (http://www.agaclar.net/forum/1376672-post2.htm) çoktaaaan bozuldu:(
Biri çürüdü, biri bitlendi, biri de kuruyacağım diye can atıyor:mad:
Kalan budur:p
586404
Mücevher Çalısı
22-11-2015, 17:11
Apartman bahçesi için düşünüp çeliklediğim 'Kaynana Dili' (Opuntia). Uzun ince bir yolda:D
586422
Resulgur
23-11-2015, 13:45
Kaynananın dili bu kadar uzun muydu , ilk defa gördüm :D
Mücevher Çalısı
23-11-2015, 14:57
Kaynananın dili bu kadar uzun muydu , ilk defa gördüm :D
Çeliklediğim dal-yaprak çürüdü. Fotoğraftaki yavru Opuntia (Latincesi daha güzel). 15 cm boy 1,5 cm eninde, manken olacak sanki kilosuna öyle dikkat ediyor:D
Mücevher Çalısı
06-12-2015, 15:45
Bu sukucuğumun adı konusunda ortada kaldım, Echeveria 'Black Prince' ya da Echeveria 'Black Knight';
587894
587895
Ona "Siyah Saksı Güzelim" diyeceğim artık:)
Bu da son 'Echeveria',
587896
Pembe Saksı Güzelim (Echeveria 'Perle von Nurnberg'):)
Echeveria'nın Türkçe isimleri; "Eçeverya, Saksı Güzeli" imiş:p
Bu sukucuğumun adı konusunda ortada kaldım, Echeveria 'Black Prince' ya da Echeveria 'Black Knight';
587894
Ona "Siyah Saksı Güzelim" diyeceğim artık:)
Soldaki göbeği 'Black Prince' sağdaki 'Black Knight' mı olsa acaba?
Yoksa ben çift mi görmeye başladım? :p
Maşallah maşallah.. ;)
Mücevher Çalısı
06-12-2015, 16:40
Soldaki göbeği 'Black Prince' sağdaki 'Black Knight' mı olsa acaba?
Yoksa ben çift mi görmeye başladım? :p
Maşallah maşallah.. ;)
Echeveria 'Black Prince' ve Echeveria 'Black Knight' bu iki "Siyah Saksı Güzeli" kardeştir mutlaka da çift yumurta mı acaba:p
Sinonim (Eş Anlamlı, Synonym) isimleri de olabilir onu daha araştırmadım. Bir sonraki ödevim bu olsun:p
Sevgili mücevher çalısı nerelerdesiniz merak ettim hem sizi hem kaldırımda buldugunuz yaprakları iki haftadır sayfanız boş kalmış :(
Mücevher Çalısı
22-12-2015, 15:37
Sevgili mücevher çalısı nerelerdesiniz merak ettim hem sizi hem kaldırımda buldugunuz yaprakları iki haftadır sayfanız boş kalmış :(
Buralardayım canım, teşekkür ederim ilgin için...
Son zamanlarda işlerim fazlalaştı, pek bir şeye vaktim olmuyor. Çiçekleri sulamaya bile vakit bulamadığımdan kurutacağım, kış vakti komik olacağım:)
Bak bu güzel çiçeklerini çoğaltsın da yayılıyayım diyordum, senin için gelsin...
589848
589849
Açan çiçaklari çoğalınca tekrar çekerim fotoğrafını, daha güzel olur herhalde:)
Birgün benimkiler de çiçek açar mı acaba maşallah çok güzeller
Mücevher Çalısı
22-12-2015, 17:42
Kalanşoların geneli zahmetsiz çiçeklerdir seninkiler neden açmasın?..
Bu bildiğimiz kalanşodan değişik bir tür, adını bilmiyorum, tahminen "Kalanchoe manginii". Yetiştirmesi kolay bir türmüş...
Sevgiler...
Yeni fark ediyorum sayfanızı hangi kuytu köşede saklanıyordu bu güzeller.
İlk burada duydum Sukulent ismini, bir haylı de meraklısı var en sonunda bana da bulaştıracaksınız bu işi.
Ellerinize sağlık çok güzel ve sağlıklılar...
Mücevher Çalısı
22-12-2015, 20:31
Yeni fark ediyorum sayfanızı hangi kuytu köşede saklanıyordu bu güzeller.
İlk burada duydum Sukulent ismini, bir haylı de meraklısı var en sonunda bana da bulaştıracaksınız bu işi.
Ellerinize sağlık çok güzel ve sağlıklılar...
Sayfama hoş gelmişsiniz Sn. sinbas. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim..
Sukulent ismini ("Succulent" olarak) ben yıllardır biliyordum da siteye üyeliğimden beri kullanıyorum. Ben eskiden "etli yapraklı bitki" derdim çok uzun ve sıkıcı bulunca "Sukulente" geçtim:)
Sitede Sukulent ve kaktüs meraklıları yıllardır varmış ben de yeni yeni araştırıyorum ama ülkemizde sanırım son 1-2 yıldır bulunabilen türler ve üretilen hibridler daha bir çoğaldı anladığım kadarıyla. Değişik, rengarenk bitkiler, az yer kaplayıp çok güzel çiçek açıyorlar. Size de bulaşsın efendim bir zararı olmaz:) En fazla hayatınıza yeni renkler katmış olursunuz...
Saygılar...
Sayfama hoş gelmişsiniz Sn. sinbas. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim..
Sukulent ismini ("Succulent" olarak) ben yıllardır biliyordum da siteye üyeliğimden beri kullanıyorum. Ben eskiden "etli yapraklı bitki" derdim çok uzun ve sıkıcı bulunca "Sukulente" geçtim:)
Sitede Sukulent ve kaktüs meraklıları yıllardır varmış ben de yeni yeni araştırıyorum ama ülkemizde sanırım son 1-2 yıldır bulunabilen türler ve üretilen hibridler daha bir çoğaldı anladığım kadarıyla. Değişik, rengarenk bitkiler, az yer kaplayıp çok güzel çiçek açıyorlar. Size de bulaşsın efendim bir zararı olmaz:) En fazla hayatınıza yeni renkler katmış olursunuz...
Saygılar...
Bende hiç sukulent yok ancak çocukluğumda bazı türlerinin olduğunu şimdi hatırlıyorum Annem yetiştirirdi kendine göre de isimler takardı.
Kaktüs olarak Yılan kaktüs, kaynana yumruğu, kaynana dili ve damat bohçası denilenlerden yetiştirmiştim hepsi bu! şu an hiç biri yok.
Galiba bakımı kolay olur diye dönüş yapabilirim.
Saygılar...
Mücevher Çalısı
02-01-2016, 18:11
Dam Korukları saksımdan kış formunu en beğendiğim tür "Sedum dendroideum" oldu;)
591170
Sedum dendroideum;
591171
Sedum palmeri;
591172
Sedum rupestre 'angelina'
591173
Dam Koruklarnı ben kapalı alana hiç almadığım için kışın yaprakları önce kızarıp sonra dökülüyor. Kimilerinin gövdeleri de kuruyor.
Örneğin Sedum rupestre 'angelina''nın gövdesi de yukarıdaki saksıdaki gibi bozuk bir form alıp dökülüyor. Sonra o dalların (gövdeciklerin) uç kısımları her döküldüğü yerde köklenerek, ana kök de dipten bir çok yavru sürgün vererek ilkbaharda yayıldıkça yayılıyor. Üzerine bir de çiçekleniyor ve Allah bilir tohum da veriyor (o kadarını takip etmedim:))...
Mücevher Çalısı
02-01-2016, 18:44
Kış güzelleri Kalanşoların bir kısmı;
Kalanchoe blossfeldiana - Katlı Pembe Kalanşo;
591182
Bu Kalanşo'nun annesi yıllar önce anneler günü hediyesiydi;)
Kalanchoe blossfeldiana - Katsız Kırmızı Kalanşo;
591183
Bu Kalanşo'yu yolda çöp konteynırının yanında atılmış halde buldum. Kıyamadım aldım eve getirdim:p
Kalanchoe blossfeldiana variegata- Alacalı Kalanşo;
591191
Bu çeşidin de alacalı yaprağına kandım, tükkandan aldım eve getirdim:p
Mücevher Çalısı
02-01-2016, 21:00
Kaldırımda bulunan güzellerin (http://www.agaclar.net/forum/1419984-post28.htm) isimleri bulundu. Sn Galip Kuzucu'da gördüm benzerini sordum adını, bulmuş sağ olsun cins isimlerini;)
591230
591231
591232
Bu şeker şey biraz değişik gibi yine de. Büyüyünce ben "Graptopetalum sp." değilim derse eklerim buraya:p
Galip Kuzucu
02-01-2016, 21:14
Kaldırımda bulunan güzellerin (http://www.agaclar.net/forum/1419984-post28.htm) isimleri bulundu. Sn Galip Kuzucu'da gördüm benzerini sordum adını, bulmuş sağ olsun cins isimlerini;)
591230
591231
591232
Bu şeker şey biraz değişik gibi yine de. Büyüyünce ben "Graptopetalum sp." değilim derse eklerim buraya:p
Yeni yavrularınız hayırlı olsun sayın:mücevher çalısı. Çok hızlı büyüyen bir sukulent türü onun için çok seviyorum birde ilk sukulentim benim :D
Mücevher Çalısı
02-01-2016, 21:37
Yeni yavrularınız hayırlı olsun sayın:mücevher çalısı. Çok hızlı büyüyen bir sukulent türü onun için çok seviyorum birde ilk sukulentim benim :D
Teşekkür ederim...
Evet hızlı bir güzelmiş:cool: Çiçeklenmese de olur bir şekilde, çiçek gibi olması da cabası;) Siz de güle güle yetiştirin:D
Mücevher Çalısı
02-01-2016, 22:11
Benim de kaktüslerim oldu artık. Ön koşulum dikensizlikti ama tamamen dikensizini bulamadım:( Sonra da mümkün olduğu kadar şirin olanlarını seçtim:p
591260
591259
Tek tek fotoğraflarını çekmemişim:) Birinin ismi "Echinopsis subdenudata", biri "Gymnocalycium Friedrichii" (en dikenlisi bu), üçüncünün daha ismini bulamadım (en dikensizi o)...
Not: Bilinmeyenin kimliği ortaya çıktı. Dikensiz gibi görünüp, gizli gizli dikenlerini büyüten köktüsümüz; "Mammillaria Polythele Inermis" imiş...
Teşekkürler Sevgili flaneuse...
YeniGine
02-01-2016, 23:15
Ne güzel sevgili Mücevher Çalısı yeni yıl hediyeleri almışsın kendine. Üçü de çok şirin. Maşallah, güle güle büyütesin inşallah...
sevgihoca
02-01-2016, 23:25
Almakla iyi etmişsiniz Sevgili Mücevher Çalısı.İnsan görünce dayanamıyor.Hem kaktüsler az yer tutuyor,güle güle büyütün.
flaneuse
03-01-2016, 11:30
Kaktüslerinize bayıldım, güle güle büyütün Sayın Mücevher Çalısı ;)
İsmi meçhul ufaklık Mammillaria Polythele Inermis olabilir mi acaba?
Mücevher Çalısı
03-01-2016, 21:24
Ne güzel sevgili Mücevher Çalısı yeni yıl hediyeleri almışsın kendine. Üçü de çok şirin. Maşallah, güle güle büyütesin inşallah...
Teşekkür ederim Sevgili YeniGine. Ben de beğenerek aldım, çiçeksiz halleri bile şeker;)
Almakla iyi etmişsiniz Sevgili Mücevher Çalısı.İnsan görünce dayanamıyor.Hem kaktüsler az yer tutuyor,güle güle büyütün.
Teşekkürler Sevgili sevgihoca. Gerçekten kaktüs ve sukulent reyonuna gelince insanın o mini saksıların hepsini eve taşıyası geliyor. Bu minikler büyüse büyüse bir otra boy saksı ederler, daha almak lazım:D
Kaktüslerinize bayıldım, güle güle büyütün Sayın Mücevher Çalısı ;)
İsmi meçhul ufaklık Mammillaria Polythele Inermis olabilir mi acaba?
Ben de bayıldım desem yalan, batıyorlar bunlar bana:D Şaka şaka çok şekerler...
"Mammillaria Polythele Inermis" ismi doğru gibi, çok benziyor, ..., daha ne olsun aynısının tıpkısı. İsim arayışlarım bitti, teşekkür ederim Sevgili flaneuse...
Mehmet Rasim beyimizle (minik oğlumla) Mücevher çalısı teyzesinin sukulentlerine uğrasak iyi olacak gibi. :D
Oğlumun hiç sukulenti yok teyzesi.. Kaktüsler hariç o minik elleri ile hepsini sever... :D
http://www.agaclar.net/forum/1431872-post621.htm :o
Bol çiçekli günler sizin olsun ve Kolay gelsin..
Saygılar...
sevgihoca
08-01-2016, 19:00
Sayın Mücevher Çalısı Sedum Angelina bu mu?Ben donar diye dışarı çıkarmamıştım.Eğer Angelinaysa dışarı çıkarabilirim sanırım.Bir de çiçek açıyor mu merak ettim.Teşekkür ederim.
Mücevher Çalısı
08-01-2016, 19:17
Sayın Mücevher Çalısı Sedum Angelina bu mu?Ben donar diye dışarı çıkarmamıştım.Eğer Angelinaysa dışarı çıkarabilirim sanırım.Bir de çiçek açıyor mu merak ettim.Teşekkür ederim.
Çok benziyor, buna benzer kaç sukulent vardır ki, varsa da Sedum'dur o:) Sedumların geneli soğuklara dayanıklı diye biliyorum. Büyümesi ve yayılması hızlı ise "Sedum Angelina" diyebilirim.
Sarı renkte çiçekleri var, ilkbaharda (benimkiler Nisan ayında açmış) açıyor. Bu (http://www.agaclar.net/forum/1376845-post4.htm) mesajımdaki 1. ve 2. fotoğraf Sedum rupestre 'angelina' ve çiçekleri...
sevgihoca
08-01-2016, 19:29
Çok teşekkür ederim Mücevher Çalısı.Bu sedumu çok seviyorum,kaybetmek istemediğim için dışarı koymadım.Ben gene de pat diye dışarı koymayayım.Biraz daha bekleyeyim.Sevgiler.
Galip Kuzucu
08-01-2016, 22:14
Çok teşekkür ederim Mücevher Çalısı.Bu sedumu çok seviyorum,kaybetmek istemediğim için dışarı koymadım.Ben gene de pat diye dışarı koymayayım.Biraz daha bekleyeyim.Sevgiler.
Bana kalırsa sevgihoca'm kaybetmemek için bahar döneminde birkaç dalını kesip köklendirin derim :D
Mücevher Çalısı
08-01-2016, 22:28
Bana kalırsa sevgihoca'm kaybetmemek için bahar döneminde birkaç dalını kesip köklendirin derim :D
Sevgili Galip senin dediğine ek olarak; o çiçeğin bir dalını alın içeri gerisini doğru dışarı çıkarın derim. Bu kış denemiş ve öğrenmiş olursunuz...
Antalya'nın soğukları malum eksi dereceleri zor görüyor. Bu sebeple soğuklar konusunda çok da kesin cevaplar veremem açıkçası. Okuyoruz "-23" diyor bilenler de denemeden ben genelde kesinleştiremiyorum kafamda...
Bu arada ben 1 kış geçirdim bu çılçıkla ve bu fetvaları veriyorum:D
sevgihoca
08-01-2016, 23:10
Teşekkür ederim,Galip ve Mücevher Çalısı.Aynı şeyi ben de düşündüm.Yedeğim olsa balkona çıkarırdım diye.Birkaç gün içinde dediğinizi uygulayacağım.
engin koç
11-01-2016, 15:36
Arkadaşlar merhaba.
Bu bitkinin ana gövde odunsu mu acaba.
peperomia ferreyrae olabilir mi acaba ?..
Galip Kuzucu
11-01-2016, 16:30
Yok engim hocam odunsu değil yayılıcı bir bitki. Ama dediğiniz bitkiden bende var galiba isterseniz fotoğrafını paylaşırım...
Mücevher Çalısı
11-01-2016, 16:40
Arkadaşlar merhaba.
Bu bitkinin ana gövde odunsu mu acaba.
peperomia ferreyrae olabilir mi acaba ?..
Benimki "Peperomia ferreyrae" değil. Bakınız aşağıdaki bugünkü fotoğrafı;
592037
592038
Saksıdaki Gözyaşı Çiçeği'nin birinci senesi, bu sebeple boyu daha 10 cm civarı.
Sedum rupestre 'angelina' ise sarkıcı form alıyor, genel boyu "en fazla" 10 cm oluyor...
engin koç
11-01-2016, 18:09
Benimki "Peperomia ferreyrae" değil. Bakınız aşağıdaki bugünkü fotoğrafı;
592037
592038
Saksıdaki Gözyaşı Çiçeği'nin birinci senesi, bu sebeple boyu daha 10 cm civarı.
Sedum rupestre 'angelina' ise sarkıcı form alıyor, genel boyu "en fazla" 10 cm oluyor...
Sn. mücevher çalısı
Teşekkür ederim.
Bitkileri ayırt etmek çok kolay olamıyor.
Malum o kadar hybrid var ki.
Bu nedenle bir bitkiyi tanımlayabilmek için en azından gövde yaprak çiçek .. fotograflarına ihtiyaç var.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Sevgilerimle..
engin koç
11-01-2016, 18:14
Yok engim hocam odunsu değil yayılıcı bir bitki. Ama dediğiniz bitkiden bende var galiba isterseniz fotoğrafını paylaşırım...
Galip arkadaşım merhaba teşekkür ederim.
Size bir tüyo vereyim.
yarım avuç güvercin gübresi 1 litre suda erit ve süz sonra süzüleni 10 lt suya koy .. 15 gün beklet sonra sukulent saksılarına yarım çay bardağını geçmeyecek şekilde ve kök bölgesine olacak şekilde ver
2 gün sonra sularsın
unutma bu ilk gübre döneminde coğrafyanıza göre
mart başı nisan sonu ..
Sevgilerimle ..
Mücevher Çalısı
11-01-2016, 18:25
Size bir tüyo vereyim.
yarım avuç güvercin gübresi 1 litre suda erit ve süz sonra süzüleni 10 lt suya koy .. 15 gün beklet sonra sukulent saksılarına yarım çay bardağını geçmeyecek şekilde ve kök bölgesine olacak şekilde ver
2 gün sonra sularsın
mart başı nisan sonu ..
Sevgilerimle ..
Tüyo için teşekkürler. Benim güzelliklerin hepsinin azota ihtiyacı var ki Sedumlar seviyorlar şımartılmayı biliyorum...
Sayfama her zaman beklerim Engin hocam, bilgi ve deneyimleriniz bize her zaman lazım...
Sevgi ve Saygılrımla...
Galip Kuzucu
11-01-2016, 18:37
Size bir tüyo vereyim.
2 gün sonra sularsın
mart başı nisan sonu ..
Sevgilerimle ..
Engin hocam ben istanbulda yeniyimde onun yerine azot falan kullansam olmazmi :)
engin koç
11-01-2016, 18:50
Valla arkadaşlar ben bir öğretim elemanıyım
içim fıkır fıkır
hatasız yazmak için çok gayret sarf ediyorum
parkinson kalp şeker .. ;-)
anlatsam kitap olur ama
şunu bilelim
kasımdan sonra gübre kullanılmaması uygun olur .
Özellikle kışıın büyümesi durmuuş bitkiler için
Ama kışın çiçeklenenlere takviye yapılaBİİLR.
(mesela kalancchoeler) gibi
coğrefyanıza göre şubat sonu mart başı uyandırmaya başlayabilirsiniz ..
Sevgilerimle ..
Mücevher Çalısı
11-01-2016, 19:18
Ben Şubat ayında gübrelemeye başlamalıyım sanırım. Bakalım inşallah artık hepsi olacak, saksıları büyütülecek olanlar, toprak aktarılacak olanlar... iş çok ama şikayet yok;)
sevgihoca
11-01-2016, 20:54
Belki Sedum Palmeriniz de açar Mücevher Çalısı.
Mücevher Çalısı
11-01-2016, 21:43
Belki Sedum Palmeriniz de açar Mücevher Çalısı.
Belki de daha iyi bakarsam açacaktır Sevgi hocam. Çok da önemsemiyorum ben onun çiçeklerini aslında bakmayın yakındığıma. Onu edindiğimde çiçeklerinden bi haberdim ki çiçeği için edinmedim. Bana onun kendisi lazım gerisi hikâye...
Temenniniz için teşekkürler:)
Cumhur Tonba
11-01-2016, 22:41
Bitkiler de gübre alımı genellikle hava sıcaklığı 7-8 derecenin üstünde olduğu zaman olur.
Bu sıcaklığın altında zaten bitkiler uykudadır.
Mücevher Çalısı
11-01-2016, 22:45
Güzel bilgi, teşekkürler Sayın Cumhur Tonba. Sizde de daha ne tiyolar var kim bilir...
Mücevher Çalısı
15-01-2016, 19:08
Gözyaşı Çiçeği sonunda açtı;)
592469
592468
Boyu 1-1,5 metre arasında...
Mücevher Çalısı
24-01-2016, 14:36
Kalanşolar Kalanşolar...
593272
Kalanchoe manginii ‘Mirabella’, ev içerisinde durduğu için çiçeklerinin rengi açıkdıkça açılıyor. Haftaya kadar soğuk hava dalgamız geçmeyeceği için evdeyiz. Yakında kurutmazsam beyaz çiçeklerini de eklerim:)
593269
Bu saksıya sonbaharda kumrular oturdu. Bu sebeple bir tarafı sarkıcı olarak gelişiyor:p
593270
Turuncu açanı pek nazlı, 2-3 yıldır boyu 10 cm'yi geçmedi.
593271
Gül taklidi yapan şeker şey ise bitlenmeye çok müsait. Unlu bitler onu öyle etkiledi ki büyüyeceği yerde küçülüyor:(
Mücevher Çalısı
24-01-2016, 14:51
Ne hayaller kurmuştum bu bıcır için. Saksıyı dolduracak (yayılıcıymış), toprak örtücüm olacak falan filan.
593274
O ise tüm yazı bozulup küçülmekle geçirdi. Bitlendi, güneşte kelleşti:dilli:
Baharı bekliyorum artık, baharda iyi gelişiyor. Bundan sonra sıkı denetim altında ve yarı gölgede hayatını sürdürecek:)
flaneuse
24-01-2016, 14:57
Ben de o tek dal sedum rubrotinctumcuğum böyle salkım salkım fincanlardan saksılardan taşacak da kitaplığın üzerinden sergileyeceğim diye hayaller kuruyordum (Ekim gibi). :p Kim bilir kendi dünyasında neler yaşıyor yavrucak ama neyse, bahar gelsin balkondan umudum var benim.
Mücevher Çalısı
24-01-2016, 15:13
Echeveria shaviana ve Echeveria 'Perle von Nurnberg'in gelişim durumları...
Echeveria shaviana'nın burada (http://www.agaclar.net/forum/1414197-post24.htm) ve burada (http://www.agaclar.net/forum/1422072-post35.htm) sırayla eski halleri,
593279
Yapraklarımızın kıvrımları biraz arttı:p
Echeveria 'Perle von Nurnberg'in de burada (http://www.agaclar.net/forum/1424673-post41.htm) 1,5 ay önceki hali,
593280
Pempe Saksı Güzelim demişim ona ama rengi pembeyi aştı sanki, bordoya doğru yol alıyor;)
Mücevher Çalısı
24-01-2016, 15:27
Ben de o tek dal sedum rubrotinctumcuğum böyle salkım salkım fincanlardan saksılardan taşacak da kitaplığın üzerinden sergileyeceğim diye hayaller kuruyordum (Ekim gibi). :p Kim bilir kendi dünyasında neler yaşıyor yavrucak ama neyse, bahar gelsin balkondan umudum var benim.
Evet baharı bekleyin Sevgili flaneuse, o zaman çok hızlı gelişiyor tüm Sedumlar:p
Sedum ve Sempervivumlar iklim konusunda savaştığım cicozlar. Siz de bu ikisi güzel gelişirler. Kalanşo da bana uygun, bendeki her çeşidi sıcağa uyumlu. Her yeri Kalanşoyla doldurasım var:D
flaneuse
24-01-2016, 15:53
Ben de bayılıyorum Kalanşolara- gidip konuşuyorum arada :)
Mücevher Çalısı
03-02-2016, 16:15
Graptopetalum'ların gelişim durumları;
594392
Yukarıdaki arkadaşın bu ikinci hayata merhaba deyişi. İlk köklenip yüzümü güldüren bu (http://www.agaclar.net/forum/1422070-post33.htm) olmuştu. Sonra ne oldu bilmiyorum, verdiği yavru ve kökleri kurudu. Ellemedim öylece bıraktım ve bir hafta kadar sonra tekrar kök ve yavru verdi. İkinci bir şans tanıdı zavallı kendine;)
594391
Bu ise üsttekinden sonra köklenip yavru verenlerden biri:p
Bu ilk iki yavrunun "Graptopetalum paraguayense" olduğunu düşünüyorum...
594393
Bu yavrucuk ise yavaş gelişiyor, kesin diğerlerinden farklı bir tür. Graptopetalum veya Graptoveria türlerinden biri gibi geliyor bana ama bakalım biraz daha büyüsün:)
Mücevher Çalısı
03-02-2016, 17:28
Benim Sedum palmeri kel kör ama çok güzelleşti bu aralar. Onu bu hale getiren soğuk hava:p
594408
594410
Kader Çiçeklerimden (Sempervivum sp.) en kadersizi bu yukarıdaki. Unlu Bitlerle mücadele etti tüm yaz:( Sonunda kurtuldu, inşallah tekrarı olmaz...
594409
Bu Kader Çiçeği ise güneşe çok hassas, yaprakları çok çabuk bozulmuştu geçen yaz. Kurumadı ama küçüldüler. Bakmayın ekrandaki boyutuna, ben makro çekim seviyorum, en büyük parçamız neredeyse fındık kadar. Onun da baharda diğer kardeşleri gibi büyümesini umuyorum;)
Mücevher Çalısı
07-02-2016, 17:20
Çiçeklerini yeni yeni açan Kalanşolar;)
594895
594896
Buz Çiçeği'nin (Aptenia cardifolia) ne istediğini tam olarak anlamış değilim. Özene bezene diktiklerim kururken umudumu kestiklerim atağa geçip yüzümü güldürüyorlar;)
594897
Yazın tam gün güneş istemiyor, yarı gölge seviyor kesin ama tam gölgeden de pek şikayetçi değil:p
Mücevher Çalısı
04-04-2016, 21:56
Sedum rupestre 'angelina' çiçeklenme dönemine giriyor.
603629
603630
Güneşte (güneyde) ve sıkışık yaşayanlar sarışın,
603631
Gölgede (kuzeyde) ve rahat yaşayanlar gayet yeşil;)
Mücevher Çalısı
04-04-2016, 22:14
Bir yap-boz tabağı daha oluşturdum:D
603635
603636
Amacım bu yukarıdaki Pembe Saksı Güzelimi (Echeveria 'Perle von Nurnberg') bir saksıya kavuşturmaktı. Sonuç bu oldu:rolleyes:
Mücevher Çalısı
04-04-2016, 22:41
Bir seneden beri şekilden şekile giriyor Kader Çiçekleri (Sempervivum). Her mevsimde kılık değiştiriyorlar.
603637
603638
Sonunda çoğalmaya niyetlendiler;) Biraz daha bekleselerdi saksıda nesilleri tükenecek gidecekti, nedeni ise ben kır çiçeklerini seviyorum ve onlar heryerde:D
Mücevher Çalısı
09-04-2016, 15:31
"Kalanchoe manginii (http://www.agaclar.net/forum/1428140-post45.htm)",
604355
Bir süre önce sürgün dönemine girdi ve çiçekleri tek tük kaldı:rolleyes:
Opuntia sp. (Kaynana Dili) (http://www.agaclar.net/forum/1422089-post38.htm)
604356
Gövdesini biraz kalınlaştırdı. Apartman bahçesine aktarılmayı bekliyor:rolleyes:
Mücevher Çalısı
12-04-2016, 16:58
Ailenin yeni üyesi "Aeonium arboreum"; Esmeralda:p,
605133
"Sedum dendroideum"; S. palmeri ile beraber yaşıyorlardı. İyi geliştiği için ayırdım. Bir sene öncesi burada (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/551387d1431083717-succulent-10.jpg) ve güncel durumu aşağıda,
605132
"Graptopetalum sp. veya Graptoveria sp."; Burada (http://www.agaclar.net/forum/1437314-post88.htm) sonuncu fotoğraftaki fındık büyüyor güzelleşiyor, ceviz boyutuna ulaştı:p
605131
"Sedum rupestre 'angelina'"; Sedum Sedum olalı böyle yeşillik görmedi:p
605134
Mücevher Çalısı
19-04-2016, 16:52
Üstteki "Sedum rupestre 'angelina'" çiçeklendi;)
606623
Buz Çiçeği (Aptenia cardifolia) de çiçeklenmeye başladı.
Bu güzelliğin uzun bir dönemde (ilkbahardan-yaz-sonbahar) çiçekli olması hoş;)
606624
Kıvırcık Saksı Güzeli (Echeveria shaviana); gelşiyor, güzelleşiyor;)
606625
Bir yavrumuz,
606626
Bir de çiçeğimiz geliyor,
606627
Mücevher Çalısı
24-04-2016, 15:13
Bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/603629d1459799109-sedum-rupestre-angelina-tabagi.jpg) tabakdaki "Sedum rupestre 'Angelina'" da çiçeklendi;)
607730
607731
Altın kız mübarek, yaprak-çiçek hepsi sarı:)
607732
Kalanşosuz olmaz:rolleyes:
Mücevher Çalısı
28-04-2016, 13:52
...
Kıvırcık Saksı Güzeli (Echeveria shaviana); gelşiyor, güzelleşiyor;)
606625
...
Bir de çiçeğimiz geliyor,
606627
İkinci çiçeğimiz de geliyor,
608587
Başka gelecek mi acaba :rolleyes: (şımardım:p)
Yapboz Tabağımın çiçekli-şenlikli hali:p
608585
Çiçekleri geçince çılgınca yayılacak olan "Sedum rupestre 'Angelina'"yı ara ara budamayı düşünüyorum...
Opuntia sp. (Kaynana Dili) (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/604356d1460208500-opuntia-sp.-kaynana-dili.jpg) yavrumuz* büyüyor güzelleşiyor:p
608586
Boynuz Kulağı geçecek sanki (burada Kulak Buynuzu geçecek gibi:D). Sorun şu ki o yavru büyüyünce Ana Kaynana Dili nasıl ayakta duracak:confused:
*: Yavru, sürgün, yaprak, dal hatta belki de gövde...
Mücevher Çalısı
09-05-2016, 17:38
2 m en ve boydaki "Anne Kaktüsümüzün" bulunduğu yer "Antalya'da bir park",
610796
Bu da yerdeki 10 cm'lik "Yavru Kaktüscük",
610797
Eldivensiz onu edinmek cesaret ister:cool: kendimi kutluyorum:p
Mücevher Çalısı
26-06-2016, 16:05
Kaktüslerin memleketleri sayılır Antalya, malum sıcak iklim bitkileri. Bu sebeple onlara özel olarak hiç bir şey yapmıyorum, sadece; saksı, toprak, su ve kaplayacağı bir alan veriyorum. Ve sonuç; her şey normal seyrinde, olması gerektiği gibi ilerliyor…
619951
Yavrumuz 2. katını çıtı, demek ki bakımını beğendi;)
619952
Karşılaştırma yaparsak, ablası tık tık tık ilerde:)
Ve işte budur, kaktüslerimden en dikensizi, dolayısıyla en sevdiğim çiçeklendi:cool:
619953
‘Çilekli Pasta’ koydum adını, adı gibi çok tatlı,
619954
Mammillaria polythele inermis (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/21723.htm) sayfasına baktım da çiçeklenmesi uzun solukluymuş,
619955
Şimdilik bunun keyfini çıkarıyorum:rolleyes:
Mücevher Çalısı
26-06-2016, 16:23
Bu kadar Kaktüs muhabbeti yeter:D
619958
Kalanşom manginiim tek dalında da olsa hala çiçekli:cool:
Mücevher Çalısı
05-08-2016, 16:44
Bugün (burada (http://www.agaclar.net/forum/1475168-post199.htm)) madem kayıp bahsi etmişim bunu da aradan çıkarayım, aklımda kalmasın.
Daha evvel sırayla; burada (http://www.agaclar.net/forum/1413941-post362.htm), burada (http://www.agaclar.net/forum/1414197-post24.htm), burada (http://www.agaclar.net/forum/1422072-post35.htm), burada (http://www.agaclar.net/forum/1435355-post85.htm), burada (http://www.agaclar.net/forum/1455297-post96.htm), burada (http://www.agaclar.net/forum/1457549-post98.htm) bahsettiğim Kıvırcık Saksı Güzelim (Echeveria shaviana) ne yazık ki gitti gidiyor:(
624059
624060
Bu yukarıdaki fotoğraflar böcükleri ilk fark ettiğim zamanlara ait. Sıcak hava dokunuyor bu sebeple küçülüyor diye düşünürken ben, fark ettim ki üzerinde 2 tür zararlı var; biri "Siyah Bitki Biti" diğeri onun arkadaşı (artık her nesi oluyorsa kendi bilir) "Karınca". Geçen sene ev yapımı ilaçlardan zeytinyağlı-arapsabunlu formüllü olanını başka sukulentlerim için denemiş ve yarardan çok zararını görmüştüm. Bu sebeple bu sefer sadece çeşme suyu kullandım. Her gün (3-5 gün) sulama yaparken tazyikli çeşme suyu ile çiçek kısmını temizlemeye çalıştım. Bu yöntem de olmadı, bu sefer saksı aşırı sulanmış oldu. Harcında cüruf olmasına rağmen toprak kurumak bilmedi. Sıcaklar ile beraber ıslak toprakta kökler haşlandı, çürüdü...
Aşağıdaki fotoğraf ise 3-5 gün öncesine ait. Güncel fotoğraf çekmedim ama bu halden iyiye gitmedi lakin veda da etmedi...
624061
Neyse aktardım rahatladım. Linkini verdiğim Biber muhabbeti açılmasaydı kolay kolay da buraya aktarmazdım sanırım bu güzelliğin hazin sonunu. Zira en sevmediğim şeylerden biridir ağıt yakmak, tam olarak yakmıyorum da kulağıma küpe takıyorum, çıkmasın bir daha, unutmayayım...
sardunya18
05-08-2016, 18:54
Merhabalar sevgili mücevher çalısı sayfanın sessiz takipçilerindenim .Kıvırcık saksı güzelinine bayılmıştım .Echeveria türlerinin hepsini çok seviyorum .Kıvırcığın başına gelene üzüldüm çıkmadık candan umut kesilmez belki düzelir .Çilekli pastanda pek güzel umarım sorunsuz büyütürsün .Bol çiçekli günler dilerim .Sevgiler .
Sn. mücevher çalısı;
Bitkiyi kurtarmak istiyorsanız öncelikle onun çiçeklerinin bulunduğu dalı kökünden kesmenizi öneririm. Nedenine gelince bitki çoğalmak için tüm gücünü çiçeklerine vermekte. Tohum üretmeye çalışmakta. Çiçekli dalı kökten kesince muhtemelen kalan enerjisini büyümeye ve yeniden çiçek açmak için güç toplamaya çalışacak. Toprak var mı? Benim gördüğüm çüruflar çok büyük. Köklerin hava alması durumunda da sıkıntı yaşanıyor.
Mücevher Çalısı
05-08-2016, 20:30
... .Kıvırcığın başına gelene üzüldüm çıkmadık candan umut kesilmez belki düzelir ...
İyi dileğin için teşekkür ederim Sevgili sardunya18. Önümüze bakacağız artık kısmet...
...
Bitkiyi kurtarmak istiyorsanız öncelikle onun çiçeklerinin bulunduğu dalı kökünden kesmenizi öneririm.
...
Toprak var mı? Benim gördüğüm çüruflar çok büyük. Köklerin hava alması durumunda da sıkıntı yaşanıyor.
Sayın Muda;
Öncelikle yardım mesajınız için teşekkür ederim. Aklıma çiçek dalını kesmek hiç gelmedi nedense, çok haklısınız en yakın zamanda kesmeliyim.
Saksısını değiştirdim daha doğrusu esas saksısından çıkardım, büyük delikli olduğu için üretim saksısına aktardım. Saksının dibine de o kocaman cüruftan yerleştirdim, üzerine toprak, üzerine Kıvırcık Saksı Güzeli. Lakin bitkinin kökü çürümüş ve benim aklım dumura uğramış çiçek saplarını kesmemişim, zavallıcık devriliyordu. Sağlamlaştırmak için sağına soluna 2 badi-gard yerleştirdim. Yarın sabah ilk iş, çiçek sapları kesilecek, badigardlar kaldırılacak. Laf aramızda bu söylediklerinizi ben az da olsa biliyordum:o
Umarım kurtulur Kıvırcığım. En güzel fotoğraflarını da burada paylaşmamıştım sırf nazar değmesin diye. Olmayınca olmuyor işte, nazar-mazar bahane cahillik şahane:D
metin şayen
03-09-2016, 13:12
Merhaba umuyorum ki iyisinizdir, sayfanıza ilk kez bakındım, yazıyorum, malum buralarda ve yetiştiricilikte yeni sayılanlardanım. Hepsi de oldukça çok güzeller,Çok kıymetli bir uğraş emin olabilirsiniz. Bende sizinki gibi böyle sukulentlerim yok, daha çok kaktüs hastalığım var benim. Böyle bir yerde sizler gibi kişiler ile olmak çok hoş. Kolaylıklar dilerim.
Sevgiler saygılar
Mücevher Çalısı
03-09-2016, 13:47
Sn metin şayen; foruma da sayfama da hoş geldiniz;)
Güzel sözleriniz, dileğiniz için çok teşekkür ederim;)
Bitki delisi olmak başka Kaktüs delisi olmak bambaşka bir hastalık, ikincisi birincisinin ikinci aşaması olması gerekirken genellikle tek başına çıkan bir hastalık:) ilginç bir durum:p
Sevginin hastalık formu iyi değil biz latife ediyoruz tabii. Tüm canlılar özel varlıklar, birbirinden farklı özellikleriyle varlar. Ne mutlu bize ki böyle güzel hobi ve işle meşgulüz ve yalnız olmadığımızı hissettiren böyle güzel ve bilgilendirici platformlarda buluşabiliyoruz;)
Siz yolun başında olduğunuza göre bol bol okuyorsunuzdur. Benim sayfam biraz deli doludur, sukulent merakım diğer bitkilere göre yeni olduğundan yeni edindiklerimi ve kısacık da olsa tecrübelerimi paylaşmaya çalıştım.
Bu sene geçen seneye göre daha çok çeşidim vardı ve sıcaklardan pek çoğu bozuldu. Hatta geçen seneden olan bazıları bile bu sene bozuldu (ör: Kalanşolar). Sebebi ise bu yaz daha sert geçti belki bilemiyorum...
Bitki çeşitleri çoğaldıkça işler zorlaşıyor. Size tavsiyem fazla çeşit edinmeyin desem de bir değeri olmayacak, buna ben bile katılmayacağım:D
İyi günler, benden de Sevgiler, Saygılar...
metin şayen
05-09-2016, 10:25
Sn metin şayen; foruma da sayfama da hoş geldiniz;)
Güzel sözleriniz, dileğiniz için çok teşekkür ederim;)
Bitki delisi olmak başka Kaktüs delisi olmak bambaşka bir hastalık, ikincisi birincisinin ikinci aşaması olması gerekirken genellikle tek başına çıkan bir hastalık:) ilginç bir durum:p
Sevginin hastalık formu iyi değil biz latife ediyoruz tabii. Tüm canlılar özel varlıklar, birbirinden farklı özellikleriyle varlar. Ne mutlu bize ki böyle güzel hobi ve işle meşgulüz ve yalnız olmadığımızı hissettiren böyle güzel ve bilgilendirici platformlarda buluşabiliyoruz;)
Siz yolun başında olduğunuza göre bol bol okuyorsunuzdur. Benim sayfam biraz deli doludur, sukulent merakım diğer bitkilere göre yeni olduğundan yeni edindiklerimi ve kısacık da olsa tecrübelerimi paylaşmaya çalıştım.
Bu sene geçen seneye göre daha çok çeşidim vardı ve sıcaklardan pek çoğu bozuldu. Hatta geçen seneden olan bazıları bile bu sene bozuldu (ör: Kalanşolar). Sebebi ise bu yaz daha sert geçti belki bilemiyorum...
Bitki çeşitleri çoğaldıkça işler zorlaşıyor. Size tavsiyem fazla çeşit edinmeyin desem de bir değeri olmayacak, buna ben bile katılmayacağım:D
İyi günler, benden de Sevgiler, Saygılar...
Dediğiniz gibi o kadar çok okuyorum ki, işten artan zamanların tamamında bu konular ile ilgili okuyacak bişeyler hep buluyorum. Hastalık tarafı ( en çok onlarla ilgilenmekten kaynaklı biraz) şaka kısmı tabi, doğaya, bitkilere, ağaçlara, su kaynakları ve sulak alanlara, hayvanlara, hayranlığım ve koruyuculuğum çocukluğumdan beri vardır ve devam eder, elden geldikçe. Ve o çeşitlerin artması durumu çok vahim, bir bakıyorum yeni bir yer açmışım ve oraya bir saksı başka bir tür yerleştirmişim, evde yer kalmadı. 10 gün öncesinde de tohumdan yetiştirmeyi denemiş bulunuyorum ki demeyin, hele kızlarımın ikisi baş gösterdiler ki toprağı yarıp benden mutlusu yok, darısı diğer 35 inin aşına, burda dostlarla olmaktan keyif aldığımı bilmelisiniz her ne kadar fiziki olarak tanışmıyor olsak da orda bir yerlerde benim gibi benden birileri var bu çok huzur verici.
sevgiler saygılar
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.