View Full Version : sagol / Himalaya sediri
Bu sediri orman fidanliğindan 2013 yılında çok iri bir sepette 4 TL ye almıştım. Tepe kısmını kesip üst sürgünlerden birini aşağıya doğru uzattım. Konikleşmemek için inatlaşıyor. Sedir sabır gerekiyor, yavaş yavaş hallolacak.
Sedir sabır gerekiyor.
Gerçekten de öyle sn sagol.
Benim 2 denemem olmuştu sedir ile ama Adana sıcakları bu türü de bonsai çalışmak için imkan tanımıyor, bunu acı şekilde deneyimlemiştim.
Umarım üstesinden gelirsiniz.
Başarılar
Sayın Sakaki,
İstanbulun iklimi sedire uygun. Bahçede 2 tane Lübnan sedirini bahçe bonsaisi olarak eğitiyorum. Adanada Toros sediri denemenizi tavsiye ederim..
İyi çalışmalar dilerim...
Gerçekten de öyle sn sagol.
Benim 2 denemem olmuştu sedir ile ama Adana sıcakları bu türü de bonsai çalışmak için imkan tanımıyor, bunu acı şekilde deneyimlemiştim.
Umarım üstesinden gelirsiniz.
Başarılar
Sayın Sakaki,
İstanbulun iklimi sedire uygun. Bahçde 2 tane Lübnan sedirini bahçe bonsaisi olarak eğitiyorum. Adanada Toros sediri denemenizi tavsiye ederim..
İyi çalışmalar dilerim...
Denediklerim Toros sediri idi sn sagol ama maalesef başarılı olmadı. Gerçi o denelerim esnasında bonsailerime balkonda bakıyordum ve Adana merkez'de ikamet ediyordum, belki şimdi daha yüksek rakımdaki bahçemde denesem sonuç daha iyi olabilir.
Güzel bir adaya denk gelirsem deneriz artık :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.