View Full Version : Telgraf çiçeği
The Island
14-03-2015, 23:25
Merhaba,
Ben de mor , tüylü yeşil , mor yeşil çizgili( Fethiye'de bir otelin önünde gördüm rica edip aldım bir dal ) telgraf çiçeği var. Gerçi tüylü olan sürekli kuruyup yeniden açıyor, bir türlü çözemedim huyunu . Düz yeşil , yeşil beyaz çizgili ve yeşil pembe çizgili çeşitlerden arıyorum . Ama hiç bir yerde satıldığını görmedim . :( Elinde bu çeşitlerden olup paylaşmak veya takas yapmak isteyen olursa çok mutlu olurum . ;) Annemin çiçekleriydi bunlar , zamanla yok oldular evimizden.
Bende telgraf çiçeği arıyorum. İstanbluldayım. Çiçekçilerde yok bu nerden bulabilirim?
...Düz yeşil , yeşil beyaz çizgili ve yeşil pembe çizgili çeşitlerden arıyorum...
Düz yeşilinden var bende, isterseniz gönderirim.
544634
Mustafa Abdal
03-04-2015, 23:52
Gerçi tüylü olan sürekli kuruyup yeniden açıyor, bir türlü çözemedim huyunu. Düz yeşil , yeşil beyaz çizgili ve yeşil pembe çizgili çeşitlerden arıyorum. Ama hiç bir yerde satıldığını görmedim.
Gelişmesi için biraz saksı üzerinde dolanıp gövde boyunca çıkan ikincil köklerden beslenmesi lazım. Aksi halde neme rastladığı ilk noktada geride kalan kısımla bağlantısını koparır. Nemide sever. Kırmızı beyazlı tür için üyelerden alacakaranlık/şeyma çiçekçilikle temasa geçebilirsiniz. Arada bauhausa da geliyor.
The Island
04-04-2015, 00:35
Düz yeşilinden var bende, isterseniz gönderirim.
544634
Çok isterim . Bendekilerden de size gönderebilirim dilerseniz.
The Island
04-04-2015, 00:37
Kelebek çiçeği
Bu çeşit var bende Ahmeter ve çok seviyorum ;)
Çok isterim . Bendekilerden de size gönderebilirim dilerseniz.
Özelden bana bilgilerinizi gönderin lütfen, istemenize sevindim ;)
Sevgi Durul
04-04-2015, 08:01
Bende de mor, yeşil beyaz çizgili ve tradescantia cerinthoides cinsleri var. İsterseniz gönderebilirim.:)
The Island
04-04-2015, 08:51
Bende de mor, yeşil beyaz çizgili ve tradescantia cerinthoides cinsleri var. İsterseniz gönderebilirim.:)
Sayın SDurul,
Mor bende de var. Mor dışındaki çeşitlerden gönderirseniz çok memnun olurum . Bende de mor üstüne gri çizgili olandan var ayrica isterseniz ben de ondan size gondereyim .
Sevgi Durul
04-04-2015, 09:47
Sayın The Island, siz adres bilgilerinizi özele yazın, ben şu anda şehir dışındayım, döndüğümde göndereyim. Eğer isterseniz telgrafların yan ısıra hoya carnosa, hoya 282, sedum çeşitlerinden gönderebilirim. Böylelikle sadece telgraf için kargo ödememiş olursunuz.
Çizgili telgrafım var, teşekkür ederim.
The Island
04-04-2015, 10:55
Benimkiler bunlar :)
544809 Bu benim telgraf saksim begendiyseniz çelik gönderebilirim.Bikaç çeşit kalonşe de çıkar isterseniz.
Sayın Sdurul, hoya ve sedum cesitlerinden birer çelik fazla çıkarmı:rolleyes:
The Island
04-04-2015, 23:51
544809 Bu benim telgraf saksim begendiyseniz çelik gönderebilirim.Bikaç çeşit kalonşe de çıkar isterseniz.
Teşekkür ederim sn hilalll. Sn SDurul un gonderecekleri ile seri tamamlanmış olacak . Pek mutluyum bu yüzden :)
Gule güle keyifle büyütün bir kaktüs sukulent sever olarak hızlarıyla çok mutlu eden bitkiler telgraflar.
The Island
08-05-2015, 18:04
Manisadan yeni misafirlerim geldi. Sayın SDurul a sonsuz teşekkürler. :)
Eğer isterseniz telgrafların yan ısıra hoya carnosa, hoya 282, sedum çeşitlerinden gönderebilirim.
Sn SDurul
Hoya çeşitlerinden varsa bana da gönderebilir misiniz?
Sn hilal d bakır yazısını gorunce heyecanla yaziyorum.memleketten getirdigim telgreflarim öldü. bağlantı kurabilirsek sizin guzellere talibim.
Sayın Sdurul, hoya ve sedum cesitlerinden birer çelik fazla çıkarmı:rolleyes:
Ayrıca bende de hoya carnosa var .ben de ondan verebilirim size
Sn hilal d bakır yazısını gorunce heyecanla yaziyorum.memleketten getirdigim telgreflarim öldü. bağlantı kurabilirsek sizin guzellere talibim.
Geç gördum mesajınızı.
Özelden görüselim ... seve seve paylaşırım
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.