View Full Version : Rekorgelişim hakkında
mustafaekiz83
19-02-2015, 09:22
Merhaba ağaç sever arkadaşlar ben mersin erdemliden yazıyorum, cevize merak sarmış durumdayım. İnternette rekorgelişim adında bir gübre var. Youtube videolarında tanıdım bu gübreyi. Acaba forumda kullanan arkadaşlar oldu mu? Söylendiği gibi ağacın gelişimine katkısı var mı? Ben 5 kg aldım. 2 yaşını doldurmuş chandler cevizlerim var. Bu yıl 10 adet ağaçta deneyeceğim. Ve burada sonuçlarını paylaşacağım.
Bal Kaktüs
23-02-2015, 01:25
Kafadan ismi çok üçkağıt. Hayırlısı ile ben yanılıyorumdur inşallah :(
sedatkso
23-02-2015, 08:55
Merhaba ağaç sever arkadaşlar ben mersin erdemliden yazıyorum, cevize merak sarmış durumdayım. İnternette rekorgelişim adında bir gübre var. Youtube videolarında tanıdım bu gübreyi. Acaba forumda kullanan arkadaşlar oldu mu? Söylendiği gibi ağacın gelişimine katkısı var mı? Ben 5 kg aldım. 2 yaşını doldurmuş chandler cevizlerim var. Bu yıl 10 adet ağaçta deneyeceğim. Ve burada sonuçlarını paylaşacağım.
syn mustafaekiz83 deneme sonuçlarını burda paylaşırsanız sevınırız. ben de merak ettim dedıgınız gıbı yotube da baya bı vıdeo var abartılı abartılı gercekler neymiş görmüş oluruz.
mustafaekiz83
23-02-2015, 21:38
Hafta sonu tatilinde ceviz fidanlarının bir kısmının toprağının 10 cm derinliğine 250 gr kadar gömdüm. limon yetiştiriciliğiyle uğraşıyoruz. Yapraklarının çoğunluğunu dökmüş seneye kuruması muhtemel olan 10-15 yaşlarında bir limon ağacına da bu rekorgelişimden uyguladım. Bakalım sonuçları yaza doğru buradan paylaşırım.
MeyveliTepe
23-02-2015, 22:11
Ürünün sitesinde, broşüründe, hatta tescil belgesi ve analiz raporunda iler tutar bir şey yok.
Ağaçlarda dekara 12kg serpiştirilecekmiş. 12KG'lık kova 130 TL.
İçeriğinde %5 organik madde, %2 humik ve fulvik asit varmış. Beyan edilen ve analizde de gösterilen tek içerik bunlar. Yol kenarından içinde biraz kurumuş ot olan bir avuç toprak alıp analiz edin, onda da bu sonuçlar çıkar.
Uzun uzun yazılan ağaçlara "rekor" yaptıran, toprağı pamuk gibi yapan şeyler bu içerikler değil de gizli tutulan başka bir şeyler ise zaten dürüst olmayan bir durum söz konusu demektir. Başka bir Türk işi uyanıklık örneği daha.
ozanemre
23-02-2015, 23:03
Hafta sonu tatilinde ceviz fidanlarının bir kısmının toprağının 10 cm derinliğine 250 gr kadar gömdüm. limon yetiştiriciliğiyle uğraşıyoruz. Yapraklarının çoğunluğunu dökmüş seneye kuruması muhtemel olan 10-15 yaşlarında bir limon ağacına da bu rekorgelişimden uyguladım. Bakalım sonuçları yaza doğru buradan paylaşırım.
Sayın mustafaekiz83,
Bu tarz uygulamalarda toprakla ilgili bütün analiz verilerinin elinizde olması denemenizde daha kesin bilgiler edinmenize yardımcı olur. Bu arada mart ayı toprak analizi için idealdir.
Bahsettiğiniz organik toprak düzenleyicisinin organik madde değerleri için tescillenmiş rakamın kuru yakma metodu ile çıkarılan sonucu dahi % 5-7'lerde. Bu değerler bir analizci olarak kuru yakma işleminde beni hep rahatsız etmiştir. Ayrıca pH sınır değerleri 6,3-8,3. Bu aralık ceviz için iyi bir aralık değil ve çok muğlak değerlerdir. pH 7,5 geçtiğinde mangan, fosfor, demir, çinko yarayışsız hale geçer. Aslında burada iş gören etmen humik+fulvik asit bileşenleridir.
Ancak ürünle ilgili denemenizi hayata geçirmenizi, yaz sonunda da toprak ve yaprak tahlili yaptırmanızı ve değerleri karşılaştırmanızı bizleri de bilgilendirmenizi çok isterim.
Esen kalın.
birnefestoprak
24-02-2015, 19:45
Ürünün sitesinde, broşüründe, hatta tescil belgesi ve analiz raporunda iler tutar bir şey yok.
ve tabii ki bircok yerli urunde oldugu gibi, urun tanitim sayfasinda tek bir icerik bilgisi yok (kendine ait bir sayfa halinde, cok kolay ulasilabilir halde, laf kalabaligindan arinmis bir icerik bilgisini kastediyorum). Organik madde ama kaynagi ne, bilgi verilmis de ben mi goremiyorum?
Ceviz ve elma bahçemde deneme amaçlı rekor gelişimi aldım ve uyguladım - deneme ve kontrol parselleri üzerine.
Video görüntüleri çok etkileyici. Internet sayfaları, içeriği, mail adresleri çok ciddi görünmüyor. Kullanan 2 çiftçiden olumlu referans aldığım ve firma yetkilisiyle uzun görüşmelerimde tam tatmin olmamama rağmen ( içeriğini gizliyorlar - ağırlıklı bir nevi mineral olduğu söyleniyor. 2 sene toprağı yumuşatıyor, hava almasını sağlıyor ama sonra etkisin bir türlü kaybediyor) denemeye karar verdim. Umarım olumlu etkisi olur. olumlu veya olumsuz etkilerini sizlerle paylaşırım.
MeyveliTepe
24-02-2015, 21:14
Analizde, tescilde, etikette, pazarlamada gizlenmiş bir içerik olsa olsa dolandırıcılık ürünüdür. Gizli içerikle tarımsal ilaç gübre satmaya izin veren bir mevzuat yok. Aksine, böyle bir ürünün içeriğinin tescil ile kayıt altına alınmış olması gerekir.
Arkadaşlar tamamen uydurmaca, sakın kanmayın böyle şeylere. İzmir tarım fuarında stand açmışlar orda tanıtıyorlardı. Hiçbir bilimselliği olmayan güya sırrını sakladıkları bir formülü, bence uydurma video ve fotolarla showa dönüştürerek tanıtıyorlar ve bolca da satıyorlardı:)
Malesef ülkemizde doğru düzgün bir denetleme mekanizması olmayınca bu işler çok kolay.
Standaki kıza soruyorum içeriği sadece bu mu? -Evet diyor, bunla ne olur diyorum -gizli tuttuğumuz mineraller var diyor. Inanın bunlar ne bilimsellikle, ne etik ile nede yasalar ile uyusmayan ve sadece bizde görülen şeyler!!
Sorgulayınca biraz daha, sizinle sırrımızı paylaşacağımızı düşünmüyorsunuz herhalde dedi ziraat mühendisi olduğunu söyleyen kız! Biz de kör cahildik, yedik ve uzaklaştık.
Bu şekilde inanın çok stand vardı. Hele bitanesinde Çinli bir adam ve çince yazıların olduğu bir stand ve tanıttıkları bir ürünleri vardı. Meyve seyretmesinde mucizeymiş. İçinde %0.01 bor ve buna yakın bi değerde çinko varmış. O Çinli de öğrenmiş ülkemizdeki durumu ve koşa koşa gelmiş:))
İbrahim Yavuz
28-02-2015, 00:31
Sevgili kardeşim böylesi durumlarda fikir yürütürken şöyle bir yol izleyebilirsin Yani rekorgelişim dediğin gübre, gelişmeyi hızlandırıcı olası bir durum ise bile pek organik olacağını düşünmüyorum. Ceviz konusunda tecrübeli sayılmam, bahçemde var ama öyle pek bilgim yok. Tek bildiğim uygun mevsim ve koşullarda gerekli zaman periyotlarında ağaçlarının budama ve diğer mevsimsel bakımlarını yaptığın sürece ağaçların sana bunun karşılığını olumlu bir şekilde verecektir. Ceviz için bakteri ve mantarlara karşı GÖZTAŞI ve toprağı için de taç gölgesi hizasında hayvansal gübre kullanılıyor.
Tabi bu konuda daha tecrübeli, bahçe sahipleri size daha doğru bilgileri verecektir.:)
Bal Kaktüs
28-02-2015, 01:17
Sevgili kardeşim böylesi durumlarda fikir yürütürken şöyle bir yol izleyebilirsin Yani rekorgelişim dediğin gübre, gelişmeyi hızlandırıcı olası bir durum ise bile pek organik olacağını düşünmüyorum.
Ne güzel söylemişsiniz. Bakıyorum baya baya bu işle uğraşıyoruz. Arkadaşlar bir kere ismi faul. İkincisi gizli içerik. Ben size söyleyeyim bu içerik o kadar gizliki kendilerinin bile bulması imkansız.
İnsanın adam gibi malı olsa ne olduğunu yazar. Kimden saklıyor. Kullanacak olanlardanmı. Çiftçi onun içeriğini okuyup aynısını mı yapacak. Yoksa üretici rakip firmalarmı? Onlar için içeriğini öğrenmek. Yarım saatlik iş zaten. Bugün 400 den fazla maddenin analizini yapan cıhazlar var.
Bu insanlar uzayın başka bir yerinden. Dünyada olmayan bir madde mi getirdiki. Analizlerde çıkmayacak.
Bu konu üstünde çok konuşulacak bir konu bile değil. Biraz aklımızı kullanalım yeter.
İbrahim Yavuz
28-02-2015, 16:46
Kazanç olsun da nereden ve nasıl olursa olsun; kimse kalite ve doğallığın peşinde değil.
İsmail Kuzucu
28-02-2015, 16:54
Buraya yazmak yerine tarım müdürlüğüne yazsak daha iyi olmaz mı?
tanerege
19-03-2015, 14:51
Mustafa bey ...bende ankaradaki evimde teras taki agac ve butkikerim icin kullandim yaklaşık iki hafta önce. ..simdilik en azindan 8 civari olan ph degerini 6.5 a dusurdugunu ölçümledim ayrica toprak baya bir yumuşadı. ..şimdilik sadece bu gozlemlerim ...yazın bende tam olarak neyin ne oldugunu paylaşıp bilgilendirmek isterim....
mustafaekiz83
02-04-2015, 14:58
Çeşitli meyve ağaçlarında denedim. İlk gözlemim çileklerde oldu. 2. haftada çilekler bir anda yapraklandı ve çiçek açmaya başladı. Daha önceki yıla göre meyveler daha iri. Limon ağacında ise 1 ay sonra iyi sürgünler oluşmaya başladı.
İsmail Kuzucu
02-04-2015, 15:18
Denemeleri değişik yıllara göre yaparsanız yanılırsınız. Sıcaklıklar her sene aynı olmuyor.
Denemeleri aynı sezon içinde aynı bölgede yapmanız gereklidir.
Sevgili dostlar ;
Yorumları okudum ve malesef içim cız etti firmayı uzaktan yakından tanımam ürün hakkında görüşlerinizden sonra web sitelerinden incele gereksimini duydum ve inceledim kendimce görüşlerim şunlardır;
Ürün Leonardit hammaddeli bir ürün,
en düşük değerlerden tescil alınmış sebebi leonardit kaynaklarında stabil sonuç çıkmaz riske girmemek için yapılmıştır **** içerik saklamak içindir,
Bahsi geçen mineral zeolittir diye tahmin ediyorum,
Formül saklama meselesine gelince dostlar ben ziraat mühendisiyim ve üretim yapıyorum kendime ait formüllerim var ,
bir ürünüm var %1 mangan %1 çinkodan ruhsatlıdır, içeriginde %1 %1 oranlar vardır ve dahası da vardır uygulama yapılan strese girmiş tek yıllık bitkilerde 48 saat içerisinde bitkiyi tekrar aktif eder ve 48 saat içerisinde yeşil aksamda uç sürümü gerçekleşir,
Ürün denen çinko mangandan ruhsatlıdır , bizim ülkemizde sizim emeğinizi çalmak için bekleyen onlarca insan mevcuttur, siz arge yapar emek harcar ürün çıkarttır içeriği oldugu gibi yazarsınız, el oğlu kopyasını yapar size rakip olur birde bu açıdan düşünün eleştiri yaparken,
Dersenizki analiz yaptırırlar ve sonucu çözerler , neye göre analiz yaptıracaklar diyelimki tüm formasyonlarda analiz yapıldı ürün şelatlandığı için dogru içerige asla ulaşamazlar bugun coca cola formulu bulundumu onca teknoloji varken
saygılarımla dostlar
gecekorsanı
29-06-2015, 11:22
sonuçlar ne alemde
gecekorsanı
29-06-2015, 11:28
yavaş gelişim gösteren 10kadar ceviz ağacım var.bugun sipariş ettim.denemekten birsey ķaybetmeyiz.sonuçları
ilerleyen zamanlarda paylaşırımmm
gecekorsanı
10-07-2015, 09:34
rekor gelişim i firma ile görüşerek alıp 2 adet fernette fidan haziran sonu uyguladım.sonucunu bekleyip hep beraber göreceğiz
aydemiraydın
10-07-2015, 10:19
reklamları çok abartılı geldi.
birnefestoprak
11-07-2015, 08:24
Uyguladiginiza gore, icerigini biliyor olmalisiniz. Ne var icinde?
rekor gelişim i firma ile görüşerek alıp 2 adet fernette fidan haziran sonu uyguladım.sonucunu bekleyip hep beraber göreceğiz
gecekorsanı
14-07-2015, 20:29
Uyguladiginiza gore, icerigini biliyor olmalisiniz. Ne var icinde?
içeriği gizliymiş.denemeketen birşey kaybetmeyiz
gecekorsanı
14-07-2015, 21:17
resmi yükleyemiyorum
deli_dervish
14-11-2015, 16:57
bilgi paylaşabilirmisiniz son durum nedir arkadaslar deneyimleriniz nedir ürün hakkında?
Rekor gelişim kullanan arkadaşlar sonuç nedir paylaşabilirmisiniz teşekkürler
selim_50
25-11-2015, 09:12
bende iki adet iki yıllık ayva var, bir tanesi ilk yıl 5 adet meyve verdi ama çok iri değildi, bu yıl her iki fidana iki defa rekor gelişim ve güvercin gübresini birlikte uyguladım, güvercin gübresinden midir, rekor gelişimden midir, meyveler çok düzgün ve iri oldu, ama fiyatı da çok pahalı bir ürün, hobi amaçlı kullanılabilir ama ticari olarak büyük bahçeler için çok büyük maliyet gerektirir. 5 kg kova 65 TL ye almıştım, yukarıda arkadaşımızın belirttiği gibi galiba leonardit ve zeolit katkılı bir ürün.
aydemiraydın
09-02-2016, 10:13
bende iki adet iki yıllık ayva var, bir tanesi ilk yıl 5 adet meyve verdi ama çok iri değildi, bu yıl her iki fidana iki defa rekor gelişim ve güvercin gübresini birlikte uyguladım, güvercin gübresinden midir, rekor gelişimden midir, meyveler çok düzgün ve iri oldu, ama fiyatı da çok pahalı bir ürün, hobi amaçlı kullanılabilir ama ticari olarak büyük bahçeler için çok büyük maliyet gerektirir. 5 kg kova 65 TL ye almıştım, yukarıda arkadaşımızın belirttiği gibi galiba leonardit ve zeolit katkılı bir ürün.
Aynen katılıyorum.
videoları ve reklamları gerçekten abartılı görünüyor. bunları izleyen insanların bir miktar güvensizlik duymaları da normal. ama az miktarda alıp denenebilir. 2015 de deneyenlerin hiçbiri geri bildirim yapmamış fayda görüp görmedikleri hakkında. insanın içinde şüphe olunca mecbur forumlara tecrübe sahiplerine sorma ihtiyacı hissediyor.
640759
2016 ağustos ayında armut aşısı sürgünlerinin son hali. yaprakları sararmış durumda .klorhoz olmuş gibi. bunda rekor gelişimin etkisini göremeyi istiyorum
araştırmalarım neticesinde bu toprak **** bitki düzenleyici olarak söylenen ürünlerin asıl maddesinin leonardit olduğunu öğrendim. rekor gelişimin fiyatını yüksek gördüğüm için organiksa firmasının ürünlerinden birini sipariş verdim. bakalım leonardit nasıl etikleyecek bahçeyi.
bu firmayı tercih etme sebebim sadece fiyatı değil, ürünün hammaddesinin ne olduğunu açıklaması. tam olarak formül verilmese de neyden yapıldığı ve ne işe yaradığı anlatılmış. çok abartılı reklamları da yok. abartılı reklam insanı şüpheye düşürüyor nedense. yani ziyaret ettikleri çiftçilere sanki zorla istediklerini söyletiyormuş izlenimi veriyorlar.
2015 te konu açılmış çok kişi aldığını deneyeceğini yazmış ama kimse kullanımdan öncesi ve sonrası ile ilgili yorum, resim paylaşmamış. bende çok sayıda video izledim bu ürünle ilgili; işe yarayıp yaramadığını merak ediyorum. Olumlu **** olumsuz kullanım sonuçları paylaşsanız çok faydalı olur.
leonarditi meyve bahçesine 10 gün önce uyguladım. sonuçları resimleri ile paylaşacağım.
You tube'a giriyorum; Kara leke yazıyorum, Çıkan sonuç rekor gelişim. Ateş yanıklığı yazıyorum, çıkan sonuç rekor gelişim. Kanser yazsam rekor gelişim çıkacak diye korkuyorum. Her derde deva bir ürün bulunmuş. Bu kadar çok reklamı yapılan bir ürün, kesin sahtekarlığın mahsulüdür. Bedava verseler kullanmam.
haklısınız rahatsız edici derecede reklam...
haklısınız rahatsız edici derecede reklam...
Sorun aşırı reklam değil. Yanıltıcı reklamlar. Ürün nedir? Gübre mi? ilaç mı? Her derde deva ürün bulduklarını iddia ediyorlarsa, lokman hekim ölmemiş derim.
murat044
17-10-2017, 15:23
merhaba arkadaslar rekor gelısım urununu kullanan varmı nasıl acaba faydalımı degılmı kullanıcı arkakadssalr fayda aldımı bılgı verebılırmısınız acaba formda cogu arkadaslarımız kullanacagını belırtmıs ve sonradan donus yapmamaıs acaba memnun kaldınız mı
smurat45
12-12-2017, 09:53
Bu konuda ben de merak içerisindeyim. Zeytin fidanlarımıza attım. Şimdilik iyi gibi duruyor. bu bahar ayında daha fazla belli olur.
Merhaba
Bende zeytinligime rekor gelisimi kullanmak istiyorum, Fakat icinizde kullanmis ve sonucu rekor gelisimden faydagörmüsler varmi , Arazimde 12 yasinda 5 yildir bakim yapilmamis gemlik türü agaclarim var yaklasik 4000 yakin, VE BU ARAZIDE SU YOKTUR. Bu konuda kullanan varmi. Varsa lütfen el kaldirsin, SELAMLAR..
Merhaba
Bende zeytinligime rekor gelisimi kullanmak istiyorum, Fakat icinizde kullanmis ve sonucu rekor gelisimden faydagörmüsler varmi , Arazimde 12 yasinda 5 yildir bakim yapilmamis gemlik türü agaclarim var yaklasik 4000 yakin, VE BU ARAZIDE SU YOKTUR. Bu konuda kullanan varmi. Varsa lütfen el kaldirsin, SELAMLAR..
Alacağınız ürünün içeriği nedir ona bir bakın. Aynı içeriğe sahip ürünlerle fiyatını karşılaştırın. Bu ürün bana hiç güven vermiyor.
İsmail Kuzucu
31-01-2019, 14:13
Ürün içeriği hakkında aldığım bir bilgi;
leonardit değil kayaç minareli doğal sert gravür halinde zor eriyen sadece toprak tarafından çözülen bir ürün
Daha önce de belirtilmiş...zeolit ve leonardit içerikli olması vesair mikro elementler barındırması muhtemel...ayrıca organik de değil...extra maceraya ve bu kadar paraya değmez....Leonarditi de zeoliti de bulabilmek dert değil...Bozuk ve kimyasalla tahrip olmuş topraklarda,bahçelerde eğer önceki yıllar sırf kimyasalla tarım yapılmışsa verin solucan gübresini....Toprakta bulunan ve bitkilerce alınamayan elementleri bitki nasıl alıp da coşuyor görün....Daha sonraki yıllar hem kimyasal hem organik destekli gidilmesi sağlıklı yetiştiricilik için kâfidir...gerekli hastalıklar zararlılar ot vesaire mücadeleleri ayrı tabii...iyi yanmış hayvan gübreleri de hem düzenleme hem gübre katkısı olarak iyi sonuç verir ama büyük bahçelerde hastalık etmeni olduğu için tavsiye etmiyorum...ufak hobi bahçelerinde uygulanabilir...leonardit ve zeolit toprağı ıslah eden iki önemli madde...bunlar da araziye duruma analize göre kullanımı ciddi katkı sağlar....Hiçbir faydalı içerikleri olmasa bile (ki öyle değil) toprağı havalandırdığı,gözenekleri açtığı,yarılmaları önlediği,gevşettiği ve kabarttığı vesaire toprak üzerinde birçok etkiyi gevşemeyi sağladığı için sebze ve meyveler çok kolay kök atıp çabuk büyümekte....Kendimiz bu şekilde yapıyoruz gelişim dehşet...Hiç uğraşmam böyle MUCİZE! ürünlerle...hele şimdiki piyasa şartlarında...örnek foto daha önce attım farklı başlıklar altında...bakın anlattığım şekilde nasıl oluyor linkini atacağım...
http://www.agaclar.net/forum/ceviz/41947.htm inceleyebilirsiniz...2 yaşında şeftalilerin ne hale geldiği,cevizlerin ne hale geldiği ortada...anlattığım faktörler...
Formaldehit
07-02-2019, 19:18
Bir hile mi söz konusu, kuşkulanılan bir şey mi mevcut? Bitkilerin genetiğini mi bozuyor, yahut ne gibi bir yan tesiri söz konusu, fiyatımı yüksektir? Forum da, şu anlatılanlardan bir şey çıkartmak çok mümkün gibi görünmüyor, çoğu kişi karnından imalar ile negatif bir tablo çizilmeye çalışılmış, haksız ya da haklılar demiyorum, ama net sonuç nedir? İnsan sağlığına, doğrudan ya da dolaylı olarak, negatif etkileri mi var? Kullanmalı mıyız, kullanmamalı mıyız? Ürün hakkında bir çok vidyo izledim, insanların sözleri değil, bitkilerdeki olağan üstü gelişim çok dikkatimi çekti, eğer bahsettiğiniz şey başka bir olumsuzluksa, eksi yönleri nelerdir? Deneyimlerinizi kanıtsal olarak belirtirseniz sevineceğim...
https://www.youtube.com/watch?v=OZSReKWgIkc
Kaşkar dağları
11-02-2019, 20:02
Çok sığ tartışmalar var komik. Yahu adam formülünü niye versin ki, birileri ürününü taklit ederde pazar payım azalır diye içeriğini saklıyor olabilir.
Sen hasadına bak, bitkinde bir sorun varmı onu söyle. İlk defa bu forumda tuhaf karalamalara tanık oldum, çevremde anlatılanlara bakılırsa memnun olmayan hiç görmedim.
Fiyatı düşsün çok tuzlu :D
Çok sığ tartışmalar var komik. Yahu adam formülünü niye versin ki, birileri ürününü taklit ederde pazar payım azalır diye içeriğini saklıyor olabilir.
Sen hasadına bak, bitkinde bir sorun varmı onu söyle. İlk defa bu forumda tuhaf karalamalara tanık oldum, çevremde anlatılanlara bakılırsa memnun olmayan hiç görmedim.
Fiyatı düşsün çok tuzlu :D
İçeriğini %5 organik madde ve %2 humik fulvik asit olarak gösteren bir toprak düzenleyici için bu kadar iddialı söylemler ve videolar olunca birde bu kadar pahalı olunca ister istemez bir araştırma ve tartışma konusu oluyor. Size bizim tartışmamız ne kadar komik geliyorsa bana da bu firmanın çok gizli formülle yapmış olmaları ve bunu bir sırmış edasına büründürmeleri komik geliyor. Zi̇raat mühendisliğinin toprak bölümünden mezunum ve hocalarıma da soruyorum böyle mucizevi bişey varmı diye. Onlar da gülüyorlar. Yani komiklik almış başını gidiyor ama birileri çiftçinin paralarını cukka ediyor.
Memnuniyet konusuna gelince. Bunun sağlamış olduğu kadar etkiyi birçok farklı toprak düzenleyici, hatta bildiğin ahır gübresi ile bile sağlayabilirsin. Eğer o kadar iddialı isen bilimsel çevreler ile birkaç karşılaştırmalı çalışma yaptırırsın ve üniversitelerin onayına sunarsın. Bizde o zaman "sığ" tartışmalardan kurtulur mevcut ürünlerin 4-5 katı parayı paşa paşa buna veririz...
İbrahimya
02-03-2019, 10:57
5 kg kadar aldım. 10 kadar ağaca attım. Başka markalarında toprak düzenleyicilerini kullandım. Bakalım hangisi işe yarayacak.
Arkadaşlar merhaba forumda herkes ben aldim kullaniyorum sonuç ne olacak bekliyoruz demiş ama paylaşim olmamış kullanip yorum yapacak varmidir. İyi akşamlar
İbrahimya
28-03-2019, 15:16
Arkadaşlar merhaba forumda herkes ben aldim kullaniyorum sonuç ne olacak bekliyoruz demiş ama paylaşim olmamış kullanip yorum yapacak varmidir. İyi akşamlar
Yaklaşık bir ay önce kullandım. Sonuçları Haziran gibi paylaşırım
Doku_Kültürcü
28-03-2019, 15:31
İçeriğini %5 organik madde ve %2 humik fulvik asit olarak gösteren bir toprak düzenleyici için bu kadar iddialı söylemler ve videolar olunca birde bu kadar pahalı olunca ister istemez bir araştırma ve tartışma konusu oluyor. Size bizim tartışmamız ne kadar komik geliyorsa bana da bu firmanın çok gizli formülle yapmış olmaları ve bunu bir sırmış edasına büründürmeleri komik geliyor. Zi̇raat mühendisliğinin toprak bölümünden mezunum ve hocalarıma da soruyorum böyle mucizevi bişey varmı diye. Onlar da gülüyorlar. Yani komiklik almış başını gidiyor ama birileri çiftçinin paralarını cukka ediyor.
Memnuniyet konusuna gelince. Bunun sağlamış olduğu kadar etkiyi birçok farklı toprak düzenleyici, hatta bildiğin ahır gübresi ile bile sağlayabilirsin. Eğer o kadar iddialı isen bilimsel çevreler ile birkaç karşılaştırmalı çalışma yaptırırsın ve üniversitelerin onayına sunarsın. Bizde o zaman "sığ" tartışmalardan kurtulur mevcut ürünlerin 4-5 katı parayı paşa paşa buna veririz...
Yüksek performanslı sıvı kromatografi cihazı (HPLC), atomik absorpsiyon kromatografi diye bir cihaz var. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Merkez laboratuvarında her ikisi de mevcut. Örnek alıp analiz yapıldığında ürün içeriği sır olmaktan çıkıyor. "Sır" diye bir şey yok.
İbrahimya
01-04-2019, 11:18
Yüksek performanslı sıvı kromatografi cihazı (HPLC), atomik absorpsiyon kromatografi diye bir cihaz var. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Merkez laboratuvarında her ikisi de mevcut. Örnek alıp analiz yapıldığında ürün içeriği sır olmaktan çıkıyor. "Sır" diye bir şey yok.
Urun piyasaya cıktıklari zamandan bu yana fiyatlari ayni. 5 sene oncede ayni fiyata satiyorlardi , simdide. Çok iyi reklam faliyeti ile mevcut piyasadaki eşdeger urunlerden daha yuksek fiyat ile satiş yaptilar. Benim şahsi düşüncem piyasada satilan hümik asitlerle ayni katagoride bir urun. Fazlaca reklam yaptiklari icin insanlarin ilgisini cekiyor.
selim_50
30-04-2019, 13:57
daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi ayvada kullandım, doğrudan katkısı oldumu bilemiyorum ama çok düzgün ve yaşına göre çok çok miktarda meyve verdi, fidanın ikinci yılında büyük boya kovaları ile bir kova dolusu ayva aldım, bu hafta yeni diktiğim fidanlarda tekrar kullandım, İçeriğini etiketin üzerine yazmışlar %5 organik madde ve %2 humik asit ve %20 nemlendirici yazıyor, galiba en büyük katkısı nem sağlaması, uyguladıktan sonra etrafında nem halkası oluşturuyor.
İbrahimya
19-05-2019, 07:21
Rekor gelişim kullanan birisi olarak diyebilirim ki , öyle mucizeler yaratmiyor. Kullandığım meyvelerde çok fazla bir gelişim omadi. Benim için rekor gelişim bitmiştir.
aydemiraydın
19-05-2019, 10:43
Rekor gelişim kullanan birisi olarak diyebilirim ki , öyle mucizeler yaratmiyor. Kullandığım meyvelerde çok fazla bir gelişim omadi. Benim için rekor gelişim bitmiştir.
teşekkür ederim.
Ahmet 35
24-01-2020, 20:14
Rekor gelişim nasıl bişey faydası var mı?
Ne olduğunu tam açıklayan yok formül bilinmesin diye? Gübre gibi ama leonardit içeren bir karışım olduğunu düşünüyorum.
WindWild
20-02-2020, 22:37
Darılmayın ama şu saçmalığa inanmakla konyadaki çok gizli uzay üssüne inanmak aynı şeydir.
bnymnblr
21-02-2020, 11:05
Forumdaki arkadaşlar, bilmedikleri ürüne temkinli bakarak koruyucu yorumlar yazmışlar. Ben de bilmesem acaba derdim.
Acaba ayrıntı işin neresinde anlatayım.
Ben bu ürünü kullandım.
Genel itibariyle şöyle belirteyim.
Ürün bir gübre değil arkadaşlar
Ürün toprak düzenleyici
Ürünün en belirgin özelliği toprağa attıktan sonra zaman içerisinde
Toprağın sert yapısını gevşetiyor.
Toprak gözenekli hale geliyor.
Gevşeyen ve gözenekli hale gelen toprakta bitkiler daha hızlı, daha derine ve daha ileriye kök salabiliyorlar.
Gevşeyen ve gözenekli topraklar suyu uzun süre tutmuyor Bu durum, kök bölgesinde mantarı hastalıkların oluşumuna imkan vermiyor. Böylece kök bölgesinden başlayarak bitkiyi kurutmuyor.
Bitkinin geniş alanlara kök salabilmesi daha çok topraktan besin alabilmesine imkan tanıyor.
Daha çok kök alanına sahip bitki, daha hızlı ve daha güzel gelişme gösteriyor.
Ancak toprağınızın besin içeriği zayıf olursa,
"bitki iyi bir kök sistemine sahip olsa da"
gelişimi nispeten daha ağır seyreder. İstediğinizi size veremez.
Bitkiyi besleyebilmek için uygun gübre gereklidir. Tekrar hatırlatayım. Bu ürün gübre değil, toprak düzenleyicidir. Toprak düzenleyiciler, toprağı bitkilerin daha iyi bir kök sistemine sahip olacakları ölçüde gevşetirler.
Bir diğer hususta bir toprak düzenleyici üreteceksiniz ve formulasyonunu herkesle paylaşacaksınız
Böyle bir şeyi bir firma neden yapsın ki
Bir benzerini başka firmalar da üretmeye başlar.
Firmalar bunu ticari olarak gizlerler (bence)
MeyveliTepe
21-02-2020, 16:34
...
Bir diğer hususta bir toprak düzenleyici üreteceksiniz ve formulasyonunu herkesle paylaşacaksınız
Tarım alanında, ilaç alanında da olduğu gibi böyle değil. Bir ürün tescil edilir, tescil sebebi olan içerik de resmen ilan edilir. İçerik bir icad ise, icad eden patent başvurusu yaparak koruma altına aldırır.
Böyle değilse geçiniz, kim demiş, neye istinaden demiş toprak düzenleyici diye?
örneğin siz mideniz ağrıdığında içeriği belirsiz bir ilaç alır mısınız, ya da doktor öyle bir ilacı reçete edebilir mi?
Portakal Rengi
22-02-2020, 07:18
Ancak toprağınızın besin içeriği zayıf olursa,
"bitki iyi bir kök sistemine sahip olsa da"
gelişimi nispeten daha ağır seyreder. İstediğinizi size veremez.
Bitkiyi besleyebilmek için uygun gübre gereklidir. Tekrar hatırlatayım. Bu ürün gübre değil, toprak düzenleyicidir. Toprak düzenleyiciler, toprağı bitkilerin daha iyi bir kök sistemine sahip olacakları ölçüde gevşetirler.
Hangi çağı düşünerek yazdınız anlayamadım. Basit bir laboratuar, o sıvının içinde ne olduğunu, döküldüğü yerden örnek toplayarak elde eder. Ürünü satın almasına gerek yok. Teknolojik olarak saklanacak bir şey olamaz. Bu nedenle patent kurumu var.
Gübre vermeye gelirsek, bu ürün kullanılır iken gübre kullanılmayacak deniyor.
bnymnblr
22-02-2020, 08:21
Tarım alanında, ilaç alanında da olduğu gibi böyle değil. Bir ürün tescil edilir, tescil sebebi olan içerik de resmen ilan edilir. İçerik bir icad ise, icad eden patent başvurusu yaparak koruma altına aldırır.
Böyle değilse geçiniz, kim demiş, neye istinaden demiş toprak düzenleyici diye?
örneğin siz mideniz ağrıdığında içeriği belirsiz bir ilaç alır mısınız, ya da doktor öyle bir ilacı reçete edebilir mi?
Burada belgeleri var zaten
https://www.rekorgelisim.com/belgeler
Analiz sonuçları kuru ağırlık üzerinden yapılmış
bnymnblr
22-02-2020, 08:49
Hangi çağı düşünerek yazdınız anlayamadım. Basit bir laboratuar, o sıvının içinde ne olduğunu, döküldüğü yerden örnek toplayarak elde eder. Ürünü satın almasına gerek yok. Teknolojik olarak saklanacak bir şey olamaz. Bu nedenle patent kurumu var.
Gübre vermeye gelirsek, bu ürün kullanılır iken gübre kullanılmayacak deniyor.
Toprak düzenleyici kullanmadan çok daha önce gübrenin toprağa verilmesi lazım ki toprak besin yönünden zenginleşmeli.
ondan sonra bu uygulama yapılmalı.
yoksa verdiğiniz herhangi bir gübre; rekor gelişim ile gevşetilmiş toprakta gübrenin daha aşağılara inmesine neden olur toprak üst yüzeyinde besin içeriği zayıf kalır.
O yüzden önce gübre uygulaması ile toprağa besin emdirilir. Sonra rekor gelişim verilir.
Bir de rekor gelişim sıvı değil, Ufak granül katı yapıdadır.
MeyveliTepe
22-02-2020, 10:58
Peki, bu analize göre ne var içinde, aktif maddesi nedir görebiliyor musunuz? Bize izah eder misiniz?
Öte yandan bu rapor zaten tescil edilen içeriği göstermiyor. Herhangi birisi, herhangi bir şey gönderip bu veya benzeri bir rapor alabilir. Yani bu raporun içeriği muhteşem bile olsaydı satıcısını bağlamazdı.
Buna rağmen aktif madde %3 humik ve fulvik asit ise, çok daha yüksek oranı başka bir çok malzeme ile elde etmek mümkün.
bnymnblr
22-02-2020, 11:16
Peki, bu analize göre ne var içinde, aktif maddesi nedir görebiliyor musunuz? Bize izah eder misiniz?
Öte yandan bu rapor zaten tescil edilen içeriği göstermiyor. Herhangi birisi, herhangi bir şey gönderip bu veya benzeri bir rapor alabilir. Yani bu raporun içeriği muhteşem bile olsaydı satıcısını bağlamazdı.
Buna rağmen aktif madde %3 humik ve fulvik asit ise, çok daha yüksek oranı başka bir çok malzeme ile elde etmek mümkün.
Ben bu ürünün üreticisi değil, deneme amaçlı herhangi bir kullanıcısıyım. Toprakta nasıl kullanılırsa, ne şekilde fayda sağladığını izah etmeye çalıştım.
Bu ürünün ne içerdiğini tam olarak öğrenmek isterseniz bir laboratura gönderir analiz ettirebilirsiniz.
MeyveliTepe
22-02-2020, 11:26
Ben ürünün üreticisi değil, deneme amaçlı herhangi bir kullanıcısıyım. Toprakta nasıl kullanılırsa, ne şekilde fayda sağladığını izah etmeye çalıştım.
Bu ürünün ne içerdiğini tam olarak öğrenmek isterseniz bir laboratura gönderir analiz ettirebilirsiniz.
Ürünün içeriğini öğrenmek gibi ne bir isteğim ne de ilgim var. Ürün gösterdiğiniz raporda belirtilen %3 humik asit ise, çok daha yüksek oranlı başka bir dolu ürün var. Yok öyle değil ise, beyan edilmeyen içerik söz konusudur. Bu durumda da içeriği gizlenerek satılan bir üründen şüphe duymak gerekir. Ki, bu zaten ilgili mevzuata aykırı bir durum.
guneydefne
04-11-2020, 17:32
Arkadaşlarında dediği gibi her yerde reklamı çıkınca araştırayım dedim ancak youtube üzerindeki tüm videoların altlarındaki yorumlar kapalı...buda bende güvensizlik yarattı
Baran ayfer
20-11-2020, 04:20
Rekor gelişim deneyenler dönüş yapabilir mi cetnır ceviz ve meyve ağacı olan hobi bahçemde kullanmak istiyorum ancak pahalı ama iyi gelirse verdiğiniz paraya değer her şeyde olduğu gibi
Toprağa yapacağınız en büyük yatırım organik madde ve akabinde humik asittir. Bunun için de hayvansal veya bitkisel yeşil akşama dayalı organik gübreleme yapmanız ayrıca da humik asitçe zengin katı leonardit ya da direk sıvı humik asit uygulamanız yeterlidir.
İnorganik yönden besleme işi tamamen analize göre planlanmalı ve uygun gübreler zamanında ve dozunda yetiştirilecek bitkiye özel uygulanmalıdır.
Bütün bunların yanında bazı özel durumlarda bitki gelişim düzenleyiciler uygulanabilir. Ama bunlarda ismi cismi ve yaptığı işlevi bilinen ürünlerdir. Deniz yosunları, sitokinin, gibberelic asit, amino asit, Iba...vs gibi...
Bunların haricindeki uygulamalar ürünler aksini gerçek anlamda çalışmalarla ıspatlamadıkça benim için tozdur, sudur, çöptür...
Portakal Rengi
06-04-2021, 09:04
Toprak düzenleyici dedikleri bu ürünler; hümik asit, öğütülmüş volkanik bazalt tozu, giberellik asit gibi bu ana maddelerin karışımı olabilir...
Bazaltı akvaryum için almıştım, misal bu leonardit dedikleri şey bazaltın ta kendisi olmasın?
Benzer bir toprak düzenleyici ürün daha var, izleyin; https://www.youtube.com/watch?v=AqUYAGboSH8
Forumda bazalt ile ilgili başlıkta Sn Doku Kültürcü açıklamış. Bazalt pek uygun ürün değil. Her reklama kapılmamak gerekir.
kiziltan
06-04-2021, 12:38
Kullan yok mu, neticesi ne oldu? Oncesi ve sonrasina ait toprak analizi olsa en iyisi.
MeyveliTepe
07-04-2021, 23:27
Video ile olsaydı, nelerin videosu var.
Uzun uğraşlar ve analizler sonucu içeriğini buldum. Meğerse içinde gergedan boynuzu tozu varmış. O yüzden kullanılan ürünleri hemen ayağa kaldırıyormuş, meyveyi bol ve iri döküyormuş. Bunu 8 profesör bir araya gelip keşfetmiş. İsimleri gizli tutuluyor gübre lobisinin suikastine uğramamak için. Gergedan tozunun kilosu altının kilosundan pahalı olduğu için( avlanma dönemine göre değişebiliyor) biraz maliyeti yüksek ama değer...
bnymnblr
09-04-2021, 09:04
Uzun uğraşlar ve analizler sonucu içeriğini buldum. Meğerse içinde gergedan boynuzu tozu varmış. O yüzden kullanılan ürünleri hemen ayağa kaldırıyormuş, meyveyi bol ve iri döküyormuş. Bunu 8 profesör bir araya gelip keşfetmiş. İsimleri gizli tutuluyor gübre lobisinin suikastine uğramamak için. Gergedan tozunun kilosu altının kilosundan pahalı olduğu için( avlanma dönemine göre değişebiliyor) biraz maliyeti yüksek ama değer...
:p:p:p:p
Doku_Kültürcü
21-04-2021, 12:29
Sanmam Indol butirik asit çok pahalı, maliyeti artırır ve köklü bitkilere verilmez diye biliyorum. Toprak düzenleyici tozlar genelde toprağı gevşetiyor, sirkülasyon ve nem yapıyor, asıl rôl leonardit tozunda, evet içeriğinde leonardit var zannedersem çoğunlukta.
Haklısınız, İndolbutirik asit oldukça pahalı. Köklendirme hormonları, köklü bitkilerinde de kök geliştirmesine neden olur, bitki toprağa daha fazla kök salar ve bu nedenle daha iyi gelişir. İndolbutirik asitle benzer etkiye sahip olan diğer köklendirme hormonları çok pahalı değil. Mesela naftalen asetik asit (fiyat olarak indol butirik asitten 15 kat daha ucuz), hatta, bu hormonun diğer bazı kimyasallarla yapılmış karışımları piyasada oldukça hesaplı fiyata satılıyor.
Denemek için alayım diyordum fiyatları çok yükselmiş bende vazgeçtim.
Doku_Kültürcü
23-04-2021, 15:18
Dalga geçiyor olmalısınız. Gergedan, nesli tehlikede olan canlılar sözleşmesi CITES listesinde yer alan bir canlı (Türkiye'de bu sözleşmenin taraflarından). Eğer dediğiniz gibiyse, bu ürünü satanda kullanan da suç işliyor anlamına gelir. Çok ağır cezası var.
megbilgi
23-04-2021, 22:06
Dalga geçiyor olmalısınız. Gergedan, nesli tehlikede olan canlılar sözleşmesi CITES listesinde yer alan bir canlı (Türkiye'de bu sözleşmenin taraflarından). Eğer dediğiniz gibiyse, bu ürünü satanda kullanan da suç işliyor anlamına gelir. Çok ağır cezası var.
Hey Allahım yarabbim... :)
.
.
.
MeyveliTepe
23-04-2021, 23:45
Böyle bir kuyruklu yalan sadece bizde olur herhalde.
guneydefne
24-04-2021, 16:08
Şakaya, şaka yapılıyor herhalde...
MeyveliTepe
24-04-2021, 18:58
Şakaya, şaka yapılıyor herhalde...
Neler gördük şimdiye kadar. Kahvehanelerde böyle propoganda yapıyor olmalarına hiç şaşırmam.
Galifurniyalı
25-04-2021, 13:23
Forum tuhaf hale gelmiş
Ganarya Adaları
25-04-2021, 13:29
Bence de, firma görse mahkemeye verir :)
Forum tuhaf hale gelmiş
Uçucu yağlar
25-04-2021, 13:58
Ben de bu yaz ganeriya adalarına gideceeem. Ali Şen miydi Metin Akpınar mıydı bi filmde söylüyordu bunu :D
Uçucu yağlar
25-04-2021, 13:59
Forum tuhaf hale gelmiş
Neyse şaka bi yanada, firma ile alakalı olumsuz bir durum mu var, iğneleyici şeyler yazılmış, bir de bu forumda bu tür lakayıt yazışmalara ilk kez tanık oluyorum, mahiyet nedir tam olarak?
Forum tuhaf hale gelmiş
Aynı gün kayıt olup giriş yapan Galifurniyalı ve Ganarya Adaları arkadaşların ya da “arkadaşın” forumdaki ilk mesajları ve onda da tuhaflaşmadan bahsetmeleri bence asıl tuhaflık...
Neyse şaka bi yanada, firma ile alakalı olumsuz bir durum mu var, iğneleyici şeyler yazılmış, bir de bu forumda bu tür lakayıt yazışmalara ilk kez tanık oluyorum, mahiyet nedir tam olarak?
Bir önceki mesajınızda ganarya adalarına gideceeem diyip bi sonrakinde lakaytlıktan şikayet etmek te tuhaf.
Firma ile ilgili durumu baştan mesajları okursanız anlayabilirsiniz.
Bazen yazışmalarımızda ironi yaparız bazen espiri bazen de sert tartışmalar olur. Sonuçta burası devlet dairesi değil. Bence aşırıya girmedikten sonra hepsi renk katıyor. 7-8 yıldır bu forumu takip ederim, çok şey öğrendim ve kendimce bildiklerimi ve tecrübelerimi de aktarmaya çalıştım. Doğru ile yanlışı ayırt etmek için herkes bildiğini tecrübesini paylaşır. Arada bazen ürünlerin reklam pazarlama mesajları da olur. Onlarda değerlendirilir, tartışılır ve artısı eksisi ortaya konur. Kimisi bilimsel çerçeveden kimisi safi gözlemlerden yola çıkar. Bence bu platform bitkisel üretimin uygulamadaki külliyatı gibi. Zaman içinde gelişmelere ve yeniliklere göre de evrilmesi gayet doğaldır.
MeyveliTepe
27-04-2021, 01:51
Bir önceki mesajınızda ganarya adalarına gideceeem diyip bi sonrakinde lakaytlıktan şikayet etmek te tuhaf.
Firma ile ilgili durumu baştan mesajları okursanız anlayabilirsiniz.
Bazen yazışmalarımızda ironi yaparız bazen espiri bazen de sert tartışmalar olur. Sonuçta burası devlet dairesi değil. Bence aşırıya girmedikten sonra hepsi renk katıyor. 7-8 yıldır bu forumu takip ederim, çok şey öğrendim ve kendimce bildiklerimi ve tecrübelerimi de aktarmaya çalıştım. Doğru ile yanlışı ayırt etmek için herkes bildiğini tecrübesini paylaşır. Arada bazen ürünlerin reklam pazarlama mesajları da olur. Onlarda değerlendirilir, tartışılır ve artısı eksisi ortaya konur. Kimisi bilimsel çerçeveden kimisi safi gözlemlerden yola çıkar. Bence bu platform bitkisel üretimin uygulamadaki külliyatı gibi. Zaman içinde gelişmelere ve yeniliklere göre de evrilmesi gayet doğaldır.
Böyle, arada bir, bazen 10 dakika arayla yeniden üye olup, çoğunlukla tek bir mesaj yazıp, sonra yeniden üye olan bir trolümüz var :)
Bu kullanılan madde klinoptilolit olsa yine bu sonucu vermez ki 1,5-2 meq/g kdk ,%50 poroziteye sahip ve gr yüzey alanı 40-45 m2'dir bu maddenin aşağı yukarı.
Birde su tutuculuğuyla nam salmış vermiküllit var %300 seviyelerinde su tutuyor ancak bu maddenin kullanım miktarıyla sonuç örtüşmüyor ayrıca satılan madde daha yoğun ve daha ince videolarda daha çok leonarditi andırıyor.
Bunun dışında araziler farklı ve o tarafın sulanmadığı aşikar böyle bir sonuç alınabileceğine inanmıyorum.Bir reklam ve pazarlama taktiği uygulanıyor ayrıca o çiftçiler nasıl buna alet olabiliyor anlamış değilim.
Zihin kontrolü
27-04-2021, 14:56
Bahçedeki bir kaç ağaç için uyguladık, 20 gün oldu bakalım sonuç ne olacak. zeolit benzeri kahverengimsi siyahımsı ince çakıl kum görünümü var, oldukça da ağır. Test etmeden peşin hüküm vermeyelim.
Zihin kontrolü
27-04-2021, 15:08
https://www.youtube.com/watch?v=neIupflH-ew
Bakın buradaki çiftçi diyor ki; amino asit, hümik asit denemediğim ithal ürün kalmadı, ancak rekor gelişimden fayda gördüm diyor, enteresanmış.
Öte yandan, rekor gelişim videolarını izlerken bu videoya denk geldim, nano boyutta diyor bu nedir sizce? https://www.youtube.com/watch?v=EAnuiCr8bfE
Gökçek beyin tarım ürünleri sattığını ilk kez duydum, genelde bitki özleri ve insan sağlığı üzerine ürünler satıyorlar, hatta ürünlerinin methini çok duydum, ancak çok pahalı satıyor ve sattığı ürünler 20 günde bitiyormuş. Ama kaliteli ürünler olduğunu çok kişiden duydum, ölümcül hastalıkları tedavi ettiği söylentileri yaygın. Eğer öyle ise Allah razı olsun
Abscisic acid
23-06-2021, 17:36
Bitkilerin soğuğa karşı dayanımını artırıyor, tahminimce abscisic asit ihtiva ediyor.
Hörmetler
26-06-2021, 17:23
Hümik fülvik asiti tanıyın yeterli, Antep de leonardit yatakları var, öğütülmüş leonardit satın alın, çok ucuz. İçine öğütülmüş bazalt ve perlit tozu ekleyin tamamdır, ayrıca toprağa simbiyotik ve probiyotikler ekleyin alın size toprak düzenleyici.
Rekor gelişim değilde, başka bir firma ürünü olan toz toprak düzenleyici satın almıştık, siyah renke kara barutu andırıyor kum gibi ağır, markasını anımsayamadım, ancak içersinde karbon olduğunu ve asıl fayda verem şeyin karbon olduğunu söylemişlerdi.
Karbon şu aktif karbon olarak bildiğimiz şey mi? Bakın birde sıvısı var tanıtımı yapılan bir video buldum:
https://www.youtube.com/watch?v=OkzQm9pNVu0
Bitki hobi
29-09-2021, 23:26
Daha önce bu başlığı okudum, yinede rekor gelişim toprak düzenleyici sipariş ettim, uyguladım, ancak benim bahçemde çalışmadı.
Şimdi altech deniyorum, biraz pahalıya geldi ama bakalım sonucu göreceğim.
Rumuz & Nick
12-10-2021, 18:04
Dün zirrat fakültesinde bir uzmanla sohbet ettim, ezber bozan şeyler söyledi, hiç bir şeye itibar etmeyin diyor, reklam aldı başını yürüdü aklınızı başınıza toplayın diyor. Rekor gelişim hakkında bilgim deneyimim yok, ancak bu başlığı buldum yazmak için, genel bir misaldir. Vebale girmek istemem.
The Well
13-10-2021, 01:21
Dün zirrat fakültesinde bir uzmanla sohbet ettim, ezber bozan şeyler söyledi, hiç bir şeye itibar etmeyin diyor, reklam aldı başını yürüdü aklınızı başınıza toplayın diyor. Rekor gelişim hakkında bilgim deneyimim yok, ancak bu başlığı buldum yazmak için, genel bir misaldir. Vebale girmek istemem.
'bir şöför araba tamircisi olamayabilir, keza bir tamircininde zehir gibi şöför olacağı kaidesi yoktur'
...genelleme yapılıyor
Kimle konuştunuz ilim adamları ve yüz tane professör toplantı yaparken heyet ile mi istişare yaptınız, ölçüt nedir?
Hele otur şöyle bir soluklan, iki bardak da çay içi falan demediler mi?
Evet rekor yaprak gübresi uygulayalı 2 ay oldu
Yanan biberiyeler ve zarar gören defne ağacım mart 15/2022 & mayıs 16/2022
Vejetatif süreç ne zaman sona erecek bu konuda uzman değilim, büyüme hormonu uyguladım ancak hiç bir sürgün filiz yahut tomurcuk emaresi yok, güç toplasın umudu ile bazı dallarıda budadım, bekliyorum bakalım ne olacak, tek küçük canlı yaprak kaldı üzerinde:
Uygulama dozunuz nedir ?
Doku_Kültürcü
23-05-2022, 21:54
Yaz dinlemesi nedir? Kim gelir yahut hizmet verir, uzmandan kasıt nedir toprak veya gövde analizi falan mı?
Geçenlerde bir çiftçi televizyonda yakınıyordu, toprak analizi bile düzgün yapılamayan çoğu şeyin sahte olduğu bir ülkede yaşıyoruz demişti :mad: Analizin sahte çıkma olasılığı var mı?
"YAZ DİNLENMESİ" sıcakların zirve yaptığı temmuz-ağustos aylarında gerçekleşir. Bu dönemde ağaçlar gelişmeyi durdurur. Ciddi bir laboratuvarda analiz yaptırmanız önemli. Toprak örneği alırken de izlenecek yol için: https://arastirma.tarimorman.gov.tr/tokatarastirma/link/6/toprak-ornegi-alma
drmumtaz
24-05-2022, 14:33
Ben büyük umutlarla hem toprak gelişim ürününü hemde yaprak gübresini söyledikleri ve yazdıkları miktarda kullandım. Hayal kırıklığı boşa giden zaman ve para.
Doku_Kültürcü
18-06-2022, 15:41
15 gün evvel derin budama yaptım ve aşı macunu ile yaraları kapattım, dallar kuru değil, yaş esnek.
2022 Haziran 18 sabah çekim fotolar, valla iyi yağmurlar yağdı dibi göllendi falan, toprak arınmıştır muhtemelen.
Dibine demlenmemiş siyah çay falan serptim, kaliteli hümik asit verdim, gövdeden topraktan tekrar giberellik de uyguladım, ancak hiç filizlenme emaresi yok. Şimdi tam anlamıyla öldü diyebilirmiyiz defne için?
Çok kötü budamışsınız. Ağaç üzerindeki canlı tek yaprağı da götürmüşsünüz. Bu durumda bile bitki canlıysa çimlenecektir. Bunu deteklemek için metre kareye 20-30 gram amonyum nitrat ya da potasyum nitrat uygulayın. Önce suda çözün, sonra yarım metrelik bir çubuk alın. Bitki gövdesini merkez yaparak ağaçtan yarım metre uzaklıkta bir çember çizin. ve gübreyi bu çembere uygulayın. Ağacın aktif kök bölgesi ağacın taç iz düşümünün uçlarında yer alır. Sonra da bolca sulayın.
Kolay gelsin...
Doku_Kültürcü
19-06-2022, 01:47
Dayı hörmetler, verdiğiniz bilgi benim için çok önemli teşekkür ederim;
1- Elimde nisandan arta kalan 20/20/20 NPK var bunu eritip kullansam olur mu?
2- Eğer olur ise şayet kullanacağım oran nedir?
3- Ve şemasını çizdiğim sınır içersine 5 litre suda çözüp uygulasam olur mu?
Bu olmaz. Bitki zaten iz element nedeniyle zarar görmüş durumda. İz elementsiz bir kompoze gübre kullanın, çizdiğiniz o alana, 5gram kompoze gübreyi 1 litre suda çözün ve uygulayın.
megbilgi
03-07-2022, 13:50
Tüm gübreler aşırı dozda kullanılırsa bitkiyi yakar.
.
.
.
Felsefe yapma
06-07-2022, 20:26
rekor gelişim toprak düzenleyici satın almıştım
siyah kömür gibi akvaryum kumu na benzer ağır bir toz
ve hiç bir faydasını görmedim. toprağı çapaladım bol ıslattım ne yaparsam yapayım videolarda anlatıldığı gibi olmadı. siyah ince öğütülmüş kaya parçalarına benziyor. toprağın içinde öylece duruyor hiç derine işlemedi. belkide bi şeyleri eksik veya yanlış yapmış olabilirim emin değilim.
daha önce elbistandan leonardit getirtmiştim. leonardite benzemiyor alakası dahi yok. yani leonardit pudra gibi hafif gayet yumuşak bir malzeme rengi biraz andırsada toprak düzenleyici leonardite kıyasla çok çok ağır.
aslında basit bir analizle ne olduğu ortaya çıkabilir, ancak tahlil yaptırmak aklıma gelmedi.
Rekor gelişim şikayet başka var mı?
Françıçca
07-07-2022, 08:17
Şikayet eden de var memnun kalanda, bu çoğu farklı marka için geçerli. İklim, toprak, su, güneş, hangi bitkilerde ne etki gösterdiği falan görecelidir. Her koşulda aynı performans beklenemez kanaatimce, yaprak gübresi hakkında malumatım yok, ancak toprak düzenleyici için olumlu bazı denemeler gördüm. Ayrıca topraksız tarımda da kullanılıyormuş: https://www.gubregubre.com/topraksiz-tarim-nasil-yapilir
Şikayet eden de var memnun kalanda, bu çoğu farklı marka için geçerli. İklim, toprak, su, güneş, hangi bitkilerde ne etki gösterdiği falan görecelidir. Her koşulda aynı performans beklenemez kanaatimce, yaprak gübresi hakkında malumatım yok, ancak toprak düzenleyici için olumlu bazı denemeler gördüm. Ayrıca topraksız tarımda da kullanılıyormuş: https://www.gubregubre.com/topraksiz-tarim-nasil-yapilir
Firmanın reklamı tuzlukla hafif ağacın kenarına ekiyorsun verimi katlanıyor modundaydı, gelişme var gerçeğe biraz daha yakınlaşmış denemeler.
Rekor yaprak gübresi yanığı
Uygulama sonrası ve geçen süre için son durum ve yine hareket yok.
Bu ağacı sökdükten sonra, kasım 15 yeni dikim için sizce mantıklı bir sezon mu?
03 - Ağustos - 22
Durum kötü isterseniz vakit kaybetmeden değiştirin şu sıcak zamanlarda biraz gelişsin.Birde o ürünle ilgili içerik zaten klor oranı çok fazla ki klor bir gübrede olmaması gereken birşey, çok düşük düzeylerde olması veya hiç olmaması gübrenin kalitesini fiyatını belirleyen bir faktör.Klor suda bulunan özellikle musluk suyunda fazlasıyla bulunan bitkinin azda olsa ihtiyacı olduğu bir mikroelement.Üstelik klor mobil,bakır ve mangan immobil yani klor bitkilere daha kolay taşınır noksanlığı en altta görünür yani bitkinin genç yaşlı bütün heryerine kolaylıkla taşınır.Komple yandığı için görüntü beni klora sevkediyor. Bu gübrenin içerisinde daha farklı bir içerik varmıdır bilmiyorum ancak şu tabloya göre klor kaynaklı bir yanma olabilir.Çünkü musluktan suladıysanız gübrenin klor içeriği ve suyun içerisindeki klor miktarı konsantrasyonu arttırmış olmalı ama yinede emin değilim o oranlar bir ağacı kurutabilir mi ? Bitki hassas bir bitki olsa klora karşı elma,çilek,narenciye gibi belki yakabilir bitkiyi ;yüksek konsantrasyonda yapraklarda yanma oluyor ama bu şekilde komple kurutma çok zor.Belki defnede klora çok hassas bitkilerdendir bilemiyorum ama bu gübrenin klor içeriği zaten çok yüksek potasyum içeriği yok, hani potasyum korürür kaynaklı olur gübre o da 0,6 civarlarında olur bu tarzdaki bir gübrenin 0,1 gibi bir değer olması gerekli en fazla.0,87 çok yüksek bir değer sıvı bir gübre için.Satılan içerikten fazla olmaması gereken klor var burası zaten çok saçma.
Doku_Kültürcü
02-11-2022, 13:31
Toprağı anında torf haline getiren ürün:
https://www.youtube.com/watch?v=BCzxUeDdPGY
Toprağa kükürt uygulandığında, toprak mikroorganizmalarının da etkisiyle oksitlenir. Oksitlenen kükürt, topraktaki su ile tepkimeye girip sülfürik asit oluşturur. Sülfürik asit, toprak pH değerini düşürür. pH değeri 4-4.5 olduğunda toprak kil mineralleri yapısında bulunan aluminyum çözelti haline geçer ve bitkilerde aluminyum zehirlenmesi gözlenir.
Sonuç: Kafanıza göre uygulama yapmayın. Toprak analizi yaptırın, gerekiyorsa kükürt uygulayın. Tersi durumda, toprakta uzunca bir süre bir şey yetiştiremeyebilirsiniz.
Ejder İnciri
02-11-2022, 16:07
Tahminimce toprak düzenleyici toz/sıvı çoğu farklı deneyim aslında toprağı çözdüğü için benzer sorunlara sebebiyet veriyor
Mesela toz toprak düzenleyicler hakkında şikayet sitelerinde olumsuz yorumlara tanık oldum belkide toprakta fazla atılmış NPK gibi yığılmaları çözdüğü için bitkilerin alımını hızlandırarak doz aşımı ile bitkiye zarar veriyor olabilir
Silisyum
14-05-2024, 11:27
Silisyum tarım
Kum kıvamına getirilmiş silisyuma çok benziyor, hacmi küçük ancak cıva dan bile ağır. Nano olarak da öğütülüyor hem toprak hem yapraktan kullanılıyor. Son yıllarda rusya, çeçenisdan, ukrayna da kullanımı çok yaygın. İnsan sağlığı için de kullanılıyor, özellikle kırkkilit bitkisi silisyum içerir.
Nano öğütülmüş yaprak gübresi olan silisyum gübresine fuarda tanıtımında denk gelmiştim sahiden civa gibi ağır, dolayısı ile Rekor gelişim de çok ağır içinde silisyum bulunma tahmini mantıklı gibi, mesela leonardit kül gibi çok hafif bir malzeme ve rekor gelişime hiç benzemiyor ancak silisyum rekor gelişimi çok andırıyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.