View Full Version : sardunya çelikleri
sardunya aşkı
04-02-2015, 00:32
merhaba arkadaşlar elinde fazladan sardunya çelikleri olan varsa bana gönderebilirmi sardunyanın her çeşidi olur ilginize teşekkürler gönderirim diyene özelden adresimi gönderirim;)
mcanmcaner
29-04-2015, 22:32
Bende istiyorum renkleri nasıl acaba hangi ildesiniz
Bende sardunya arıyorum. Paylaşmak isteyen varsa sevinirim.
celalim01
03-05-2015, 18:18
Daha önceki isteyen arkadaşlara mesaj attım ama bana geri dönmediler. Sardunyaları küçültüyorum. farklı renklerde elimde var isteyene gönderebilirim.
Daha önceki isteyen arkadaşlara mesaj attım ama bana geri dönmediler. Sardunyaları küçültüyorum. farklı renklerde elimde var isteyene gönderebilirim.
Kaldıysa ben rica edebilirim .
celalim01
03-05-2015, 22:43
sayın aleydi. Sizin çelikleri hafta içinde göndereyim.
B e t ü l
04-05-2015, 11:24
Elinizde kaldıysa ben de alabilir miyim
minearas
04-05-2015, 19:19
Bende istesem olur mu acaba
celalim01
06-05-2015, 23:19
Merhaba sayfaya girememiştim. Eğer okuyorsanız bana adresinizi hemen gönderebilirseniz yarın çarşıya çıkacağım sizlere de göndereyim.
celalim01
07-05-2015, 10:50
Sayın aleydi , yurtiçi kargo ile 405580809841 gönderi kodu ile kargonuzu gönderdim.
Sorunsuz bir şekilde elinize ulaşması dileğiyle.
sardunya aşkı
10-05-2015, 13:38
oguz90tr
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2007
Sakız Sardunya
Selamlar,
Elazığ da yaşıyorum ve pencerelerimin önüne saksı içinde kırmızı sakız sardunya dikmek istiyorumm. Ancak malesef burada sadunya satan bulamadım.
Einde sakız sardunya fidesi veya çeliği olan birileri varsa fide veya çelik gönderebilirse sevinirim.
Buraya mesaj yazarsanız özel mesaj ile adres bilgilerini vereceğim.
SAYIN CELALİM01 BEN DAHA ÖNCE SARDUNYA ÇELİKLERİ İSTEMİŞTİM UZUN ZAMAN KİMSE BİRŞEY YAZMAYINCA BENDE MSJLARA BAKMADIM SAĞOLSUN SAYIN LALECİ_03 BANA ÇELİK GÖNDERDİ.EĞER ELİNİZDEKİ SARDUNYALAR ESKİ BOYLU SARDUNYALARDANSA HAYIR DEMEM BENDE ÇELİK İSTERİM.BODUR SARDUNYA ALDIM ONDAN VAR.ELİNİZDEKİLER BODUR SARDUNYA İSE YAZIMIN ÜZERİNE BİR ÜYEMİZİN İSTEĞİNİ EKLEDİM BAŞKA NASIL YAPILIR BİLMEDİĞİM İÇİN KOPYALA YAPIŞTIR YAPTIM.1.Cİ SAYFADA SONDAN 2.Cİ SAKIZ SARDUNYA DİYE BAŞLIK ATMIŞ O ARKADAŞA GÖNDERİRSENİZ MUTLU OLURUM ONUNDA İSTEĞİ GERÇEKLEŞMİŞ OLUR ŞİMDİDEN İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER İYİ GÜNLER.
celalim01
10-05-2015, 18:54
Merhaba ,bendeki sardunyalar bodur değil ,boylu sardunyalar. Şuan yaklaşık boyları 1 metre üzerinde yerde olduklarından ,biraz budama yaptım yoksa oldukça yükseğe çıkacaklardı. yarın buraya resimlerini atmaya çalışayım eğer sizin istediklerinizden ise gönderebilirim. salı günü diğer arkadaşlara kargo göndereceğim.
Yukarıdaki arkadaş nerede yazdı bilemiyorum ,ulaşabilirsem kendisi bana ulaşırsa sakız sardunya sanırım elimde gönderebileceğim çelik çıkar.
Tekrar teşekkür ederim Sn celalim01 . Zahmet ettiniz . Kargom elime ulaştı gelir gelmez toprakla buluştu . En kısa zamanda sayfamda yayınlıycam . Saygılar
sardunya aşkı
11-05-2015, 15:42
sayın celalim01 teşekkür ederim.o kadar iyi anlatmışsınızki resme bile gerek yok bodur sardunyalar okadar uzamıyor.yüklersenizde güzellikleri görmüş oluruz gözümüz gönlümüz açılır.ben adresimi özelden yolluyorum çok teşekkür ederim.ALLAH gönlünüze göre versin.
celalim01
11-05-2015, 21:16
552123 552124 552125 552126 552127
Bende bulunan sardunyalardan örnekler.
celalim01
11-05-2015, 21:20
Sayın sardunya aşkı ,Sayın B e t ü l, Sayın minearas kargo için her şey hazır. Sabah kargolarınızı paketleyip yurt içi kargo ile göndereceğim.
minearas
12-05-2015, 12:43
Kargo için şimdiden *** ederim zahmet ettiniz sarfunyalarınızın maşallahı var çok gğzeller hayvan gübresi veriyor musunuz acaba
sardunya aşkı
12-05-2015, 16:31
sayın celalim01 sardunyalarınızın maşallahı var.baka kaldım yani ağaç gibi olmuşlar 41 kere maşallah diyorum.inşallah bizdede öyle büyürler.güler ablanın atlas çiçeği gibi sizin sardunyalarda türkiye'nin 3'te birinin ihtiyacını karşılar herhalde.bakımı için ekstra birşey yapıyormusunuz? bir sorum daha var kışın soğuktan etkilenmiyormu gördüğüm kadarıyla bahçede nasıl koruyorsunuz?bu sardunyalar kışa dayanıklıysa ve tutarsa memlekete annemede gönderirim bahçede güzel olurlar.hayalini kurmaya başladık bile
çelikler için şimdiden teşekkürler iyi günler
celalim01
13-05-2015, 12:50
Merhaba ,dün aksilikler peşimde dolaştı. Önce çekmek istediğim paramı alamadım bankamatikten para verildi gösterdi.
Gerekli müracaatı yaptım bekliyorum. Sonra okul dönüşü neti açtım ,foruma girdim ve patlama sonucu modemim yandı. Yeni modem aldım bu seferde pc çalışmadı.
Şuan başka pc deyim yarın benim pc kontrol edilecek,bir türlü neti kabul etmiyor . Sanırım patlama anında giriş slotları hasar gördü.
celalim01
13-05-2015, 12:54
Sayın minearas 306005418 müşteri no , sayın Betül 332114880 sayın sardunyaaşkı 281568213 müşteri no ile . Yurt içi kargoya salı günü sabah kargolarınız verildi.
Belirttiğim nedenle sizlere ulaşıp bilgi veremedim. Okulda sadece okuma yapıp mesaj **** başka gönderi yapamıyorum. Zamanım az olduğundan buradan sizlere toplu yazabildim. Görüşmek dileğiyle kolaylıklar dilerim.
celalim01
13-05-2015, 17:30
Kargo için şimdiden *** ederim zahmet ettiniz sarfunyalarınızın maşallahı var çok gğzeller hayvan gübresi veriyor musunuz acaba
Bahçe için keçi gübresi kullanmaya çalışıyorum. En az 5-6 ay yanmış gübre atıyorum. Bunun dışında çok fazla keyiflerine dokunmuyorum.
celalim01
13-05-2015, 17:35
sayın celalim01 sardunyalarınızın maşallahı var.baka kaldım yani ağaç gibi olmuşlar 41 kere maşallah diyorum.inşallah bizdede öyle büyürler.güler ablanın atlas çiçeği gibi sizin sardunyalarda türkiye'nin 3'te birinin ihtiyacını karşılar herhalde.bakımı için ekstra birşey yapıyormusunuz? bir sorum daha var kışın soğuktan etkilenmiyormu gördüğüm kadarıyla bahçede nasıl koruyorsunuz?bu sardunyalar kışa dayanıklıysa ve tutarsa memlekete annemede gönderirim bahçede güzel olurlar.hayalini kurmaya başladık bile
çelikler için şimdiden teşekkürler iyi günler
Temennimiz sizlerinde güzel sardunyalarınızın olması. Neredeyse bir sobaya atılacak odun kalınlığında kökleri oluşmuş baktım. Hayret ettim bende o kök nasıl olmuş diye. Hepsi bahçede ama bu kış donlarda dahi hiç etkilenme olmadı. Sadece ceylan sardunya var. Ceylandan çelik veremedim.
Kış içerisinde kuruma yaptı.Kestim üstlerini şimdi köklerinden geri yeşermeye başladı. Henüz 10 cm anca oldu. Sadece 2 dal çıkıyor. O nedenle hepsinden çelik veremedim sizlere.
Birde biliyorsunuz çiçekler toprak seçiyorlar. Her bölgede farklı etkileniyorlar. Yoksa ben sardunyalar için çok aşırı uygulama yapmıyorum. En az emek harcadığım bitkiler diyebilirim.
En fazla karanfillere ve güllere zaman ayırıyorum. Lale sümbül döneminde de soğanlı bitkilere zaman ayırıyorum.
Tutma konusunda sıkıntı yaşayacağınızı hiç sanmıyorum. Helede kırmızı ,açık kırmızı ve pembe olanlarda. Onlar diğerlerine göre çok dayanaklı. Kırılan bir dalı olduğu yerde ,hemde beton zeminde 1 hafta kaldı yinede yaşadı ve sonunda çiçek verdi.( toprakla buluşmadan kaldı 1 hafta , bende denemek için geri dikmeden beklettim.)
sardunya aşkı
14-05-2015, 13:40
sayın celalim01 kargom geldi çok teşekkür ederim sağolun Allah gönlünüze göre versin inşallah.
minearas
15-05-2015, 19:33
Sayım celalim01 kargom bugün elime ulaştı çok teşekkür ederim umarım tutarlar suya koydum beklemeden birşey olmamıştır inşallah köklenince mi toprağa ekeyim
celalim01
15-05-2015, 20:58
Merhaba ,köklenmesini beklemeye gerek yok arkadaşlar. Bir gün bekledi ,yol yorgunluğunu atmıştır. Sıkıntı duymadan toprakla buluşturabilirsiniz.
Büyük ihtimalle sorunsuz şekilde tutacaklardır. Sayın minearas sizin oraya biraz gecikmeli geldiğinden biraz beklemiş oluyor. Sizin bölgesel olarak kargo gecikmesi mecburi oluyor. Bu türler bodur türlere göre biraz daha dayanıklı olduklarından sorun olacağını sanmam.
Ne kadar erken toprakla buluşursa daha olumlu olacağını düşünüyorum. Toprakla buluştuğunda sararma felan olursa ümitsizliğe kapılmayın.Siz beklemeye ,günlük ilgilenmeye devam edin.Üst kısımları kurusa bile alt köklerden yeşermesi mümkün olacaktır. Benim şuan ilk defa tohumdan 3 kök sardunya yetişmeye başladı. Tohumdan ilk defa rastladım .Hiç beklemediğim bir şeydi.
sardunya aşkı
15-05-2015, 22:26
sayın celalim01 sebboy çiçeği toğumu içinde teşekkürler.sübriz oldu tohumları nezaman dikmeliyim.internetten biraz baktım bu mevsimde dikim yapılmıyıor.temmuz ayından sonra belli aylarda mart ayına kadar dikim olduğu yazıyor.siz şebboy çiçeğini bu mevsimde diktiğiniz oldumu.dikmek için sabırsızlanıyorum
celalim01
15-05-2015, 23:08
Ben şebboyları beklemeden ektim. Şuan bendekiler çıkmaya başladılar. 1 hafta önce ekmiştim. Birazını ekin isterseniz geri kalanını sonra ekin.
Celalim01 elinizde kaldıysa bende rica ediyorum saygılar
celalim01
16-05-2015, 22:38
Olanlardan göndermeye çalışırım uygun zamanda.
celalim01
18-05-2015, 22:00
Sayın ihoz bana adresiniz ulaşmamış durumda. Elimde şuan bir arkadaşın adresi gelmiş durumda. Adresi gönderirseniz kısa zamanda göndermeye çalışırım.
Vicia Ervilia
20-05-2015, 15:46
Ben de istiyorum :( Yeni evime nevresim tencere stoğu yapacağıma güzel çiçeklerim olsun... Şimdiden başladım. Camımın önünde bakabileceğim her çiçeği isterim :)
celalim01
21-05-2015, 00:33
Adresinizi gönderirseniz hafta içinde arkadaşlara kargo göndermeye çalışacağım. Size de kargo yaparım.Genelde aksilik olmaz ise kargoları salı günleri göndermeye çalışırım.
celalim01
21-05-2015, 00:34
Sayın ihoz sürat kargo ile mi almak istiyorsunuz ? Mesajınızda sürat kargo yazısını gördüm. Hafta içinde salı günü kargoyu göndermeyi düşünüyorum.
celalim01
25-05-2015, 22:21
Sayın ihoz ,uss ,vicia enilia ve begony yarın kargolarınızı göndermeye çalışacağım. Adresle ilgili eksiği olan arkadaş var ona gönderi yaptım. Gelsin hemen yollarım.
PINAR...
30-05-2015, 10:11
Merhaba ben turuncu sardunya ariyorum yasadigim yerde bulamadim.AMA boylari fazla uzun olsun istemiyorum saksiya ekip balkon mermerine koyacagim ellerinizde turuncu sardunya varsa istiyorum.Bunun yaninda baska renklerde gonderebilirsiniz.
celalim01
30-05-2015, 22:16
Sayın pınar ,15. mesajda bazı sardunyalarımın fotoları var. Eğer isterseniz adresinizi göndermeniz yeterlidir. Pazartesi günü emineeyyüp arkadaşımıza kargo göndereceğim. Aynı gün size de gönderi yapabilirim.
PINAR...
30-05-2015, 22:41
Celalim01 çok memnun olurum.sardunyaları çok seviyorum ceşitlerini çogaltmak istiyorum yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim.Adresimi mesaj atarım.hangi kargoya vereceksiniz?çok güzel çeşitleriniz var her çeşitten gonderirseniz sevinirim.
PINAR...
03-06-2015, 18:42
Sayin celalim01 sardunya celiklerim geldi cok memnun kaldim tesekkur ederim.Onlari suda bekletip koklendirip mi ekeyim yoksa hemen saksiya ekeyimmi?Ayrica sebboy tohumi yollamişsiniz onlar icinde tesekkurler.
celalim01
03-06-2015, 23:30
Merhaba sayın pınar. Kargonuzu almanıza sevindim. Sanırım sorunsuz olarak size ulaşmıştır. Toprağa dikmeniz gereklidir, bekletmeye gerek yok.
Şebboyları toprağa serpiştiriniz sonra üzerine hafifçe toprak örtün ve bir şişenin kapağını çivi ile delerek onunla sulamaya çalışınız. Kıza sürede size güzel çiçekler vermeleri umuduyla.
ismail157
11-06-2015, 07:46
Merhaba elinizde sardunya çeliği kaldıysa bende alabilir miyim?
bizeherguntatil
11-06-2015, 14:13
Merhaba arkadaşlar,
Ben de sardunya arıyorum.. Rahmetli ananemin balkonundaki sardunyaları sulardım çocukken, mis kokularını her duyduğumda o günlere gidiyorum.. Şimdilerde büyükçe bir balkonu güzelleştirmeye çalışıyorum, tamamen atık malzemelerden oluşturdum güzel bir geridönüşüm oluyor ama renkler çiçekler eksik henüz.. :) İstanbul'dayım, özellikle sardunya olmak üzere paylaşabileceğiniz her şey çok değerli.. Teşekkürler
Merhaba;sardunya çeliği isteyenlere gönderebilirim,uzun boyludurlar.
Bu arada yıldönümünde sardunya çeliği verdiğim arkadaşların sardunyaları umarım açmıştır.Karanfiller tuttu mu acaba?Merakettim ama şimdiye kadar arayamadım.
bizeherguntatil
12-06-2015, 21:01
Çok teşekkürler:) Mesaj atıyorum size Yenisu
celalim01
12-06-2015, 22:08
Merhaba bir kaç gündür bu sayfaya bakmamıştım. Sardunya çeliği arayan olmuş ama sayın yenisu cevap vermiş. Gördüğüm kadarıyla hepiniz yakın zamanda üye olmuşsunuz . Hoşgeldiniz arkadaşlar.
bizeherguntatil
23-06-2015, 12:00
Hoşbulduk :) Mesaj attım ama dönüş olmadı hemüz Yenisu'dan. Size de sorayım o halde Celalim01 kargo 2 günü buluyordur muhtemelen, o süre içinde sıkıntı olmuyor mu sardunyalar için daha önce alan arkadaşlar tutturdu mu acaba bilginiz var mı? yazık olmasın bitkilere çünkü ben İstanbul'dayım.
sardunya aşkı
26-06-2015, 22:22
Hoşbulduk :) Mesaj attım ama dönüş olmadı hemüz Yenisu'dan. Size de sorayım o halde Celalim01 kargo 2 günü buluyordur muhtemelen, o süre içinde sıkıntı olmuyor mu sardunyalar için daha önce alan arkadaşlar tutturdu mu acaba bilginiz var mı? yazık olmasın bitkilere çünkü ben İstanbul'dayım.
Sayın bizehergüntatil öncelikle hoşgeldiniz bende istanbulda oturuyorum sayın celalim01 banada sardunya çelikleri gönderdi .kendisine tekrar teşekkür ediyorum.gönderdiği çelikleri yani büyük olanları ben ikiye böldüm ikiye bölümlerimin yarışı filizlendi bir sorun olmadı enkısa zamanda resimlerini yüklicem.zaten normalde sardunya çeliklerini birkaçgün bekletip öyle dikiyorlar ben öyle biliyorum. yanlış bilgi vermiş olmim
bizeherguntatil
27-06-2015, 14:04
Sayın bizehergüntatil öncelikle hoşgeldiniz bende istanbulda oturuyorum sayın celalim01 banada sardunya çelikleri gönderdi .kendisine tekrar teşekkür ediyorum.gönderdiği çelikleri yani büyük olanları ben ikiye böldüm ikiye bölümlerimin yarışı filizlendi bir sorun olmadı enkısa zamanda resimlerini yüklicem.zaten normalde sardunya çeliklerini birkaçgün bekletip öyle dikiyorlar ben öyle biliyorum. yanlış bilgi vermiş olmim
Çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için, umarım ben de sardunyalara kavuşurum o halde:)
Yenisu da mesajımı görmedi hala sanırım dönüş olmadı çünkü:( Bekliyorum bakalım kısmet..
celalim01
27-06-2015, 22:23
Merhaba ,Bu sardunya türlerinde beklemek sıkıntısı olmuyor. Bunlar çok yıllık ,dayanıklı ve uzun boylu olan türler. Eğer size dönüş olmaz ise bana mesaj atarsanız size gönderi yaparım.
bizeherguntatil
28-06-2015, 13:52
Merhaba ,Bu sardunya türlerinde beklemek sıkıntısı olmuyor. Bunlar çok yıllık ,dayanıklı ve uzun boylu olan türler. Eğer size dönüş olmaz ise bana mesaj atarsanız size gönderi yaparım.
Çook teşekkür ederim:D
Bir kaç gün daha bekleyeyim, ses çıkmazsa özelden adres bilgisini yazarım size;)
celalim01
29-06-2015, 01:38
Tamam sorun değil. İstediğiniz zaman mesaj atarsınız.
Merhaba,özür dilerim arkadaşlar Ramazan nedeniyle bütün düzen bozuldu.Sayfaya girme fırsatı bulamadım.Çelik isteyen arkadaşlar adreslerini özelime gönderirlerse ödemeli gönderebilirim ama çok fazla olamayacak maalesef.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.