Bağlan

View Full Version : caglarxx / Japon Akçağacı (Aday No. 8)

caglarxx
27-01-2015, 16:39
selamlar

Bu adayda yine üst tarafları kurumuş, arka kısma atılmış bir ağaçtı.

Acer palmatum (summer gold) türü.Bu tür, ilkbaharda sarı turuncu hareli ,yaz açık yeşil -sarı, sonbaharda ise yine sarı-turuncu yaprakları olan bir kültivar.
Küçük yapraklara sahip bir tür.

Bu ağaçta da üst ortadaki dalı budamalıyız sanıyorum,ayrıca yine altta karşı karşıya çıkmış dalcıklardan birisinide feda etmek lazım.

murat doğan
28-01-2015, 13:18
arkada kalan bir dal görüyorum. o dalıda değerlendirerek ikili gövde denenebilir mi. tam olarak göremiyoruz o dalı ama sanki şimdiki hali ile çok düz bi gövde olacak gibi

badrobot
28-01-2015, 23:26
Murat Doğan'a katılıyorum. Ağacı çevirip birde o açıdan görmek ve değerlendirmek isterim.

tourkana
29-01-2015, 09:07
Çağlar Bey ,
Başarılar dilerim, çok güzel akçaağaç tür ve modelleri almışsınız, bu azminizle ve sanatçı dokunuşunuzla çok güzel eserler çıkacağına eminin.

caglarxx
30-01-2015, 10:06
sn.tourkana teşekkürler,yolum İstanbulA düştüğünde mutlaka ziyaret edeceğim sizi.

Arkadaki dal estetik değil ne yazıkki.

üst taraf hakkındaki fikirleriniz nedir ,gereksiz bir üçlü form var.ekteki resimde 3 örnek düşündüm hangisi daha mantıklı ?

murat doğan
30-01-2015, 10:53
sol tarafta kalan dal çok kötü duruyor oldukça kalın ve gövdenin konikliğini bozacak şekilde dümdüz yukarı çıkıyor. zaten sizde onu almışsınız çizimlerinizde.ben olsam iki kalın dalıda alırdım. yani ortada ki seçeneği tercih ederim onu yeni zirve yapın

Sakaki
11-02-2015, 15:39
selamlar

Bu adayda yine üst tarafları kurumuş, arka kısma atılmış bir ağaçtı.

Acer palmatum (summer gold) türü.Bu tür, ilkbaharda sarı turuncu hareli ,yaz açık yeşil -sarı, sonbaharda ise yine sarı-turuncu yaprakları olan bir kültivar.
Küçük yapraklara sahip bir tür.

Bu ağaçta da üst ortadaki dalı budamalıyız sanıyorum,ayrıca yine altta karşı karşıya çıkmış dalcıklardan birisinide feda etmek lazım.

Aslında dalları feda etmeden, bu adayınızda aşağıdaki gibi değişik tarzlar deneyebilirsiniz:

536613

536614

caglarxx
01-04-2015, 15:30
Bu adayda son durum bu,ortalık biraz karışık ama bu sene önceliğim adayları sağlıklı yaşatabilmek,seneye birbirimizi daha iyi tanıdığımızda daha kırıcı davranabilirim :)

bonsaist
03-04-2015, 14:14
Bu adayda son durum bu,ortalık biraz karışık ama bu sene önceliğim adayları sağlıklı yaşatabilmek,seneye birbirimizi daha iyi tanıdığımızda daha kırıcı davranabilirim :)

Valla bravo sürüsüyle Akcagac

reguler
07-04-2015, 18:41
Bence üst kısımdan havai köklendirme yapın.sonra bana gönderin

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

caglarxx
06-05-2015, 14:57
En hızlı ilerleyen adayım bu.Seviyorum kendisini