PDA

View Full Version : caglarxx / Japon Akçağacı (Aday No. 3)

caglarxx
27-01-2015, 15:32
Arkadaşlar bir diğer adayımda yine japon akçaağacı (atropurpureum sanıyorum,emin değilim). Bu ağacı sonbaharda edindim yaprakları çok etkileyiciydi.İlkbahar ve yaz yapraklarını görmediğim için ,hangi türü olduğundan emin değilim. Bu ağacın da yaprakları ve boğum araları, elimdeki diğer kültivarlara göre daha iri.

Tarz seçiminde şu anda çokta lüksüm olmadığını düşünüyorum.

yine boyunu biraz daha kısa tutmadığım için tereddütdeyim.:)

badrobot
27-01-2015, 18:07
Yinede uzun kaldı ama konikliği kaybetmemek için bence böyle...

caglarxx
01-04-2015, 15:48
Bu adayda son durum bu.7-8 noktada kırmızı noktacıklar var ,güzel bir duygu.

sagol
01-04-2015, 18:14
Sayın Caglarxx,

Heybetli bir duruşu var, nebarisi de güzel.

Kolay gelsin....

caglarxx
01-04-2015, 19:16
Teşekkürler Sn.sağol

Bundan önceki yaşamında 2 metreyi geçkin boyu vardı,bakalım sonrası nasıl olacak.

sagol
01-04-2015, 19:46
Sayın Caglarxx,

Nereden aldınız böyle çeşit çeşit akçaağaçları? Bir tane acer palmatum denemem oldu ama çim sulamasıyla anlaşamadılar yaz boyunca yaprakları sürekli yandı, ben de çok sevmeme rağmen vazgeçtim.

İyi çalışmalar dilerim....

nervus opticus
01-04-2015, 20:33
umarım güzel bir çalışma olur ve yüzünüz güler ,sayenizde bizede yol gösterir.

murat doğan
02-04-2015, 15:46
çok beğendiğim bir adayınız. takipçisi olacağım. bu arada ilk fotoğraftaki sağ ve soldaki ince dalları aldınız mı acaba.

murat doğan
02-04-2015, 16:54
Şunu kastetmiştim hazır bir dal diziliminiz olur.

544490

caglarxx
02-04-2015, 18:00
Sayın Caglarxx,

Nereden aldınız böyle çeşit çeşit akçaağaçları? Bir tane acer palmatum denemem oldu ama çim sulamasıyla anlaşamadılar yaz boyunca yaprakları sürekli yandı, ben de çok sevmeme rağmen vazgeçtim.

İyi çalışmalar dilerim....

Sn.sağol geneli karşıyaka seracılardan aldım.Özellikle değişik varyeteleri aramadım aslında, sağlıksız ve hesaplı fiyata bunlar çıktı şansıma.

Belkide aşılı özel türler daha hassas olduğu için kuruttular bozdular ağaçları onlarda bana düştü.

Ben adayları 2014 temmuzdan itibaren edinmeye başladım,genelinin yaprakları yanık sayılırdı.Yani daha benim balkonlarda tam anlamı ile ilk yazlarını geçirecekler.Rüzgar için sunta tahta parçasından bir koruma yaptım,balkonlar kuzey cephe,sabahları en fazla 1,5 saat güneş alıyor..Yani tam gölgede olacaklar denebilir.Bakalım bilgileri buradan aktarmaya çalışacam ,güneşsizliğin ne gibi eksileri olacak ,yaprakları yakıcazmı vs..)

caglarxx
02-04-2015, 18:02
Sn.nervus çok aday edindim umuyorum birkaçtane de olsa iyi gidecek.Tüm doğruları yanlışları yazmaya çalışıyorum okuyanları aydınlatmak için.

caglarxx
02-04-2015, 18:05
sn.Murat bey sağolun..

Ok ile gösterdiğiniz sürgünler ne yazıkki bu ağacın değildi,sonbaharda budadığım parçaları yaprakları kışın toprağın üstüne sermiştim bunlar onlar.
Ağacı 1 ci fotodaki gibi budadım,2.fotoda ilerlemesini istediğim durumu çizdim.
not:hazır dal dizilimini kim kaybetmiş ben bulayım :)

alibaba
03-04-2015, 01:15
hocam güneşsizlik genelde kırmızı varyetelerin çok hızla yeşile dönmesi ile sonuçlanıyor..
ve sonbaharda da yeşiller de pek kızarmıyor..
ben başka bir zararını görmedim.

alibaba
03-04-2015, 01:16
hocam nasıl kıydın bu selvi boylu güzele? :)Teşekkürler Sn.sağol

Bundan önceki yaşamında 2 metreyi geçkin boyu vardı,bakalım sonrası nasıl olacak.

caglarxx
03-04-2015, 10:20
sn.alibaba

3 adet küçük balkonda çabalıyorum,adayda çok mecburen kestim .

caglarxx
06-05-2015, 14:49
Bu sevgili kütüğümdede çok yavaşta olsa tomurcuklar patladı patlayacak.

Millet yaprak küçültme yapacak bizimkiler daha yeni tomurcuklanıyor:))