View Full Version : Yagmur143 / Teras
Yagmur143
18-05-2015, 11:29
Maşallah abla elinin değmesi yetiyor bence ;) Sudaki atlas çimlendi mi acaba yoksa çimi olmadan mı çiçek açtı?
Tam olarak çimlenmedi diyebilirim. Bakalım çiçeği geçince çimlenecek mi? Aynı anda suya koyduğum diğer çelik çimlenmişti, onu toprağa geçirdim. Bunu çiçeği dökerse diye cesaret edemedim...
münevver48
18-05-2015, 12:05
sevgili yağmur143, pembeleri görünce akılımı baştan alıyor. çok güzeller. benim pembe atlas suda olan atlas mı? yoksa başka pembe olanda var mı? bak merak ettim şimdi, dedim ya ağzım açık baka kaldım.:dilli: ''kırmızı olsun üç kuruş fazla olsun'' derler ama ben şu anda pembeye beş kuruş fazla vermeye razıyım çok güzel bunlar kırmızıya da haksızlık etmek istemiyorum kırmızı da çok güzel içlerine sarıda yakışır dermişim;):D:D sevgiler.
Yagmur143
18-05-2015, 12:19
sevgili yağmur143, pembeleri görünce akılımı baştan alıyor. çok güzeller. benim pembe atlas suda olan atlas mı? yoksa başka pembe olanda var mı? bak merak ettim şimdi, dedim ya ağzım açık baka kaldım.:dilli: ''kırmızı olsun üç kuruş fazla olsun'' derler ama ben şu anda pembeye beş kuruş fazla vermeye razıyım çok güzel bunlar kırmızıya da haksızlık etmek istemiyorum kırmızı da çok güzel içlerine sarıda yakışır dermişim;):D:D sevgiler.
Sevgili münevver48 bende pembeyi çok seviyorum. Kırmızı atlasdan da aynı türde rengi pembe olandanda, suda olandanda var sende. Ama ben en çok bu suda olanı seviyorum.Tuttular mı acaba sendekiler?
Yagmur143
18-05-2015, 12:26
Sukulent aranjmanımdaki bu güzel çiçeklenmeye başladı...
553584
553585
553586
Yagmur143
18-05-2015, 12:29
Kokusu yok sandığım lakin çok güzel koktuğunu yeni farkettiğim karanfilim çiçeklerini açmaya devam ediyor...
553587
YeniGine
18-05-2015, 23:34
Sevgili Yağmur maşallah maşallah, atlaslar, sardunyalar, karanfiller ve hepsi maşallah pembeler, fuşyalar harikalar, hepsi birbirinden güzel ve bakımlı; ellerine, emeklerine sağlık...
Yagmur143
19-05-2015, 20:56
Sevgili Yağmur maşallah maşallah, atlaslar, sardunyalar, karanfiller ve hepsi maşallah pembeler, fuşyalar harikalar, hepsi birbirinden güzel ve bakımlı; ellerine, emeklerine sağlık...
Teşekkür ederim sevgili yenigine. Beğenmenize sevindim. Ben onları çok seviyorum onlar da bana karşılık veriyorlar. Bol çiçekli günler dilerim, sevgiler...
Artemisya
19-05-2015, 21:00
Balkonumdan bir köşe...
535003
535004
Merhaba Yağmur,
son resimdeki sarkan mor çiçeğin ismi nedir? çok güzel
münevver48
20-05-2015, 07:31
Sevgili münevver48 bende pembeyi çok seviyorum. Kırmızı atlasdan da aynı türde rengi pembe olandanda, suda olandanda var sende. Ama ben en çok bu suda olanı seviyorum.Tuttular mı acaba sendekiler?
:)sevgili yağmur143, atlasların iki çeliği filizlenmeye başladı. diğer çelikler de beklemede durumları iyi. paskalya açmaya başladı. bende sana teşekkür ederim bu güzelliklerle buluşturduğun için:)ayrıca pembe paskalyanı da çok beğendim. güle güle büyüt. sevgilerimle
Yagmur143
20-05-2015, 12:02
Merhaba Yağmur,
son resimdeki sarkan mor çiçeğin ismi nedir? çok güzel
Merhaba Artemisya, balkonuma hoşgeldiniz. Son resimdeki çiçeğin adı maviş. Beyaz rengi de olan çok güzel bir çiçektir...
Yagmur143
20-05-2015, 12:04
:)sevgili yağmur143, atlasların iki çeliği filizlenmeye başladı. diğer çelikler de beklemede durumları iyi. paskalya açmaya başladı. bende sana teşekkür ederim bu güzelliklerle buluşturduğun için:)ayrıca pembe paskalyanı da çok beğendim. güle güle büyüt. sevgilerimle
Rice ederim çiçekler paylaşıldıkça daha da güzelleşiyor. Bende pembe paskalya olduğunu bilseydim ondanda gönderirdim. Bir dahaki sefer inşallah,sevgiler...
Yagmur143
20-05-2015, 14:49
Sakınılan göze çöp batarmış....
Dün bizim için hiç kolay bir gün olmadı. Oğlumun peşini aksilikler bırakmadı malesef:(
İlk olarak sandalyede otururken düştü, karın boşluğuna gelmiş sandalyenin kolu, canı çok yandı. İkinci olarak sokakta oynarken düştü, kolu yaralandı. Neyseki görmeyince acısını unutuyor. Hemen yarabantıyla kapattık. Üçüncü mahalledeki sahipsiz kediyi beslerken beslediği kedi tarafından bileği ısırıldı. Hemen hastaneye gittik. Kedinin aşıları olmadığı ve kanattığı için kuduz aşısı programına aldılar. Yavrum üç günde bir aşı olacak:( Tabi aşı faslı dördüncü can yanmasıydı. Beşinci olarakta erik yerken eriği bütün yutuvermiş. Erik boğazında kaldı. Ne yukarıya ne aşağıya...Uzun uğraşlar sonucunda eriği mideye indirdik, rahatladı. Bunlar yetmedi bir de alerjisi nüksetti, gece ateşlendi...
Neyse buna da şükür. Başıma kötü birşey geldiği zaman hep "ya daha kötüsü olsaydı " diye düşünürüm ve kendimi teselli ederim. Allah beterinden saklasın...
Oğluşumun her yanından geçişinde "anne bunun adı neydi" diye sorduğu zambağım...
553987
Çok geçmiş olsun Yagmur143. Allah çocuklarımızı korusun. Zambaklarınız muhteşemler..
Yagmur143
20-05-2015, 15:02
Ceylan sardunyalarım.
553989
553990
Bunlar da çelikten yetişip açanlar...
553993
553994
Yagmur143
20-05-2015, 15:04
Çok geçmiş olsun Yagmur143. Allah çocuklarımızı korusun. Zambaklarınız muhteşemler..
Çok teşekkür ederim sevgili jakin, onlar bizim gözbebeklerimiz, onlara birşey olduğunda bizlerin canı daha çok yanıyor...
Laleci_03
20-05-2015, 15:06
Geçmiş olsun Yagmur ablacım, neler olmuş öyle üst üste, Allah sizi de ailenizi de tüm şerlerden korusun...
Zambaklarınıza maşallah çok güzel açmışlar, ceylanlar da harikalar, ellerinize sağlık. ;)
Yagmur143
20-05-2015, 15:18
Geçmiş olsun Yagmur ablacım, neler olmuş öyle üst üste, Allah sizi de ailenizi de tüm şerlerden korusun...
Zambaklarınıza maşallah çok güzel açmışlar, ceylanlar da harikalar, ellerinize sağlık. ;)
Amin sevgili laleci03. Allah hepimizi tüm şerlerden korusun... Zambak soğanlarının bir kısmı kışın soğukta çürümüştü. Çürük yerlerini temizleyip tekrar ekmiştim. Kurtulabileceğini sanmıyordum ama kurtuldu ve çok güzel çiçeklendi... Beğenin için teşekkür ederim. sevgiler
Yagmur143
20-05-2015, 15:24
Fuşya sardunyam.
554007
554008
kırmızı sakız sardunyam.
554009
ebruli fuşya sardunyam.
554010
554011
bay tömürcek
20-05-2015, 15:27
Ablacım çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın verilmiş sadakanız varmış çok üzüldüm :(
Yagmur143
20-05-2015, 15:37
Ablacım çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın verilmiş sadakanız varmış çok üzüldüm :(
Sağol sevgili tömürcek. "Az sadaka çok bela savar" derler. Bende verilmiş sadakamız varmış dedim. Birkaç gün içinde şu hastalığı da atlatır inşallah... Hayvanları çok seviyor ya onlardan zarar gelebileceğini düşünemiyor. Hastaneden aşı olduk geldik, bizim ki hala onu ısıran kedinin yanına gidiyor...
Tilki Mete
20-05-2015, 15:50
Dün bizim için hiç kolay bir gün olmadı. Oğlumun peşini aksilikler bırakmadı malesef:(
İlk olarak sandalyede otururken düştü, karın boşluğuna gelmiş sandalyenin kolu, canı çok yandı. İkinci olarak sokakta oynarken düştü, kolu yaralandı. Neyseki görmeyince acısını unutuyor. Hemen yarabantıyla kapattık. Üçüncü mahalledeki sahipsiz kediyi beslerken beslediği kedi tarafından bileği ısırıldı. Hemen hastaneye gittik. Kedinin aşıları olmadığı ve kanattığı için kuduz aşısı programına aldılar. Yavrum üç günde bir aşı olacak:( Tabi aşı faslı dördüncü can yanmasıydı. Beşinci olarakta erik yerken eriği bütün yutuvermiş. Erik boğazında kaldı. Ne yukarıya ne aşağıya...Uzun uğraşlar sonucunda eriği mideye indirdik, rahatladı. Bunlar yetmedi bir de alerjisi nüksetti, gece ateşlendi...
Neyse buna da şükür. Başıma kötü birşey geldiği zaman hep "ya daha kötüsü olsaydı " diye düşünürüm ve kendimi teselli ederim. Allah beterinden saklasın...
Oğluşumun her yanından geçişinde "anne bunun adı neydi" diye sorduğu zambağım...
553987
Abla çokkk geçmiş olsun .. fazla sakınmayın sizde hem kendi nazarımız değer hemde belallar bırakmaz mazallah ...Allah görünür görünmez kazalardan korusun inşlh...
akçabardak
20-05-2015, 16:04
Sevgili Yağmur143 çok geçmiş olsun, verilmiş sadakalarınız varmış Allah beterinden korusun hepimizin çocuklarını, torunlarını.
Bitkilerin çok güzel açmışlar, hepsi de çok güzeller emeklerinize sağlık.
Emineyyüp
20-05-2015, 16:09
Balkonumdan bir köşe...
535003
535004Öncelikle çiçekleriniz çok güzel daha güzel olurlar inşallah .Balkondaki raftan ben de yaptırmak istiyorum nerde bulabileceğimle ilgili fikrim yok siz nerden aldınız acaba
Emineyyüp
20-05-2015, 16:16
Sayfayı gezerken son sayfaya az önce ulaştım. Çok geçmiş olsun Rabbim beterinden korusun Çocuğunuza sık sık ayetel kürsi nas ve Felak sûrelerini okuyup üfleyin nazardan kem gözlerden korur .
Yagmur143
20-05-2015, 16:24
Abla çokkk geçmiş olsun .. fazla sakınmayın sizde hem kendi nazarımız değer hemde belallar bırakmaz mazallah ...Allah görünür görünmez kazalardan korusun inşlh...
Çok sağol Tilki Mete, fazla sakınmayalım dışarıya alışsın dedim, dün üç kez dışarı oynamaya çıktı, üçündede başına bir şey geldi:(
Yagmur143
20-05-2015, 16:27
Sevgili Yağmur143 çok geçmiş olsun, verilmiş sadakalarınız varmış Allah beterinden korusun hepimizin çocuklarını, torunlarını.
Bitkilerin çok güzel açmışlar, hepsi de çok güzeller emeklerinize sağlık.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim sevgili akçabardak. Dediğiniz gibi Allah beterinden korusun. Daha kötüsü de olabilirdi...
sevgiler...
Sayın Yağmur143,
Oğlunuza çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Beni de 5 yaşımdayken köpek ısırmıştı. En kötüsü 15 adet yapılan o iğne ızdırabı. Hala köpekten değil ama o yediğim iğnelerden travma halindeyim :) İnşallah oğlunuz çabucak iyileşir..
Yagmur143
20-05-2015, 16:34
Sayfayı gezerken son sayfaya az önce ulaştım. Çok geçmiş olsun Rabbim beterinden korusun Çocuğunuza sık sık ayetel kürsi nas ve Felak sûrelerini okuyup üfleyin nazardan kem gözlerden korur .
Balkonuma hoşgeldiniz. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Balkondaki rafımı hepsiburadadan aldım. Hatta bir tane daha alıp karşı duvarıma koymayı da düşünüyorum...
Çocuğun üstüne bu kadar aksilik üstüste gelince ne olduğunu anlayamadık. Çocuklarımızı severken kendimiz de nazarlayabiliyoruz...
Tilki Mete
20-05-2015, 16:38
Çok sağol Tilki Mete, fazla sakınmayalım dışarıya alışsın dedim, dün üç kez dışarı oynamaya çıktı, üçündede başına bir şey geldi:(
Olur abla basit şeyler bunlar çoçuk dediğin düşe kalka büyür, biz düştük noldu zorluklara alıştık:D oda alışıcak kocaman çoçuk olcak vücudunda çoçukluğunu hatırlatacak küçük izler olsun hepimizin var yani :D :D
Yagmur143
20-05-2015, 16:39
Sayın Yağmur143,
Oğlunuza çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Beni de 5 yaşımdayken köpek ısırmıştı. En kötüsü 15 adet yapılan o iğne ızdırabı. Hala köpekten değil ama o yediğim iğnelerden travma halindeyim :) İnşallah oğlunuz çabucak iyileşir..
Teşekkür ederim sevgili Milla. Bana da hastaneye giderken göbekten 14-15 tane iğne yapılıyor dediler. Ben de çok korktum. Neyse ki artık iğne koldan yapılıyormuş. Hem de beş tane yeterliymiş. Bir de ilave tetanoz aşısı yapılıyormuş. 15 tane iğne yaptırmak yerine 5 tane iğneyi duyunca rahatladım:)
Yagmur143
20-05-2015, 16:43
Olur abla basit şeyler bunlar çoçuk dediğin düşe kalka büyür, biz düştük noldu zorluklara alıştık:D oda alışıcak kocaman çoçuk olcak vücudunda çoçukluğunu hatırlatacak küçük izler olsun hepimizin var yani :D :D
Doğru söylüyorsun, düşündümde hepimizde çocukluktan kalma bir iz var. Allah kalıcı hasar bırakmasın... Bizimki daha böyle yaralı düşmelere alışkın olmadığı için yarasına bakıp bakıp ağlıyor. Bizde yara bantı yapıştırıyoruz, görmeyince acısı geçiyor:)
Teşekkür ederim sevgili Milla. Bana da hastaneye giderken göbekten 14-15 tane iğne yapılıyor dediler. Ben de çok korktum. Neyse ki artık iğne koldan yapılıyormuş. Hem de beş tane yeterliymiş. Bir de ilave tetanoz aşısı yapılıyormuş. 15 tane iğne yaptırmak yerine 5 tane iğneyi duyunca rahatladım:)
Günümüzün olanakları işte ne güzel. Ben 15 tane ve göbekten yedim. İğrenç bir his :(
Oğlunuz adına sevindim :)
bay tömürcek
20-05-2015, 18:33
Sağol sevgili tömürcek. "Az sadaka çok bela savar" derler. Bende verilmiş sadakamız varmış dedim. Birkaç gün içinde şu hastalığı da atlatır inşallah... Hayvanları çok seviyor ya onlardan zarar gelebileceğini düşünemiyor. Hastaneden aşı olduk geldik, bizim ki hala onu ısıran kedinin yanına gidiyor...
Kıyamam ya yazık ısırıldım canım yandı demiyor da hala kedinin peşinde koşuyor çocukluk işte :) İnşallah o sevgisi hiç bitmez Ve çabucak iyileşir yaraları inşallah :)
Artemisya
20-05-2015, 18:47
Merhaba Artemisya, balkonuma hoşgeldiniz. Son resimdeki çiçeğin adı maviş. Beyaz rengi de olan çok güzel bir çiçektir...
Teşekkürler Yağmur hoşbuldum :) Çok güzel balkonunuz maşallah
ilk defa duydum maviş çiçeğini..Ankara'da yetişse keşke, biraz araştırayım bakayım..eğer oluyorsa geç kalmadıysam balkonumu taçlandırsın istiyorum. ;)
Artemisya
20-05-2015, 19:00
553987
Oyy çok üzüldüm kuzucuk ya çok geçmiş olsun, bir sürü şey üst üste gelmiş. :(
Allah beterinden saklasın.
Kırmızı zambağı ilk sizde gördüm Yağmur :) Ben zambak mor ve beyaz olur sanardım hep.. bu sitede ezber bozuyorum öyle çok yeni bitki tanıyorum ki çok mutluyum.
Emineyyüp
20-05-2015, 20:06
Rafı buldum hepsiburada.com da tam da ihtiyacım olan şey çok teşekkür ederim
Yagmur143
20-05-2015, 20:29
Teşekkürler Yağmur hoşbuldum :) Çok güzel balkonunuz maşallah
ilk defa duydum maviş çiçeğini..Ankara'da yetişse keşke, biraz araştırayım bakayım..eğer oluyorsa geç kalmadıysam balkonumu taçlandırsın istiyorum. ;)
Maviş kolay yetişen bir çiçektir. Soğuktan da korkmaz. Rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Sevgili münevver48 in balkonuna bakarsanız çok daha gelişmiş hallerini görebilirsiniz. Balkonumu beğenmenize sevindim, teşekkür ederim.
Çok geçmiş olsun sevgili yağmur143. Çocukluk işte acırken oyuna dalar unutur , zaman geçince acımasa bile aklına geldikçe ağlar :). Ama epeyce kaza bela savmışsınız bir günde verilmiş sadakanız varmış. Allah daha beterinden sakınsın.
Yagmur143
20-05-2015, 20:43
Oyy çok üzüldüm kuzucuk ya çok geçmiş olsun, bir sürü şey üst üste gelmiş. :(
Allah beterinden saklasın.
Kırmızı zambağı ilk sizde gördüm Yağmur :) Ben zambak mor ve beyaz olur sanardım hep.. bu sitede ezber bozuyorum öyle çok yeni bitki tanıyorum ki çok mutluyum.
Çok teşekkür ederim, amin.
Kırmızı zambağın asıl adı amarylis. Ama bizim burda zambak deniyor. Bana da zambak demek daha kolay geliyor. Ben de bu sitede birçok bitkiyi ilk defa gördüm. Mesela sukulent diye bir bitki topluluğu olduğunun farkında bile değildim. mum çiçeğini tek bir çeşit sanıyordum...
Yagmur143
20-05-2015, 20:58
Teşekkür ederim sevgili uyap. Haklısınız yarayı görünce acıdığı aklına geliyor. Görmezse unutuyor. Allah korusun daha kötüsüde olabilirdi... Onlar bize Allahın emanetleri. İnşallah kazasız belasız büyütebiliriz...
münevver48
20-05-2015, 22:01
sevgili yağmur143, çok geçmiş olsun aksilikler üst üste gelmiş.neyse ki ucuz atlatılmış. Allah hepimizin evlatlarını korusun.
Maşallah terasın çok güzel olmuş. sardunyalar coşmuş. harikalar yaratan ellerin dert görmesin.sevgiler...
Geçmiş olsun Sn. Yagmur143 Allah başa gelmemiş kazadan beladan korusun sizi de yavrunuzu da.
YeniGine
20-05-2015, 23:17
Sevgili Yağmur büyük geçmişler olsun kuduz aşısı olması çok iyi, ne olur ne olmaz önlem alınması iyi olmuş.
Rabbim evladınızı korumuş, geçmiş olsun. Bunlarla kalın, Allah'ım bunları unutturmasın.
Sevgili Yağmur yoktum buralarda yeni haberim oldu çok geçmiş olsun . Yakışıklıya nazar değmiştir kesin . Maşallah çok tatlı . Allah beterinden saklasın . sevgiler
Artemisya
20-05-2015, 23:58
Ben çocukken beni de kedi tırmalamış ve elimi fena yaralamıştı. Bizimkiler kızar ve bir daha kediyle oynatmaz diye gizlemiştim :) Sonra gördüklerinde söylemek zorunda kaldım diye hatırlıyorum ama sonra doktora filan gitmemiştik ne rahatmışız. Belki de ısırma ve tırmalama farklı oluyordur. Çocukken bir başka oluyor insan, sonuçları pek düşünmüyor..ben çocukken minik bir fare bulmuş sevmiştim, şimdi hatırlamak bile istemiyorum :dilli: Babam gördüğünde çok kızmıştı, ben de küsmüştüm :)) çocukluk işte..
Sevgili Yağmur oğlunuzun hayvan sevgisinden bahsettiniz aklıma geldi, eve bir kedi alabilirsiniz şayet ortamınız müsaitse..hem kedinin aşılarını siz yaptıracağınız için içiniz rahat olur. evdeki kediyle arakadaş olacağı için sokaktaki kedilere çok fazla yönelmeyecektir zannediyorum. Tabi sokak hayvanlarını da sevelim o ayrı ;)
loveforlife
21-05-2015, 06:54
Sayfanı geçmiş olsun dilekleriyle fazla işgal ettiğimiz için uyarılacağız muhtemelen ama öncelikle "geçmiş olsun" demekten kendimi alamayacağım Sevgili Yagmur143. Ben de çocukken bir köpek tarafında ısırılmıştım. Sonrasında aşı bana alerji yapmış, bacaklarım tutulmuş, bi hafta hastanede kalmıştım.
Şimdilerde sokakta hasta ya da yavru kedi yakalayacağım diye defalarca ısırılıyor, tırmalanıyorum. Hiç kalbime kötü bir şey getirmem bu konularda. Aşı falan da olmuyorum. Bu arada çok alerjik bir bünyem vardı eskiden. Evdeki kedi nüfusuz arttıktan sonra onların terapileri iyi geldi sanırım. Artık alerjim falan yok...
Onları sevmekten hiç vazgeçmedim, vazgeçmem de... Dilerim oğlunuzu o güzel yüreği de o sevgiyi her zaman barındırır.
Yagmur143
21-05-2015, 08:12
Sevgili münevver48, suara, yenigine, aleydi, artemisya ve loveforlife hepinize çok çok teşekkür ederim. Sağolun, varolun... Güzel yürekleriniz dert görmesin inşallah...
Oğlumda kızımda hayvanları çok seviyor, bu sevgilerinin biteceğini sanmıyorum. Lakin şimdilik evde kedi beslememiz mümkün değil. Çünkü oğlumun kedi tüyüne alerjisi var. Şu an alerjisi nüksetti, iki gündür ateşli. Büyüdüğünde inşallah diyorum ve konuyu dağıtıyorum. (uyarı almayalım)
Sevgi ve saygılarımla....
Clematisimden son görüntülerle devam edelim...
554173
554174
554175
554176
554177
Yagmur143
21-05-2015, 08:15
Mum çiçeğim tomurcuklarını büyütmeye devam ediyor...
554178
Yagmur143
21-05-2015, 08:25
Çimlenen ipek çiçeklerim. İpek çiçeklerini çok seviyorum. Hiç vazgeçmediğim her yıl yetiştirdiğim bir çiçektir. Çok zahmetsiz, sadece baharda saksısını sulamaya başlıyorum. Tohum ekme derdi yok. Geçen yıldan saksıya düşen tohumlar kolayca çimleniyor...
554179
554180
Bunlarda bebek sukulentlerim... çok şirinler...
554181
Sevgili Yağmur143 ,sen yeşil değil ,yemyeşil ellisin :) . Bu ne güzellik , clematis harika olmuş .Diğer çiçeklerinde öyle , renk seçimin çok güzel . İpek çiçeği bende tohumdan ektim . Umarım benimkilerde böyle güzel çimlenir . Sevgiler .
Artemisya
21-05-2015, 10:10
Çimlenen ipek çiçeklerim. İpek çiçeklerini çok seviyorum. Hiç vazgeçmediğim her yıl yetiştirdiğim bir çiçektir. Çok zahmetsiz, sadece baharda saksısını sulamaya başlıyorum. Tohum ekme derdi yok. Geçen yıldan saksıya düşen tohumlar kolayca çimleniyor...
554179
554180
Bunlarda bebek sukulentlerim... çok şirinler...
554181
Ben de seviyorum bunları, eskiden çok olurdu balkonumuzda, ismini ise 'bekar biti' derlerdi, ben de öyle öğrendim. ama şimdi arattım farklı bir çiçek çıktı o isimde.. demek asıl ismi ipek çiçeği imiş.
Yagmur143
21-05-2015, 10:50
Sevgili Yağmur143 ,sen yeşil değil ,yemyeşil ellisin :) . Bu ne güzellik , clematis harika olmuş .Diğer çiçeklerinde öyle , renk seçimin çok güzel . İpek çiçeği bende tohumdan ektim . Umarım benimkilerde böyle güzel çimlenir . Sevgiler .
Teşekkür ederim sevgili aleydi. Clematisi bende çok sevdim, beni tek hayal kırıklığına uğratan çiçek boyutu oldu. Çiçekleri biraz daha büyük bekliyordum. Olsun bu haliyle de çok güzel:) İpek çiçekleri çok kolay çimleniyor. Ben rengarenk çiçeklerini çok seviyorum. Bu arada benimde yapamadığım çiçekler var. Mesela afrika menekşesi... Sevgiler...
Yagmur143
21-05-2015, 10:54
Ben de seviyorum bunları, eskiden çok olurdu balkonumuzda, ismini ise 'bekar biti' derlerdi, ben de öyle öğrendim. ama şimdi arattım farklı bir çiçek çıktı o isimde.. demek asıl ismi ipek çiçeği imiş.
Bizim burda da bu çiçeğe filfili diyorlar. Niye böyle bir isim takmışlar anlamadım. Bence onlara ipek çiçeği adı çok yalışıyor...
Balkon çok güzel renklenmiş, clematis süperr benimkii hala açmadı, kaç litrelik saksıda acaba, sardunya amarylis, hoya......hepside harika. Hoya actğında birvresim de o zaman istiyoruz, bir de kokularını gönderebilsek, paylaşabilsek ne güzel olurdu ....
Bu arada kuzucuğa geçmiş olsun, ( onun niyetine sadaka verin nacizane kardes tavsiyesi) hep üstüste gelmiş.
Yagmur143
22-05-2015, 07:27
Balkon çok güzel renklenmiş, clematis süperr benimkii hala açmadı, kaç litrelik saksıda acaba, sardunya amarylis, hoya......hepside harika. Hoya actğında birvresim de o zaman istiyoruz, bir de kokularını gönderebilsek, paylaşabilsek ne güzel olurdu ....
Bu arada kuzucuğa geçmiş olsun, ( onun niyetine sadaka verin nacizane kardes tavsiyesi) hep üstüste gelmiş.
Teşekkür ederim sevgili samur. Clematisin bu kadar çabuk açmasını beklemiyordum aslında, bana da sürpriz oldu. Saksısı kaç litrelik bilmiyorum ama tahminen 40x40 ebatlarında 50 cm yüksekliğinde kare bir saksı... çiçeklerimi bepğenmeniz beni mutlu etti:)
Sürekli Allah kazadan beladan korusun diye sadaka vermeye çalışırım. Bu sefer arayı mı uzattık ne yaptık bilmiyorum. Okullarda yetim kardeş kampanyası varmış. Her sınıf kendi arasında para toplayıp belirlenen bir öğrenciye gönderiyormuş. Bazıları yurt içinden, bazıları yurt dışından...Bizim sınıfın (kızımın)yetim kardeşi de yurt dışındanmış. Kızcağızın resmini hakkındaki bilgileri göndermişler. Kızım ona verelim dedi, ben de uygun gördüm.
Yagmur143
02-06-2015, 10:22
Bir süredir sayfamla ilgilenemedim. Bakımlarını her zamanki gibi yaptığım halde bazı çiçeklerimi birdenbire kaybetmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Neyse kalan sağlar bizimdir diyerek devam edelim. Açılışı mum çiçeğimle yapalım... Son günlerde küçük yapraklı mum çiçeklerine karşı çok ilgi duyuyorum. Sevgili tömürcek sayesinde hoya bella çeliklerim var. İnşallah tutturabilirim... Diğer türlerden de edinebilmek dileğiyle:)
Mum çiçeğim 10- 11 yıllık. Her sene mutlaka çiçek açar. Direkt sabah güneşini çok seviyor. Önceden saksım pencere içinde duruyordu ve istediği gibi güneş alıyordu. Pencere içi ona dar gelince mecburen yerini değiştirmek zorunda kaldım. Yer değişikliğinden pek memnun olmadı. Bu yıl geçen yıla göre çok az çiçek açtı...
556713
556714
556715
556716
556717
Yagmur143
02-06-2015, 10:36
Uzun süredir orkide köşesi yapmayı düşünüyordum. Bu köşede duran kullanmadığımız televizyonu alıp yerine sehpa koyduk. Orkidelerimi üzerine yerleştirdim. Tomurcuklarımız iyice belirginleşti.
556718
556719
556720
Yagmur143
02-06-2015, 10:39
Paskalyaları çoook seviyorum...Diğer renklerini almak şart oldu:)
556721
556722
Yagmur143
02-06-2015, 10:44
Annemin benim için çeliklediği yaprak güzeli. Renk tonu çok güzel...
556723
Yagmur143
02-06-2015, 10:53
Mor yapraklı yoncamın olmasını çok istiyordum. Bana geldiğinde dört yapraklıydı. Önce bütün yaprakları soldu. Umudumu kaybetmedim sulamaya devam ettim. Çok şükür tuttu da yeni yaprak bile çıkarttı.
556724
bay tömürcek
02-06-2015, 12:38
Abla mum çiçeğin çok güzel açmış tam olarak boyu ne kadar çok merak ettim ;) Bellalarım tutmadı benim :( Tekrardan suya koydum bakalım nolcaklar. Ben de bir hafta önce 2 tane orkide aldım bakalım abla becerebilecek miyim seninkiler çok güzel maşallah :p
Yagmur143
02-06-2015, 14:10
abla mum çiçeğin çok güzel açmış tam olarak boyu ne kadar çok merak ettim ;) bellalarım tutmadı benim :( tekrardan suya koydum bakalım nolcaklar. Ben de bir hafta önce 2 tane orkide aldım bakalım abla becerebilecek miyim seninkiler çok güzel maşallah :p
Mum çiçeğim şu anki yerinden hiç memnun değil sevgili tömürcek. Ona daha çok güneş alan bir yer bulmam gerekiyor... Bellanın bir tanesi sanırım tuttu. Ortasından küçücük bir filiz çıkardı ama çok cılız. Diğeri çok cansız, bende tekrar suya koydum. Beklemedeyim:) Uzun yıllar yaşatamazsam diye orkide almadım. Korkulacak kadar değilmiş, eminim sende yaşatırsın... Bu arada mum çiçeğimin tam kare halini bulamadım...
556738
556739
bay tömürcek
02-06-2015, 14:28
Kışın yine çürüdü benim mum çiçeklerim soğuk yerde olduğundan :( Bu sene sıcak odaya almaya çalışcam yoksa her sene baştan dikmekten sıkıldım. Bellan inşallah tutar abla benim de atlaslarımın biri uyanmaya başlamış, çok buruşuk olanlar vardı onlar canlancaklar mı merakla bekliyorum :) Mum çiçeğin gerçekten çok güzel abla maşallah güneşi tekrardan gördümü daha mutlu olacağından eminim ;) Ben de yıllardır bakamam korkusuyla erteliyodum orkideleri ama hem ucuz bulmam hem herkesden duyduğum bakımı abartılacak kadar zor değil gibi laflar beni cesaretlendirdi :p
Yagmur143
02-06-2015, 14:53
Benim mum çiçeğim ısıtılmayan evde dört yıl tek başına yaşadı. Hoya cornosa soğuktan korkmuyor. Sulamayı iyi ayarlamak lazım çürütmemek için... Bazen geldiğim zaman susuzluktan buruşmuş olurdu, sulayınca yine kendine gelirdi... Çiçeğimin boş evde mis kokulu çiçeklerini sergilediğini görünce çok üzülürdüm:( Döndüğümüz yıl okadar çok çiçek açtı ki, sanki duyguları varmış da sevincinden bütün marifetini ortaya dökmüş gibiydi...
bay tömürcek
02-06-2015, 15:10
Benim mum çiçeğim ısıtılmayan evde dört yıl tek başına yaşadı. Hoya cornosa soğuktan korkmuyor. Sulamayı iyi ayarlamak lazım çürütmemek için... Bazen geldiğim zaman susuzluktan buruşmuş olurdu, sulayınca yine kendine gelirdi... Çiçeğimin boş evde mis kokulu çiçeklerini sergilediğini görünce çok üzülürdüm:( Döndüğümüz yıl okadar çok çiçek açtı ki, sanki duyguları varmış da sevincinden bütün marifetini ortaya dökmüş gibiydi...
Mum çiçeği hislidir ben Denizli'ye geldiğimde annemlere emanet etmiştim bakın diye her aradığımda soruyordum açmadı mı diye, ben yaz tatilinde Sakarya'ya döndüğümde açmaya başlamıştı çok mutlu olmuştum deli gibi başında bekliyodum her çiçek öbeğini açmaya başlarken çok başka bir duygu mum çiçeği ;) Ama o büyük saksım da çürümüş malesef ben buraya dönünce heralde kışın fazla su veriyoruz abla kurur korkusuyla ama bu seferde çürüyor suyu iyi ayarlamak lazım o halde.
Tilki Mete
02-06-2015, 21:01
Uzun süredir orkide köşesi yapmayı düşünüyordum. Bu köşede duran kullanmadığımız televizyonu alıp yerine sehpa koyduk. Orkidelerimi üzerine yerleştirdim. Tomurcuklarımız iyice belirginleşti.
556718
556719
556720
Şu arkadaki pembe mor fuşya mürdüm her ne deniyorsa o orkide keiki verirse sayibi belli dimi abla :D bayılldımm benimde olmalı :) :)
Yagmur143
03-06-2015, 07:24
Şu arkadaki pembe mor fuşya mürdüm her ne deniyorsa o orkide keiki verirse sayibi belli dimi abla :D bayılldımm benimde olmalı :) :)
İnşallah Tilki Mete, keiki verirde seninde bordo bir orkiden olur...
Sevgili Yağmur 143 ciceklerine bayıldım,hele mum cicegine..Bizim içinde bol bol kokla..Darısı benimkinin başına artık...,:)
Yagmur143
25-06-2015, 11:13
Sevgili Yağmur 143 ciceklerine bayıldım,hele mum cicegine..Bizim içinde bol bol kokla..Darısı benimkinin başına artık...,:)
Çok teşekkür ederim sevgili sonkez, daha güzelleri senin olsun... Mum çiçeğinin yeri bende de bir başkadır. İnşallah seninki de bol bol çiçeklenir...
Hangi birine yorum yapsam bilemedim, hoya carnosa reimleri için teşekkür ederim, bakmaya doyamıyorum, hoya çiçekleri beni çok etkiliyor, harukulade, enfess....Paskalya ne guzel açmiş, bana da bu sene hediye geldi minik yapraklar büyümeye devam ediyor, seneye açar herhalde. Hımmm bir de orkide, benim beceremediklerimden, imrenerek baktım maşaallah...Sevgiler
Tilki Mete
25-06-2015, 23:49
Yeni fotoğraflar yok mu ? Baya zaman oldu:( :(
Yagmur143
26-06-2015, 10:48
Hangi birine yorum yapsam bilemedim, hoya carnosa reimleri için teşekkür ederim, bakmaya doyamıyorum, hoya çiçekleri beni çok etkiliyor, harukulade, enfess....Paskalya ne guzel açmiş, bana da bu sene hediye geldi minik yapraklar büyümeye devam ediyor, seneye açar herhalde. Hımmm bir de orkide, benim beceremediklerimden, imrenerek baktım maşaallah...Sevgiler
Beğenin için teşekkür ederim sevgili samur. Hoyanın çiçekleri gibi kokusuda enfess:) Bir aralar senin hoyandada tomurcuk vardı diye hatırlıyorum... Sonuç ne oldu bilmiyorum, resimlerini göremedik...
Paskalyaların hepsi bu sene dikilen çelikler, seninki de seneye mutlaka açar...
Orkideleri bende beceremeyeceğimi sanırdım ama yanılmışım, üstelik belirli kurallara dikkat ettikten sonra bakımı diğer çiçeklere göre daha da kolay. Birde 4-5 ay belki daha da fazla süre çiçekli kalması ayrı bir güzellik... Bence sende mutlaka orkide yetiştirmelisin...
Sevgiler...
Yagmur143
26-06-2015, 10:55
Yeni fotoğraflar yok mu ? Baya zaman oldu:( :(
Biliyorum baya zaman oldu, ama buraya koyduğum çiçekler bir süre sonra sebepsiz bozulunca biraz hevesim kırıldı. Uzun süredir kendime çiçek bile almadım:(
Seni kırmayayım, işte yeni fotoğraflar...
Tilki Mete
26-06-2015, 11:05
Biliyorum baya zaman oldu, ama buraya koyduğum çiçekler bir süre sonra sebepsiz bozulunca biraz hevesim kırıldı. Uzun süredir kendime çiçek bile almadım:(
Seni kırmayayım, işte yeni fotoğraflar...
Ben diyorum o baktımı oluyor diye bence erişimini sınırlandıralım :D bişi olmaz siz alın ben burda okur üflerim :D
Yagmur143
26-06-2015, 11:06
Bu sürede olumlu ve olumsuz gelişmeler oldu. Öncelikle en son resimlerini paylaştığım atlasım artık yok. Clematisim bir akşam eve gittiğimde tamamen kurumuştu, görünce şok oldum. Bir kaç gün bekledim, düzelmeyince dibinden kırdım. Sevindirici olan yeniden patladı... Lobelyalarım bozuldu, paskalyalarımın bir kısmı çürüdü...Daha aklıma gelmeyen bir sürü şey...
Bazıları da çiçeklerini açmaya devam ediyor...
İşte orkidem, en sonunda açtı:)
561880
561881
561882
561883
561884
Yagmur143
26-06-2015, 11:09
Orkidelerden toplu bir görüntü, beyazın asaleti de bir başka oluyor...
561885
Yagmur143
26-06-2015, 11:12
Kırmızı güzel...
561886
Yagmur143
26-06-2015, 11:19
Sundavillam da açtı...
561891
561887
561888
561889
561890
akçabardak
26-06-2015, 12:54
Sevgili Yağmur143 Sundavillan çok güzel gelişmiş, güzel çiçeklenmiş maşallah bende de vardı ama dışarıda bırakmıştım dondu gitti, siz kışın içeriye alıyor musunuz? ben tekrar almak istiyorum ama cesaret edemiyorum yine üşüteceğim diye, iyi seyirler.
Tilki Mete
26-06-2015, 13:18
561925
Biz geldik :D umudunuzu kaybetmeyin herşeyin bittiği bir anda bir bakmışsınız yeniden düzelmiş şekil a yazın çiçek açtı :D :)
Yagmur143
26-06-2015, 13:39
Sevgili Yağmur143 Sundavillan çok güzel gelişmiş, güzel çiçeklenmiş maşallah bende de vardı ama dışarıda bırakmıştım dondu gitti, siz kışın içeriye alıyor musunuz? ben tekrar almak istiyorum ama cesaret edemiyorum yine üşüteceğim diye, iyi seyirler.
Hoşgeldiniz sevgili akçabardak, beğenmenize sevindim. Sundavillam yaz kış kapalı balkonda duruyor. Üç yıldır oldukça gelişti. Çok sorunlu bir sarmaşık değil ama kırmızı örümcek tarafından çok seviliyor. O yüzden belirli aralıklarla arap sabunlu suyla fısfıslıyorum. Bence sizde yeniden deneyin... sevgiler
münevver48
26-06-2015, 14:46
:)sevgili yağmur143, maşallah çok güzel bunlar inşallah uzun süre keyfini çıkartırsın. okidelerine söyleyecek tek kelime bulamıyorum.harika:) kuruyanlar,eriyenler, çürüyenler içi üzüldüm. tekrar umutla yeşeren clamatis için de çok sevindim. oluyor zaman zaman kayıplar,daha güzellerine ve uzun ömrü olanları nasip etsin. sevgiler:):).
Yagmur143
29-06-2015, 11:14
:)sevgili yağmur143, maşallah çok güzel bunlar inşallah uzun süre keyfini çıkartırsın. okidelerine söyleyecek tek kelime bulamıyorum.harika:) kuruyanlar,eriyenler, çürüyenler içi üzüldüm. tekrar umutla yeşeren clamatis için de çok sevindim. oluyor zaman zaman kayıplar,daha güzellerine ve uzun ömrü olanları nasip etsin. sevgiler:):).
Sevgili münevver48 güzel dileklerin için teşekkür ederim. Bu yıl çiçeklerimin üstünde kara bulutlar dolaşıyor. Kapalı balkondan mı kaynaklanıyor yoksa kullandığım toprak karışımında mı sorun var çözemedim...
Şu an için orkideler en gözdelerim, bir tanesi nerdeyse altı aydır çiçekli.. İnşallah diğerleri de çok uzun süre çiçekli kalır...
sevgiler...
Yagmur143
29-06-2015, 11:23
İpek çieçeklerim açmaya başladı...
562865
562866
562867
Yagmur143
29-06-2015, 11:34
Annemin zambakları... Annemde böyle bir zambak olduğunu bilmiyordum. Görünce çok şaşırdım. Biri saksıda diğeride yerde.. İkisininde dibi yavru soğanla dolu. İlk fırsatta kendime ayırmalıyım:)
562868
562879
Bunlarda benim sayın kgursan dan aldığım lilyumlar. Benimkilerin böyle açması için epeyce zaman var sanırım...
562870
Yagmur143
15-07-2015, 10:55
Epey zaman olmuş güzellerimin resmini paylaşmayalı. Nedendir bilmem ama hiç boş vakit bulamıyorum. İş, çocuklar, ev işleri birde üstüne ramazan orucu eklenince kendimi çok yorgun hissediyorum... Sayfayı güncelleme zamanı gelmişte geçmiş bile:)
Öncelikle ilk göz ağrımdan başlamak istiyorum. Orkide almaya karşı olan direncimi kıran güzelim yeniden çiçeklendi. İyi ki de almışım. Yoksa orkide yetiştirmek çok zor düşüncesinden kurtulamayacaktım. En kısa zamanda orkideleri çoğaltmak şart oldu...Zaten yakında evlilik yıl dönümümüz geliyor. Hissediyorum bir orkidem daha olacak:D
İşte benim pembelim...
Açmak üzereyiz...
566279
Açıyoruz...
566280
Ve işte ilk çiçeklerimiz...
566281
566282
566283
Yagmur143
15-07-2015, 11:04
Onu o kadar çok seviyorum ki, bir kaç resim daha paylaşmadan edemeyeceğim:)
566290
566286
566287
566288
Hepsi birlikte son pozumuz. Sarı orkide altı ay çiçekli kaldıktan sonra, bir kaç gün önce çiçeklerini döktü malesef...
566289
Yagmur143
15-07-2015, 11:09
Bir başka güzel mum çiçeklenmeye devam ediyor. Geceleri mis gibi koku yayıyor etrafa...
566292
566293
566296
566294
566295
Yagmur143
15-07-2015, 11:11
Tomurcukların açmak üzere olan hallerini çok seviyorum...
566297
566298
566299
566300
Yagmur143
15-07-2015, 11:17
Mavişlerim tektük açmaya başladı...
566301
566302
566303
566304
Yagmur143
15-07-2015, 11:20
Adını hatırlayamadığım mor çiçekli güzel...
566305
566306
566307
566308
Çok güzeller sevgili Yağmur143. Bana gönderdiğin mum çiçekleri yeni yapraklar çıkarmışlar,tuttular galiba. Atlaslarda büyüyor. Orkide bir türlü cesaret edemediğim bir tür. Sanki çok narin, bakamıycakmışım gibi geliyor :). Yıllarca orkide parfümü kullandım. Şimdi onu hatırladım , senin çiçeklerin sayesinde. Kokusu inanılmaz güzeldi.Sevgilerimle
günebakan
15-07-2015, 12:00
Adını bilmediğiniz ççeğiniz achimenes bitkileriniz çok güzel mavişler harika beyazıda ayrı bir güzel güle güle büyütün:)
Yagmur143
15-07-2015, 12:36
Çok güzeller sevgili Yağmur143. Bana gönderdiğin mum çiçekleri yeni yapraklar çıkarmışlar,tuttular galiba. Atlaslarda büyüyor. Orkide bir türlü cesaret edemediğim bir tür. Sanki çok narin, bakamıycakmışım gibi geliyor :). Yıllarca orkide parfümü kullandım. Şimdi onu hatırladım , senin çiçeklerin sayesinde. Kokusu inanılmaz güzeldi.Sevgilerimle
Çok teşekkür ederim sevgili aleydi. Mum çiçeğinin tutmasına sevindim. Bence herkesin evinde olması gereken bir güzel, harika kokusu var. Aman atlaslara iyi bak sevgili aleydi, benimkiler bir bir yok oluyor. Çeliklerden oluşan tek bir saksım kaldı, onuda kaybetmekten çok korkuyorum.
Orkide almaya bende çok uzun süre cesaret edemedim. Çok narin görünüyorlar ama bakımları o kadar da zor değil. Mutlaka bir tane alıp denemeni tavsiye ederim...
Orkide parfümü deyince aklıma geldi. Geçen gün, sabahın çok erken saatlerinde salonun kapısını açtığımda içerden hoş bir koku geldiğini farkettim. Bakınca beyaz orkidemin tomurcuklarını açtığını gördüm. Ondan mı geliyor koku diye yaklaştım ama anlayamadım... Orkideler kokar mı hiç bilmiyordum...
sevgiler...
Yagmur143
15-07-2015, 12:38
Adını bilmediğiniz ççeğiniz achimenes bitkileriniz çok güzel mavişler harika beyazıda ayrı bir güzel güle güle büyütün:)
Bilgilendirmen için teşekkür ederim sevgili günebakan. Bu çiçeği yıllardır yetiştiririm ama adını hiç öğrenmemişim. Beğeniniz için de ayrıca teşekkür ederim... sevgiler
Yagmur143
16-07-2015, 10:15
Bahçeden papatya ve asterler. Geçen yıl annemin bahçesinden getirip dikmiştim. Daha ilk yıllarında çok güzel geliştiler. Asterler daha tam olarak açmadı, üzerleri tomurcuk dolu...
566492
566493
566494
566495
Yagmur143
16-07-2015, 10:23
Bahçeden ortanca ve güller...
566496
566497
566498
566499
566501
Tilki Mete
16-07-2015, 21:43
Orkide parfümü deyince aklıma geldi. Geçen gün, sabahın çok erken saatlerinde salonun kapısını açtığımda içerden hoş bir koku geldiğini farkettim. Bakınca beyaz orkidemin tomurcuklarını açtığını gördüm. Ondan mı geliyor koku diye yaklaştım ama anlayamadım... Orkideler kokar mı hiç bilmiyordum...
sevgiler...
Evet orkideler kokar , ama bunun için çınsi önemli sıradan phal lerin kokusu çok azdır ve fark edilmez benim sarı orkide actığı an çok az kokar ama o ladar da hoş bir koku değil :p
Kokuku orkide türleri satılıyor sanırım biraz fiyatı pahalı ama çok güzel koktuğunu okumuştum sevgiler ..
Yagmur143
28-07-2015, 09:48
Lalegüllerim açmaya başladı:) Ama iki yıl önce yetiştirdiklerim gibi coşkulu değil malesef... Sayın kgursan benim paketimi hazırlarken fosforlu gübreden koymayı unutmuş. Bende sadece diğer gübreyi kullandım. Sanırım çiçeklerim bu yüzden az tomurcuklandı. Ama yine de çook güzeller...
568501
568502
568503
568504
568505
Yagmur143
28-07-2015, 09:51
Lalegüllere devam...
568506
568507
568508
568509
melis inanc
28-07-2015, 09:52
harikalar
Yagmur143
28-07-2015, 09:54
Zambaklarımda açmak üzereler... Kokularını çok merak ediyorum...
568510
568511
568512
Yagmur143
28-07-2015, 09:58
Mavişlerimi daha fazla güneş görebilmeleri için pencere içine aldım. Şimdilik hallerinden memnunlar...
568513
568514
568515
Yagmur143
28-07-2015, 10:01
Leş kaktüsümde açtı. Böyle güzel ve enteresan bir çiçek nasıl böyle kötü kokabiliyor. Ona bu kötü koku hiç yakışmıyor...
568516
Yagmur143
28-07-2015, 10:07
Ortaya karışık, açmaya devam edenler...
568517
568518
568519
568520
568521
Lalegül bende aldım. Hala tomurcuktalar. Her gün gidip gelip bakıyorum ne zaman açacaklar diye:). Bende farklı renklerde almıştım. Hepsi aynı renk gibi tomurcuklandı. Tomurcuk hallerini hatırlıyor musun. Renk tonları belli oluyor muydu? Çok güzel çiçeklenmişler sevgili Yağmur. Diğerler çiçeklerinde, hepsi birbirinden güzel açmışlar emeğine sağlık. Sevgilerimle.
Yagmur143
03-08-2015, 09:25
Lalegül bende aldım. Hala tomurcuktalar. Her gün gidip gelip bakıyorum ne zaman açacaklar diye:). Bende farklı renklerde almıştım. Hepsi aynı renk gibi tomurcuklandı. Tomurcuk hallerini hatırlıyor musun. Renk tonları belli oluyor muydu? Çok güzel çiçeklenmişler sevgili Yağmur. Diğerler çiçeklerinde, hepsi birbirinden güzel açmışlar emeğine sağlık. Sevgilerimle.
Sevgili aleydi, tomurcukluyken renklerine hiç dikkat etmemişim ama resimlere bakınca hepsi aynı gibi görünüyor. Ben de her renkten birer tane almıştım. bir tane fire verdim. diğerlerinin üç tanesi pembe çıktı. Pembe rengi çok sevdiğim için fazla takılmadım. Lavanta ve moru görmeyi çok istiyordum. Çok şükür onları da gördüm. Beğenin için teşekkür ederim. Sevgiler...
mor ve lavanta demişken...
569469
569470
569471
569472
Yagmur143
03-08-2015, 09:33
....
569474
569475
569476
569477
569478
Harikalar ,,,Süperler,Çokkk güzeller bayıldım....Emeklerinize sağlık
Yagmur143
04-08-2015, 10:07
Harikalar ,,,Süperler,Çokkk güzeller bayıldım....Emeklerinize sağlık
Çok teşekkür ederim sevgili sonkez, beğenmeniz beni mutlu etti. Daha güzelleri sizlerin olsun inşallah... sevgiler...
Yagmur143
04-08-2015, 10:19
En sonunda zambaklarım da açmaya başladı. Hatta pembe olan iki tane çiçeğini döktü bile. Bunca zamandır açsınlar diye bekliyorum, çiçeklerin bu kadar kısa ömürlü olması beni hayal kırıklığına uğrattı:(
569521
569522
569523
569524
569525
Yagmur143
04-08-2015, 10:24
Lalegüllerimden yeni bir renk daha açtı... Açmayan iki rengim kaldı, bir tane fire verdiğim için onların ne renk açacağını çok merak ediyorum...
569526
569527
569528
569529
günebakan
04-08-2015, 12:29
Zambaklarınız saksıda yetişiyor galiba sevgili Yağmur bulunduğu ortam nasıl güneşi ne kadar alıyor toprağı ve bakımı nasıl acaba ben birtürlü yetiştirmeyi beceremiyorum biraz bilgi verirseniz sevinirim:)
Masaallah nazar değmesin bol çiçekli olsun
Yagmur143
05-08-2015, 13:04
Zambaklarınız saksıda yetişiyor galiba sevgili Yağmur bulunduğu ortam nasıl güneşi ne kadar alıyor toprağı ve bakımı nasıl acaba ben birtürlü yetiştirmeyi beceremiyorum biraz bilgi verirseniz sevinirim:)
Aslında bu konuda acemiyim sevgili günebakan. Soğanlı çiçekleri çok sevmeme rağmen nasıl bakarım, soğanını nasıl saklarım düşüncesiyle uzak duruyordum. Bu yıl ilk kez denemek istedim. Zambaklarım sabah güneşi alıyor. Toprağı için torf, bahçe toprağı ve solucan gübresini karıştırdım. Toprağı kurudukça suluyorum...
Yagmur143
05-08-2015, 13:05
Masaallah nazar değmesin bol çiçekli olsun
Güzel dileğiniz için teşekkür ederim...
Çiçeklerinizin her biri çok canlı ve güzeller ama lalegüllerinize hayran kaldım.Mahşallah..
Ellerinize ve yüreğinize sağlık.
Yagmur143
06-08-2015, 09:54
Çiçeklerinizin her biri çok canlı ve güzeller ama lalegüllerinize hayran kaldım.Mahşallah..
Ellerinize ve yüreğinize sağlık.
Çok teşekkür ederim sevgili Aliyye, lalegüller gerçekten çok güzel çiçekler. Bahçede olsa dahada güzel olacaklarını düşünüyorum, saksıda ancak bu kadar oluyor. Bol çiçekli günler diliyorum, sevgiler...
Yagmur143
06-08-2015, 10:00
Mum çiçeğimin bu öbeği ikidir çiçeklerini tam büyütemiyor. Sebebini çözemedim:confused:
569927
569928
Diğer tomurcuklar döküldüğü için tek başına açan çiçeğim...
569929
Yagmur143
06-08-2015, 10:12
Mum çiçeğimden bir kaç görsel daha...
569930
569931
Aynı görüntününün flaşlı ve flaşsız hali...
569932
569933
Yagmur143
06-08-2015, 10:16
Son olarak bu güzelle veda edelim. 10 gün kadar yokum. Döndüğümde çiçeklerimi sapasağlam bulurum inşallah...
569935
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.