View Full Version : benes / Taş Porsuğu (Podocarpus macrophyllus)
Bir süredir istiyordum ve hediye geldi budanması gereken yerleri var mı ?
532205
532206
532207
Burada (http://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/849-46.htm#post1346749) adını sordum, öğrenince konu adına eklenmesini isteyeceğim.
badrobot
11-01-2015, 08:50
Marketlerden alınan ithal hazır Bonsai'lere çok yabancıyım. O yüzden türü hakkına ve özellikleri hakkında bir fikrim yok.
Ama tasarımıyla ilgili tecrübelerime dayanarak gördüğümü söylemeliyim diye düşünüyorum. Ağaçlar en güçlü enerjilerini her zaman en üst sürgünlerine gönderirler. Bunu yapmalarındaki amaç elbette bir an önce büyümektir. Sizin ağacınızda da böyle bir durum görüyorum. Bırazda üst sürgünlerin budanması ihmal edildimi karşımıa üst tepe noktaları gereğinden fazla uzun ve giderek çalıya benzeyen bonsai'ler görüyoruz.
Size tavsiyem; bahar döneminde ağacın tepe sürgünlerini sert bir şekilde budayarak dip kısımlardan sürgün vermeye zorlamanız olacaktır. O sürgünleride yanlara doğru yönlendirerek ağacın gidişatı olan süpürge tarzına destek vermiş olursunuz. Başarılar dilerim.
Ağacınızın türü sanırım Taş Porsuğu (Podocarpus macrophyllus), başlığı düzelttim.
Başarılar dilerim :)
Arkadaşlar bu hobiye yeni başladım.. ikea dan almış oldugum bonsai yi hakkında sizden yardım istiyorum. vermiş oldugum şekil olmuşmu. Şimdiden teşekkürler
saolun fakat internette benimkine benzer bit taş porsuğu bulamadım sebebi nedir ?
http://www.agaclar.net/forum/market-bonsaileri/36296.htm#post1351127 bu başlıktaki adayınızın aynısı mı yoksa bu ikinci bir adayınız mı?
Birçok varyetesi var sn benes.
İnternette Türkçe ismiyle değil de Podocarpusolarak aratırsanız varyeteleriyle ilgili daha net bilgilere ulaşabilirsiniz. Örn.: Podocarpus latifolius (http://www.plantzafrica.com/plantnop/podocarplati.htm)
Kusura bakmayın bu aynısı fakat sizin cevabınızı konuyu açmadan 1 dk sonra gördüm ismi konusunda bi şüpem kalmadı fakat şuan varyete sini araştırıyorum . Tellerle yaptığım yönlendirme nasıl olmuş eksiği fazlası varmı bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. TEKRAR KUSURA BAKMAYIN
Kusura bakmayın bu aynısı fakat sizin cevabınızı konuyu açmadan 1 dk sonra gördüm ismi konusunda bi şüpem kalmadı fakat şuan varyete sini araştırıyorum . Tellerle yaptığım yönlendirme nasıl olmuş eksiği fazlası varmı bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. TEKRAR KUSURA BAKMAYIN
Elbette yardımcı oluruz seve seve :)
Tellemeye başlamadan önce ağacınızı hangi tarza göre biçimlendireceğinize karar vermelisiniz. Tellemeye, bu tarza uygun dal seçimlerini yaptıktan sonra başlamanız gerekir. Tellemeden önce bir tarza karar vermiş miydiniz?
Elbette yardımcı oluruz seve seve :)
Tellemeye başlamadan önce ağacınızı hangi tarza göre biçimlendireceğinize karar vermelisiniz. Tellemeye, bu tarza uygun dal seçimlerini yaptıktan sonra başlamanız gerekir. Tellemeden önce bir tarza karar vermiş miydiniz?
Evet kafamda bir şekil oluştu ama şu sıralar sankı bşr sıkıntı olmuş gibi resmini koyuyorum. Şimdiden teşkürler
Arkadaşlar resimler umarım olmuştur
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.