View Full Version : aerosol / kaktüs ve sukulentler
Sayın arkadaşlarım sizlere özenip eş dost vasıtasıyla edindiğim güzellerimi sizlerle paylaşmak istedim ... onlar hayata tutunmakta ne kadar profesyonellerse bende bu işlerde o kadar acemiyim hatam varsa mazur görmenizi dilerim . Vakit oldukça okuyup öğrenmeye çalışıyorum ama henüz bitkilerimin isimlerini dahi öğrenemedim . Saygılarımla ...
530815
530816
530817
530818
530819
Beğenisini esirgemeyen sayın arkadaşlarıma çok teşekkür ederim . Umarım birgün sizlerin "sayfanız hayırlı olsun" , "kaktüsleriniz ne güzelmiş" gibi yorumlarınızı da okurum ... Bakalım zaman içinde bunu başara bilecekmiyim ...
Tüm arkadaşlarımın Yeni Yıllarını en içten dileklerimle kutlarım ...
meryem güman
09-01-2015, 13:42
Zaman zaman kaktus sayfalari olan arkadaslarin sayfalarini ziyaret ediyorum sizin sayfaniz ve kaktusleriniz de cok hoslar ve ozellikle saksilarin uzerindeki kucuk taslar tebrik ederim umarim yeni kaktuslerle sayfanuz genisler
sevgili arkadaşlarım güzeller çiçeklendiler mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim ...
534028
534029
534030
534031
sumeyra47
21-01-2015, 18:50
Sayfanız hayırlı ve bol çiçekli olsun.. Son paylaştığınız kareler içimi açtı maşallah cıvıl cıvıl.. Kaktüsleriz çok sağlıklı görünüyor güle güle büyütün.
akçabardak
21-01-2015, 20:12
Aramıza hoş geldiniz, kalanchoeleriniz çok güzel açmışlar maşallah, sayfanız hayırlı olsun.Güle güle büyütün hepsi de çok güzeller.
beğenileriniz ve yorumlarınız için sağolun ... allah tüm bitki ve hayvan dostlarına ve onların sevdiklerine uzun mutlu sağlıklı ömür versin ...
loveforlife
22-01-2015, 07:42
Aramıza hoş geldiniz. Sayfanızın güzelliği bol ve daim olsun. İlk mesajınızdaki kaktüsünüz Chamaecereus sylvestris ben ışık istiyorum diye ağlıyor. Acilen aydınlık bir yere alın. Çok soğuklarda koruma altına almak kaydıyla balkonunuzda tutabilirsiniz. Dayanımı -8 derece. Tabii kış boyu sulamamanız da gerekli. Köküne de çok fazla taş yığmışsınız...
Kalanchoe blossfeldianalarınızı yeni mi aldınız? Çiçek renkleri pek güzel ve içaçıcı maşallah. Benimkiler daha tomurcukta. Çiçekçilerde böyle güzellerini görünce içim gitmiyor değil...
Güzellikleri daimi olsun hepsinin. Güle güle büyütün.
sayın loveforlife iyi dilekleriniz için teşekkürler ... Chamaecereus sylvestris ve diğerleri şu anda hiçde uygun ortamda değiller maalesef bende biliyorum ... 1 hafta sonra yeni ve çok daha güzel yerlerine geçecekler :D
Kalanchoe'lar benim çelikten üretimim yaklaşık 9 değişik çeşitim var. diğerleride çiçek açar ise sizlerle paylaşacağım ... bu güzel bilgiler için çok sağolun ...
Yeni hobiniz ve sayfanız hayırlı olsun.
Öğrenecek çok şey var.
Gözünüz korkmasın, herkes koleksiyonuna sizin gibi ufak ufak başladı:)
Kolay gelsin.
wynmert2
27-06-2015, 15:12
sayfanız hayırlı olsun kaktüs ve sukulentleriniz çok güzel
Dostlar şu iki fıstığı da sizinle tanıştırmak istedim ... Umarım uzun ömürlü olurlar ...
573307
573308
573309
kaktüsleriminden bir kaç kare :D
582030
582031
582032
582033
Sn. aerosol kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller. Toprak karışımınız nedir acaba? Üsttekiler lav taşı mı?
Sayın jakin
geç bir cevap oldu Özür dilerim dere kumu ve bahçe toprağı üstüne dekor amaçlı kalın lav taşı hepsi bu
umutdunyasi
31-10-2015, 14:08
Saksılarınız ve taşlarınız çok güzel kaktüsler ile toprak saksılar çok uyumlu olmuş.
sizlerin beğenileri kaktüs çiçekleri kadar değerli ... tüm beğenileriniz için teşekkür ederim ...
Bu arkadaşımızda çok uzuyor görüntüsü bozuk gerekçesiyle cam önünde bırakılmış , sulanmamıştı hatta toprağı bile kalmamıştı ... Sahibinden izin istenerek yeni mekanına alındı .. güle güle büyüsün umarım rahat eder ...
583704
Yorumsuz ...
583850
583851
umutdunyasi
04-11-2015, 08:53
Arkadaş geldi. Tebrikler... ;)
eğer kaktüs ve özelliklede sukkulent tür ve sayısını artırabilirsem karışık ( aranjman ) sakıslar dizayn etmeye başlayacağım bunlarda deneysel çalışmalar ... drenajsız (deliksiz) saksılarda katmanların sırasını deniyorum geçirimli kum toprak dekor taşlar gibi ... en iyi verimi aldığımda büyük saksılara geçeceğim ... tabii gönül ister de başarabilirmiyim o kısmı bilinmez .. safımız belli olsun şimdilik :D
Bence başarılı olursunuz ve bende kıskanmadan sizi izlerim :)
flaneuse
04-11-2015, 16:19
Çok zevkli düzenlemeler Sayın Aerosol, sağlıklı da görünüyorlar (Sayenizde ben de lav taşı sipariş edeceğim sanırım). Güle güle büyütün :)
loveforlife
04-11-2015, 17:48
Bu saksılarda drenaj deliği yoksa uzun vadede sorun yaşarsınız bence. Ben tüm güveçleri binbir zahmetle deliyorum, çılgınca gelişiyor içindeki bitkiler. Aynı toprak harcıyla yengem için de aranjmanlar hazırladım ama deliksiz saksılarda. O da aynı besinleri veriyor olmasına rağmen çok fazla gelişmiyorlar.
to flaneuse : lav taşını aslında bu uygulamada geri almayı bile düşündüm sarı çöl kumu bulabilsem hemen değişeceğim aslında ... bu arada bu motivasyonunuzda resmen çiçek coşturan etkisi yapıyor bende
to loveforlife : hemen aldım elime bıçağı ince ince deldim 3 tane delik açtım sağ olun var olun bu bilgiler o kadar değerli ki anlatamam ... beğenen yazan sadece bakan tüm dostlara çok ama çok teşekkürler ...
bu arkadaşları da yeni aldım en pahalısı 2.5 tl bauhau.... (reklama girer endişesiyle)
583908
Ben böyle güzel düzenlemeler yapamıyorum hepsi çok güzel olmuş ellerinize sağlık
Birde bauhausa yeniler perşembe günleri geliyor bilginiz olsun
bence daha iyisini de yaparsınız melekv kaktüslerinizi dizin karşınıza bakın onlara ton farkı olanları seçin kağıt üstünde yerleştirin ve ya önce saksıları yanyana koyarak dizin kafanızda oluşturun sonra geniş bir saksıda çanak da birleştirin ...
Saksı değişimini bahara dogru yapın diye okumuştum o yüzden beklesem iyi olacak o zamana kadar da sizin resimleriniz bana fikir olarak birikim olur
bu bilgiler için çok teşekkür ederim bende daha fazla dokunmayım artık ... yeni aldıklarımı saksılayıp bırakayım ..
çok teşekkürler sayın melekv.
umutdunyasi
05-11-2015, 09:04
Lav taşını bende sevdim güzel duruyorlar nerden temin ediyorsunuz.
sayın Umutdünyası yaklaşık bir yıl önce internetten 50 litrelik bir sipariş verdim .. şimdi tam olarak sitenin ismini hatırlamıyorum ..
arkadaşlar saksı yenilerken tabana odun kömürü (meşe kömürü en verimlisi bu arada) koyarsanız hem havalandırma hem su tutma konusunda tek kelime ile mükemmel ... eğer yanlış hatırlamıyorsam alkaliteyi de artırıp toprak ph değerinide düzenliyor ...
flaneuse
05-11-2015, 14:30
50 litre lav taşı! Düzenle düzenle bitmez :)
(Dayanamadım ben de dün sipariş verdim, ama sizinkine kıyasla sembolik miktarda, 3 litrecik)
kahverengide bir yere kadar :D artık sarı kum beyaz çakıl siyah çakıl görmek istiyorum
geçenlerde aldığım bu tatlı şeyin adını bilen var mıdır dostlar ... aramama ramen bulmayı başaramadım ...
584402
Fittonia diye yazıp bir bakın yanlış biliyor olabilirim
teşekkürler sayın melekv. kesinlikle doğru ..
Denyesel bir çalışma ... Yorum sizlerin ...
584722
584723
584724
584725
584726
umutdunyasi
10-11-2015, 11:03
Çiçeği diktinizmi yoksa köklendirmek amacıyla yapılmış bir çalışmam mı ?
Çakıl taşı çok gibi köklere zarar verir mi acaba ?
sayın umutdunyası beyaz taşların altı toprak aslında sadece yoprağı kapatacak kadar taş koydum
Bunlar da aileye yeni katılanlar ...
584741
584742
Yenilerden beyaz benekli olanı nerden aldınız acaba aylardır onu arıyorum
Az önce Bilkent / Real den aldım sayın melekv. uzaksanız veya bulamazsanız hemen alıp size yollayabilirim
Ben size hiç zahmet vermeyim bikaç gün içinde ugramaya çalışırım yine de çok teşekkür ederim.
bende bulunan çeşitlerin isimlerini bulmaya ve fotoğraflamaya çalıştım .... toplamda 20 çeşit kaktüsüm varmış ...
1_Austrocephalocereus estevesii
584840
2_mammillaria multiceps
584841
3_Opuntia microdasys
584842
4_Mammillaria gracilis
584843
5_Mammillaria heereana
584844
6_Euphorbia trigona
584848
7_Echinopsis oxygona
584849
8_Opuntia Monacantha
584850
9_Gymnocalycium cultivation
584851
10_Echinocereus rigidissimus
584852
11_Gasteria minima
584854
12_Mammillaria glassii
584855
13_Crassula lycopodiodes
584856
14_Aloe Variegata
584857
15_echeveria linguaefolia
584858
16_Fittonia Red Vein
584859
17_Opuntia cilindrica
584860
18_bu henüz nedir bilemedim
584861
son 2 taneyi çok küçükler fotoğraflayamadım
bazılılarından çelik aldım .. umarım büyürler :D
Bugün siparişlerim geldi ....
1. Bu bebeğimi aldım ... böyle bir paketle geldi tebrik ederim düşüneni ve kullanan satıcıyı
586030
586031
Mücevher Çalısı
19-11-2015, 11:52
Crassula mı o? Çok şeker bir şey:)
20 adet lithops tohumu yanında hediye olarak tohum yollamışlar ...
586032
dikim yapacağım kaba tahliye için delikler açtım ...
586033
kaktüsler için satılan özel karışımdan doldurdum ...güzelce derinlemesine suladım ve yaklaşık 10 dakika süzülmesini bekledim ...
586034
üzerine quartz kumu serdim ama çok ince bir katman ... ve tohumları elimden geldiğince dağıtarak serptim ...tohumlar çok ince kumla harmanlandığı için kolay oldu açıkçası...
586035
sprey ile sonkez yüzeysel bir sulama yaptım ... en zor olan kısmı beklemek olacak sanırım
586036
sayın mücevher çalısı teşekkürler Crassula perfossa kendileri :D
Sn aerosol hayırlı olsun tohumlar gelmiş en kısa zaman da küçük yeşil noktaları görürsünüz
sayın melekv çok teşekkür ederim .. umarım iyi sonuç alırım gelecek olan 200 tohuma da referans olacak bu ekim umarım herşey yolunda gider ...
Bende tohumları aynı siteden almıştım herşey yolunda gider emin olun hatta geçenlerde herkes tohumdan bahsedince dayanamayıp yine sipariş verdim benimkiler de bugün gelecek
shawshang
19-11-2015, 12:48
Pazar günü bende gideyim bari canım çekti :)
iyi yapmışsınız ... bu arada bana hediye beyaz bodur alyssum ve sarı civanperçemi tohumu yollamışlar ama hiç bilmediğim bitkiler araştıracağım bakalım daha saksıda yetişirmi onu bile bilmiyorum :D
Site de mutlaka vardır ordan bulup bakabilirsiniz nasıl yetişecegine ben öyle yapıyorum
shawshang
19-11-2015, 13:29
Bu boyuta gelmeleri yaklaşık 1-2 yıl sürüyormuş :( yetişmişine 10 lira vermek daha mantıklı gibi
http://www.zengardentr.com/modules/catalog/products/pr_03_1448_max.jpg
sayın shawshang sizin zevkinize kalmış bir durum ... ben tohumdan yetiştirip her aşamasını yaşamak istedim ... Siz yetişmişi olsun çiçeklerini göreyim dersiniz o da olur ...
umutdunyasi
19-11-2015, 14:41
Sayın aerosol tohumlarınız hayırlı olsun benden hızlı davranıp ekmişsiniz :) en kısa sürede büyürler inşallah...
Tohumları kum ile karıştırdınızmı yoksa kumun üstünemi serpiştirdiniz ¿
shawshang
19-11-2015, 14:48
sayın shawshang sizin zevkinize kalmış bir durum ... ben tohumdan yetiştirip her aşamasını yaşamak istedim ... Siz yetişmişi olsun çiçeklerini göreyim dersiniz o da olur ...
sabırsız olduğum için öyle söyledim. Bu kötü huyumu yenebilmek için bonsaiye başladım zaten :)
Sayın shawshang Bonsai de insan ağacı şekillendirmeye çalışırken aslında kendisini şekillendirir ... sabır anlamında çok şey katacağına eminim seçiminizden dolayı tebrik ederim sizi ... Sayın sakaki ve sayın Badrobot bu anlamda bulunmaz bilgi kaynaklarıdır ...Görüşlerini dikkate almanızı tavsiye ederim
Sayın aerosol tohumlarınız hayırlı olsun benden hızlı davranıp ekmişsiniz :) en kısa sürede büyürler inşallah...
Tohumları kum ile karıştırdınızmı yoksa kumun üstünemi serpiştirdiniz ¿
sayın umutdünyası tohumlar tuz gibi bir kumla karışık geldi ... quartz kumu ise paket halinde aldım daha kalın ve dişli ... onu toprak üzerine serdim tohumları sonra ektim
umutdunyasi
19-11-2015, 16:28
Hmm tamam benim tohumlar tek geldi direk quartz kumunun üzerine serpiştirince oluyormuş bu akşam bir deneme yapayım.
Hmm tamam benim tohumlar tek geldi direk quartz kumunun üzerine serpiştirince oluyormuş bu akşam bir deneme yapayım.
tohumlar toz gibi olduğundan kolay serpilsin dağılımı güzel olsun diye satan firma böyle bir uygulama yapmış ... direk kumun üzerine ekmek yeterli doğrudur ... youtube da izlemiştim önce tohumu ekip sonra un gibi bir kum serpiyordu üzerine o da bir yöntem demek ki
snow_man
22-11-2015, 18:41
Küçük bir dağda küçük bir çöl gibi olmuş resmen Teksası andıryor :))
Bugün kargodan gelen tohumlarım ... sn. melekv ne kadar kıskancım değil mi ?? :D :D
Hemen toprağa diktim tabikide ... bu sefer kapalı diktim ... umutdünyası ve melekv arkadaşlarıma duyurulur ....
586534
Güzel bir kıskançlık ama hadi hayırlı olsun en kısa zamanda çimlensinler
umutdunyasi
23-11-2015, 19:22
Hayırlı olsun... benim gibi birazınıda strafor kutularada diktinmi :eek:
Hayırlı olsun... benim gibi birazınıda strafor kutularada diktinmi :eek:
Yani bulsam köpük kutu dikerdim :)
lithps tohumlarım yeşermiş .... sabah uyanıpta yeşil yeşil görünce ... şu an mutluluğumun heyacanımın tarifi yok ...
19-11-2015 günü ekmiştim 5 günde çıkmışlar ...
586562
sağolun melekv ... şimdilik 4 adet görebildim zaten o kadar küçükler ki zor seçiliyorlar..
Mücevher Çalısı
24-11-2015, 11:37
lithps tohumlarım yeşermiş .... sabah uyanıpta yeşil yeşil görünce ... şu an mutluluğumun heyacanımın tarifi yok ...
19-11-2015 günü ekmiştim 5 günde çıkmışlar ...
586562
Maşaallah ne hızlı bu minikler;) Güle güle büyütün Sn aerosol...
Maaşallah ne hızlı bu minikler;) Güle güle büyütün Sn aerosol...
Çok teşekkür ederim sayın mücevher çalısı ... gerçekten çok hızlı çıktılar :D darısı dün ektiklerime bakalım onlarda bu kadar hızlı olacaklar mı ??
Sevgili Arkadaşım Melekv sonsuz teşekkürler ... aldığım en değerli hediyelerden biri oldu ... Yüzümde sürekli bir gülümseme hali ... :eek: ;) :D
586665
586666
Keşke daha çok gönderebilseydim ama bendekiler çelik alacak kadar büyümediler daha güle güle büyütün kırılıp dökülmeden gelmiş galiba
en ufak bir hasar yok .. nasıl mutluyum anlatama şu an ... çok ama çok teşekkürler
yapraklar filizlenmeye başladı ...
587349
Tohumdan Kaktüse ...
587353
587354
587355
587356
587357
Mücevher Çalısı
02-12-2015, 12:03
Tohumdan Kaktüse ...
587353
587354
587355
587356
587357
İlk fotoğrafı gördüğümde biber sandım:rolleyes: öyle manyamışım:D
Ben sizin yetiştirme şevkinize bayılıyorum;)
Mücevher Çalısı
02-12-2015, 17:07
bugün 20 tane falan kestim ayıkladım...
İncik saydım 16 tane meyve var orada:rolleyes: Çokmuş yine de, nereden buldunuz acep? Ne yapacaksınız o kadar tohumu, satıyor musunuz:confused:
Çok soru sordum kusura bakmayınız, cevaplayınız:)
sayın mücevher çalısı daha 50 tane falan ayıklanacak var aslında ama üşendim bugün çok güzel bir kaktüsüm var maaşallah pek verimli kendisi ...
o tohumları kurutup paketleyip buradan arkadaşlarla paylaşmak için hazırlıyorum ...
Mücevher Çalısı
02-12-2015, 20:21
Kusura bakmayınız lütfen, ben şimdi gören körlerden olarak, merakıma yenik düşmüşüm:o Biraz da boyutunu kafamda oturtamamışım sanırım, hele biberler de işin içine girince:mad:
Ama arkadaşım o kadar meyveyi ayıklamanıza gerek var mı ki, yazık değil mi size:( Bırakınız gönderdiğiniz arkadaşlar ayıklasınlar. Ama siz illa gözümü bozacağım diyorsanız...
...
Şimdi; kuzum sizin de suçunuz var benim körlüğümde. İnsan açıklama yapmaz mı fotoğraflara, nedir ne değildir diye. Hıımmm eksi puan:D
ne diyim ki ben şimdi özür dilerim ... :(
Mücevher Çalısı
02-12-2015, 20:35
ne diyim ki ben şimdi özür dilerim ... :(
Tamam tamam sustum, sizi azad ediyorum:)
(Özrünüzü de kabul ediyorum:D)
Saygılar, Sevgiler...
Astrophytum myriostigma tohumlarından 10 adet dikmiştim 9 tanesi filizlendi ... üst kısımlarında incecik dikenleri bile belirmeye başladı ....
587489
Benim Astrophytum çıktıgında beyazdı kırmızıya yakın şimdi ama dikeni yok :(
Bugün elime ulaşan 3 çeşit kaktüs ve sukulent tohumlarını ektim umarım başarılı olur :D
587595
587596
587597
belinay2
03-12-2015, 15:26
Ellerine sağlık kardeş baya bi uğraşmışsın nazar değmesin....
akçabardak
03-12-2015, 16:29
Kaktüs ve sukulent tohumdan yetiştirmek sabır işidir sanırım ama siz bunun üstesinden başarıyla geleceğinize eminim, merakla bende çimlenmelerini takipte olacağım, başarılar Sn. aerosol, kolay gelsin.
coskun8553
03-12-2015, 16:45
Tohumların üzerini toprakla kapatıyor musunuz yoksa tohumları sadece toprağın üzerine mi serpiştiriyorsunuz sayın aerosol
Kaktüs ve sukulent tohumdan yetiştirmek sabır işidir sanırım ama siz bunun üstesinden başarıyla geleceğinize eminim, merakla bende çimlenmelerini takipte olacağım, başarılar Sn. aerosol, kolay gelsin.
sayın akçabardak umudum güzel sonuçlar almak ama süreç gerçekten zor onu biliyorum zaten bu yola çıkarken de bunu göze aldım ... iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim ...
Tohumların üzerini toprakla kapatıyor musunuz yoksa tohumları sadece toprağın üzerine mi serpiştiriyorsunuz sayın aerosol
sayın coşkun8553 tohumların üzerine toprak kapatmıyorum direk serpiyorum ...
coskun8553
03-12-2015, 17:52
sayın coşkun8553 tohumların üzerine toprak kapatmıyorum direk serpiyorum ...
Çok teşekkür ederim. Bende de 5-6 çeşit kaktüs tohumu var ne zmandır ama ekmeye cesaret edemiyordum. En kısa zamanda bende tohumları ekerim
Astrophytum myriostigma tohumlarında son durum
587740
587741
sevgihoca
04-12-2015, 19:42
Sayın Aerosol,bu oluşumlar ne kadar bir süre içinde oluştu acaba?
Sayın Aerosol,bu oluşumlar ne kadar bir süre içinde oluştu acaba?
12. günleri sayın sevgihoca ...
Lithopslarda gelişmeye devam ediyor :D her ne kadar beklediğimden az filizlendi isede memnunum sonuçtan
587742
sevgihoca
04-12-2015, 20:47
Tohumdan olunca gene iyi bir süre bence.Zor süreç diye geçince merak ettim.Teşekkür ederim.Minikler çabuk büyür inşallah.
Tohumdan olunca gene iyi bir süre bence.Zor süreç diye geçince merak ettim.Teşekkür ederim.Minikler çabuk büyür inşallah.
en iyi ihtimal 1.5 - 2 sene çiçek açması neredeyse 3 sene ... o da her şey yolunda giderse ... ama değer bence ... siz dostların bu beğenileri ve destekleri olumlu düşünceleri ne kadar değerli bu yolda sağolun iyi dilekleriniz için
sevgihoca
04-12-2015, 22:14
Biz şimdi bu ufaklıkların çiçek açmasını görmek için 3 sene bekleyeceğiz öyle mi?:eek:Aman ne var ki zaman su gibi akıp gider.:(
BU arkadaşlarda ailemize yeni katılanlar :D
Gymnocalycium Friedrichii
588093
Melocactus Bahiensis
588094
Astrophytum Capricorne Spineless
588095
ilk yetişkin lithopsum
588096
Lithops ne çabuk büyümüş :)
Lithops ne çabuk büyümüş :)
tohumlar ileride büyüyünce nasıl birşey olur nasıl bakılır hem öğreneyim hem de hevesimi gidereyim dedim :D
Mücevher Çalısı
08-12-2015, 13:39
BU arkadaşlarda ailemize yeni katılanlar :D
Gymnocalycium Friedrichii
588093
Melocactus Bahiensis
588094
Astrophytum Capricorne Spineless
588095
ilk yetişkin lithopsum
588096
Güle güle büyüt yeni çiçeklerini Sevgili aerosol...
Astrophytum Capricorne Spineless çok güzelmiş. Tam benlik:p Dikensiz mikensiz gül gibi geçiniriz biz onunla:D
Gymnocalycium Friedrichii'nin de çiçekleri çok hoş oluyor bildiğim kadarıyla;)
Güzel ve özel bir koleksiyon olacak belli...
Sayın Mücevher Çalısı iyi dilekleriniz için teşekkür ederim ... daha güzelleri tüm arkadaşlarımın olsun ...
200 adet lithops optica v. rubra tohumu ektim yabancı bir ülkeden getirttiğim için ne kadar taze oldukları ve doğru tohum oldukları konusunda endişelerim var ... yapısı normal lithops tohumlarına göre biraz büyük geldi bana. tohumları yakından çekmeye çalıştım :D
588246
588247
echinofossulocactus tohumlarından biri :D
588337
Diken mi onlar işte şimdi çok kıskandım
sevgili melekv kıskanmadığınıza eminim :D
Ailemize Bugün Katılan Arkadaşlar
588967
588968
588969
588970
Hepsi çok güzelmiş güle güle büyütün
teşekkür ederim sayın melekv :D
durakoğlu
15-12-2015, 11:00
Tebrik ediyorum hepsi ayrı bir güzellik.
Sayın durakoğlu teşekkür ederim daha güzelleri sizlerin olsun
Sn Aoresol yeni kaktüslerinizi güle güle büyütün. Bende sera ve markete gittiğimde illaki kaktüslerin yanına gidiyorum. Şunu mu alsam bunu mu hangisinin çiçeği güzel diye bakınıyorum. Sonra elime dikeni batıyor, evde de çok çiçek oldu diye bırakıyorum tekrar:). Bir kaç kaktüs denememde kötü sonuçlandı. Çok suladım galiba, kaybettim. Şimdi sizin gönderdiğiniz tohumları yetiştirebilirsem. Kesin kaktüslerde evin bir parçası olacaklar, yetinmeyip kaktüs almaya başlayacağım:). Yarın ekmeyi düşünüyorum kaktüs tohumlarını. Sizin fideleri görünce daha bir heveslendim. Paylaşım için tekrar teşekkür ederim.
sayın aleydi sizin yazdıklarınızı okuyunca ilk kaktüs yetiştirmek için arkadaştan çelik aldığımı hatırladım . bir parça kaktüsü elime verdi dik kendi kendine büyür dedi :D ya nasıl sevindim ... ama saksıya dikmek nasıl bir zulümdü kaktüsü tutmayı bilmiyorum sıkı sıkı tutuyorum ellerim diken içinde kaldı ... :D şimdi ha söğüt dalı ha kaktüs ... o derece alıştım ... yani işin özü mutlaka deneyin hele o tohumların patlayıp da filiz verdiğinde tüy tüy görüntüsü yok mu melekleri andırıyorlar
sn aerosol o tüy tüy görüntüleri ben hala neden göremedim acaba bendekiler ya dikensiz kaktüs ya da zamanında diken kestiğimi duyup korktular :)
Nihayet Mammillaria prolifera filizlendi ... biraz tembel çıktı bunlar geç filizlendi tohum yolladığım arkadaşlarıma da duyurulur :D
590211
çelikten yetişenler :D
590212
çelikten yetişenler :D
590212
Ne kadar sürdü acaba ? :)
sayın duy-gu yapraklar 23 günde bu hale geldiler .. :D
Bu civ civ cik de aramıza yeni katılan arkadaş ...
590216
Gün gün saymışsınız valla :) Şu bekleyişler bazen çok uzun geliyor :)
Civ civ cik'înizin aynısından dün bende ektim :) Saçlı diyorum ben ona :) Yalnız arada dikenleri batıyor göründüğü kadar masum değil :)
loveforlife
25-12-2015, 10:55
Bu civ civ cik de aramıza yeni katılan arkadaş ...
590216
Cephalocereus spp. - Yaşlı adam kaktüsü;) Anayurdu Meksika olan bu kaktüs türü beyaz tüylerle kaplıdır ve bir bitkiden çok bir hayvana benzer. Bu beyaz tüyler 12 cm.e kadar uzar. 6 metreye kadar büyüyebilen bu kaktüs türü çiçek açmaz, Tüylerinden de dikenleri görünmez.
Tüm kaktüs türleri gibi suyu iyi akıntılı (süzek) ve dere kumu bulunan toprakları severler.
Suya olan gereksinimleri diğer kaktüs türlerinde de olduğu gibi azdır. Kış aylarında asla su verilmemelidir. Aksi takdirde bitki çürür. Tüyleri kirlendiğinde yumuşak bir fırçayla fırçalanarak temmizlenmelidir.
Işık isteyen bir bitkidir. Güneşli ve aydınlık ortamları sever. Sıcaklık ise, çok olmamalıdır. Serin ortamları sever ve kış aylarında 5 dereceye kadar dayanabilir.
Ayda bir kez olmak şartıyla ilkbahardan sonbahara kadar gübrelenir. Bu kaktüs türünün üretimi kolay değildir. Çok geç yaşta çiçek açanlardan elde edilen tohumla üretilir.
Bu da benden bir katkı olsun, güle güle büyüsün ihtiyar delikanlı civ civ cik...
23 gün mü işte ışığın gücü galiba bizim ev pek güneş almıyor :( hepsi çok güzel
sevgili arkadaşım duy-gu güle güle büyütün evet hiç göründüğü gibi öyle tüy yumağı değil
sevgili arkadaşım loveforlife süper açıklamalar için teşekkürler detaylar sizden kaçmaz biliyorum
sevgili arkadaşım melekv teşekkür ederim ...yetiştirme konusunda ne kadar yetkin olduğunu biliyorum ... geç olsun güç olmasın :D
Galip Kuzucu
26-12-2015, 20:53
Maşallahınız var sayın:aerosol :D Sevginizi çok iyi katıp hemen filizlendirmişiniz :D Şaka bir yana kimi çeşitler sizin yetiştirdiğiniz gibi çok hızlı filizlenirken kimileri de kaplumbağa gibi yavaşlar :D Bende artık dal ile yetiştirmeye başladım :D Dal ile daha çabuk yeni bitki elde ediliyor :D
Maşallahınız var sayın:aerosol :D Sevginizi çok iyi katıp hemen filizlendirmişiniz :D Şaka bir yana kimi çeşitler sizin yetiştirdiğiniz gibi çok hızlı filizlenirken kimileri de kaplumbağa gibi yavaşlar :D Bende artık dal ile yetiştirmeye başladım :D Dal ile daha çabuk yeni bitki elde ediliyor :D
Sayın Galip Kuzucu dal ile çelik konusunda kesin katılıyorum size bauhaus da gördüğüm Crassula gollumlar hep dal yetiştirmeydi gerçi gollumda da nere dal nere yaprak pek bilemedim şimdi .... örnek pek iyi olmadı sanırım olsun yine de siz haklısınız ...ama benim durumum içler acısı ... çünkü en büyük sukulent bitkim yaklaşık 3-5 cm civarında ... yani dal alacağım bitkim henüz yok ...
Sevgili arkadaşım melekv yine süper bir kargo yollamış ... :D tamda yeni yıla girerken tamda hatırlanmanın dayanılmaz hafifliğine ihtiyaç duyarken ... sağol
590751
590752
590753
590754
590755
Yavrular kopmadan gelmiş sevindim
echinofossulocactus ve argyroderma
591383
591384
Çok tatlı bunlar SN Aoresol. Nasıl büyüycekler acaba:) ilk defa sayenizde kaktüs yetiştireceğim:).Dikenli, ellerimizede batıyor. Yinede çiçekleri çok güzel. Hele o devasa boyutlara ulaşmaları( Engin Hocanın gibi) inanılmaz güzel. Diğer türlere göre biraz sabır işi. Kolay gelsin.
Çok tatlı bunlar SN Aoresol. Nasıl büyüycekler acaba:) ilk defa sayenizde kaktüs yetiştireceğim:).Dikenli, ellerimizede batıyor. Yinede çiçekleri çok güzel. Hele o devasa boyutlara ulaşmaları( Engin Hocanın gibi) inanılmaz güzel. Diğer türlere göre biraz sabır işi. Kolay gelsin.
sevgili aleydi inan büyümelerini beklemesi çok zor her biri toplu iğne başı kadar ama tek tek takip etmek yok yanamı yatmış yok kökü dışardamı falan filan insan bitki yetiştirmenin tüm zevkine varıyor umarım çiçek açtıklarını da görürüz ...
sevgihoca
05-01-2016, 19:04
3-4 yıl kadar sonra bu kaktüslerin çiçeklerini göreceğiz inşallah.Bence o gün bir kutlama yapmalıyız Sayın Aerosol.Bu kadar beklediğimize göre:p:p
tamam yapalım kutlama süper olmaz mı ama :D yalnız çok gurur duyarım tüm arkadaşlarım yanımda çiçekler açmış of of of tadından yenmez :D
sevgihoca
05-01-2016, 20:57
O gün sayfanızı havai fişeklerle süsleyelim inşallah Sayın Aerosol.
engin koç
05-01-2016, 21:11
bahara doğru paylaşalım ..
Sevgilerimle
sevgili arkadaşlarım sizleri çok özledim ... hafta sonu sınavlarım bitecek umarım yeniden aranıza kabul edersiniz beni ... herşey gönlünüzce olsun :D
592142
mamillaria prolifera
592684
bugün ailemize yeni bir üye geldi ... odasını biraz düzenledim :D
592756
592757
"sayfanız hayırlı olsun" , "kaktüsleriniz ne güzelmiş" güle güle büyütün...
Bendekini yaşatamadım :( Kayıp verdiğim 3 sukulentimden biri de buydu... Gerçi benimkisi tek gövdeydi sizinkinin maşallahı var :)
Dip kısmına koyduğunuz çakılcıkları çok beğendim güzel durmuşlar :)
Mücevher Çalısı
19-01-2016, 15:24
Ailenizin son üyesi zümrüt gibi maşaallah...
Saksı düzenlemeniz de harika diyeceğim kiiii, demiyorum. Beyaz pomza taşı bulabilirseniz tamamını pomza ile süslerseniz daha bir kendini belli eder diye düşünüyorum;)
Benimki bir öneri sadece ama toprak hava alsın diye uydurulmuş bir öneri:p
:D Kuzum odasını nasıl beğendiyse birde çiçek sunmuş bana
Dostlarım sağ olunuz ... Titanopsisler bana hep mercan resiflerini hatırlatıyor o yüzden bu kumdan kullandım aslında
mücevher çalısı biraz dinlensin tavsiyenizi uygulayacağım :D
592763
engin koç
19-01-2016, 19:54
İlk defa görüyorum çiçeğini.
Çok beğendim.
Bendekinin sivilceleri pembeleşti iyice. Çiçek dersen tık yok.
Bir de hatırlatma yapmak isterim.
Suyu seven bitkilerde bu dere çakılları kullanmanızı önermiyorum.
Yosun sorun olacaktır.
Aslında görsellik açısından apayrı bir güzellik.
Ama toprağın havalanmasında önemli bir sorun oluyor.
Mutlaka güzel dostların katkı ve eleştirileri olacak ..
Hep çiçekli ve sağlıklı günler dilerim.
sayın hocam çok ama çok teşekkür ederim güzel bilgiler ve yorumlar için ... sevgili arkadaşım mücevher çalısı da belirtmiş aynı durumu sadece bir kaç gün dinlendirip hemen tavsiyelerinizi değerlendireceğim ...
engin koç
19-01-2016, 20:58
sayın hocam çok ama çok teşekkür ederim güzel bilgiler ve yorumlar için ... sevgili arkadaşım mücevher çalısı da belirtmiş aynı durumu sadece bir kaç gün dinlendirip hemen tavsiyelerinizi değerlendireceğim ...
Çiçeği size tüm yıl şans getirsin dilerim.
Bir son uyarı daha bulunduğu ısı ışık ortamınında değiştirmeyin. Çiçek solana kadar.
Sevgiler.
Lithops ... Saksı düzenlemesi tam istediğim gibi olmadı ... benim sanatçı yönüm eksik sanırım ....
592817
592818
Gayet güzel baktıkça diş agrım geciyor :) bu saksılar sütlaç kabımı altı deliniyor mu öyleyse bende alayım
çok geçmiş olsun sevgili melek :( ...
kaplar dediğin gibi fırın sütlaç kapları .. altını bıçakla uğraşa uğraşa deliyorum biraz zor ama sonuç veriyor ...
Teşekkürler aerosol en kısa zamanda deneyecegim
Şükran45
20-01-2016, 10:23
Güzel olmuş, yalnız ilk bakışta lithopslar değil taşlar dikkat çekiyor.
yeni bir tohumdan üretim tekniği deniyorum ... hemen hemen hepimizin ilk okulda pamukta fasulye nohut yetiştirme deneyimi olmuştur .. bu da benzen bir çalışma ...
avantajına gelince pahallı olan tohumların firesini azaltıyor dizayn kolaylığı sağlıyor ... çay tabaklarının üzerini plastik kutularla kapatarak mini seralar yaptım ... başarılı olacağa benziyor bakalım sonuçlarına göre değerlendiririz..
592823
592824
592825
Pamuk fikrine eyvallah ama toprağa geçirirken sorun yaşarsınız, benden söylemesi...
Pamuk fikrine eyvallah ama toprağa geçirirken sorun yaşarsınız, benden söylemesi...
yok aslında daha da kolay sayın A_nomad ... direk pamuğun üstünde veriyorsunuz kumun içine zaten sistemin özü de burada ...
yaklaşık 15-20 gün içinde onuda yapacağım o zaman buradan nasıl olduğuna dair görselleri paylaşırım
lithops ... :D
592835
592836
Mücevher Çalısı
20-01-2016, 15:35
lithops ... :D
592835
592836
Bunlar tohumdan mı çıkmıştı?
bunları çiçekçiden dün aldım sevgili Mücevher Çalısı ... saksı değiştirdim düzenledim işte böyle şeyler :D
şimdi depo olarak kullanılan eski toplantı odalarından birinde bu kaktüsleri terkedilmiş buldum ışık dahi almadan nekadar süre orada kaldı kimbilir ... canlı olduğunu düşündüğüm kısımlarını taşlaşmış topraktan çıkarıp almaya çalıştım
Şu kaktüslere saçma sapan şeyler yapıştırmak için silikon sıkan gafillerden nefret ediyorum ...
kurtarabildiklerim
593050
593051
593052
saksılanmış halleri ....
593053
593054
593055
593056
593057
engin koç
22-01-2016, 15:55
saksılanmış halleri ....
593053
593054
593055
593056
593057
Sn. aerosol.
Güzel olmuşlar. Elinize sağlık.
Naçizane düşüncemi söylemek isterim.
Saksılardaki toprak üstüne kullandığınız curuflar oldukça büyük, sanırım daha küçük kullansanız daha estetik olacak ..
Ben evde fritoz eleğine kadar bulduğumu kullanıyorum. Böylece aldığım curufu değişik boylarda eleyip torbalara koyuyorum.
Kolay gelsin.
doğadostu
22-01-2016, 18:03
Sayın aerosol
Sukulent için kullandığınız özel bir toprak karışımı var mı?
Ayrıca o yoğurt kaplarında (toprak kap) kök büyümesi için sorun olmuyor mu? **** sukulentler çok fazla köklenmeyen bitkiler mi? Benim de iki sukulentim oldu; hediye olarak, türlerini de tam olarak bilmiyorum. Ama yoğurt kapları çok estetik olur sanırım bence de iyi fikir. Genel olarak derinliği sukulentlere uygunsa bende yapmak istiyorum.
sevgihoca
22-01-2016, 18:17
O canları çıkmış kaktüsler,saksılanınca ne kadar güzel olmuş.Çok iyi bir iş çıkartmışsınız,kaktüslerin hayatı kurtulmuş.Elinize sağlık.
sayın sevgihoca çok teşekkür ederim elimden geldiğince birşeyler yapmaya gayret gösteriyorum ... Israrla belirtmek isterim ki bu bakamayacak insanlara bitki evcil hayvan emanet etmemek gerek ölümleri kaçınılmaz oluyor bunların canlı olduğunu dahi unutuyor insanlar ...
sayın Japon gülü elimden geldiğince cevaplayayım sorularınızı :
toprak kaktüsler için aldığım geçirgen suyu fazla tutmayan hazır toprak . özel bir karışım yapmayı bıraktım uzun süredir .yetiştirmek konusunda benden çok daha yetkin arkadaşlarım var kaktüsleri az çok tanıyorum ama sukulentler konusunda çok fazla bilgim varmış gibi yazarsam hem arkadaşlarıma haksızlık ederim hem de size mahçup olurum bu konuda beni mazur görünüz ... size tavsiyem diğer arkadaşlarımın inanılmaz sayfalarını tavsiyelerini dikkate almanızdır ...
doğadostu
22-01-2016, 19:14
Teşekkür ederim sayın aerosol
Mücevher Çalısı
26-01-2016, 18:27
Sevgili aerosol, üstteki çiçeklenmeye çalışan şekerin adını alabilir miyiz?
Ekino ya da Mama cinsi bir türdür ya da değildir, tek tahminim bu. Biz bilmeyenleri de düşününüz lütfen:(
sevgihoca
26-01-2016, 18:34
Konuşmayı sevmiyor musunuz Sn aerosol?:(Hiçbir şey yazmadan resimleri koymuşsunuz.Toplu görünüm çok güzel.Duygularınızı da alalım.:p(Kızmayın takılıyorum)
sayın mücevher çalısı bir bilsem yazmaz mıyım hiç :D kaktüs adları benim için şöyle bu yuvarlak bu uzun sarı yuvarlak kırmızı çiçekli ... vs .
mammilliaria gibi bir şeyi yazacağım zaman önce google amcadan doğru yazımını buluyor buraya yapıştırıyorum o derece yani :D
sayın sevgihoca cep telefonuyla fotoğraf çekip koyuyorum ama bazen yazmaya fırsat olmuyor mazur görün ne olur ... kızmak ne demek mümkün mü bu dostlara kızmak ...
Mücevher Çalısı
17-02-2016, 21:57
yeni bir tohumdan üretim tekniği deniyorum ... hemen hemen hepimizin ilk okulda pamukta fasulye nohut yetiştirme deneyimi olmuştur .. bu da benzen bir çalışma ...
avantajına gelince pahallı olan tohumların firesini azaltıyor dizayn kolaylığı sağlıyor ... çay tabaklarının üzerini plastik kutularla kapatarak mini seralar yaptım ... başarılı olacağa benziyor bakalım sonuçlarına göre değerlendiririz..
... direk pamuğun üstünde veriyorsunuz kumun içine zaten sistemin özü de burada ...
yaklaşık 15-20 gün içinde onuda yapacağım o zaman buradan nasıl olduğuna dair görselleri paylaşırım
Sayın aerosol, uzun süredir yoksunuz, tohumlar artık fidecik olup toprağa geçirilmiş olmalı. Paylaşımlarınızı bekliyoruz... Sevgiler, Saygılar...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.