Bağlan

View Full Version : Otlu Börek




loveforlife
23-12-2014, 18:57
Geçtiğimiz günlerde gelincik otu karıştırması (http://www.agaclar.net/forum/yabani-ot-yemekleri/36122.htm)nın tarifini verince Sevgili A_NOMAD'ın aklına gelincik otlu börek düşmüştü (http://www.agaclar.net/forum/1340573-post12.htm). Bugün sade gelincikle olmasa da karışık otlu börek yapınca paylaşmak istedim...

Malzemeler:

5 adet yufka
Yarım kilo yenilebilen yabani ot (Ben temizleyip haşlayarak derin dondurucuya koyduğum gelincik, ebegümeci, labada, kuzu kulağı, ısırgan, hindiba karışımını kullandım) Saksılarda çıkmış olan kuşotlarını da ayıklayarak ekledim. Taze ot olduğu takdirde ince kıyıldıktan sonra iyice ovup biraz öldürüyoruz.
1 demet pırasa
1 demet taze soğan (ben terasta yetiştirdiklerimden 5-6 taze soğan doğradım)
100 gr kadar tulum peyniri
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ(Zeytinyağı ve çiçekyağını karıştırarak kullandım)
1 yumurta(yumurtalar küçükse iki adet kullanılabilir)


Gelelim hazırlanışına... Otlar benimkiler gibi derin dondurucudan çıkmadıysa ayıklanıp doğranır, ovularak biraz öldürülür. Taze soğan ve pırasalar da ince ince kıyılıp eklenir. Pirinç yıkanarak katılır. Tulum peyniri de iyice ufalanarak karışıma katılarak güzelce harmanlanır. İstenirse biraz tuz eklenebilir ama ben peynir tuzlu olduğu için eklemedim.
530415

Süt, yoğurt, yağ ve yumurta iyice çırpılır. Yağlanan tepsiye yufka serilip harçtan konulduktan sonra üzerine sütlü karışımdan gezdirilir.
530416

Bu şekilde tüm yufkalar bitince en üste kalan sütlü karışım gezdirilerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir... Şifa deposu böreğimiz hepinize afiyet olsun...
530417
530418




Fatma Kochan
23-12-2014, 20:43
Merhaba loveforlife hanım, ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor ve mutlaka tadı da güzeldir. :) Bende bugün bir kilo gelincik almıştım, yufkamda var, yarın bahçeden biraz ısırgan toplayıp yapmaya çalışacağım. Umarım başara bilirim. Size afiyet olsun. :)

mozen
23-12-2014, 22:00
Elinize sağlık.

Ozlem A
23-12-2014, 22:12
Tam aradığım tarif arkadaşım, markete Ege otları gelmiş, alsam da çocukların da yiyebileceği bir şey yapsam diyordum.. Süpersin! Ellerine sağlık.

loveforlife
23-12-2014, 22:37
Ben de bugün bir kilo gelincik almıştım, yufkam da var, yarın bahçeden biraz ısırgan toplayıp yapmaya çalışacağım. Umarım başarabilirim. Size afiyet olsun. :)

Aslında bahçenizde yenilebilen başka otlardan da vardır mutlaka. Nasıl güzel olur! Neden başaramayasınız ki? Size de şimdiden afiyet olsun.

loveforlife
23-12-2014, 22:40
Sevgili Özlem A,
Çocuklar için yanında ayranla beraber besleyiciliği yüksek, oldukça sağlıklı bir öğün olur bu börek. Tadını ailecek seveceğinizi düşünüyorum. Ben de şu sıralar denk geldikçe ot almaya çalışıyorum. Derin dondurucuda bulunması da iyi oluyor.

YeniGine
23-12-2014, 23:22
Sevgili loveforlife ellerine sağlık, zaten götüntüsü bile maşallah çok güzel.
"Süt, yoğurt, yağ ve yumurta iyice çırpılır. Yağlanan tepsiye yufka serilip harçtan konulduktan sonra üzerine sütlü karışımdan gezdirilir. " deyince harcı koyduktan sonra bir yufka daha serip üzerine sütlü karışımı gezdiriyorsun değil mi?
(İyice emin olayım da ona göre yapayım, nasipse.)
Maşallah çok güzel de kızarmış...

loveforlife
24-12-2014, 05:26
"Süt, yoğurt, yağ ve yumurta iyice çırpılır. Yağlanan tepsiye yufka serilip harçtan konulduktan sonra üzerine sütlü karışımdan gezdirilir. " deyince harcı koyduktan sonra bir yufka daha serip üzerine sütlü karışımı gezdiriyorsun değil mi?
(İyice emin olayım da ona göre yapayım, nasipse.)
Maşallah çok güzel de kızarmış...

Yufkanın üzerine önce harcı koyuyoruz, sonra üzerine sütlü karışımdan gezdiriyoruz. Yeni yufkayı sütlü karışımın üzerine seriyoruz. Fotoğraftaki fırına verilmeden önceki hali. Yufkaların en üstünde bolca sütlü karışımdan oluyor.

Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun Sevgili YeniGine...