View Full Version : Lİf kabağı
Lİf kabağı Luffa cylindrica, tohumu dağıtacağım. Elimde bir miktar tohum var. Kendim yetiştirdim. Antalya ortamında 5-7 mt. kadar uzayabiliyor.Parlak sarı çiçekleri var ama seyrek olduğu için dikkat çekmiyor.Sarmaşık gibi tırmanıcıdır. Asıl özelliği , olgunlaşmış meyvesinin iç kısmında lif bulunması. Banyoda sabun köpürtmek için kullanılır.
Tohumdan bir şeyler yetiştirme merakı olanlar için kolay yetişen bir bitkidir.
Kargo ücreti alıcıya ait olmak üzere ücretsiz göndereceğim.İlk etapta talep edenlere 10 adet olmak üzere göndermeyi planlıyorum.
13tenvuranadam
01-01-2015, 13:36
Merhaba tabus.
Öncelikle iyi seneler, lif kabağı tohumu arıyordum hala elinde mevcut ise ben talibim.
ToprakDayı
02-01-2015, 03:14
Merhaba Tabus, ben de talibim.
13tenvuranadam
ToprakDayı
Adres, tel vs, kargo bilgilerinizi; özelden yollarsanız...:)
13tenvuranadam
02-01-2015, 16:29
zcelalz yeterli büyüklükteki saksıda muhtemelen yetişir diye düşünüyorum ama emin değilim umarım anlayan biri cevap yazar.
13tenvuranadam
ToprakDayı
Adres, tel vs, kargo bilgilerinizi; özelden yollarsanız...:)
Kargolar bu gün yollandı, güle güle büyütüp keyfini çıkarın..
13tenvuranadam
06-01-2015, 08:47
Çok teşekkür ederim:)
Saksıda yetişir mi ki?
Ben geçen sene 20 kiloluk boya kovasında yetiştirdim. Önemli olan sarılacağı bir yer olması.
Ben geçen sene 20 kiloluk boya kovasında yetiştirdim. Önemli olan sarılacağı bir yer olması.
Kutlarım..Ama merak ettim,balkonda mı yetiştirdiniz, bir kovaya kaç tohum diktiniz, ne kadar güneş aldı, boyu ne kadar oldu, bir kökten kaç meyve verdi, tozlaşmasını elle mi yaptınız?
ToprakDayı
07-01-2015, 06:07
Kargolar bu gün yollandı, güle güle büyütüp keyfini çıkarın..
Teşekkür ederim, kargo ulaştı :)
Elinizde varsa bende isteyebilir miyim bu tohumlardan ? :)
Elinizde varsa bende isteyebilir miyim bu tohumlardan ? :)
Yeteri kadar var, ekimi için de zaman var..Ya adresinizi özelden yazın kargoyla yollarım veya madem Antalya'dasınız :) ..
Yalnız ben Kaş'tayım :) Merkeze birazcık uzak kalıyoruz :D Adresi gönderiyorum özelden teşekkür ederim :)
*****trakya1401 ve Kekum****
Aras kargo ile bu gün yollandı..
trakya1401
27-01-2015, 11:31
*****trakya1401 ve Kekum****
Aras kargo ile bu gün yollandı..
Teşekkürler kargom bugün elime geçti elinize yüreğinize sağlık .çok teşşekkürler .A.E.O
Sn. tabus göndermiş olduğunuz tohumlar bugün elime ulaştı. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Umarım sonraki yıl bende bu tohumlardan paylaşabilirim. :)
http://i.hizliresim.com/Q4NkBv.jpg (http://hizliresim.com/Q4NkBv)
Sayın tabus,
Eğer elinizde hala tohum bulunuyorsa bana da göndermeniz mümkün mü?
Sayın tabus,
Eğer elinizde hala tohum bulunuyorsa bana da göndermeniz mümkün mü?
Sn rana58, adres ve tel no bilgilerinizi yazın lütfen..
Jack smith
03-02-2015, 12:44
Sn.Tabus elinizde hala tohum varsa azcık da bana gönderebilirmisniz
Yılmazbaşkan
05-02-2015, 13:45
SN. Tabus ben Uşak'ta oturuyorum, mümkünse ben de lif kabağı tohumu isteyeceğim. iyi günler dilerim.
Merhaba
eğer kaldıysa ben çok isterim
tesekkurler
Yılmazbaşkan
09-02-2015, 09:52
Sayın Tabus, gönderdiğiniz çekirdekleri az önce teslim aldım, çok teşekkür ederim. Görüşmek dileğiyle, sağlıklı günler dilerim.
Sn.Tabus elinizde hala tohum varsa azcık da bana gönderebilirmisniz
Sn Jack smith, sizin talebiniz görememişim, bağışlayın. İsim adres tel no bilgilerini özelden yollayın, talepleri biriktirip yollayacağım.
Mr.Prankton
22-02-2015, 17:36
Sn.Tabus elinizde hala tohum varsa biraz bana göndere bilir misiniz?
Sn.Tabus elinizde hala tohum varsa biraz bana göndere bilir misiniz?
Sn Mr. Prankton, İsim,Adres, Tel No bilgilerinizi lütfen özelden iletin, talepleri biriktirip kargoyla yollayacağım.. (Hoş görün de nereden buldunuz bu garip niki :))
Mr.Prankton
22-02-2015, 19:46
Simdiden Teşekkürler
Mr.Prankton
22-02-2015, 19:57
CNBC de sünger Bob çıktı da ordan aklıma geldi... Sn.Tabus telefon umu yazmasam olur mu
CNBC de sünger Bob çıktı da ordan aklıma geldi... Sn.Tabus telefon umu yazmasam olur mu
Kargocular istiyor,adrese gelip- çoğu zaman gelmiyor fakat gelmiş gibi davranıyorlar maalesef- telefon açıp kargonuz var diye bilgi veriyorlar. Sebep bu.İşlerine geliyor, gidiş dönüş parasını benden istiyorlar. :)
Ali_askn
23-02-2015, 08:27
eğer hala varsa bir kaç tane bende çok isterim :)
Merhaba,geçmi kaldım bilemiyorum siteye yeni üye oldum.Fazla lifkabağı tohumu varsa bende rica edebilirmiyim
Sn Ali_askın, kargo ücreti 9,5 tl imiş, gönderdiğim arkadaşların ifadesi. Buna rağmen istekli iseniz, isim adres tel no bilgilerinizi özelden yollayın, talepleri biriktirip bir defada ve son defa yollayacağım. Kimse kusura kamasın, takip etmekte zorlanıyorum.
Bitti mesajını yazıncaya ve elbette ekim süresi geçinceye kadar, talipli arkadaşlar doğrudan özele gerekli bilgileri yazarak bildirsinler, lütfen.
Bilgilerimi gönderdim, imkanınız olursa şimdiden çok teşekkürler.
extant958
01-04-2015, 09:25
Lİf kabağı Luffa cylindrica, tohumu dağıtacağım. Elimde bir miktar tohum var. Kendim yetiştirdim. Antalya ortamında 5-7 mt. kadar uzayabiliyor.Parlak sarı çiçekleri var ama seyrek olduğu için dikkat çekmiyor.Sarmaşık gibi tırmanıcıdır. Asıl özelliği , olgunlaşmış meyvesinin iç kısmında lif bulunması. Banyoda sabun köpürtmek için kullanılır.
Tohumdan bir şeyler yetiştirme merakı olanlar için kolay yetişen bir bitkidir.
Kargo ücreti alıcıya ait olmak üzere ücretsiz göndereceğim.İlk etapta talep edenlere 10 adet olmak üzere göndermeyi planlıyorum.
üstadım selamlar bende sulu topraksız tarım sistemi yapmaya çalışıyorum,eğer elinizde kaldıysa lif kabağı bitkisini de denemek isterim
Sayın Tabus
28 Martta gönderdiğiniz tohum zarfını az önce aldım.
Apartmanda posta kutularında bir karışıklık olmuş.
İlginize çok çok teşekkür ediyorum. Keşke kargo ile ödemeli gönderseydiniz, zahmet verdim.
Ya_Nasip
03-05-2016, 20:36
Merhaba, tohum paylasabilecek olan varsa bende talibim. Ankara da yaşıyorum. Posta ilede alabilirim.
ergun tulay
17-05-2016, 11:54
Sayın Tabu Elinizde lif kabağı tohumu var mı? Varsa postadan zarf içinde gönderebilirsiniz. Selamlar
Nefin Nur
03-03-2017, 09:00
iyi günler bu kabağın tohumundan bulmaya çalışıyorum, elinde olan varsa ve gönderirse çok sevinirim
cekmekaset
11-05-2019, 19:17
Merhabalar,
Lif kabuğu tohumu arıyorum, yardımcı olur musunuz?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.